Keresés

Részletes keresés

betoro Creative Commons License 2000.02.03 0 0 45
De nincs am!!! Skizofren szegeny. Egyszer MrBN-nek egyszer meg Néni-nek erzi magat. Biztos ezen mentalis problemait kuralja a szientologusoknal. A Néni nonemu a MrBN meg him', uram eg, micsoda krizis!!!!!!!

betoro

Előzmény: Translator (44)
Translator Creative Commons License 2000.02.03 0 0 44
Hurrá, NéNi nincs egyedül!
Betörő! Ha ki akarod próbálni a Dianetikát, ki lehet. Évekkel ezelőtt szombatonként volt egy ingyenes szeánsz, ahol leadtak egy elég amerikai stílusú filmet, utána volt egy bemutató és ki is lehetett próbálni a dolgot. Ha viszel magaddal valakit, akiben megbízol, és nem betörőként mutatkozol be :), akkor megmutatják, hogyan auditáljátok egymást. A dolog működik, volt, amikor olyan szélesen vigyorogtam audit után, hogy megfájdult tőle a szám. Tehát engram létezik, és törölhető.
A baj vele csak az, hogy a Dianetika könyvben leírt clear állapot nem elérhető. Meg nem csak az engramok okoznak pszichoszomatikus betegségeket. Meg nincs bázis-bázis engram. Meg ha kicsit ügyetlen vagy, akkor nem születés előtti állapotba kerülsz, hanem egy előző életbeli eseménybe :). Viszont az egyház engedélye nélkül nem reklámozhatod, hogy Dianetika auditor vagy, mivel ez copyrightos, és ehhez az egyház engedélye kell (persze ez az utolsó csak tipp, és remélem, valaki majd megcáfol).
Tehát betörő, hajrá, és próbáld ki. Ártani nem árt, és ingyen van, mint a legtöbb jó dolog (Linux, stb). Tényleg, miért érzek párhuzamot a Micro$oft és a $zcientológia között?
Viszont az OSA-t kerüld el. Árthat az egészségnek. (ez a különleges ügyek hivatala).
Translator
Előzmény: MrBN (43)
MrBN Creative Commons License 2000.02.03 0 0 43
Kedves Betörő!

Nem tudom, hogy NéNi mit fog szólni hozzá, hogy Neki tulajdonitasz és nyilvánosságra hozol egy neked irott magán levelemet, ami az Internettoban az általad alapított " Anti-Scientologia Liga "
forumon feltett személyszerint nekem (MrBN-nek) kérdéseidre volt a válszom a számodra! (Zárójelben megjegyzem helyesen Szcientológa vagy angolul Scientology és nem Scientologia, egyébként az ilyen apró dolgokból jönnek össze a megnem értések...)

Az internettorol Betoro>
"Kedves MrBN!

Internetes ajanlodat orrommel fogadtam. Viszont eddig erre jart scientologus tarsaid nem igazan tudtak megcafolni az itt elhangzottakat. Nagyon orulnek neki ha te megcafolnad. Mert nagyon nagyok a ketelyeim. Ha eloszlatod oket meg tán meg en is vissza megyek auditalni.

betoro"

Egyet árulj el, miért nyitsz egy Szientológia ellenes vita fórumut, ha közben sovárogsz az auditálásra... ????!!!!

Ez kicsit olyan mintha egy magyar fölműves a Mezőgazdasági Eszközgyártó Szövetkezetét Szidalmazó Egyletet alapítana.
Majd nagy nyilvánosság előtt azért fohászkodna, hogy Ha megtuja neki valaki cáfolni Z amerika farmer állításait a szántásról és ha megtudja valki magyarázni, hogy mi a külőmbség a gyomirtó és a kapa között (mind kettővel gazt lehet irtani) akkor Ő ismét vásárolni fog a Mezőgazdasági Eszközgyártó Szövetkezetől ásókat amivel újra feltörheti (és termővé teheti) az ugart a háza körül....

Figyelj a Szcitológia senki számára nem kötelező, mindenkinek az igaz belőle ami neki igaz és amit saját maga forráshűen vagy sokszor nem forráshüen megtapasztal belőle!

Én csak anyit tudók róla mondani, hogy nekem müködőképes megoldásokat adott az élet több területén. A te ismereteid forrásait és tapasztalataidat nem ismerem...

Ajánlom figyelmedbe és minden kiváncsinak az alábbi könyvet amelyet nem Szientológus -más egyházak- vezető egyéniségei, szakértői, szociológusok irtak a Szcientológiáról miután alaposan teológiai szemszögből megvizsgálták (a címe Szcientológia: Egy mai vallás elmélete és gyakorlata) a könyv letölthető Adobe Acrobat formátumban az alábbi WEB oldalról. Egyébként ha információm pontosak E könyvből kb. 1000 db-ot postázott a Magyarországi Szcientológia Egyház a magyar közélet szerplőinek (irók parlamenti képviselők) és más egyházak véleményformáló tagjainak.
Ebben a könyveben pl. olvasható egy idézet Albert Eisteintől, aki ezt mondja: "A tudomány vallásnélkül nem teljes. A vallás tudomány nélkül vak." Bizom benne, hogy elolvasod!
http://hungarian.theology.scientology.org/

Nagyon nagy figyelmet szentelsz a Fishman-ügynek!

Nekem erről nincsenek információim, én csak azt látom, hogy ma Magyarországon nagy számban milyen sikerrel alkalmazzák L Ron Hubbard életjobbító technológiáit. És ez számomra elég meggyőző.

Pletykák és ellen és más szándékuság meg mindig előfordul azon a területen, ahol pozitív kézzelfogható életjobbító eredmények vannak.
Ezt mindig is támadni fogják azok az emberek, akik a zürzavarból és a káoszból élnek!

Nem csak a Szcientológia áll azon kissebség kereszttüzében, akik valamilyen szinten kontrollálni akarják a becsületes, jószándékú és tisztességes embereket.
De az igazság előbb-utóbb, de inkább utóbb mindig kiderül és sajnos áldozatok mindig akadnak...

A hipnózis szó jelentése (Bakos Idegen szavak és kifejezések szótára, Akadémia kiadó 1997 )
1. az öntudat és az önálló akarat részleges vagy teljes hiányával járó állapot.
2. ezen állapot előidézése.

Az auditálás (auditing)
1. A dianetika és a szcientológia eljárásainak és eljárásmódjainak alkalmazása valakin egy képzett auditor által.
2. Az auditálás egy nagyon sajátságos (egyedi, speciális) formája a személyes tanácsadásnak, amely segítséget nyújt a személynek abban, hogy ránézzen létezésére, s hogy növelje azt a képességét, hogy szembe tudjon nézni azzal, hogy ki is ő és hol van. Pontos meghatározása: Az a tevékenység, hogy felteszünk a személynek egy kérdést, (amelyet képes megérteni és megválaszolni) választ kapunk a kérdésre, majd nyugtázzuk a választ. Ez egy pontos, részletekbe menően rögzített tevékenység, pontos eljárásmódokkal. A kérdések egy-egy ilyen csoportját auditálási eljárásnak nevezzük. A processzing egy másik elnevezése az auditálásnak. (Ref.:Dianetika és Szcientológai kisszótára, MSE 1995)

Auditor: Dianetikai és szcientológiai eljárásokban és eljárásmódokban kiképzett személy, aki ezeket mások jobbulására alkalmazza. Azért nevezzük auditornak, mert az auditor szó azt jelenti, az aki meghallgat. (Ref.: Dianetika és Szcientológai kisszótára, MSE 1995)

Az auditálás ugynevezett reverie állapotban zajlik.

reverie (reverie = "merengés, ábrándozás, képzelgés"; ejtsd: 'revri') 1. Ez valójában csak egy elnevezés, címke, amelyet azért vezettünk be, hogy a pácienssel érzékeltessük, hogy állapota megváltozott, és olyan állapotba került, amelyben memóriája igen jó, vagy amelyben megtehet olyasmit, amit általában nem volt képes megtenni. Valójában persze mindig is képes volt arra, hogy megtegye. Ez nem egy különleges állapot. A személy tökéletesen ébren van, de pusztán azzal, hogy megkérjük: csukja be a szemét, technikailag a reverie állapotába kerül. 2. A reverie-nél az auditálást kapó személyt a "koncentrálás" enyhe állapotába helyezzük, amely nem tévesztendő össze a hipnózissal. Azt találjuk, hogy a auditálást kapó személy elméjét bizonyos fokig elválaszthatjuk az őt körülvevő dolgoktól, s befelé irányíthatjuk.
3. A dianetikai reverie-nél az auditálást kapó személy teljes mértékben tudatában van annak, ami történik, s mindenre teljes mértékben vissza tud emlékezni!!!

