Keresés

Részletes keresés

senior222 Creative Commons License 2023.06.01 0 0 757

Boldog István ! Aki nem fasiszta nem feltétlenül liberális, főleg nem nemzetáruló. A helyesírásról meg most és itt csak annyit, hogy az egykori képviselőtől minimálisan elvárható, hogy a tanulni u és nem ú , a  nem itt két (kettő) szó .Hosszabban nem kívánom kifejteni, mert félő, hogy meg sem értené. Javaslom a közeli általános iskola bármelyik alsó tagozatos pedagógusát, nyáron talán ráér valaki korrepetálni.

 

Előzmény: Zujcs. (756)
Zujcs. Creative Commons License 2023.06.01 0 0 756

https://telex.hu/belfold/2023/05/31/boldog-istvan-fidesz-hivatali-vesztegetes-elfogadasa-korrupcio-targyalas

 

„Olyan volt, mint egy földesúr, mi meg a vazallusai” – folytatódott Boldog István korrupciós pere

 

A benzinkártya és a diplomata útlevél, az, hogy nem kell kivárnom a sort a határellenőrzésnél

- sorolta a Telexnek mosolyogva Boldog István a Fővárosi Törvényszéken a tárgyalása szünetében, hogy mi hiányzik neki leginkább, mióta nem országgyűlési képviselő.

 

A korrupcióval vádolt volt fideszes képviselő – aki továbbra is biztos abban, hogy az ügye végén a bíróság fel fogja menteni – azóta egyéni vállalkozó lett, de részleteket, például arról, milyen üzleti úton volt legutóbb Erdélyben, nem árult el.

Ahogy azt sem árulta el, mégis mire gondolt, amikor arról írt, hogy pénzt keres azzal, ha sokan kommentelnek a Facebook-oldalán.

 

Kétségtelenül nem tartozik szorosan a hivatali vesztegetéses ügyéhez, de Boldog válasza szerint a pénz nem a Fidesztől és nem is a Facebooktól jön.

Állítása szerint valamilyen cégtől pénzt kap, ha jól kommentelik, amikor kiírja, hogy ki a nemzetáruló, vagy milyen a jó lecsó – ráadásul az sem gond, ha a kommenteket ezrével tünteti el végül. Részletekért ide kattinthat, de a megoldáshoz akkor sem fog közelebb kerülni. De vissza a tárgyaláshoz!

 

 

Boldog István volt fideszes országgyűlési képviselő és társai korrupciós ügyét tárgyalták.

Az ügyben hat év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést és 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást kér az ügyészség Boldogra, akit többek között hivatali vesztegetés elfogadásával vádolnak.

A vád szerint: előre lezsírozták a települések TOP-os pályázatait (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program), ki csinálja a közbeszerzést, kiket kérnek fel, kik nyernek, kik a kivitelezők, majd pénz is csorgott vissza pályázatnyertesektől Boldogékhoz.„Annyira zárt a pályázati rendszer, hogy abba SENKI nem tud belenyúlni”

 

vizontok Creative Commons License 2023.05.26 -1 1 755

https://www.szoljon.hu/helyi-kek-hirek/2023/05/jogeros-itelet-szuletett-broker-marcsi-ugyeben-a-targyaloterembol-vittek-bortonbe

 

"Jogerős ítélet született Bróker Marcsi ügyében, a tárgyalóteremből vitték börtönbe

A büntetés mértékét nem változtatta meg, de egyes bűncselekmények pontos minősítése, a vagyonelkobzás összegének korrigálása miatt a Szegedi Ítélőtábla csütörtöki döntésével megváltoztatta a „Bróker Marcsiként” elhíresült asszony ellen indított büntetőügyben az első fokon eljárt Szolnoki Törvényszék ítéletét.

 

Az ítélet indoklásában elhangzott, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás a másodfokú eljárás során tett kisebb kiegészítésekkel és helyesbítésekkel megalapozott.

