Keresés

Részletes keresés

Rekag Creative Commons License 2006.07.21 0 0 40
Sziasztok!

Néhány napja engem is elért ez a veszett kór! Nekem a hátam, a mellkasom és a lábam lett tele ragyával. Erre bekentem az Avon aloe-és napozás utáni hűsítő géljével (szigorúan hűtőből), illetve a Curiosa nevű sebkezelő géllel és már másnapra elmúlt a ragya. Csak a lábamon maradtak foltok, de ezek nagyon csúnyán néznek ki, mintha véraláfutásos lenne. Tovább kentem ezzel a sebkezelővel és most talán elkezd lassan hámlani. Nekem bőrgyógyász ajánlotta a szolit, de azt is bekenve napvédővel és fokozatosan. Ja, és amint elkezd kijönni azonnal igyatok kalciumot, mert az tökéletes az allergiára. Szóval én most hámlasztok, hátha elmúlik ez a randaság.
Azért a béta-karotint kipróbálom, mert 1 hónap múlva megyünk Tunéziába 2 hétre és nem szeretnék egész nap az árnyékban ülni!

Ha valaki tud még jó és bevált tippet, szóljon!

Réka
Anikó25 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 39

Szia "Andee"!

 

Csak érdeklődöm, hogy hogy vagy? elmúltak már a tünetek?

Jó volt a krém?

 

 

Előzmény: Andee22 (31)
guccica Creative Commons License 2006.06.28 0 0 38

Szia,

Háát igen, úgy néz ki, Téged is utolért ez a bosszantó dolog. :-(

Ezentúl figyelned kell, hogy ha erős napsugárzás érhet akkor mindig be legyél kenve magas faktorszámú, de nem olajos krémmel.

De olvashattad, többeknek használ a béta-karotin tabletta is..

Szóval így talán nem lesz gáz...

Egyébként ha a kiütésekkel nem mész napra, 1-2 nap alatt el kell múljanak...

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.28 0 0 37
Sziasztok!

Idén szembesültem a napallergiával. Eddig azt sem tudtam, hogy mi az...
Nyaralni voltunk a balcsin, és egész nap be volt kenve az arcom 30-as arckrémmel.
Ez úgy ahogy kell rámizzadt a 35 fokban, és én hülye a strandra már nem kentem be az arcomat. Hozzáteszem porcelán fehér bőröm van, soha nem fogott meg a nap, max. leégetett. Bár sok esélyt sem adtam soha a napnak, mert valahogy nem szeretem. Cikiznek is sokat a színem miatt. Szóval most arcbekenés nélkül pancsoltam kb. 15 percig. Annyit észleltem rögtön, hogy leégett az arcom. Két nap múlva viszont, mikor már itthon voltunk előjöttek a kiütések. Először azt hittem, hogy a nagy meleg miatt jött ki egy csomó pattanás egy rakásra, de aztán rájöttem, hogy mi ez.
Most Aloe Vera tartalmú géllel kenem (FLP Aloe Vera Gelly) úgy tűnik használ. Még pirosak a kiütések, de már nem "ragyás" a fejem.

Mostmár akkor lehet máskor is ki fog jönni ez az allergia, vagy csak most voltam kitéve extrém nagy sugárzásnak a vízben? Igaz, hogy du. 4 óra volt, de éreztem, hogy éget....

Kell ezzel bőrgyógyászhoz szaladni, vagy elmúlik magától?
Most egyenlőre hűsölök idebent, de holnap már mennem kell dolgozni.
Reggel 6-kor nincs gond, mert még gyenge a nap, de délután 3-kor kell napon lennem kb. 15 percet. Remélem nem lesz belőle gond...

Üdv Mindenkinek!
guccica Creative Commons License 2006.06.27 0 0 36

Az égei tengeren voltunk.

Általában 1-2 óra folyamatos napon való tartozkodáskor kijöttek már a kiütések, szóval elég katasztrófális volt a helyzet.

Nekem a mellkasomon és mindkét karomon volt eddig.

De ez a béta karotin + 16 faktoros nivea valóban bevált. 

Nutri tan-t szedtem, napi három szemet a nyaralás előtt 2 hónappal és a nyaraláskor még szedtem a juvamine solaire tablettából is 2 szemet.

