Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.05 0 0 406
Akkor nincs más hátra mint előre. Menjünk terepre! Ezek engem is izgatnak. Van pár olyan hely, ahol lehetne tán kutatni zavartalanul ilyen talán eltitkolt ősi dolgokat... Egyiptom kilőve, mert ott lelőnek. Igen, nem zárom ki hogy szándékosan titkolnak bizonyos mindenkori, kvázi elit körök, olyan ősi tudást, ami szerintük nem tartozik a fogyasztó birkatömegre.. Ez nagyon is valószínű szerintem is.
Előzmény: Rejtélyvadász (404)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.01.05 0 0 405


Kalapács Ez a kapalács vajon milyen "kori" lehet ?









http://atlantium.blogspot.com/2006/12/atlantium-episode-vii.html
Előzmény: Rejtélyvadász (404)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.01.05 0 0 404


"....Sajnos ezek az ezoterikus ábrándozó portálok nem hiteles források..."


Hát igen. Vagy hitelesek, vagy nem. Persze ezt néhány tudományosnak mondott oldalról is el lehet mondani. De most nem ez a lényeg......

Viszont ez a Jim Hurtak nem egy szélhámos személy benyomását kelti. Amúgy "mellesleg" egyiptológus.

Egyébként sok mindenről nem lehet hallani, pl. a hasonló föld alatti világról, amely
Juan Móricz nevéhez fűződik.

Szerény véleményem szerint a tudomány nagyon nem szereti, ha valami olyan "kerül" elő, amely felforgatja az eddigi álláspontokat.

Pl. azt nem tudom elhinni, hogy nem nézték meg a nagy piramisban, hogy mi van a "kis ajtó" mögött. Vagy te hallottál róla ? Szóval, sok mindent eltitkolnak.........a tudomány érdekében.....







Előzmény: Törölt nick (402)
menroting Creative Commons License 2010.01.05 0 0 403
Arra az egyszerű kérdésre tudsz válaszolni hogy miért az Alfa Draconis csillagot jelölték meg sarkcsillagnak a Toerisz orrával ?
Előzmény: tengelykereszt (397)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.05 0 0 402
Jó lenne látni valami tudományos igényű értekezést is erről. Sajnos ezek az ezoterikus ábrándozó portálok nem hiteles források...
Előzmény: Rejtélyvadász (401)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.01.05 0 0 401

Az egyiptomi piramisok "rendeltetéséről" már sokféle teóriát felállítottak.

Az elmúlt években kicsit "megkutatták", és eléggé érdekes dolgokat találtak, s fűztek hozzá érdekes elképzeléseket.

Bár, már biztosan sokan ismerik az alábbiakat, hátha van, akinek még érdekes.

"........ Nemrégiben megrendezésre került egy összejövetel Ausztriában és a Giza project egyik kulcsfontosságú tudósa, Dr. Jim Hurtak, a MÉLYSÉG TERMEI címmel bemutatott egy filmet a munkálatokról. A film, melyet csak a század végén terveztek közzétenni, egy 15000 éves metropolisz felfedezését mutatja be, mely a Gizai fennsík alatt terül el.......

.....Az ásatásokkal felfedett technólogia jóval felülmúlja a gépi technológiát. Ahogy Arthur C. Clark viccelődött egyszer „minden olyan technológia, mely felülmúlja a miénket, számunkra mágia”. Dr. Hurtak szerint olyan társadalom élt ebben a városban, mely feltörte a genetikai kódot és rendelkezett a „Felsőbb Fényfizika”, a fizikai spektrum kulcsaival… azzal, amit Gilgamesz keresett híres vándorlása során, mikor az Istenek elveszett városát kereste.......

........A vitatott Holt Tengeri Tekercsekben, melyből napvilágra kerültek a Bibiliából kivett Enoch könyvek, Enoch egy múltbéli csodás civilizációról ír, mely visszaélt a magasabb szintű tudással és nem kerülhette el az Özönvíz pusztítását. Mind átvitt értelemben, mind a szó szoros értelmében elveszítették a „kulcsokat” és a magasabb szintű tudást. Enoch azonban megígéri, hogy több tradíción keresztül, idesorolva még a Maya Quetzacoatal legendáját is, visszahozza ezt a tudást „az idők végezetén”, a jelen kor ciklusának végén......."




