Keresés

Részletes keresés

draft755 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4697

Te mit varnal ...?? Mo.-on sztem körberöhögött volna a rendör, de min. azt mondta volna, hogy kötelessegböl muszaly felvennie az esetet, de nem szamits semmire.

Na itt pont forditva törtent az egesz. Eltelt mar min. 4-5 honap a deal utan (se aru, se penz vissza), lent a vagyok a rendörsegen es felvetem a dolgot, hogy "ilyennel egyatalan foglalkoznak ...?" Valasz: "Persze, hat ezert vagyunk itt". De a nö komolyan is vette az egeszet, söt azt mondta, hogy az ilyen kisstilü szaralakokat csak ilyen modon tud az ember "kikapcsolni". Ha senki nem nyomja öket fel, akkor üködnek tovabb gond nelkül.
Amit elvartam volna: legalabb kötelezze az ügyeszseg a tagot az összeg (25.- EUR) visszafizetesere. Mivel ilyen szintre került az egesz (idezes a rendörsegen, utanna ügyeszseg stb.) nincs sok benne sok logika. Csak az allami szinten törtent ügyintezes biztos belekerült több szaz EUR-ba. Fizetve: Az adofizetök penzeböl. De mindegy. Ez mar mas tema.
Vegrahajtora itt ilyen esetekben nincs szükseg !! Itt a kiküldött büntetest probald ne kifizetni. Hasonlo a szisztema mint a mostani parkolasi rendszerrel Bp.-en (ha befizeted a büntetest 2 napon belül X összeg. 10 nappal kesöbb mar 3x, 30 nappal kesöbb 8X stb. stb.)

 

PS.: A poen az, hogy nem összegtöl függ ez. Hasonlot tapasztaltam mar 2000-ben (nem ebay-es ügy). Ott az összeg kb. 10e DM volt ! :-((

Előzmény: Marcesz (4693)
draft755 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4696

Most egy világ dőlt össze bennem.

 

Ahogy mondod ...!! Azutan, hogy a rendör felvette az összes adatot (egy ilyen kaliberü dologban) es megirta a feljelentest, többre szamitottam.

Előzmény: rstudi (4687)
garfieldka Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4694
Ebben az a szép, hogy nekem nem kellett reklamálnom, mert az átvétel és a nemfizetés után a vevő azonnal szólt és elküldte más úton a pénzt. Nagyon rendes volt tőle. Én csak azon vagyok kiakadva, hogy az ilyen küldeményeket millió helyen nyilvántartja a posta, s lám, ha a vevő nem szól volna, most mehetnék a pénzemet keresni.
Előzmény: rstudi (4692)
Marcesz Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4693
Most komolyan, mit vártál? 25 Euróért nem fog kimenni hozzá a végrehajtó, hogy elárverezze a házát. Nyilván náluk (mármint a németeknél) is van egy értékhatár, ami alatt nem számít bűncselekménynek. Ilyen esetben polgári peres úton lehet visszaszerezni a pénzt. Már ha van kedved hozzá ilyen összegnél...
Előzmény: draft755 (4685)
rstudi Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4692
De te kaptál egy papírt, hogy elküldted az utánvétes papírt. Ilyen esetben, ha a postánál érdeklődsz, nekik csengetni kellene, nem? Ha az átvevő aláírt valami papírt, hogy átvette és kifizette, akkor a Posta csenget a sajátjából, ha nem írt alá ilyet, akkor is a Posta csenget a sajátjából, mert a csomagot úgyse tudja újra kézbesíteni, bizonyítani se tudja, hogy az valaki már átvette.
Előzmény: garfieldka (4690)
chapelle Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4691
Ha már okos és megfontolandó dolgokról beszélünk: egy nemitteni fórumtársunkat pedig egy benzinkútnál akartak levenni 5000 Ft-tal, rosszul adtak vissza neki. Pár órával később felhívta a cég központját, hogy segítséget kérjen. A cég belső ellenőrzése kiszállt a kúthoz, megnézte a kamera felvételeit, megállapították a tévedést (átverést). Ő visszakapta a pénzét, a kutast pedig aznap kirúgták. Jó példa is sok van :-)
Előzmény: garfieldka (4690)
garfieldka Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4690
Bár nem aukciós dolog, de tapasztalat. A múlt hónapban felhívott valaki - ezúton is köszönöm neki - azzal, hogy a felesége vette át a postástól a kb. 10000 forint értékű utávéttel fizetendő küldeményemet. A postás az utánvét díját nem kérte el a hölgytől!!! Várhattam volna. A telefon után a pénzt az illető bankon keresztül átutalta. Úgyhon itthon is vannak meghökkentő dolgok.
Előzmény: chapelle (4689)
chapelle Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4689
Ahogy minden áruházban, piacon lehetnek átverésre berendezkedett eladók, avagy tolvaj szarkák, úgy előfordulhat ez az online piacon is. Szerintem érdemes nagy eladóktól vásárolni, az ő áraik néha még a nagyobb haszonkulccsal is kedvezőbb mint a magyar, rövidtávra berendezkedett kereskedelmi rendszerben. Tényleg érdemes a sok pozitív feedback-kel bíró emberektől vásárolni, a kezdő eladókkal én is vigyázok, még akkor is ha egyszer mindenki kezdő.