Ez a harmadik pont a kulcs külömbség az auditálás és a hipnozis között, így mivel a ellneben a hipnózissal a személy végig az öntudatánál van bármi olyan dologtól amivel nem tud kényelmesen szembenézni visszaléphet az auditálás során amíg ezt a hipnózisnál nem teheti meg.
Így hipnózis során pl. a hipnotizőr a hipnotizált személy akrati kontrolja nélkül (tudatán kívül) bármit beültethetünk az egyén elméjébe akár előző életek emlékét is!!!

És hogy mit futtatunk auditálás során előző életeket vagy a 3 éves kori mandulaműtétet az tök mindegy, az auditálas technikája nem a hipnózis technikája!

A hipnózis az hipnózis marad, tegyümk eléje bármilyen jelzőt is!

De hipnózis kontra auditálás dolgot L Ron Hubbard a Dianetika könyvben leirja.
Ha számodra az LRH féle összehasonlítás nem kielégítő, akkor végezd el ezt te magad mivel a Dianetika könyv pontosan leirja az auditálást, ezt vesd össze bármely a Hipnózissal foglalkozó orvosi könyvel (Hozzájutsz valamely könyvtárban ajánlom pl.:SOTE).

Fhisman ügyben pedig miért nem fordulsz magához a Magyarországi Szcientológia Egyház megfelelő emberéhez a Különleges Ügyek Irodájában! Irj egy sima posta vagy E-mailt nekik! És beszélj meg egy találkozót velük és tedd fel a kérdéseidet! Hallgasd meg a másik felet is mert amint látom az Interneten fellelhető összes Fishman dosszié a kezedben van...

Üdv.:

MrBN

Előzmény: betoro (37)
Translator Creative Commons License 2000.02.03 0 0 42
Wow, www.battlefieldearth.com! Láttátok? Május 24.-én jön ki!
Translator Creative Commons License 2000.02.03 0 0 41
Huhh, NéNi, ez a betörőnek írt levél egy kicsit erős volt. (Ejnye betörő, illik mások levelét nyilvánosságra hozni? Ha megkérdezted, akkor persze bocs az előzőért. Nekem a kommunikációs jogok egy kicsit fontosak lettek, ha olvastad a levelem, megérted, miért. Persze ez nem olyannak tűnik, mint amit ő írt).
Egy kérésem lenne hozzád. Ha van még hozzád hasonló, hívd ide beszélgetni, mert nem érzem fairnek az 3:1 arányt ellened. (Én is szeretem saját magamnak létrehozni a problémákat :).

Translator

Előzmény: betoro (36)
Translator Creative Commons License 2000.02.03 0 0 40
Jajj de hosszú lett. Bocsi. Ebben a kis ablakban nem lehet látni.
Viszont az egyik kedvencem kimaradt.

A Föld clearré tétele halálosan komoly dolog. A Sea Orgosok is ilyenek.

Ezt a komolyságot is keresd meg a tónusskálán. Valahol 2.0 alatt van.

Előzmény: NéNi (35)
Translator Creative Commons License 2000.02.03 0 0 39
Szia NéNi!
Végre van valaki, akivel flame-elhetek! (Mondjuk elismerem, kicsit restimuláltál, de hát azt az idióta etikaspecialistát nehéz elfelejteni, aki szerint azért vagyok áruló, mert elolvastam az ellentábor véleményét is, és ezzel nem voltam hajlandó felhagyni. Ezt rólad nem gondolom, de ugye tudod, hogy az engramok milyenek: etikaspec=éljen a standard tech=NéNi).

A hivatalos tisztem az egyháznál: Mókus(angolul "squirrels gathers nuts", szójáték, tehát én kb. őrűltségeket csinálok), Áruló etikai kondícióban. Bár ha már tudjék, hogy én fordítom a könyvet, biztos SP (elnyomó személy, akinek diliházban a helye) leszek.

Dolgoztam pár hónapot a budapesti misszióban, szóval van némi elképzelésem a dolgokról. Te amúgy mióta vagy velük kapcsolatban? Milyen szintű auditor vagy?
Nézzük: a szcientológia technológiának négy rész van:

1. Auditor tech
2. Tanulás tech
3. Etika tech
4. Admin tech

Problémák vele: (Néhol hivatkozni fogok az Öntisztítás c. könyvre).

1. Auditor tech. Ezzel a munkám során nem sokat találkoztam, pedig azért mentem oda dolgozni, hogy ingyen tanuljak auditálni.

1. a. Anyagiak: Ahhoz, hogy valaki OT8 szintig eljusson, vagy be kell állnia full időre dolgozni, vagy pedig 300.000$-t kell fizetnie, vagy mindkettő. Emiatt úgy érzem, soha nem leszek OT8, mivel ezt milliomosoknak találták ki. (Bár valaki azt írta, hogy ha a Szcientológia a pénzedet akarja, akkor ezért egy szabad versenyes gazdaságban nem lehet őket hibáztatni). Tényleg, számoljunk. 300.000*6mld ember=rengeteg pénz. Megértem, miért hajtják a dolgot.
1. b. OT3. Ennek két része van: az incidens 1-2 és a NOTS.
1. b. 1. Ha te már auditáltál valakit, akkor tudod, hogy nem csak azt kell futtatni, amit veled tettek (talán flow 2, ezeket a számokat sajnos sohasem tudom pontosan), hanem amit te tettél másokkal. Tehát nemcsak mások rádragadt BT-it kell auditálni, hanem az általad másokra ragasztott BT-ket is. (ha érdekel, mik a BT-k, Öt. 38. fejezet).
1. b. 2. Általában az Inc2-t futtatják először, pedig sokan állítják, hogy a NOTS könnyebb, és szerintem se minden BT származik az Inc2-ből (még maga LRH is azt mondja valahol, hogy legalább öt hasonló esemény volt az Inc2 előtt, tehát eleve hülyeség egy lánc végén lévő eseményt anélkül futtatni, hogy a korábbiakat is kifuttatnád). Ha nem tudod, mi az Inc1-2 vagy a NOTS, és nem félsz megtudni, olvasd el a fishman vallomást vagy ha gondolod, és is elmondhatom)
1. b. 3. AZ OT3 AZ AUDITOR KÓDEX SÚLYOS MEGSÉRTÉSE! Hogy miért? Mert kiértékeli a PC-t, megmondja neki, hogy mit kell átélnie, és nem hagyja, hogy az jöjjön fel neki, aminek fel kell jönnie.
1. c. Nincs olyan technológia, amellyel valaki egyedül auditálja saját magát. Miért? Hiszen így lehetne a leggyorsabban elterjeszteni a technológiát.
1. d. Mivel tudod, mi a visszatartás, azt is tudod, hogy mivel jár (hurrá, most már én is tudom, most fordítottam le az Öt 19. fejezetét). Ha valaki visszatart valamit, akkor hajlamos lesz MINDENT visszatartani. Tehát meg kellene szüntetni a technológia bizalmas kezelését, és nyilvánossá tenni, hogy MINDENKI KI TUDJA PRÓBÁLNI. (pedig de nem szeretek levélben ordibálni, és azt se szeretem, ha más ordibál, de valahogy meg kell jeleníteni a fontosabb dolgokat).
1. e. A fekete párduc elv. Eszerint ha valahol valami probléma akad, akkor azt meg kell támadni (lást topic, pszichiáterek, engramok, BT-k, minden). Ajánlom figyelmedbe az Ivy magazinban közölt szürke farkas elvet, amely szerint az ellenféllel össze is lehet barátkozni, és akkor sokkal jobb dolgod lesz.
1. f. Ki csinálta a Tech aranykorát? LRH biztos nem, hiszen ő már évek óta meghalt. Viszont ez is egy kitűnő alkalom, hogy szegény auditorokról még egy bőrt lehúzzanak, mivel minden tanfolyamot újra végig kell csinálni. Ezt mókusolásnak tartom.
1. g. Hallottál már LRH előadáskazettáiról? A Clearsound verziók megváltoztak az eredetiekhez képest (legalábbis azok szerint, akik az eredetit is ellenőrizték). Tényleg: miért kerül 2000$-ba egy előadássorozat? Miért nem lehet mp3-ban letölteni, hogy mindenki szabadon meghallgassa?
1. h. Kicsit sokallom az ártó tett/visszatartás írásokat. Ha valami nem tetszik az egyháznál, máris elküldenek ezt csinálni, és így arra kényszerítik az embereket, hogy ne mondják ki a saját véleményüket, hisz hamar az etikán találhatják magukat. LRH mondja az 1952. Július 24. előadásában ("E-meter behavior versus flow lines and patterns"), R&D11, 129. oldal: Ha túl gyakran futtatod az ártó tetteket anélkül, hogy a motivátorokat futtatnád, akkor az illető egyre aljasabb és aljasabb lesz. (Ezt nézd meg nekem, kérlek, hogy ott van-e, mert mástól idéztem, de beleillik a technológia elveibe).
1. i. Erről jut eszembe: hálón miért nincsenek fent az R&D kötetek?
1. j. LRH az 50-es években azt mondta, hogy ő csak rendszerezte a tudást, a hatvanas években pedig már forrásnak tartotta magát (lásd KSW). Hogy is van ez?
1. k. Apropó KSW. 1. pont: Birtokolni a helyes technológiát. Miért vagy ebben biztos, hogy megvan? Mert LRH azt mondta? Ez az egyik, amit nem szerettem, amíg ott dolgoztam: LRH-nak mindig igaza van, aki mást mond, az SP. Szerinted a tónusskálán hol helyezkedik el az, aki szerint csak neki lehet igaza, és másnak nem?
1. k. Én programozó vagyok, és ez a tudomány kb. olyan idős, mint a szcientológia. Szerinted melyik fejlődik jobban? Elég 30 év arra, hogy egy tudomány kiforrjon? Minden más tudományág nagymértékben fejlődik, még most is.
1. l. Szcientológia=a tudás tudománya. Ebbe bele kellene tartozzon az is, amit valaki más most talált ki, hiszen nem LRH az egyetlen, akinek jó ötletei vannak.

