Keresés

Részletes keresés

Pisces72 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 1260

...nincs egyetlen egy olyan homeós szer, amit meg tudnátok nevezni és valamilyen irányban hatása volna...

 

Rohadt sok ilyen szer van, csak épp egyet sem akarunk megnevezni. Neked. Érted a különbséget, vagy ez is gondot okoz?

Matykóka egy végtelenül kedves és humánus ember, ő nem akar neked rosszat, ezért nem nevez meg egyetlen szert sem. Nálam már régen elpattant a cérna, ezért nem érdekel, h az általam javasolt gyógyszervizsgálatnál mennyire leszel rosszul, én ezért nem nevezek meg egyetlen szert sem. De megismétlem, szépen, lassan, hátha így jobban átmegy: MINDEN szer keresztülment egy ilyen vizsgálatsorozaton, minden forgalmazott potenciában, tehát TÖKMINDEGY, h melyiket választod. (Azért C30 fölé ne menj. Az már a tudatállapotodat is befolyásolná.)

 

De közelítsünk máshonnan: bunkó, önző és primitív magatartásnak tartom, h bár többször szóltunk, h nem ez a helye az ilyen természetű beszélgetéseknek, te mégis ragaszkodsz hozzá, h itt, velünk beszélj arról, h hat-e v sem. Vagy ennyire értetlen és korlátolt vagy, vagy -ami valószínűbb- elakadtál az allopatikus egészségügy útvesztőjében, megkaptad a magad "szokjon hozzá, h így marad" jövőképét, és kétségbe vagy esve, h nem maradt más lehetőséged, mint a homeopátia. A kétségbeesésed alapja meg az, h eddig az embert mint olyat "megszerelhetőnek" tudtad, ahogyan azt az allopátia tanítja, de ha az ember megszerelhető, akkor a te bajodra miért nincs megoldás?

 

Itt tartottam, amikor te leírtad: "Vazze, én vagyok a beteg!"

 

Igen, én is így gondolom. És azért vagy pont itt, pont közöttünk, mert a homeót aktívan használók köréből szeretnél megerősítést kapni, pro vagy kontra.

 

Nem javaslok szert, mert nem ismerem a problémáidat. A "javításhoz" meg ismerni kéne, méghozzá elég alaposan. De ha megismernénk is, és megtalálnánk a neked megfelelő szert, a javulásodat még véletlenül sem ennek tudnád be, hisz mivel te azt akarod hinni, h a homeó nem működik, nyilván meg tudnád magyarázni, h miért nem attól lettél jobban. Javaslok helyette szervizsgálatot. Ha bizonyságot akarsz, akkor zárj ki minden tévedést, minden más lehetőséget, és fogj végre egy szert, és csináld végig ahogy kell.

 

Te olvasgatsz a homeóról. Mi tanulunk róla, és tapasztaljuk. Közted és köztünk jelentős a különbség. Légy legalább ebben korrekt: amíg nincs TAPASZTALATOD, ne írd le, h

1; nem működik, mert nem működhet

2; aki azt hiszi, h működik, az mind téved, mert csupán placebo

3; ha meg mégis érez vmi változást, azt vagy bebeszéli magának, vagy más miatt van.

 

Csináld végig, de tiszteségesen. És amíg ez nincs meg, lszi hagyd békén a topikot. Ez ui. a MEGTAPASZTALT homeó helye, nem a kételkedőké.

 

 

Előzmény: falazodeszka (1257)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.29 0 0 1259

A homeopátiás hashajtóról még annyit, de aztán én tényleg befejeztem veled, hogy mi érteleme???

Az allopatikusnak igen, ott van természetesen, a gyerek szorong, görcsös lesz, fél a sulitól, esetleg kudarcai vannak, nem tud beilleszkedni ezért székrekedéses, adjunk neki egy kis allopátiás hashajtót, majd attól lesz széklete.

Igen, rendben, és meddig adjuk?

 

Addig amíg az allopátiás hashajtó szépen megoldja a szorongásait, feszültségét???? Hallottál te már ilyenről????

