Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.05 0 0 47
Egy kicsit még várnunk kell. A svéd modellről szóló anyag valahogy nem akar ideérkezni. Ha megkapom, akkor publikus lesz.
Szundi Creative Commons License 2000.06.05 0 0 46
Biztosan lattatok a hirt a Costa Ricaban tervezett ingyen internetrol.
Tudja valaki mennyibe kerulhet egy ilyen akcio?
Elkepzelheto, hogy a magyar allam is kepes lenne
ezt megfinanszirozni?

Ha nem altalanosan, de legalabb bizonyos
celcsoportok szamara (diakok, pedagogusok, bizonyos kepzesi programokban resztvevok stb).

Ha megvan az olcso szamitogep, meg az ingyen internet, akkor mar csak a telefondijjal kell kezdeni valamit, az meg ugyis csokkenni fog, amikor lejar a matav monopoliuma.

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.31 0 0 45
Én is Móricka, te is Móricka ...

Ezt a gyakorlatból ismerem, hiszen én a szakmát hajdanán ugyanjgy tanultam, nem lévén akkor szervezett oktatás. Annó dacumál az ELTE prog-mat vizsgán a delikvens pl. FORTRAN esetén a FORMAT utasítás szintexisából kellett vizsgázzon. Programot írni viszont nem tudott.

Ez a szakma nem elméleti zongoraművészet. "Ez nem nikkel, ez tudni kell." (Szász Imrétől kölcsönözve).

Előzmény: Szundi (44)
Szundi Creative Commons License 2000.05.31 0 0 44
Errol nincs info. Ez csak az, ahogy (szerintem) a legegyszerubben es leghatekonyabban meg lehetne oldani az uj geptulajdonosok oktatasat.
Szoval, ahogy azt a moricka elkepzeli...
Előzmény: Törölt nick (40)
morticia addams Creative Commons License 2000.05.30 0 0 43
nahat igen, akkor megint ott tartunk, ahol a legelejen: Ki az aki felsorakozna?Ki az, aki megoldana ezt a dolgot a tole telheto legtisztessegesebben?
Az "amitastechnikanak"igen nagy valoszinuseggel a piac fog igazan veget vetni, foleg, ha belegondolunk a "free softwares, free opsystems" tendenciakba.
(En epp ezert hiszek az altalam favorizalt gepben.Na persze, az nincs ingyen,de feltetlenul sokat segitett az amitas-mitosz szetrombolasaban:) Sajnos, nekunk meg akkoriban COCOM-listank volt.)
Mindegy, lehet, hogy pusztan csak egy szep idea van a fejemben, de biztatonak tartom, hogy az idea igenis gyakorlat egy masik tarsadalomban.Persze, ezt a tarsadalmat azzal a tarsadalommal nem lehet e tekintetben kozos nevezore hozni,de azt hiszem, hogy a tarsadalmunk a korulmenyeit ismerve szinte fenysebesseggel tudta a adoptalni az uj technologiakat es a veluk jaro ideakat. Es bizom abban, hogy tenyleg csak anyagi kerdes az, hogy ez ne csak bizonyos retegeket erintsen, hanem abszolut altalanossa valjon. Es pozitiv dolognak tartom azt is, hogy kulonosen a ma meg "bujkalo" felhasznaloi reteg valoban rendelkezik egy olyan, "masfajta" tudassal, ami peldaul a nalunk jobb eletszinvonalon elo nyugati tarsadalmakban nincs ennyire, vagy egyaltalan jelen, holott torekednek ra.Na de pont ez az, aminek akar latszolag, akar tenylegesen, de nincs koze a problemahoz.
Ide jon az, hogy szamunkra pl. nem az amerikai modellt kellene kovetni, legfeljebb gyakorlati felteteleiben.
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 42
morticia addams, ez gyönyörű idea. A Természet Világa májusi számában (131. évf. 5. sz) van egy cikk Papp Sándor tollából (194-197. old), a címe: Környezet és jövőkép. Elkezdtünk leszállni a magas lóról. Most már a fenntartható társadalom a jövőkép. A cikk több mint realista. "A képzési rendszerek eminens feladata pedig az, hogy különösképpen a közoktatásban ne pusztán ismereteket (információkat) adjanak át, hanem az új értékrendet is közvetítsék." Jó kis mondat. A cikk is nagyon jó.

