Keresés

Részletes keresés

Hussain Creative Commons License 2000.07.04 0 0 14
Ilyen rasztás dolgokat Mo.-n én se nagyon láttam, Párizsba meg nem valószinü, hogy a közeljövőben kijutok :(. De a jamaicai zászló azért nem teljesen reménytelen, military boltokban sok fajta zászló van, bár föleg NATO országoké, de ki tudja, proba szerencse.
Előzmény: iron lion zion (13)
iron lion zion Creative Commons License 2000.07.04 0 0 13
bocs, de tényleg hülye voltál, ott volt a lehetőség, és nem vetted meg! (Én nem találok zászlót sehol!)
számomra felismerhetetlen alakzat :) lehet, hogy Selassie valami stilizált ábrán. de komolyan.
(Zöld-sárga-piros->Etiópia zászlaja.)
Előzmény: Hussain (12)
Hussain Creative Commons License 2000.07.04 0 0 12
Majd küldök mail-t mielött leugrok Miskolcra. mondom, nekem nem fontos az etióp érem, inkább odaadom valakinek aki jobban örül neki :)

Rastás sál: 1. oldal:3 sáv, zöld, sárga és piros szinü, a sárga sáv kb. másfélszer akkora mint a másik kettö, és nagy piros betükkel rá van írva, hogy RASTA.

A lefelső, zöld szinü sávba az van beirva pirossal, hogy FREEDOM, a legalsó piros szinü sávban pedig az van beirva zölddel, hogy AFRICA. A sál két szélén 1-1 afrika térkép, az egyik afrikatérképen az említett oroszlán van, a másikon egy számomra felismerhetetlen alakzat :)

2. oldal: ugyanolyan mint az első, csak a 3 színt másként variálták.

Ja, a sálat Párizsban vettem egy indiai boltostól:) Volt ott egy nagy jamaicai zászló, aminek a közepén Bob Marley feje volt. A hülye fejemmel akkor nem vettem meg.:(

Egyébként én nem vagyok vmi nagy rastás, a zenei része oké, de a vallási része nálam nem jön be, nekem meg van a saját jól bejáratott vallásom :) No meg a 4mm-es hajat nem lehet berasztázni (vagy hogy mondják:), annál hosszabra meg nem növesztem :))

iron lion zion Creative Commons License 2000.07.03 0 0 11
oroszlán: láttad a nickem, nem? ;-) gyere a Jamaicás meg a rastás topicba! (önreklám)
Rastás sál? az miféle? egyik?
Ezt az etióp cuccot is azert kérdeztem, mert itt az indexen én vagyok a rezidens rastafarianista, vagy valami ilyesmi. ;-)
Ha neked tényleg nem kell, akkor szívesen elfogadom. Az egyik oldalon az Isten, a másikon szintén, de ott én is ott vagyok egyben :-)))
De ha télleg nem kell! A múltkor múlt századi rézkrajczárokat vettem.

Ha jössz ide, és találkozunk is, akkor elmagyarázok majd egy helyet, ahol van régi pénz is, de nem sok, viszont sok egyéb cucc, egy öreg fickó csinálja a boltot (a múltkor is spicces volt), nála láttam a könyvet is amit mondtam, de az nem volt eladó. Csak hogy eszembe juttasd.

Előzmény: Hussain (10)
Hussain Creative Commons License 2000.07.03 0 0 10
Wan etióp pénzem, a szeretett Hailé Szelasszié király képével az egyik oldalán, a másikon meg az a koronás orszlán, biztos tudod mire gondolok, ezt a jelképet a rastafari vallás is használja asszem. (Legalábbis ez az oroszlán rajta van az egyik rastás sálamon is:) Tök rossz, az etióp pénzeken nincs szám, se az, hogy milyen címlet, se az, hogy mikor adták ki Vagy ha van is, akkor nem arab számokkal :). Csak szöveg van rajta, az amhara nyelv meg nem az erősségem:)

Sajna nincs róla skennelt képem, de valószinüleg augusztusban leugrok pár napra Miskolcra 1 ismerősömhöz, úgyhogy akkor meg tudom mutatni, meg egyébként se gyüjteményem legbecsesebb darabja, szoval majd odaadhatom, ha kell.

Előzmény: iron lion zion (9)
iron lion zion Creative Commons License 2000.07.03 0 0 9
na, én miskolci vagyok, itt meg nem sok (gyakorlatilag semmi) erre szakosodott dolog van, időnként kinézek a volt kgst piacra, de már ott sincs semmi.

gyarmati pénzek hmm.... Jamaicai nincs?
afrikai pénzek... Etióp?
szkennelt képeid nincsenek ezekről?

Nékem semmi komoly katalógusom nincs :-(

Éremtisztítás: én langyos szappanos vizet használok, utána meg csak szigorúan cérnakesztyűben lehet megfogni őket a papírpénzekkel egyetemben.

Bob Marley mindig ON! és mindig rulez!

Előzmény: Hussain (8)
Hussain Creative Commons License 2000.07.03 0 0 8
Nekem az iszlám országok, az afrikai meg a gyarmati pénzek a gyengéim.

