Keresés

Részletes keresés

dzsugasvili82 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 2413

Mostanra olvastam ki a könyvet, nem volt egyszerű. Tényleg szar volt. Sehova nem mentek a 2 kötetben a kukorica földön kívülre, a végén szerepelt 2 oldalnyit Lendvay, de szövege az már nem volt, teljesen ostoba befejezés volt. 

 

Megint nem tudott mit csinálni a szerző az időkronológiával, ezen tényleg behalok most már. '50-es években menő régészprofesszor a főellenség 2015-ben??? Hogy a fenébe? Meg a többi hozzá kapcsolódó ellensége is mind baromi öreg kellett legyen, de közben vígan akcióznak, és marhára szó nem esik arról, hogy túl öregek lennének. Ezek szerint a történetnek inkább '80-as évek végén vagy a '90-es elején kellene játszódni, de közben van mobiltelefon meg internet is. Káosz az egész.

 

Szóval mély nyomot nem hagyott, részletesen elemezgetni nincs értelme a sztorit. 

tamás015 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 2412

Sziasztok!

alábbi szép állapotú könyvek eladók: 500Ft/db

a vízidisznók gyöngyökről álmodnak I-II., Portugál április I-II.

A teaültetvény I-II.

 

érd: nagy.tamas26@gmail.hu

Terror D Creative Commons License 2015.07.10 0 0 2411

Na kérem szépen. Végeztem a Kukorica Úrnő énekel c. könyvel. A véleményemet fogom leírni, kissé spoileresen, tehát magadtól nem jöttél rá, akkor ne olvasd el, mert lelövöm a poént. Amim ugyan nem is nagyon van...

 

Jó ötletnek tartottam, hogy egy könyvbe hozta össze a két fő karakterét, Lawrence-t és Lendvay-t. Bár ez utóbbi szinte semmilyen szerepet nem töltött be, egyszerűen Lawrence alá "játszott", lehetett volna ennyi erővel bármelyik, korábban szerepeltettet mellékszereplő is, Bob vagy éppen a harcias spanyol építész is. Többször hangoztatta - ebben a könyvben is- hogy Lendvay a mestere és sokat tanult tőle. Ehhez képest szart sem csinált a karakter! A megoldás megint banális és színpadias volt, már megint a kibaszott föld alá mentek és ott történt a leszámolás. Unalmas volt, kiszámítható. A szokástól eltérően nem találtam előzetest a következő könyvről a Kukorica Úrnő énekel végén.De ha beváltja a "fenyegetését" az író, akkor újabb "remek" kolostoros sztori fog következni. Ugyanis a könyv végén felkeresi valami szerzetes és indul a Himalájába...

 

 

Esetleg még rosszabb, Orsis könyv következik...

Terror D Creative Commons License 2015.06.28 0 0 2410

Igen, mindenhez két fél szükséges. Egyébként szomorú, hogy valaki képes az életművét megerőszakolni pénzért, amiből szerintem amúgy sincs kevés neki.

 

Hát ez a popszakma már csak ilyen...

Előzmény: tamás015 (2409)
tamás015 Creative Commons License 2015.06.28 0 0 2409

egyet kell értenem veled, valóban nagyon nem jó, hogy a kiadó a negatív kritikákat nem engedi facebook oldalra.

Hisz egy írónak fontos kellene, hogy legyen a negatív kritika is, hisz abból is lehet tanulni, mit csináljon másképp, mire lenne igénye egyik és másik olvasónak.

A kiadóval valóban vannak nagyon nagy gondok, de sajnos azt kell mondanom Laci bácsival is már.

Be kell látnunk végre  ill. lássuk be, ez az egész már semmi másról nem szól csak a pénzről és ezzel mindenki tisztában van

Terror D Creative Commons License 2015.06.27 0 0 2408

Látom megoszlanak a vélemények. Szerintem....