Van még, de egyelőre csak ennyi. Lehet, hogy kicsit negatívra sikeredett, de most és a hátrányokat akartam ecsetelni, az előnyöket meg rádhagyom.

2. Tanulás tech. Ez szerintem egy elég korrekt terület, nálam működött, de
2. a. Főleg arra megy rá, hogy mik a tanulás akadályai, de nincs arra technológia hogy hogyan tanuljunk (csak arra, hogy hogyan ne).
2. b. Azt tanítja, hogy lehetőleg eredeti forrásból tanuljunk. Én mégis szinte minden könyvön azt látom, hogy "L. Ron Hubbard munkái alapján".

3. Etika tech. Na, ez a legrosszabb. Mármint a nemlét alatti területek.
3. a. "Az etika célja, hogy bevezesse a technológiát." Akkor ha valakivel baj van, miért kell végigkuncsorognia a missziót, hogy mások fogadják vissza? Miért nem auditálják helyette?
3. b. Miért vagyok áruló, ha másnak is igazat adok? (l. fent, első bekezdések).
3. c. KR. Tudomásjelentés. Ha valaki más valami bajt csinál, akkor arról jelentést kell írni. Ez tisztára olyan, mint egy diktatúra.
3. d. Hallottál már olyanról, aki a nemlét alatti részeken feljőve azt mondta, hogy "Hú de jól érzem magam, köszönöm?" Szerintem ezek inkább büntetésszintűek.
3. e. Topic, pszicháterek. Miért vagytok jobbak, mint a pszichiáterek? (nem mint technológia, hanem mint emberek). Miért ők a közellenség? Amikor bejött ide a szcientológia, akkor az psizchok azt se tudták, kik vagytok. Erre az egyház elkezdte dramatizálni a problémáit (hiszen mindenki maga hozza létre azokat), és letámadták őket. Erre jelent meg válaszul a topic könyv.

4. Admin Tech
4. a. Belépek a misszióba. "Vegyél könyvet!", "Jelentkezz tanfolyamra". Miért érzem azt, hogy a pénzemet akarják?
4. b. AZ IRÁNYELV CSAK IRÁNYT AD. (Ezt is LRH mondta). Mégis, szó szerint értelmezik az irányelveket.
4. c. A CÉL az Föld clearré tétele. De lehet, hogy nem ez a legjobb módja, nézzük ennek megvalósulását dinamikák szerint.
4. c. 1. 1D: Aki ott dolgozik, az szinte éhbért kap. Miért nem lehet rendes fizetést adni az embereknek?
4. c. 2. 2D: Ha egyszer komolyan be akarsz kerülni az elitosztagba, mondj le a gyerekről, Sea Orgosnak nem lehet gyereke. (Apropó Sea Org. Láttam egy jelentkezési lapot. Kérdés: nyitott az elméd? Helyes válasz? NEM). Ennek oka, hogy ... tényleg mi is? Én olyan pletykát hallottam, hogy rettenetesen rosszul nevelték azokat a gyerekeket, akik ott nőttek fel.
4. c. 3. 3D: Igen, ez egy erős dinamika. Hiszen azt szeretnék, hogy mindenki szcientológus legyen.
4. c. 4. 4D: Ezzel csak az a baj, hogy nem hagyják, hogy az emberek másmilyenek is legyenek.
4. d. A 9 divízió (osztály) közül 4 foglalkozik a PR-ral, kettő a technológia átadásával. kicsit aránytalannak érzem ezt.

Most pedig válaszolok a leveledre.
Sajnos, LRH-ban nem bízok teljesen. Ha olvastad a Dianetikát, akkor tudod, hogy száznál több clearről számol be. Kérlek, kérdezd meg, ki volt az első clear, és mikor jelent meg. Tudtommal a 60-as években jelentette be, és addig eszerint nem volt egy sem. Ezenkívűl kérlek, definiáld nekem a clear fogalmát (szerintem az, akire már nem hatnak a fájdalmat tartalmazó engramok), mert ezt a definíciót nekem három hónapig tartott az egyháznál előbányászni, amikor ott dolgoztam. És ez a Dianetikában nem így van definiálva.
A fekete propagandáról (black PR) annyit, hogy nézz utána, ki volt Lisa McPharson. Szerintem másra nincs is szükség.
Én azért hagytam ott az egyházat, mert egy Sea Org etikaspecialista páros lábbal beletiport a kommunikációhoz való alapvető emberi jogomba, és miatta nem jelentkezhetek tanfolyamra. És ez nem fekete PR. Ez tény.
Amúgy mit tartasz standard technek? Az Aranykort? Ami előtte volt? A 60-as évekbeli technológiát? Mit? Tisztázd le nekem ezt a szót, kérlek.
A Mi a Szcientológia könyvet csak egyvalami miatt nem olvasom el. 7000 Ft. Pedig gondoltam rá. Segíthet a fordításban :). Sőt lehet, hogy még megveszem. De angolul olvastam belőle részeket. Olcsóbb könyvet nem tudsz?

Na jó, meguntam a problémáim felsorolását. Kérlek Néni, hogyha lehet, egyesével cáfold meg őket, melyik miért nem jó, valamint olvasd el az Öntisztítást, és mondd meg, mi nem igaz belőle, és mi rossz benne. Kérlek. Eddig ezt tényleg senki nem tette meg. (Ezt maximális őszinteséggel, és minden ":)" nélkül szeretném). Mert ráfogni valamire, hogy mókus, könnyű. Megnézni, hogy mi igaz és mi nem sokkal nehezebb.

Üdv, Translator

Előzmény: NéNi (35)
kagura Creative Commons License 2000.02.03 0 0 38
Kedves NeNi!

Szeretnem ha ravilagitanal nehany dologra, amirol a szcientologia misszioban nem tudtak/akartak valaloszlni nekem, csak a sablonjaikat ismetelgettek...
Tehat:

HA letezik clear allapot ( clear kepessegekkel ugy ahogyan a Dianetika konyvben le van irva ), akkor miert nem demonstralta SOHA SENKI hitelt erdemloen ezeket a kepessegeket? De a Srine auditorium-beli demonstraciot ne hozd fel ervnek, mert egyreszt kudarc volt, masreszt nem volt ellenorzott.
HA van OT allapot ( ahogyan a HID-ban leirtak ), akkor miert nem demonstralta SOHA SENKI hitelt erdemloen?
Ha az OT allapot olyan magas szintu letallapot, akkor miert kovettek el magas szintu OT-k ongyilkossagot?
Ha az OT-k a leheto legtobb dinamikan a leheto legnagyobb jo eleresere torekednek, akkor miert hagytak el a szcientologia egyhazat magas beosztasu OT VII vezetok?
Miert nem maradt az egyhaz kotelekeben David Mayo, aki Hubbard auditora volt?