 

Homeopátiás hashajtó nincs, de a gyerek egy ilyen probléma esetén fog kapni egy szert, amitől nem lesz szorongásos, görcsös, megoldódnak a beilleszkedési problémái és láss csodát megszűnik a székrekedése is.

 

Itt a lényeg, és te ezt nem érted.

 

Szedd csak az allopátiás gyógyszereidet, minden egyes bevétellel mélyebb szintre nyomod a betegségedet, és ezt sem fogom megmagyarázni, hiába követeled, olvass utána.

Matykoka Creative Commons License 2012.11.29 0 0 1258

Csak azért mert nem kérünk téged gyógyszervizsgálatra attól még nem hatástalan a homeopátia.

 

Amíg allopatikus fejjel gondolkodsz addig fogod követelni a homeopátiás hashajtót. Amíg ilyet követelsz addig én már nem vesztegetek rád egy másodperccel sem többet.

Az ALAP ami neked KIMARAD, anélkül meg lásd be elég nehéz építkezni.

 

Először talán meg kellene az egész lényegét érteni aztán vagdalkozni. Több éve vagyok már itthon a gyerkőceimmel, talán már nem vág annyira az agyam mint 18 évesen, de azért nekem jóval-jóval kevesebb időbe tellett felfogni az egészet mint neked.

 

Az alkati szert hozzáértő homeopata orvos választja ki, nem pedig mi találjuk ki magunknak. Olyan nincs, hogy már a 10.-nél tartasz és még semmi sem történt -orvos vezetésével természetesen-.

Igencsak tátva maradna a szád, hogy milyen változások tudnak történni....

 

Az RTL klubbot meg mondtam már, hogy ne hívogasd :-)))) (megsúgom: átverés az egész.)

 

 

falazodeszka Creative Commons License 2012.11.29 0 0 1257

Még mindig ott tartunk, hogy nincs egyetlen egy olyan homeós szer, amit meg tudnátok nevezni és valamilyen irányban hatása volna. JÖttök hókuszpókusszal, alkati szerezéssel - ez utóbbi ragyogó ötlet egyébként, mert ha 10 szert probálok ki s egy sem hat, akkor csak annyit kell mondani: nem a megfelelő alkati szert választottad...

Ez annyira gáz...

 

NA ne !!!!!!!!!!!!

 

HAshajtó van pl allopátiás, van-e homeós ? Ha van, mondjátok meg melyik az, kipróbálom és eldől, hat-e ?

 

 

 

Másrészt még egyszer közlöm: a homeopátia működését sohasem sikerült bizonyítani kettős vak tesztekkel ---> e vaskos tény felett lazán átsuhantok.

Kizárólag ellenőrizetlen anekdotikus csodás gyógyulások vannak, de azok vannak a tévében hazudozó mocskos gazember vajákostól is aki képernyőn keresztül "gyógyít"...

 

 

 

Pisces72 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 1256

vitaminbevitellel ...és a szervezet terheltségének a csökkentésével... már meglepően...

Előzmény: Pisces72 (1255)
Pisces72 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 1255

...akkor már nem lenne rák..

 

Önmagában a homeo kevés, de megfelelő tápanyag-, nyomelem- és vitaminbevitellel már meglepően hatásos. (Tapasztalat...) De nyilván nem minden esetben, mint ahogy az allopatikusak sem.  

De ez is bonyolultabb kérdés, mint amit ez a topik elbír. Egyébként nemrég jelent meg ebben a témában egy könyv, gyakorló -és a kérdésben helyenként személyes tapasztalattal rendelkező- magyar orvosok tollából.

Előzmény: falazodeszka (1250)
Pisces72 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 1254

Nem. Sajnos, az allopatikus altatók nem a mélyalvás fázisába juttatják el az agyat, nézz csak nyugodtan utána. Viszont rendszeres használattal olyan módon befolyásolják az agyi anyagcserét, h szélsőséges estben elveszítheted a segítség nélküli elalvás képességét. És nincs, ilyen homeós szer nincs, szerencsére. Olyan viszont, ami a kialakult (!!!) alvászavarodat kezeli -van. (Ha az alvászavarod veleszületett tulajdonság, ahhoz komolyabb  alkati kezelés kell, ebbe ne most menjünk bele.)