Az elsőfokú bíróság a vádlott bűnösségére is helyesen vont következtetést.

 

Dr. Mezőlaki Erik az eljáró másodfokú tanács elnöke kiemelte, hogy a törvényszék túlnyomóan helyesen állapította meg a súlyosító és enyhítő körülményeket.

A Szegedi Ítélőtábla úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság a tíz év szabadságvesztés kiszabásával törvényes és arányos büntetést szabott ki.

A vádlottat a tárgyalóteremből közvetlenül a Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

Pamkutya12 Creative Commons License 2023.05.16 0 2 754

Pócsot helyretették:

 

 

"Ez nagyon kínos: a Szolnoki Törvényszék tette alaposan helyre Pócs Jánost

A Jászság fideszes országgyűlési képviselője, Pócs János alaposan beégette magát. Történt, hogy egy parlamenti felszólalásában annyira guruló dollárbaloldalazott, hogy közben megkérdőjelezte a Jászberényi Járásbíróság elnökének tisztességét, aki nem más, mint Budai Lóránt jászberényi polgármester testvére.

 

 

Most a Szolnoki Törvényszék érezte úgy, hogy helyre kell tennie Pócsot.

 

Budai Lóránt tette közzé közösségi oldalán, miszerint “két nappal a jászok összefogásának legnagyobb ünnepe után, május 8-án „A bíróság elnöki hatalommal visszaélve védi a kistesót Jászberényben?” címmel mondott (olvasott) beszédet a nemzet templomában. Felszólalásában, többek között megkérdőjelezte a Jászberényi Járásbíróság elnökének tisztességét.”

Azt tudni kell, ő nem más, mint Budai Lóránt testvére."

 

https://szol24.hu/2023/05/12/ez-nagyon-kinos-a-szolnoki-torvenyszek-tette-alaposan-helyre-pocs-janost/

 

 

Portusi Creative Commons License 2023.05.13 0 0 753

https://telex.hu/belfold/2023/05/13/mi-a-bubanatot-csinaljak-fakadt-ki-a-turkevei-polgarmester-a-helyi-orvosi-ugyelet-megszunese-miatt

 

Mi a búbánatot csináljak? – fakadt ki a túrkevei polgármester a helyi orvosi ügyelet megszűnése miatt

 

Városunkban a sokszor kritizált Országos Orvos Ügyelet Kft. a Berettyó-Körös Többcélú Társulás teljes működési területét érintően (Mezőtúr, Túrkeve, Kétpó, Mesterszállás, Mezőhék) 2023. május 31-től a szolgáltatási tevékenységet felmondta – írja közösségi oldalán Sallai Róbert Benedek, Túrkeve polgármestere.

 

„Önök szerint mégis mi a búbánatot csináljak?

Honnan kerítsek a városba orvosokat, akik ügyeletben bizonytalan ideig, akár hónapokig ellátják az ügyeleti orvosi feladatokat úgy, hogy még azt sem tudni miből és hogyan tudjuk kifizetni?”

- tette hozzá elkeseredetten a politikus.

Tiborcsik Creative Commons License 2023.05.12 0 0 752

Az átkosban Reformátuskovácsháza volt a leghosszabb nevű település.

De aztán egyesültek, és ma már csak Mezőkovácsháza egyik városrésze.

Előzmény: Toblige (751)
Toblige Creative Commons License 2023.05.12 -1 0 751

https://www.origo.hu/gazdasag/20230512-ez-magyarorszag-leghosszabb-nevu-telepulese-penz.html

 

Megmutatjuk Magyarország leghosszabb településnevét

 

Hazánk leghosszabb nevű települése nem más, mint Jászfelsőszentgyörgy - írja a Promotions.hu.

A listán szorosan utána még több hosszú nevű település is következik, mint például Balatonszentgyörgy, Nyugotszenterzsébet, Szentkirályszabadja és Jászalsószentgyörgy.

 

Az is érdekes, hogy melyik a leghosszabb magyar falu vagy község.

