Keresés

Részletes keresés

TGabesz Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4801
OK, köszi. A másik dologban nem tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudom megnézni a német emberke bank adatait. Jó lenne ha el tudnám azt is intézni holnap.
Előzmény: Ariel (4799)
nohab Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4800

Nekünk is fizetnek csekken, tehát jól ismerem a költségeket, nem erre mondtam a marketingszagot, hanem a megosztásra.

 

Csoportos beszedésről én nem beszéltem, csak sima utalásról!

 

A csekes befizetés feldolgozása csak akkor megy elektronikusan, ha külön fizetsz érte. Nekünk jön a bankszámlakivonat, rajta egy zagyva számsor egy összegel, utána egy másik borítékban jön egy csekk-azonosító (kivéve, amikor nem jön), amin a csekk képe látható, ezeket kell kézzel összepárosítani. Ha utalás jön, akkor ez az idegőrlés elmarad.

Előzmény: ZE (4795)
Ariel Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4799
a default szocska szerintem a cimzesnel valoszinuleg az allam (USA) uresen hagyott mezojebol keletkezik. nalam pl. a bidpay-en volt ilyesmi. a 30+ IQ-ju partnerek altalaban nem irjak bele a cimbe. en mar talalkoztam ellenpeldaval :D
tiB Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4798

/off

Ha már feljött a fordítás, én ezt szoktam használni:

internetes fordito

Ezzel le tudom fordítani a német szöveget angolra copy-paste-al és elég érthetően fordít.

/on

bocs az off-ért, de hátha segítettem valakinek....

Grgr Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4797

Üdv mindenkinek,

az a helyzet, hogy még nem rendeltem soha semmit se ebay-en se amazon-on, de most van egy viszonylag nagy értékű dolog, amit csak onnan szerezhetek meg.

tök hüje vagyok az egészhez és szeretném kiművelni magam (pl mi az a paypal stb), de szeretném ezt szóban megtenni, vagyis ha van olyan pesten lakó ember, aki profi a témában és szánna rám egy fél-egy órát h elmesélje hogy is megy ez, akkor az vendégem egy fincsi kávéra vagy amit épp szeret...:)

várom a jelentkezőket a ggelsei@gmail.com-ra.

köszi előre is
gr
Előzmény: ZE (4796)
ZE Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4796
Igen, sajnos sokan átutálásnak :) nevezik a csopbesz-szel beérkező terhelés kiegyenlítését is, sajnos a szolgáltatói (pénzt kapó) oldalon is. Egyik szolgáltatótól jött nekem levél, hogy cseréljem a csekkes havi sorbanállást átutalásra. És mellékeltek egy csopbesz megbízást. Mivel a fizetményt náluk a csekkazonosítóval kötik ügyfélhez, így nem kíséreltem még meg megfogadni a tanácsukat, és utalni, csopbesz-re viszont nem akarom a számlámra beengedni őket -> csekkezek...
Előzmény: Adi001 (4793)
ZE Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4795
Csekk költsége: Nem marketingszag, ennyi, illetve tavaly, amikor kérdeztem, nagyjából ennyi volt. (Elég sok csekkes fizetményt fogad a munkahelyem...)

Ha csopbesz. van, akkor a beszedést indító fél is fizet, és te is fizetsz (ez bankfüggő!), elektronikusan megy minden infó. Ha csekkes (pontosabban készpénzátutalási megbízás...) fizetmény van, a sárga csekk kibocsátója, azaz aki kapja rajta a pénzt, az fizet, csekkenként X Forintot a nyomdának (X+K-t, ha perszonalizált, adatokkal feltöltött csekkről van szó), Y Ft-ot a postának, no ebből jön ki a cirka 150 píz. Az adat pedig a postai szkennertől kezdve már elektronikusan megy; a csekkazonosító alapján pedig simán beazonosítható a fizetmény... (Valóban van mindenütt IT/Telekomm. költség annál, aki a pénzt kapja, de most a külső költségeket vettük számba...)

Előzmény: nohab (4792)
TGabesz Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4794
  Nos a helyzet az, hogy ha az ebay.de oldalon nézem a fizetési lehetőségeket akkor írja ezt a „Überweisung” fizetési módot, viszont az angol oldalon keresztül nem. (németül abszolút nem tudok) Lényeg, hogy hogyan tudnám megnézni az adatait a német oldalon? Fontos lenne mert holnap délelőtt utalnám a pénzt. Lehet, hogy ő meg engem néz hülyének, hogy miért kérdezem emailben tőle.

