Keresés

Részletes keresés

incifincicicuka Creative Commons License 2016.09.30 0 0 369

Sziasztok,

Érdeklődnék, hogy hétközben mindennap nyitva van a piac?

Ruhaneműt szeretnék vásárolni, tehát nem a klasszikus piaci rész érdekelne.

Köszi

kkingak Creative Commons License 2016.09.24 0 0 368

Sziasztok!

Ma jöttünk haza a piacról... En azt vallom, hogy aki nem szokott piacra járni ruhát venni, annak szerintem teljesen felesleges elindulni. Szerintem szinte minden ruharól lerí, hogy másolat. 😔 Szóval itt is igaz, hogy olcsó húsnak .... A forintot tényleg mindenhol elfogadták, sőt kifejezetten forintban mondták meg az árakat, mikor megkérdeztük, hogy mi mennyibe kerül. 

 

Viszont nagyon kedvesek voltak mindenhol az eladók, és ez nagyon kellemes meglepetés volt. 

Azt is tapasztaltam, hogy viszonylag sok a rendőr, tényleg érdemes szabalytisztelő magatartást tanúsítani.

 

Sajnos a határon elég sokat álltunk sorba, de minket készségesen tovább engedtek miután megkérdezték, hogy hol voltunk, és mit vettünk. 

 

Kirandulásnak nem rossz, de nagy reményt ne fűzzön hozza senki, legfeljebb kellemesen fog csalódni, ha szerinte én rosszul értékeltem a dolgokat! ;) 

 

Remelem lesz,, akinek tudtam segítemi! 

 

Dokktor Creative Commons License 2016.09.04 0 0 367

Na igen...... 

A híres szabadkai rendőrök.......

 

Ez sem semmi:

 

Mit csinálnak a szerb rendőrök, ha lefényképezel egy bunkón parkoló rendőrkocsit?

Kollégánkat bevitték a rendőrségre, és ott elmagyarázták, mit is kellett volna tennie. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: PerDirti (365)
Zoltanmontan Creative Commons License 2016.09.04 0 0 366

Sajnos az általad említett szerb rendőri intézkedés nem egyedi példa Szabadka környékén a magyarokkal szemben.

Én a helyedben csak megkeresném a szerb konzulátust. Hadd szoruljanak egy kicsit a rend szerb őrei...

Megjegyzem, egész könnyen megúsztátok. Az alábbi cikkben szereplő srácok Belgrádban rosszabbul jártak:

 

http://www.olvasokk.hu/cikkek/184/Szerb-rendori-tulkapas-fejloves-keppel

 

"Szerbia - Rövid üldözés után a szabálytalankodót megállították a rendõrök, majd az egyik utast fejbe lõtték. 

Véres jelenetek zajlottak le csütörtökön hajnalban a szerb fõvárosban: a belgrádi rendõrség egyik járõre üldözõbe vett egy Peugeot 307-es gépkocsit, miután annak vezetõje áthajtott a piroson. Rövid üldözés után a rendõrök a kocsi elé kerültek, megállásra kényszerítették, és felszólították az utasokat, hogy szálljanak ki.

Szemtanúk szerint az autó utasai és a két rendõr között vita alakult ki, amelynek hevében az egyik járõr fejbe lõtte az anyósülésen utazó 24 éves fiatalembert. 

A tragédia a szerb fõváros Új Belgrád nevû városrészében történt a hajnali órákban. A néhány szemtanú szerint szó sem volt dulakodásról, a fiatalok nem álltak ellen. 

- Alig fél perc alatt játszódhatott le az egész. Szirénát hallottunk, a rendõrség terepjárója keresztbe fordult az úton, hogy elállja a Peugeot útját, majd a rendõrök kipattantak rendõrautóból, és azt kiáltották: kifelé, gyorsan! A két férfit megragadták, kirángatták a jármûbõl, aztán szinte azonnal hallatszott a lövés - idézi a szemtanúkat a Press. 

A lelõtt fiatalember barátnõje a Blic-nek adott interjújában elmondta: szórakozni voltak az Akapulko nevû úszóházon, ám mivel barátja sokat ivott, nem akart vezetni. Úgy döntöttek, beül társuk autójába, barátnõje pedig követi õket az ittas fiatalember kocsijával. Autójukat azonban szem elõl tévesztette, ezért kisvártatva felhívta õt a barátja, hogy elmondja, hol vannak. - A háttérbõl az hallatszott: állj, kifelé! Aztán megszakadt a vonal - mesélte a még mindig sokkos állapotban lévõ barátnõ a lapnak. 