Magyarország leghosszabb falujaként Csanytelket tartják számon, amely a Tisza jobb partján fekszik.

A község két végpontja között majdnem 6 kilométer a távolság.

Az ide látogató turistákat elképesztően gazdag madár- és növényvilág várja a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetben.

vizontok Creative Commons License 2023.04.21 0 0 750

https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/kariko-katalin-edward-norton-hollywoodi-sztarok-tudomanyos-oscar-dij-fotok/6gs4khk

 

„Én csak eljátszottam ezt a hőst, de Te igazi voltál…” – Így gratulált Edward Norton Karikó Katalinnak a tudományos Oscar-díjához

 

 

A Breakthrough Prize ceremóniáján – ami az Egyesült Államok legnagyobb pénzjutalommal együtt járó tudományos díja – topvendégként vett részt Karikó Katalin. A hollywoodi csillagok sorban álltak, hogy egy képet készíthessenek a magyar kutatóval.

 

„A világot megváltoztató tudósokat” jutalmazza a Breakthrough Prize. A 2022-es „Áttörés-díj” élettudományi kategóriájában az mRNS úttörőit is elismerték: Karikó Katalinnak és kutatótársának ítélték oda a „tudományos Oscar-díjat” – írja az SZTE Hírportál.

 

2023. április 15-én tartották meg a 9. díjátadót, ahol az elmúlt három évben elismert kutatókat együtt ünnepelték. A Covid–19 pandémia miatt elmarad San Franciscó-i ceremóniák miatt, mintegy kárpótlásul, fényességes ünnepségen, hollywoodi külsőségek közepett köszöntötték a tudomány csillagait.

A Los Angelesben a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia Mozgókép-múzeuma tetején tartott ceremónián „több csillag vette körül a tudomány újítóit, mint amennyit egy távcsővel látni lehet”.

 

A vörös szőnyeges bevonuláson olyan világsztárok vettek részt, mint Vin Diesel, Robert Downey Jr., Christina Aguilera és Lionel Richiig. Ott volt még továbbá Brie Larson, a Marvel-filmek ünnepelt sztárja és Gal Gadot is, az izraeli származású szépség, akit a legtöbben a Wonder Woman-filmekből ismerhetnek.

Karikó Katalin közelébe viszont csak kevesek jutottak: végül a háromszoros Oscar-jelölt Edward Norton és a Chris Pine készített vele közös képet, de egy kattintás idejére Drew Weissman és Lauren Ridloff is a legnagyobb csillag mellé állhatott.

tibra Creative Commons License 2023.03.21 0 2 749
Dermice Creative Commons License 2023.03.17 -1 0 748

Ami számomra meglepő, hogy a harmadik helyen vagyunk, még Borsod is utánunk van. Elképzelhető, hogy lassan húzódni kell nyugat felé?

Előzmény: Pamkutya12 (747)
Pamkutya12 Creative Commons License 2023.03.17 0 0 747

Dobogósok vagyunk:

 

"A rendőrség bűntérképét a lopásokra  szűrve általánosnak tűnik, hogy a vagyon elleni bűncselekmények mely régiókban a legelterjedtebbek. A vizsgált 100 000 főre ebből a bűncselekményből is torony magasan a fővárosban jut a legtöbb, 339 darab.

 

Hasonlóan durva számokat csak Heves megyéből jelentettek, ahol 250 ilyen típusú jogtalan eltulajdonítással kapcsolatos ügy jutott 100 000 lakosra. Érdekes viszont, hogy az ilyen bűncselekményeket vizsgálva nem az északkeleti országrész többi megyéje, hanem Jász-Nagykun-Szolnok megye számít a harmadik leginkább "fertőzöttnek", ahol 198 eset jutott ennyi emberre .

Borsodban egyébként ez a mutató 180-on állt, tehát sokkal azért nem csúszott le a negatív dobogóról."

