Keresés

Részletes keresés

Gabzi Creative Commons License 2003.02.03 0 0 578
pont ezt akartam mondani.
nem mindig az olaszokat kell ám elsősorban hibáztatni! az a magyar vadásztársaság, és a fővadászok, segédek ugyanúgy hibásak ám. 1500 db védett madárnál már csak feltűnik a kísérőnek nemde? egy-két még csak-csak elmegy véletlennek, de ekkora mennyiség már magyar oldalról is igen lepénzelt dolog.
Miért kell megengedni, hogy a magyar vadásztársaságok kis pénzekből tartsák fent magukat (ha fent tudják tartani)? Állítom ha nagyobb összegeket fordítana a T.Minisztérium erre, sokkal kevesebbszer fordulna elő ilyen.

És mi a reakció? Ki kell tiltani az olaszokat! Helyes! Ne is jöjjenek ide! Okés. Viszon a magyar tisztességes vadászoknak (nemcsak puskások vannak ám, a madaras csapatról pl. solymászok sem kell elfelejtkezni!) jól megnyomják a tagdíjakat, még a pislogásért is fizettetnek velük nem is keveset! De tiltódjanak ki az olaszok!
Öröm a magyarnak, hogy akárhova mehet akármikor már vadászni (ismét nem csak puskát kell gondolni!) mert pangás van a területeken, viszont olyan magas árakat kell fizeni a lehetőségekért, hogy ember nincs (egyesület is egyre kevesebb) aki kifizetheti! De nem kell az olasz, hess vele. Aztán a kiengedett vad szaporodik, nincs aki visszairtsa, a V.T. a következő évben kevesebb pénzt kap a kevésnél is, méginkább többet kért a vadásztatásokért, és mennél többet kér, annál kevesebb ember/egyesület/szervezet fog vadászni.
De ne legyenek olaszok, mert ez a legokosabb megoldás! Nemám odafigyelni a vadászatokon, nemám megfizetni a v.mestereket, nemám a korrekt fizetésekkel megakadályozni a korrupciót! neeeem! Dehogy!

g

Előzmény: CICA (574)
Puding 1 Creative Commons License 2003.02.01 0 0 577
:)))
Én is szivesen ennék tanyán nevelt "biohúst", de valjuk be, erre Bp.-en valymi kevés esélyem van. A nagyüzemi húsgyárakat pedig én is elitélem. Nézegetem az ism.ter. csatornákat, és néha elborzaszt amit a fent nevezett intézményekről mutatnak. Mindezek ellenére nem mondok le a húsevésről, igaz aki nem kér azt nem is tömöm "szalonnyával"!
Előzmény: amarok0 (576)
amarok0 Creative Commons License 2003.02.01 0 0 576
Puding1,
a fenét se bánt más felvágottas szendvicse!
Én a magam részéről a nagyüzemi állattermelésből nem ennék, ha éhenhalnék se. Nem vagyok vegetariánus, halak meg lőtt madarak bőven evődnek általam.
Barátosném és párja eszelős vega, (még tojást se, nem, nem, soha!), - de ez soha fel nem merül köztünk, mint problema).

A kertem végén, nádas végén legelő van. Fiatal bikákat tenyésztenek, hatalmas területen, párizsinak. Ők természetesen a táplálékláncban táplálékok. DE!!! Addig is napoznak, áznak, futnak, verekednek stb.

Előzmény: Puding 1 (570)
Vegetable Creative Commons License 2003.01.31 0 0 575
És ebben az egészben az a legrosszabb (már azon felül, hogy az ilyen szemeteket nem itélik el a tettnek megfelelő szinten), hogy ezzel megint általában a vadászatokat rendező társaságokat itélik el, pedig szerencsére kevés van, aki hagyja, hogy garázdálkodjanak nála :( Igy lehet a normális vadgazdálkodásból rablógazdálkodást csinálni :(
Előzmény: CICA (574)
CICA Creative Commons License 2003.01.31 0 0 574
ahha, ismerős :)) ill :(((
Úgyis kiadják az összes ilyet az olaszoknak, ott meg ez nem főbenjáró..én itt ültetném le az ilyet a magyarok között... bár már így is elég kárt okozott, akkor meg az én, a mi pénzünkön etetik... á, csak felhúzom magam. :((( Nem ember az ilyen... :(
Előzmény: Rianna (573)
Rianna Creative Commons License 2003.01.31 0 0 573
Már megint az olaszok...:(((

