Keresés

Részletes keresés

sZasz Creative Commons License 2016.12.14 0 0 8079

Dehogyis :) Nyílván szar a minősége. De a hangzása szerintem sokkal jobb sok zenének. Persze én Plusi előtt nőttem fel, lehet hogy ezért gondolom így.

Előzmény: tanárnéni kedvence (8078)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2016.12.14 0 0 8078

Ezt hogy kell érteni? TED-en jobban szól, mint SID-en? :o

Előzmény: sZasz (8077)
sZasz Creative Commons License 2016.12.14 0 0 8077

Én most nagyon örülök, több mint 20 éve hallgatom ezeket a zenéket, szerintem mindegyiket meghallgattam több százszor. De hogy digikonverterrel mennyivel jobban szólnak :)

sZasz Creative Commons License 2016.12.14 0 0 8076

Hogy kerested meg? :O Köszönöm! 

Előzmény: ergoGnomik (8075)
ergoGnomik Creative Commons License 2016.12.14 0 0 8075

Fúrta az oldalamat a kíváncsiság, úgyhogy megkerestem a másikat is. Az Jens Blidontól a Babylon.

Előzmény: sZasz (8074)
sZasz Creative Commons License 2016.12.14 0 0 8074

Nagyon köszönöm, ennek most nagyon örülök. Pedig valamikor régen mindent végighallgattam amit Jeroen Tel-től találtam, ez valahogy kimaradt.

Előzmény: ergoGnomik (8073)
ergoGnomik Creative Commons License 2016.12.14 0 0 8073

A Browbeatre nincs ötletem, bár az első ismerősnek tűnik, de a Dynamix az természetesen a Kinetix Jeroen Teltől. A játék futott Dynamix néven is, és azt TCFS megírta/átírta pluszira ez utóbbi címen.

Előzmény: sZasz (8072)
sZasz Creative Commons License 2016.12.14 0 0 8072

Meghallgattam az összeset, sajnos egyik sincs benne. Azért köszi az ötletet!

Előzmény: siz (8069)
sZasz Creative Commons License 2016.12.13 0 0 8071

Köszi szépen a gyors választ!

Előzmény: siz (8069)
siz Creative Commons License 2016.12.13 0 0 8070

Helyesbítem magam: elnéztem az oszlopot, nem zenész, hanem democsapat (mindkettő)

Előzmény: siz (8069)
siz Creative Commons License 2016.12.13 0 0 8069

Digi konvereter cuccok általában az eredeti C64 kóddal vannak bent a memóriában (NEM a .SID formátum, amit PC-n le tudsz játszani, ahhoz képest mindig hiányzik egy PSID/RSID fejléc és néha van még egy kis plusz kód, ami PSID/RSID kompatibilissé teszi).

A SID-eket a http://hvsc.c64.orgcímen le tudod tölteni, .sid formátumban, ugyanott lejátszót is találsz hozzá. Kereső is van, sok sikert hozzá, mert úgy láttam, hogy mind Browbeat, mind Dynamix egy-egy zenész és elég termékenyek voltak. :)

Előzmény: sZasz (8068)
sZasz Creative Commons License 2016.12.13 0 0 8068

Sziasztok!

 

Lenne pár kérdésem. Sok demo-ban szólnak C64-es zenék digi konverteren. Ezek az eredeti SID formátumban vannak a Plusi memóriájában? Tud valaki PC-n futó SID rippert, amivel a *.PRG-kből/*.D64 akármikből ki tudnám szedni a SID-eket?

 

Illetve a Jungle Project című demo utolsó partjában milyen zenék szólnak? Browbeat/Dynamix, nem találok semmi infót. 

 

Köszi előre is!

Lac+ Creative Commons License 2016.12.13 0 0 8067

Szia Aramir!

Érdeklődni szeretnék, hogy mikorra tudod elkészíteni azon kazetták másolatát a duplikátorral, melyekből nem sikerült TAP fájlt készíteni. Ha szükséges, szívesen küldök üres kazettát.

Köszi előre is!!!

Lac+ Creative Commons License 2016.12.13 0 0 8066

Sziasztok!

Aramir kolléga duplikátora (7983. hozzászólás) hozta meg a kedvemet ahhoz, hogy én is készítsek egyet. Íme, ilyen lett.

Az első tesztek alapján szépen másolja az eredeti kazetták tartalmát.

szalai56 Creative Commons License 2016.11.29 0 0 8065

siz, Gaia küldjetek mail-t.  Holnap kiszállítom.

Gaia Creative Commons License 2016.11.29 0 0 8064

engem is érdekelne, pont két napja döglött meg az egyik gépem a kettőből :( lehet csak kondi vagy biztosíték, de... :(

Előzmény: szalai56 (8062)
siz Creative Commons License 2016.11.29 0 0 8063

Ha más nem repül rá engem érdekel. Plus/4-ből sosem lehet elég. ;)

Előzmény: szalai56 (8062)
szalai56 Creative Commons License 2016.11.29 0 0 8062

Sziasztok

Van 2db leharcolt +4-em.

1. nincs kép (de bekapcs.-nál fekete kép)

2. van kép de nincs kieg ROM valószinüleg. (nincs kedvem szétszedni)

Ha kell, beszéljünk róla.

pacsó54 Creative Commons License 2016.11.24 0 0 8061

Köszönöm! Akkor figyelek és próbálkozom !! További szép napot kívánok mindenkinek !

Tulip990911 Creative Commons License 2016.11.22 0 0 8060

Bocs, csak a tipusszámot kerestettem ebay-en...