Én végigéltem ezt a misztifikálást 1970 óta. Van neki egy rendes magyar neve is: ámítástechnika. Ennek jelentős részét nem maga a szakma, hanem a sajtó generálta, néha állami megrendelésre.

Tanárként életem második tanítási órájára bemenvén egy teljesen átalakított tanteremben találtam magam. Mint kiderült, az MSZMP KB-nak forgattak filmet a számítástechnika oktatásról. Láttam a vágott változatot. Ne tudd meg. Dolgoztam tévés szerkesztőként is. Volt pár kűzdelmem egy-egy jobb mondat miatt.

Kereslet é skínálat van itt is. Ma ez a fontos, holnap más. Az egyik régi munkahelyemen volt egy szokás, a vándorlás. Ebben a szakmában is az kellene, hogy azok, akik már tanítottak, kis intenzitással okítsanak ismét. Az bele szokott férni a munka melletti időbe. Én hajdanában nagyon beleúntam. Lehet, hogy ennyi szünet után már kibírnám. De ott is van, aki védi a piacát.

Amúgy teljesen igazad van.

Előzmény: morticia addams (41)
morticia addams Creative Commons License 2000.05.30 0 0 41
>>De ha tanításról van szó, akkor az együtt szokott járni a gondolkodás tanításával is.<< Igen.

Valaki kerdezte, hogyan lehetne a "computer literacy"t megszerezni. Az meg nem eleg, hogy valaki be tudja kapcsolni a gepet, alapveto programokat megtanul kezelni.Ehhez nem kell kulonoskeppen sok ido.Talan mar valtozik, de elesen emlekszem arra, hogy itthon a szamitogepekhez ertok mennyire nem toleraltak/toleraljak a hozza nem ertest.(nem kell talan emlegetnem,de biztosan emlekszik mindenki valamilyen viccre,vagy viccesnek tartott esetre,aminek a celtablaja mindig az a "hulye, buta,szerencsetlen,stb" valaki allt aki nagyon kezdo volt,es persze semmit sem ertett vagy tudott. En inkabb batorsagnak hivnam, hogy ezek az emberek nem torodtek bele abba, hogy nem ismernek valamit.Ez a magatartas nagyban hozzajarult ahhoz, hogy ma sokan meg mindig ugy neznek a gepre mint olyan valamire, amihez ok soha nem fognak "felnoni",sokan nem is akarjak a szamitogepet mint olyat elkepzelni az eletukben. A tulmisztifikalas kifejezetten artott.Szemelyes peldambol tudom, hogy ezzel szemben egy olyan orszagban, mint Hollandia, ilyesmi nem fordul elo.Ott mar ott tartanak, hogy az un. klasszikus tudas, a klasszikus mediakban kibontakozo tehetseg vagy kreativitas az igazi ertek. Mert pontosan tudjak, hogy szamitogepet kezelni barki megtanul, aki akar, es ha ezzel az eszkozzel tovabb akarnak lepni, tenylegesen elni vele, akkor nem lehet megkerulni az egyeb tudast.
Tehat, ha itt beindul egy ilyen program, akkor arra is kellene vigyazni elejetol fogva, hogy nagyon hamar tul-leszunk az alapokon, es az elkovetkezo szakaszok lesznek igazan fontosak.
Szoval:
1.Megszuntetni a szamitogep es a kore rendezodo dolgok misztifikalasat, kicsit jo pszichologuskent megszuntetni a gatlasokat, gorcsoket,ertheto es egyszeru megoldasokat kell felmutatni.
2. Megorizni a regi ertekeket, muveltseget(bar ez orok problema, az oktatassakl egyutt, es vagy van, vagy nincs)
Meg biztosan rengeteg megoldas lehet.

Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 40
Kedves Szundi Móric! Erről hol van infó?
Előzmény: Szundi (37)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 39
Ha a visszatanítást csak a gyerek oktatja a szülőt viszonylatra gondolod, akkor erre van példa. Én magam. Ha pedig arra, hogy a fiatal oktatja az idősebbet, hát arra is van. Nekem volt szerencsém 22 évesen egy kb. 50 éves egyetemi tanárt tanítani különórán, hivatalból. Működött. Még ma is, nyugdíjasan is programoz.

