oké, hogy papiron 1gigás de ami 850-950 körül pőpec az 1001 -n nem lesz kuka. kérdés 1297körül milyen. Teli velük és panelokkal is a legtöbb oldal és filléres. Gondolkozok próbaképp venni 1db t és lemérni mit tud.
Nem, rákerestem kép alapján. Amit hoztam, az 2G+3G, idehaza a Westel 900/Telekom is használta. A konkrét típust nem tudom, már csak maradványok vannak a műhelyben. Egy dobozban három RF egység, elöl hat 7/16-os csati. Ezeket az RRU-korszak előtt használták. A mechanika és a hűtés tökéletes félvezetős végfok építéséhez.
(Amiket még nem hagytam ott, a szép nagy 48V-os tápjai, 50-120A!)
Adatlap szerint 1GHz. Meg kell építeni a tesztpanelt, majd mérni! Szélessávúnak írja, talán nincsenek benne az adott frekire csinált kompenzáló elemek.
Nem akarom elhinni hogy itthon bezúzták ezt a sok drága eszközt...
Pedig de! Percdíjakban az előfizetők sokszorosan kifizették ezeket! Az üzemeltető szemével nézve: miért tárolná, amikor soha a büdös életben nem fogja használni, arra meg nem számolhat, hogy 20 év múlva jön egy magunkfajta lökött, aki ezekkel "játszani" szeretne!
Nem mellesleg tele vannak nemesfémekkel, ugranak is rá a hulladékosok, mint liba a takonyra.
Egy másik eszköz, ami most amatőrcélra használható, a régi Nokia RRU. A 2G szűrője nagyon jó Meshstastic868-hoz, a 3G szűrője, végfoka pedig QO100 felmenőjéhez. Ha ilyet találok, azonnal hozom, utána a 90%-a megy az e-hulladék konténerbe.
Az enyémek is 463-467,5,-10M verziók, finnországi eredetűek! Éppúgy nem próbáltam még beüzemelni, mint a leszerelt 3G RRU-kat (Orange SK), illetve a találkozókon-börzéken vett repülős kütyüket (rádió, transzponder, összeütközés-gátló stb.) Eredeti formában, egyben ugyanígy használhatatlanok, némelyik cuccból csak az irdatlan mennyiségű saválló acél csavarokat tudom hasznosítani. VNA-val a szűrőiket mérni-tekergetni jó móka!
Igen, négy darab a műhely egyik polcát nyomja, a 9-es körzetben árulták, gombokért. Doksiban még az se tudott segíteni,aki valamikor üzemeltette, a berendezésekkel együtt kidobták azokat is a Westel Rádiótelefon Kft.-nél.
Egyet részlegesen szétszereltem, a szűrőit mértem. Amatőrsávra/PMR-re nem fogod tudni lehúzni!
Holnap lesz a 100 éves évfordulója a világ első Föld körüli kétirányú rádióamatőr összeköttetésének. Frank Bell, Z4AA, Újzéland - Cecil Goyder, G2SZ, London
Nemrég kaptam egy leba..ást a cenzoroktól, pár troll miatt, akiket trollnak neveztem, off téma miatt már nem szeretnék büntit, rakasd át a témát oda, ahová való, a Műszerek topicba, aztán majd oda írok :-)
Azóta olyan infókat találtam neten, hogy állítólag eredetiek, de azért olcsó, mert régi készletek dátuma átvan cimkézve és használtak.
Azt mondjuk továbbra se értem mi eltérés van más más kábelek között, legyen az siglent, tek, hp, stb.stb.stb. Hisz szabványos a gpib busz meg az usb is szabványos.
Néztem pl. az NI kábele még hivatalos forrásból is olcsóbb, mint egy HP.
Te utána kutakodtál mi eltérés lehet a gyártók között? Mert eddig azt érzem semmi, maximum azt tudom elképzelni, hogy kibaxásból X gyártó software a PC-n csak a saját kábelével hajlandó menni, mikor lekérdezi a "hárdver nevét" utána közli ez "nem gyááári".