Előzmény: falazodeszka (1249)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.29 0 0 1253

Egyébként gondolj bele, hallasz egy új csodagyógyszerről, ami mondjuk 2 perc alatt szünteti meg a fejfájásodat (oké tudom hülye példa, de nem jut most jobb eszembe), ha mondjuk te fejfájós vagy akkor valószínű ennek nagyon megörülsz és veszel egyet a patikában.

És....és várod a következő fejfájást, hogy kipróbálhasd. Ugye? Vagy gyorsan megveszed és bekapkodod mindet csakhogy leteszteld???? De mit???? Hiszen most aktuálisan nem is fáj a fejed!!!!

 

Az a baj, hogy nem értem, hogy mit nem értesz!!! Ez pedig holtpontja a beszélgetésünknek, innen nem tudunk már jóideje továbblépni :-(((.

Matykoka Creative Commons License 2012.11.29 0 0 1252

Én nem buzdítalak gyógyszervizsgálatra, magam sem tenném. Nekem továbbra is az az álláspontom, hogy aktuális probléma esetén kellene kipróbálni, egy akut betegség kapcsán.

Krónikus betegségek, reflux, vérnyomás problémák, alvászavarok, stb., stb., alkati kezelést igényelnek.

falazodeszka Creative Commons License 2012.11.28 0 0 1251

Szóval, itt vagyok a megtapasztalt homeos topikban és szeretnám megtapasztalni én is a homeó hatását.

 

Ezért kérem a segítségeteket.

 

Várom - még mindig -, hogy tudtok-e egyetlen homeós szert megnevezni ami hatni fog ha kipróbálom. Akár pozitívan akár negatívan.

 

Erre várok, mert ugye itt vagyoka  megtapasztalt homeós topikban és szeretném én magam is megtapasztalni...

falazodeszka Creative Commons License 2012.11.28 0 0 1250

Nem csak tünet van, hanem mögötte az ember

 

 

Na, gyere még hasonló panelekkel... Ezt mindenki tudja, az allós orvos is... Ezzel semmit sem mondasz, mert ha a homeó olyannyira nagyszerűen gyógyítana "holisztikusan" ugye - ezt a szót szeretitek előszeretettel használni mert olyan elegáns és ezoterikus, de persze gyakorlati tartalma nulla - akkor már nem lenne rák...

Pölö...

Előzmény: Matykoka (1247)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.28 0 0 1249

Kaptál tanácsot, és ahelyett, h éltél volna vele, nekiálltál mellébeszélni.

 

 

Vicces... :) Mármint, hogy te vádolsz engem mellébeszéléssel... :)


Szóval: nevezzetek meg egy homeós "gyógyszert" aminek hatása van, amit én kipróbálhatók és hatni fog.

 

Ha egy allopátiás altatót beveszek akkor alszok mint a tej, nem tudom van-e hasonló homeóban? Ha van nevezd meg és kipróbálom. 

Vagy bármi más jó aminek lesz hatása.

 

HA nem tudtok ilyet megnevezni akkor az igen nagy gáz...

 

Előzmény: Pisces72 (1248)
Pisces72 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 1248

Kaptál tanácsot, és ahelyett, h éltél volna vele, nekiálltál mellébeszélni. Mégis milyen jogon háborodsz fel pont te? Pláne ebben a topikban...

 

(Egyébként értelmes orvos csak életmentési céllal ad hasfogót. A hasmenésre ui. hashajtó való. Jah, hogy ez nem allopatikus? Így igaz. És nem is szívsz vele akkorát, mint a hasfogóval.)

Előzmény: falazodeszka (1246)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.28 0 0 1247

Követelni követelhetsz, csak a homeopátia nem így működik, ha ezt el tudod fogadni csak akkor érdemes kipróbálni. Nem csak tünet van, hanem mögötte az ember, aki viseli a tüneteket, (és mivel nem vagyunk egyformák, ezért nem egyformán viseljük a tüneteket sem), a nagyobb gyerekem 37,5-nél elfekszik és nagyon "beteg" a kisebbik meg 38,8-nál úgy ugrál mintha semmi baja sem lenne, de nem akarom ismételni magam.