A nagyobb baj szerintem a postával van, no azt tényleg meg lehetne regulázni rendesen.
Előzmény: rstudi (4687)
garfieldka Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4688
Ott is emberek élnek. Nekem a másfél évi vásárlás során egyszer kellet keményebben fellépnem. Azután megjött a csomag. S lám, most decemberben ismét elkallódó sorba került egy. Még itt van remény. Azért általánosítani nem szabad. Vagy ha mégis, akkor pozitívan inkább, mert alapvetően tisztességesen állnak a dolgokhoz. Persze, ha mi is!
Előzmény: rstudi (4687)
rstudi Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4687
Most egy világ dőlt össze bennem. Miben bízhatok, ha már a németekben sem? :( De tényleg, én eddig alapoztam arra, hogy a kintiek azért csak más világban nőttek fel, és megbízhatóbbak. De ezek szerint nem mindig.
Előzmény: draft755 (4685)
bugmaker Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4686
ZE: azt tudom, hogy először csak foglalják a pénzösszeget, aztán utána pár nap múlva érkezik a terhelés (vagy ha nem, akkor felszabadul a zárolt összeg.) A lényeg, szvsz, mégiscsak az, hogy a kártya virtuális "lehúzásakor" engedélyezed-e a fizetést, vagy sem! És ezt azon nyomban meg kell mondani, nem másnap reggel. Szóval, ha éppen alszol mikor megterhelnék a kártyádat, és nem tudsz azonnal válaszolni, akkor elutasítja a bank a terhelést. Vagy nem jól látom a dolgokat?!
Előzmény: ZE (4684)
draft755 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4685
Sziasztok ! Mint eBay-es tapasztalatot, szeretnem nektek a következöt elmeselni. Talan fognak belöle paran okulni. Nemeto.-ban elek, masfel eve vagyok regisztralva es aktivan vasarlok + eladok az elmult 12 honapban (kb. 160 ertekeles) . Egy nem tul messze (kb. 50-60 km) vasarolt arun, gondolkoztam 8-10 napig, hogy magam fogom elhozni, de mivel ez idö alatt nem jartam abba az iranyban, irtam egy levelet az eladonak, amiben erröl ertesitettem + a szamlaszamat is elkertem. Az vetelarat 6,70.- EUR-val toldottam meg, hogy az arut biztositott küldemenykent (Paket) kapjam meg (automatikusan 500.- EUR-ig biztosiva van a csomag + nem veszhet el, mert ugye le lehet követni, hogy eppen hol van, ha megis a posta felel erte). Na az elutalas utan vartam jo 3-4 hetet. Semmi. Az eladoval felvettem a kontaktust. Ö azt mondta, hogy mar kiküldte, de nem biztositva (Päckchen – 4,10.- EUR). Javasolta, hogy varjunk meg 2 hetet, ha nem kerül elö a csomag visszautalja a penzt. Hat egyikre sem került sor. Az eladot erdekes modon az aru vasarlasa utan 2-3 hettel letiltottak, mert v.mi zürbe keveredett (valoszinü nem utalt el penzeket, a vasarolt arura)

Az illetöt feljelentettem a rendörsegen (csak, hogy kepben legyetek kb. 25.- EUR-s összegröl van szo !!). A rendörnö örömmel töltötte ki a papirokat avval a szöveggel, hogy „nekünk ez a munkank“ ....