Nem tudom másnak is segít e de drukkolok neki mindenesetre...

Előzmény: Anikó25 (35)
Anikó25 Creative Commons License 2006.06.27 0 0 35

Szia "guccica"!

 

azt megkérdezhetem, hogy mit jelent az a rövid napozás? kb. mennyi idő kellett ahhoz, hogy jelentkezzenek a tünetek?

és melyik tengerpartig merészkedtél le a napallergiáddal??

de örülök, hogy akkor ezek szerint segíthet a béta karotin egy rövid ideje már én is szedem...

 

Anikó

Előzmény: guccica (34)
guccica Creative Commons License 2006.06.27 0 0 34

Sziasztok,

Háát én pár éve már egy kevés napozástól is allergiás vagyok. (bőrpir, hólyagok, viszketés)

Viszont az idén a nyaralásom előtt 2 hónappal elkezdtem béta-karotin tablettát szedni aminek az adagját a nyaralás alatt a kétszeresére emeltem + 13 faktoros krémmel bekentem magam mielőtt elindultunk volna a tengerpartra és jelentem HASZNÁLT! :-)))

Egy hét alatt csak egyszer jöttek rajtam ki ezek a bosszantó kiütések. Pont akkor amikor elfelejtettem beszedni a tablettákat...

Anikó25 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 33

szia Edina!

 

Az előbb már írtam a topikban ,csak a kérdésedre nem válaszoltam!

Az én tüneteim a karomon és a lábomon jelentkeznek.

egyszerűen ha nem vigyázok a nappal elkezdenek a szőrtüszők bepirosodni és nagyon rövid időn belül, rákvörös lesz az egész bőröm.( de csak a kezemen és lábamon )

viszketni nekem nem viszket, de nem is leégés, mert ahhoz túl gyorsan jelentkezik és ha  árnyékba megyek, akkor amilyen gyorsan előjött, olyan gyorsan vissza is húzodik..

 

szóval nekem annyiba jó, hogy nem viszket...bár több bőrgyógyász mondta, hogy majd később fog.. :(

bár szerintem csak találgatnak.

 

üdv:

Anikó

Előzmény: edina_1977 (30)
Anikó25 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 32

Sziasztok!

 

Mint ahogy írtam, nekem tavaly óta van napallergiám. Én az idén 100-as faktorú naptejet  ( photederm max ) használok, ami csak gyógyszertárban kapható, és egyaránt jól kiszűri az UVA  és az UVB sugarakat is. ( amúgy Edina,  ezt ha jól tudom a májfoltokra és a pigmenthiányos területekre is ajánlják )

 

 

Ezt mindig felkenem, ha kilépek a házból, kivéve korán reggel és este fele, amikor már elég gyenge a nap, hogy szokja egy kicsit a bőröm a napot, hisz más napallergiások elmondása szerint a fokozatosság a lényeg.

Emelett dél körül, ha lehet nem mozdulok ki az irodából.

 

Ezzel így eddig én elvagyok, szóval szerintem próbáljátok ki!!!! Bár az orvos hosszúujjút is javasolt, de arra még szerencsére eddig nem volt szükség.

Bár az idén még nem próbáltam a strandot árnyékban sem...de a jövő hétvégén megkockáztatom.

 

ja, és a jó minőségű napszemüveg is fontos, mert állítólag, akinek a bőre érzékenyebb a napra, annak a szeme is!!!!

 

Andinak: A szem feldagadását nem értem.. nekem az gyerekkoromban volt gyógyszerallergiától! biztos hogy a naptól van???

a már kijött tünetekre nekem is adtak krémet, a nevét nem tudom... de ha kell megnézhetem, de nekem maguktól is elmúltak a tünetek!!!!

 

Szóval mindenkinek csak óvatosan a nappal!!

jó hír, hogy a hét közepétől állítólag enyhül az idő:)

 

üdv.:

Anikó

Andee22 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 31
Sziasztok!

 

Tegnap előtt voltam kint napon.  Még tegnap előtt este kezdtek piros pöttyök megjelenni a testemen s viszketett az arcom. Tegnap reggel a tükörbe nézve megijedtem. Feldagadt az egész arcom s emellé persze nagyon viszketett továbbra is. Ezen kívül az egész testem tele lett piros pöttyökkel..

