Keresés

Részletes keresés

Andras Mariak Creative Commons License 2016.12.25 0 0 81202

Ja a macsekrol meg annyit, hogy soha nem kellett ennivaloert vadasznia, tapon elt egesz eleteben, meg csak kint sem volt soha, csak lakasban elt.

Előzmény: Andras Mariak (81201)
Andras Mariak Creative Commons License 2016.12.25 0 0 81201

Sziasztok!

 

Van egy 2 eves nosteny norveg erdei macskam es egy 4-5 honapos kis sandorpapagajom. A macsaka kiskoratol nalam van, picit specialis termeszete van, mert extrem modon felos. Van esely ra, hogy a papagajjal megbaratkozik? A papagaj bennem mar egesz szepen bizik, es ugy latom, a macskatol nemigen tart, aki szinte mindig elbujik, amikor a pagaj elol van. Mik lehetnek a kilatasaim? Par tanacs, esetleg tapasztalat ha van jo lenne. Egyik allatol sem fogok megvalni. Koszi! :)

nádégető Creative Commons License 2016.12.17 0 0 81200

Nagyon szépen köszönöm!☺

Előzmény: cavecat (81199)
cavecat Creative Commons License 2016.12.15 0 0 81199

dr Fáncsi Gábor

http://www.allatorvos-rakospalota.hu/

(évekkel ezelött volt nálunk, de feltételezem hogy még mindig hívható házhoz - hívd fel telefonon, kérdezd meg töle ;))

Előzmény: nádégető (81198)
nádégető Creative Commons License 2016.12.14 0 0 81198

Üdv mindenkinek!

 

Tudna ajánlani valaki Pest megyében vagy Budapesten állatorvost, aki vállal háznál is papagáj karom vágást?

 

Vagy esetleg tapasztalt, hozzáértő tenyésztő vagy állatszerető ember is nagyon jó lenne, egy hím rozelláról lenne szó, magam tapasztalat híján nem merem megcsinálni ...

 

Köszönöm előre is a segítséget!

bombaba Creative Commons License 2016.12.13 0 0 81197

Valamit nagyon félremagyarázol. Az inkriminált hsz-emben ((81186) nem volt elítélés, megrovás.

Az illető figyelmét hívtam fel valamire, amit feltehetően nem ismert. Ennyi. Csak Te ragozod túl, harcosan megvédve valakit, akit nem szorul rá.

Nem értem,  hogy jönnek ide a negatív netes tapasztalataid, de abból nekem is van bőven, viszont nem áll szándékomban idecitálni. 

Ez a topik halódik, mától ismét eggyel kevesebb olvasója van.

További hasonló sikereket!

Előzmény: cavecat (81196)
cavecat Creative Commons License 2016.12.13 0 0 81196

Mindkettötöknek írom.

 

Amikor Svédországba költöztem, és próbáltam a lakóhelyem szerinti papagájos közösségbe beilleszkedni, találkoztam pár ilyen harcos állatvédövel. Lekezelöen elmagyarázták nekem, hogy a papagájoknak _tilos_ magkeveréket adni, és azt javasolták, próbáljak utánanézni, mennyi papagáj szenved ilyen-olyan betegségtöl ami a magkeverékkel való etetés következménye. Ugyan tudtam, hogy nincs igazuk, de mint minden normális emberben, bennem is felmerült a kétely egy idö után: hátha mégis igazuk van. Elvittem a madarat állatorvoshoz, kiderült hogy kutya baja (pedig akkor már 10+ éve "helytelenül" etettem). Es bár nem lett volna túl nagy fáradság tisztázni a helyzetet a "kedves" klubtagokkal, nem vettem rá a fáradságot. Miért tettem volna? Nem tartoztam nekik magyarázattal. Azóta hál'istennek elköltöztem, és az itteni közösség sokkal normálisabb. 

 

Az internetes kommunikáció során nagyon gyakori, hogy az emberek félinformációk alapján ítélnek, és a harcos állatvédök az állatok érdekeire hivatkozva gyakran embertelenül átgázolnak az embertársaik érzelmein, egóján vagy reputációján.