A német új-guineai 20 márkás vagy 6000 dolcsit ér, úgyhogy csak 2 féle módon tehetek szert rá, vagy találok egyet az utcán, vagy valaki meglep egyel mondjuk a szülinapomra :)

Van/volt egy érembolt Bp-n, a Nádor utcában ahol van/volt egy doboz tele érmekkel, mindenki gubizhatott benne és száz forint volt az érmek darabja. Az számomra kész aranybánya volt, sajna már vagy éve nem mentem oda. Ott lehetett találni afrikai pénzeket is, sőt egyszer találtam valami pénzt ami elsőre arabnak tűnt nekem, de azóta se tudtam kideríteni, hogy honnan van. Megmutattam gyüjtöknek is, ők végig néztek egy csomó katalógust, meg megmutattam pár arabnak, meg afgánnak, hogy ismerös e nekik, vagy el tudják e olvasni az írást, de senkinek még sejtése se volt róla, hogy honnan lehet:)

Azt hiszem az éremboltok is külföldről hozzák a katalógusokat. Nekem sikerült hozzájutnom Günter Schön: World coin catalogue címü katalogusához, a hetvenes években adhatták ki (sajna pár lap hiányzik az elejéröl ezért nem tudom a kiadási évet) és benne van a világ összes országának a 20. században kiadott érmei, az értékükkel együtt dollárban.

Nem tudod, van valami spéci szer éremtisztításra? Én fogkrémet használok, ez le is tisztítja, csak utána fogkrém szaga lesz :)

OFF

Bob Marley rulez!:))

Előzmény: iron lion zion (7)
iron lion zion Creative Commons License 2000.07.03 0 0 7
én főleg magyar pénzekre, de elég nehezen megy a dolog, ezért is büszke vagyok arra, amim van. (pölö van '45-ös ezüst (!) % pengősöm, magyar állami váltópénz.)

Katalógus bármilyen engem is érdekel.

Ja ha van valakinek egy fölösleges 1895-ös német új-guineai arany 20 márkása és minden vágya, hogy elajándékozza, csak szoljon :)

eeeeeeee......... vazze' nincsenek nagy igényeid?! én már egy Kossuth címeres százasnak is örülnék (már láttam. nem tudtam kifizetni).
Afrikai pénzek mondjuk engem is érdekelnek.

A 80-as évek közepe táján (még az ezres előtt asszem) megjelent egy könyv, magyar pénzek, addigi összes (ilyenek is, hogy 17xx-es váltó), be lehet még valahol szerezni?

Előzmény: Hussain (6)
Hussain Creative Commons License 2000.07.03 0 0 6
Hellosztok!

Én is gyüjtöm a pénzeket. Csak a fémpénzeket, a papírral túl sok a macera.
Szerintem tök kiábrándító dolog, hogy óriási erőfeszítéssel beszerzek mindenféle egzotikus pénzeket pl. 1925-ös mongol 50 mongo-st meg 1 tugrik-ot, az éremboltban meg 200 ft-ot ha adnának érte. Pedig a katalógus szerint megérne pár ezrest. A fene érti öket. Úgyhogy most már csak a saját gyönyörködtetésemre gyüjtöm. Egyébként nem tudjátok hol lehet éremkatalógusokat szerezni?

iron, Ta specializáltad magad valamire, vagy mindenféle pénzt gyüjtesz?

Ja ha van valakinek egy fölösleges 1895-ös német új-guineai arany 20 márkása és minden vágya, hogy elajándékozza, csak szoljon :)

iron lion zion Creative Commons License 2000.07.03 0 0 5
máma lejegyeztem magamnak egy 2000 forintos emlékbankót, a világ egyetle nemesfém tartalmú pénze!
iron lion zion Creative Commons License 2000.06.03 0 0 4
jujj, de jó!!!!
válaszoltam volna én siettt-ve, ha a vindóz nem halt volna kéket, és utána nem lettek volna bajok a connectionnal, meg a brózerrel :-(
no, levél ment
Előzmény: siettt (3)
siettt Creative Commons License 2000.06.03 0 0 3
az igazsag az, hogy a becsus 1-2000 forintra becsulte, s mondtam, hogy akkor inkabb orzom tovabb a paklit, de ha a szandekaid komolyak 1-1 dbot szivesen postazok.
cimet, de izibe, mig megnemgondolommagam
siettt-ve!
Előzmény: iron lion zion (2)
iron lion zion Creative Commons License 2000.06.03 0 0 2
nem a tarhálás volt a célom a topiccal, de ha NEKED sem ér semmit, el tudod küldeni ifjú numizmata iron lion zionnak? postakőccéget fedezem meg minden!
Előzmény: siettt (1)
siettt Creative Commons License 2000.06.03 0 0 1
mostanaban ujitunk fel egy regi hazat, es talaltunk szepen becsomagolva sos-sok papir koronast. bele volt teve egy kis cetli, hogy ez a sok penz egy haz ara. elmentem a penzzel, hogy megtudjam, most mit er. a bacsika azt mondta, hogy ha ezt a sok penzt akkor ahogy ugye ra isvan irva, atvaltottak volna aranyra, most is vehetnek belole hazat, nagyon szepet es nagyot. csakhogy akkor nem valtottak be, mert biztak a "rendszerben". most van sok szep regi papirpenzem, ami nem er szinte semmit. csak az oregeket sajnalom, hogy eldugtak, vagy csak eltettek (ez mindegy vegulis)ahelyett hogy elkoltottek volna, most meg semmit sem er, csak emlek. igaz,az emlek az nem0
Denevér Creative Commons License 2000.06.03 0 0 0
...de csak eredetit! A hamis egy 0 sem ér. :(

Előzmény: iron lion zion (-)
iron lion zion Creative Commons License 2000.06.03 0 0 topiknyitó
Gyerünk, tobzódjunk a régi pénzek tengerében!
Legyen olyan fórum is, ahol nem (csak) a mia pénzek a téma, nem mai pnzt keresünk!

(0-s címletű pénz még nem volt eddig) ;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!