 

Az allopátiás gyógyszerekkel sikeresen magadba tudod folytani a betegséget. A homeopátia nem azt mondja, hogy hasmenés esetén rögtön eláll a hasmenésed, és abban a szentséges pillanatban meggyógyulsz ahogy beveszed, hanem le fog zajlani a betegség, valószínű rövidebb lesz és nem fogsz tőle teljesen legyengülni.

Hasmenés esetén azonban magadba szorítani a vírusokat egy hasfogóval nem a legjobb választás :-)))

Előzmény: falazodeszka (1245)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.28 0 0 1246

Elnézést a stílusért, de már tényleg elég a mellébeszélésből...

Ha nem hat akkor ezért  nem hat, ha megint nem hat akko rmeg azért nem hat, mert az egyéniségem nem passzol a Merkúr és a Plútó együttállása idején..

Ebből elég. Akarok egy homeós szert amit ha beveszek érzek jelentős és egyértelmű változást. VAgy pro vagy kontra.

 

És kérem megnevezni ezt a homeós szert.

Előzmény: falazodeszka (1245)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.28 0 0 1245

ugyanúgy ahogy allopátiás területen is profit keresel, de legalábbis erre szakosodott orvost, gondolom torokfájással még sosem jártál proktológusnál :-))))

 

 

Nem, nem keresek profit. Ha megy a hasam beveszek egy hasfogót vazze és eláll a hasmenésem. Pont.

Akarok, követelek ilyet homeopátiásan is. HA nincs akkor nincs olyan hogy homeopátia, hanem egy oltári nagy átbaszás van.

 

Akkor megyek profihoz, ha súlyosabb betegségem van.

 

 

 

 

Előzmény: Matykoka (1243)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.28 0 0 1244

Amúgy nem vagytok valami sokan.. :) Nem tolongtok úgy látom... HA a homeó olyan hatékony lenne, akkor szerintem itt ezreknek kellene tolonganiuk..

Hívjál még ide egy két homeó hívőt, vérfrissítés kellene már.. :)

 

Ahogyan a szkeptikusok sem tolonganak, de hiszen ezt már a legelején mondtam, hogy ezt az oldalt nem neked találták ki. Sőt ha nagyon visszaolvasol az elején meg is kérték rá a látogatókat, hogy ne vitazzanak a homeopátia hatásosságáról, hiszen ezt az oldalt nem ezért hozták létre. Ide csak azokat várták akik ezt nem vitatják...

Matykoka Creative Commons License 2012.11.28 0 0 1243

Egyébként mivel az egésznek a lényegét nem érted ezért nem tudsz azon átlépni, hogy nincs homeopátiás szer fejfájásra, lázcsillapításra, refluxra, ekcémára stb, stb....

Most monokomponensű szerekről beszélek, nem az összekutyult komplex készítményekről illetve a teáltalad nagyrabecsült Oscillóról. Ezeket Hahnemann nem is ismerte és nem is használta, sőt ...

 

Először ezeket a fogalmakat kellene nálad rendbe tenni: monokomponensű szerek, potenciák: hányast mire, komplex szerek, gyógyszervizsgálatok, kezdeti rosszabbodás, rámutató tünetek, új tünetek jelentkezése.

 

Ebben viszont én nem tudok neked segíteni, mivel én is csak most tanulom, nálamnál sokkal-sokkal szakavatottabb emberektől, homeopatáktól.

 

Addig pedig amíg nem próbáltad éles helyzetben úgy, hogy profitól kaptál tanácsot addig azt sem jelentheted ki, hogy nem működik, ugyanúgy ahogy allopátiás területen is profit keresel, de legalábbis erre szakosodott orvost, gondolom torokfájással még sosem jártál proktológusnál :-))))

 

Továbbra is olvasni fogom a topicot, bár abban tényleg igazad van, hogy mostanában kevesen látogatják, de hogy miért na ott azért van egy kis bukfenc a logikádban.