Van itthon egy fellelt állapotú Plus4 (meg egy patika is), de egyelőre nem bontanám, hátha feléled.

Előzmény: ergoGnomik (8059)
ergoGnomik Creative Commons License 2016.11.22 0 0 8059

Hát, én nem javasolnám. Ez egy 1-ről 16-ra demultiplexer (vagy minek nevezik), ha jól sikerült kiolvasnom. Ráadásul még a lába is kevés. :D

Előzmény: Tulip990911 (8058)
Tulip990911 Creative Commons License 2016.11.22 0 0 8058
Előzmény: pacsó54 (8056)
siz Creative Commons License 2016.11.22 0 0 8057

8501-et szerintem másik működő gépből tudsz csak kannibalizálni, elfekvő készlet nem nagyon van belőle sehol. Talán eBay-en aranyárban találsz 1-2-t, de kicsi az esélye.

Előzmény: pacsó54 (8056)
pacsó54 Creative Commons License 2016.11.22 0 0 8056

Sziasztok! 

Segítségre lenne szükségem, Commodore +4 géphez keresnék 8501R1 IC-t! Valakinek lenne e tipp hogy hol,merre keresgéljek ??? Vagy ez már halott ügy?? Esetleg helyettesítő megoldás ? Előre is köszönöm !

Szép napot  kívánok mindenkinek !

siz Creative Commons License 2016.11.14 0 0 8055

Nem href-ben, hanem onclick()-ben kell megadni. Pl. <a href="#" onclick="window.history.back()"><font color="#33CCFF" size="3">Vissza</font></a>

 

Lásd: http://www.w3schools.com/jsref/met_his_back.asp

Előzmény: Sheme (8054)
Sheme Creative Commons License 2016.11.13 0 0 8054

Kitettem a Könyvespolc negyedik oldalára, de fennakadtam egy apróságon, segítséget kérek szépen!

 

Eredetileg így tér vissza oda, ahonnan meghívták a linket:

 

print " <p align=center><a href=../../cbooks/books.html target=_parent><font color=yellow size=3>Vissza</font></a></p>";

 

 

Viszont így szeretném visszaküldeni, mert ugye más helyről is használom:

 

print " <p><a href="javascript: history.back()"><font color="#33CCFF" size="3">Vissza</font></a></p>";

 

Nem értem, miért nem működik?

 

Vagy van olyan php-s megoldás, ami oda küldi vissza, ahonnan meghívták anélkül, h nekem meg kellene adnom a parent-et?

Előzmény: ergoGnomik (8034)
siz Creative Commons License 2016.11.12 0 0 8053

Igazából ilyet csak úgy szabad, ha van egy teszt site és ott próbálgatod (vagy offline valami WAMP/LAMP-szerű cuccal). Nem tudom, hogy mekkora most az oldal (DB+html, a letöltések nélkül - vagy akár letöltésekkel együtt), de 2-3 giga helyet én is tudok adni a siz.hu-n tesztelésre (természetesen saját aldomainnel), ha kell.

Előzmény: Csabo/LOD (8052)
Csabo/LOD Creative Commons License 2016.11.12 0 0 8052

Most is így van, az o/ó/ö/õ közt nem tesz különbséget (csak pont a normális hoszzú õ nem megy neki). Szóval megnéztem és így van, jelenleg latin1 a charset. Elvileg csak egy sima ALTER DATABASE lenne... De nem t'om lesz-e valami baja tõle szegénynek. Meg kéne kérdezni indi-tõl (http://plus4world.powweb.com/members/MikeD), az övé az egész és neki van mindenféle hozzáférése, szóval valószínû legalább egy backup-ot kéne csinálni elõtte.

Előzmény: siz (8050)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2016.11.11 0 0 8051

Az Assembler jó lett, kösz.

 

Azt ő/ű-t lehetne egy karakteren tárolni ugyanúgy, mint a az õ/û-t, ha latin1 helyett latin2-t használnál. Egyébként UTF kódolás esetén is működik a komolyabb adatbázis-kezelők length függvénye. A rendszered közelebbi ismerete nélkül nem tudom, miért kell numerikus karakterhivatkozásokat használnod. A keresési funkciót sem tudom, mivel valósítod meg, hogy ékezettelenítést végez. Ha akarod, megnézem közelebből, és segítek fejleszteni, de nekem sem annyira fontos, hogy erőltessem. :)

 

Én szabványos magyar billentyűzetet használok, mert meg lehet szokni, de régebben mindenféle (akár 8x gombos) billentyűzetekhez is definiáltam saját kiosztást. Windowson az AutoHotkeyt (http://ahkscript.org/) ismerem és használom, ami erre is jó lenne. Nem emlékszem, hogy valaha is altkódokkal játszottam volna. :)

Előzmény: Csabo/LOD (8049)
siz Creative Commons License 2016.11.11 0 0 8050

Valószínűleg át kellene állítani UTF-8-ra az adatbázist (legalábbis itt Magyarországon ez a bevett gyakorlat) és akkor natívan lekezel mindenféle karaktert és függetleníti a tárolást a megjelenítéstől (pl. egy ő vagy ű betű két byte-on fog tárolódni, viszont a length() ugyanúgy egynek mondja, ráadásul mintha alapból menne a súlyozás is, hogy az o, ó, ö, ő ugyanaz a karakter legyen keresésben, de ehhez lehet, hogy már magyar locale-t kell állítani).

Előzmény: Csabo/LOD (8049)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!