Kb. egy hónappal ezelött pl. cirka 500 "állatvedö" esett neki egy szerencsétlen kamaszlánynak, aki túl sok állatot fogadott be, és nem tudta már öket rendesen elhelyezni. (Az érdekes módon senkinek nem jutott eszébe, hogy az állatok _eredeti_ tulajdonosainak mi a szerepe, felelössége egy ilyen helyzet kialakulásában.) Odáig fajult a dolog, hogy valaki kirakta a lány elérhetöségeit a fórumba, és onnantól folyamatosan záporoztak rá az üzenetek, telefonhívások, volt aki odament a házukhoz, és senki nem azért lépett vele kapcsolatba, hogy megkérdezze hogyan tud _segíteni_ az _állatoknak_, mind azért telefonált, hogy közölje a csajjal, milyen egy szar alak.

 

Most futottam neki harmadszor (és utoljára) annak, hogy megpróbáljam elmagyarázni, szerintem mi a probléma Bombaba eredeti hozzászólásával (81186). Aztán persze van ez a dolog, de legalább megpróbáltam.;)

corvi01 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 81195

"jól ledorongolni az újdonsült papagájtulajdonost"

Hol volt ilyen..? Csupán a figyelmét hívtuk fel az említett dolgokra...

Előzmény: cavecat (81193)
bombaba Creative Commons License 2016.12.11 0 0 81194

Várjuk meg, míg az illető tisztázza a helyzetet. Nem lenne túl nagy fáradtság annyit írni, hogy nem az Eu-ban él.

 

Előzmény: cavecat (81193)
cavecat Creative Commons License 2016.12.10 0 0 81193

süvöltö.hu? :)

Próbálkozzunk inkább a CITES honlapján fellelhetö dokumentumokkal, én azoknak inkább hiszek mint a süvöltö.hu-nak.;)

Itt lehet megtekinteni az épp aktuális (2016) exportkvótákat (összesen 350, ha nem tévedek).

Induljunk ki abból, hogy ha van exportkvóta, akkor van olyan célország, ahova legálisan lehet importálni, oké?

Tegyük mellé, hogy rengeteg fiatal magyar él külföldön, tehát elképzelhetö, hogy Nour olyan helyen él, ahová legálisan importálható szenegáli papagáj...

Nem azt mondom, hogy ez tény, hiszen nem tudhatom. Ilyenkor szoktam én kérdezni, mert, mint írtam, szerintem sokkal kultúráltabb megoldás rákérdezni, mint automatikusan a legrosszabbat feltételezni (aztán ezt a feltételezést tényként kezelni, majd ez alapján a "tény" alapján jól ledorongolni az újdonsült papagájtulajdonost). Az ilyen alaptalan ítélkezésnek ritkán van pozitív következménye.

 

Nem bátorítom a csempészetet, se érintölegesen, se máshogy.

Arra próbállak téged (és mindenki mást) bátorítani, hogy ne ítéld el és szidd le az újonnan érkezöket alapos ok nélkül - jár nekik az ártatlanság vélelme.

Előzmény: bombaba (81190)
bombaba Creative Commons License 2016.12.10 0 0 81192

Mit számít, hol él?

Előzmény: Ladybee (81191)
Ladybee Creative Commons License 2016.12.09 0 0 81191

Könnyen lehet, hogy az illető nem is Mo-n él.

Előzmény: bombaba (81190)
bombaba Creative Commons License 2016.12.09 0 1 81190

Az EU-n belül nincs legális papagájimport. Az Eu-ba csak tenyésztői bizonylattal rendelkező madarak érkezhetnek.
http://xn--svlt-6qa8a91c.hu/a-diszmadar-kereskedelem-nemzetkozi-attekintese

Ha figyelmesen elolvasod az indító hsz-t, akkor egyértelmű a csempészés:
" A minap kaptam-szinte ingyen- 3 szenegali papagajt. Vadon fogtak be oket, 30 orat utaztak a Szaharan at. Azt olvastam, hogy lehetetlen a vadon befogott peldanyokat megszeliditeni..."

Kétlem, hogy egy papagájos fórumon a csempészetet akár csak érintőlegesen is bátorítani, népszerűsíteni kellene a tapasztalatok megosztásával, megvitatásával.

Előzmény: cavecat (81187)
cavecat Creative Commons License 2016.12.09 0 0 81189

En csak azt nem értem, miért kell mindig automatikusan a legrosszabbat feltételezni, és kijelentö módban megfogalmazni ezt a feltételezést, mintha bizonyított tény lenne.

