Keresés

Részletes keresés

neptancos Creative Commons License 1999.08.28 0 0 18
Hali!
Voltam barlangász. Állat jó. Veszélyesnek meg nem veszélyesebb, mint országúton biciklizni. Egyiket se halálvágyból csinálom(tam), hanem mert jó. Egyébként a barlangászat nem csak sport. Köze van a természttudományokhoz. Kémia, geológia. Sőt, akár majdnem teljesen sportmentesen is űzhető.
Helósztok!
n.
mikkam Creative Commons License 1999.08.28 0 0 17
Hi,

Reszmrol ez egyaltalan nem halalvagy, es nem vettem eszre senkin akivel egyutt zuhantam, hogy meg szeretett volna halni.
Nem az ilyen tipusu emberek uzik ezeket a sportokat.

Megszokas.. Hozza lehet szokni, de valahogy egeszen maskeppen es unalmas sosem lesz. Ha kihagyok egy kis idot, mint most, akkor
eleg csak ragondolnom es mar jon is az ismeros erzes: gyomorideg, adrenalin rush, egy kis remeges stb. Egyszeruen hianyzik, ezek az
elvonasi tunetek. Ha egyszer belekostoltal es nem dobtad el az elso utan, akkor magaval ragad, a rabja maradsz, es eleted egyik
legfontosabb reszeve valik.
Ugy erzem a hetvegen szetugrom az agyam a Matossal ;)

Meg irok, most mennem kell.

Udv
BT-Pro

Juiice Creative Commons License 1999.08.28 0 0 16
Nos, igyekszem rovid lenni.
Eddig nem nagyon szolt olyasvalamki a temahoz, aki uzott mar ilyesmit.

Nos, en ejtoernyoztem.
Ami a topic cimet illeti: Nem, egyaltalan nem volt semmifele halalvagyam, IMADOM az eletet. De az a fel littyo :))) adrenalin amikor elrugaszkodsz a geptol az valami KIB@SZOTTTTTTTTTTTT jo!!!!!!!

Ennyit a halalvagyrol. Amugy autoval en is megyek mint az allat, vessen meg erte, aki csak akar (meg motorral is). Egyszer mar intezkednie kellett apamnak a rendor ismeroseinel:))) 100km/h faluban:))) DE soha meg egy koccanasom sem volt, arra mindig figyelek, hogy ne veszelyeztessek senkit. Persze 1szemelyes sajat motorbaleset volt par, ha erdekel valakit, van rola egy naplo-szeru iromanyom.

csa

Juice

Stiletto Creative Commons License 1999.08.28 0 0 15
Hi flyOrDie!
...inkább fly! :)
Én nem adtam semmiféle egyértelmű meghatározást, pont az volt a célom, hogy együtt vesézzük a dolgokat.
Mellesleg egyetértek, a biztonság az első! a padlógáz meg fszsg.
Stiletto Creative Commons License 1999.08.27 0 0 14
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy másokat is érdekel rajtam kívül ez a téma! Igazság szerint volt bennem egy olyan halovány előítélet, hogy a fórum tagjai ill. törzsvendégek nem túlságosan érdekeltek ilyen témában...

RobuR:
"Szerintem a sima sportok is jok arra, hogy tanulj magadrol, csak az extremeknel ez a tanulasi folyamat sokkal intenzivebb, nyilvan a nagyobb veszelyerzet miatt."
Részben egyetértek veled, a klasszikus sportok minden tekintetben jók... Az ún. extrémeknél pedig valóban nagyobb hangsúly van a mentális felkészültségen. Ez azonban SZVSZ nem feltétlenül a gyors pszichés fejlődést jelenti, hanem inkább a biztosat. Vagyis minél nagyobb tapasztalatra tesz szert valaki ilyen téren, az annak a jele, hogy fokozatosan le tudta küzdeni az előtte álló fizikai ill. mentális (és a legtöbb esetben ez a fontosabb) kihívásokat.
Ha megfigyelitek, a legtöbb Xsportnál nem igazán számít a kiemelkedő fizikum!
(ja, ha megengeditek gyorsan leírom miket sorolok én ide: sziklamászás és fajtái, barlangászás, búvárkodás, zuhanó ejtőernyőzés légdeszka stb, Xtrm bringázás triál - downhill,gör - deszka - kori, bungeeeeee jumping)
Van 1-2 amit kihagytam, lehet rám köpködni érte - de csak indoklással fogadok el kritikákat! :))))

Még valami, mindjárt végzek...
"az a jo extrem dolog amit nem lehet tul rendszeresen csinalni, mert egy ido utan szokvanyos lesz."

Nem hülyeség, részben igaz - szokványos lesz. De ez nem=unalmassal, s pláne nem azzal, hogy ritkábban kéne csinálni.
Egy idő után a "klasszikusan félelmetes" mókáknál, pl. ejtőernyőzés, a kezdeti félelmet felváltja egy egészséges izgalom...s az bizony nem múlik el
Persze, ha valaki rendszertelenül űzi, ott gyakrabban visszajöhet a hűaqrva mindenitdebevagyokszarva!

flyOrDie Creative Commons License 1999.08.27 0 0 13
Én nem ejtőernyőztem, de olyasmit magyaráztak, hogy nem lehet igazán "megszokni". A másik, hogy ha egyre magasabb szinten csinálsz valamit, akkor egyre újabbak a kihívások, tehát nem lesz megszokott (legalábbis sokáig).

Azt én se tudom, hogy mit jelent az extrém sport, de a topicindító Stiletto meghatározása elég egyértelmű. Az autópályán 170-nel haladni amikor mások is mennek rajta nem extrém sport, hanem faszság. A sport fogalmába nem tartozik bele a kívülállók veszélyeztetése.

