Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2000.03.08 0 0 102
Na csinaltyam egy nemzetkozi gyors kozvelemenykutatast:
Makedonia: unneplik, a lanyok neha kapnak viragot
Kina: Munkaszuneti nap! Hatalmas unnep
Oroszorszagban is az, bar ott februar vegen van egy ferfi nap, ami nem munkaszuneti.
Del-Afrika: az itt jelen levo holgy kepviseloje az orszagnak ugy tudja van ilyen, de az talan masik nap.
Franciaorszag: tudnak rola, nehanyan unneplik
Svedorszag: Homalyban hallotak rola, az egyik LANY erosen tiltakozott az ilyen lealazo dolgok miatt. Velemeny ua. hogy az ilyen unnepek csak megerositik a ferfiak dominanciajat
Nigeria: nem is hallottak rola
szemafor Creative Commons License 2000.03.08 0 0 101
Boldog születésnapot magamnak!
Ariadné Creative Commons License 2000.03.08 0 0 100
Köszi nyman! Gondolod, hogy ma felmosnom sem kell?
Előzmény: nyman (96)
Wágner úr Creative Commons License 2000.03.08 0 0 99
Hogyan ünneplem? Há', ahogy ill... A zöldséget odaadom a hölgyeknek, hadd örüljenek, a piát meg megiszom én... az egészségükre... :))))
hirvike Creative Commons License 2000.03.08 0 0 98
És szőke is? Vagy csak kékharisnya?

... nem találkoztunk már valahol? Olyan ismerős a stílusod....

Köszönöm, hogy felhoztad a topic-ot. Ma éppen aktuális.

Előzmény: Blue_Nadine (97)
Blue_Nadine Creative Commons License 2000.03.08 0 0 97

Mindennap száz %-os nő vagyok nincs szükségem egy külön erre a dátumra rendszeresített össznépi hülyeségre: nő vagyok mindennap minden percében

nyman Creative Commons License 2000.03.08 0 0 96
Ma nem kell mosogatnod sem. Eleg majd holnap :)))
Előzmény: Ariadné (95)
Ariadné Creative Commons License 2000.03.08 0 0 95
Jaj nekem, ez annyira megható kedves SBE! Köszönöm!
Előzmény: Sehonnai Bitang Ember (94)
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 2000.03.08 0 0 94
Ariadné !


:-)

nyman Creative Commons License 2000.03.08 0 0 93
En most igy: Boldog nevnapot Zoltan!
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.02 0 0 92
Halászkirály: Igen tényleg qrvára lapos ez az eszmecsere. A karácsony-gyűlölős topicban 400 hozzászólásnál döglött ki a téma, addigra a vallásosok, moralisták, családcentrikusok, hagyománytisztelők, misztikum-kedvelők vagy csak az ünnepi hangulatot keresők is elmondták, mennyire aberrált tuskó szerintük az, aki nem szereti a karácsonyt, mi néhányan pedig elmondtuk, hogy azt szeretünk, amit akarunk, s attól, hogy nem szeretjük a karácsonyt, még nem vagyunk véreskezű tömeggyilkosok. Úgy látszik, nőnapilag kevesebb csoport érintett, de az álláspontok jelentős része itt is lezongoráztatott, meg nem győzzük egymást. Mégis, szerinted minek irkálunk olyan topicokba, ahol szinte 0 az esélye, hogy téged valaki meggyőzzön, vagy te mást "jobb" belátásra bírj? Szado-mazó? Az "örök remény"?