 

Az utolsó jó könyve A Vadász volt, utána jöttek a felesleges folytatások, kivételek talán: Három sötét király és A vízidisznók gyöngyökről álmodnak. ezekben láttam fantáziát. A Történetek sorozat is jó ötlet volt, de Az Ördög ördög ki a házból valamim ritka olvashatatlan és logikátlan volt. A Báthory Orsis könyvek meg egyenesen a legalja az író munkásságának. Olyanok, mint egy-egy Szellemekkel suttogó epizódok forgatókönyvei lennének, nem pedig egy amúgy rendkívül okos és művelt ember könyvei. A Lőrinc L. László néven írt könyveihez nem tudok érdemben rámozdulni, mert a Kegyetlen csillagok és A halott város árnyain kívül más művét nem olvastam. Ezek viszont tetszettek.

A kiadó váltással az is baj, amit giornalista leírt. Ha valaki bértollnokká válik, akkor jobb esetben hullámzó lesz a teljesítménye, rosszabb esetben meg meredeken zuhanni kezd a minőség. Inkább évi egy könyv, de az minőségi legyen. Személy szerint az a bajom még a kiadóval, hogy burokban tartják az írót, a negatív kritika törlésre kerül mindenhonnan. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a Laci bá nem is tud róla, hogy milyen negatív kritikával illetik, még akkor, sem ha az jobbító és építő szándékú akar lenni. Valahol olvastam, hogy a könyveinek nem ártana egy szerkesztő, hogy dinamikusabbá és olvasó-barátiabbá tegye a műveit. Szomorúan olvastam a Kukorica Úrnő énekel elején a szerkesztő nevét. hát semmi nem látszik a munkájából, kezitcsókolom!

 

A második könyv elején járok, de nem változott nagyot a véleményem,  hátha az utolsó 10 oldalon briliánsán megoldja a népvándorlás titkát a kukoricásban…

CJKrisz Creative Commons License 2015.06.21 0 0 2407

Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor számomra a utolsó igazán jó könyve a Ganésa gyémántjai volt. Utána mintha megszakadt volna valami, jött a Véresszakállú Leif és a lávamező, ami számomra az első komolyabb csalódás volt. Aztán jöttek a felesleges folytatások, A vérfarkasok kastélyában, Siva újra táncol, majd a történetek sorozatból McKinley története. Egyik sem jött be nekem. A Thumo volt ami a lefelé ívelést egy kicsit felhúzta, illetve számomra a vízidisznós könyv és A teaültetvény is egyfajta pozitívum volt az ebben az időben megjelent könyveihez képest. A Báthory Orsis történetek egyfajta stagnálást hoztak, A nyomasztó örökség viszont szerintem egy kicsit megint átlagon felülire sikeredett De ezek mind csak kisebb pozitív púpok a grafikonon amely alapvetően egy "szép" lefelé ívelés mutat. Ez a mostani könyv viszont benne van a legrosszabb háromban az én listámon.

Egyébként én sem hinném, hogy ez a kiadó sara lenne, egyszerűen Laci bácsinak nincs már új ötlete. Valószínűleg nem is utazik már annyit, mint régebben, kevesebb a külső inger, így kevesebb az ötlet is.

Ellenben amióta a Gestával megszűnt a kapcsolat, azóta nagyon sok nyomdahiba fordul elő a könyvben. Rossz névelő, tárgyrag elhagyása és hasonló bosszantó hibák. Régebben ilyenből 1-2 volt egy 500 oldalas könyvében, újabban egy kötetben van 10-12.

Előzmény: Terror D (2403)
giornalista Creative Commons License 2015.06.21 0 0 2406

azért ezt a szerződést alá is írta, sőt, szerintem ő kezdeményezte. 

 

az ő helyében egyébként valószínűleg sokan választanák a könnyű meggazdagodást, Magyarországon egyébként is túl sok tehetséges, jó író végezte szegénységben. ő nem ezt akarta, hát, bevállalta ezt, a nép meg veszi.

 

a könyvek Barátok köztje. 

Előzmény: homo neanderthalensis (2405)
homo neanderthalensis Creative Commons License 2015.06.21 0 0 2405

Szerintem, utolsó jó könyv Lőrincz L. László néven: Kéz a sziklán - 1997

Leslie L. Lawrence néven: Mau-Mau 1999

 

Azóta nincs egyetlen jó könyv sem. 

Előtte is voltak gyenge könyvei, de a többség jó volt. 