Előzmény: edk440 (4790)
Adi001 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4793

Gyorsan egy két észrevétel s javítsatok ha nem megfelelő!!!

- Láttam egy két elírást : "importköteles" Ilyen nincs :) max import vagy egyéb korlátozás alá eső engedélyköteles termékről van szó / csak azért írom hogy mást nehogy megkavarjon a dolog .....

- az írások alapján szerintem van aki keveri a költségek banki kiegyenlítésére szolgáló 1. Rendszeres átutalási megbízást a 2. Csoportos beszedési megbízással. Más -más a díjtétel s ne keverjen meg senkit hogy néha a bezsedési megbízást is a bankjánál/nak adja

itt jegyezném meg hogy érdemes érdeklődni a banknál hogy ha nincs elég fedezet pl. az ebay -os vásárlás összegére+költségeire akkor a terhelési kísérlet teljes egészében visszapattan-e vagy vállalnak "résztörlesztést" a fedezet erejéig

- a default szó a címnél (szerintem) a regisztráláskori regisztrálási címet jelenti. meg lehet adni egyéb-szállítási címet is

- ha valakinek a saját adatainak állítgatása nyelvi problémák nem megy akkor váltson más ország beli ebay -re (német-angol) mivel a regisztráció az egész ebay rendszerben él (egyébként marad a szomszéd v. a mobimause :))

 

Bocs ha valamit itt olvastam s ismétlek mást (csak már kavarog a fejemben mit honnan .........)

nohab Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4792
Csekk költsége (nyomtatás, postai beszedés díja, etc.) durván 150 Ft/db, amit az alapdíjban "porlasztva" fizet valamennyi ügyfél.

Ez nekem nagyon marketingszagú, mert ha holnaptól mindenki utalná a pénzt, akkor nem lenne mindenkinek 150 Ft-tal kevesebb a díja, de a lényeg az, hogy ha én inkább utalok a csekk helyett, akkor még ezen felül fogok fizetni ~100 Ft-ot, nem e helyett

Tudomásul kell venni, hogy a pénzmozgásnak van költsége, akár így, akár úgy történik. A "papíros" megoldások (csekk, bankfiókban adott megbízás, stb. ami humán ef. közvetlen közreműködését igényli) drágák, tippelem, hogy drágábbak, mint amennyit a pénzintézetek a pénzmozgásért felszámít(!). Az elektronikus pénzmozgások olcsóbbak, de annak is van jól kimutatható IT és telekommunikációs, valamint adminisztrációs oldalról jelentkező költsége, ami -szintén csak tippelem- valójában alatta lehet annak, amit a bank kér érte.

Az utóbbi költségek a fogadóoldalon a csekkes befizetés esetén is megvannak, csak valszeg kézzel kell felvinni a rendszerbe a befizetéseket, illetve valakit (bank, posta, mittomén) meg kell bízni egy feldolgozható formátumú elektronikus összesítésért.

Így a fogadóoldalnak az utalás egyrészt amiatt jó, mert ingyen van, másrészt azért, mert direktben kapja a számlaadatokat, nem kell külön címkéznie a csekkes befizetéseket. Ez utóbbi nyilván megcsináltathatja mással is, de a normál postai csekköltségben nincs benne, vagyis akkor még több lóvé.
Előzmény: ZE (4784)
t.lantos Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4791

Es milyen jo lenne, ha ezt en is tudnam hasznalni. De nem tudom megadni az adataimat, igy minden vevonek kulon meg kell irni.

 

Előzmény: edk440 (4790)
edk440 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4790
Ha Überweisung+ (-plusz) van megjelölve fizetési módnak, akkor elérhető az ipse bankszámlaszáma az Ebayen belül.
Előzmény: TGabesz (4788)
t.lantos Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4789

Nekem eddig mindenhonnan megjott ekezetnelkul.

Igaz, ha csak az utcanevet irnak ra hazszammal, annak is ide kellene talalnia (varos es egyebek nelkul is)

Előzmény: TGabesz (4788)
TGabesz Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4788
A tegnap nyert licitekből a német hapsi még nem küldte el a bankjának adatait. Lehetséges, hogy az ebay oldalon meg tudom nézni magamnak és azért nem küldi? Kerestem ahol írtad, de nem találom. csak a végösszeg szerepel.  

