Keresés

Részletes keresés

lola31 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 24131

"Megnéztük, hogy hol esznek, hol isznak, de vajon hol ismerkednek a harmincas NER-milliárdosok? Forrásaink teljesen eltérő válaszokat adtak. Van, aki szerint az ismertebbek nem is nagyon mennek a zsúfolt, nyilvános éjszakai helyekre. Aki mégis Budapesten bulizik, az inkább az ötödik kerületbe jár, például ide:

  • Bestia (Szent István tér)
  • Bob (Bacardi Original Bar a Széchenyi téren)
  • Bad Girls (immár Yellow) szintén a Széchenyi téren

a külföldiek által nagyon kedvelt hetedik kerületi partihelyek ebben a körben nem játszanak, a bulinegyedből egyetlen helyet, a Kazinczy utcai BRKLYN-t azért többen szóba hozták. Budán kevesen maradnak, de ha mégis, akkor a MOM Leroy, vagy a Bimbó utcában a Piros Pezsgő (korábban Kispipacs) frekventáltabb.

 

Előbbiek voltak a gyakrabban emlegetett helyszínek, a beszélgetésekben azért még szóba került:

  • a Kiosk, ahová kifejezetten szofisztikált társaságok járnak kreatív, beöltözős bulikra. Ezeken a tematikus partikon kicsit idősebbek, nagyvállalkozók, színészek, nagykövetek bukkannak fel.
  • A rooftopok (tetőteraszok, sky barok), amelyek közül a Párisi Áruház tetején található 360, a Váci utca 1. tetején a St. Andrea Wine, és az Aria Hotel tetején a High Note a frekventáltabb.
  • A nagy hajós bulik - évente kétszer, változó szervezési és finanszírozási háttérrel a Dunán szokott a topelit egy hajós bulin találkozni, de ide tényleg csak a felső tízezer legfelsőbb kasztja bejáratos."
lola31 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 24130

„Éppen ezért a NER-lovagok látóterében sincsenek állócsillagok” – vélte egy forrásunk. Mi is ezt tapasztaltuk, a beszélgetésekben sok helyről hallottunk, nem voltak igazán erős sűrűsödések, az eltérő időpontokban és helyszíneken zajló háttérbeszélgetésekben résztvevőket természetesen nem tudtuk összeereszteni, de aligha alakult volna ki konszenzus, mert sokszor teljesen ellentétes véleményeket hallottunk.

Összességében azért úgy tűnt, hogy a nagyon vagyonos, „újgazdag” fiatalok nem feltétlenül a legjobb, a szakma által leginkább elismert konyhákat, az igazán egyedi fine dining helyeket kedvelik, mert ezekben sokszor kevésbé van „élet”. Nem az ételek minősége a fontos számukra, hanem a hozzá kapcsolódó presztízs, legyen persze jó a kaja, de az sem baj, ha sokan vannak a helyen „csajcsapatok is”, mint az ötödik kerületi csúcshelyeken - fogalmazott számunkra egy gasztronómiai szakértő.

Saját akol

Az biztos, hogy nem hátrány, ha a hely tulajdonosáról azt gondolhatják a fiatalok, hogy nem ellenségesek, az ő világukból valók – meséli egy forrásunk, aki szerint, ilyen szempontból favorizált volt mostanában:

  • Andy Vajna Nobuja,
  • Zsidai Roy számtalan helye (a Várban a Jamie's Italian, a Pierrot, a 21, a Pest-Buda, a Baltazár a bulinegyedben Spíler, vagy a Kempinski aljában az ÉS)
  • korábban az Erzsébet téri Terminal is így volt elkönyvelve, de ott nemrégiben változás történt.
  • Budán még elég kevés hely megy, de a fiatalabb gazdagok között még leginkább a Déryné Bistro, a MOM Leroy, a TJ Piccolino, a Fáma (ez még egy új hely, de már a vizsgált körben is nézegetik).

  • Ötödik kerület

    Többen is úgy vélekedtek, hogy a NER legfőbb kedvezményezettjei számára a legnépszerűbbek a pesti, elsősorban az V. kerületi helyek, ahol a beszélgetőpartnereink természetesen személyesen ismerik az éttermek már-már legendává vált tulajdonosait (a külön-külön is több hellyel rendelkező Lecsót, vagy Hubertet hallottuk például így emlegetni).

    Valamiért a NER-kör étkezései és szórakozásai a Bazilikától a Kazinczy utcáig terjedő bulinegyeden belül sokkal inkább a Bazilika felőli részre korlátozódnak. Az érintettekkel beszélgetve ez a kör kifejezetten szereti a Tokio, a TJ, a Kiosk, a Borkonyha, a Babel és a Kollázs (Four Seasons oldala) nevű helyeket.