 

Hanyatlás oka: LLL már eddig is/addig is több jó könyvet írt, mint egy átlagos író. Egyszerűen kommerciális projektté vált. Neki meg kell írnia évente x számú könyvet. tehát nem azért ír, mert szeret írni, mert van valami jó ötlete, mint a '80-as években, hanem mert erre van szerződése

Előzmény: Terror D (2403)
tamás015 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 2404

Én személy szerint nem a kiadónak tudom be a romlást.

Csupán arról van szó, hogy már nem tud újat kitalálni és ismétli folyamatosan önmagát.

Valaki egyszer írta, hogy könyvei már olyanok, mintha régi könyveiben a szereplőket kicserélni és a helyszínt a többi pedig marad minden ugyanaz.

A kolostoros történetei már unalmasak, végleg mellőzni kellene őket.

 

én már nem veszem könyveit, egy párat el is adtam

 2006tól nem jönnek már be könyvei: kivéve: Három sötét király, Thumo, Manituk (Vigyázz, ha fúj a szél!) , Kilenc csontfarkas, Hannahanna méhei, Ördög ördög ki a házból

 

ezek még úgy ahogy bejöttek , de az utána kiadott 11 könyve már nem!!!

Terror D Creative Commons License 2015.06.21 0 0 2403

Na akkor még egy kérdés: ki minek tudja be a minőségben beállt romlást, illetve többen írtátok, hogy melyik volt az utolsó jó könyve. 1-2 sorban letudnátok írni, a hanyatlás okát? Én a kiadóváltáshoz kötöm, de már előtte is sok volt az önismétlés. A Láthatatlan kolostor szerintem olvashatatlan, utána még egy-két jó könyv és aztán lejtmenet.

CJKrisz Creative Commons License 2015.06.19 0 0 2402

A sci-fit szeretem, de a misztikum már az a határvidék, ami nekem nem különösebben jön át, nem vagyok rá igazán vevő. Viszont arra emlékszem, hogy A Kicsik nekem nem ezért volt problémás, hanem mert több szálon futottak a történetek és amikor abbahagyott egy történetet, folytatta egy másikkal, majd 100 oldallal később visszatért az előbbire, akkor hirtelen azt se tudtam, hogy ki kivel van. :) Nem szeretem az ilyet, hajlamos vagyok eltévedni a szálak között. A nagy mészárlást már kiolvastam, el kellene kezdenem A kő fiait, de még nem vitt rá a lélek. :)

Előzmény: tamás015 (2399)
homo neanderthalensis Creative Commons License 2015.06.19 0 0 2401

A hanyatlás már kb. 2000 óta észlelhető. Az utolsó még jónak mondható könyve a Mau-Mau volt, ami asszem 99-es. 

Utána nagy nulla. 

A '80-as, '90-es években írt könyvei még többségében jók. Sindzse, A karvaly árnyékában, A megfojtott viking mocsara, A vérfarkas mind jó krimik. A nagy mészárlás zseniális

Előzmény: tamás015 (2399)
giornalista Creative Commons License 2015.06.19 0 0 2400

elég sokat olvastam tőle. az első a Kéz a sziklán volt, abba én is beleszerettem. jók voltak még a Kicsikről írt könyvek is. talán az egyik utolsó a sakkos volt, amit olvastam tőle, az annyira minősíthetetlenül rettenetes volt, hogy azóta végig már szerintem egyetlen könyvét sem olvastam. apám még rövid ideig vásárolta őket, aztán már ő sem.

 

voltak egyébként régen jó könyvei, volt egy határozottan jó vérfarkasos is. de volt egy olyan is, ami annyira emlékeztetett egy korábbira, hogy azt hittem, ugyanazt olvasom megint, de láttam, hogy nem, mert ez új (tipikus kolostoros, "mindenki flúgos és hülye, csak a főhős nem" könyv volt). 

Előzmény: Terror D (2396)
tamás015 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 2399

Nekem a kedvencem tőle az Omosi mama sípja volt.

Ahogy néztem kiadásait  a hanyatlást én 2007től kezdődött, előtte jó könyvei voltak.

A fantasztikus könyvei valóban azoknak való inkább akik bele tudják élni magukat a misztikumba :)

Nekem bejött a Kicsik sorozat.