A délelőtt folyamán elmentem orvoshoz, aki adott egy krémet, mellyel naponta 3x kell bekenni magam. Ezt a helyi gyógyszertárban keverték ki. Azt írta a lapomra, h az arcomon gravis, a testem többi részén pedig mérsékeltebb gyulladásos bőrtünetek vannak. Valamint, h napozáshoz 60-as faktorszámú fényvédő használata javasolt.

Kiváltottam a krémet. Tegnap 2x használtam.

Mára az eredmény: a testemen semmit nem javultak a kiütések, sőt most már a kézfejemen is több van… , viszont az arcomon nagymértékben visszahúzódtak. DE: a szemem jobban meg van dagadva, mint tegnap! Nem látszik az alsó és a felső szemhéjam, valamint a szempilláimnak is csak kb. a fele. Egy kis résen nézek kifelé..

Borogattam a szemem, de az sem javított semmit.

Örülök, h most megtaláltam ezt a fórumot és remélem, h hamar írtok nekem választ. Mert nem tudom, hogy mit csináljak! Tele a testem kiütéssel, a szemem pedig felduzzadva!

Olvastam korábbi írásokat. Az a lanolinos dolog segít tényleg? Most elmentek nekem boltba és hoznak olyat.. Ugye rosszabb nem lehet tőle??  Már félek magamra kenni akármit is!!

Légyszíves segítsetek, ha tudtok!!

 

Előre is köszönöm!

edina_1977 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 30

Sziasztok!

Szia Anikó!

 

Szóval napallergia....Aha ismerem...

Nálad ez hogy jelentkezik?

 

Nekem a kézfejelmen és a könyökömön (néha ha óvatlan bagyok és rövidenn aszoknyám a térdemen is) begyullad a szőrtüsző??? és rettentően viszket...

Az Elocom kenőcs (csak felírásra) használ valamennyire.

 

Ja és tavaly óta "sikeresen" az arcomon főleg (szemöldök fölött, szem alatt, és a száj körül) előjönnek a májfoltok is.

 

Semmit nem tudok velük kezdeni, mert ugye ki kell menni a házból valamikor...főleg az autózást szenvedem meg, hiába van rajtam sapka. A kormányom meg süti kezemet is a nap, próbáltam cérnakesztyűben vezetni, de elég neház úgy...

 

Hiába kenem én fehérítő krémmel reggel-este, meg napközben erre még 20 faktoros fényvédős krémet is hát szerintem semmi.... és rettentően zavar....

 

Előzmény: Anikó25 (29)
Anikó25 Creative Commons License 2006.06.19 0 0 29

Sziasztok!

 

Nekem tavaly lett először napallergiám, nagyon örültem, amikor megtaláltam ezt a fórumot, de úgy látom idén még semmi mozgás nem volt rajta!

Még senkinek semmi problémája nem volt az idén?????

 

Én 7 különböző orvosnál jártam eddig, és mindenki csak egy megoldást tudott mondani: Ne menjek a Napra!!

( A 7.- orvosnál értem el egy komolyabb kivizsgálást, aminek mág várom az eredményét )

 

de ugye a napot elég nehéz így nyár közepén elkerülni!!! Meggyőződésem, hogy ha mi, akiknek hasonló problémáink vannak, ha összedobjuk az eddigi tapasztalatainkat létezik megoldási alternatíva!!!

 

Egyre jobban beigazoltnak látom azt a mondást, hogy "mindenki a saját betegségének a szakértője", szóval szerintem mindannyiónknak nagyon hasznos lenne, ha összedobnánk eddigi próbálkozásainkat, eredményeinket!!!

 

Jó lenne, ha azok közül, akiknél sajnos kialakult ilyen probléma minél többen feljönnének erre a fóromra!!!

 

üdv.:

Anikó

nettomazsola Creative Commons License 2005.08.12 0 0 28
hello!
sogornom brutal femallergias, tavaly vegre rendesen kivizsgaltak.
tudod, h van fem rengeteg kajaban = "izfokozok", es majd minden testapoloban, szappanban?
kapott egy nagyon reszletes listat, h mit nem ehet, mit nem foghat, mit nem hasznalhat.
haaaaaaaaaat nem sok minden marad...
Előzmény: Gabiiiiii (18)
msmks Creative Commons License 2005.06.20 0 0 27
ja igen lemaradt.

