Keresés

Részletes keresés

CaMeL Creative Commons License 1999.05.12 0 0 90
beep: Almádiné ? Nem, engem nem tanított, de most velem ballag egy osztálya. Mondj még tanárokat hogy ki tanított ? Mailt megkaptad ? Kovács András nevű bátyám nem ismerős ? 92 ben végzett, és a Kónya volt az ofője !
Cute: ez a hasis móka nem semmi... "jó kis terv", ahogy Süsü a sárkány mondaná...
Chornell Creative Commons License 1999.05.11 0 0 89
Hu. Nekem elég friss az élményem, hisz tavaly érettségiztem. Garantáltan be volta ijedve az egésztől. Mindenki mondogatta, hogy könnyű az egész, de én nem hittem nekik, persze ki is hitte volna el!
Mi már egész negyedikben fegyelmeztük a pénzügy and könyvvitel tanárunkat, hogy hogyan viselkedjen. Érettségi előtt egy nappal bementünk megbeszélni a haverommal, hogy hová szeretnénk ülni, megmondtuk, ha nem oda ültet, akkor nagyon morcosak leszünk. Persze csak nevetett. "Nem nem lehet ... " - mondta, igaz közben mosolygott. Láss csodát, hát nem egymás mögé kerültünk?
Érdemes megpróbálni, hátha bejön. Egyébként semmit sem értünk el vele, hiszen nem tudtuk megbeszélni a dolgot.
Azért majdnem ötös lett (4)
...
Szóbeli előtt úgy éreztem, ha nem mehetek be azonnal, hát meghalok. Akkora mákom volt, hogy amikor bementem irodalomra az érettségi álnok pont kiment valahová, így az ofőnek számoltam be, teljesen megnyugodtam. Érdemes keresni valamilyen dolgot, amibe belekapaszkodhatsz, ... ha már kiment akkor semmi baj nem lehet, ha most jött be akkor még biztos nyugodt, hú már sokan voltak nála, biztos elfáradt stb.
A törinél meg kávézni ment ki. (mindkettő 5+külön dicséret)
A matek az szuperprimitív. Pedig állítólag az idei még könnyebb lesz.(5+d)
Előttem már többen említették, én is csatlakoznék, igaz még csak egy évet húztam le az egyetemen, de egy vizsgaidőszak rosszabb mint másfél érettségi, ha másban nem, a megtanulandó anyag mennyiségében tuti.
Meg : MINDEN PROF. EGY NAGYKÉPŰ ÖNZŐ ÁLLAT, A KÖZÉPSULIS TANÁRAID MEG KEDVESEK ÉS KÉSZ!!!

Jó érettségizést:
Üdv: Chornell Halmosh

Cute Creative Commons License 1999.05.11 0 0 88
A baratnomnek B betuvel kezdodik a vezetekneve, ezert a reggeli csoportba volt beosztva. Du felhivtam, hogy hova lett mar. Akkor ebresztettem fel szegenyt...

A nyelvtankonyvem szuz allapotban volt a 4 ev soran. Mikor ott acsorogtam a folyoson, ramjott a gorcs, hogy na most mi lesz, bele sem neztem. Beszaladtam egy terembe es elolvastam belole egy oldalt. Aztan osszecsaptam, hogy ennek nincs ertelme, 4 ev anyagat nem fogom 5 perc alatt megtanulni, lesz ami lesz. Azt huztam amit elolvastam. 5-ost kaptam, hiszen minden friss volt az agyacskamban.

Most jon a lenyeg. Az egesz ugy kezdodott, hogy elszivtam egy kis hasist, meg reggel. Igen jol erted. Ettol irto laza lettem, csak az volt a baj, hogy mire behivtak, hanynom kellett. Mondtam, hogy szeretnek kimenni a WC-re, de azt valaszolta a vizsgabiztos, hogy nem mehetek ki, mert mar huztam tetelt. Ezert behoztak nekem egy zacskot, es az erettsegi bizottsag vegignezte, ahogy hanyok. (1991 - a tanarok akkor meg a TV-ben sem lattak kabszert, igyhat azt hittek, a vizsgadrukktol lettem rosszul. Es nem ertettek, hogy mit vigyorgok.)

A tetel az Aranyviragcserep volt, es elmondtam rola mindent ami eszembe jutott. Az is 5-os lett. Toribol ugy inditott a tanar, hogy mikor volt a 48-as forradalom. Mondtam, hogy 48-ban. Aztan meg egy kicsit meseltem a dualizmusrol.

