Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 2017.07.01 0 0 23682

Fegyvert kellene a halántékomhoz fogni, hogy pl. a Rosensteinben hamburgert rendeljek 3800 forintért.

De elmúlik majd a gourmethamburger-láz is, miként lassan kivesztek a magas gasztronómiában pár éve még kötelezőnek gondolt gőtepetehabok is. Jelenleg a morzsa kötelező (a desszertek mellett), remélhetőleg annak sincs már sok hátra.

Előzmény: nagypapi51 (23672)
lola31 Creative Commons License 2017.07.01 0 1 23681

Tényleg nem éri meg a vendéglátásban pénzt mosni? Vagy Ricsi a kabrióval szállítja ki a pizzát az Okay Itáliából?

https://444.hu/2017/06/30/a-dozsa-gyorgy-uton-balesetezo-m-richard-viszi-ma-a-belvarosi-pizzeriat-aminek-elozo-tulajat-szervezett-bunozok-uldoztek-le-magyarorszagrol

Előzmény: Logofet (23663)
bakibaby Creative Commons License 2017.07.01 0 0 23680

Bezárt a Pajtás, államtitkár úrnak új törzshelyet kell keresnie:

 

http://index.hu/video/2017/07/01/pajtas_etterem_bezar_utolso_ebed/

 

bb

lola31 Creative Commons License 2017.07.01 0 1 23679

Ezekbe például bele lehet harapni. És nincs összetrutyizva, hanem karakteres állaguk van.

lola31 Creative Commons License 2017.07.01 0 0 23678

Az eredeti recept szerint 25% marhavesefaggyút kell tenni a hamburgerhúsba.

Magyarországon ezt sokszor sertésszalonnával helyettesítik. Tehát ez egy recept és nem valamiféle hamisítás. Azért teszik bele, mert attól jobb lesz. Csak nem 40%-ot, hanem kevesebbet.

Előzmény: Boszorka (23677)
Boszorka Creative Commons License 2017.06.30 0 0 23677

Rendes steakért halálos vétek lenne. Lényem szerint Amerikában 40% marhafaggyú van az ottani hamburgerben. Egyszer kóstoltam, azóta se. Én jobb fasirtot csinálok.:-)

Előzmény: Caipi (23675)
A Nikk Creative Commons License 2017.06.30 0 0 23676

torzít a lencse, magasabbnak tűnik a burger...

Azért a házi csipszért pedig már a látványa alapján is odavagyok.

Előzmény: lola31 (23669)
Caipi Creative Commons License 2017.06.30 0 0 23675

Alapból én sem vagyok oda érte, de ahol rendes steak megy bele, ott nagyon jó tud lenni. 

Előzmény: nagypapi51 (23672)
lola31 Creative Commons License 2017.06.30 0 0 23674

Pedig nagyon jó étel, csak rettentő kevés hely az ahol tényleg jó. Ezért lejáratták. És nem szabad elvinni, csak helyben, frissen.

 

Előzmény: nagypapi51 (23672)
lola31 Creative Commons License 2017.06.30 0 0 23673

Azzal van a baj, hogy túlgondolják, túltolják.

Jó hamburgerzsömle-és nem labda alakú felfújt, hanem olyan amit át lehet harapni-jó húspogácsa(ami nem egyszerű) és olyan garnierung ami nem folyik. Külföldön sokszor ettem jó hamburgert, általában egyszerű helyeken. Például az ezzel foglalkozó amerikai gasztrosorozatokban is néha elképesztő hamburgereket lehet látni.

Előzmény: Hepci (23670)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.06.30 0 0 23672

Hamburger ab ovo nem hoz lázba, legyen bármilyen szofisztikált is.

Nem mondom, önvédelemből évente 2x bekapok egyet a BK-ben,

de ennyi pénzért már 'rendes' kaját is lehet enni... :)

 

Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.30 -2 0 23671

Én a Solier házi hamburgerével jártam így 3700-ért.......

 

Pont ahogy írod, megfogni, átharapni nem lehetett, úgyhogy le kellett venni a "kalapját", szétszedni az egészet és alkotóelemenként megenni. És egyébként a "semmi különös" kategória volt.

 

Úgyhogy most már ha hamburger, akkor a Kalóz a Szlovák úton, a belvárosban meg a Zing (de ha éhes vagyok a Burger King is elmegy), a fele ennyiért se. 

Előzmény: Hepci (23670)
Hepci Creative Commons License 2017.06.30 0 0 23670

A gurmé hamburgernek semmi értelme: nem lehet normálisan elfogyasztani, ha meg késsel-villával lát neki valaki, akkor minek rakták össze az egész halmot.

Értelme kizárólag az alap hamburgernek van: szar buci, szar vékony húsutánzat, szar vékony sajtszeletke, kevéske szar szósz.

Ezt meg lehet utcán enni és semmilyen illúziót nem kelt.

Előzmény: lola31 (23669)
lola31 Creative Commons License 2017.06.30 0 0 23669

A 3800 Ft-os Rosenstein hamburger.

Hát nem tudom. Nekem gusztustalan. Nem szabad ennyire folynia egy burgernek. Ennél jóval karakteresebbnek kell lennie. Ahogy kedvenc Pierre-ünk mondja a burritoról és a burgerről:

-Meg kell tudni fogni, és nagyot beleharapva megenni.