2000-ben kéthetes bőrgyógyászati kivizsgáláson mentem keresztül, miután a napallergiám jelentkezett. a két hét alatt annyit tudtak megállapítani, hogy a napallergiám a naptól van.
egy (bőrgyógyász) szaktekintély, akinél jártam, azt mondta, hogy a tudomány ma még nem ismeri pontosan, mitől alakul ki, pláne nem hogyan lehet megszüntetni a napallergiát.

azaz együtt kell vele élni! a napozást nem szabad erőltetni, mert csak rosszabb! viszketéskor árnyékba kell tenni a testrészt (betakarni ruhával, behúzódni a házba stb.)

arra külön ügyelni kell, hogy a fehér pólók sokkal jobban áteresztik az UV-sugárzást!!! az első években én előszeretettel jártam feketében! még a legnagyobb melegben is fekete nadrág, fekete ing (mert ugye már ha az ing fekete akkor a nadrág milyen?) mindenki rajtam röhögött, de nem bántam. így még mindig jobb volt. és a nyakat még így sem tudtam takarni.
a fekete persze túlzás, de lehetőség szerint vastagabb, és nem fehér (azaz pl. drapp, vagy színes) pólókat veszek fel, mikor a bőröm még nincs hozzászokva (pl. tavasszal mikor változékony az időjárás és még nem lehet napozni).
és nyáron is védekezni kell, mert ha napoztam de pár napig nem vagyok a napon, elmúlik a védettség és újra lehet kezdeni az egészet. (van olyan hogy le vagyok barnulva de érzem hogy viszket)

a szoláriumot nem próbáltam, de szerintem nem megoldás, mert ott is vannak UV-A csövek. (de ha nincsenek, akkor meg úgysem ad védettséget.)

üdv és vigyázzatok
msmks
msmks Creative Commons License 2005.06.20 0 0 26
ugye Ön nem Sunrider forgalmazó?
Előzmény: gabik2000 (23)
msmks Creative Commons License 2005.06.20 0 0 25
egy másik topikba írtam eredetileg:

én fényallergiás vagyok. egész pontosan az UV-A sugárzásra vagyok allergiás. ez abban nyilvánul meg, hogy a sugárzásnak kitett bőrfelület bepirosodik, és égőn viszket, de úgy, hogy meg kell bolondulni. vakarni felesleges, mert csak rosszabb. a bőr hűtése (pl. vízzel) nem használ, és semmilyen krém, kence sem, pedig már kipróbáltam egy párat (pl. fényvédő krémek, MINDEGY milyen faktor, milyen gyártó).
az egyetlen megoldás ha viszketni kezd, hogy bemegyek az árnyékba és megvárom míg elmúlik.

nálam 2000-ben jelentkezett először, az az igazság hogy hülye voltam mert betonoztuk a garázst és én kevertem a betont. jól leégtem majdnem egész testfelületen és napszúrást is kaptam. rá egy hétre elkezdődött. azóta eltelt 5 év és kiismertem a jelenséget: a bőrt hozzá lehet szoktatni, méghozzá úgy, hogy először csak fél percre megyek ki a napra (ha nincs hozzászokva a bőr, akkor ez is elég a viszketéshez), aztán bemegyek árnyékba, vagy úgy fordulok hogy másik bőrfelületet érjen a nap, ezt meg takarom, stb. mikor elmúlt (10-20 perc attól függ mennyit volt kitéve a bőr) újra kimegyek, ekkor már hosszabb ideig tudok lenni, mikor viszket újra bemegyek stb. és ezt 2-3 szor megcsinálom és utána probléma nélkül kint tudok lenni egész nap akár a legnagyobb napsütésben is viszketés nélkül és még le is tudok barnulni.
de igazából ha jobban megfigyelitek, azon túl, hogy szörnyűnek tűnik, az orvosok így javasolják a barnulást. először csak 5-10 percre, aztán irány az árnyék, utána egy óra múlva újra 5-10 perc stb. szóval én inkább ajándéknak tekintem ezt a "betegség"-et, mert a bőr engem még figyelmeztet is, mikor elég.

vigyázzatok a nappal, nagyon alattomos! én a saját bőrömön tapasztaltam meg!
murat Creative Commons License 2005.02.27 0 0 24

Szióka Gabik 2000!

