Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.08.29 0 0 10
Vagy presszó?
bocsesz, meglehet keverem?
Törölt nick Creative Commons License 1999.08.29 0 0 9
Na ne vicceljetek.
A miniszter félrelép, az Ámbár tanár úr meg a többi rémség is baromi sikeres lett a magyar mozikban. Másrészt ezek nemtudom mennyivel jobbak mint az általatok említett "halivudi szarok".(jómagam nem vagyok
feltétlen ellensége amúgy az amerikai kultúrának).
Más. A magyar ún. művészfilmeket ki nem állhatom, nekem ez a szocreál filing sosem jött be, és riasztó ,hogy még mindig ez a divat.
1ebként vannak jól sikerült filmjeink is persze, pl. nagy kedvencem a Szamba.
A kávéház az meg tragédia.

ezvan

Horusz Creative Commons License 1999.08.29 0 0 8
"A magyar filmek esetében meg kéne találni a művész és a közönség film közötti átmenetet. Egyenlőre ilyen film Magyarországon még nem készült el. Nincs átmenet. Egyféle igényt elégít ki."
Presszó?

De ez igaz: átmenet kell... Kompromisszum. Le kell kászálódni az elefántcsonttoronyból! Művészetet a tömegnek!

Nikita Creative Commons License 1999.08.29 0 0 7
Én is boldogabb lennék, ha a százmiliókat tehetséges alkotóknak adnák oda, és a mozik tele lennének az igényes, mélyértelmű magyar filmekkel, ami nem a pénzhiánytól lenne "büdös". Csak ezek a filmek, mint mondottam kevés nézőszámmal mennek, és ezért nem kapják meg a kellő mennyiségű pénzt. A "tömeg" a sikerfilmekre ül be, nem kell mondanivaló, történet, csak sok sztár, nagy robbanások, csillogás és látvány. A művészfilmekre éhezők egy szűk réteg, sajnos nem Ők alkotják a tömeget.
A magyar filmek esetében meg kéne találni a művész és a közönség film közötti átmenetet. Egyenlőre ilyen film Magyarországon még nem készült el. Nincs átmenet. Egyféle igényt elégít ki.
Talán csak abban az esetben mehetne nagy nézőszámmal magyar film és lehetne rentábilissá tenni, esetleg nyereségessé is, ha valamelyik nagy nemzetközi fesztiválon nagydijat nyerne, akkor mindegyik mozi főműsoridőben vetítené hónapokig, s talán teli termekkel. Talán.
Horusz Creative Commons License 1999.08.29 0 0 6
"A Presszó sikeres lett, de ez kivételes eset."
Pedig így kell csinálni... Olcsó, mégis igényes és sikeres... Volt értelme megcsinálni... Nem lufi...

"A te általad felvetett "bogaras" filmek esetére gondoltam. Pl: a Mátrixot, Alient stb. nehéz lett volna 1-2 millió dollárból megcsinálni. Ehhoz a filmekhez sok pénz kellet, hogy jó legyen."
Látványosak, de az értelmük 0. Lufik... Adnák inkább oda egyszer-egyszer a százmilliókat tehetséges alkotóknak ahelyett, hogy futószalagon ontják a szemetet...

Nikita Creative Commons License 1999.08.29 0 0 5
Én nem azt mondtam, hogy kevés pénzből nem lehet jó filmet csinálni. Kiváló magyar filmeket lehet készíteni 20-30 millió forintból is, és a legtöbb esetben ennyiből is készülnek, csak ezekre a filmekre nagyon kevesek kiváncsiak, a llegtöbb esetben nem is ismerik. A Presszó sikeres lett, de ez kivételes eset.
A te általad felvetett "bogaras" filmek esetére gondoltam. Pl: a Mátrixot, Alient stb. nehéz lett volna 1-2 millió dollárból megcsinálni. Ehhoz a filmekhez sok pénz kellet, hogy jó legyen.
Horusz Creative Commons License 1999.08.29 0 0 4
Kis költségvetésből is lehet jó filmet csinálni, pl. Presszó. A sok hollywoodi sablonos igénytelen high-tech szemét között felüdülés az ilyen film...
Az ötlet a lényeg, nem a pénz...
Nikita Creative Commons License 1999.08.29 0 0 3
Nagy hülyeség legyen és jól meg legyen csinálva? Persze, ez jól tud működni, ha van ra elegendő pénz, mondjuk legalabb 100 millió dollár, legalabbis az amerikaiak eseteben. Ha egy magyar filmrendező tudna ennyi pénzt keresni egy filmre, akkor ugyanilyen szinvonalú "bogaras" filmeket tudna forgatni, mint a Hálivúdosak. Csak tudod 100 millió dollárból a magyarok álltalában 200 magyar filmet "szoktak" gyártani, és ez voltaképpen 10 évnyi filmtermést jelent abban az esetben ha évi 20 film készül. mert átlagosan ennyi magyar film készül évente.
A dolgok jelenlegi állása szerint évente 2-3 100-150 millió forintos magyr közönségfilm készül (200-400 ezres nézőszám), a tobbi erősen alacsony költségvetésű művészfilm, amire 4-6000 néző kiváncsi. Sajnos.
Horusz Creative Commons License 1999.08.29 0 0 2
Hát a statisztikákat nézve minél nagyobb hülyeség valami és minél jobban van megcsinálva, annál jobb... Persze nem csak rovar jöhet: dino is, meg Yoda meg minden más... Győzzön a jó, pusztuljon - minél látványosabban - a gonosz...
A méret a lényeg, nem igaz?
Nikita Creative Commons License 1999.08.29 0 0 1
Hmm, szerinted a "szörnyű" magyar filmekre lenne igény?
Horusz Creative Commons License 1999.08.29 0 0 0
A magyar film 0. Sehol egy szörny, ufó vagy valami gonosz rovar...
Nikita Creative Commons License 1999.08.29 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Szerintetek lehet e sikeres magyar filmet csinalni?
Miért nem ülnek be a moziba a nézők magyar filmekre?
Miért nem szeretik a magyar filmeket?
Magyar filmek nézettsége. Katasztrófa!
Mitől van ez?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!