Miert gyulolte Hubbardot olyan latvanyosan a csaladja?
Az elso fia meg a nevet is megvaltoztatta (mellesleg L. Ron Hubbard Jr. volt a neve, amit a dianetika konyvben ugy jellemzett, hogy buntett a szuletendo gyermeket ugyanugy elnevezni mint az apat.. ) Most Ron DeWolf a neve. Senki sem allt ki a csaladjabol Hubbard mellett. egy masik gyermeke ongyilkos lett... ( O is magas szintu OT volt.)

Es vegul miert van az hogy az egyhazrol csak elvetve olvasni pozitiv kritikat, szinte minden publicitas csak vadolja ( kiveve persze, amit az egyhaz ad ki ).

Es akkor a halala koruli gyanus esemenyeket meg nem is emlitettem.

Ha valaki egmondja nekem, hogy hogyan lehet kepet beszurni ide, akkor kozzeteszek egy kepet a halala elottrol, nem valami felelmelo...

ennyi lett volna elso nekifutasra. Kerlek valaszolj nekem erdemben, mert kontorfalazast eleget hallottam a misszioban. Az tenyek tenyek maradnak meg ha le is tagadjak oket.

Kagura

Előzmény: NéNi (35)
betoro Creative Commons License 2000.02.03 0 0 37
Kedves NéNi!

Koszonom megtiszteloen hosszu leveledet.
Mar csak egyet arulj el nekem. Miert van olyan kiserteties hasonlosag az auditalas es a reinkarnacios hipnozis kozott. Ezt allitolag Hubbard talalta ki.
Ha vegre eloszlatod ketelyeimet, akkor veszem a kalapom, eladom a kocsit a hazat, asszonyt gyereket beadom az anyoshoz, en meg rohanok auditalni.

Egyebkent Fishman-rol mi a velemenyed? Neked is az hogy nem is letezik?
tisztelettel:

betoro

Előzmény: betoro (36)
betoro Creative Commons License 2000.02.03 0 0 36
Kedves Néni!

Latom nagyon beindultal itt a forumon. Ezert ugy hiszem nincsenek titkolni valoid. Javaslom hatterben (e-mail) megkezdett parbeszedet folytassuk a nyilvanossag elott.

Ime Néni levele:

Kedves Betörő!


Idézek "levledből"

"Kedves MrBN!

Internetes ajanlodat orrommel fogadtam. Viszont eddig erre jart scientologus tarsaid
nem igazan tudtak
megcafolni
az itt elhangzottakat.

MrBN> Lehet hogy nem is állt ez szándékukban! Nekem sem áll ez szándékomban, mindenki
számára az az
igaz ami neki igaz... Ugyan igy mindenki számára a legfontosabb önmaga ugyanis Nincs
nálad fontosabb
ember a világon! A többiek pedig pont ugyanannyira fontosak!
Senkinek sincs joga adatokat erölteni senkire én sem ez teszem, igy addig olvasod
és azt teszel magadéva
(hiszel el) ebből a levélből ami neked tetszik semmi és senki sem álltja hogy ez
igy igaz vagy hogy ez igy van.

Nagyon orulnek neki ha te megcafolnad. Mert nagyon nagyok a ketelyeim.

MrBN> Nem az én tisztem bármit is megcáfolni, de egy-két LRH idézetet beteszek a
levélbe amiből talán
lesznek felismeréseid....
A Szcientológia mindenki számára annyira igaz és annyira működik amennyire alkalmazza!
Két esetben
vallasz csak kudarcot a Szcientológiában ha nem 100% pontosan alkalmazod illetve
ha nem alkalmazod!

Ha eloszlatod oket meg tán meg en is vissza megyek auditalni.

MrBN> Hát szerintem ez lenne a legjobb amit tehetnél, de talán előtte nem ártana
leülni egy csendes sarokba
ártótett/visszatartásokat irni (remélem tudod miről van szó mert eléggé tájékozottnak
tünsz szcientológia
berkein belül) és megtalálni a megnemértéseid gyökerét...
"Egy thetánnak mindig megvolt az a képessége, hogy bárhol, bármikor, bármit helyrehozzon"
" Csak azokat a hatásokat szenveditek el amikről eldöntitek, hogy elfogjátok szenvedni!"
Egy lény mindig okként
(tehát okozóként) dönti el, hogy hatás lesz!" LRH

"Bármely információ annyira értékes, amennyire használni lehet. Más szóval, bármely
információ annyira
értékes amennyire a magunkévá tudjuk tenni.
Az összes tudomány közül a Szcientológia az, amely nem tanítja - csak emlékezteti
Önt, mivel az infornáció
eleve az Öné volt.
A Szcientológia nem csupán az élet tudománya, hanem egy beszámoló is arról, hogy
mit csinált Ön, mielőtt
elfelejtette, hogy mit csinált."
L Ron Hubbard: Szcientológia A Gondolkodás alapjai című könyvéből (80. old.)....

Ajánlom figyelmedbe a fenti könyvet és Kattins az alábbi linkre:
http://www.think-for-yourself.com/hun/index.htm

Köszi, hogy idáig is elolvastad a levelt itt két rövid kis esszé következik bizom
benne, hogy elolvasod!

Üdv.: MrBN

______________________________________________________________________________________

"A Szcientológia értéke

A Szcientológia felajánlása olyan, mintha aranyrögöket próbálnánk eladni.

Az emberek odajönnek, megnézik, és kiváncsiak, hogy az aranyrögök tényleg aranyrögök-e.

Mások, akik kevésbé civilizáltak, a fémről sem hallottak soha, nemhogy az aranyról.

Egyesek, akik rossz rezet adnak el aranyként, azon fognak nagyon keményen dolgozni,
hogy mindenkit
meggyőzzenek arról, hogy a szcientológia aranyrögei pont ugyanolyan hamisak, mint
az ő rezük, ám hogy az ő
rezük valójában arany.

Mások, akik nem akarják, hogy bárki is gazdag legyen, kiabálnak és ordítoznak, és
dührohamot kapnak attól,
ha
egyáltalán bárkinek aranyrögöket kínálnak.

És ez így megy.

De az igazság az, hogy a szcientológia sokkal értékesebb az egyszerű aranynál.

Erre a röpke időszakra képesek voltunk kifejleszteni, kommunikálni és alkalmazni
egy gyors, pontos
technológiát,
amely kihozza az embert az elkeseredettség mocsarából ( a lealacsonyodás, kétségbeesés
és tehetetlenség
állapotából ), a szellemi lét ragyogó boldogságába.

Ebben a rövid periódusban működő szervezetekkel és auditáló auditorokkal rendelkezünk,
akik minden
lénynek a
pontos, helyes, gyors technológiát szolgáltatják. Ez alatt az idő alatt van esélyünk
arra, hogy véget vessünk
annak, hogy csak megyünk le, le, le a betegségbe és az örökös halálba, és hogy felszárnyaljunk,
fel a nap felé.

Mi azt az eredményt nyújtjuk, aminek a puszta ígérete vagy álomképe is évezredeken
keresztül éltette Kelet és
Nyugat népeit.

Minden amit a vallási tanítók mondtak, vagy Buddha ígért, sőt még a kereszténység
vízióit is, mindent elértünk
a
Szcientológiában - eredményként!

Egy olyan bolygón dolgozunk, amely akár bolondok házának is elmegy, amíg nem jön
egy még őrültebb.

A kormányok, amelyekkel dolgunk van, nem képesek megakadályozni a lázongásokat, a
vezetőik ellen
elkövetett
merényleteket, sem azt, hogy ellenségeik beszivárogjanak közéjük. A háború kibiztosított
fegyverrel várja az
inkompetens vezetők újabb hibáját.

A mentális "egészséget" korábbi gyakorlása egy Bergen Welsen illetve egy Auschwitz
megtörténtének
ürügyévé
torzította.

Ez egy veszéllyel és zűrzavarral teli működési légkör.

Mi megpróbáljuk végezni a munkánkat.

Olyan, mintha egy sebesült ázsiai bivalyt próbálnánk kihúzni egy pocsojából.

Az hogy egyáltalán segíteni próbálsz neki, egyértelmű "bizonyíték" a számára, hogy
rosszat akarsz.

Átkozottul jól működünk. A munkatársak és a képzett szcientológusok világszerte olyan
munkát végeznek,
amilyenre még a szentek sem lennének képesek.

Az elkötelezettségük fantasztikus. Ők mégsem tekintik magukat annak, amik valójában
- hősök, akik mellett az
elmúlt korok hősei rendetlen kisgyerekeknek tűnnek.