Válasszuk ketté. Ha csak az óra leadásáról van szó, ott bármi is történhet. De ha tanításról van szó, akkor az együtt szokott járni a gondolkodás tanításával is. Na jó. Ideális esetben. Nekem enélkül soha nem ment a dolog, pedig pár évet volt szerencsém lehúzni.

Előzmény: magyar tarka nagy barom (36)
Asenki Creative Commons License 2000.05.30 0 0 38
Sziasztok!
Most tudtalak benneteket végigolvasni. A gép egyáltalán nem gagyi, netezésre, és othhoni irodai munkához tökéletes. "Komfortos".
Szerintem az oktatásnak valahogy így kéne kinéznie: 1db papír, melyen érthetően le van írva a netre kijutás módja. A többi menni fog már könnyebben, föleg, ha a gépek elé a fiatalabbak ülnek először. Őket figyelve az idősebbekben is feltámad a kíváncsiság. Az édesanyám is így járt, 67 éves. Azóta van egy számítógépe, igaz nem netezik. :-)
Előzmény: Szundi (28)
Szundi Creative Commons License 2000.05.30 0 0 37
Ez egyszeru.
A gephez jar 1db nyomtatott, A4-es lap, amin a halozati kapcsolo helyzete
talalhato, es hogy pontosan hova kell klikkelni bekapcsolas utan, hogy az
ember kijusson a netre.

A bongeszoben elore beallitott Home pedig egy erre a celra letrehozott
portalra/forumra visz, ahol a kezdo felhasznalok tutorialokat talalnak,
valamint valaszt kaphatnak minden kerdesukre, arra jaro onkentesektol. (Hol
is lattam mar ilyesmit, hmmm...) A forumon termeszetesen van reklam, az
abbol szarmazo bevetel fedezi a fenntartas koltsegeit (amelyek nem magasak,
hiszen a fenntato kozbeszerzesi palyazaton nyerte a feladatot :) ), sot,
mivel igen sok a latogato, marad meg tovabbi gepek vasarlasanak tamogatasara
is.

(Gondolkodtam rajta, hogy regisztralom a Moricka nicket, de biztosan foglalt mar :( )

Előzmény: magyar tarka nagy barom (36)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2000.05.30 0 0 36
Kérdéseim vannak.
Hogyan tanítsunk ennyi embert? Járható lenne nálunk is a visszatanítás, amikor a gyerek tanítja a szüleit? Mire képezze ekkor az iskola a gyereket? Legjobb persze az lenne ha gondolkodni tanítaná...
Szundi Creative Commons License 2000.05.30 0 0 35
:) Jo munkat!
Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 34
Szerintem maximálisan meg leszel elégedve a tettestársak pedigréjével.
Előzmény: Szundi (32)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 33
Most még az. Elég jó dolog lesz. De ha publikus lesz, akkor azonnal be fogom írni ide.
Előzmény: Szundi (31)
Szundi Creative Commons License 2000.05.30 0 0 32
Apropo beledumalas!

Nem is nekunk kellene, hanem a linux terjedeseben erdekelt cegeknek. Azon az oldalon is eleg sok penz van, hogy egy kis lobbyzas kiteljen toluk!

Előzmény: Törölt nick (30)
Szundi Creative Commons License 2000.05.30 0 0 31
De beszeljunk rola! Ha nem titok.

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 30
Kedves Szundi, tartok tőle hogy ebbe nem lesz nagy beledumálás. Főleg nem nekünk. Amit te kérdezel, az egy teljesen másik történet lesz, de arról még nem beszélünk, csak dolgozunk:)
Előzmény: Szundi (28)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 29
Enyhe malíciával azt is mondhatjuk, hogy eközben a helyzeti előnyben levők majd egy kicsit érdekérvényesítenek. Ez önmagában még nem baj. Ha a PC olyan lesz, mint hajdan a Lada vagy a Trabant, ma az Opel meg a Suzuki, akkor már más lesz a helyzet.

Én úgy láttam az Index címlapját, hogy azért mintha történne valami.

Az érdektelen szféra is akkor érdeklődik majd, ha muszáj, ld. még Murphy. Előbb minden mást kipróbál.

