Keresés

Részletes keresés

emp Creative Commons License 2012.07.12 0 0 283

MSI-ről levettem egy zip file-t: 6580v40.zip

 

a benne lévő .doc elején ez olvasható:

 

WARNING!!!!!
DON'T FLASH FROM A FLOPPY DISK!!!!
DON'T FLASH WHEN YOUR SYSTEM IS RUNNING FINE!!!!
DON'T FLASH IF YOU DON'T KNOW WHAT YOU ARE DOING!!!!

 

 

részletezhetnéd, hogy mit töltöttél le, és mi az "sehogyse jó"

Előzmény: mercury512 (282)
mercury512 Creative Commons License 2012.07.12 0 0 282

Sziasztok nem tudom hagy jó helyen vagyok, de van nekem egy olyan problémám hogy bios frissités sehogyse megy szinte már mindent próbáltam. 

Légyszíves vakai írja lenem hogyan kell előre is köszönöm  Alaplap neve MSI 845PE Max/Neo (MS-6580)

az msi-röl letöltött utility sem jó hózá szerintem a floppys megoldás lesz jó.

Esetleg  majomparádéra megtudom hívni azt aki segít 

zabulon Creative Commons License 2012.07.04 0 0 281

C++ relatív nehéz, C#és Java relatív könynű. Lehet, hogy az utóbbi kettőveljobban jársz kezdésnek.

Rövid C# ismertető: http://www.topschool.hu/programozni-egyszeru.php

Nagy Gusztáv jegyzetei királyak: http://nagygusztav.hu/

 

Ruander programozásról, döntd el magad: http://www.topschool.hu/a-felnottkepzes-vagy-csak-a-ruander-van-melyponton.html

Előzmény: szubence (250)
saviolan Creative Commons License 2012.01.11 0 0 280

C# is Object oriented and simple to learn and very similer to Java also.

 

http://csharp.net-informations.com

 

sav.

 

Előzmény: kagabor (278)
Hírleső Creative Commons License 2011.08.26 0 0 279

Sziasztok!

 

 

Munkalehetőség, én sajnos annyira nem értek hozzá, de valakinek egyszerű munka lehet:

http://www.easyjob.hu/munka/3017/programoz%C3%A1s%20korrepet%C3%A1l%C3%A1s

kagabor Creative Commons License 2011.07.01 0 0 278

Hello, köszönöm szépen!

 

A sráctól kérdeztem már, hogy mivel dolgozik, és a Perl-t említette, meg a Visual Basic-et! Lehet, hogy személyes "elfogultság"?

 

Írtad, hogy hitvita lenne a C# vs JAVA kérdésből. Hiba úgy választani, hogy melyikhez van jobb oktatóanyag? (Magyar nyelvű könyv, amit nem profi írt profiknak, hanem ami tényleg az alapoktól építkezik, és diáknak is jó.) Ha nem, akkor tudnál ilyent ajánlani?

 

Én úgy látom (persze lehet hogy rosszul), hogy az a legjobb, mikor valakit a saját érdeklődése is visz előre a programzás tanulásában (a végleges elhatározás mellett persze, hogy ezt akarja csinálni), és nem csak az lebeg a szemei előtt, hogy majd milyen dögunalmas lesz személyi jövedelemadót számoltatni egy programmal. Pl. a nagy demókészítők, vagy éppen apróbb játékprogram írók, vagy sajátos zenelejátszó programozók mind ilyenek. Ez diákként szerintem naygon fontos. (Emlékszem, én Pascal-ban akkor tanultam meg file-ból adatot beolvasni, mikor lementettem a tv-tunerről a teletext-et, és kiértékeltettem a tippmix oddszokat! :D)

 

Köszi:

kagabor

Előzmény: digicat (277)
digicat Creative Commons License 2011.06.30 0 0 277

Kérdezd meg a rád eső fél cégtől hogy milyen nyelvben íródtak a programjai ;-)

 

Ha a programozást szakmai jövőd részének tekinted akkor tanulj meg programozni. Kezdetnek bármelyik objektumorientált nyelv megteszi, nem az a lényeg hogy tudd hova kell pontosvesszőt tenni, hanem az hogy tudd objektumokká, rendszerekké és algoritmusokká alakítani a valós élet dolgait.

Ha tudod az alapokat és lesz rutinod egy nyelvben akkor nagyon könnyű lesz váltani más nyelvekre.