Na ez utan kb. 5-6 hettel kaptam egy levelet a helyi ügyeszsegtöl (!!!), amiben az egesz ügy le van zarva, karteritesre nem szolitottak fel az eladot ... Ennyi !!!!
A penzemet ugy, hogy ragaszkodtam a biztositott csomaghoz meg rendörsegi uton sem kaptam vissza. Pedig az eladonak kötelessege lett volna ezt kifizetnie. A nemet jogrendszerbe meg ezek utan jobb nem annyira megbizni. Evvel szinte sarkaljak az embert ilyen fajta csalasokra ... :( Vagy rosszul latom ?

Bocsi, ha kicsit hosszu voltam … :)
ZE Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4684
Amikor le akarja venni az összeget, akkor _foglalást_ küld. És igen, addig, amíg te nem reagálsz, a foglaláskérés függőben lesz. Ha elfogadod, akkor a foglalás sikeres lesz. Ezt követheti a sikeres foglalásra a tényleges terhelés. Ha adott ideig függőben marad egy foglalás, akkor sikertelen lesz (téged meg utálni fognak...), vagy egyszerűen azt fogják látni, hogy nincs a számlán megfelelő összeg.
Előzmény: bugmaker (4683)
bugmaker Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4683
Adi: hitelkártyás fizetésnél NINCS bankköltség (ill. nem te fizeted). Azaz, ha vársz mondjuk 100 euro terhelést, akkor a napi devizaeladási-árfolyam*100 euronyi ft összeget a webkártyára átutalsz (én egy picit többet szoktam, mivel ha csak másnap terhelik meg a kártyát és változik annyi idő alatt az árfolyam, akkor ne legyen a fizetés visszautasítva.)

Az időlimites válaszolási lehetőséget még mindig nem értem. Az emberke Németországban meg akarja terhelni a kártyádat. A bank küld Neked egy SMS-t, hogy engedélyezed-e. Ha te csak egy óra múlva válaszolsz, addig mi történik odakinn? a) a terhelést nem engedélyezheti, mivel mi van ha Te visszautasítod? b) A terhelést nem utasíthatja vissza, mert mi van, ha mégis engedélyezed? Szóval, egy kicsit zavaros ez nekem...
Előzmény: Adi001 (4682)
Adi001 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4682

Köszönöm gyors válaszotok!!!

 

Így már világosabb a dolog :)

 

Gondolom hogy nem igazán sűrű eset (ha előfordult egyáltalán) nagy összegű jogosulatlan terhelés az otp -nél mert akkor már léptek volna a web számla ügyben.

DE gondolok itt olyanokra hogy pl. nem tudom előre mennyi a külföldi bankköltség. Ha pont kiszámolom akkor lehet hogy magasabb s azért utasítja vissza az otp mert nincs fedezet holott annyit rászánnák még. Igaz ez ellensúlyozható hogy na még annyi rászánok s annyival többet rakok rá. A khb nál van egy bizonyos időlimit ami alatt reagálni kell s ha nem reagálsz csak akkor kerül visszautasításra. A pontos időt nem tudom de biztos nem (remélem mivel még eztán megyek be bővebb infóért) 1 óra a max. Igaz itt meg a chip kártyarendszerhez vagy kötve a tranzakcióknál. Olvastam valahol (lehet ogy itt :)) hogy valamely banknál ugy oldották meg hogy van x db. alszámla melyek közül minden egyes tranzakciókhoz véletlenül generál a rendszer s ezt meg lehet adni nyugodtan (egyszerre több tranzakció mehet elkülönített alszámlákon). Ez lenne az igazi megoldás .......

bugmaker Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4681
Adi: nekem OTP web számlám van és valóban nem volt probléma az elmúlt évek alatt. Csak akkor és csak annyi pénz van a számlámon, amennyi terhelést várok. Persze, valaki nem engedélyezett megterhelheti ha esetleg ellopja az adatokat, de erre nagyon-nagyon kicsi az esély.