 

https://www.penzcentrum.hu/biztositas/20230316/ezek-az-orszag-legveszelyesebb-telepulesei-itt-garazdalkodik-a-legtobb-tolvaj-rablo-bunterkepuo-1135065

 

 

tibra Creative Commons License 2023.03.02 0 0 746

https://nepszava.hu/3186532_oro-rendkivuli-kozgyules-koltsegvetes-farkas-laszlo-agocs-janos-korrupcio

 

,,Hangsúlyozta: amikor értesült arról, hogy főállású polgármesterként nem vehet fel tiszteletdíjat ORÖ-s elnökhelyettesként, megszüntette az összeférhetetlenséget. Nem fogadja el, hogy megfosszák mandátumától, bíróságon támadja meg a döntést. Ennek halasztó hatálya van, egyelőre tehát marad az ORÖ elnökhelyettese."

,,jogsértően felvett 22 millió 219 ezer 781 forintot nem fizette vissza."

Tehát 

1. vagy nagyon jól fizetnek a Dohány utcában (=ott van az ORÖ)

2. vagy valami szöveg / számértelmezési probléma volt eddig a firosz burai vezetői körében vagy az ORÖben

3. vagy egyszerűen lexarta mindenki (utaló és a fogadó is).

 

 

Pirtus Creative Commons License 2023.02.17 0 0 745

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2023/02/vastapssal-fogadtak-osztalytarsai-a-foldi-pokolbol-visszatero-mentokutyas-berenyi-fiut

 

Vastapssal fogadták osztálytársai a földi pokolból visszatérő mentőkutyás berényi fiút.

 

A jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány önkéntese, Mező Marcell 19 évesen a legfiatalabb mentőkutyásként utazott Törökországba, hogy négylábú társával, Blackkel segíthessen a pusztító erejű földrengés károsultjain.

A Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapatával öt napig tartó megfeszített küzdelemben kutattak túlélők után.

A párost az alapítvány kiképzőbázisán látogattuk meg néhány nappal azután, hogy hazatértek a katasztrófa helyszínéről.

Pirtus Creative Commons License 2023.02.12 0 0 744

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2023/02/veget-ert-emberfeletti-kuzdelemuk-hazaerkeztek-torokorszagbol-a-jaszberenyi-mentokutyasok

 

Véget ért emberfeletti küzdelemük, hazaérkeztek Törökországból a jászberényi mentőkutyások

 

Hazaérkeztünk. Köszönjük a rengeteg aggódást!

– ezekkel a gondolatokkal osztotta meg közösségi oldalán Szabó Gábor, a Kutyákkal az Életért Alapítvány elnöke Pavelcze László bejegyzését. 

 

A Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 mentőcsapat parancsnoka az írta, hogy befejezték küldetésüket Törökország Antakya városában Antaya tartományban, az ENSZ OCHA által részükre kijelölt területeken, zónákban.

Megköszönte a csapat embertársainkért folytatott küzdelemét,  kitartását, profizmusát és nagy türelmét. A parancsoka tevékenységük eredményéről is beszámolt. 

 

Tizenegy élő emberre bukkantunk, hetet élve ki is emeltünk, közülük két túlélőt nagyon rossz állapotban kellett az egészségügyi csapatnak ellátnia, hogy szállíthatók legyenek

 – osztotta meg. 

 

Kiemelésüket a romok alól önállóan vagy török barátaik segítségével végezték.

A többi fellelt élő személy kiemelését más-más technika segítségével a török hivatásos és önkéntes csoportok látták el.

A Baptista Szeretetszolgálat és a HUBA Rescue24 köszönetet mond mindenkinek, akik bármilyen módon segítették és támogatták munkájukat. 

Zujcs. Creative Commons License 2023.02.04 0 0 743

https://telex.hu/belfold/2023/02/03/boldog-istvan-korrupcio-hivatali-vesztegetes-targyalas

 

Nem tudom, nem emlékszem, hogy mi volt, nagyon távoli ez nekem már, ködös” – új sztár született Boldog István korrupciós ügyének tárgyalásán

„Nem tudom értelmezni”

– hangzott el egy tanútól, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés volt fideszes alelnökétől péntek délelőtt a Fővárosi Törvényszéken a bíró kérdésére.