Remélhetőleg nem fogja folytatni, mert csak meggyalázni , mint a föld alatti piramist is, a piramis gyermekei könyvvel.

CJKrisz Creative Commons License 2015.06.19 0 0 2398

De rég volt már, amikor én is az első könyvét olvastam! Az első Lawrence könyvem az Ahol a Pajpaj jár volt. A Lőrincz L. László néven írt könyvei viszont nekem nem tetszenek. Az első, amit olvastam az A Kicsik volt, de alig vártam, hogy vége legyen és letehessem. :)

Előzmény: Terror D (2396)
Terror D Creative Commons License 2015.06.18 0 0 2397

Még egy dolog, túlmegy ez már a csipkelődésen, mert személyeskedésbe fulladnak a hozzászólásaid. Mondjuk engem nem zavar, de tényleg úgy érzem nincs más célod, mint bosszantani az embereket.

Előzmény: giornalista (2392)
Terror D Creative Commons License 2015.06.18 0 0 2396

Azért írtam a házasságot példának, mert amikor először vettem az író könyvét a kezembe olyan 22-23 éve lehetett,(A Suttogó árnyaki öble volt egyébként) szerelem volt első látásra. A bizalom is kialakult, s a többit már leírtam. Az a kérdés bennem is felmerült, hogy olvastál-e már könyvet LLL-töl, s ha igen melyiket. Puszta kíváncsiságból kérdezem.

 

Előzmény: giornalista (2392)
tamás015 Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2395

ja még annyit, 10 éve nem veszem már könyvét, stephen king jobban bejön nekem

tamás015 Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2394

én személy szerint nem adok olyan kritikusra, akinek csak  a szája jár, de fogalma sincs a könyv tartalmáról, csak itt-ott hozzászólásokból csipegeti ki, hogy mit is írt az író, mi benne a gáz  stb stb.

függetlenül attól hogy eleve meg se akarja venni a könyvet.  DE úgy kritizálni valamelyik könyvét is, hogy nem is tudja mi van benne, csak itteni hozzászólásokból szűri le.  Ultra gáz

tamás015 Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2393

Ide csak a sört és szívjad csak a cigiket egymás után, akár több dobozzal is.

A sírodon majd én is elszívok egyet, de csak egy darabot, hogy azért olyan hamar ne dögöljek bele, mint majd te fogsz

giornalista Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2392

trollkodás? nem :) legfeljebb egy kis csipkelődés. szerintem igenis lehet kritizálni azokat, akik megveszik ezeket a könyveket, ugyanúgy, mint például azokat, akik a Blikkből akarnak tájékozottak lenni vagy a Barátok köztben keresik a minőségi szórakozást.

 

főleg azért bánt egyébként ez az LLL-helyzet, mert régen tényleg jó könyveket írt az öreg. nyilván egy okos, világlátott, fantáziadús emberről beszélünk, aki aztán úgy tíz éve, de lassan tizenöt is lesz már az, menthetetlenül elkurvult.

 

a házasságos példád éppen ezért nem jó. ott a 30 év alatt kialakul egy bizalmi viszony és egy függőség, LLL viszont szimplán csak élősködik a megmaradt rajongókon. az ostobák azok ostobák. aki még mindig élvezettel fogyaszt el egy ilyen könyvet, azzal nem is érdemes foglalkozni, annyira sötét. ti viszont, akik látjátok, hogy szar, mégis megveszitek, ki vagytok használva.

 

te nem tűnsz egyébként olyannak, mint sok itteni egyéb LLL-fogyasztó, akinek megáll a befogadóküszöbe ezeknél a könyveknél. valamilyen szinten ezért is haragszom erre az "íróra", mert olyan pocsék szintre süllyeszti a tömegek könyvfogyasztási igényét, ahonnét ki tudja, mennyi idő alatt lesz majd visszaút.

 

persze kéz a kézben járnak ezek a dolgok, nem véletlen, hogy fél Magyarország képtelen értelmezni egy összetett mondatot (egy banki szerződést pedig jó, ha 3% megért mondjuk), LLL pedig továbbra is népszerű.