  • Többen megemlítették, hogy a Black Swan egy bizonyos kör (az Origo vezetői) számára amolyan hazai pálya, de rajtuk kívül is azonnal kivívta a legjómódúbb fiatalok tetszését a hely. A Klauzál utca ugyan nem a legelegánsabb környék, de a Black Swan így is top kedvenc lett. Az érintettek kifejezetten lelkendezve meséltek a hely minőségéről (akár Londonban is lehetne), ahogy többen megemlítették, hogy a bár érdekessége, hogy a nyilvános részhez képest, a „VIP”-ban többen férnek el.
perrier jouet Creative Commons License 2017.12.12 0 0 24129

Hanyatt én sem estem, de jó volt:) Ami még tetszett mostanában az a dobrumba és a sáo vietnami étterem.

Előzmény: kifli (24124)
seci Creative Commons License 2017.12.12 0 0 24128

Ahhhh, koszi! Gondolhattam volna, hogy megnezem a FB-ot...
-seci

Előzmény: PisztolyP (24127)
PisztolyP Creative Commons License 2017.12.12 0 0 24127

Inkább az fb-t használják, mint a webet... van déli menüjük, ez pl. a mai:

 

"A keddi déli menü!
Ebéd: 12:00-14:30
Vacsora: 19:00-23:00

Leves:
Hagymaleves: 1050Ft

Előétel:
Kagylósaláta, rántott mangalicafej: 1050Ft

Főétel:
Kacsacomb, káposzta, birsalma: 2050Ft
Mangalica, bácskai rizottó: 2050Ft
Báránytekercs, csicsóka, kelbimbó: 2050Ft

Desszert:
Körte carpaccio, citromkrém: 1050Ft
Panna cotta, bazsalikomos eperhab: 1050Ft
Francia csokitorta: 1050Ft

2 fogás: 2450Ft
3 fogás: 2650Ft"

Előzmény: seci (24122)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.12.11 0 0 24126

Ja igen, már látom, hogy ez a Bajor Imi féle Kicsi Huszár helyén eresztgeti a gyökereit... A szálloda odébb van 2 házzal, és annak is van valami kultúráltnak látszó étterme...

Előzmény: Hepci (24123)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2017.12.11 0 0 24125

Grúz Étterem: Bp. III- ker- (Óbuda)?

kifli Creative Commons License 2017.12.11 0 0 24124

én voltam és nem estem hanyatt a fricskától

 

Előzmény: Hepci (24123)
Hepci Creative Commons License 2017.12.11 0 0 24123

Nem szállodában működik, hanem pincében, de működik.

Előzmény: sunnysun222 (24121)
seci Creative Commons License 2017.12.11 0 0 24122

Megneztem most a Fricska honlapjat, de csak képeskonyv.

Van ugyan Menu a menuben, ahol latok egy itallapot meg egy tésztalapot (ahol kilos tesztaárak vannak)

Nemtom...

-seci

Előzmény: sunnysun222 (24121)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.12.11 0 0 24121

Na igen. Mivel manapság elég ritkán járok arra, óvatosan és halkan meg is kérdezném, hogy ez a hely él-e még?

 

Sejtésem szerint nagy valószínűséggel igen, mert ugye ez abban a szállodában műxik, a körút előtt és és az Akácfa utca között? Az pedig a más, olykor szinte kibogozhatatlan hátterű  bérleményektől eltérően egy stabil alapot jelenthet...

Előzmény: lola31 (24116)
Alpári Gnác Creative Commons License 2017.12.08 0 0 24120

Köszönöm mindenkinek!

Előzmény: Hepci (24117)
seci Creative Commons License 2017.12.07 0 0 24119

Ajanlottatok itt Házi/Állat Bisztrót valamikor, az még jó/él?

-seci

Előzmény: seci (24115)
Hepci Creative Commons License 2017.12.07 0 0 24118

Olimpia, Hilda (az utóbbiban főz mostanában Takács Lajos).

A 15 perc tömegközlekedéssel necces mindkettőnél, a másodiknál a pénzbeli keret is.

Előzmény: seci (24115)
Hepci Creative Commons License 2017.12.07 0 0 24117

Bock Bisztró, Rosenstein

Előzmény: Alpári Gnác (24111)
lola31 Creative Commons License 2017.12.07 0 0 24116
Előzmény: seci (24115)
seci Creative Commons License 2017.12.07 0 0 24115

Ugy nez ki, hogy jovo heten hazalatogatok Pestre. Tudnatok nekem ajanlani a Blaha es vonzaskorzeteben (ami M/villamossal <15 perc) olyan ettermeket ajanlani, ahol van ebedmenu es <3000 Ft/fo? Leginkabb (ujragondolt) "magyarosch" ettermeket keresnek (Nu bisztro kedvenc volt, de ugye bezart), curryt/kinait/nepalit/stb tudok itt is enni.