Nem is volt patetikus, csak célratörően tömör.

Előzmény: morticia addams (27)
Szundi Creative Commons License 2000.05.30 0 0 28
tartollas fonok:
Ha jol szamolok, a kamat merteketol fuggoen 200-250e Ft erteku gepekrol van szo, remelem is,
hogy ennyiert nem gagyit fognak osztogatni.

Szoftver milyen lesz rajta ?
Vajon szoba kerult mas is MS?

Web + irodai munkara egy teljesen kezdonek elore installalt StarOffice linuxon pontosan olyan jo. Meg azt sem mondhatjuk, hogy szellel szembe kellene linuxozni, uj peldakepeink, a nyugati orszagok/kormanyok egyre-masra adnak ki jelenteseket az open software-en alapulo szamitastechnika kivanatos voltarol.

mortica emlitette a "computer-literacy"-t. Mas orszagokban ezt hogyan csinaltak?
A hollandok, svedek okosabban neteznek, mint mi?

Előzmény: Törölt nick (22)
morticia addams Creative Commons License 2000.05.30 0 0 27
Van meg hatbetus szolgaltato is, egyelore nem a mienk mert a Matav-monopoliumra vonatkozo torvenyek miatt egyelore a biznic-szferet celozzak be, de ezek mamaja is holland.Sajnos, Hollandiaban nem ok a legjobb szolgaltatok.
mind1.
Az biztos, hogy itt nem lesz semmi hip-hop, de elkezdhettek volna legalabb, annyival is elobbre jarnank.
Engem az tenyleg aggaszt, hogy itt szinte egy egesz tarsadalom szakadt le a vilagrol maris, es ezellen semmi sem tortenik. Persze, ha belegondolunk abba, hogy mi is a vilag, es hogy a nagyobbik resze-valljuk be-, egyaltalan nem a pl. mialtalunk feszegetett kerdesekkel van elfoglalva, akkor mondhatnank, hogy nincs gaz. Pedig van. Azert van, mert mindenkinek jogaban all megkapni a lehetoseget arra, hogy ha o is ugy akarja, akkor ugyanazzal az eszkozarzenallal rendelkezzen, mint azok, akik pontosan a meglevo keszletukkel elve helyzeti elonyben vannak.
Es ezert van piszok nagy felelossege azoknak, akik mar rendelkeznek ezzel a keszlettel.
Na itten johet pl. a szinergizmus, ambar lehet, kisse patetikusan vezettem fel.
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 26
Hát mindenféle új cégek is felütik a fejüket. A meglevők szereztek pénzt. Apropó, tudod, hogy hárombetűs szolgáltatónk mamája holland? (A tulaj persze amerikai, de bejeyzezve ottan van). Ezeket az árakat sokáig nem lehet tartani. Nem hiszem, hogy hipp-hopp (jön Vuk), hanem valami fokozatosság lesz. Ennyi pénzért ennyi embernek telik netre. Az ügyfelek egymástól való elcsábítából már több körmagyar kijönne.
Előzmény: morticia addams (25)
morticia addams Creative Commons License 2000.05.30 0 0 25
csak nem lesznek komoly arcsokkentesek?:-o
bar ugy lenne.

en egy altalam tapasztalt holland peldat hoznek fel, ami raadasul nem is allamilag tamogatott ugy, egyszeruen igy mukodik ott a piac: van egy kabeltarsasag, akik elinditottak a halozatot Hilversumbol.Kb. haromnegyed even belul mar teljes Amszterdamot lefedtek. Tv, telefon, es termeszetesen Internet. Mire A'damba ertek, a csatlakozasi koltseg 100 Gvel olcsobb lett, azaz 199 G-ert mar fent voltal a neten. Mielott kijottek, megkerdezik, milyen geped van, van-e modemed vagy sem.Ha nincs modem, akkor 100 G leteti(!) dijert hoznak egyet. Mindent felszerelnek, beallitanak egy oran belul,ugy es oda vezetve mindent, ahogy akarod. Az elofizetessel jaro ket email-cimet es a 10MB-nyi tarhely sajat honlapra teljesen termeszetes. Adatatviteli sebbesseg 150k/sec korul jar,gyakran tobb. 0-24 oraig hasznalhato, havi 89 G-ert.
Mindennek a technikai feltetelei mar regesreg megvannak ebben az orszagban! ezen tudok duhongeni, de nagyon.
Persze, ha ez az alom(ami realitas, mashol) itt valora valna, akkor az lenne a legnagyobb problema, hogy hogyan lehetne kialakitani egy "computer-literacy)t a tarsadalomban, hogy a szamitogepeket ne csak off-line jatszadozasra hasznaljak, vagy baromsagok nezegetesere a neten(bar mindenkinek szive joga ehhez,ha ugy teszik), hanem tenyleg elni tudjanak vele.