Itt olvasható


menroting Creative Commons License 2010.01.05 0 0 400
Oké megkeresem neked hogy miért is írják ezt s nem is egy helyen.
Előzmény: tengelykereszt (397)
menroting Creative Commons License 2010.01.05 0 0 399
Azt mondták a joy által belinkelt filmben hogy a domborművet a készítőik egy nagyon régi rajz alapján készítettékTehát az teljesen lényegtelen hogy a templom mikor épült fel.
Előzmény: tengelykereszt (397)
menroting Creative Commons License 2010.01.05 0 0 398
Hát igen, személyeskedés nélkül nem élet az élet.
Előzmény: tengelykereszt (396)
tengelykereszt Creative Commons License 2010.01.05 0 0 397
Az egy szokásos homokszórás, hogy az építés ideje kétséges. Itt rossz lóra tettél, mert a denderai templom építési ideje, illetve időszaka a legismertebbek közül való. Ez egész más, mint a piramisok, ahol tényleg vannak kétségek az építési időpontokkal.

Az igaz, hogy ez a templom egy réginek a helyén épült. Na és? A legtöbb templommal így van ez, még a keresztény templomokkal is. De ez nem jelenti, hogy pontosan olyan és főleg nem, hogy az egyik illusztrációja vagy vésete is ugyanaz. Ez olyan mintha azt állítanád, hogy egy Jézus feszület kőkorszaki eredetű, mert mondjuk az illető templom is egy pogány vagy őskori emlékhelyen van.

Arra viszont van bizonyíték, hogy az állatkörrel mezopotámiában foglalkoztak. Írtam is, de valahogy fittyet sem hánysz a lényegre, ezt már láttuk.

Az is lehet, sőt biztos, hogy az egyiptomiak is foglalkoztak vele. Na és? senki se tagadta, hogy volt kapcsolat az ókori kultúrák között már az előtt hogy Egyiptomot meghódították a perzsák.

Ennyit egyelőre, ez is sok lesz, de ha ezen túl lennénk, rátérhetnénk, pontosan milyen alapon állítják a 25000 évet, de az kellene hogy te magyarázd el, itt. Az érdektelen, ha csak belinkelsz egy csomó maszlagot. Valahányszor benézek ilyenekbe, egy ideig vicces, de utána fárasztó, de azt ne reméld, hogy utána nevetgélsz rajtunk, és átmész egy másik helyre, másik maszlagot linkelni, az ember idejét közben elpazaroltad.
Ha nem te magyarázod el, erős a gyanú, hogy a magyarázatot sem fogod érteni, akkor meg minek az egésszel fáradni?
Előzmény: menroting (393)
tengelykereszt Creative Commons License 2010.01.05 0 0 396
menroting

Csak kérdezted? Ez jól hangzik, csak álságos. Nem véletlenül írtam a 391-et. És nem véletlenül hívtam már föl a figyelmet máskor is, pl a Nibirusban is, hogy tenálad gondolkodás nélkül elfér egy 65 millió éve széttört nibiru egy mindüssze 3600 éve itt járt nibiruval.
Tehát te csak kérdezel, de közben öntöd, tömegével idézed az ordító ostobaságokat. Amikor ezekkel szembesítenek, megsértődsz.
Azt is állítod, hogy a szkeptikák nem cáfolnak semmit, tehát igazak az eredeti, többnyire ismerten hoax weblapok.

A valóság az, hogy sok magyarázat elhangzott, de vagy nem érted, vagy nem akarod érteni, vagy direkt eltussolod. A nibiruban egyszer válaszoltál, 2 szóban, de majd abban a topikban reagálok, hogy ne offoljak.

Denderai zodiákus. Ez szép téma, én szívesen vitatkoznék ezen, de látva, hogy sem a tudásod nincs meg hozzá, sem a szándékod arra hogy tanulj hozzá és megértsed azt hiszem hiábavaló lenne az én fáradságom is. Most is látni való, hogy csak azért dobtad be a denderát, mert a többi topikban sarokba szorultál, ufó és nibiru. Te állandóan csak olvasod ezeket a szemeteket és eszedben sincs megtárgyalni, és ha mások megtennék, otthagynád ezt a topikot és mennél egy másikra, egy újabb zöldséggel.

Ez a lényeg. Egy kicsi ontopikot a következő írásomban írok.
Előzmény: menroting (393)
menroting Creative Commons License 2010.01.04 0 0 395

Igazad van ,elég zavaros.Keveset alszom mostanában.