Miért kell rögtön leszidni valakit, aki idejött elmesélni milyen sikereket ért el a papagájaival, olyan bünökért, amiket simán lehet hogy soha el nem követett?

Biztos hogy csempészett az a madár?

Biztos hogy azért vette meg mert olcsó volt?

Amikor még aktívan részt vettem NGO-k munkájában, nekem is jutott rendszeresen (szinte-)ingyen állat, de soha (soha) nem azért vettem öket magamhoz mert olcsó volt.

Mert hogyan is kap valaki "szinte ingyen" egy (söt 3) papagájt?

Veled fordult már ilyen elö?

En jelenleg egyetlen embert ismerek, akinek dögivel hordják az ingyenpapagájokat, és ö konkrétan a helyi "papagájmenhely", az országos madaras egyesület kifejezetten erre a célra létrehozott tisztségének viselöje. Ha a rendörség valamilyen okból madárhoz jut - talált tárgyak osztályán leadott, vagy állatkínzás miatt elkobzott tollas, vagy teszem azt illegálisan befogott, csempészett madár - mégis mit csináljanak velük? Altassák el? Küldjék öket vissza Afrikába?

 

Engem nagyon érdekelne, hogyan és miért jutott Nour három szinte-ingyen vadbefogott papeszhoz, ahogy az is érdekelne, hogyan viselkednek ezek a madarak (van-e különbség a fogságban születettekhez képest, és ha igen, micsoda). De nem hiszem, hogy bármit is meg fog osztani velünk, azok után hogy ilyen "kedves" fogadtatásban volt része.

 

Persze azt sem tartom kizártnak, hogy valóban csempészett madarak, és/vagy valóban azért vette meg öket Nour mert olcsó volt, de nem lenne sokkal kultúráltabb rákérdezni, mint automatikusan, kérdezés nélkül a legrosszabbat feltételezni?

Előzmény: corvi01 (81188)
corvi01 Creative Commons License 2016.12.08 0 0 81188

A szenegáli ugyan CITES listás, de nem veszélyeztetett faj

 

Ha a vadonbefogás kereskedelme ilyen ütemben halad, akkor előbb-utóbb az is az lesz! :(

Elképesztő mit művelnek a természetben ezek a megrendelésre működő orv befogók. Abban igazság van, hogy ezt nem kéne az olcsóbb vásárolhatóság szintjén kezelni, miközben vannak legális hazai és külföldi tenyésztők. 

Előzmény: cavecat (81187)
cavecat Creative Commons License 2016.12.07 0 0 81187

Biztos vagy benne hogy csempészett?

Nem lehet, hogy teljesen legális import, és van nekik CITES papírjuk meg minden?

A szenegáli ugyan CITES listás, de nem veszélyeztetett faj ("least concern"). Az exportkvótákat a CITES honlapján lehet leellenörizni.

Előzmény: bombaba (81186)
bombaba Creative Commons License 2016.12.04 0 0 81186

A szabadon (még) élő papagájok védelme érdekében azt hittem, alapszabály minden papagájkedvelő

számára, hogy nem veszünk vadon befogott csempészett madarakat.

Próbálj utánaolvasni, a csempészett madarak hány százaléka éli túl a befogást, szállítást, csempészutat, és hány papagájfaj került emiatt a kihalás szélére. 

Előzmény: Nour75 (81185)
Nour75 Creative Commons License 2016.12.04 0 0 81185

Sziasztok!

 

Nagyon fura dolog tortent. A minap kaptam-szinte ingyen- 3 szenegali papagajt. Vadon fogtak be oket, 30 orat utaztak a Szaharan at. Azt olvastam, hogy lehetetlen a vadon befogott peldanyokat megszeliditeni. 2  ejszaka, es 3 nap , valamint egy kis szotyi utan, mar kezbol esznek, nem csipnek bele egyetlen kezbe sem, es barkinek a vallan eluldogel az egyik. A masik ketto sem tul vad, de meg felenkek. Szinte hihetetlen, de gondoltam megosztom a tapasztalatomat, mert minden ezzel a fajatval foglalkozo oldalon kihangsulyoztak, hogy csak a fogsagban szuletett fiokakat lehet kezhez nevelni. Nos, biztosan igy van alapvetoen, de vannak kivetelek :)

d0ra Creative Commons License 2016.11.22 0 0 81184

sziasztok!

tudja valaki hogy hol lehet kapni fiatal sziklapapagájt?