Na figyelj, a lenyeg, hogy soha nem kerul szoba tobbet az eletben, hogy hanyasra erettsegiztel. A felvitelire koncentralj, az a lenyeg. Az erettsegi annyi, hogy igen vagy nem. Es a nemhez sikhulyenek kell lenni, ami azert nem vagy, mert a mellekelt abra szerint tudsz irni.

Gabola Creative Commons License 1999.05.11 0 0 87
Szóbeli előtt én úgy röhögtem, hogy minden izgalmam elszállt (na, jó, túlzok, de biztos használt a jókedv) Az ok a következő: lányosztályba jártam, és elterjedt a hír, hogy hímnemű fiatal stb... elnököt kapunk. Nosza rajta sok khmm nő ha már nem tanult, kiöltöztek, miniszoknya, csábos blúz, smink, ami csak belefért. Aztán reggel bemutatták az elnököt. Kb. 60 éves nő volt kereszttel a nyakában - XY , Magyar Tudományos Akadémia, teológia...
A röhögést néhány osztálytársnőm váltotta ki, ahogy rohantak a WC-be ( "úristen, egy szentfazék!") smink le, szoknyahuzigálás minél lejjebb, ilyesmi.

Végül csak úgy biztatásképpen:"Nem kötelező beszélned. Minden, amit az érettségin mondasz, később felhasználható ellened!"

Heavy_D Creative Commons License 1999.05.11 0 0 86
Erettsegi meghozza tortenelem. Nem volt a srac valami nagy spiller toribol, de azert oda tolta a kepet a bizottsag ele.
Tetel gorog demokraciak (azt hiszem az elso tetel volt volt) vagy valami ilyesmi. Beszel, beszel mindenrol majd jon a felmento kerdes(persze kozben vizsgabiztos kavezni visszik) meghatarozo szemelyisege a kornak?
- Julius Cezar!
Kettes es soha tobbe ne keruljon a szemem ele!

p.s. a srac en voltam vagyok ez ego de igy volt. :)

beep Creative Commons License 1999.05.11 0 0 85
off
Oda ocsem, oda: Almadine matek/fizika. Tanit(ott) teged?
on
Előzmény: CaMeL (84)
CaMeL Creative Commons License 1999.05.11 0 0 84
X polgártárs, köszi hogy megkíméltél a topic megkeresésétől, mert már nagyon aktuálissá vált tényleg. :)
beep: ki volt az ofőd ? A XX. kerületi Kossuth gimibe jártál ??
chris: nekem nem lesz ilyen mákom, mert egy tanár sem ilyen.... :(((
CML
cris Creative Commons License 1999.05.11 0 0 83
Mesélek én is..egyébként ha én le tudtam érettségizni akkor neked mosolyogva menni fog :-)))
X tantárgy(nonames)-..jaaa és évvégén bukta volt tehát pótvizsga +éretségi- éppen szünetre készültem, az elemibb tárgyakból(matek,magyar.töri) már kész voltam maradt a szakma(3 tárgy+angol)..tartsunk szünetet..ok..
Megyek kifele a teremből,egyenesen Wc, egy kis nyugalom..szembejön az X tantárgy tanára,kérdezi:
-Mit tudsz?
Nyögöm:-Ehh semmit...vagyis 12. tétel..
Mire Ő:-Rendben balról ötödik boríték..
Bementem kihúztam és Ötöske lett belőle

sirC
Ps:Az érettségi előtti napon jöttem haaz a nyaralásból(okt x-edike)tanulas ohne:-))
Egyébként így előre nagy nagy kalappal:-))

Rigel Creative Commons License 1999.05.11 0 0 82
Az írásbeli érettségik nevetségesek, főleg a matek írásbeli színvonala. Azon csak az nem megy át aki nem akar.
A szóbeliknék csak a tanár ill. az elnök jóindulatán múlik minden. Velem pl. kiszúrt az irodalom tanár, kettest adott szóbelin, és így hiába volt az összes többi jegyem négyes, hármas került a bizonyítványomba magyarból. Egyébként mással is kiszúrt, mert volt olyan is, akinek egyest adott az irásbeli irodalom jegyére, holott az illető 5 oldalt írt. Egyszóval máig tisztázatlan okokból az érettségire meghülyült a tanárunk, pedig előtte ennek semmi jelét nem mutatta...
beep Creative Commons License 1999.05.11 0 0 81
CaMeL vaz, en is a Kossuthban vegeztem! :-))))))