Boldog István volt fideszes országgyűlési képviselő és társai korrupciós ügyét tárgyalták, és pénteken kiderült: ha valaha a Boldog-ügyet színpadra viszik, egészen biztosan nem a volt országgyűlési képviselő lesz a darab legérdekesebb, legszínesebb szereplője.

 

Az ország minden bizonnyal legfeledékenyebb fideszesét hallgatták meg a törvényszéken: Berec Zsolt, egykori fideszes megyei közgyűlési alelnök, aki a terület polgármestereivel egyeztetett a települések különböző pályázatairól, mára sajnos semmire nem emlékszik, feladatai leginkább protokollárisak voltak, az arc- és névmemóriája rettentően rossz, de egy dologra viszont tisztán emlékszik: egy fontos megbeszélésen ő nem a megbeszélésre figyelt, ezért nem tudja, mi hangzott el ott.

De az sem tiszta számára, miért hívták el oda egyáltalán.

 

Az ügyben hat év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést és 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást kér az ügyészség Boldogra, akit többek között hivatali vesztegetés elfogadásával vádolnak.

 

Az ügy lényege röviden: a vád szerint előre lezsírozták a települések TOP-os pályázatait, ki csinálja a közbeszerzést, kiket kérnek fel, kik nyernek, kik a kivitelezők. A vád szerint pénz is csorgott vissza pályázatnyertesektől Boldogékhoz.

 

A pénteki tárgyaláson tanúkat hallgattak meg: az egykori fideszes megyei közgyűlési alelnök mellett Cibákháza polgármesterét is.

A tárgyaláson leginkább azt próbálták meg tisztázni, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programoknál hogyan zajlottak a települések pályázásai, mikor, ki döntött arról, hogy melyik pályázat nyer és melyik nem, illetve, hogy volt-e például Boldog Istvánnak országgyűlési képviselőként beleszólása ebbe a folyamatba.

Tiborcsik Creative Commons License 2023.01.23 0 0 742

És fizetős lesz Debrecen felé is. De csak akkor ha a nyomvonal végig új lesz, és marad a 4-es, mint Ceglédnél.

Előzmény: Pirtus (741)
Pirtus Creative Commons License 2023.01.22 0 0 741

Ebben az évben megyén belül nem kell még fizetni, de valóba úgy van,  autóút 110 kilométeres sebesség és fizetős Pest felé.

Ez a lényeg.

Előzmény: Tiborcsik (740)
Tiborcsik Creative Commons License 2023.01.22 0 0 740

Mi az, hogy csak 110-zel közlekedhetnek? Autópályán nem 130 a megengedett?

Ja, hogy csak autóút lesz? Fő, hogy FIZETŐS!

Előzmény: Pirtus (737)
Tiborcsik Creative Commons License 2023.01.22 0 0 739

Azzal az országos átlaggal valami nagyon nem stimmel.

Előzmény: Pamkutya12 (738)
Pamkutya12 Creative Commons License 2023.01.22 0 0 738

Nem valami előkelő a megyék közötti helyezésünk:

 

https://hvg.hu/gazdasag/20230120_keresetek_megyek

 

Pirtus Creative Commons License 2023.01.20 0 1 737

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2023/01/folytatodik-az-m4-es-epitese-harom-ev-alatt-kell-elkeszulnie-a-kisujszallas-karcag-kozotti-szakasznak

 

Folytatódik az M4-es építése, három év alatt kell elkészülnie a Kisújszállás-Karcag közötti szakasznak

Átadták a munkaterületet, hónapokon belül elkezdődik a gyorsforgalmi út építése Törökszentmiklós Nyugat és Kisújszállás Kelet között.

A kivitelezésre 36 hónapja van a vállalkozónak.

 

Korábban arról írtunk, hogy a szakaszt a Duna Aszfalt építi mintegy 134 milliárd forintból.