Egy dolgot biztosra vehettek. Mi folytatni fogjuk a munkánkat, eddig is csináltuk,
így elvárható, hogy ezután is
fogjuk.

A sajtó összes visítozó majma, és a "tanult társadalmakat" működtető hidegvérű szadisták
sem valószínű,
hogy
képesek megállítani az ember első esélyét a halhatatlanságra, s arra, hogy meglássa
a napfényt.

A szcientológia értékébe beletartozik a Szcientológusok és a Szcientológia Egyházak
integritása, odaadása és
elkötelezettsége is.

Emlékezz erre, amikor találkozol egy kritikussal. Azt se feledd, hogy csak az utadban
van, és hogy nem megy
semerre, csak lefelé.

Korábban még soha senki nem volt képes elvégezni ezt a munkát. Mi megcsináljuk.

Mi továbbra is csinálni fogjuk.

Ha zötyögve is, de biztosan haladunk előre.

Azoknak, akik más véleményen vannak, minden joguk meg van a félelmeikhez és gyengeségeikhez,
a
sötétséghez, amiben élnek, illetve a halálukhoz.

A többiek közülünk nemcsak hogy nyerhetnek, hanem már nyertek is. És ki tudja, egy
napon, ha szerencsések
vagyunk, és végezzük a munkánkat, már nem ez lesz a legőrültebb bolygó az univerzumban.
Ez lesz a
legragyogóbb, ahol a jószándékú lények biztonságban és békében élhetnek.


______________________________________________________________________________________

Miért éreznél bűntudatot?



A filozófia lényege, hogy az ember megtanuljon mosolyogni és tűrni.

L. Ron Hubbardnak sok éven át az volt a zord feladata, hogy folytassa a munkáját,
tegye a dolgát rendületlenül,
várva, hogy az ellenzők áradata megforduljon, ahogyan ez végülis megtörtént. Nem
volt könnyű.

1949-ben kezdődött, amikor először adta közre 12 évnyi önálló az elme területén végzett
kutatását. Egy orvos
ismerőse segítségével és tanácsaival először az Amerikai Pszichiátriai Társaságnak
(APA), majd az Amerikai
Orvosi Társaságnak (AMA) ajánlotta fel művét.

Ez volt a helyes lépés, és ő ezt is tette. Az AMA egyszerűen ezt írta neki: "Miért?",
az APA pedig így válaszolt:
"Ha lesz belőle valami, biztos vagyok benne, hogy pár éven belül hallani fogunk róla."


Hát hallottunk róla.

Egy pszichiátriai tankönyvkiadó ragaszkodott hozzá, hogy L. Ron Hubbard írjon egy
könyvet a kutatásairól, orvos
barátja pedig azt mondta: "Egyetlen út maradt számodra. A közönség."

Ezután jelent meg a Dianetika: A Szellemi Egészség Modern Tudománya, 1950-ben, mely
a NY Times
best-seller
listáinak élére ugrott, s ott is maradt.

Ma annak ellenére, hogy ezt az elméről és a lélekről szóló könyvek tucatjai követték,
az első könyv még mindig
best-seller.

Gúnyolódás, vak pletykák, rossz sajtó, hazugságok, és még a kormány támadásai sem
tudták elnyomni a
technológiát. Ez a történet úgy hangzik, mintha James Bond írta volna.

És végül, körülbelül 18 év múltán a sajtó elkezdte azt írni, amit ténylegesen L.
Ron Hubbard mond, az emberek
pedig elkezdték felismerni munkája valódi értékét, és szándékait.

Az új dolgoknak idore van szükségük ahhoz, hogy elterjedjenek. Az emberek által tett
majdnem minden új
elorelépés véres csata volt az állhatatos új, és a kényelmes régi között.

Egy ókori görög az mondta, hogy "a keverék, amelyet nem ráznak, egy helyben áll".
És pontosan ez az új
szakítja
ki a társadalmat a megszokott kerékvágásból.

Galileit, a csillagászt megszégyenítették, mert volt bátorsága meglátni egy más világot;
Harvey, az orvos
1608-ban
tuzharcba keveredett, mert balga módon azt állította, hogy a vér kering a testben.
És 1928-ban a Berlini
Matematikusok Kongresszusán még Einstein muvét is úgy nevezték, mint "minden idok
legnagyobb
matematikai
beugratását". Számtalan más emberrel együtt ezek mind megvívták csatájukat a kényelmes
régivel.

Azt lehet mondani tehát, hogy ez a sors játéka, ha jobbá akarod tenni a dolgokat,
akkor hajlandónak kell
lenned
szembenézni a kritikával, a tiltakozással és a tuzzel.

Sok egyéb történelmi példa is van durva konfliktusokra a lázadó új és a haladásellenes
régi között. Csak hogy
néhányat említsünk:

Szókratész, a filozófus minden szembenállással szemben megorizte meggzozodése sértetlenségét,
és végül
úgy
nézett szembe a kivégzésével, hogy egyszeruen kijelentette: "az ember halhatatlan
szellem". A Római
Birodalom
császára, Scilla, a Szörnyeteg azért végeztette ki Merameris-t, a filozófust, mert
felvázolta az elme néhány
mechanizmusát.

A modern idokben Freud-ot, a pszihoanalitikust kiűzték Ausztiából, mert azt merte
állítani, hogy a testi
betegségek mentális konfliktusokra vezethetők vissza.

Egyszer L. Ron Hubbard azt mondta: "Én egészen biztosan nem mutathatok fel ilyen
magas szintű dolgokat,
de a
magam szerény módján átéltem néhány olyan évet, melyek meglehetősen bővelkedtek fenyegetésben.

1950 előtt, amikor mozifilmeket írtam, és cikkeket különféle magazinokba, valamint
expedíciókat vezettem, az
újságok általában nagyon kedvesek és szívélyesek voltak velem.

1950-ben egyik napról a másikra, valami végzetes elsütő szerkezetet húztam meg a
maradi hagyomány
fellegváraiban. És a tinta éppen hogy megszáradt a könyvek áradatán, amikor már úgy
festettek le, mint valami
kétszarvú patás szörnyeteget.

Alig ismertem magamra. Az egyik pillanatban viszonylag elismert író voltam, a következőben
pedig én voltam
az
ördög, farokkal, meg mindennel.

A barátoknak, és azoknak az embereknek, akik kedvelték a munkámat, és hasznos volt
számukra, egyszerűen
"Ron" maradtam. De mások számára, akik soha nem találkoztak velem, valami egészen
mássá váltam!"

Azt gondolhatta az ember, hogy Ron legalábbis egész népeket uszított lázadásra, és
kormányok bukását
okozta.
Valójában csak annyit tett, hogy igyekezett elmondani az embereknek, hogy boldog
lehet, hogy van kivezető út,
és hogy elérheti céljait.

Mikor bűncselekménnyé válik az, hogy segítesz embertársaidnak a boldogság és a szeretet
megtalálásában,
és
teljes őszínteséggel munkálkodsz a halhatatlanság és boldogság felé vezető út feltérképezésén,
az a nap az
emberiség halálának a napja lesz.

Új dolog úttörőjének lenni sok hihetetlen kalanddal, sötét órákkal, és a lélek sokszori
vizsgálatával járhat. Ha a
támadások ilyen hevesek, a kimondott, és megtett dolgok ilyen keserűek voltak, akkor
az ember elkezdhet
azon
tűnődni, hogy talán nem követ-e el rossz dolgokat, amikről nem tud. De a végén, miután
megtett minden tőle
telhetőt, hogy jó legyen és segítsen, megkérdezheti: "Miért éreznél bűntudatot?"

E támadások igen szélsőséges volta végül arra indította a közönséget, hogy megkérdezzék:
"Mi ez a
Szcientológia? Kik ezek a Szcientológusok?"

Általánosságban azt találták, hogy a Szcientológia szervezetek és a Szcientológusok
az őszínteség és az illem
átlagosnál jóval magasabb szintjén működnek. A reakciós ellenállás folyamatos tüzében
kipróbálva és
megeddződve, csak hogy életben maradjon, a Szcientológus kényszerítve volt rá, hogy
olyan szervezeti
technológiát fejlesszen ki, amely messze túlszárnyalja a közönséges szervezeteket.

Egy keményen bírált technológia, és akik azt alkalmazták, nem engedhették meg maguknak
a kudarcot, és az
érzelmek fortyogó katlana, amelyben a Szcientológusok éltek, végül a szakértelem
olyan szintjére késztette a
technikai alkalmazást, amely meghaladta a közönséges igényeket. A Szcientológia jótékony
eredményei jóval
95
százalék felettiek voltak.