Matykoka Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1242

Egyébként meg durván kezdesz már vitázni. Ez nekem nem tetszik, kérlek hanyagold ezt a stílust.

Előzmény: Matykoka (1241)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1241

Már leírtam, hogy milyen a Mercurius állapot -tudod a szomszéd kismama anekdóta-:-))))

 

Ha nem fáj a fejed és nem vagy lázas, akkor beveszel Algopyrint? És ha ilyen állapotban beveszel Algopyrint és nem érzel változást, mert egyébként sem fájt a fejed és egyébként sem voltál lázas, akkor az Algopyrin szar???

 

 

Előzmény: falazodeszka (1236)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1240

Érdekes módon azok közül akik itt -és a többi topikban- nagy mellénnyel hangztatták, h "nincs benne semmi, tehát nem is hathat", még senki sem volt elég bátor, h ezt végigcsinálja. Egyikük sem. Sőt még aki a homeó ellen demonstrál, általában az sem meri bevállalni ezt a kísérletet valóban szabályosan.

 

 

Nem értem. Szerinem sokan megcsinálták már, de mindegy.

 

Kérek megnevezni egy szert aminek valamilyen egyértelmű hatásának kell lenni. HA rosszul leszek akkor rosszul leszek. Vállalom.

Nálatok a labda.

 

(Persze ha tényleg homeó cuccot adtok akkor semmi sem fog történni.)

Előzmény: Pisces72 (1238)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1239

Ne a "bevétellel" kacérkodj. Válassz ki egy szert, tökmindegy, melyiket, válassz ki egy potenciát, nekem továbbra is tökmindegy, melyiket, és végezd el szépen azt a szervizsgálati procedúrát, amit kell, és amiről pontosan tudod, h semmilyen hatással nem lesz rád. Állítólag eleget tudsz hozzá, h ezt képes legyél önállóan végrehajtani. Épp ezért semmit sem kockáztatsz, ha pl. minden "bevételkor" betartod a szabályokat. Tudod, nyálkahártya állapota, koffein, ilyenek... Hisz tudod. Ha lejárt a szükséges idő, és nem csupán egyszeri alkalom volt, akkor visszatérhetünk a kérdésre. Állítólag eleget tudsz a rendszerről, tehát a magad aktuális egészségi állapotát ismerve kiválóan be tudod határolni, h mennyi időnek kell eltelnie, h biztosan végrehajtsd ezt a kísérletet.

 

 

 

Hát ezt fordítsd le magyarra légyszíves. Nem azért mert hülye vagyok, hanem ezért mert nem érthető amit írtál.

 

"végezd el szépen azt a szervizsgálati procedúrát"

 

Én végezzek szervizsgálatot ? Vazze, én vagyok a beteg ! 

 

MÉg egyszer: adjatok akármilyen potenciaizét, akármilyen hatásút és én beveszem és kipróbálom. NIncs ilyen, aminek lenne pozitív vagy negatív hatása ami észrevehető ?

Mert ha nincs bakker, akkor miről hadoválsz ?

Előzmény: Pisces72 (1238)
Pisces72 Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1238

Ne a "bevétellel" kacérkodj. Válassz ki egy szert, tökmindegy, melyiket, válassz ki egy potenciát, nekem továbbra is tökmindegy, melyiket, és végezd el szépen azt a szervizsgálati procedúrát, amit kell, és amiről pontosan tudod, h semmilyen hatással nem lesz rád. Állítólag eleget tudsz hozzá, h ezt képes legyél önállóan végrehajtani. Épp ezért semmit sem kockáztatsz, ha pl. minden "bevételkor" betartod a szabályokat. Tudod, nyálkahártya állapota, koffein, ilyenek... Hisz tudod. Ha lejárt a szükséges idő, és nem csupán egyszeri alkalom volt, akkor visszatérhetünk a kérdésre. Állítólag eleget tudsz a rendszerről, tehát a magad aktuális egészségi állapotát ismerve kiválóan be tudod határolni, h mennyi időnek kell eltelnie, h biztosan végrehajtsd ezt a kísérletet.

