Keresés

Részletes keresés

Jackie Creative Commons License 1998.06.02 0 0 15
Most ? ha nem most majd holnap...
miért? mert f@aszfejek hozzák a döntéseket

Seize the day !

Élj úgy, mintha ma lenne az uccsó napod !

Jackie

janus Creative Commons License 1998.06.02 0 0 14
Sziasztok!
Úgy gondolom, hogy azért akkora nagy baj nincs mint amekkorának látszik!
Szépet demoztak és tartok attól, hogy még egy két környékbeli ország beszáll, de atomháború kitörésének nem lett nagyobb az esélye mint eddig (szerintem).
Üdv!
Yoshi Creative Commons License 1998.06.02 0 0 13
Azert en kivancsi lennek, mi tortenne
Indiaval es Pakisztannal, ha elkezdenek
egymast bombazni....
Nem lennenek hosszu eletuek.
Es nem egymas bombai miatt....

Tudjatok: Diego Garcia bombauzlet volt az
amiknak.

(Diego Garcia az angoloktol berelt hatalmas
nagy tamaszpont az oceanon, nemi
bombazoerovel...)

Meg Kina sem orulne neki.
Sot, az oroszok se (mar csak presztizsbol
se).

Nem lesz itt haboru, annyira meg nem hulyek.
Remelhetoleg.....

Yoshi

bal Creative Commons License 1998.06.02 0 0 12
Természetesen elszomorítónak találom ezt a fegyverkezési versenyt a 2 ország között. De az atomfegyverek egyúttal nagyobb ázsiót jelentenek minden olyan országnak aki rendelkezik vele. A másik pedig az ,hogy a hidegháború idején pont miattuk nem lett egy 3. Világháború és eddig szerencsére nem kerültek bevetésre sehol 45 óta.. Tehát az atomfegyverek legalábbis a nagyhatalmak kezében meg amúgy is ezidáig a béke zálogai voltak.. Persze ebben a felborult rendben, ma már ez nem olyan biztos.. Beleértve az orosz és ukrán belső válságokat is.. De abba azért érdemes belegondolni, hogy Izraelnek kb. 30 éve van nukleáris fegyvere, ez azonban a világ urát nem izgatta akkor sem és most sem.. Vajon miért van ez így?
KorneLL Creative Commons License 1998.06.01 0 0 11
Einsteint megkérdezték egyszer, hogy szerinte milyen fegyverrel fogják majd megvívni a Harmadik Világháborút?
- Hát azt nem tudom, de hogy a Negyediket kőbaltával, az biztos.....
Skizoid Creative Commons License 1998.05.31 0 0 10
Üdv

Nem tudom, játszott-e valaki még anno az Armageddon Man c. játékkal. Az volt a lényeg, hogy az ENSZ főtitkáraként kell a világ kényes egyensúlyára ügyelned...Na, én mindig azon szívtam, hogy Pakisztán és India jól hajbakaptak, és lebombázták egymást. (Nuklearice of course)

Remélem a programot nem a Nostradamus Software írta...

Skizz

"...upon the instruments of death the sunlight brightly gleams..."

Wágner úr Creative Commons License 1998.05.31 0 0 9
Gen sztrovacsek! Ilyen hülyeséget, hogy "üzemzavar" én nem említettem, annak ellenére, hogy annak idején folyamatosan "balesetet", "havaria"-t kellett ferdítenem :))) - amiből, mint utólag kiderült egy Lyó kis "katasztrófa" lett. Én csak a bombával, rakettával célbajutatott és ott Földi robbantással bedurrantott atom-ocskáról böfögtem, amitől nem csak "anyag kilövelés" történik, hanem az egész hétszentség föld, por, piszok, miegyéb darabok szállank fel a franc magasba, hiszen pontosan a szennyezés a cél, hogy minél nagyobb területen felforduljon mindenki, márpedig a bolondok a háborúban éppen ezt akarják :(
Gen Creative Commons License 1998.05.31 0 0 8
Hadműveleti-harcászati rakétája mindkét országnak van. Nem pontosak, de messzire repülnek...
Skorpió Creative Commons License 1998.05.31 0 0 7
Atombombat barmelyik orszag elo tud allitani.
A gond a celbajuttatas megfelelo hordozoraketaval.
Az itt sincs.
Gen Creative Commons License 1998.05.31 0 0 6
Sztrovacsek:
Azt hiszem tökéletesen igazad lenne, de csak akkor, ha a Csernobili "üzemzavar" pillanatszerű esemény lett volna. A kilövellés több napon keresztül folytatódott, közben folyamatosan történt a radioaktív anyagok légkörbe továbbítása.
Wágner úr Creative Commons License 1998.05.31 0 0 5
Bocs, hogy beledumálok, ráadásul nemWágnerként, de minden a robbantás módjától függ, ha ún. földi röbbantásról van szó, akkor a felszívódó por (az ismert "gomba") a legnagyobb területet rádióaktívvá teszi, mégpedig a felhő haladásának a tengelyében. Ilyen esetben még egy kis hatóerejű "régi" bomba is a csernobilinál sokkal-sokkal nagyobb szennyezést eredményez, méghozzá sokkal nagyobb területen. Csernobilnál nem "robbanás", hanem "kilövelés" következett be, de az is épp elég volt, hogy a terület teljesen lakhatatlanná váljon. Egy olyan "becsületes" robbanásnál az a felhő még idáig is elér, természetesen nem akkor intenzítással, mint a "céltereületen", de az eső alá azért nem állnék ki szívesen. Csak azért mertem belepofázni, mert ferdítettem ilyeneket dögivel, persze legfeljebb ennyi maradt meg bennem, vagy egy kicsivel több, de ahhoz még nem ittam elég Sört, hogy az ujjamon számolgatni kezdjek (amig van egyáltalán) Ehhez, sajnos, nem mondhatom azt, hogy egészségünkre :---(
Gen Creative Commons License 1998.05.31 0 0 4
Chornell:
Kína "szponzorálta" a pakisztáni atombombagyártást. Ha kapnak belőle csak magukat okolhatják.
A két országnak egyébként szerinem nincs olyan sok robbanófeje. Ez abból is látszik, hogy ötöt robbantottak egyszerre. Ez csak arra lehetett jó, hogy megmutassák: nem csak egy-két bombánk van. A bombáik elég régi típusúak, a rakéták nem nagy teherbírásúak, tehát szinte biztos, hogy 10-200 kilotonnás nagyságrendű robbanásokkal lehet számolni (persze az értékek teljesen hasracsapásúak, de, hogy megatonnás hatóerejű bombájuk nincs, az szinte biztos).
Namármost Csernobil, sokkal tőbb radioaktív anyagot lőtt ki a levegőbe, mint egy "normál" atomrobbantás. Ahoz képest egy India távolságban létrejövő atomrobbanás elenyésző hatású lenne Magyarországra.