A másik problémám ez a „default” dolog a címemben. Az „adresses” lapon normálisan szerepel a címem (és bárhol máshol jól írja) csak a megnyert licit utáni visszaigazoló levélben került elé ez a szó. Nehogy emiatt ne érjen ide a csomag.:)

 

Ja és lehet, hogy láma kérdés, de a magyar posta nem problémázik az ékezet nélküli „angol formátumú” címekkel?

Előzmény: erozsolt (4783)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4787

kapsz egy szép nagy negativ értékelést!

 

Azt hallotam elsö negyedévben jön a Ebay magyarhonba.

akkor jön a paypal is?

Előzmény: Balikaa (4786)
Balikaa Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4786

Üdv!

Nekem csak egy gyors kérdésem lenne: Mi történik, ha nem fizetem ki a megnyert cuccot az ebay-en? Nagy lendülettel licitáltam egy műszaki cikkre, sajna megnyertem, és késöbb rájöttem, ha hozzáadom a szállítást, a vámot meg ilyesmit, majdnem ott tartok, mintha megvenném ithon hazai garanciával, utánajárások, hónapos várakozások nélkül.

Lehet, hogy volt már ez téma, de mire végigolvasom a topicit, eltelik egy hét.

Köszi a válaszokat.

B.

Lakatos Vendel Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4785

Átutalás összege/pénzneme: ~

Kedvezményezett számlaszáma: IBAN

Kedvezményezett neve: ~

Országkód: ~

Kedvezményezett címe: teljesen mindegy

Bankazonosító: SWIFT

Bank neve: neten megkereshető, ha német, IBAN-Rechner is megmondja

Bank címe: teljesen mindegy

Sürgősség: normál

Idegen bankktg: indító

SWIFT: nem

Telszám: ~

Cím/telefonszám: szerintem (!) ez nem kell, ha ragaszkodsz hozzá, akkor mehet. Még 1-2 hónapja olvastam egy cikket neten, hogy aggályosnak tartják a nemzetközi kereskedelemben a közvetlen banki utalást, mert számlaszámod, neved átkerül a partnerhez, és az elvileg vissza is élhet vele. Úgy tűnik, az otp hamar lépett. :)

 

Még egy megjegyzés: a kedvezményezett számlaszámát mi anno az országkóddal kedzve adtuk meg, de pár sorral lejjebb meg ott van az országkód. Részemről azt javaslom, hogy IBAN teljes formátumban legyen, országkódnál pedig még egyszer a kétbetűs azonosító.

 

PUEBLO: nem tudom, ér-e annyit bármelyik vásárlás. A Jóisten tudja, hogy utána mit csinál majd a személyimmel mondjuk...

 

EROZSOLT: sajnos az utalás díja megfelel a törvénynek, ugyanis devizaszámláról külfdöldi/belföldi devizaszámlára is ugyanannyiba kerül (5-10 USD/EUR).

 

ZE: igen, csak az a gond, hogy ha a csekken fizetendő összeget egy az egyben utaltatom csoportos megbízással, akkor én kifizetem egyrészt a csekk 150Ft-nyi díját plusz a bankom utalási díját. Ha jól tudom, volt/van az otp-nek akciója, hogy havi 275Ft-nál nem lehet több a közüzemi számlák átutalási díja. Nos, én amondó vagyok, hogy a Nohab által vázolt megoldás lenne kézenfekvő: vagyis ha csoportos beszedési megbízással fizetsz, kapsz 50Ft-nyi engedményt. Ez az összes számlára vetítve kiadhatja a 275Ft-ot, vagyis te nem buksz semmit, a szolgáltató is jól jár, mert 100Ft megmarad neki, és könnyebben jut hozzá a pénzéhez.

Előzmény: erozsolt (4782)
ZE Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4784
Csekk költsége (nyomtatás, postai beszedés díja, etc.) durván 150 Ft/db, amit az alapdíjban "porlasztva" fizet valamennyi ügyfél.