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 24
Kedves nyman, itt is valamiilyesmi lenne a cél, az arányok javítása. Biztos, tele lesz az út rögökkel, buktatókkal. Ugyanolyan lesz sok szempontból, mint a nagyobb gépek terjedése volt, bele kell rázódni. Én hét évet oktattam hajdanán felnőtteket. Ma sem lehet rosszabb az emberanyag.

Itt azt a mozgósító erőt kell megtalálnunk, amely hatni tudna.

Előzmény: nyman (21)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 23
Kedves barátom!

Nem is kell optimistának lennünk. Murphy élt Murphy él, Murphy élni fog.

Ez most a svéd modell:
1. Stimmt. Ez viszont a felnőtt társadalomat célozza.
2. Ezt a modell szerint a munkahelyeknek kell eldönteniük. Olyan emberekre gondolnak a modell készítői, akik még nem tudnak gépet kezelni, vagy csak nagyon gyatrán. A munkahelynek érdeke lenne, hogy az illető beletanuljon, mert ennek gazdasági haszna van. A francokat érdekel, hogy az illető mennyire okos. Igazodjon el a gépen. Eközben meg csak ragad rá, főleg, ha nem mosakszik túl gyakran. Mindenki így kezdte.
3. Naná, hogy kampány. Fentről ez nem jön le magától.
4. A svéd modell végig van gondolva, én így látom. Lehet biztos másképp is.

Tudástársadalom
- Minden kezdet nehéz. A Sulinet is ilyen volt. Ennél csak a folytatás szokott nehezebb lenni.
- Értékválság. Az van. Folyamatosan és globálisan. Ez talán már a tudástársadalom előszele. Mert kell még tudni cipőt sarkallni? Esetleg egy rádiót összerakni? Igazi alkatrészekből? A másik oldalon vissza a gyökerekhez játékot játszunk. A gyerekeink sok dologban teljesen analfabéták. Másban viszont jobbak. Más a nevelés, amit itt látok, annak semmi köze szinte a hajdani neveléselmélet c. tantárgy által említettnek.

Annyit tudok, hogy van olyan ország, ahol 500-nál is több IT alapú szakma van. Nekünk meg itten nagy a szánk. De most már nincs más hátra, mint előre. Emlékszel még a menzás mondásra? - Ha beledöglök is, megeszem. Ha megeszem, bele is döglök.

Előzmény: magyar tarka nagy barom (20)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 22
Szundi, ma lépéseket tettem annak érdekében, hogy megszerezzem a teljes szöveget, és azt valahol a neten ki tudjuk szögezni. Én olvastam az anyagot papíron. Azért annyira nem gagyi gépről van szó. Office is kell legyen rajta. Olyan ECDL-re is jó, illetve az otthoni alapokra. Az ECDL-t jellemzésként ítam, funkcionalitást körülírni, nem emlékszem, hogy szó lenne az anyagban erről.

Ami az Internetet illeti, tényleg sok az átlagembernek. De ha a gyerekéről van szó, akkor nekiveselkedik. És mivel a gépet most nem a gyerek kapja, hanem apuka vagy anyuka, ennek velejárója lesz, hogy ki fogja a gyerek bulizni azt a fránya csatlakozást.

Én olyan híreket hallottam, amelyek a net árairól szólnak. Valamikor a nyáron lesznek egymás után bejelentve. Nem fogunk unatkozni.

Előzmény: Szundi (19)
nyman Creative Commons License 2000.05.29 0 0 21
98 augusztusatol ez ev marciusaig Svedorszagban leledztem, ugyhogy szemelyes elmenyeim, benyomasaim vannak a kerdesrol. A honlapomon a hozzaszolasoknal kigyujtottem par korabbi velemenyt a sved helyzetrol.