Szakavatott szembenálló erőkkel felvéve a harcot a Szcientológusok elkezdték megtanulni,
hogy szilárdan
állják a
rájuk zúduló tüzet, és a legveszedelmesebb helyzeteket is túléljék.

Évről évre várták, hogy a világ elismerje, hogy megtudják csinálni, amiről azt igérik,
hogy meg tudják csinálni:
segíteni az embernek, hogy jobban kommunikáljon, kezelje saját problémáit, jobban
végezze a munkáját, és
boldogabb életet éljen.

Tűz alá véve és a legkülönösebb bűncselekményekkel megvádolva, de mégis jobb életet
éltek, segíteni
próbáltak
társaiknak, és mentek tovább.

Minden mást megelőzve ez a legnagyobb bizonyosságtétel a Szcientológia mellett. A
Szcientológus mindennel
dacolva szilárdan állt, kezelte a mindennapokat, dolgozott tovább, és növekedett.

Talán már önmagában ez is félelemmel töltötte el a haladást ellenzőket. Ezek az emberek,
ezek a
Szcientológusok nem álltak meg, nem szenvedtek a vereségtől, és látszólag legyőzve
is egyre csak folytatták,
sőt
még nevettek, és boldogok is voltak, miközben harcoltak.

Ez biztosan új életstílusnak látszott, amelyet nem befolyásolnak rosszalló tekintetű
öregek, és a régi iskola
magasba emelt korbácsai.

Különös és rémísztő lehetett látni egy átlagembert, az igazán elfelejtett embert,
a világ kisembereit, hogy
tűrnek,
máról holnapra pedig filozófussá válnak, és hirtelen nem hatnak rájuk előljáróik
baljós fenyegetései.

És ami még iszonyúbb, biztosan idegesítő lehetett, hogy ezek az emberek boldogak
voltak, amikor "mindenki
tudja, hogy az embereknek szerencsétleneknek, és szomorúaknak kell lenniük".

A Dianetika és a Szcientológia látszólag gyökerestül akart kipusztítani sok kényelmes
hagyományt.

1950-ben az egyetemek azt tanították, hogy az ember nem tudja megváltoztatni az intelligenciáját.
A
Szcientológia óránként egy pontos sebességgel képes növelni az intelligenciát.

Az emberek kritikusai azért a gondolatért lelkesednek, hogy az ember állat. A Szcientológia
bebizonyította, hogy
halhatatlan szellem. Ezek, és sok más gondolat a Dianetikában és Szcientológiában
fenyegetést jelentettek a
régi
gondolkodás számára.

A sikeres filozófia lényege, hogy képesek legyünk állni a ránk zúduló tüzet, megtartani
saját méltóságunkat és
tisztességünket, és ráadásul elvégezni a munkánkat. Azért mert valaki azt mondja,
hogy kutya vagy, ha nem
vagy
az, nem kell ugatnod.

Ha igazából próbáltál jó vacsorát főzni, vagy jó munkát végezni, akkor csupán azért,
mert valaki kritikus, vagy
dühös, még nem kell azt hinned, hogy nem próbáltad meg. Miért éreznél bűntudatot?

Az embernek alapvetően önmagával kell élnie. Az egyetlen személy akit cserbenhagyhat,
valójában önmaga.
Miért
éreznél hát bűntudatot, ha semmit sem tettél, ami miatt bűntudatod lenne?

Ha valaki ártatlan életet él, segíti a társait, és általában próbál rendes lenni,
akkor nem valószínű, hogy sikerül
őt
lelőni.

A vádlók hazugságairól kiderül, hogy hazugságok. Annak igazságáról, hogy valaki mit
próbál csinálni
valójában,
kiderül, hogy igazság, és el is ismerik. Ha támadásokkal szállsz szembe, annak az
a fő veszélye, hogy
elkezdhetsz kételkedni magadban, és saját indítékaidban. De ha jók a szándékaid,
és tudod, hogy azok, akkor
miért éreznél bűntudatot?

A harcnak nincs vége. De a fontos dolgokban győztünk. L. Ron Hubbard kitartott. A
Szcientológusok kitartottak.
A
könyvek minden eddiginél kelendőbbek. És a közönség véleménye a mi irányunkba hajlott.


Amikor valóban meg tudod csinálni, amiről azt mondod, hogy meg tudod csinálni, amikor
az igazságról amit
leírsz
kiderül hogy igazság, akkor bárki láthatja, hogy az ellenfelet - akárki legyen is
az- legyőzték, bár még mindig
próbál küzdeni.

A Szcientológia többek között javitja a személy képességét arra, hogy kommunikáljon,
proglémákat oldjon
meg,
és békésen éljen együtt társaival. Demonstrálja, hogy az ember halhatatlan, nem pedig
állat.

A Szcientológia célja a szeretet új kora a gyűlölet helyett. És az épeszűség uralma
a káosz helyett.

Rejtély, hogy ezek vajon miként kavarnak fel bárkit is, de megteszik.

Biztos lehetsz benne, hogy ez a keserű régi gondolkodás harca, amely ellenáll az
ambíciózus újnak.

Kevés szilárd új erő van ma a világan. Az emberi civilizáció fáradt, elege van a
háborúból és bűnözésből.

Talán természetes, hogy bárki ellen, aki segítséget kínál, először küzdenek. Az ember
annyira hozzászokott a
küzdelemhez, annyira hozzászokott ahhoz, hogy a bolondját járatják vele.

De a Szcientológia bevette az első bástyákat. L. Ron Hubbard nekilátott, hogy megpróbáljon
segíteni
embertársán,
és megtegye amit tud, hogy jobb hellyé tegye a világot. Az emberek csúnya dolgokat
mondtak róla, ő mégis
tette
a dolgát. Ahogy mondta: "a jövő majd többet mond a munkám értékéről, mint amit én
tudnék mondani. a
Szcientológiát bizalommal hagyom a rendes emberek kezében."

_____________________________________________________________________________________


L. Ron Hubbard egy utat hagyott itt nekünk, a Hidat a teljes szabadsághoz, az első
járható utat az emberiség
történetében. Ha többet akarsz megtudni a Hídról, olvasd el a Mi a Szcientológia
című könyvet. Minden lépést
elmagyaráz, és minden lehetséges kérdésedre választ ad, és segít abban, hogy megtedd
a következő lépést
felfelé.

Kösz hogy elolvastad!

Üdv.:

MrBN

Előzmény: NéNi (35)
NéNi Creative Commons License 2000.02.02 0 0 35
Kedves Translator,

van egy olyan adat is a Szcientológiában, hogy a Szcientológia csak akkor nem működik, ha nem sztenderdül alkalmazzák, vagy ha nem alkalmazzák. És ezt igazolta is a Szcientológia 50 éves történelme. Előfordult sajnos, hogy egyesek saját meggazdagodásukra akarták felhasználni a szcientológiában nyert adatokat, ill. az is, hogy valaki maga akarta feltalálni a spanyol viaszt, mert úgy gondolta LRH tökéletesen működő technológiájánál ő többet tudna felmutatni (persze teljes mértékben LRH kutatási eredményeit kihasználva, azokból kiindulva, azokat átalakítva, azaz a technológiát elferdítve), és az is előfordult, hogy ilyen emberek által elkövetett hibákból bírósági per lett. Ilyen kontárok (!!) nem kívánt közreműködésének köszönhetjük, hogy az egyházunkat azóta is a feketepropaganda lebegi körül. Az ilyen "mókuskodók"-nak a cselekedeteiért az egyház nem felelhet véleményem szerint. Ha valaki pl. megszegi az auditor kódexet (melyet minden Dianetika auditornak ismernie kell), az a saját felelőssége, nem pedig az egyházé.
Bárki szcientológust megkérdeznél, hogy a Szcientológiát sztenderdül alkalmazva sikereik voltak / vannak-e, csak is igenlő választ kaphatsz. Én sajnálom, hogy egyesek elhagyják a Szcientológia által felkínált utat, melyet esetlegesen ebben az életükben valamikor megkezdtek, de azt is tudom, hogy miért teszik. Ők maguk is tudják, de mivel nem tudnak szembenézni a problémával, maguk is fekete propagandába kezdenek.
Még egyszer elismétlem, a szcientológia csak akkor nem működik, ha nem sztenderdül használják, vagy ha nem használják.
Továbbra is tudom ajánlani a Mi a Szcientológia c. könyvet, melyet ha A-tól Z-ig kiolvastatok, akkor lehet jönni a kritikával, és tárgyalhatunk.
Üdv, NéNi

