Keresés

Részletes keresés

Elter János Creative Commons License 2014.07.27 0 0 15608

Szomorú, hogy így látja.

 

Nem csak én látom így, hanem az általam meghallgatottak döntő többsége.

 

Ez előző években boldog-boldogtalan fürdőt fejlesztett, aztán - kevés kivételtől eltekintve - jól bele is buktak a projektekbe.

 

Éppen ezért nekünk a kevés kivételben lesz a helyünk.

 

Aztán ott van Önöktől pár kilométerre a ceglédi gyógyfürdő. Nem hinném, hogy lenne pénze az önkormányzatnak, hogy olyan léptékű fejlesztést valósítson meg, ami akár csak minimális konkurrenciát is jelenthetne nekik.

 

Nem gondolom, hogy ilyen irányba kellene gondolkodni. Nyilván itt egészen más profilt kellene kialakítani.

 

Miért kell minden városba éppen gyógyfürdő???

 

Nem hiszem, hogy Pilis ebben gondolkodna vagy éppen Monor. Nyilván a külföldiekre kellene bazírozni.

 

Tényleg nem lehet másban gondolkodni? Egyáltalán, készült valami tanulmány, költség-haszon elemzés ezzel kapcsolatban, vagy csak az "elképzelésig",. ígéretekig jutottak?

 

 Persze, csak éppen egy íróasztal mélyén pihen.

 

Szvsz lennének még más fejlesztési lehetőségek Irsán is, a nyári szabadegyetem szervezésétől a napelempark létesítéséig (csak séróból írtam). Gondolkodni, ötletelni kellene, esetleg meghirdetni a városukban egy közös brainstormingot erre. Biztos vagyok benne, hogy lennének lelkes helyiek - főleg a választások előtt. :-)

 

Hogyne volt ilyen már több is.

Magam még 1998-ban azt javasoltam, tegyünk két nagy táblát „ Gyógyfürdő „ felirattal és nyíllal a négyes két oldalára és aszfaltozzuk le az utat. Gondolkodni a legkönnyebb, na de tenni???

Előzmény: nagypapi (15605)
Mega Tróger Creative Commons License 2014.07.27 0 0 15607

Nekem továbbra sem áll össze, ha eddig 0 Ft beruházást sikerült a strandra hozni a képviselő úrnak, akkor

mitől fog tudni hirtelen 1 000 000 000 Ft-ot meghaladó befektetést a strandra hozni nagy hirtelenjében? Ha megvan a kapcsolat erre, akkor miért nem tette eddig? Ha nincs meg a kapcsolat, akkor mitől fognak a lábad elé borulni nagy hirtelenjében?

Előzmény: Elter János (15606)
Elter János Creative Commons License 2014.07.27 0 0 15606

1./ 1990 óta ki vagy kik akadályozták meg a T. képviselő-testületet, hogy befektetőt hozzanak a strandra? „

 

Ez kiolvasható előző válaszomból. De, ha megkérdezed szüleid, akkor tudhatod, ki akadályozta meg az általuk szorgalmazott kempinget vagy más fejlesztési elgondolásokat.

 

2./ Az elmúlt 8 évben ki akadályozta meg Elter János polgármester-jelölt urat, hogy befektetőt hozzon a strandra? „

 

Az általam is támogatott – nem befektető – hanem „projektmenedzser „ akinek fejlesztési tervezete  máshol megvalósult, élvezte támogatásom. Viszont az általa hozott banki, gyógyászati és más szakembereknek még ásványvíz sem jutott az előadásukra. Nem is csoda, hiszen ekkor készült el a strand értékbecslése és adásvételi szerződése mások számára. Csak közbe jött a válság. Egyébként voltak még más befektetők - németek, akik nem találtak meghallgatásra.

 

3./ Ha én befektető lennék, miért kéne az albertirsai strandba befektetnem pont most és mekkora befektetést várnál? „

 

Egy jó üzletet sosem késő megragadni. Három dolgot ugyanis nem tudtak elvenni vagy semmissé tenni: A minősített kiváló gyógyvizet. A jelentős nagyságú fejlesztési területet. A repülőtér és a főváros közelségét.

Legalább 1 milliárd forint feletti összeggel lehetne elindítani egy komoly beruházást. De van, aki ennél sokkal nagyobb összegben is gondolkodna.