 Tehát hol és melyik évben látszódhatott  az éjszakai égbolt a nyári napforduló idején  éjfélkor igy  ?

Előzmény: joy (394)
joy Creative Commons License 2010.01.04 0 0 394
Az utolsó mondatod gondold át még1*!
Előzmény: menroting (393)
menroting Creative Commons License 2010.01.03 0 0 393
Nem teljesen értelek.Én csak megkérdeztem hogy melyik lehetséges .Vagy már ez is állítás számodra ?
De a denderai templom építésének idejéről is különféle vélemények vannak .Ráadásul a dombormű készítésének ideje sem egy biztos pont az égboltképhez ,mert vannak akik azt állítják hogy egy régiebbi égboltrajz volt az ezt elkészítőknek a mintája.
Mindenesetre érdemes lenne szimulátorban megnézni hogy melyik évben látszódhatott igy az égboltkép és hol a nyári napforduló idején pont éjfélkor.
Előzmény: tengelykereszt (391)
joy Creative Commons License 2010.01.03 0 0 392

"...Az ábrázolás is vázlatos, nincsenek mennyiségek, értékek és számok, inkább művészi, mint tudományos..."

 

Anno nem a tudományosság, hanem a művészi ábrázolás volt a cél.

Szép, elkápráztató, az írástudatlan népséget megkapó díszes képek készítése volt a cél.

Tudományosság?

Még halovány célként sem szerepelt a hatalmat bitorlók, rabszolgatartók céljai között.

Előzmény: tengelykereszt (391)
tengelykereszt Creative Commons License 2010.01.03 0 0 391
menroting
Ez a legfárasztóbb benned, ez a hektikus ugrándozás egyes állítások között, amik fényévekre vannak egymástól.

A 387-esben még 25000 évvel ez előttről van szó, azután a 389-ben már csak kr.e. 700-ról. Értem, ez az utóbbi más helyről származik, de mégis lehetetlen így vitázni, ha így ugrálsz. Ezzel ugyan csak magadat vezeted félre, hozzáértőt nem.

A kr.e. 700 nem más mint az a kor amikor egyiptom már perzsa befolyás alatt állt ahol viszont tipikus volt az állatövvel való foglalkozás és az asztrológiai is főleg onnan származik. Állandóan a "csillagjárással" vesződtek.
A denderai templom még ennél is később épült, a hellenisztikus korban, sőt az után, a ptolemaioszi időben, amikor ezek közismert dolgok voltak.

Az ábrázolás is vázlatos, nincsenek mennyiségek, értékek és számok, inkább művészi, mint tudományos.
Előzmény: menroting (389)
joy Creative Commons License 2010.01.03 0 0 390

Spíker azt mondja, amit leírtak neki.

 

Egyébiránt miért ne lehetne igaz?

A csillagképeket jól ismerték, hiszen sokat ők maguk képzeltek oda. Az, hogy az északi sark feletti égboltot mutatja érthető, ugyan is a Föld gömbölű, és folyamatosan pörög, kering, így ami az északi féltekén egy éven át megfigyelhető, az pontosan kiadja az "északi sark" fölötti zodiákus képeket, amelyek változásai nem évezredekben, évmilliókban mérhetőek.

Ami ma látszik egy év alatt, piciny eltéréssel azonos a 2 700 év előttivel.

A piciny változás legfőbb oka a technika fejlődése, amely miatt tudjuk jól, hogy a zodiákus figurák csillagainak a valós térben semmi köze nincs egymáshoz, óriási távolságok, fény évek-évtizedek, vannak közöttük. Sőt némelyik csillagnak látszó objektum a valóságban sokkal távolabbi galaxis.

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Csillagk%C3%A9p

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Csillagalakzatok

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_Medve_(csillagk%C3%A9p)

Előzmény: menroting (389)
menroting Creative Commons License 2010.01.02 0 0 389
Ebben a videóban 32 perc 20 másodperctől van erről szó.Ezt mondja a narrátor
" Egy hatalmas dombormű ami az északi sark feletti égboltot mutatja úgy ahogy ke.700-ban láthatták a nyári napforduló idején éjfélkor."