Rh-

Előzmény: Halászkirály (87)
Ariadné Creative Commons License 2000.03.02 0 0 91
No igen, X polgártárs, rátapintottál a probléma lényegére. (Te aztán értesz a nők nyelvén, komolyan!) Ellentét feszül ugyanis bennem a nőnappal kapcsolatban: lenézem az ilyen hülyeséget (meg tényleg szövőnők tüntetése, de ciki), tényleg nem ezen az egy napon meg virágon múlik, hogy nőnek érzem-e magam vagy sem. Aztán, ha aznap kapok virágot, meg néhány kedves szót, valahogy mégis úgy örülök neki, olyan jól esik... Egyszerűen nem tudom azt mondani, hogy "hagyjá' mán ezzel a baromsággal vazze'" Ez van, slusz passz, nem tehetek róla. Mint individumot, engem is emócióim koordinálnak. Hogy stílszerű legyek, ugyanis következő megszólítottam
Rhadamanthys lenne, akinek inkább nem írok semmit, mert most megsértődött, hogy lefikáztam az irományát.
Előzmény: X polgártárs (90)
X polgártárs Creative Commons License 2000.03.01 0 0 90
Ariadné polgártárs,
most már tényleg nem értelek, azt mondod egyáltalán nem érdekel a "Nőnap" - erre rá pár hozzászólással : ...Mert szeretjük magunkat illúziókban ringatni. . Hol itt az igazság? Rhadamanthys polgártársal 1etértek, átb@szás az egész.
____________
RH: a muksózáshoz.
Nem nagyon viselném el, ha ilyenre kényszerítenének. Egy nő nem attól lesz nő, hogy a fülébe morogják a tündibündit, v. hogy "Nőnap"-kor szép csokrot kap. Ha valaki ettől érzi magát nőnek, az elég szomorú (a másik véglet az, amikor a combjaitól stb. érzi magát annak).
xpt
Előzmény: Ariadné (88)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.01 0 0 89
Kedves X polgártárs!

Elnézésed kérem, amiért így ignoráltalak, láttam, hogy olvastad a lapos, pesszimista kis közhelygyűjteményemet, csak próbáltam az erkölcsi fennköltséggel és a női misztikummal észérvekkel szembeszálni. (Néha az az érzése, hogy Ariadné és a hozzá hasonlóan gondolkodó embertársaink gerjesztik a nőgyűlöletet ezzel az emocionista hablattyal, kész öngól!). Tudom, hogy már a sorkatonás topicban is moderáltabb voltál nálam, de én oly könnyen indulatba jövök (jaaaj, pedig ez emóció :), szóval hadd kérdezzem meg tőled: te hogyan véded ki a puszkó-muszkót váró követelőzéseket?