- Tizenöt percet vezethettem, magam sem tudom merre, mikor felhívott Filip, és azt mondta: a barátomat lelõtték. Azt sem tudom, hogyan jutottam el a helyszínre. Az utca le volt zárva, mindenütt rendõrök voltak. A barátom a kocsi mellett feküdt. Nem hagyták, hogy lássam. Megjöttek a mentõk is, de csak azért, hogy megállapítsák a halál beálltát. A rendõröket kérdeztem arról, mi történt, de csak megvonták a vállukat - mondta a rémült lány, aki három órát töltött éjszaka a rendõrségen. Azt mondta, nem találkozhatott senkivel a tragédiában résztvevõk vagy a szemtanúk közül, de amíg tartott a helyszínelés, beszélt a Peugeot vezetõjével. 

- Filip azt mondta, áthajtottak a piroson, üldözni kezdték õket. Végül elállták az útjukat a rendõrök, kiugrottak a kocsiból, és egyikük a vezetõ, másikuk a mellette ülõ felé indult. Filip arra emlékszik, hogy miután a rendõr feltépte a vezetõ oldali ajtót, rögtön kapott tõle egy pofont. Abban a pillanatban dördült a lövés is - nyilatkozta a lapnak Jovana Dobriæ, a halott fiatalember barátnõje. 

Milan Zariæ, a fejbe lõtt férfi testvére elmondta: jártak a rendõrségen, ahol - mivel a boncolás tartott - õk sem láthatták a testet, de az illetékes tiszt elimerte, hogy a rendõr hibájából történt a tragédia. A tiszt szerint a rendõr megragadta Ðorðe Zariæ vállát, ám amikor ki akarta rángatni a kocsiból, a másik kezében tartott pisztoly elsült. Kérdéseinkre, hogy véletlenül lõtt-e, vagy hogy miért volt kibiztosítva a fegyvere, nem kaptunk választ - mondta a Blic-nek a testvér. 

A rendõr elõzetesben 

A gyilkos rendõrtõl az eset után azonnal elvették pisztolyát és jelvényét, vizsgálatot indítottak ellene. A rendõrség közleményt adott ki a tragédia után. Ebben az áll, hogy az elsõdleges adatok szerint a rendõrök arra lettek figyelmesek, hogy a Peugeot áthajt a piroson, majd a fény- és hangjelzések ellenére tovább megy, és további piros jelzéseken hajt át, ezért üldözõbe vették, és megállították a kocsit. A benne ülõket felszólították, szálljanak ki. Néhány felszólítás után a vétkes rendõr kezében a szolgálati fegyverrel közelített a továbbra is az anyósülésen ülõ Ðorðe Zariæ felé, aki mikor az ajtót kinyitotta, meglökte a rendõrt, kezével pedig eltolta a rá irányuló pisztolyt. Ekkor sült el a fegyver. Ðorðe Zariæ halálos fejsérülést szenvedett - áll a jelentésben, amely megemlíti még, hogy az áldozat vérében 1,36 ezrelék alkoholt találtak. "

Előzmény: PerDirti (365)
PerDirti Creative Commons License 2016.09.04 0 1 365

Kellemetlen élmény a szerb rendőrökkel Palicson...

 

Eddig nagyon szívesen utaztunk Szabadkára és Palicsra, így tettünk ezen a hétvégén is. Vasárnap délelőtt - mielőtt hazaindultunk volna - gondoltuk még körülnézünk Szabadka belvárosában. A Palicsról Szabadkára vezető főútvonalon haladtunk, amikor egy traffipaxos rendőr intette le az autónkat. Érthetetlen módon igen agresszív volt, szerbül kiabált, a kezével hadonászott és elkérte az irataimat. Mivel 40-45-tel mentem, a biztonsági öv is be volt kapcsolva, nem értettem, mi lehet a problémája... Kiszállított az autóból, félrehívott, és 5000 dínárt követelt, akkor már tört magyarsággal, s azt mondta, ha fizetek neki, akkor továbbenged. Megkérdeztem, hogy mit követtem el, amiért fizetnem kellene, mire további szerb nyelvű szitkozódás következett, aztán pedig 3000 dínárt kért. Kérdeztem, miért fizessek, nem szegtem törvényt, de csak nem tágított; követelte, hogy fizessek azonnal, különben nem adja vissza a papírjaimat. Közben odajött hozzánk a másik rendőr is, aki tökéletesen beszélt magyarul és nem volt társához hasonlóan agresszív. Mondtam neki, hogy nincs nálam készpénz, mivel már hazafelé indultunk, és egyébként sem értem, miért akar a társa mindenképpen megbüntetni, hiszen semmit nem követtem el. Erre a rendőrök közti további szerb diskurzus után a magyarul jól tudó rendőr közölte, hogy azért kell fizetni, mert nem égett a lámpám. Őszintén szólva fogalmam sincs, égett-e a lámpám, de ha nem, elég lett volna, ha emberi hangon közlik velem, hogy szabályt sértettem és ezért büntetést kell fizetnem. Végül a kezembe nyomtak egy csekket 1500 dínárról, hogy fizessem be a postán, jöjjek vissza, és ha igazolni tudom, hogy befizettem, visszaadják a papírjaimat. Más esetben lehet, hogy nem fizettem volna be a bírságot, egy efféle eljárás után, és kikérem magamnak az intézkedő rendőr durvaságát és faragatlanságát, de mivel nem volt kedvem velük vitatkozni, ráadásul két egyenruhással nem kezdek el izmozni Szerbiában úgy, hogy náluk vannak a papírjaim, elmentem a postára, befizettem a bírságot, visszavittem nekik az igazolást, visszakaptam a papírjaimat, és eljöttünk...