RobuR Creative Commons License 1999.08.27 0 0 12
Szerintem a sima sportok is jok arra, hogy tanulj magadrol, csak az extremeknel ez a tanulasi folyamat sokkal intenzivebb, nyilvan a nagyobb veszelyerzet miatt. Ez nekem azt is jelenti, hogy az a jo extrem dolog amit nem lehet tul rendszeresen csinalni, mert egy ido utan szokvanyos lesz. Vagy ez hulyeseg?
Költő Creative Commons License 1999.08.27 0 0 11
off
Milyen biztos, hogy honnan van neked értesülésed a mirő?

Indítsd az Alternatívmalév (miértmész 180-nal az emmhetesen?) topicot :-)

offoff

(g)

Chavo Creative Commons License 1999.08.27 0 0 10
Öreg!
Azért tettem ide, mert pont erről van szó!
Aki annyira siet, mennyen repülővel.

Itt igenis gondolni köll olyan mazsikra is, akik csak hétvégén vezetnek, vagy eccerűen öregek és nem úgy reagálnak egy seggükbe érkező száguldóra, mint ahogy várod.
És arról is biztos értesülésem van, hogy te sem vagy rokonságban Hakki-vel.
Indult egy topic: Te miért mész ötvennel a Hungárián? címmel.
Inditsunk egyet!: Te miért mész 180-nal az M7-esen?

Költő Creative Commons License 1999.08.27 0 0 9
Ha valóban úgy van, hogy a kihívások az ördög művei, akkor igencsak kedves számomra az öreg, hiszen nagyon jót cselekedett velünk.

Chavo
Egébként a 180-M7 dolog akkor volna extrém sport, ha nem veszélyeztetnél vele másokat. SZVSZ így leginkább extrém hülyeség.

(g)

Chavo Creative Commons License 1999.08.27 0 0 8
A kihívások az ördög művei és mint ilyenek mindig kedves célok az ember előtt.

Miért mászik fel valaki a Mount Everestre? Miért lesz kaszkadőr?
És TE miért mész 180-nal az M7-esen?

Költő Creative Commons License 1999.08.27 0 0 7
Szerintem pont az élet egyfajta megismerését (szeretetét?) jelentik, azoknak akik csinálják (nekem is :-). Persze az adrenalin sem elhanyagolható tényező ;-)
Másrészt az, hogy ki mit sorol az extrém sport kategóriába az egyénenként változik. Van akinek már a kocogás is az, másoknak esetleg a base jumpingnál kezdődik.

kheiron
Ne hiszem, hogy bárki is a "veszély fölösleges keresése" miatt foglalkozna ilyen sportokkal. Igazából már a fölösleges szóval is gondjaim vannak. Ha valaki esetleg keresi a veszély, azt semmiképpen nem jódógában és fölöslegesen teszi. Nagyon érdekes dolgokat tudhatsz meg önmagadról, életrő, stb. (hú de hülyén hangzik :-) az un. veszélyes helyzetekben. Sőt, ami kívülről talán veszélyesnek látszik, az lehet, hogy belülről korántsemaz!!!

(g)

kheiron Creative Commons License 1999.08.27 0 0 6
Az attól függ, mit veszünk az extrém sportok kategóriájába. Ha a MTB-ot vagy a siklóernyőt igen, akkor inkább csak ritkább sportokról beszélünk.
Ha kanyonmászás (ld. nemrég Svájcban(?) vagy 15 halott), vagy versenyúszás cápákkal :-), akkor véleményem szerint egyszerűen a veszély fölösleges keresése olyanok számára, akik jódolgukban már nem tudnak mihez kezdeni.

Üdv
Kheirón

flyOrDie Creative Commons License 1999.08.27 0 0 5
Akkor én már RobuRhoz is és Zmac-hoz is csatlakozom.

Én is szó szerint azt érzem, hogy egy kis heti veszélyérzet mellett intenzívvé válik az élet. Ezt nem pótolja semmi más, még akkor sem, ha az nagyon érdekes vagy szórakoztató dolog.

Zmac Creative Commons License 1999.08.27 0 0 4
Csatlakozom RobuRhoz.

Szó sincs halálvágyról, csak a mindennapok gyenge ingerei helyett, illetve azok mellé kell valami más. Az én esetemben ez lehet teljesen veszélytelen egésznapos hegyi gyaloglás, esetleg bivakolással fűszerezve, biciklitúra, a veszélyesebbek közül sziklamászás, lehetőség szerint valami komolyabb helyen, ahol több kötélhosszt kell legyűrni. De halálvágynak nyoma sincs, sőt! Inkább az életemet szeretném intenzívebben élni. A biztonsági intézkedések is ennek megfelelőek. ( Szólómászás csak jól ismert, és magasabb részeken csak jóval a tudásomszintem alatti utakon.)

RobuR Creative Commons License 1999.08.27 0 0 3
Extrem sportok helyett inkabb altalanossagban veszelyes dolgokat mondanek...
Nem halavagy, csak sajatmagam legyozese, sajat hataraimmal valo szembesules, hogy mi a max amire kepes vagyok. Van aki kivancsi ezekre, van aki nem. En igen, nemtom miert.
getom Creative Commons License 1999.08.27 0 0 2
Ezen tényleg érdemes elgondolkodni. Én is, aki sakkozni szoktam...
lobo Creative Commons License 1999.08.27 0 0 1
Vagy nulla pillanat (:-))
Stiletto Creative Commons License 1999.08.27 0 0 topiknyitó
Korunk sebesség, izgalom, kalandvágy igényeinek felfokozott kielégítése? Vagy netán természetes adrenalin pótlás?
Estleg valóban halálvággyal küszködők szórakozása?
Nektek mi a véleményetek az extrém sportokról?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!