Rh-

Előzmény: X polgártárs (84)
Ariadné Creative Commons License 2000.03.01 0 0 88
Már komolyan kezdtek hiányozni, ha hazamegyek...
Kedves Halászkirály! Kérlek, ne légy dühös! Tudod jól, hogy eddig sem a nőnapról vitatoztunk, az egyszerűen csak ürügy volt ahhoz, hogy a férfi-nő ellentétek kerüljenek szóba. Ami, mint tudjuk, tényleg örök téma, ezért gondoltam, hogy ideje lezárni. Én igazán élveztem a veletek való eszmecserét, és sajnálom, ha te már megbántad. Hidd el, nem tudjuk meg nem történtté tenni, és ha mindkettőnknek jó volt, miért ne :-)
Kedves Rhadamanthys! 1997 az bizony nem ma volt, és tényleg nem tudhatod, hogy boldog voltál-e, de szerintem nem. Merthogy nagyon pesszimista az irományod, ezt a vak is látja. A misztikumot pedig vagy érzi valaki, vagy nem. Azért ne érezd úgy, hogy lelki nyomoréknak tartalak, erről szó sincs, egyszerűen csak szeretném, ha mindenki érezhetné azt, amit én szoktam, ha boldog vagyok. Hát nagy kívánság ez? Keblemre emberek, férfiak, asszonyok mind a világon! Keblemre Rhadamanthys! Ami ezt illeti: Ha ugyanis olyannyira lapos, közismert semmitmondó kijelentések volnának, akkor senkit nem háborított volna föl anno, s senki nem venné komolyan a nőnapi arcoskodásokat manapság. Miért veszi komolyan mindenki a nőnapi arcoskodást? Mert szeretjük magunkat illúziókban ringatni. Mi nők, szeretjük azt hinni, hogy ti pasik szerettek minket, és ezért tényleg örülünk annak, ha megajándékoztok. Mindez csak illúzió, jól tudom. De jól esik. És ugyanezen okból háborított fel sok embert a te publicisztikai szösszeneted. Tudom, hogy hányingered van a negédeskedéstől és az enyelgéstől. De én érzelmi lény vagyok, és ezért becsülöm többre például az empátiás készséget a logikánál. Értesz már? Nem akarom én kritizálni az irományodat. Különben is, kit érdekel az, hogy én nem tartom jónak? Gondolom nem én vagyok a célközönség. Nagyon örültem, hogy magabiztosan demagógnak és deterministának neveztél. Azt gondolom, hogy nem lehet mindent észérvekkel megindokolni, mert "több dolog van égen s földön Horatio" na szóval én már csak ilyen maradok. Tiszteletteljes üdvözlet: Ariadné (puszi most nincs)
Halászkirály Creative Commons License 2000.03.01 0 0 87
Akkor már csak azt mondd meg nekem a nagy kuncogások közepette, hogy mi a fenének tépted a szádat eddig, ha a nőnapnak te sem tulajdonítasz jelentőséget! Azaz tök felesleges volt a betűidet bepötyögnöd, ha csak ennyit szerettél volna naaaagy, óóóriááási vitázások közepette közölni a nagyérdeművel!
Egyébként szerintem eddig is qrvára lapos volt ez az eszmecsere.
Ehh, nem is értem miért álltam le veled vitatkozni!
Előzmény: Ariadné (83)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.01 0 0 86
Kedves Ariadné!

Fogalmam sincs, hogy boldog voltam-e anno 1997, nem mintha valami köze volna egy ilyen publicisztikai szösszenethez. tényleg kicsit sarkítottak, de ma is alá merem írni a nevem. Arról, hogy közhelyek volnának, igencsak eltér a véleményünk. Ha ugyanis olyannyira lapos, közismert semmitmondó kijelentések volnának, akkor senkit nem háborított volna föl anno, s senki nem venné komolyan a nőnapi arcoskodásokat manapság. A misztikus baromságokat meg hagyd már, ha lehet! És azt se gondold, hogy azért, mert kapcs egy kafa ajándékot, amitől boldognak érzed magad, jogod van megmondani, hogy mások sajnálnivaló lelkinyomorékok-e. És ha véletlenül az volnék, ennek semmi köze a mondandóm lényegéhez. Egyszerűen értetlenül állok azelőtt, hogy miként lehet valaki ilyen immunis az észérvekkel szemben, ennyire magabiztosan demagóg és ennyire determinista mint te.