 

még egyszer: kinek ne inge, ne vegye magára. neked, úgy tűnik, nem az, te legalább érzékeled, hogy úgy könyv ez, ahogy a mcnuggets 100% csirkemellfilé...

Előzmény: Terror D (2390)
CJKrisz Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2391

Na, a könyvesboltban még a csókost is átb.sszák. :) Holnap szóvá is teszem! :)

Előzmény: Terror D (2387)
Terror D Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2390

Mivel régóta figyelem a fórumot ismerem a hozzáállásodat az író munkásságához, ezért nem akadok ki. Meg aztán el kell ismerni sok igazság van abban amit írtál már, bár a stílusod helyenként meglehetősen alpári. Az egy dolog kritikával illetsz egy írót, de hogy az olvasót- aki arra költi a pénzét, amire akarja - is kritizálod már kimeríti a trollkodás fogalmát.

 

Leírok ide egy szerintem szemléletes példát, amin keresztül jobban megértesz minket "hülyéket", akik bár sejtik, hogy nem azt a színvonalat kapják, mint korábban, ennek ellenére veszik a könyvet.

 

Szóval: Van egy házaspár, akik már idestova 30 éve együtt vannak, jóban-rosszban. A nemi életük azonban sokat változott az utóbbi 10-15 éveben. eleinte minden fasza volt, mindenki megkapta amit akart. De ahogy halad előre az idő, úgy könyökölnek ki a problémák. S annak ellenére, hogy évről-évre egyre rosszabb a kapcsolatuk, kitartanak egymás mellett. Élteti őket a remény, hogy na MOST majd jó lesz. De nem lett jó... Aztán várják a következő alkalmat, bízva abban, hogy ami egykoron jól működött, talán egyszer visszatér.

 

Ennyi. Remélem értetted mit szeretnék kihozni belőle. Ha nem akkor meg mindegy mit és hogyan írok, nem jut el az agyadig... Nem írok olyanokat, hogy akkor te meg írjál jobbat. Ugyanis a kritikusnak nem az a dolga, hogy jobban írjon, hanem elmondja a véleményét. Réz András egy filmet nem rendezett még, tudtommal. Bár Andrew C. Copper  néven több forgatókönyvét is megfilmesítették már. De az azért mégsem ugyan az mint rendezni.

 

A könyv beszerzéséről pár szó. Azért igyekszem minél olcsóbban beszerezni a könyvet, mert teljes árat bizony sajnálnék kiadni. Nagyjából ez a3000 forint az a bűvös határ ameddig képes vagyok elmenni. Bár ha ilyen rohamtempóban emeli a Studium az árakat (egyébként az egyik legnagyobb lehúzós kiadó az országban) nem tudom veszek- e majd könyvet. Akkor majd antikváriumból fogom beszerezni őket.

Előzmény: giornalista (2389)
giornalista Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2389

az ilyen embereket, mint te, kis túlzással fel kellene jelenteni az ízlésrendőrségen, hiszen ilyet, hogy még tanácsokat is adsz, hogy hol lehet megvenni az LLL könvyeket... hallatlan :))

Előzmény: Terror D (2387)
giornalista Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2388

én utálom a cigit, de azt biztonságosabb meggyújtani, mint ezeket a könyveket, szóval akkor inkább a cigi.

 

a sörrel meg össze se lehet hasonlítani. három korsó igazán finom, öt-nyolc korsó átlagos sör ára ez, ezerszer értelmesebb, arra költeni, mint ezekre a szarokra.

 

a gond az egyébként, hogy a megszokás nem is ott jön nálatok, hogy ha már elkezdted, végigolvasod, hanem megveszed majd a következőt is, mondván "kíváncsi vagy", ez most jobb lett-e, vagy megint ilyen szar.

 

ahelyett, hogy innál három korsó igazán finom sört :)

Előzmény: CJKrisz (2386)
Terror D Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2387

Nem sokára végzek az első könyvel, de ennyire nyögve-nyelős csak a Játék rabszolgái c. könyv volt. Többször megfordult a fejemben nekem is, hogy ezt én most leteszem a picsába. De hozzád hasonlóan nem szeretek félbehagyni egy könyvet, még akkor sem, ha ennyire gyatra, mint ez.