Előzmény: Translator (32)
Translator Creative Commons License 2000.02.01 0 0 34
Nem, csak kicsit problémás az index levelezője. Mások is szoktak mindent kétszer mondani kétszer mondani.
Előzmény: vigor (33)
vigor Creative Commons License 2000.02.01 0 0 33
Mi ez? Telemarketing?
Előzmény: Translator (32)
Translator Creative Commons License 2000.02.01 0 0 32
Most pedig nyilatkozzék meg a harmadik fél is...
Vannak olyanok is, akiknek tetszett a technológia, de sok bajuk volt az egyházzal. És azt gondolták, hogy a technológia még nincs kész, nem tökéletes (nem úgy, mint ahogy azt az Egyház állítja).
Ezért megpróbálták továbbfejleszteni. Én ezen továbbfejlesztések egyikét fordítom, és ezt közkinccsé tettem a http://www.extra.hu/self és a http://www.nexus.hu/self címen. Noha a fordítás még készül, de már meg lehet tekinteni, és ki lehet próbálni. INGYEN.
vigor Creative Commons License 2000.02.01 0 0 31
Bocs, lemaradt:
:-))))))
Előzmény: vigor (30)
vigor Creative Commons License 2000.02.01 0 0 30
Szabad szoftver rulez!
Előzmény: Translator (29)
Translator Creative Commons License 2000.02.01 0 0 29
Most pedig nyilatkozzék meg a harmadik fél is...
Vannak olyanok is, akiknek tetszett a technológia, de sok bajuk volt az egyházzal. És azt gondolták, hogy a technológia még nincs kész, nem tökéletes (nem úgy, mint ahogy azt az Egyház állítja).
Ezért megpróbálták továbbfejleszteni. Én ezen továbbfejlesztések egyikét fordítom, és ezt közkinccsé tettem a http://www.extra.hu/self és a http://www.nexus.hu/self címen. Noha a fordítás még készül, de már meg lehet tekinteni, és ki lehet próbálni. INGYEN.
SkydiveR Creative Commons License 2000.02.01 0 0 28
Kedves NéNi!

Nagyon jo latni vkit, aki ala tudja tamasztani a mondanivalojat TENYekkel. Ennek ellenere:
Nem akarom elvenni a kedvedet, de nem hiszem, hogy sok ertelme van annak, hogy megprobalod megvedeni az igazad. Itt mar eldontott vitak folynak, senki nem fog, meg csak hajlani sem arra, hogy neked is igazad lehet....

Akinek nem inge......

NéNi Creative Commons License 2000.02.01 0 0 27
Kedves ZULU!

Ne irj olyan dolgot, aminek nem jártál utána pontosan!

ZULU>A scientológia Hubbard sf. írói munkásságának terméke, csak aztán túlzottan beleszeretett, és maga is elhitte, hogy tényleg működik.

NéNi> L. Ron Hubbard nem csak Sci-Fi-t írt 226 megjelent műve (117 millió db., 52 nyelven, 130 országban) közül van kalandregény és gyerekenek szóló regények tömlelege is!
Bövebben a http:/www.lronhubbard.org továbbá jó pár Hollywood-i forgatókönyvet is irt stb...

ZULU> Az emberi elme tanulmányozását meg csak a képzeletében végezte, így könnyedén juthatott bármiféle következtetésre.

NéNi> Ez sem igaz! Kutatásait, több mint 20 db egyenként (600-800 oldalas) Research & Discovery (Kutatás és felfedezés)kötetben foglata össze és jelenteti meg időrendi sorrendben a Szcientológia egyház folyamatosan.
Jelenleg a 14. kötet a legutólsó! És ez bárki számára elérhető feltéve hogy tud angolul és hajlandó elolvasni! Ráadásul még fizetni sem kell érte ha nem akarod megvenni csak elolvasni, mert bármely Szcientológia egyház könyvtárában ingyen megnézhető!

ZULU> Aztán beindult az üzlet, és meglepő módon sikeres lett.

NéNi> L Ron Hubbard már a Dianetika előtt sem volt szegény ember, mivel befutott, sikeres és elismert író volt az USA-ban. És kutatásait, expedicióit (Mivel az USA Felfedezők klubjának tagja volt) is mind az irói munkáságából befoly összegekből fedezte, sőt a Dianetika könyv után is a befolyt pénz az emberi elme kutatására fordította!

Gondolj bele Az USA-ban, ahol az egyik legszigorúbb ADÓfelügyelet működik a világon, csak úgy pusziból és felebaráti szeretetből adómentességet ad egy olyan szervezetnek és elismeri egyházként, akit a CIA közel 40 évig figyelt titkosszolgálati eszközökkel!?
Hogy is van ez??! Csak eről a sajtó nem ír!
És most valami hasonló folyik Németországban is!!!

Egyébkent Mindeni számára az igaz ami neki igaz! Mindenki onnan szerzi be az információit és azt hisz el a MEDIA-ból beleértve az Internet-et is, amit akar!
Végül is bármely információ annyira értékes, amennyire használni lehet.
(A kérdés már csak az, hogy mire akarjuk használni? )
Más szóval, bármely információ annyira értékes amennyire a magunkévá tudjuk tenni.

Üdv.

NéNi

Előzmény: ZULLU (26)
ZULLU Creative Commons License 2000.01.31 0 0 26
A scientológia Hubbard sf. írói munkásságának terméke, csak aztán túlzottan beleszeretett, és maga is elhitte, hogy tényleg működik. Az emberi elme tanulmányozását meg csak a képzeletében végezte, így könnyedén juthatott bármiféle következtetésre. Aztán beindult az üzlet, és meglepő módon sikeres lett. Mondjuk, abban valóban nagy, hogy egy szűk féloldalra ha elegendő információt egy harmincoldalas füzetben írjon le. De hát mindig is vonzódott a monumentális alkotásokhoz... : )

A Dianetikát magam is megvettem, úgy 5 - 7 éve. Kissé furcsáltam, hogy utánna a címemet is elkérik, de az indoklás, - hogy ti. a további kiadványokról tájékoztatnának - elégségesnek látszott, ( meg aztán azt nem kérdezték hogy mikor szoktunk otthon tartózkodni, és ha távol vagyunk hová tesszük a kulcsot ) így megadtam a címemet.

Mondom, ennek 5 -7 éve! És azóta is rendszeresen kapom a hírlevelüket, vagy mi a kórságot.
Senki ne mondja, hogy nem elég kitartóak...

a ZULLU

betoro Creative Commons License 2000.01.30 0 0 25
Kedves Néni!

Arra az esetre, ha itt jarnal eloszor.
Lattam jartal az internetton az Anti-Scientologia Liga topicon, ahol sulyos ervek hangzottak mar el az egyhazatok ellen. Orrulnek neki, ha irodalom ajanlgatas es mellebeszeles helyett, valaki vegre megcafolna azokat, hogy az aki dontes elott all: hogy valassza vagy ne valassza, ne ugy menjen (vagy ne menjen) oda, hogy a ket tabor jobbra balra rancigalja.
Mindenkinek jo lenne, ha vegre felvallalna valaki egy vitat. Ha neked ez nem jo, erdekelne miert nem.Reszemrol semmi akadalya de ehhez ket ember kell.
Pl. Mi a velemenyed Hubbard hatalomrol szolo tanitasarol?
Tenyeleg csak ugy lehet befolyasolni valakit ha hazudsz neki?
Es mi a velemenyed a reinkarnacios hipnozisrol?