Rh-

Ariadné Creative Commons License 2000.03.01 0 0 85
Elolvastam én is. Kedves Rhadamantys, igazából nem tudom, mi volt a célod eme "tanulmánnyal". Tényleg nem bántani akarlak (azt se tudom, ki vagy), de én itt csak egy csomó általánosságot, közhelyet olvastam. Az utolsó bekezdés pedig:
"A nőnap egy olyan mézesmadzag, amely arra szolgál, hogy a nők nagyobb tömegei mégse lázadozzanak mindennapi megaláztatásaik ellen, hanem higgyék azt, hogy ha nem kéne „rohanni”, mindennap virágot kapnának a férfiaktól és étterembe mennének vacsorázni. A nőnap a körítés, a díszlet, ami leplezi és feledteti, hogy az év bármely napján számos férfi a nőre mint tárgyra, élettelen testre („1 db csókos száj, 2 db kemény mell, 1 db nedves vagina”) gondol. Aki ha a saját feleségük, barátnőjük, akkor mindezen tartozékait rejtse csadorba, ha pedig más felesége, barátnője vagy szabadúszó, akkor hordjon bikinit (monokini mégjobb), hogy láthatóak és vizuálisan élvezhetőek legyenek bájai. Mindkét eset ugyanazt jelenti: a nő nem rendelkezik saját testével: az vagy férje / barátja / szeretője féltett kincse, vagy pedig közpréda (mégha csak a szemnek is). Vajon milyen mélyre néz egy férfi a nő dekoltázsába, miközben átadja azt a fonnyadt kórót neki?
Ha én nő volnék, vigyorgó fogai közé nyomnám a tetves virágait"
szerintem saját hozzáállásodat tükrözi. Különben nem tudtad volna ilyen részletesen leírni. De be kell vallanom, hogy én még ilyen hozzáállással nem találkoztam. Nem tudom, miért e nagy pesszimizmus, de szerintem jobban körül kellene nézned. Nem hiszem, hogy éppen túl boldog lennél, vagy mikor ezt leírtad, boldog voltál. Én már kaptam néhány férfitól olyan szép ajándékot (természetesen nem tárgyi ajándékot) pl. hódolatot, vagy a szemében a csodálatot, hogy az egy életre meggyőzött arról: a párkapcsolat , és a férfi és nő misztikus viszonya a legjobb dolog a világon. Hidd el, vannak még normális emberek. Tratam-tratam, itt ér véget az erkölcsi, ám ráutaló célzatú prédikáció.
X polgártárs Creative Commons License 2000.03.01 0 0 84
De ravaaaaasz, de ravaaaasz...
_________

Rhadamanthys polgártárs, kösz a linket, élvezetes volt olvasni.
xpt

Előzmény: Ariadné (83)
Ariadné Creative Commons License 2000.03.01 0 0 83
Sziasztok! Kedves Halászkirály! (Ariadné már előre kuncog magában). Elárulok valamit: én a nőnapnak abszolúte nem tulajdonítok jelentőséget, sőt mi több, nem érdekel, hogy ki tartja fontosnak és ki nem. Baromság az egész. Igazából csak szerettem volna egy jó kis vitát generálni, és igazán élveztem. De mostanra már kicsit lelaposodott, úgyhogy szerintem lezárhatjuk. Hiszen örök téma ez férfi és nő közt...
Rhadamanthys: tényleg nincs erről többet mondani. Irományod elolvasom. A Klu-Klux pedig tényleg gyönge érv volt.
Mindenkinek puszi, kivéve Rh! Neki buksimogatás! Sziasztok!
Halászkirály Creative Commons License 2000.03.01 0 0 82
Kedves Ariadné! Ha már a személyes síkra terelted a szót. Lehet, hogy én vagyok az az egyetlen marha, akit mutogatni kellene, de én minden nővel (akár bombázó, akár rusnya) ugyanolyan kedves és ugyanolyan bunkó tudok lenni egyszerre. A legszűkebb környezetem se tudja megmondani, hogy mikor "szívatok" egy csajt, vagy mikor udvarolok neki. Szóval a nemiség nálam teljesen másodrangú. Próbáld ki egy kicsit! Ha pusztán "csak" emberi kapcsolatokat akarsz, gyönyörűen lehet mellőzni a nemiséget. Mindenféle lemondás és hátsó gondolatok nélkül lehet lány- és/vagy fiúbarátokat szerezni. És ha már eljutottál erre a szintre, te is rájössz majd, hogy a nőnapnak abszolút semmi jelentősége nincsen!
Előzmény: Ariadné (78)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2000.03.01 0 0 81
Miért mindig a baromokat citálják elő?
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.01 0 0 80
Üdv Ariadné!