 

Érdekes módon azok közül akik itt -és a többi topikban- nagy mellénnyel hangztatták, h "nincs benne semmi, tehát nem is hathat", még senki sem volt elég bátor, h ezt végigcsinálja. Egyikük sem. Sőt még aki a homeó ellen demonstrál, általában az sem meri bevállalni ezt a kísérletet valóban szabályosan.

 

Lehet minket hülyézni, lenézni, meg hasonlók, de kicsit ciki közben ennyire félni a rendszertől,  nem gondolod?

 

(A "semmilyen állapotot" meg definiálhatnád közelebbről. Levegőt azért még veszel?)

Előzmény: falazodeszka (1236)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1237

Amúgy nem vagytok valami sokan.. :) Nem tolongtok úgy látom... HA a homeó olyan hatékony lenne, akkor szerintem itt ezreknek kellene tolonganiuk..

Hívjál még ide egy két homeó hívőt, vérfrissítés kellene már.. :)

falazodeszka Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1236

Persze, próbáld, majd ha Mercurius állapotba kerülsz :-))) Addig nem sok értelme van. :-(((

 

 

Na ne !!!  :)))) De most komolyan. Te elvárod ezekután, hogy bárki komolyan vegye a homeopátiát ?

Beveszek én bármilyen homeós szert, de erre ezt írod???

 

Tehát nem fog hatni, csak ha abba a Mercurious állapotba kerülök...

 

Na, neeeee !!! ezen már csak röhögni lehet tényleg...

 

Na mindegy: milyen az a mercurius állapot? Kérlek röviden írd le.

Másik kérésem: van olyan homeós szer ami akkor is hat ha semmilyen állapotban nem vagyok ? 

Előzmény: Matykoka (1235)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1235

Persze, próbáld, majd ha Mercurius állapotba kerülsz :-))) Addig nem sok értelme van. :-(((

Előzmény: falazodeszka (1234)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1234

azért ezeket se felejtsd ki mint lehetséges szituációkat amitől épp rosszul lett a Mercurius oldat kortyolgatása közben. :-))))

 

 

Hát amenyniben az az oldat tényleg nem tartalmazott semmit, csak a víz "memóriáját" akkor egész vagyonokat merek feltenni arra, hogy nem attól lett rosszul...

A hiszékeny megvezethető emberek önbecsapásban világbajnokok...

 

Egyszerűen képtelenek arra, hogy a jelenségeket képesek legyenek objektíven értékelni és helyesen következtetni.

Ti arra vagytok beállítva, hogy a józan ésszel szemben egészen dermesztően rossz következetésekre jussatok. HOgy miért nem tudom, de érdekel a dolog...

Ez egyfajta cognitive bias nálatok:

 

"cognitive bias is a pattern of deviation in judgment that occurs in particular situations, which may sometimes lead to perceptual distortion, inaccurate judgment, illogical interpretation, or what is broadly called irrationality."

 

Kiemelném: "which may sometimes lead to perceptual distortion" - még a saját testi érzékeléseteket is torzítjátok...

Az illető vagy nem lett rosszul valójában, vagy annyira akarta hogy hasson valahogy a tiszta víz, hogy képes volt rosszul lenni tőle...

 

Ha én iszom meg tuti nem leszek rosszul szerintem. Szerinted kipróbáljam ?

Előzmény: Matykoka (1232)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1233

:)))

 

 

Előzmény: Matykoka (1232)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1232

vagy: 4., becsapott hozzájuk egy meteor,

          5., átment egy gömbvillám a házon

          6., kiszállt hozzájuk a terrorelhárítás, stb. stb...

 

azért ezeket se felejtsd ki mint lehetséges szituációkat amitől épp rosszul lett a Mercurius oldat kortyolgatása közben. :-))))

Előzmény: falazodeszka (1230)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1231

Az említett kismama sosem homeózott, csak ahogy beszélgettünk azt mondta, hogy neki már mindegy csak valahogy kijöjjön ebből. Nem tudta, hogy milyen tüneteket "kell" produkálnia, életében először próbálta... mint a tesód.

Előzmény: falazodeszka (1230)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!