Varom valaszod.

betoro

Előzmény: NéNi (24)
NéNi Creative Commons License 2000.01.29 0 0 24
Forráshű információk a Szcientólógiáról és a Dianetikáról magyar és más nyelveken az Interneten az alábbi link gyüjteményben találhatóak:
http://www.scientology.org/related/related.htm

Üdv.: NéNi

Előzmény: NéNi (21)
noway Creative Commons License 2000.01.29 0 0 23
Az Oxford teszthez (vagy mifene - az, amelyikhez adnak egy nagy lapot ilyen teljesen idióta kérdésekkel: "előfordult-e már, hogy egy pillanatra elszédült" meg "tapasztalt-e hirtelen izomrángásokat", aztán olyan személyiségjegyekre következtetnek belőle, mint a vezetési képesség) nekem is volt szerencsém. Poénból elmentünk négyen a győri Diantika Központba, odaadták ezt a tesztet, rövíd javítgatás után mindenkinek kihozott a tag százötvenakárhányas IQ-t, meg -80 körüli személyiségjegyeket (a skála -100-tól 100-ig megy), aztán jött a roppant meggyőző "Jajmicsodakárilyentehetségetelpazarolni, gyorsan iratkozzatok be a személyiségfejlesztő tanfolyamainkra" szöveg.
(Ja, az áruk 20.000-től 120.000-ig megy kb., ez az első fok, aztán egyre drágább, 5 fok van, persze külön mind a 6(?) személyiségjegyre - ezeket ő maga mondta...)
Meg lobogtatta az ominózus Mi a dianetika? (vagy scientológia?) képeskönyvet is a manusz, valami egész durva se füle-se farka filozófiai egyvelegnek tűnik az egész, persze lehet, hogy csak én nem fogtam fel a lényegét...
NéNi Creative Commons License 2000.01.29 0 0 22
Az Alkalmazott Oktatástan LRH nagyon jól működő tanulási technológiáját használja arra többek között, hogy un. olvasási zavarokkal szenvedő gyerekeket, ill. a magyarországi pl. cigány kisebbség köreiben a gyermekek felzárkóztatását végezze. Persze sok más területre is kiterjed a tevékenységük. A magyarországi oktatásnak olyannyira nem volt része eddig az, hogy a diákokat elsőként tanulni tanítsák meg, és ez a módszer ezzel szemben olyannyira hatékonyan működik, és segített már szerte a világon több millió embernek, (az USA-tól Afrikáig, és a Föld sok más területén) hogy nem véletlenül válhatott akreditált képzéssé Magyarországon is, sok más országot követve ezzel. A tanulási technológiát bárkinek ajánlhatom, akinek a tanulással valaha nehézségei voltak. LRH sok mindennel foglalkozott, és ez a terület csak egyike volt kutatási területeinek. Ez nem Szcientológia, a tanulási technológia bárki életét segítheti, anélkül, hogy "spirituális dolgokkal" foglalkozna, ami már a Szcientológia zászlaja alá tartozik.
Előzmény: csulok9 (20)
NéNi Creative Commons License 2000.01.29 0 0 21
A Dianetika könyv nem drágább mint bármilyen hasonló méretű könyv a könyvesboltokban. Kb. 1600 Ft, de mondanom sem kell, hogy ennél sokkal többet is megér. Szerintem majd minden könyvesboltban kapható, ez az USA-ban már 50 éve best-seller könyv, amely valóban L. Ron Hubbard első főműve. Hubbard az emberi elmét tanulmányozta, ez nem csupán egy hit, hanem egy tudomány. Ha a nyelvezete idegen valaki számára, mit szóltok az orvostudomány, vagy a nyelvészet szaknyelvéhez. Az nem hangzik kínaiul első látásra. A Szcientológiában csak az igaz, ami számodra igaz, és mindenki megtapasztalhat mindent amit Hubbard az írásaiban állit. Semmi hokusz pokusz nincsen. Ami pedig a pszichiátereket illeti, Hubbard véletlen folytán jött rá a pszichiátriai visszaélésekre auditálás közben (ez a Dianetika könyvben bárki számára megismerhető eljárás). Nem akarok senkit sem győzködni, a Szcientológia egy ajándék, de nem könyöradomány bárki számára.
Van egy másik könyv, melyet melegen ajánlok: Mi a Szcientológia?
Ha ezt a könyvet végigolvassátok egyszer, akkor utánna joggal nyilatkozhattok erről a vallásról, illetve a Szcientológia Egyházról. Aki a Véérek hazug nyilatkozatai alapján dönt, lehet, hogy olyan esélyt utasít el ebben az életében, hogy... De tényleg nem szeretnék senkit sem meggyőzni. Győződjetek meg magatok.
Előzmény: Neil (16)
csulok9 Creative Commons License 2000.01.28 0 0 20
Kedveskeim,
Most lattam a RTL hiradoban, hogy jo par tanart csalt be a Applied Scholatic, vagy mi a szosz nevu szervezet. Valami tovabbkepzes neven LRH anyagokat tanitottak neki. Meg a szokasos maszlagokat. A vezetojuk Henczel Edit is nyilatkozott, hogy semmi kozuk a $ci-hez.
Nos, ha veletelenul valaki elhitte volna akkor most szolok, hogy van kozuk!!
Talan a Veer konyvben is volt rola szo... Bar egy kicsit tenyleg ossze-vissza a konyv, de igen sok infot tartalmaz a $ci-rol. Erdemes elolvasni, es turelmetlenul varom a folytatast...
Udv:
Senki Alfonz alias csulok
HBB Creative Commons License 2000.01.27 0 0 19
Sziasztok!
Én is most olvasom a könyvet, és alapvetően ugyanaz az érzésem, mint NagyAndnak. Abszolút összedobált, szerkesztetlen, kusza, és indulatos, rengeteg ismétléssel. Az elején még reméltem, hogy nem a Bartus könyv stílusában íródik, de sajnos még rosszabb. (Nem nyomdai szedésű, hanem mintha Wordből nyomtatták volna.)
Ennyit a külsőségekről.
A lényeg, hogy ez az első olyan ami kicsit közelebbről mutatja be számomra is ezt a "szektát".
Néhány elszórt próbálkozást már én is tapasztaltam részükről, de a nyomtatványokon olyan magyartalan, logikátlan mondatok és értelmezhetetlen zagyvaságok voltak, hogy azonnal az emberek beetetése és megkopasztása című bizniszbe soroltam be őket magamban.
Úgy tűnik, nem sokat tévedtem, ráadásul pont e könyvből kellett szembesüljek vele, hogy bizony engem is megteszteltek már személyiségfelmérésükkel.( Aki olvasta, tudja, hogy nagy cégeknél megbízásból folytattak ilyen átvilágításokat.) A legszomorúbb, hogy valóban nagyon rossz mentális eredményeim lettek, kommunikációra és vezetésre teljesen alkalmatlannak nyilvánítva, ami nemcsak hiúságomat bántotta, hanem főnökeim és összes ismerősöm csodálkozását kiváltotta.
Egyelőre ennyit, várom a további véleményeket.
Neil Creative Commons License 2000.01.26 0 0 18
Kedves Betoro!

A Fischman vallomást olvastam,. de csak angolul, és bevallom, nem volt elég türelmem hozzá, hogy úgy igazándiból nekiüljek, és leordítsam. De arról is hallottam, hogy több web-szolgáltató ellen is pereltek a szcientológusok, amiért az oldalukon mert tárolni a vallomást.
A méregtelenítő kúrával kapcsolatban nekem is ez volt a véleményem, de állítólag a többi vitamint is adagolják, ugyanúgy. De nekem akkor is sántít. Ez a kúra régi dolog már, nem Hubbard találta fel, mégis úgy csinálnak, mintha ő szarta volna a spanyolviaszt!

Szia
neil

Előzmény: betoro (17)
betoro Creative Commons License 2000.01.26 0 0 17
Kedves Neil!

A Fishman vallomas elkuldeseben segithetek.
Amugy eme meregtelenito kurat, en inkabb mergezo kuranak neveznem.
Az teny, hogy a szauna es a mozgas meregtelenit -erre mar sokan rajottek
scientologia nelkul is- de a merhetetlen mennyisegu B vitamin amit beszedetnek
a pacienssel az bizony nem tesz jot a majnak.

betoro

Előzmény: Neil (16)
Neil Creative Commons License 2000.01.25 0 0 16
Sziasztok!
Én is hallottam már a szcientológiáról, sőt, az egyik barátom gyakorolja is ezt a "vallást". Épp most adta elő, hogy Hubbard, miután egy akkora adag radioaktiv sugárzást kapott, hogy felhólyagzott a bőre, elvégezte a saját méregtelenítő kúráját, ami semmi másból nem áll, mint vitaminból, mozgásból és szaunából, és hipp-hopp, kigyógyult a sugárfertőzésből.
Na, ez az egyik véglet, amit hallottam, az elvakult szcientológus véleménye.
A másik a Fischman sztori, meg az ellentábor véleménye.
De magát a szcientológiát nem ismerem annyira, hogy véleményt merjek alkotni róla.
Így kérdezek mindenkit, hogy hol lehetne olvasni valamit az alapjairól, esetleg a Dianetika könyvet lehet-e valahol kölcsönözni, merthogy azokat a horribilis összegeket, amiket elkérnek egy szcientológiával foglalkozó könyvért, ki nem adom, az tuti.
Sziasztok
Neil

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!