Miféle közúti ellenőrzést volt ez? Az autóm papírjait el se kérték, csak az volt a fontos, hogy fizessek. És hogy küldhettek tovább személyi azonosító és jogosítvány nélkül? Jelenleg komolyan gondolkodom azon, hogy hivatalos panaszt teszek az ügyben a szerb konzulátuson, de nem tudom, ér-e annyit az egész, hogy tovább rágódjak ezen. Az igazságérzetem persze mást diktál, különösen akkor, ha arra gondolok, hány magyar turistának veszik el a kedvét az ehhez hasonló szerb egyenruhások a Palicsra/Szabadkára látogatástól. Elképzelhető, hogy annyiban hagyom az ügyet, mindenesetre ha arrafelé jártok, készüljetek az ottani rendőrök meglepően barátságtalan és agresszív stílusára. Ha szerencsétek van, csak 1500 dínárt kell fizetni bírságként, s ha további mázlitok van, némi üvöltözés után azt is elárulják, milyen bűnt követtetek el. Egy biztos: most évekig nem megyünk Szerbia közelébe sem!   

kézikedvelő Creative Commons License 2016.09.03 0 0 364

Szép Napot!

 

Tegnap, másodikán voltunk Szabadkán. Mórahalom, Ásotthalom irányból támadtunk Királyhalom a szerb oldal. A magyar kinyittatta a csomagtartót, a szerb még azt sem, kb. két perc volt a határlépés. Ember nem volt reggel fél kilenckor azon a kis határon. Reggel 07-től van nyitva, de hogy meddig azt nem tudom. Mi 15 óra körül jöttünk vissza. Onnan Horgoson keresztül sima főúton mentünk. A piac címe: Somborski put 77. A sygic navigáció simán odatalált. A parkolás a Somborski 54. alatt 300 Ft egész napra és őrzött a parkoló.

 

Igazán téli dzsekiért mentünk. Sikerült is venni, bár még csak pár árusnál volt. Általában egyformák volltak. Síruhára emlékeztető anyagból vannak (valamiért mintha idén az lenne a divat) és tényleg nagyon meleg, nem ázik át vastag bélés van benne. Ez a fazon különböző márkajelzéssel van ellátva, különböző feliratokkal, de alapjában az anyaghasználat ugyanaz. Árban elég nagy a szórás, 15-23 ezer magyar forintot kérnek érte. Kivártam a du 1órát és 13000-ért odaadta. Manastirska sljiva 50százalékos párlat, egy liter 800-1000 ft. Zuhanyzós csaptelep már 3500 ért kapható. Egy doboz cigi Bond, Viseroy 550. Sportruházatból inkább még a nyári dolgok vannak nagy választékban valamivel olcsóbban, de jobb minőségben, mint a magyar csájnákban. Szerszámok edények hasonló árban vannak, mint a magyar vásárokban, de ki lehet fogni engedékenyebb árust. Pulóvereket pólókat viszont nagyon érdemes venni. Nagyon olcsók, talán el kell adni a nyári készletet. Néhány helyen már volt téli divatos pulóver is nagy választékban 2500-tól a csillagos égig. Cipők még a nyáriak, télit még nem láttam. Kinaiak árulják a tőlük megszokott minőségben. Az árakban nincs nagy szórás. Ők kartelleznek. Visszafele ugyanaz a határ. A szerb lenézően továbbot intett, a magyar vámos beletúrt a holmiba aztán érzékeny búcsút vettünk egymástól. Kettő perc és kész. 