Egyébként nem igazán értem, hogy miért kényelmes az ha mindig magad döntesz a terhelésről. Mi van, ha éppen alszol, nem vagy telefonközelben stb. mikor terhelnének? Akkor visszautasítja a bank a tranzakciót?!

A Search oldalon van szűrési lehetőség a listázás helye szerint. Egyébként meg van ebay.at.
t.lantos Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4680

Igen, azt kuld. Nekem a helyi (viszonlyag nagyobbacska) k&h fiokban valuta veteli arfolyamon szoktak bevaltani azonnal.

Arra viszon figyeln kell, hogy hiaba van a csekkre irva, hogy 3 ev az ervenyessege, mert a bank is arra hivatkozik, amit en is tanultam anno kulkerbol, hogy kulonbozo foldreszek kozott a csekk ervenyessege 90 nap.

Szoval nem szabad rajta sokat tokolni (en a multkor be is szivtam a hulye dollar gyengulese miatt)

Lett belole egy kis arfolyamveszteseg.

Előzmény: zagrab78 (4674)
rstudi Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4679
Szia!

Nem a licitlépcsőt kell mindig rádobni az összegre, hanem annyit, amennyi jól esik. Ha akarod, rakhatsz rá magasabb árat is.
Van lent egy maximum bid lehetőség is. Ez úgy működik, hogy én beállítom, hogy pl max 102.27 eurót szánok a dologra. Ha a licit csak 20-nál tart, és 0.50 a minimum licitlépcső, akkor engem tesz meg győztesnek, 20,5 euróval. Ha valaki rádob 25 eurót, akkor megint én leszek a győztes 25,5 euróval. Ha valaki beállítja a max licitjét 105 euróra, akkor ő lesz a győztes 102.77 euróval. Ezzel csak a licitálás utolsó két percében érdemes foglalkozni, addig csak feleslegesen felvered az árat.

Az aproneten hirdeti valaki, hogy külföldi megrendeléseket, ebay vásárlásokat hazahoz.
Előzmény: Adi001 (4678)
Adi001 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4678

Hi!

Előre szólok a beírásaimért ne bántsatok : kezdő vagyok :)

Van egy két dolog ami nem vili.

- Olvastam a licitelésekről de vam kerek a dolog ill az általam történő felfogás utánnni logikátok. Megy a licit egymásra licitáltok egy bizonyos minimum lépésközönként s a legmagasabb összeget licitáló viszi el az árut a 2. legmagasabb licitáló által licitált ár plusz a lépésköz összegéért (ha jól értelmeztem). Nem olvastam maximum licit lépésközről. Ha meg nincs akkor meg miért nem licitáltok az épp megfelelő árra teszem 1 millát. :) tudom hogy ez elvont példa de talán igy értitek mit nem értek hiszen igy ki az aki elvinné 1 milla plusz lépésköz összgért s a tied 2. legmagasabb licit plusz ......

- van e valakinek az otp -nél web számlája? Nem tudom de én elég gyanakodva használnám ha tényleg csupán ugy működik ahogy leírják. Ugye ezt számlaszámot megadjuk néhol a neten hogy fizetni tudjunk. (na ekkor had ne soroljam kinek van lehetősége tudumást szerezni erről) Az ok ha nincs összeg rajta akkor visszautasítja a terhelési kérelmet az otp (monja nagy mellénnyel). DE mivan ha épp másnak szeretnék fizetni (teszem azt sűrűn) s van rajta összeg s akkor terhel be épp valaki jogosulatlanul?

Szóval a KHB egy "kissé" biztonságosabb mivel minden egyes terhelésről magam dönthetek hogy engedélyezem e. Ha nem jól tudom vagy tapasztalatotok van kérlek írjatok.

- van e valami olyan szűrési lehetőség a weblapon hogy pl én csak az ausztriai értékesítők ajánlataiból szeretnék böngészni?