Hát ezt a Rosenstein hamburgert nem lehet.

Mondjuk eleve látni sem bírom a trutyizott ételeket. 


 

 

http://index.hu/index2/#bloghu/burger/2017/06/29/vendegpost_rosenstein_burger

Macroglossa Creative Commons License 2017.06.28 0 0 23668

köszi, akkor nem forszírozom a helyet, van elég indiai étterem a városban

Előzmény: Hepci (23667)
Hepci Creative Commons License 2017.06.27 0 0 23667

Voltam ott egyszer, de nyilván nem akkor jártál arra.

Nem egy nagy mutatvány, én legalábbis a jobb budapesti indiai éttermekhez képest gyengébbnek éreztem a hasonló műfajú ételeket, és az adagok se voltak nagyvonalúak.

Előzmény: Macroglossa (23665)
A Nikk Creative Commons License 2017.06.27 0 0 23666

Kirakatvállakozásnak és számlagyárnak tökéletesen megfelelő lehet egy vendéglátóipari egység.

Előzmény: Logofet (23663)
Macroglossa Creative Commons License 2017.06.27 0 0 23665

én a Városmajor utcában a pakisztáni étteremmel szemezgetek jó ideje, de még soha, semmikor, senkit nem láttam bent ülni...

Előzmény: Logofet (23663)
Macroglossa Creative Commons License 2017.06.27 0 0 23664

Volt ismerősöm, aki plázában zongoraszalont vezetett, szó szerint heti 1 ember ment be, viszont világbajnok lett sodokuban, keresztrejtvényben és makramékészítésben...

Előzmény: Hepci (23662)
Logofet Creative Commons License 2017.06.27 0 0 23663

Rohadtul nem éri meg ilyen módon pénzt mosni. Sokkal inkább arról van szó, hogy olyan emberek nyitják meg ezeket a boltokat, akik szép pénzt kerestek más területeken, ezek pedig gyenge próbálkozások olyasmivel, amihez nem értenek. 

Előzmény: lola31 (23652)
Hepci Creative Commons License 2017.06.27 0 0 23662

A divatüzletek elég gyorsan váltakoznak a központi szinten, tehát nem biztos, hogy csak mossák. Illetve az is lehet a magyarázat, hogy baromi gyorsan kimossák (pl. másfél milliárdot beütnek másfél hónap alatt), aztán le is húzzák a rolót, mivel hát végeztek vele...

Netán presztízsből is fenntarthatnak ilyen boltokat - nincs is szebb, mint amikor van egy plázában az embernek egy 30 négyzetméteres haute couture üzlete, amiben az eladón kívül egy ember fordul meg. Hetente.

Előzmény: lola31 (23652)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 23661

Én sem tudok, lévén hogy nem rendelek párizsi szeletet.

Neked viszont rengeted negatív tapasztalatos lehet, melyek a jellemző hibák?

 

Előzmény: lola31 (23660)
lola31 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 23660

Látszólag roppant egyszerű. De mégsem az. Fenntartom amit mondtam. Ha szerinted más a helyzet, akkor mondd meg hol tudsz Budapesten jó párizsi szeletet enni? Én nem tudok ilyet.

Előzmény: nagypapi51 (23659)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 23659

...Én még soha nem láttam egyetlen étteremben sem jó párizsi szeletet...

Gondolom, nem is rendeltél soha :)

Önkibe nem a kulináris élményért - ez a fogalom ismeretlen volt - ment az ember,

hanem hogy elverje az éhét.

Egy párizsi szeletnél max. az alapanyaggal, meg a használt zsiradékkal lehet mellé lőni.

 

Előzmény: lola31 (23658)
lola31 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 23658

Én még soha nem láttam egyetlen étteremben sem jó párizsi szeletet. A leghalványabb fogalmuk sincs róla hogy kellene készíteni.

Előzmény: Boszorka (23657)
Boszorka Creative Commons License 2017.06.26 0 0 23657

Akkoriban még kisebbek voltak az igényeid. Fogadok, hogy ma már nem izlene az a párizsi szelet.

Előzmény: nagypapi51 (23656)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 23656

Ebben spec. soha nem voltam, néha elmentem előtte.

Volt még a körtéri 'mérgezde' - ma Meki -  meg a Tanács körúti Centrál, itt néha ettem a '80-as évek elején, elég jó párizsi szeletet készítettek sült krumplival, majonézzel 22 forintokért.

 

 

Előzmény: H_G (23655)
H_G Creative Commons License 2017.06.26 0 0 23655

Nyugodjanak békében, szörnyű kaja volt ott. (Mint az iskolai napközi, csak még rettentő sós is.)

 

Előzmény: nagypapi51 (23651)
lola31 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 23654

Itt például sose voltam. És a láncolat egyikében sem. 

Előzmény: nagypapi51 (23651)
lola31 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 23653

Találkoztam vele nemegyszer. Olyannak gondolom amilyennek láttam. Egyébként nem lenne a süteményivel semmi gondom, ha harmadannyiba kerülnének. Annyit megérnének. De amellett hogy nagyképű arrogáns fasz, üzletileg valamit mégis jól csinál, mert a sok féleszűnek el tudja adni ezen az áron. Én a kezdeti időkben jártam oda, akkor még nem volt kiugróan drága. 

Előzmény: Hepci (23644)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!