Nem, dehogy vagyok dühös, inkább lehangolt, olyan "de hát minek is szólanék" érzésem van, mikor a soraidat olvasom. Remélem, véletlenül sem gondolod komolyan, hogy bárkit is leribancoztam volna. Ha mégis így érthető valamilyen kijelentésem, akkor rosszul fogalmaztam. Mint említettem, az ünnepi gesztusok (mint pl. ez a március 8-i gyerekeskedés) igénylése és elfogadása párhuzamot mutat a prostitúció alapvető struktúrájával. Nem azonos, csak párhuzamot mutat. Végül pedig én lennék az utolsó, aki bárkire is követ vetne, csak mert a rohadt hímsovi társadalom kurvaságra kényszeríti. Mellesleg kipakoltam a három évvel ezelőtt írottakat, bár így visszaolvasva a prostitúcióra való utalás csak az utolsó bekezdésben jelenik meg. Nem hinném, hogy érdekel, amit gondolok -- mert szvsz éppen te vagdalkozol dühösen --, de ha mégis, csak szólj, s kifejtem bővebben is.

Az egyenlőségről csak annyit, igazad van, bizonyos helyzetekben máshogy reagáluk az eltérő nemű egyedekre. Ez azonban számomra töbnyire a nemiség tárgykörébe tartozó interakciókban jelent különbséget. ott sem egyenlőtlenség, hacsak nem úgy, hogy holmi pasival nem bújok ágyba, egyszerűen diszkriminálom őket :) A mindennapi életben pedig igen kevés szituáció van, mikor lényegi jelentősége volna a nemi hovatartozásnak. Ráadásul, a nemi hovatartozás szinte alig kapcsolódik a nemi identitáshoz. Lehet címkéket aggatni rám, de én pl. nem tartom magam igazából "pasi"nak. Legalábbis az ez alatt sokszor értett macho vadbaromnak. A klu-kluxot pedig gyönge érvnek tartom: egy hőzöngő, frusztrált, idegbeteg csorda, amelyik görcsösen és primitíven igyekszik föllépni a teljesen nyilvánvaló demokratizálódási folyamatok ellen. Az utált és szeretett lyúeszéj azért példa arra, hogy tud lenni zsidó nő, fekete fickó ugyanolyan jó miniszter tud lenni, mind egy wasp.

Rh-

(a csókolási kedvet egy pindurit mérsékelhetnéd, mint jeleztem, nem igénylem ezt a fajta bizalmaskodást, különben is szexista :)

Előzmény: Ariadné (78)
szemafor Creative Commons License 2000.03.01 0 0 79
Én ünneplem márc 8-at, mivel akkor van a születésnapom!

mint nőnap nem ünneplem, ahogy a valentin (azaz bálint) napot sem. Ezt a környezetemben élő nők, elfogadják, illetve van aki külön kéri, hogy nehogy adjak neki virágot!

E két "ünnep" környékén valamikor szoktam inkább meglepni azt akit kell.