 

Olvastam a napallergiáról szóló cikkedet!

Sajnos én is ebben szenvedek és lennének kérdéseim.

Hol lehet kapni ezt a Tahiti Noni Juice-t?

Írtad, hogy bekendted és elmúltak a tünetek, de ha ezek után napra mész előjönnek ismét?

Előre is köszönöm a válaszodat!

gabik2000 Creative Commons License 2001.09.07 0 0 23
Kedves Epresjoghurt!
Nem tudom, milyen bőr allergiára gondolsz. Ha fémallergiára, arról nem tudok, hogy valaki erre próbálta-e már. Különböző allergiás bőrbetegségeket kezeltek már vele.
Saját tapasztalatok: krónikus arcüreggyulladás huzatra és ventillátorra legalább évi 4-5 alkalommal. Én május óta iszom és azóta egyszer sem fordult elő! A szemem olyan volt, mint a pajzsmirigy betegeké. Vizsgálati eredmény, hogy a pajzsmirigyemnek semmi baja. Az orvos, aki meglátott azonnali beavatkozást írt elő. Két hétig kaptam infúzióban a szteroidot. A kontaktlencsét felejtsem el. Így is lett. A szemem viszont nem javult. Sunrider termékek fogyasztására elkezdett javulni. Abbahagytam, erre újból romlott. Most iszom a TNJ-t és a szemem szebb, mint valaha és tudok lencsét hordani! Pokoli rossz kelő voltam. Most könnyen kelek reggelente és jobb az állóképességem. Nyugodtabban tudom kezelni az élet viharait.
Mire jó még? Azt szokták mondani, hogy “ami mindenre jó, az semmire sem.” Ezt úgy látom ez a juice cáfolja. Azt mondhatom, hogy a fejfájástól a rákig. Leszögezem nem gyógyszer. Nincs mellékhatása. Gyógyszerek mellett használható. Azok hatását fokozza, segíti. Az orvost nem kell kidobni az ablakon, de lehet, hogy ritkábban lesz rá szükséged. Nem hat mindenkinek egyformán. Tudod, még a fájdalomcsillapítóból sem jó mindenkinek ugyanaz. Az emberek 83%-ának segít.
Ha más is érdekel róla küldj emilt.
Előzmény: epresjoghurt (22)
epresjoghurt Creative Commons License 2001.09.05 0 0 22
Mi ez a Juice és hol kapható? Más allergiára is használható esetleg? Pl. bőrallergia
Mik azok a "más dolgok", amit említettél?
Előzmény: gabik2000 (21)
gabik2000 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 21
Szia Gabiiii!
Már évtizedek óta küzdök napallergiával. Már szinte mindent kipróbáltam. Kórházban nekem kevertek külön krémet, gyógyszert. Ami eddig valamennyire bevált, az az AVON napozószerek. Tavaly már ez sem működött. Napozószer nélkül ki sem léphettem a házból. Így is kijött az arcomon és a dekoltázsnál. Minden évben a Balatonnál nyaralunk és töltjük a hétvégeket a szüleimnél. Imádok úszni és mégis a csúcs 6 alkalom volt a vizen. Az idén három hétig voltunk egyfolytában és én minden nap fürödtem. Ami segített az az RTL által placebónak minősített Tahiti Noni Juice. Ugyanis megint kijött az allergiám. Mivel más dolgok miatt iszom, úgy gondoltam kipróbálom és bekentem. Jól tettem. A viszketés azonnal elmúlt, a pirosság másnapra, és gyönyörűen vissza is húzódott 3 nap alatt. A férjem is meg volt döbbenve. Más dolgokra is hatásos. Legalább is nekem és még sok más embernek is segített már. Ha többet akartok tudni szívesen állok rendelkezésre.
A szoláriumot nem ajánlom, nekem attól is kijön az allergiám.
Előzmény: Gabiiiiii (18)
epresjoghurt Creative Commons License 2001.09.03 0 0 20
Ez egy anyag, ruhabélésként szokták használni. Minden méteráru boltban lehet kapni. Az eladótól nyugodtan lehet kérni, nem fognak hülyének nézni. Kétféle létezik (így mondták, én sem vagyok szagértő), a célnak mindkettő megfelel. :o)
Az egyik fele nemtom mivel van bevonva, azzal az oldalával rá lehet vasalni az anyagra. Nem kell belőle sokat venni. Én úgy csináltam, hogy akkora darabkákat vágtam, amivel le tudom fedni a szegecset és egyszerűen rávasaltam. Praktikus, mert a mosástól sem enged el.