sivava 1 Creative Commons License 2016.08.07 0 0 363

Kérdezném hogy merre érdemes menni,Tiszasziget vagy Röszke fele?Azt olvastam hogy ha Röszkénél megyünk át onnan már csak 10 km kb. az autópályán( de autópálya matricát venni kell,vagy nem?) 

aias Creative Commons License 2016.08.05 0 0 362

Nem tudja valakim, hogy áll a Galambóc várának felújítása? Látogatható? Fel van még állványozva?

szervezkedő Creative Commons License 2016.08.05 0 0 361

Nem kell a buszpalyan felszallni, hanem azon kivuli megalloba es akkor nem kell fizetni. Ennyi. 

 

(Nyugat? Ne vedd alapul. Sajnos sokan oda viszonyitanak mindent magyar fejjel. Hegyeshalom ezen oldalan kelet van es balkan!)

Előzmény: májusiutazó (360)
májusiutazó Creative Commons License 2016.08.04 -1 0 360

A buszjegyet még itthon vettem meg, így nem tudom be van e építve a jegyárba a perondíj.Nyugatra utaztam már menetrend szerinti busszal és nem fizettettek ki velem semmilyen plusz költséget.Szerintem ez csak egy sima lehúzás.Bárki aki ott vett jegyet a pénztárban plusz peronjegyet is kellett vennie.Építsék inkább a buszjegy árába ezt inkább minthogy külön kifizettetik ráadásul ellenörzik is hogy megvan -e és így engednek ki.Plusz egy embert fizetnek ezért.

Előzmény: portugéza (358)
sivava 1 Creative Commons License 2016.08.04 0 1 359

Köszi a gyors választ,csak azért érdeklődtem  mert úgy nem szeretnénk menni hogy nincs piac.Azt már hallottam többektől,hogy szombatonként nagyon nagy piac van,bár eddig csak  vasárnap voltam. 

Előzmény: Iglica (354)
portugéza Creative Commons License 2016.08.03 0 0 358

Az Eurolines járat annyiban lóg ki a legtöbb busztól, hogy nem előre veszed meg a jegyet a pénztárban, csak a buszon. Normál esetben is hozzácsapódik a pénztárban egy "perondíj" a jegyhez, látod a blokkon, amit kapsz (SRB, MNE, amit ismerek). Csak több ezer forintos buszjegyekhez hozzácsapva ez szinte fel sem tűnik. Buszállomás használati díj, mondjuk. (Más kérdés, bennem már felmerült, vajon a busztársaságoktól is külön beszednek-e egy sápot, hogy beállhassanak a buszaikkal. Ha igen, akkor azt is megfizeted a buszjegyárba építve.)

Előzmény: májusiutazó (355)
szervezkedő Creative Commons License 2016.08.02 0 0 357

Csak hogy mindenki ertse, mennyi is ez a 60din??

Kevesebb mint fel euro? Kb. 150ft?

 

Ezert csak az megy be az indulo jaratokhoz, aki ezt a dijat megfizeti. Tolunk delre gyakorlatilag minden nagyobb telepulesen zart rendszeru az autobuszpalyaudvar. 

 

!DE! ezt a 150ftot hozzaadod az egyik 600ft-os Adidas noi shorthoz, vagy valamelyik 800ftos Nike polohoz, amit a piacon vettel, vagy a 100forintos sarga husu, piros magvu oszibarack arahoz es mar hussss, el is tunt!

 

:-)

 

Előzmény: májusiutazó (355)
Iglica Creative Commons License 2016.08.02 0 0 356

Isten hozott a Balkanon :D Ez a peronjegy sajnos mashol is letezik-tobbek kozott Montenegroban is..De hogy jot is mondjunk a szabadkai buszallomasrol-van ingyen wifi! Az epuletben is es azon kivul is..

Előzmény: májusiutazó (355)
májusiutazó Creative Commons License 2016.08.02 0 0 355

Tegnap jöttem meg Szabadkáról menetrend szerinti Eurolines busszal.Furcsa de van egy 60 dínáros peronjegy amit mindenkinek kötelező kiváltani különben nem engednek ki a buszhoz.Kiábrándító ez a lehúzás még pluszban.Évek óta mindenki fizeti ezt.A bejáratnál jobbra üveges sört ne vegyen senki, csak ha vissza viszi az üres üveget mert az eladónőt basztatja ezért a főnöke ha nincs meg a darabszám.Röhejes.A határnál kis ideig várakoztunk még 10 perc sem volt aztán elkérték az útlevelünket a szerbeknél majd a magyaroknál leszállás és külön az épületben útlevél felmutatás.A busz csomagtartójába benéztek de mikor kiértünk az épületből már begördült a busz.A vonaton szerintem jobban megnézték volna ki mit hoz haza.