A Törökszentmiklós–Kisújszállás közötti szakasz kétszer két sávos gyorsforgalmi útként épül meg 3,75 méter széles forgalmi sávokkal, húsz méter koronaszélességgel.

Az elkészült úton a személyautók 110-zel közlekedhetnek majd.

Három jelentősebb csomópont és két pihenő épül a szakaszon, valamint több alul- és felüljárót létesítenek az M4-es nagykunsági szakaszán.

tibra Creative Commons License 2023.01.15 0 1 736

szerintem addig jó, ameddig az egész befér egy időkapszulába - az akkugyárnak is ez kellett volna inkább

Előzmény: Pirtus (735)
Pirtus Creative Commons License 2023.01.13 0 1 735

Szolnokon a citromsavgyár története 2014 óta tart, és azóta sem hallani semmit.

 

"Szolnoki citromsavgyár: az alapkő már megvan

Elhelyezték kedden a China BBCA Group Corporation magyar-kínai közös beruházásban Szolnokon 34 milliárd forintból felépülő citromsavgyárának alapkövét, egy időkapszulát.

MTI, 2014. szeptember 9."

Tiborcsik Creative Commons License 2023.01.13 0 1 734

A "Megindító erő"? Asszem azt vették meg Kaszáék és helyezték Jb-be. De mérget nem vennék rá, mert lehet. hogy az  a tápiószecsői üzem volt, (vagy mind a kettő).

Előzmény: tibra (733)
tibra Creative Commons License 2023.01.13 0 1 733

https://www.debreciner.hu/cikk/12392_a_debreceni_lakosok_akarata_ellenere_catl

A szászberki akkugyárral mi lett?

Merre volt ott?

Tiborcsik Creative Commons License 2023.01.09 0 1 732

Vagy Kasza?

Előzmény: Tiborcsik (731)
Tiborcsik Creative Commons License 2023.01.09 0 1 731

Azért nem akárki a szponzor, a mezük alapján a Kaszás-holding (Jászplasztik).

Előzmény: tibra (730)
tibra Creative Commons License 2023.01.09 0 0 730
vizontok Creative Commons License 2022.12.02 0 1 729

Gépésznek!

Amíg te élvezed a napsütést és a  jó időt addig Püspökiben nehéz télre számítanak. Bander József polgármester nem tétlenkedik.

 

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2022/12/nehez-telre-szamitanak-tiszapuspokiben

Pirtus Creative Commons License 2022.11.30 0 1 728

https://telex.hu/belfold/2022/11/30/boldog-istvan-targyalas-fidesz-korrupcio-hivatali-vesztegetes-elfogadasa

 

Boldog István mindenese: Beleállhattam volna, hogy ez így nem jó, de akkor kivet magából a rendszer

 

„Én már kiszálltam a politikából. A politika csak játék, most már csak a Facebookon szórakozom vele. Egyébként őstermelő vagyok, van egy almáskertem”

– mondta a Fővárosi Törvényszék folyosóján Boldog István, volt fideszes képviselő a Telexnek a tárgyalása előtt.

 

Boldogot és társait többek között hivatali vesztegetés elfogadásával vádolják.

Rá, illetve a két táskás emberére (Fehér Petrára és K. Péterre) hat év letöltendő börtönt kért az ügyészség.

Az ügy előzményeiről, a vád részleteiről és az előkészítő ülésen elhangzott nyilatkozatokról ebben a cikkünkben olvashat részletesen.

 

Az ügy vádirata röviden két részből áll: egyrészt a vád szerint a Boldoghoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve befolyásolta néhány TOP-os pályázat eredményeit, amikért vállalkozóktól 20 milliót kaptak; másrészt arról van szó, hogyan keresték meg Boldog emberei a körzet településeinek polgármestereit azzal, hogy a nyertes pályázati pénzekből mennyit kell visszafizetni, például arra, hogy Boldog kampányát finanszírozzák.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!