 

A webes megjelenés mögött kell legyen valami program, és ha komoly rendszerről van szó akkor komoly esély van rá hogy Java vagy C# nyelven íródott (php-ben is lehet jó dolgokat készíteni, sajnos a nyelv szabadsága ellenkező irányba vitte a dolgokat).

Előzmény: kagabor (276)
kagabor Creative Commons License 2011.06.30 0 0 276

Ugyanaz lenne kérdésem, mint az előző fiatalembernek, azonos korú családtaggal kapcsolatban.

Az én példám:

- BASIC C64-en (max.: sprite kirakása könyv segítségével)

- QBasic (Innentől PC): átváltás grafikus képernyőre - új dimenziók nyíltak meg :D

- Pascal TP7 alatt: minimál játékprogram készítése LBM képek betöltése, feldolgozása, kisebb adatfeldolgozó progik, adatbeolvasás

- ASM: zsákutca, de legalább tudom, hogy mi fán terem

- Delphi: form-ok összerakása, komolyabb tartalom nélkül

- C: belekóstolás, és azonnal továbblépés

- HTML, JavaScript, PERL, PHP (Mysql, CSS)

 

Én itt tartok, és itt is maradok. (A kérdés nem rám vonatkozik, meg amúgy sem ez a fő tevékenységem.)

Azt írjátok, hogy C#, vagy JAVA. Vidéken mi piacképes? (Vidéken, ahol gyakorlatilag 1 szoftverfejlesztő cég jut 2 városra, és az sem fejleszt, hanem a kész+updatel-t programjait frissíti, meg támogatja.) A környezetemben mindenki webes megjelenést erőltet, mert hatalmas rá az igény.

Vagy 17 évesen nem érdemes ilyennel foglalkozni, csak megismerni valamit, abban fejleszteni hobbiból, és majd kialakul? (És ez a valami legyen pl. JAVA, vagy C#?)

 

Köszi:

kagabor

digicat Creative Commons License 2011.05.25 0 0 275

C# vagy Java.

Ne kérdezd konkrétan melyik, mert hitvita lesz az eredménye. Amelyik neked szimpatikus :-)

 

C, C++ szerintem már nem kezdőknek való, elér akkor megtanulni mikor más ismered az alapokat (pl. algoritmusok, OO).

 

A Pascal rossz kezdet, nagyon sokminden változott azóta és ha azzal kezded lehet berögzülnek rossz szokások amikről nehéz lesz leszokni.

Előzmény: Janyi676 (274)
Janyi676 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 274

Sziasztok!

 

A következő kérdésem lenne hozzátok:

 

Alig múltam 17, középsulis 2-as vagyok. Imádom a matekot és az infót, szóval nagyon csak a programozás felé tekingetek. Mivel nagyjából a nulláról indultam (állítólag egyes általános iskolákban anno tanítottak pascalt - hát, mi ebből kimaradtunk), szóval úgy döntöttem, abszolút kezdésnek egy "holt" nyelvet választok, ez lenne a pascal. Csupán itthon, hobbi szinten tanulgatom, de egész jól kedzek belemelegedni. Azt hiszem, miután az alapokat (itt a legeslegalapabb-alapokra gondolok :) ) sikerül megismernem, valamiféle modernebb nyelv után kéne néznem. Hozzáteszem, a célom (egyelőre) nem az, hogy valamelyik nyelv ismeretét is tökélyre fejlesszem, csupán ki szeretném próbálni, mielőtt oda kerülök, hogy döntenem kell. Mellesleg az eddigi pascalos "bohóckodás" nagyon tetszik :) Igaz, sokra nem jó, de az alapokat azért sikerül megismernem, meg talán az ilyen feladatok megoldásához szükséges gondolkodásmódra is rávezet. Sokat olvasgatok, hogy hogyan tovább... C? C++? C#? Java? Sok érv, és ellenérv szól mindegyik mellett. Sok hozzászólásból azt sikerült kihámoznom, hogy először is azt döntsem el, mire szeretnék fejlesztni. Nos, ismétlem, egyelőre csak ismerkedés, kóstolgatás a célom (tudom, tudom, így nem lehet programozni, nem is így tervezem a későbbiekben - dehát valahonnan el kell indulni), szóval ilyenen még nem gondolkodtam. Jelenleg az az ötlet pattant ki a fejemből, hogy hozzálátok a "nagy öreghez", a C-hez, majd miután már valamelyest sikerül kitapasztalni a nyelvet, jöhetne esetleg a C++. Ha továbbra is tartana a lelkesedésem, valószínűleg itt jönne az elmélyülés fázis. Kérlek titeket, ha van bármilyen tanács, ötlet, vélemény, intés, biztatás - ne kíméljetek :)