 

Csak egy gondolat, ha neten rendeled az Alexandra Kiadótól, s egy hozzád közeli boltba kéred a könyvet, akkor csak 2700 forint! Ez "csak" 2 doboz cigi ára. :)

Előzmény: CJKrisz (2386)
CJKrisz Creative Commons License 2015.06.16 0 0 2386

Nekem már csak az utolsó 60 oldal van hátra, amikor szép nyugiban kifejti Lawrence, hogy mi is történt valójában.

Sajnos meg kell erősítsem az előző hozzászólásomat, ami az első kötetről szólt. Egyáltalán nem tetszett ez a könyv, egy picit sem élveztem, csak szenvedtem vele. Azért nem hagytam félbe, mert ha elkezdek egy könyvet, akkor azt csak azért is kiolvasom, eddig még sosem tettem le félbehagyott könyvet, bár ez nagyon közel volt hozzá. Temérdek szereplő, akiket én nem tudtam követni, lövésem nem volt sokszor, hogy ez a figura most ki, teljesen felületes környezet és szereplőbemutatás, így sem a helyszínt, sem a figurákat nem tudtam hová tenni. Ha kialakult is bennem egy elképzelés, hogy milyen is lehet a kukoricás, meg a birtok, akkor biztos megjelent benne egy olyan részlet, helyszín amire nem gondoltam. :) Több kirívóan gyermeteg hiba is van benne, szinte felröhögtem, amikor írta, hogy a mobiljáról előre elutalta az összeget az informátorának, hogy az majd összeszedjen neki pár hasznos infót. Ha tud utalni, akkor van internet, ha van internet, akkor van gugli. Minek az informátor, főleg arra nézve, hogy XY hogy nézett ki valamikor, ha van internet? Bármikor 10mp alatt kikeresem. De volt még pár hasonlóan magasröptű "csavar". A végén viszont meglepetés volt, hogy ki is volt a "beépített ember".

Összességében szerintem egy nagyon felejthető könyv lett, nem biztos, hogy 10-ből 3-nál több pontot adnék rá.

Persze lehet majd kérdezni, hogy minek vettem már meg megint egy ilyen vacak könyvet? Nos, van, aki 2 nap alatt elkölt ennyit cigire, vagy fél óra alatt piára. Nem biztos, hogy én adtam ki értelmetlenebb dologra azt a 3500Ft-ot (helyesebben 3100-at, mert csókos vagyok a helyi könyvesboltban).

dzsugasvili82 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 2385

Most a 2. könyvben vagyok úgy 120 oldal környékén, de tényleg hihetetlen az is a korábban említettek mellett, hogy egy színházi drámához hasonlóan egy házban játszódik szinte végül az egész sztori. Jó a kolostorosak is, de ott legalább imaterem, udvar, cella, másik cella, ebédlő, folyosó, stb., nem a helyszíntől szoktak ma már marha gyengék lenni. De ez egy közönséges villában játszódik! Meg annak is legtöbbször a teraszán. Kijön hirtelen 15 ember a kukoricából, utána beszélgetnek. Alszanak, utána megint ugyanaz. Elképesztő. Néha begyalogolnak a kukoricába, fű-ha.

Előzmény: Terror D (2384)
Terror D Creative Commons License 2015.06.16 0 0 2384

Most tartok a 170 oldalnál az első könyvben, s nyugodtan kijelenthetem, hogy nem történt az ég adta világon semmi egyenlőre. Követhetetlen a sok szereplő, a környezetből semmi nincs bemutatva, ennyi erővel játszódhatna a bábolnai kukoricaföldeken is történet... A lenyúzott emberbőrről egy árva sor nem esik, azonkívül, hogy van ilyen.  Nem vagyok perverz alak, de azért kíváncsi lettem volna hogyan néz ki, milyen a tapintása vagy a színe, esetleg a szaga.

 

Egyébként megfigyeltem a következőt: a két kötetes regények elő kötete tulajdonképpen nem más időhúzás, ha egyből a második könyvvel kezdenénk az olvasást, szinte nem maradnánk le semmiről, a szereplő kiléte amúgy is követhetetlen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!