Cica, gondolom ismerős téma, ill. cikk :))
Asszem passzol a topicba, hisz Magyarországi és védett állatokról szól...
Ilyenkor bazira útálom az olasz konyhát! Miért nem maradnak meg a fincsi, jól bevált pastáknál és pizzáknál, stb... A franc a belükbe!

CICA Creative Commons License 2003.01.31 0 0 572
Puding: akkor tényleg nem vagyok ultrazöld! :)) Aranyos vagy, de tényleg nem kell bocsánatot kérned; nem vettem magamra, csak úgy néha ez kijön belőlem. :) Tényleg úgy érzem, hogy sokakat egyszerűen irritál az, ha az ember a saját életét nem úgy éli, ahogy ők. Az én párom is boldogan nyakalja mellettem a húst, mégsem szólok be neki (najó, nagyon ritkán előfordul, hogy megmutatok neki egy csirkegyári videót, és akkor ő sem eszik pár hétig :DDD)
Csak mindig felhúzom magam, amikor valaki megtudja, hogy mondjuk nem eszem meg a marhapörköltet és akkor nekemesik, hogy milyen hülye vagyok... Hát ilyenkor aztán kinyitom a számat. :) (megjegyzem, a lelkiismereti ok nálam valszeg nem lenne elég, de egyszerűen a húsok nagyobb részétől olyan szinten undorodom, hogy volt már rá példa, hogy a szagától elhánytam magam; ez van.. Nem tudok gondtalanul befalni egy oldal szalonnnát, hiába az a finom, puha, selymes érzés, ahogy végigcsusszan a nyelőcsövemen...bocs :DDD)

egyébként én ismerek Greenpeaceseket (magyarokat) és akiket ismerek, azok tényleg jó zöldek. :)
És nem vagyok meggyőződve róla, hogy ha mondjuk a balhé kedvéért rohad most valaki nyakig az olajban Galíciában és válogatja a homok közül az olajszemcséket, (mint a Hamupipőkében; tényleg megdöbbentő, sorban a parton az egyetemisták fekszenek a földön nagyítóval és minden hullámnál kezdik előről), akkor az feltétlenül rossz. Ha választani lehetne, hogy balhéból mondjuk italboltot raboljak vagy inkább a kihaló nagymacskákért tüntessek, akkor már inkább az utóbbi. :))) Nem feltétlenül vet ez jó fényt magára a szervezetre, de pl. a Greenpeacenek azért azt hiszem, nagyon sokat köszönhet a bolygó, akár a balhé kedvéért nem engedik kivágni azt a fát, akár meggyőződésből...

Vegetable: én ezt az egészet úgy próbálom kezelni, hogy nem lefujjolom azt, aki húst eszik, stb, hanem megpróbálok ALTERNATÍVÁT mutatni, hogy mi az, amivel finomabbat, egészségesebbet, változatosabbat stb. lehet produkálni. Nekem ez nagyon bevált; az oldalamon sem az van kint, hogy dögöljön meg mindenki, aki húst eszik, hanem kint van egy halom tök jó recept, amivel helyettesíteni lehet a húsételeket. Én nem várom el senkitől, hogy egyik napról a másikra vega legyen, de úgy gondolom, hogy aránytalanul sok húst fogyasztunk, itt is túlzásba esünk, mint mindenhol. Ha mindenki csak a felére mérsékelni a húsfogyazstását, az már tök jó lenne. De ugye itt sem alapvetően a húsfogyasztásról van szó, mint elítélendő dologról, hanem arról, ahogy a vágóállatokat nevelik, tartják, szállítják, vágják, stb. Nálam ez a gusztustalan kategória. Ha Kató néni felneveli a csirkét, az kapirgál az udvaron, levegőn van, szeretik, vagyis tulképp "boldog" élete van, aztán Kató néni levest csinál belőle, akkor ezt elfogadhatónak tartom, (bár nyilván én nem tenném, mert az elveimmel, stb. ellenkezik.) De Kató néni csirkéjét korántsem lehet egy lapon említeni szerintem a nagyüzemi állattartás szerencsétlen szárnyasaival.