 

Várom válaszotokat

nadamhu Creative Commons License 2011.03.14 0 0 273

"de egyébként az algoritmusok nem öregszenek"

 

Nem vitaképpen, csak érdeksségképpen: még ők is öregszenek, bár nagyon lassan. Lehet, hogy szégyen, de ma jutott a tudomásomra, hogy 1990-ben kitaláltak egy skip-list nevű adatszerkezetet. Leaglább annyit tud, mint a piros-fekete vagy az AVL fák, csak nagyságrendekkel egyszerűbb implementálni őket. A skip-list középikolai matekszakkörön tárgyalható, a piros-fekete korrekt implementáslásának mikéntjére fejből még a legtöbb profi programozó sem emlékszik.

 

http://igoro.com/archive/skip-lists-are-fascinating/

 

Előzmény: DJG (270)
nadamhu Creative Commons License 2011.03.09 0 0 272

...Eric Raymond...

Előzmény: nadamhu (271)
nadamhu Creative Commons License 2011.03.09 0 0 271

Knuth könyveit így 'leírni' tényleg fura dolog. Mondjuk erős a mezőny, az 'Új Algoritmusok' tényleg a világ egyik legjobb algoritmusokkal foglalkozó könyve, szvsz. az is annyira híres mint a Knuth könyvek.

 

http://www.libri.hu/konyv/uj-algoritmusok.html

 

(Ezer oldalas könyv, szóval hasonló mélységben van mint Knuth könyvei) Én ezt használom algoritmus bibliaként.

 

Természetesen egyik könyv sem igazán kezdőknek való, pláne a nehezebb fejezeteket. Nyilván nem lehet úgy tanulni programozni, hogy kezdőként nekiülünk egy ilyen könyvnek. Iterálni kell: olvasni ilyen jellegű könyveket, gakorltias problémákkal kreatvkodni, megint olvasni ilyesmit, megint elmerülni gyakorlatias problémákban... Szóval az egyetem mellett gyakorolni kell (úgymond hackerkedni kell a szó Eric Ramondni értelmében) és akkor az úgy jó lesz.:)

 

Előzmény: DJG (270)
DJG Creative Commons License 2011.03.09 0 0 270

Ajaj, én ismerek valakit, aki érintett az Algoritmusokban, az egyéb leírás passzolna is. Ő volt a témavezetőm, és nagyra tartom, igen szomorú lennék, ha kiderülne, ő az... :-( Knuth, mint avétos... Az valóban kellemetlen benne, hogy valami jó pszeudokód helyett egy kitalált gépi kód van, de egyébként az algoritmusok nem öregszenek. Valóban kell mellé más is, mert nincs benne minden. De attól még ma is az a biblia.

Előzmény: F1DO (268)
DJG Creative Commons License 2011.03.09 0 0 269

Elég furcsa, korábban kifejezetten tananyag volt ott. Ne szerkesszük ki a nevét az illető tanárnak...?

 

Modernebb? Az oprendszerek azért nem vátoznak úgy, mint a mobiltelefonok. Amit Tannenbaum leírt, ma is gyakorlatilag úgy működik minden, és hogy milyen csicsát raknak a kezelőfelületre, az nem oda tartozik. Magyarázóbb? Amikor teljes forráskód van mellette? Érthetőbb? Hát, akinek ez nem elég, az miért akar programozó lenni...? :-))

Előzmény: F1DO (266)
F1DO Creative Commons License 2011.03.09 0 0 268

:-))

 

Nos, való igaz, hogy az egyetemi tematika szerinti jegyzetek (de leginkább órán leadott elméleti és gyakorlati példák) ismétlését ajánlotta - leginkább.

 

Egyébként a Knuth 5 kötetes a Programozás művészete című könyveire kérdeztem rá, hogy mi a véleménye, de rögtön 'felszisszent' hogy "Húú hát az már a 'múlt', kicsit 'avétos' dolog. (Pedig a tanárom nem egy fiatal technokrata hirtelen valaki volt, hanem egy 50+-os éveiben járó 'tősgyökeres' tanár.)  és hajlamos inkább az erdőbe, tévútra vinni a 'kezdőt', csak bezavarhatja - tök feleslegesen a témában. 

Egyszerűen van más út.. :-)

 

Még inkább 'szorgalmiból' az algoritmizálással foglalkozó könyveket ajánlotta mint pl az Algortimusok, illetve az Új algoritmusok c. Akadémiai kiadós könyveket. 