Kirol kersz erettsegivel kapcsolatos infot? ;-)

Előzmény: CaMeL (55)
X polgártárs Creative Commons License 1999.05.11 0 0 80
Polgártársak,
azt hiszem kezd aktuálissá válni az érettségi, javítsatok ki, ha tévedek, addig is maradjon szem elött ez a topik.
xpt
CaMeL Creative Commons License 1999.03.21 0 0 79
NEm tanultam soha oroszt, de érzem, hogy ez nagy hülyeség... :)
CML
Hancu Creative Commons License 1999.03.18 0 0 78
Nyelvi érettségi, a legközismertebb nagyvérosi legenda:

Orosz vizsga X évvel ezelőtt, a figura nagyon nem tud. Utolsó utáni mentőkérdés, a tanár felmutat egy ceruzát, és megkérdi "Sto eta?". A srác izzad, izzad, majd reménykedve kiböki: "Da, eta sto..."

CaMeL Creative Commons License 1999.03.18 0 0 77
Köszi. "Ez" a kivételek közé tartozik. De annyira azért tudok angolul, hogy ne legyen boldog :))) Sőt, ha a Rigó utcai gyerekek is úgy akarják (ergo sikerült a nyelvvizsgám) akkor nem is kell ebbe belemennem... ;-)
CML
Előzmény: Maminti (76)
Maminti Creative Commons License 1999.03.18 0 0 76
Nézd CaMel, az angol írásbelinél pontok vannak. Ott vagy le tudod fordítani a mondatot vagy nem, ugye... Tehát ott nem nagyon tud csinálni semmit a tannéni. A szóbelinél pedig úgy vettem észre, hogy (nagyon elfajzott tanerők kivételével), mindenki át akar segíteni, és minél jobb jegyet adni.
Előzmény: CaMeL (74)
Mr Spock Creative Commons License 1999.03.18 0 0 75
Kedves Palank,

OFF TOPIC (mert nem erettsegi).
Nem kellett kb. nyolc évi orosz tanulás után nagy ásznak lenni ahhoz, hogy felkapjam a fejem

Meg ma is rejtely szamomra:
Altalanos, kozepiskola, egyetem elso ket eve: osszesen 10 evnyi orosz tanulas. "Intelligens es muvelt" embernek szamitok. Es ha hiszed, ha nem, nem tudok tizen tul szamolni, es nem tudnek 50 akarmilyen orosz szot felsorolni. Mondatrol meg teljesen el lehet feledkezni. Ugyanakkor, harom ev angol tanulas utan (gimiben), miutan kijottem USA-ba, minden plusz iskola nelkul, egy ev utan mindent megertettem, es mindenkivel tudtam mindenrol kommunikalni. Tanulsag (amit en ebbol levontam): nyelvet nem lehet iskolaban megtanulni, akarhany ev tanulas utan sem.

Gabor

Előzmény: Dr. Égely Palánk (42)
CaMeL Creative Commons License 1999.03.18 0 0 74
Q: Ha a mondjuk az angol írásbelim 3-as lesz... és a szóbelim 5 -ös. Akkor egyértelmű a négyes, vagy a tanár dönti el ? Csak azért kérdem, mert nem naon szeressük egymást a tanárnénvel !!
CML
Maminti Creative Commons License 1999.03.18 0 0 73
Ahogy jobban belegondoltam, eszembe jutott még egy-két sutka. (Tényleg 9 éve lett volna?) Elég gyalázatos töritanárunk volt, tanítani sem tudott és emberileg sem volt nagy ász. A társam, aki a reformkort húzta ki, nem igazán tudott a témához szólni, amikor még egyet kért, a Kiegyezést kapta meg. Persze ekkor már teljes blokk volt nála, úgyhogy mindegy volt neki, hogy mit kap... Szegény kicsüccsent a székre, a tanerő persze belekérdez, még jobban összezavarva szegény lányt. A történész vizsgabiztos látván, hogy gáz van, önerőből ment volna ki kávézni, vele tartott volna a dirinéni is - szintén töriszakos - mire tanerőnk utána szólt, hogy ne menjen ki, döntse el, hogy a lány megkaphatja-e a kettest vagy sem...
Maminti Creative Commons License 1999.03.18 0 0 72
Sziasztok! :)