Na de megint offok voltunk; ez az egész a vega topikba illene inkább.

Rianna: kérlek, légy jó háziasszony és vess fel valami kihaló állatfajos témát! :DDDD

Gabzi Creative Commons License 2003.01.31 0 0 571
Sziasztok!
Érdekes volt olvasgatni Titeket.
Valahogy úgy érzetem, mintha párhuzamot vontatok volna a grillcsikék-saláták-veszélyeztetett fajok között. Holott azért ugye nem felejtitek el, hogy a grillcsirkének szánt pipi tenyésztett állat, millió szám élnek, és folyamatos az utánpótlásuk. Aztán ott a salesz, ami szintén nagyüzemi termesztés alatt áll, a konyhakertekről nem beszélve. A veszélyeztetett állatok meg ugye... hát a kutyase törődik az utánpótlásukkal.
Illetve bocsánat. De törődnek. CSak pont azért veszélyeztetettek, mert fogságban nem szaporodnak, a buga istennek sem. Hiába az inszeminálás, termékenyítés mesterséges úton, vagy kölök kénti felnevelés, ösztösen érzik, ez nem szabadság, nem természet, hiába a beültetett pálma.

Én valahogy úgy érzem, igazán jó természetvédők (nem zöldek, ronda szó, nálam a spenót jelzője, a védelmezőké semmi esetre sem!) a probléma helyén adott lakosság köréből, és helyi szakemberekből (netán importált szakikból) áll.
Mert egy terület tarmészeti problémájának súlyosságát ki tudná jobban érzékelni, ha nem a lakosság, aki a bőrén érzi, jövője kudarcán sejti a bajt. Csakis ők ismerik a terület jellegét, a segítségnyújtás mibenlétét, a leghathatósabb, és legtartósabb védelmezők ők.

Mi magyarok azért kicsit érdekesen állunk a dolgokhoz. Árpád apánk prímán kiválasztotta azon területet, ahol ilyetén téren a legkevesebb csapás érhet minket. (jó, az okos politikusok tettek arról, hogy időközben veszítsün is még természeti értékeinkből, nemde régen még tengerün is volt..) Valahogy kevesebb értékes természetvédő van kicsin hazánkban, mint máshol a világon. Nincsenek havas hegycsúcsok ahol a farkasokat kell óvni a kipusztulástól, nincs tenger/óceán, ami élővilága törékeny, és óvandó, és nem fogadunk olajtartályos hadihajókat sem, /repterünk van, meg Taszárunk, bejóó! :(/ nincs őserdő, tajga, vagy sztyeppe.
Van viszont kultúránk. Illetve kéne lennie valahol, úgy nagymamáink tájékán, ahol értékek is voltak. A rohanással szépen eltünedeztek, tempós élet pedig koptatott a kultúrán is, a környezetünk pedig másodlagos lett, pedig milyen kicsik is vagyunk a nagyokhoz képest!

Amúgy miért veszi fel azt a bizonyos ingecskét magára az, aki nem tulajdonosa? :))
Akarom mondani, ahoz képest, hogy senki sem akarta a vegákat bosszantani, és sérteni, mégis kesztyűt húztak. :) Fura. Nem lehet, hogy manapság már ki vannak élezve a dolgok? Nem gondoljátok, hogy ösztönösen támadunk már egy kérdés kapcsán is, ami pedig oly ártatlan, mint egy bárányka? :))
Apropó bárány... tenyésztett, házi állat, no veszély, no kihalás, szabadon ehető! :))

Na csókhömpöly!
Kellemes hétvégét, úgy, ahogy-kinek tetszik! :))
G
PS: Hogy érzi magát az aranyhal az akváriumban?

Puding 1 Creative Commons License 2003.01.31 0 0 570
Szia CICA!