 

A Hold utcai piacon majd korbenezek, 1-2 napra biztosan talalok majd ott ennivalot, de hatha van valami jo otletetek a "bazishoz" kozelebb.

 

Elore is koszi.

-seci

 

cszoli Creative Commons License 2017.12.07 -1 0 24114

Tényleg azt hiszi valaki, hogy nem egyértelműen megkülönböztethető egy reklámposzt és egy magánvélemény??

A reklámposztokat ignoráljuk. Bár tilos, megakadályozni nem lehet.

Előzmény: Bohém2016 (24113)
GPF Creative Commons License 2017.12.07 0 1 24112

A Hold utcai piacon Széll Tamás készíti. Igaz, hogy "kicsit" újragondolva, de remek!

Előzmény: Alpári Gnác (24111)
Alpári Gnác Creative Commons License 2017.12.07 0 0 24111

Hölgyeim és Uraim!

 

Egy kis segítséget kérnék az itt jelen lévő desszert specialistáktól és bárki mástól, aki gondolja:)

 

Egy barátom kiváló somlóit keres és mivel én nem vagyok túlzottan expert a témában, abban reménykedem, hogy mondtok nekem ilyen helyet.

Helyben fogyasztásról lenne szó és nem lenne baj, ha nem Budán lenne.

Belváros, metró előnyben.

 

Előre is köszönöm!

homerx Creative Commons License 2017.12.02 0 0 24110

sk persze :)

Előzmény: homerx (24109)
homerx Creative Commons License 2017.12.02 0 0 24109

ez erdekes. meleg volt az eloetel. a terrin igy lagyra sikeredett, de finom volt. kifejezetten kulon kostoltam a kagylot, ami fennsegesre sikeredett. szerintem ez vitte a primet ebben az etelben. a jovo evi horvat nyaralasnal mar be is terveztem egy st.jakabos kajat :)

Előzmény: nagypapi51 (24108)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.02 0 0 24108

...a nyulterrin st.jakab kagyloval telitalalat volt...

erről ha lehetne, bővebben, hideg a meleggel?

 

Előzmény: homerx (24107)
homerx Creative Commons License 2017.12.02 0 1 24107

a minap a faustoban ebedeltem. a nyulterrin st.jakab kagyloval telitalalat volt. a mediterran halleves ugyszinten. a borjuszelet borjumiriggyel nem sikeredett jol. a husok allaga kituno, de a sot hianyoltam rola. suteskor meg kellett volna hinteni.

Logofet Creative Commons License 2017.12.02 0 0 24106

Évek óta nem jártam a Kéhliben, de múlt vasárnap -mindenképpen vadast akartam enni- újra kipróbáltuk. Semmi extra, de korrekt ételek, a Forró fazék velőcsonttal és a vadas szarvasból, zsemlegombóccal is nagyon korrekt volt, a túrógombóc -amit én már csak megkóstolni tudtam, mivel semmi hely nem maradt már a gyomromban- valóban frissen készült, könnyű és finom volt. Az kell mondanom, hogy amennyiben valakit nem zavar az oldschool kiszolgálás, egy magyaros kajálásra bőven vállalható az intézmény.

lola31 Creative Commons License 2017.12.02 0 0 24105

Ritka kivétel, de ezeket a képeket a hozzáfűzött magyarázatokkal érdemes végignézegetni.

https://velvet.hu/europa/2017/12/02/mi_kerul_ezen_a_tesztan_12_ezer_forintba_galeria/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

perrier jouet Creative Commons License 2017.11.22 0 0 24104

Black Swan - alapjában véve bár, de az étel nagyságrendekkel jobb az átlag barfoodnál, a kedvenc Blue Foxot is megütötte. Edame babot és utána kacsát ettünk. Ár-értékarányban ajándék kategória.

Előzmény: Caipi (24103)
Caipi Creative Commons License 2017.11.17 0 0 24103

Az jó leht, nekem 1930+-os van kettő, imádom őket olvasgatni. Azokban is még simán van kapribogyó, meg hasonlók.

Előzmény: Boszorka (24099)
seci Creative Commons License 2017.11.17 0 1 24102

Nem tudom tudjatok-e, de egy klasszikus cukrásztankonyv (Keményffi Gábor - Tóth Illés Cukrászkönyv) elerheto itt: http://www.ruszwurm.hu/cukrasztankonyv/ (online verzio) avagy a MEK-ben is (PDF) http://mek.oszk.hu/04400/04414/

 

-seci

Előzmény: Boszorka (24099)
Boarhunter Creative Commons License 2017.11.17 0 0 24101

Az egyik legdrágább kaják a rákfélék, az a többségnek simán "belefér" de a gyakorlatilag ugyanúgy kinéző rovaroktól sikítófrászt kapnak...

Előzmény: Amerigo61 (24100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!