Én a nyelvi érettségikhez tenném oda a magam kis opuszát. Választott tárgynak az oroszt jelöltem meg, mert még mindig több esélyem volt itt, mint mondjuk a fizikánál... de azért annyira komolyan nem vettem a tanulást, mint például a magyarnál. Szóval megejtettük az írásbelit, úgy éreztem, nem is sikerült rosszul, viszont az orosztanárom egyszerűen nem volt hajlandó elárulni az eredményét, amit ma sem értek, elvégre én követtem el, miért ne tudhatnám, hogyan is sikerült? De azért annyit ki tudam szedni belőle, hogy lehetett volna jobb is. Erre viszont komolyan megijedtem, mert nem igazán tudtam, hogy ő mire érti a jobbat, illetve azonos-e a "jobb"-on való értékelésünk. (nekem egy 3-as vagy 4-es is egész jó lett volna, de lehet, hogy teljesen elszúrtam?...) Eljött tehát a szóbeli ideje. Mondanom sem kell, hogy például történelemből pont az orrom előtt húzták ki az őskori társadalmakat, a mellettem ülő kikapta a Reformkort, rám meg a Magyarország helyzete 1919-től 31-ig mosolygott... De azért szépen haladgattam a tárgyakban, majd mindenhol megkaptam a 4-est, és eljött az orosz. Először elbeszélgettünk, ami körülbelül abból állt, hogy igennel és nemmel válaszoltam a tanárnő magvas kérdéseire, majd kihúztam a könyvtár tételt, amire természetesen csak pislogtam. Persze aranyszívű tanárnőm rögtön kihúzott a pácból, és elkezdett egészen másról kérdezni, amin viszont még jobban meglepődtem... :) Érzésem szerint egyik oldalon húztak, a másikon toltak, és már lélekben felkészültem a pótérettségire, amikor a tanárnő mosolyogva megadta a 4-est... Azóta sem tudom, hogyan sikerült az "elszúrt" írásbelim, ha a tutira pocsék szóbelimmel is négyest kaptam...

Iwo Creative Commons License 1999.03.17 0 0 71
Off on:
-----------
Hi Mike!

Szóval, bocsi hogy nem ismertelek fel kapásból, de ahogy te is mondtad, az idő szalad :)
Nem azzal a Walley-val kellett volna kaparászni, mert az életbe rá nem jöttem volna, hogy mi van. Most már emlékszem, az valami multimédiás gyerekeknek cd volt, amiről kellett írni valamit. Ja, ha Holut mondasz, akkor egyből tudom, de így Mike-al már nem ment. Mi van veled? Minden Ok? Nálam nagyjából igen.
Off off
--------

Hogy ne csak off legyek, itt van néhány aranyköpés, amit a saját füleimmel hallottam (ergo benn voltam a teremben):
1. Srác kihúott irodalomból valami Csehov + orosz dráma tételt, és persze fingja nem volt az egészről. Jött a mentőkérdés, az elnök nem akart újat húzatni:
-"Na, uram, akkor mondja meg mi a különbség a tragédia és a komédia között!"
-"Hááááááááááát.... Pl. ez a szituáció az én szempontomból tragédia, az önökéből komédia..."

paff, kész. újat kellett húzni, de az már megvolt neki.

Másik: Magyar írásbeli előtt mindekit idegeltünk, hogy biztos lesz József Attila, azt mindenki olvasgassa (ez olyan reggel 7.40-kor volt, 20 perccel a kezdet előtt). Persze nem volt, volt helyette viszont Kosztolányi: Édes Anna. Na, az egyik srác ezt választotta, viszont akkora volt benne a drukk, hogy egy apró dolgot elbaszott:
Minden Kosztolányi szó _helyett_ József Attilát írt... Erre persze csak akkor jött rá, amikor beadta. Úgy kivágták, mint a szart. Vigyázni kell...

CaMeL Creative Commons License 1999.03.17 0 0 70
"Amugy elvezet volt szobeli utan kijonni, es belebambulni a sok izgulo osztalytars kepebe. "
...de szeretném ezt már érezni... :)))
CML
Előzmény: The Dark One (69)
The Dark One Creative Commons License 1999.03.17 0 0 69
Heh, amikor en mentem, ugyanezt a kerdest tettem fel vagy negyvenezer embernek, hasonlo valaszokat is kaptam. Mondtam szarok ratok, es tanultam rendesen, vagy 2 hettel szobeli ill. irasbeli elott. Probaerettsegi megvolt otosre, minden. Toribol a 26 tetelbol az elso 22+B tetelt tudtam, irodalombol nem tanultam semmit. Namarmost en alapvetoen iszonyu pech-es ember vagyok, szal be, tori, huzas, 26-os tetel. Csendes orjonges, kis csucsules, majd tanaaaarno, pottetelt kerek. Huzok - BAM - 23-as. Nem hittem a szememnek, rettenetesen orjongtem. Aztan kerdezett rendesen, kiizzadtam egy 2-est. Irodalom is rettenetes szivas, 3 azert kiizzadva.