Itt szokás szerint megint félreértésekbe keveredtünk! Nem ált szándékomban kötözködni, ugyan ahogy elnézem, sikerült egyesseknek a lelkébe gázolnom. Nincs nekem bajom a vegetarianizmussal mindadig, mig az eszerint élő emberek nem néznek le a felvágottas szendvicsem miatt! Szóval...
Minden tiszteletem azoké, akik önmegtartóztatásukat valamilyen meggyőződésből teszik! Nekik legalább - sokakkal szemben - vannak elveik. Baj csak akkor van, ha ezt másokra is rá akarják erőltetni. Azért mert te nem eszel húst, még nem vagy ultrazzöld. Szélsőségessé akkor válik az ember, ha fennen hirdetett igéjét másokra is rá akarja eröltetni. Olyan ez mint az Iszlám. Nem a valással van a baj, hanem a fundamentalista követőivel! (Írhattam volna kereszténységet is, mert az inkvizíció se volt kutya...) Szóval...
Elnézésedet kell kérjem a nem elég egyértelmű fogalmazásért, és ezért nyilvánosan megkövetlek! Én senkit nem itélek meg pusztán táplálkozási szokásai miatt! Én a habzószájú, és gyakorta ténylegesen álszent, tudatlan, önmagukat ultrazöldeknek érző (valójában csak egyszerüen buta) embereket kritizáltam. Egy-egy ilyen fogadatlan prókátor többet árt az ügynek, mint amin száz hozzád hasonló javíthat! A Greenpeace-szel is pont ez a baj! A tagok fele nem meggyőződésből, hanem a buli/balhé kedvéért játszik "aktivistásdit"! Tehát mégegyszer: Bocsánat!

A növényekről pedig...
Én kertész vagyok, ezért talán kicsit elfogult is.:-)
Egyébként érdekes dolog a parabotanika! Tudniillik bizonyos növényfajok tényszerüen kommunikálnak egymással, sőt egyes állatokkal is. Az hogy hangképző szervek híjján, csendben tűrik a "mészárlásukat", nem azt jelenti, ők nem érző lények! :-)

Minden jót!

Előzmény: CICA (567)
Vegetable Creative Commons License 2003.01.31 0 0 569
Izé... magának olyat=magának olyan kaját :o)
Előzmény: Vegetable (568)
Vegetable Creative Commons License 2003.01.31 0 0 568
Nekem azzal nincs bajom, hogy valaki szalonnán él vagy salátán, amugy se eszem nagyon hust - egy normál ember egy hétvégén eszik annyit, mint én 1-2 hónap alatt -, ellenben imádom a tejtermékeket, én azt nem szeretem, ha valaki tulfanatizálja magát :( Szóval lefujjolja azokat, akik mondjuk sajtot merészelnek tenni a vajas kenyerükre, mert az undoritó fehérje, vagy pont azért, mert azzal a szarral szennyezik valami finom felvágott helyett :( Mindenfajta étkezési dolog szerintem ott jut el a határig, amig csak az illetőre hat. Most hagyjuk az étterem/szálloda szitut, nem ez az alap.
Ismerek olyat, akinek a szervezete már nem birja az állati fehérjét, ugy elszokott tőle, hozott nekünk mindenféleegészséges édességet (a méztől és gyümitől volt édes, cukrot se használ), amit megkóstolhattunk, meg magának olyat, amit bir a gyomra, csapvizet iszogatott hozzá - és semmi megjegyzése se volt arra, hogy a többség alkoholt vagy üditőt ivott valami husos étellel, egyedül a véres marhát evőnek mondta, hogy azért a kergemarha kor ideje alatt jobban járna, ha átsüttetné, nehogy peche legyen. Ugyanő a margarinos, sajtos felvágottas zsömléből faxni nélkül kiszedte a sajtot és felvágottat, maradt a margarin és zöldség, és odaadta valakinek. Ezzel nincs is bajom, mindenkinek a maga dolga.
De ha mindenki kajál, és közben kitaglalja, hogy melyik husétel miért undoritó, milyen káros anyagok vannak az üditőben és sörben, közben ugyanezt ette volna, na akkor már nem tolerálható szokás, hanem idegesitő mániákus lett volna...