Tudomásul kell venni, hogy a pénzmozgásnak van költsége, akár így, akár úgy történik. A "papíros" megoldások (csekk, bankfiókban adott megbízás, stb. ami humán ef. közvetlen közreműködését igényli) drágák, tippelem, hogy drágábbak, mint amennyit a pénzintézetek a pénzmozgásért felszámít(!). Az elektronikus pénzmozgások olcsóbbak, de annak is van jól kimutatható IT és telekommunikációs, valamint adminisztrációs oldalról jelentkező költsége, ami -szintén csak tippelem- valójában alatta lehet annak, amit a bank kér érte.
Előzmény: nohab (4781)
erozsolt Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4783
A papírról másolva itt egy minta kitöltésre. A címeket szerintem, el lehet hagyni.



eBayen részén az a lényeg, hogy rendes árusoknál a számla lapon (amit az Items Won menün belül az árra kattintva kaphattok meg, eléggé eldugva), van egy olyan, hogy a eladó adatai (kis felugró sárga ablak). A következők vannak benne:

Bank name
Account owner
Account number -> NE, helyette IBAN
Bank id code -> NE, helyette BIC (SWIFT)
IBAN
BIC (SWIFT)

Ebből az Account number és a Bank id code-ot NE írjátok le sehova, mert ha véletlen úgy megy az utalás akkor sokkal drágább lesz. Helyette ott az IBAN/BIC.

Ha valamilyen hibát írtam, kérem, javítsatok ki.
Előzmény: erozsolt (4782)
erozsolt Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4782
Nicsak, pont ezt kerestem pár nappal ezelőtt.
- Bankon kívüli (belföld, külföld) deviza átutalás

Nagy segítséget jelentene a fórumon, ha valaki el tudná magyarázni, hogy hogy kell ezt kitölteni IBAN/BIC-re. Mellékelem az üres űrlapot.
Előzmény: t.lantos (4777)
nohab Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4781
állandó jellegű megbízás 45 Ft (ez baromság, az inkasszót úgy kéne értelmezni mint kártyás fizetés, nekem nem kéne bankköltségem legyen belőle

Így van. Ezt egyébként nem is értem, egy csomó cég reklámozza állandóan, hogy csekk helyett inkább utaljanak nekik az emberek, de ha így történik, akkor a 4+ alapszámla (tévé, telefon, gáz, villany stb.) éves utalási díja a(z ügyfél részére) ingyenes csekkel szemben év 5.000 Ft körüli többletköltséget eredményez, ami azért nagyon sok családnak kurvára nem mindegy. Vagyis a szolgáltató részére egyrészt sokkal kényelmesebb, másrészt sokkal olcsóbb, ha nem csekken fizetek neki, hanem utalok. Legalább az utóbbi nyereséget továbbadhatná az ügyfélnek, és azt mondaná, hogy csekken ennyi, utalva ennyi mínusz a csekk költsége a fogadóoldalon. Ez így lenne szvsz korrekt.

De ez már nagyon nem Ebay, b0cs.
Előzmény: chapelle (4769)
edk440 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4780
,,S ha átutalásnál eur-t írsz akkor eur megy még a forint alapú száládról is csak az aktuális kapcsolódó árfolyammal terhelik azt be.''

Bankja válogatja. A Raiffeisennél a saját banki költség 5 dollár, ha eurószámláról utalok eurót, de 10 dollár, ha forintszámláról utalok eurót.
Előzmény: Adi001 (4748)
edk440 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4779
,,A rendelet csak azt írja elő, hogy a határon átnyúló euró átutalás árának azonosnak kell lennie a hasonló belföldi euró utalásokkal''

Nem belföldi forintutalásokkal!!!

Mint már írtam, a belföldi euróutalások is annyiba kerülnek, hogy jobban megéri zsebben vinni a pénzt.
Előzmény: erozsolt (4774)
t.lantos Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4778

A havilapok remittendaja altalaban visszakerul a kiadohoz, naluk esetleg erdemes probalkozni, hogy beszerezd a hianyzot.

 

Előzmény: 504LACI (4763)
t.lantos Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4777

Mar mukodik az ebankbol a devizautalas,megjelent a vonatkozo menupont (nezd meg). En nemsokara ki is probalom, hogy mit tud.

Orszagon belul meg 10ft-ba kerul egy forintatutalas (bankon kivulre is).