 

 

 

 

 

Előzmény: NevemTeve (267)
NevemTeve Creative Commons License 2011.03.09 0 0 267

Akkor mondjál párat. Mondjuk ha a tanárod saját könyve lesz az ajánlat, az kicsit gyanús;)

Bizonyára tudod, hogy AST oprendszerek című könyvéhez mellékletként adja saját fejlesztésű mini-unix rendszerének, a minix-nek a forráskódját -- ezzel azért nem olyan könnyű versenyezni...

Előzmény: F1DO (266)
F1DO Creative Commons License 2011.03.09 0 0 266

Érdekes, hogy nekem az Elte progmaton pont a prog tanár nem ajánlotta Mr AST műveit.. Egyszerűen vannak már nála érthetőbb, magyarázóbb, modernebb megközelítésű és 'életszagúbb' művek.

 

Ma már kicsit megváltozott / másfelé megy a programozás mint azért a 70-80-as években.

Előzmény: NevemTeve (265)
NevemTeve Creative Commons License 2011.03.01 0 0 265

Kezdetnek a magyar nyelvtan alapelemeit javasolnám, utána meg AST úr összes műveit.

Előzmény: Törölt nick (260)
digicat Creative Commons License 2011.03.01 0 0 264

Pl. Notepad. iPhone-ra is szövegesen kell írni a programokat, gcc-vel fordíthatod le.

Innen elindulhatsz ha van rá évi 99 amerikai dollárod: 

http://developer.apple.com/devcenter/ios/index.action

 

Inkább Androidra írjál programokat, ott ingyenesen fejleszthetsz és Marketen kívül is árulhatod a programjaidat.

Előzmény: Petros.ross (263)
Petros.ross Creative Commons License 2011.02.28 0 0 263

Sziasztok!

 

Tudnátok abban segíteni, hogy melyik porgamozó programmal lehet iphone-ra programot írni? Gondolok a multitouch és a döntés fukciókra is.

digicat Creative Commons License 2011.02.26 0 0 262

A Delphi topikban válaszoltam.

Előzmény: Mr.Grassy (261)
Mr.Grassy Creative Commons License 2011.02.26 0 0 261

Sziasztok remélem tud valaki nekem segiteni
már rég csináltam és nem tudom hogy delphibe mien parancsak tudom meg adni hogy:
Ha yx benne van a .txt fájlba akkor
irja az "A" változóba



valaki tudna nekem ebben segiteni ?

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.29 0 0 260

Helló!!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy egyetemen milyen fajta programozásokat tanítanak? Úgy értem, hogy tanítanak csak olyan tananyagokat amelyek az op. rendszerre foglalkozik? Vagy hogy van? Illetve, tudnátok felrakni ilyen komplett tananyagoakt?

silver: Creative Commons License 2010.12.29 0 0 259

Sziasztok!!!

vki segíewne??? 6.ban nemrég tanultuk az Imagine-t:D

de nem voltam ott,ezért nem tudok semmit.Légyszi vki segítsen ,hogy hogy kell számológépet csinálni!!

nem nagy cucc,csak ilyen amatőr vmi,beviteli mezőkkel,meg x y változókkal...csak nem tudom h  kell megcsinálni h a beviteli mező egyezzen a változóval...úgy kell csinálni h egy x és egy y változó,és két beviteli mező,egyik az x-el egyenlő,másik az y-nal

és van mező ami az eredmény...

és kell négy gombot csinálni a négy alap művelettel,amik elvégzik a számításokat:D légyszi,valaki segítsen!!:D nagyon fontos!!

toma81 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 258

Sziasztok!

 

Szeretnék megtanulni programozni, és ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem, és egy kérésem. Műszaki informatika szakon végeztem, tanultam alapismereteket, de a fősulin nem nagyon tanították, autodidakta módon ismerkedtem meg a php-vel, készítettem is benne egy egyszerű webes nyilvántartó programot. De szeretnék tovább lépni, és tisztességesen megtanulni programozni. A tanuláshoz a C++ programnyelvre gondoltam. Az lenne a kérdésem, hogy a C++ előtt érdemes e a C-vel kezdeni, vagy nem? Van aki azt mondja hogy C-vel kell kezdeni, (egyesek azt hogy pascallal, de én akkor inkább már a c-t válaszanám), mások azt hogy a c-ről csak nehezebb átállni a C++-ra. A kérésem pedig az lenne, hogy nincsenek e valakinek olyan C/C++  feladatai, amik fokozatosan nehezedve segítenék a tanulásomat. A válaszokat előre is köszönöm.

kisspetya Creative Commons License 2010.01.18 0 0 255
Őszintén megvallva, megnéztem ennek az oktatóközpontnak az oldalát. Ez ugyanolyan, amikor azt hirdetik, hogy felsőfokú angol 3 hónap alatt. Hát hogyne.