Nekem valahol zöldéknél is itt a határ. Amig kifejtik a médiában, hogy a városban miért fölösleges bundát, és normál esetben bőrt hordani, tiltakoznak ellene és ők maguk nem hordanak se szört, se bőrt, nem érdekel. Ha felhasitják a bőrülést, lefujják valakinek az esetleg nagy nehezen összespórolt bundáját vagy börkabátják, akkor nem tolerálhatók. Pláne, mivel nem tudhatják 100%ban, hogy az illető nem most jött-e vendégségbe mondjuk nagyon északról, vagy akár Szibériából, és igenis létkérdés számára a szörme, vagy éppen motoros, akinek a bőrruha mellesleg védőfelszerelés is... Ha ugyanezt az illető bőrcipőben követi el, akkor egy nyakazást is megérdemel...

Szóval én roppant toleráns vagyok, de ha más akarja az én életemet megszabni, azt nem tudom tolerálni! (egyébként a melegekkel is igy vagyok: nem zavarnak, amig mondjuk egy lezbi csaj nem kezd drasztikusan piszkálni vele, akkor akár le is ütöm, csak hagyjon már békén! pont ezért nem érdekelnek a transzvesztiták, transzszexuálisak, mert tuti nem engem piszkálnak vele, és még folytathatnám a sort)

Előzmény: CICA (567)
CICA Creative Commons License 2003.01.31 0 0 567
Puding: én ultrazöld vagyok, de kocsink nincs... jogsim sem. :))) (szívok is rendesen miatta néha és ma is, amikor a frissen műtött hányós macskával fél órát vártam a buszra a hidegben, majd másik fél órát zötykölődtem rajta úgy, hogy minden kátyúnál szerencsétlen állat beverte a fejét a szállítóbox tetejébe... hát erősen elgondolkodtam, hogy vajon a sok benzinárból mire költötték az útadót...)

A salátáról meg úgy gondolom, hogy amíg a pránán élés nem megy, addig még mindig jobb, mint a hús. A saláta nyilván nem ezt gondolja, de szerintem vannak fokozatok. A disznót nem vágnám le a saját kezemmel; a salátát viszont bármikor felszedem, ha kell. Ezen kívül az állatokkal, mint szenvedni, érezni és emlékezni képes lényekkel én nagyobb empátiát érzek, mint egy sárgarépával. Szerintem azért a lepottyanó alma nem egy kategória egy egész életében sanyargatott, napfény és szabad levegő nélkül felnőtt, agyonkínzott, hormonokkal teletömött, kamionba zsúfolt, vágóhídra felrángatott majd levágott állattal.
És soha nem értem meg, hogy miért fáj valakinek, és miért irritál annyira bárkit is, ha én nem eszem meg a húst és miért van mindig olyan ember, aki bárkibe képes belekötni, aki egy kicsit is megpróbál úgy élni, hogy az a környezetének és ezáltal neki is jobb legyen.

Hihetetlen, milyen indulatokat tud kiváltani az, ha az ember egy kicsit zöldebbnek érzi magát az átlagnál és bár nem próbálja a saját életmódját senkire ráerőltetni, mégis úton-útfélen lehordják mindennek és ha pl. megtudják, hogy nem eszik húst, rögötn azzal kezdik, hogy persze, biztos otthon stikába nyakalja a szalonnát, bundát hord és a sarki közértbe is kocsival jár... Soha nem fogom megérteni ezt a hihetetlen nagy gyűlöletet, ami néhány emberből árad azok iránt, akik a saját életüket egy kicsit zöldebben próbálják élni.

Előzmény: Puding 1 (565)
Rianna Creative Commons License 2003.01.20 0 0 566
Az evolúcióban sok minden kialakult, majd eltűnt, de az emberiség igencsak rövid idő alatt érte el a mai szintet, amikor már rengeteg irreverzibilis változást sikerült a Föld nevű bolygón létrehoznia. Sajnos. Néhányan észbekapnak, de van aki nem hosszútávra gondol, csak a saját dolgaira. Olyan ember is van, aki még a saját gyerekei életére se gondol, csak addig lát előre, amíg ő még él. Szomorú, hogy hova juttatja magát az emberiség...
Szóval csak annyi, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen sok kárt okozó természeti csapás még nem fejlődött ki a Föld történetében, mint az ember.
Puding 1 Creative Commons License 2003.01.19 0 0 565
Boarhunter: Tudom, kicsit elkéstem a hozzászólással, de én csak most olvastam...