-tudtok e olyan személyekről akik esetleg "hivatásosan/hobbikén /mellékkeresetként" az ilyen vásárlások áruinak behozatalával foglalkozik németből ellenszolgátatás felyében?

 

Köszi előre is a válaszotok!

 

matchbox Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4677

Pedig nekem lenne még amit utalni kéne:-)))

Előzmény: vomit (4675)
edk440 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4676
A Bidpay Money Ordert küld. Ennek beváltása költségmentes kellene, hogy legyen (mert a küldő már kifizette a költséget), de a magyar bankokat ismerve előtte rá kell kérdezni...
Előzmény: zagrab78 (4674)
vomit Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4675
koszi mindenkinek hogy ajanl, de lassan mar a tulzott erdeklodes a gond. :-o
ui. az elso 5-6 ember folyamatosan visszater, es fogyasztja a forrasokat, uj kuncsaftot mar nem tudok ellatni :-(

volna arra lehetoseg, hogy elmeletileg korlatlan legyen a keret, de ahhoz a kulfoldre utalas plusz paypalra toltes koltsegeivel meg kellene toldani az atvaltasi arfolyamot, es ezzel is szeretetbol volna az akcio, vagyis semelyik segitom se fogna rajta semmit :-o.

ehhez kepest elegge furcsa erdeklodo leveleket kapok, van aki meg az ebay mukodeset sem erti (nem az a cucc ara, ami eppen latszik, hanem amivel elviszik, pl.), sot nyelvi lektoralast ker...
Előzmény: matchbox (4671)
zagrab78 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4674
üdv. nekem a paypal fizetésel nincsen gondom. elég nagy keretem is van, de kapni nem tudok pénzt. ez igy elég érdekes, mert ahogy olvasom mindenkinek más-más tapasztalata van. a BIDPAY csekket küld, ugye? ezt hol lehet beváltani? könnű beváltani? milyen költségel jár egy bidpay-s check? üdv:z
Előzmény: bugmaker (4673)
bugmaker Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4673
zagrab78: ha regisztrálod magad paypalon és nem adsz meg bankkártyát akkor tudsz fogadni a számládon pénzt, de azt nem tudod felvenni. Legfeljebb fizetni fogsz tudni max $700-ig. Viszont kockáztatod, hogy a paypal bármikor zárolja a számládat. Bidpay-jel pénzesutalványt tudsz küldeni, illetve mások tudnak Neked küldeni.
Előzmény: zagrab78 (4670)
ZE Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4672
Az eBay és környéhe GYIK nulladik válasza: PayPal-t egyelőre magyar címmel, és/vagy magyar kibocsátású bankkártyával felejtsd el. Nincs. Nem létezik, meghótt, elvitte a cica, leégett, összedőlt, aztán süllyedt el! (Opsz, ez már Gyalog-galopp...)
Előzmény: zagrab78 (4670)
matchbox Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4671
vomit nekem teljesen korrektül segített. Nyugodt szivvel ajánlom.
Előzmény: papetti (4666)
zagrab78 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4670
üdv. azt kérdezném, hogy van e lehetőség bármilyen módon paypal-on keresztül pénzt kapni (eladni)? a bidpay-ről mit tudtok? onnan fel lehet venni pénzt? üdv:z
rstudi Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4669
Paypalhoz kell egy Card not present tranzakcióra alkalmas bankkártya, az adott országokból. Tehát legkésőbb ott el fog akadni a regisztrációd, amikor a kártyaszámot kéri/ellenőrzi.
Előzmény: papetti (4668)
papetti Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4668
Meg egy gyors kerdes en nem zaklatlak titeket.

Mi tortenik, ha a paypallal pl kivalasztom ausztraliat, mint orszagot es egy allamot es ugy csinalom vegig, menni fog? Sikerult igy mar valakinek? Van ennek erteleme?

Koszi: Peter
papetti Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4667
Ah most mar latom, tehat vomit tud segiteni.

Akkor tudnal nekem irni egy mailt a p5i@freemail.hu cimre, hogy a reszleteket megbeszeljuk? Surgos lenne, tehat kerlek mihamarabb!

Koszi:
Peter

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!