Ariadné Creative Commons License 2000.03.01 0 0 78
Gyerekek! Hagyjuk az általánosítást, az túl könnyű és nem is olyan érdekes. Kedves Halászkirály, természetesen nem mondtam, hogy neked minden hosszúcombú láttán erekciód támad. Azért volt már olyan, hogy támadt? S akkor nem tudtál igazán logikusan gondolkodni, illetve elbeszélgetni vele mondjuk a parapszichológiáról? Mea culpa, én csak azt mertem mondani, hogy olykor-olykor bizony az eltérő nemiség inspirál döntéseitekben. S döntéseimben. Ha tetszik egy pasi, például sokkal kedvesebb vagyok vele, meg több mindent megteszek érte a munkahelyemen is. De nagyon elmentünk a témától. A lényeg: igenis, van különbség a női és férfi nem között, s ezt ti is jól tudjátok, hiszen máshogy reagáltok különböző nemű egyedekre. Ha pedig így van, és szeretitek a női nem mondjuk szexuálisan vonzó tulajdonságát, ezt el is lehetne néha ismerni. És megjutalmazni. Ha nem szeretitek, nem muszáj. Kedves barátom, Rhadamanthys: már megint dühösen vagdalózol! Tudod, én nem ajándékért szoktam ágyba bújni, hanem egyszerű vágyból. Ami szerencsére van. Ellenkező esetben valóban leribancozhatnál, azonban ez itt nem helytálló. Már említettem: ha egy pasi dühös egy nőre, egyből lekurvázza, függetlenül attól, kért-e pénz a dugásért vagy nem. Mit értesz az alatt, hogy elvben az egyenlőtlenség nem igaz? Ja, ha az Alkotmányt tekinted elvnek, valóban nem. De ha jól sejtem, Amerikában is van alkotmány, mely kimondja, hogy minden ember egyenlő, osztán mégis van ott Klu-Klux Klán meg mifene...
Csókollak titeket!
Halászkirály Creative Commons License 2000.02.29 0 0 77
Ó, dehogynem lehet emberként bánni az általad leírt paraméterekkel rendelkező nőkkel! Sőt! Az a baj, hogy ezek a nők alapjáraton hiszik azt, hogy minden férfi csakis őket akarja becserkészni. Ezért mániák gyötrik őket. Pedig ha tudnák, hogy a legtöbb férfi legszívesebben melegebb égtájakra küldené őket! Hamis az a nők által hitt hiedelem, hogy egy jobban kinéző példány láttán erekciója lesz egy férfinak.
Ha már a nemek harcánál tartunk. Egy csatát meg lehet nyerni nagy mellekkel, hosszú combokkal, de egy háborút nem. Ahhoz, hogy nyugi legyen, qrvára felesleges szítani a nemiségek közötti különbség okozta feszültségeket!

(ja, és nem vagyok buzi, se impotens...)

Előzmény: Ariadné (67)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.29 0 0 76
Kedves Ariadné!

Ha hiszed, ha nem, nem mászok rá minden hosszúcombúra, s főként, a legtöbb hosszúcombú - veled ellentétben - keveselne ezért egy szál virágot per év. Az egyenlőtlenség elvileg nem igaz, a gyakorlatban néha, ami viszont igen nagy probléma.

Rh-

Előzmény: Ariadné (75)
Ariadné Creative Commons License 2000.02.29 0 0 75
Még engem is? Ez igazán megtisztelő. Mégsem hiszem, hogy teljesen ki tudod zárni szexuális vonzalmadat és úgy bánni nőtársaddal, mint bármely férfitársaddal. (Amitől egyébként isten őrizzen.)S akkor már nem vagyunk egyenlőek. (Ami szintén nem olyan nagy probléma.)
Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.29 0 0 74
Ariadné: Édesem, csak azt mondtam, ne gyere itt az "én embernek tekintem a nőt is, én aztán igen" dumával, ha erekciód van egy hosszú combú példány láttán! Kedves Ariadné, bármilyen megalázó, lealacsonyító, elítélendő is számodra, én igenis embernek tekintek mindenkit, például téged is. Hidd el, ennek semmi köze az erekciómhoz. Kár ezért sajnálnod...

Rh-

Előzmény: Ariadné (72)
Chino-San Creative Commons License 2000.02.29 0 0 73
Nekem sem kell a nőnap, a valentinnaptól meg hányok. Magyarázatot viszont nem tudnék adni rá, hogy miért nem.

Ha belegondolok a Karácsony is "kötelező" ünnep. És mégis. Imádom. Na nem az üzleti oldalát. Hanem a hangulatát, illatát, érzését. Olyan nagyon meseszerű. Ilyenkor mindig újra gyermek vagyok, de mostmár a felnőttség öröme is benne van.

Ez persze márc. 8-ban nincs. Egyik se nem van.

Persze azért örülök a csokorka hóvirágnak, de nem jobban mint máskor.

Sokan elmondták már előttem, de ideírom, hogy inkább az összes napon törődjünk egymással. Kölcsönösen.

Egy hölgy nemű illető.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!