Bődületes baromságot mondtál... Nem kéne a párszáz millió év alatt történt kihalásokat, összehasonlítani, emberi fajunk kialakulásának párezer évével! Szal, a letünt fajok számát nem darabra, hanem az adott időszak hosszával kialakult arányokra alapozva kéne mérni... Ebből a szempontbol az elmúlt 100 év igen kimagasló eredményeket ért el. Fölösleges az evolúciós mellékvágányok firtatásával védeni, ezt az Istent játszó, öntelt, egoista emberiséget!

Az "ultrazöldeknek" pedig...
Lemerném fogadni, hogy okoskodásuk ellenére többségük autóval jár, így radikalizmusok csupán a "mindenáron kardoskodni akarok" kategoriába tartozik. A lelkiismereti vegetárianizmusról itt csak annyit: a növények is élőlények. Az ők élethez való jogaikat senki nem firtatja... Nekik is jópár fajuk pusztult ki az elmúlt időszakban...
Igaz, a saláták nem sivalkodnak mészárlásuk közben...

Előzmény: Boarhunter (555)
amarok0 Creative Commons License 2002.12.18 0 0 564
Igy van, CICC,
ebben az értelemben én is!
A világ legjobb állattörténet-irója (Seton Thomson, E.) is ugy kezdte, hogy egy meghajkurászott vadászaton elértek egy szarvastehenet, s mikor leszurták, ő látta a szemét, és megérinthette a gyönyörü, selymesszörü nyakát... Ettől kezdve ő még festeni is azért tanult, hogy az állatokról fessen, és egy párizsi kiállitásra készitett képe hatalmas botrányokat kavart: annyira sikerült neki a farkasok szemszögéből megfesteni a rájuk vadászó és haza sose tért vadász kunyhóját és környékét.
Én akkor "zöldültem meg", amikor gyerekkoromban láttam, hogy egy vágóhidra vert tehenet: lógott a méhe, a hátsó felét teljes szeges bakancsa erejéből rugdosta a kisérő, a tehén negyedórákig bőgött, néha össze-összeesett, nem érte el a vágóhidat, természetesen elpusztult. Én meg igy lettem - én.
Előzmény: CICA (557)
CICA Creative Commons License 2002.12.18 0 0 563
Boarhunter: nekem ugyanaz. Csak gondoltam, szembeötlő példákat hozok fel, amikkel egy kevésbé zöld is egyetért. :)) Ha azt mondom, hogy szégyelje magát mindenki, aki húst eszik, vagy neadjisten, bőr cipőt vesz fel, akkor pl. az állatvédők felét megkövezhetnénk. De nem ez a topik témája; ezeket már megvitattuk máshol; nem akarom ismételni magam. :)))) Engem rendszeresen hülyének néznek, hogy nem vagyok hajlandó bőr óraszíjat vagy hajcsattot venni, meg lebogarászom a sonkát a pizzámról, ha valaki olyat hoz nekem, amin van (nem mintha ezzel segítenék szegény disznón vagy legalább kevesebb lenne a kereslet, de nem bírom megenni)... Nade ez nem tartozik a kihaló állatfajokhoz. :)))
Rianna Creative Commons License 2002.12.18 0 0 562
Lehetséges, de én, te, mi és későbbiekben gyerekeink és unokáink ebben a környezetben kénytelenek élni... Tán nem árt néha egy kis önkritika. Ha már észt kaptunk az evolúciótól! :)
Előzmény: Boarhunter (555)
mestska Creative Commons License 2002.12.18 0 0 561
tudod ehhez nem kell szuperződnek lenni, ez szerintem természetes kellene hogy legyen...:(((
Előzmény: CICA (557)
mestska Creative Commons License 2002.12.18 0 0 560
ha-ha-ha, időközben átrakták máshova....(én a forrásból másoltam), bocs...
Előzmény: mestska (558)
Boarhunter Creative Commons License 2002.12.18 0 0 559
Nagyrészt igazad van, de leb@szással nehéz nevelni. Mondjuk az 50 nyércből készült bunda miben különbözik a fél marhából készült bőrdzsekitől vagy 50 elfogyasztott grillcsirkétől?
Boarhunter
Előzmény: CICA (557)
mestska Creative Commons License 2002.12.18 0 0 558
így egy hónappal rá feltünt, hogy elrontottam a linket:))