Ez igaz lenne ?
Előzmény: joy (388)
joy Creative Commons License 2010.01.02 0 0 388
Előzmény: menroting (387)
menroting Creative Commons License 2010.01.02 0 0 387
A denderai Hathor szentély mennyezetének pompás zodiákus fríze állítólag az égbolt 25000 évvel ezelőtti állapotát mutatja.
Valóban ? S ha igen akkor ez a tudomány mai állása szerint mégis hogy lehetséges ?

http://quakestar.org/dendera.htm

zodiak
joy Creative Commons License 2009.12.21 0 0 386

Relytélygyáros!

Adós vagy Obama bejelentésével.

Most itt nyomulsz forrástalan zöldségeiddel?

Előzmény: Rejtélyvadász (383)
astronom Creative Commons License 2009.12.21 0 0 385
Ezt a portált internetmarketing szakemberek hozták létre, akik értenek ahhoz, hogyan kell látogatottá tenni egy portált.


:o)))))))
Előzmény: calyx71 (381)
astronom Creative Commons License 2009.12.21 0 0 384
Csak meg ne kérdezze valaki, hogy konkrétan kikből álltak ezek a titokzatos japán és európai tudóscsoportok, igen nagy kínos hallgatás lenne a válasz :o))))

Semmit sem tud, de mindent tagad. Amit pedig állít, azt nem tudja bizonyítani.

Folyamatosan hülyeségeket beszélsz, rejtélycsináló uram.
Előzmény: Rejtélyvadász (383)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2009.12.21 0 0 383


".......A közelmúltban több japán és európai tudóscsoport utánozta, ha csupán töredékformában is a korai építkezéseket, tanulmányozás és bizonyítás végett. Az eredmény, szinte teljes kudarc. Ott kezdődtek a gondok, amikor a Níluson átkívánták hajóztatni a tonnás köveket, annak elsüllyedése nélkül. Ezután a homokon végképp megfeneklett a maradék tömbök vontatása, hogy aztán azok magasba emelése már csak a modern darukkal legyen lehetséges, ám így is csupán egy nagy törmelékhalom lett a kívánt piramis helyett......"

Azt gondolom, hogy ugyan úgy, egy törmelékhalom lenne a végeredmény, ha korunk valamennyi technológiáját igénybe vennék egy "új" piramis megépítésénél.

A mai tudomány a multunkról :

Semmit sem tud, de mindent tagad. Amit pedig állít, azt nem tudja bizonyítani.

Előzmény: calyx71 (381)
menroting Creative Commons License 2009.12.21 0 0 382
A személyesre is kiváncsi lennék.Remélem nem ijedsz meg te sem az itteni szkeptikusoktól.:-)
Előzmény: calyx71 (381)
calyx71 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 381
Ez pl egy mondjuk tudományos álláspont talán:

http://foldirejtelyek.repeta.hu/az_egyiptomi_piramisok
calyx71 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 380
A személyes, persze bizonyos mértékig szubjektív véleményemre vagy kíváncsi, vagy a tudományos álláspontra?
Előzmény: menroting (379)
menroting Creative Commons License 2009.12.21 0 0 379
Szerinted ez mit jelent ?
Előzmény: calyx71 (378)
calyx71 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 378
„Minden fél az időtől, az idő fél a piramisoktól” (arab mondás).
Előzmény: repcsepista (377)
repcsepista Creative Commons License 2009.12.12 0 0 377

Kedves Mentrótingunk, én ugy imádom magát...

 Ide figyeljél, mikor irni akartam, egy olyan ütés ért, hogy szanaszét repült minden köröttem, meg rögtön levágott a conpucám is, ugyhogy messzire kiszaladtam, mert már majdnem, hála hála a jóIstenünknek, meggógult a lábam, s kellett neked tüztengerbe mászkálni...

 Ime a cim, piramisok, meg eltünt civilizációk, mikor nagyon is, azokkal kell kezdenünk a kapcsolatot, akik fel, először, aki le, azok szerintem itt vannak, de hol?

 Meglehet, hogy valami fenti kezdeményezés, de akkor nem ebből az anyagból, s ha igen, akkor az a termézetes - biológia létezés, amit ufóikkal látogatnak, meg hogy másvilág, itt minden döglött, vagyis átmenet, igy le s fel, ez csak egy... civakodás? -nesze semmi, fogd meg jól?

 Nemértettem soha, hogy miért csak azt lehet beszélni, amit a szánkba adtak, mit?

 Voltunk, ti lesztek?

Előzmény: menroting (373)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!