Ennyit meg meger, ropibol tobbet kell ennem, hogy eljussak a postara :)

 

Előzmény: Adi001 (4740)
Adi001 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4776

Elkell hogy "szomorítsalak" :

az otp az általad (is) itt felsorolt feltáételeknek megfelelően alkalmazza díjszabását !

a bankon kívüli "alap" deviza átutalás díjtétele egységes náluk

nemcsodálom ha ilyenekkel mentek reklamálni hogy arogánsak az ügyfelesek (bocs)

a bankok a szükséges (részükre előírt) tájékoztatást, hirdetmény formájában teljesítik is s ha veszed a fáradságot s annyi időt szánsz rá figyelmesen mint amennyi idő alatt ezt begépelted akkor már nem is szeretnél reklamálni..........

Előzmény: erozsolt (4774)
microdrive Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4775
az osztrák mit ér ausweis alatt...az útlevelet vagy a személyit vagy mit????? köszi...
erozsolt Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4774
Magyarországon az a szép, hogy elméletben minden megvan, csak épp semmi nem úgy működik:

---

Amit az EU-tagállamok közötti pénzforgalomról tudni kell!
http://www.pszaf.hu/fogyved/hasznosinf/amit_eupenzforg.htm

Hivatalos cikk arról, amiről itt már sok oldal óta beszélünk. Hosszas kifejtés után tömör összefoglalás a példákban:

2. példa: Eurót utalunk át egy másik tagországba!
Az Ön által kezdeményezett 12 500 euró összegnél nem nagyobb (és természetesen euróban történő) átutalásáért az Ön számlavezető bankja nem számolhat fel magasabb költséget, mintha az átutalás címzettje egy magyar banknál vezetné a számláját. Ehhez az szükséges, hogy Ön az átutalási megbízásán minden esetben feltüntesse a kedvezményezett által megadott nemzetközi bankszámlaszámot és bankazonosító számot. Ezek megadása azért fontos, mert hiányuk esetén számlavezető bankja további költségeket számolhat fel Önnek az átutalásért.

5. példa: Mennyit kell fizetnünk egy 12 500 euró alatti utalásért?
Az euró átutalások díja bankonként változó, hiszen a rendelet nem korlátozza a bankokat saját áraik kialakításában. A rendelet csak azt írja elő, hogy a határon átnyúló euró átutalás árának azonosnak kell lennie a hasonló belföldi euró utalásokkal. Fontos tudnivaló, hogy a bankokat csak akkor kötelezi a rendelet azonos ár alkalmazására, ha az ügyfél az átutalási megbízáson feltünteti a kedvezményezett nemzetközi bankszámlaszámát, illetve a kedvezményezett bankjának bankazonosító kódját. A bankok kötelesek egyszerű, közérthető formában tájékoztatni ügyfeleiket tarifáikról.

2004. március
Magyar Nemzeti Bank
Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

---

Akkor most mit lehet tenni?
Elvileg módunkban áll reklamálni az OTP-nél a következők miatt:
1. 12500 euró alatti átutalásoknál itt a fórumban legalább 20 példa volt már rá, hogy sok ezer forintot számláztak ki, IBAN/BIC kód használata mellett is, amikor egy belföldi átutalás 100 Ft.
2. A bankok kötelesek egyszerű, közérthető formában tájékoztatni ügyfeleiket tarifáikról: csak itt a fórumon belül már majdnem mindenki találkozott azzal, hogy nemhogy nem egyszerű, közérthető formában tájékoztatnak, hanem nem is léteznek egyértelmű tarifák! Egyik átutalás 2000 Ft, a másik 5000 Ft, ugyanarról a számláról, ugyanabba az országba, közel azonos mennyiségre. Személy szerint engem semmilyen formában nem tájékoztattak.
Ami nem világos, hogy mennyi a belföldi EUR átutalás, ugyanis ilyet nem tudom ki szokott végezni. Konkrétan forint számláról EUR-ban magyar számlára mennyibe kerül? Mert ha ez 100 Ft, akkor az IBAN/BIC-nek is 100 Ft-nak kéne lennie!

Ha van ötletetek, hogy hogyan reklamáljuk az OTP-nél?
Pueblo Creative Commons License 2005.01.05 0 0 4773
Na igen ez reális megközelités. A legjobb, ha ilyen esetben elfaxoljuk a személyit neki, esetlegesen további azonosítókat, melyekból kiderül, hogy jó fiúk vagyunk.
Előzmény: Lakatos Vendel (4771)
TGabesz Creative Commons License 2005.01.05 0 0 4772
Köszönöm, akkor a bank nevét még elkérem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!