Nekunk se szobelin, se irasbelin nem segitettek, de azert fair-ek voltak. Amugy elvezet volt szobeli utan kijonni, es belebambulni a sok izgulo osztalytars kepebe.

nemisbéka Creative Commons License 1999.03.16 0 0 68
A nyelvi érettségik aranyosak és szórakoztatóak :). Én olaszból mentem lendülettel, tanultunk rá egy teljes napot barátnéimmel (értsd: elmentünk egyikőjükhöz és nagyszerűen elbeszélgettünk pasikról, a Jövőről, bankettről és egyéb, az olasz nyelvhez és irodalomhoz szervesen kötődő topicokról :) ). Írásbeli 3 óra, 3 tanár őrködött az érettségi tisztaságán váltásban. Első óra: megpróbálkoztunk a kérdések megértésével :), a tanár középkorú pasi, nem is tanított minket, mérsékelten volt jóindulatú -- ergó mindenki a saját papírját volt kénytelen fixírozni. Váltás: a terem fülig vigyor, megkönnyebbült sóhajjal nyugtáztuk, hogy kedvenc számtech tanárunk (huszonfiatal srác) próbálkozik majd a kollektív, egyre gyülemlő információéhség fékentartásával . Hát, nem erőltette meg magát, szerencsére... :). Amikor már nagyon nagy volt a csatazaj (az első 10 perc után senki nem fárasztotta magát suttogással :) ), néha kis szemrehányással a hangjában megszólalt: "na de lányok, kicsit csendesebben...." :))) Én negyedóra alatt végeztem, mindenkinek elmondtam, amit tudtam, unalmamban félredőltem a padon, mégiscsak ciki lenne ennyicske idő után beadni. Barátnőm mögöttem a "Puska helyett" c. sorozat témábavágó darabját használta a pad alatt, csak éppen kikerült a takarásomból, s ezt nem vette észre sem ő, sem én -- a kis könyv pedig narancsszínben virított a srác orra előtt... A kedves ember nézte egy darabig, aztán bőszen elkezdett nekem integetni, hogy vissza kéne egyenesednem. Nem értettem, miért, úgyhogy tett egy finom célzást a lányzó tevékenységére, és hogy "legalább az illúziót őrizzük meg..." :) Harmadik óra: a terem merev vigyázzülés-pozíciót vett fel, fizikatanárnőnk mellett a lélegzést is kétszer meggondolta az ember, s mindenki úgy tett, mintha. :) Szóbeli: Dante volt a nyerő tétel. Kimegyek húzni, tanárnéni tartja a cetliket, lassan nyúlok az egyik felé, ekkor halk morgás szájszegletéből: "balra, balra, balra... most jó." Kézrátétel -- jé, Dante... ;)
Előzmény: CaMeL (66)
Iwo Creative Commons License 1999.03.16 0 0 67
Hi Mike!

Már hogy a viharba ne emlékeznék, cimbora! Hát persze, hogy kezedvolt a dologban! Azóta is hálás vagyok:)

A viccet félretéve, szerintem Te engem összekeversz valakivel, mivel az égvilágon halvány lila fingom sincs, milyen szerepről van szó. Talán színész voltam az előző életemben? Ki tudja. Annyit tudok, hogy én egy 19 éves emberke vagyok, aki tényleg tavaly érettségizett:)
bocsi az offért

Előzmény: Mike (60)
CaMeL Creative Commons License 1999.03.16 0 0 66
Sajnos még nincs. Amúgy angol. Ha a Rigó utcai népek is úgy akarják... :)
Ha már itt tartunk, akkor bármilyen vicces vizsgátok elmesélhetnétek !!!!
CML
Előzmény: nemisbéka (62)
jo_lenne_tudni Creative Commons License 1999.03.16 0 0 65

En annak idejen pont arra jatszottam, hogy kinek nincs semmi evforduloja, es ki volt mar regen.