Helyesen:

Élőlények végveszélyben

Előzmény: mestska (551)
CICA Creative Commons License 2002.12.18 0 0 557
akkor én szuperződ vagyok! :)))
Szerintem igenis, legyen bűntudata annak, aki 50 nercből készült bundában rohangál, igenis legyen bűntudata annak, aki a kifolyt elemet a háztartási szemétbe dobja és igenis, legyen már bűntudata annak, aki agyonveri a macskája kölykeit, vagy ne adj isten kibodja mínusz 20 fokban az utcára őket...
Ha már ezek törvényileg nem tiltott, vagy tiltott, de nem ellenőrzött dolgok, akkor legalább egy kis bűntudata legyen neki....
Előzmény: amarok0 (556)
amarok0 Creative Commons License 2002.12.18 0 0 556
Valószinüleg igazad van, de ez az itt és ma élőknek nem vigasz.
Zöldék büntudatkeltése is inkább ront a helyzeten, de ki a fenének kell ma józan oktatás?
Előzmény: Boarhunter (555)
Boarhunter Creative Commons License 2002.12.18 0 0 555
Gondolod, ha mi nem lennénk, nem alakult volna ki valami más, ugyanilyen káros?
Pont ezért vesztenek el sok támogatót a zöldmozgalmak, mert elsőszámú közellenségként kezelik saját fajukat és tevékenységüket a józan hangú oktatás helyett a bűntudatkeltés jellemzi. A befolyásolható korosztályokra persze így is lehet hatni, de öntudatra ébredésük után elfordulnak az általatok hirdetett igétől.
Nem hiszem, hogy az emberi faj egy evolúciós tévedés lenne. Valszeg próbaidősek vagyunk a földön, de ez a többi fajra is vonatkozik.
Az evolúció során sokkal több faj halt ki vagy alakult át az ember megjelenése előtt mint azóta.
És ha egyszer elpusztulunk-és velünk együtt a jelenlegi élővilág nagy része- valószínüleg jönni fog utánunk egy másik hasonszőrű evolúciós végtermék és kezdődik minden előről.
Előzmény: Rianna (552)
Tibbe Creative Commons License 2002.12.09 0 0 554
És a perui ugrómókus-ügyben itt sem tud nekem tanácsot adni valaki, van-e kompetens személy, aki ért hozzá----
Beteg,5 napja!
---- 3 éves, kihullottak a fogai, minden neki szükséges táplálékot, vitamint megkapott eddig, most antibiotikumot kap, de nem tud rendesen enni.
Kinőhetnek még a fogai, vagy el fog pusztulni?
Állitólag 10 év az átlagéletkora!
Előzmény: amarok0 (553)
amarok0 Creative Commons License 2002.12.09 0 0 553
Nem is tévedsz akkorát!
Előzmény: Rianna (552)
Rianna Creative Commons License 2002.12.07 0 0 552
Hát igen.. Sokszor az az érzésem, hogy az emberi faj egy világméretű vírusfertőzés a Földön...:(
Előzmény: mestska (551)
mestska Creative Commons License 2002.11.16 0 0 551
ISmét egy HVG cikk:

Élőlények végveszélyben

Rianna Creative Commons License 2002.11.15 0 0 550
Végre megint írtam..:)

A sörényes farkas

Rianna Creative Commons License 2002.11.13 0 0 549
Drukkolok... jó lenne ha tisztába tennének néhány szaros segget! :))
Előzmény: KARVALY (548)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!