Persze ez az egész fejtegetlés teljesen felesleges szerintem, mert úgysem merik bevetni az atomfegyvereket, maximum akkor, ha India, hagyományos haderői megtámadják Pakisztánt, amit eddig sem mertek.

gejza Creative Commons License 1998.05.31 0 0 3
Skacok! Ehez sajnos nics mit hozzá vaú!
Má megyek is a virtuális picológushoz!
Kezdek meghasadni mert az atom mindjárt maghasad. Az elmém borul elfele!
Hali gejza ;~))))
Bagolymondja Creative Commons License 1998.05.30 0 0 2
Egy rovidfilmben hallottam nemreg az ev atompoenjat, remelem, ertekelitek ti is. A tortenet szerint ket meg szovjet urhajos eleri a Marsot, nagy orules, aztan az egyikrol kiderul, hogy titkos megbizatasa szerint le kell dobnia egy atombombat. Cel: a Mars jege felolvadva megteremtene egy jovendo civilizacio viztartalekat, es itt vegre tiszta laččal lehetne felepiteni a szocializmust. Szerintem mindenvivo a poen - mindez egyebkent a fold alatt kibekkelendo felezesi idokrol jutott eszembe.
Mogorva Creative Commons License 1998.05.30 0 0 1
Sommásan: a kurv@ @nnyukat!
Na persze a Mohi és Bulgáriai atomerőmű hírek sem túl biztatóak...
kerenyitomi Creative Commons License 1998.05.30 0 0 0
az a nagy helyzet,hogy Mohi kozelebb van,és egy olyan istenes atomkatasztrofa az felér egy atomcsapással látsd TSerno-Billt!
de azt hallottam az egyik állami rádioban, hogy ez az egész csak hiszti, mert Muhi bocsánat Mohi o.k. sot még vegytiszta O2-t lélegez ki.
a témára visszatérve:el tudom képzelni,hogy guruék bevadulnak,és fejbelovik 1mást atommal.
a hatása Magyarországra kb:tobb lesz a borrák,és tobb lesz a mutáns egyed,hát az biztos,hogy használni nem fogg.
le kell vinni a netet,és 1 csomo jo not,és hanxereket a fold alá,és kibekkelni a felezési idoket!!!!!!!!!!!!!!!1
tom.
Chornell Creative Commons License 1998.05.30 0 0 topiknyitó
Emberek!

Mit szóltok az aranyoska kis atomháborúval veszélyeztető Pakisztán, India országokhoz?
Azt jelentené ez, hogy előbb utóbb mégiscsak atomháború lesz?

Most az a legrosszabb, hogy nincs is oan rakétájuk, amelyikkel biztonságosan célba tudnák juttatni a rakettákat! A népszabiba olvastam, hogy 250 km re tudják ellőni az atomtöltetet. Nem semmi. Hát nem lennék ott kilövőmunkás.

Indiában majnem egymilliárdan laknak. Mellette Kínában (ami szintén atomhatalom) 1,4Mrd-an. Ez a két és fél milliárd ember hatalmas veszélyben van. Ráadásul amilyen falatikus az egész banda, még éltetik is az atomháburút.
Majdnem azt mondom, hogy legyen. Csak az a baj, hogy mi is kinyiffannánk a nukleális felhő miatt, az ökológia teljes felborulásáról nem is beszélve.

Mi atomháborúban fogunk meghalni?
Minden napot utolsóként kell megélnünk?
Érdemes-e egyáltalán rettegni ilyenkor már?

Kornél

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!