Iglica Creative Commons License 2016.08.01 0 0 354

Biztos,hogy nyitva lesz-ott 20.-a nem unnep,raadasul szombat van-olyankor van nagy piac..

Előzmény: sivava 1 (353)
sivava 1 Creative Commons License 2016.08.01 -1 0 353

Sziasztok

Szabadkai piac Augusztus 20-án nyitva lesz?

májusiutazó Creative Commons License 2016.06.30 -1 0 352

Köszönöm szépen a segítséget!

Vonat azt hiszem odafele lesz, vissza busz.

A személyit elfogadják az új típusut utánanéztem közben.

Előzmény: portugéza (351)
portugéza Creative Commons License 2016.06.30 0 0 351

Szerencsés az általad kérdezett infóknak megbízható helyen is utánanézni. Szóval nekem se higgy :), de azért: 

 

- jó a kártya típusú személyi

 

http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szerbia

 

- napi három vonat van Szerbiába (Ivo Andric, Avala, Beograd), de én is azt mondanám, hogy a buszon kisebb az esélye , hogy átnézik a csomagodat; engem egyszer a Belgrád-Budapest éjszakai vonaton hazafelé ellenőriztek a fináncok

 

https://www.mavcsoport.hu/

 

- valójában nincs is mitől tartanod, mert az EU-ba kívülről szabadon be tudsz hozni 4 liter bort, 16 liter sört.

 

http://konzuliszolgalat.kormany.hu/download/2/bf/90000/vamszabalyok2014.pdf

Előzmény: májusiutazó (349)
kirgizke Creative Commons License 2016.06.29 0 0 350

Kb. 10 perces sétára a központtól. Egyáltalán nem vészes.

Előzmény: májusiutazó (348)
májusiutazó Creative Commons License 2016.06.29 0 0 349

De jó a kártya típusu személyi igazolvány is nem?

Előzmény: kirgizke (347)
májusiutazó Creative Commons License 2016.06.29 0 0 348

Van vonat is az Ivo Andric vagy más jár arra.Igazából visszafelé érdekes a vizsgálat mert szeretnék 2-3 üveg bort, pálinkát hazahozni meg 6-8 doboz sört.De köszi a segítséget.A buszpályaudvar hol van Szabadkán?

Előzmény: kirgizke (347)
kirgizke Creative Commons License 2016.06.29 0 0 347

Szerintem inkább busszal utazz, lehet, hogy vonat nincs is (?), tavaly megszüntették, amikor a menekültválság a határon fokozódott.

Busszal a magyar határon le kell szállni, útlevélellenőrzés, vissza a buszba, továbbgurulás, a szerb határőr pedig általában feljön a buszba. A csomagokat nekünk nem nézték meg.

Előzmény: májusiutazó (346)
májusiutazó Creative Commons License 2016.06.29 0 0 346

Sziasztok!

 

Eurolines busszal vagy vonattal mennék egyénileg Szabadkára.A határnál megnézik a csomagokat vagy nem szokták?Köszi a választ!

rf.rf Creative Commons License 2016.06.26 0 0 345

Sziasztok.

 

Meg tudná valaki sos mondani holnap Hétfön nyitva van e a Szabadkai piac?

 

Köszönettel  Ferenc

Csepan Creative Commons License 2016.06.26 0 0 344

Sziasztok!

Őszi, téli ruhákért mikortól érdemes menni Szabadkára?

Köszi

ultima Creative Commons License 2016.05.20 0 0 343

Sziasztok!

 

Most mintha azt látnám a police.hu oldalon, hogy Röszke - Horgoš közút 07.00-19.00 - Az autópályáról letiltott nemzetközi járműforgalom, valamint a nemzetközi gyalogos és kerékpáros forgalom.

 

Akkor most "normál" személyautóval el lehet jutni Szegedről a határig matrica nélkül??

Előzmény: Szajci (268)
Csibi. Creative Commons License 2016.05.04 0 0 342

csak érdeklődöm :)

 

Előzmény: szervezkedő (341)
szervezkedő Creative Commons License 2016.05.04 0 0 341

Szerintem nincs!

 

De miert nem jo a szabadkai piac?

Előzmény: Csibi. (340)
Csibi. Creative Commons License 2016.05.02 0 0 340

Üdv :)

nem muszály a határhoz közel lennie de azért maradjunk a vajdaságban ! :)

 

Előzmény: szervezkedő (339)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!