Programozni megtanulni tényleg csak úgy lehet, ha az ember leül otthon és EGYEDÜL nekivág a gyakorláshoz. Aki csak úgy képes haladni, hogy jajj valaki mindig fogja közben a kezemet, abból nem lesz jó programozó.

A C++-t én azért preferálom, mert ha megnézed a mostani piacvezető szoftverek nagyrészét még mindig ebben írják. El nem tudom képzelni, hogy a közeljövőben egy tisztán C#-ben megírt webböngésző le tudná nyomni a konkurenciát.
Ettől független jó ha ismer az ember több nyelvet, de milyen programozó az aki C-vel sem boldogul?
Előzmény: nadamhu (254)
nadamhu Creative Commons License 2010.01.18 0 0 254
"De ha igazi profi programozó szeretnél lenni, mindenképp a C++. De azt ilyen gyorstalpalóban tuti nem fogod megtanulni ennyi idő alatt mester szinten."


Nagyjából egyetértek veled, de én tovább mennék: Már a Java-t sem fogja tudni megtanulni mester szinten gyorstalpalóban (azért ott is vannak a nyelvnek finomságai, pl. static, nem static inner classok, anonymous classok, final kulcsszó, stb...), ott a hatalmas osztálykönyvtár, (és nem beszéltem arról, hogy akármilyen nyelven programozik valaki, egy általános algoritmizálási tudás és egyáltalán fejlesztési tapasztalat kell.)
Ha igazi profi programozó akar lenni, akkor illik ismernie a C++-t is, de szerintem önmagában ahhoz már az sem elég, szerintem legalább 3-4, az absztrakció eléggé különböző szintjén lévő nyelvet kell ismerni elég jól (tehát nem úgy, hogy minden nyelven Basic programot ír az ember.) (Peter Norvig a fenti cikkjében 6 nyelvet említ).
Előzmény: kisspetya (252)
nadamhu Creative Commons License 2010.01.18 0 0 253
Hát nekem arra a kérdésre, hogy "melyik tanfolyamot végezzem el, hogy programozóként elhelyezkedjek" Peter Norvig örökbecsű írása jut eszembe:

Hogyan tanuljunk meg programozni 10 év alatt.:

http://www.norvig.com/21-days.html

Most őszintén, melyik komoly szakmában lehet elhelyezkedni egy pár hetes tanfolyam elvégzésével? Szerintem ilyen csak átmenetileg fordul elő, ha nagyon nagy hiány van valamilyen szakemberből (ami a kilencvenes években igaz is volt a programozásra, de ma már nem igaz.)

Tényleg nem kötekedésből mondom, csak, ahogyan Peter Norvig sem, én sem értem, hogy miért pont a programozást akarják az emberek olyan gyorsan profi (értsd pénzkereső) szintre megtanulni.

Amúgy a jobb programozók általában nem tanfolyamon tanultak meg programozni, hanem maguktól könyvből. (Ok, egyetemre azért járt a nagy részük.) Ennek az az oka, hogy az elérhető árú tanfolyamok annyira nem színvonalasak, hogy érdemes lenne velük tökölni, másrészt rengeteg jó könyv, fórum, tutorial, stb. van az interneten.

(Peter Norvig írását nem kötekedésből idéztem, mindenkinek érdemes elolvasnia, aki komolyan gondolja ezt a szakmát.)
Előzmény: szubence (250)
kisspetya Creative Commons License 2010.01.08 0 0 252
A C# és Java a mostani divatnyelvek. Nagyon hajaz egymásra a 2 nyelv, és annyira nem is nehéz elsajátítani őket. Mindkettő elég dinamikus nyelv, tehát a jövőben is számíthatsz rá, hogy továbbfejlődnek, bőven lesz a későbbiekben is mit tanulni. De az biztos, hogy sok helyen már nagyon kevés, ha csak mondjuk szimpla Java programozó vagy. Nem árt hozzá mást is felmutatni: SQL, MYSQL, J2EE, UML, XML...

De ha igazi profi programozó szeretnél lenni, mindenképp a C++. De azt ilyen gyorstalpalóban tuti nem fogod megtanulni ennyi idő alatt mester szinten.
Előzmény: szubence (250)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!