Előzmény: nemisbéka (64)
nemisbéka Creative Commons License 1999.03.16 0 0 64
Tegyük hozzá: az elmúlt 5 év tételeit (vigyázzat: ha pl. Kosztolányi novellaelemzés volt, attól még vers még jöhet tőle) nem kérdezhetik. És lehet spekulálni, kinek van születési, halálozási, házassági :) stb. évfordulója.
Előzmény: jo_lenne_tudni (63)
jo_lenne_tudni Creative Commons License 1999.03.16 0 0 63
Azt tanacsolom minden erettsegizonek, hogy nezze meg az elmult 10-15 ev teteleit es valogassa ki, hogy mi lehet belole. Nekem annak idejen bejott ketto a harombol.

Magyarbol ugy mentem at, hogy nem igazan szerettuk egymast a tanarral, ahol tudott keresztbetett. Meg nem is szerettem soha az irodalmat. Jott az erettsegi, es ugy megtanultam a konyvet, hogy oldalra tudtam mi hol van. Ennek ellenere o gyozott, es csak 4st kaptam. :-(
Fizikabol sajat hulyesegem miatt majdnem vagtak. Kozpontit irtam a BME villanykarara...
Tortenelembol is belehuztam ahova nem kellett volna. A Bocskais reszt nem tudtam. Fogtam a terkepet, neztem a nyilakat, evszamokat es kitalatam a nagyjat. Egy helyen megbuktam, mert nem tudtam egy gyules helyet. A tanar probal segiteni. "Van arra egy cukorgyar is". Azt tudtam, hogy eszakon volt, de nem jutott eszembe ott egy cukorgyar sem. Felve benyugom "Kaba maradt csak a kornyeken, de az nem igazan arrra van...".
"Szerencs!" mondja a tanar. "De ott csokigyar van..." valaszoltam. A feszult erettsegi legkorben mindenki rohogott, es vegul 5st kaptam.

nemisbéka Creative Commons License 1999.03.16 0 0 62
Már írtam, de Hancu megerősített: törin térkép rulez! CaMeL, milyen nyelvből próbálkozol? Vagy kibekkelted nyelvvizsgával?
Hancu Creative Commons License 1999.03.16 0 0 61
CaMeL,

Nyugi... az érettségi nem arra van, hogy megsz*passák az embert (arra a Rigó utcai nyelvvizsgákat, meg az egyetemek/főiskolák első két-három félévét találták ki), mindenkit átengednek... Hacsak nem változott meg drasztikusan a helyzet az elmúlt hat évben... Néhány sztori a vadabbak közül (megjegyzendő, hogy nem gyógy-helyre jártam, ezek Vác legerősebb középiskolájában estek meg):

1. Történelem, a fazon kihúzza a Hunyadiakat. Leül, csend. Kérdeznek tőle ezt-azt, csend. Totál rövidzárlat, csak hebeg-habog. Utolsó mentőkérdés a bizottság elnökétől: Hogy hívták Hunyadi János két fiát? Mátyás beugrik a szerencsétlennek, aztán öööö... ööö... A háttérben az egyik segítőkész tanár elkezd őrülten saját magára mutogatni (Lászlónak hívták termszetesen), a figura pedig asszociál... és kinyögi a tanár vezetéknevét! Kettes...

2. Irodalom, összehasonlító verselemzés. Bevezető mondat: "Hát ugye, a két mű között már formailag is erős különbségek fedezhetők fel...". Tanár arca felvirul, végre egy értelmes ember, de folytatja: "...mert az egyik sokkal hosszabb mint a másik." Pont. Kész. Kettes.

3. Digitális technika. A csaj kihúzza a legvadabb tételt, valami mikroprocesszoros istenátkát. Mindenki sűrűn veti a keresztet, ahogy a szőke magabiztos mosollyal leül. És nem szólal meg. Öt másodperc dermedt csend után a bizottság elnökét pánikszerűen kihívják kávézni, majd...

- Szóval...
- Állj. Kettes jó?
- Persze...

Végül a saját sztorim: történelem, szintén a Hunyadiak. Hogy, hogy nem, a használható segedelmek között volt a történelmi atlasz, egy dupla oldalas Hunyadiak hadjáratai térképpel. Kijegyzeteltem az utolsó pixelig mindent, aztán vagy negyedóráig regéltem a téli hadjáratról (minden egyes csatát dátumra pontosan megemlítve :) ), mire megunták és bevésték az ötöst...

Szóval fel a fejjel, ha ki akartak volna rúgni, azt megtették volna az eltelt négy év alatt...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!