Sok sikert és kevesebb kiütést!
:o)

Előzmény: mariam (19)
mariam Creative Commons License 2001.08.30 0 0 19
Légyszives írd le mi az a vetex ?
Szégyelem, de nem jövök rá ! És, hol lehet venni ?
Köszike!
Előzmény: epresjoghurt (14)
Gabiiiiii Creative Commons License 2001.08.28 0 0 18
Szia Mariam

Most,hogy kevesebbet voltam napon,egeszen rendben van.Bar a baratom szerint teljesen hatvakaronak hasznalom,de mit csinaljak,ha ott nem erem el.
Nem a legszebb,de tavaly ezerszer rondabb volt.

Most a femallergiaval kuzdok,de ha vigyazok,ki lehet birni.

Előzmény: mariam (17)
mariam Creative Commons License 2001.08.28 0 0 17
Gabiiiii ! Már harmadszor írom le, de nem jelenik meg ./aztán lehet,hogy majd egyszerre 3* egymás után / Hogy van az allergiád,javult-e már ?

Üdv!

Előzmény: Gabiiiiii (13)
mariam Creative Commons License 2001.08.28 0 0 16
Gabiiiii !
Hogy állsz az allergiáddal ? Javult valamit a helyzet ? Ne felejtsd el kipróbálni a lanolinos babakrémet.
Üdvözöllek !
Előzmény: Gabiiiiii (13)
mariam Creative Commons License 2001.08.28 0 0 15
to:Gabiiiiii !

Hogy állsz az allergiáddal ? Kipróbáltad-e már a babakrémet ? Remélem segiteni fog !
Üdvözöllek !

epresjoghurt Creative Commons License 2001.08.27 0 0 14
Nekem is van fémallergiám a nap mellé...lehet, hogy tényleg együtt jár a kettő. :o(

A nadrág kérdést úgy oldottam meg, hogy vetexet vasaltam a fémre belülről. Sokáig kitart, mosásnál sem jön le.

Gabiiiiii Creative Commons License 2001.08.23 0 0 13
Erdekes modon,hol elojon,hol nem.
A nadragnal igyekszem olyat felvenni,amit beturok a nadragba,akkor nem er a gomb a hasamhoz.
Az orat 1-2 napig hordom a bal kezeme,ha kisebesedik atteszem 1-2 napra a jobbra,ha az is,akkor egy darabig leteszem.Ebbol kovetkezik,hogy ha meg akarom nezi mennyi az ido,indian harci tancot jarok,mert hol az egyik kezemet emelgetem,hol a masikat.

Előzmény: mariam (12)
mariam Creative Commons License 2001.08.22 0 0 12
to:Gabiiiiii !
Sajnálatos módon ez a két kellemetlen dolog általában együttjár! Az én lányom is ezzel küszködik.Semmilyen bizsut nem használhat,mert rögtön ragyás lesz a helye, főleg a fülbevalóknál.Ha farmerbe jársz, akkor különösen rossz lehet elviselni,mert a szegecsek,csatok is allergiát váltanak ki.
Próbálj meg úgy öltözködni,hogy minél kevesebb fémtárgy vegyen körül.
Lehet, hogy a két allergia együttjár ? ? !!
Ha találsz valami megoldást,légyszi mondd el nekem is !
Üdvözöllek !
Előzmény: Gabiiiiii (11)
Gabiiiiii Creative Commons License 2001.08.22 0 0 11
Koszonom szepen,tenyleg nem arthat,ki fogom probalni.
Bar,mintha valami tortent volna,mert iden valahogy nem annyira katasztrofalis a helyzet,mint az elozo evekben.
Viszont kijott a femallergiam./ora,ovcsat,stb/

Mi jon meg?????

Előzmény: mariam (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!