Azert a kerdeskor eleg komplex. Az teny, hogy ami az internet eleg szeleskoruen elterjedt asszem ugy 50% felett hasznaljak az emberkek, szemben a magyarorszagi ot szazalekkal. Ugy vettem eszre, hogy az idosebb korosztaly sem idegenkedett a gepek ellen.

De nem szabad Lfelejteni, hogy a sved gazdasag teljesitokepessege is nagysagrendel nagyobb, mint a magyare, ugyhogy az efele akciokat kevesbe erzi meg a koltsegvetes, mint esetleg azt Mo-n tenne. Ami a tudast illeti, ugy altalanossagban az oktatasban is tobb penz van (Mo-n is hasonlo oszdondijkonstrukcioval probalkoznak mint ami ott is van), a tanulas technikai eszkozei is adottak. Par tanar ismerosom panaszkodott, hogy hiaba volt palyazat gepek beszerzesere, azutan mar nem volt mibol megvenni az uj tonert nyomtatoba. Ugyan mi egy specko osztaly voltunk, de azert vmi aranyok erzekeltetesere, 20 emberre jutott a teremben kilenc gep 1 lezernyomtato, 1 scaner, 1 kamera 1 projektor 1 ISDN vonal. A 3 utobbi a videokonferenciak tartasahoz. A halo sebessege az orszagon belul netes letoltes eseteben 100kbytes/sec felett volt. A magyar sajtok is 8-15 kbytes/seccel jottek. A nyomtatoba akkor csereltek a tonert es akkor hoztak a papirt, mikor szoltunk. Na jo elofordult, hogy csak masnap v. harmadnap :) De ennek a lustasag volt az oka.

A 24 oras interneleresrt a koleszba 150 kr-t (~4500 Ft-ot) fizettem. Majd meg irok, most mennem kell

magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2000.05.29 0 0 20
Sajnos nem vagyok optimista.
Okok:
1. Megéltem a Sulinetet.
2. Ma hazánkban érték válság van, s nem látom azt, hogy ez valakit is érdekelne. Ha a tudás nem érték, akkor mitől lenne tudásbázisú társadalom?
3. Nem szeretem a burkolt kampányokat.(Rossz emlékeim vannak lásd első pont.)
4. Nincs végig gondolva. Na ezen változtathatnánk, hátha felfigyel rá valaki.
Szundi Creative Commons License 2000.05.29 0 0 19
Az olcso PC csak az egyik problemat oldja meg. Szerintem, ha ma valaki
ertelmesen akarja hasznalni a netet, annak az elofizetes+telefondij legalabb
havi 8-10 ezer ft-ba kerul. Marpedig azok a csaladok, akiknek egy netezesre
elegendo szamitogep draga, ezt a havi kiadast is sokallni fogjak, hiaba lesz
gepuk.
Konnyen elofordulhat, hogy a sok kedvezmenyesen vasarolt gep egyetlen
alkalmazasa az off-line jatek lesz. Kellene egy olyan program is, amivel netre
feljutast tamogatjak.
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.29 0 0 18
Szívesen. Ezt alkalomadtán még folytathatjuk is.

A svéd modellről szól a hír, ami most fent van az Index első oldalán:

Számítógép otthonra fél áron ... Üzlet
május 29. 11:08

[Népszava] A munkavállalók cégükön keresztül a piaci ár 45 százalékáért kapnának számítógépet, három éves futamidővel, havi 4360 forintos törlesztéssel - áll a kormány előtt lévő javaslatban. A program megvalósulása esetén az otthoni számítógépek számának megduplázódása várható. Az Infórum megbízásából a Növekedéskutató Intézet által készített program lényege, hogy a különböző társaságok alkalmazottai cégükön keresztül kis törlesztési részlettel, fél áron otthoni számítógéphez juthassanak. A program elindításához szükség van az adózási szabályok módosítására, jelenleg ugyanis a dolgozók csak az adó és járulék levonása utáni bérükből törleszthetik munkáltatójukkal szembeni tartozásukat.

Ezek szerint pozitív diszkriminációra van szükség.

Előzmény: morticia addams (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!