Janosigb Creative Commons License 2016.11.10 0 0 81183

Illetve valaki tud mondani olyan papagajos fórumot, ami nem ennyire kihalt?

Előzmény: Janosigb (81182)
Janosigb Creative Commons License 2016.11.10 0 0 81182

Sziasztok, van valakinek közép v nagy termetű papagáj fiokaja tovább nevelésre?

esetleg tudtok olyat, akinek van? Köszi a választ előre is.

Janosigb Creative Commons License 2016.11.10 0 0 81181

Baratpapagaj lett végülis :)

Előzmény: Janosigb (81173)
caterina3 Creative Commons License 2016.11.09 0 0 81180

Nálunk is mindig van egy kis fény nekik, ennek elkerülésére, és ha mászkálok éjszaka, mindig mondom, hogy ne féljenek, én vagyok. :-)

Előzmény: T Man (81176)
ULAIVA Creative Commons License 2016.11.09 0 0 81179

A nimfák ausztrál madarak, füves szabad területeken élnek. A fák tetején alszanak és ha valamelyik megijed és riaszt, mind gondolkodás nélkül felszáll, felfelé repül  - szabad a tér, nem ütköznek semmibe. Ez történt nálad is a kalitkában. Elég nehezen nyugszanak meg ilyenkor. A hullámosnál ugyanez a helyzet.

Előzmény: T Man (81176)
corvi01 Creative Commons License 2016.11.09 0 0 81178

Ezek vedléskor újranőnek kb. 1/2..3/4 évente. Nem ártana a tartott hely környékén éjszaka is valamilyen egész kis teljesítményű fényforrást üzemeltetni, ezt elkerülendő!

Előzmény: T Man (81176)
Apa27 Creative Commons License 2016.11.08 0 0 81177

Meddig maradhatnak a kikelt hullámos fiókák (most kb kikelés óta 2 hónap telt el) a szüleikkel?

A kalitka 2m*1m*0,5m, szóval elég nagy.

Az odút levettem. Már nem etetik őket. Csak nincs helyem, se kalitkám külön rakni őket. Bántani nem bántják a fiókákat. A tojón látom, mintha Őt "zavarnák a fiókák", de a hímet nem "zavarják".

T Man Creative Commons License 2016.11.07 0 0 81176

Sziasztok!

 

Két nimfa papgájom az éjszaka valamitől megilyedt és úgy összeverték magukat hogy a szárnyaik végéről sok toll hiányzik, repülni nem tudnak és vérzik nagyon. Betadine-el lekezeltük, de azt nem tudom hogy mennyi idő míg a tollak visszanőlnek vagy nem is nől már vissza?

Kicsit aggódom, kérlek segítsetek! 

ede555 Creative Commons License 2016.10.29 0 0 81175

Sziasztok!

 

Szerintetek ez a hullámos milyen nemű?

 

http://indafoto.hu/kutyaful/image/24604300-e7e32bd5/user

 

Köszi!

 

 

BAASus kulcs Creative Commons License 2016.10.20 0 0 81174

Édesanyám elvittem Rudit a dokihoz. Megvizsgálta. Azt mondta, hogy daganatok ezek a foltok. Tanácsolta, hogy várjunk vele egy hónapot, s meglátjuk, hogy javul-e az állapota. Ha igen, akkor jóindulatú. Ha nem, akkor nem hagyjuk szenvedni szegényt... :( Állapotához képest a hangulata jó, étvágya is egész jó. Nagyon mást nem tudunk tenni, csak bízunk benne, hogy felépül, meggyógyul!

Előzmény: corvi01 (81172)
Janosigb Creative Commons License 2016.10.17 0 0 81173

Sziasztok. Szeretnek egy papagajt vásárolni.

3 fajtan gondolkozom: barát, hegyi, szikla esetleg barraband.

valakinek volt esetleg valamelyik? Melyiket tarthatna leginkább szerintetek egy kezdő?

a törődés és odafigyelés meglenne, 

part is szeretnek majd, de azt később ez is szempont, hogy egyedül bírja ki 2-3 hónapig 

koszonom előre is a segitsegeket!

udv,

gabor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!