Előzmény: Mega Tróger (15603)
nagypapi Creative Commons License 2014.07.27 0 0 15605

"Ennek oka nyilván az, hogy mindig is ez volt a település egyetlen kitörési lehetősége!"

 

Szomorú, hogy így látja.

Manapság jóformán minden alföldi település a fürdőfejlesztésre vagy egyéb turisztikai fejlesztésben látja a kitörési pontokat. Azt hiszem, elég könnyű belátni, hogy ez így nem lesz megvalósítható, vagy legalábbis utána gazdaságosan nem üzemeltethető. Nem véletlen, hogy az Európai Unió kivette a támogatási körből a magyarországi fürdőfejlesztéseket. Ez előző években boldog-boldogtalan fürdőt fejlesztett, aztán - kevés kivételtől eltekintve - jól bele is buktak a projektekbe. Ld. pl. Sellye, Makó, Esztergom (itt más gondok is voltak), vagy az Európa-hírű Harkány. Utóbbi településen volt a legmagasabb az 1 lakosra jutó önkormányzati hitelállomány, jórészt éppen a fürdő miatt.

Aztán ott van Önöktől pár kilométerre a ceglédi gyógyfürdő. Nem hinném, hogy lenne pénze az önkormányzatnak, hogy olyan léptékű fejlesztést valósítson meg, ami akár csak minimális konkurrenciát is jelenthetne nekik.

És akkor még a vendégeket is oda kellene vonzani. Aki délről érkezik, ott van pl. Cserke, Szeged, Kecskemét, Kiskőrös, Kiskunmajsa, Mórahalom, ha Budapestről (bár nehezen látom be, hogy egy budapesti vendég miért is utazna 50 km-t, mikor helyben is talál épp elég gyógyfürdőt, strandot), akkor Mogyoród, Ráckeve, Göd.

Miért kell minden városba éppen gyógyfürdő???

 

Tényleg nem lehet másban gondolkodni? Egyáltalán, készült valami tanulmány, költség-haszon elemzés ezzel kapcsolatban, vagy csak az "elképzelésig",. ígéretekig jutottak?

 

Szvsz lennének még más fejlesztési lehetőségek Irsán is, a nyári szabadegyetem szervezésétől a napelempark létesítéséig (csak séróból írtam). Gondolkodni, ötletelni kellene, esetleg meghirdetni a városukban egy közös brainstormingot erre. Biztos vagyok benne, hogy lennének lelkes helyiek - főleg a választások előtt. :-)

Előzmény: Elter János (15604)
Elter János Creative Commons License 2014.07.26 0 0 15604

Kedves Szamira 6!

 

1990 óta mjnden választás előtt központi téma a strand. Választások után minden ígéret, és ötlet a fiókok mélyére kerül.”

 

Ennek oka nyilván az, hogy mindig is ez volt a település egyetlen kitörési lehetősége!

 

„Szerintem nem lesz ez másként most sem. Ideje lenne már reális ígéretekkel etetni az embereket.”

 

Számomra irreleváns az, hogy mit gondol erről - hiszen így az beszél, aki maga is érintve van!

 

 „Egyébként én nem hiszem, hogy akkora fürdőfejlesztést lehetne létrehozni, ami megszüntetné az ingázást.”

 

Ez nem hit kérdése. Arra ott van a Templom.

 

„Ez már megint egy szép kampányszöveg! Több százan-ezren ingáznak Albertirsáról. Ennek megszüntetésére kevés egy fürdő fejlesztés.”

 

Itt pusztán a fejlesztés volumene a kérdéses, nyilván egy milliárdos beruházás már felszippantaná az ingázók többségét!

 

És ezek nem az én szavaim, de Önnek talán ismerősen csengenek: „ befektetőt szükséges találni, nem pedig jámboran várni a csodát! „ -  anno 1998.  Ki várta azóta is a csodát??? -  nem az aki ezeket a sorokat akkor papírra vetette….

Előzmény: Szamira6 (15602)
Mega Tróger Creative Commons License 2014.07.25 0 0 15603

Kérdésem a következő:

1./ 1990 óta ki vagy kik akadályozták meg a T. képviselő-testületet, hogy befektetőt hozzanak a strandra?

2./ Az elmúlt 8 évben ki akadályozta meg Elter János polgármester-jelölt urat, hogy befektetőt hozzon a strandra?

3./ Ha én befektető lennék, miért kéne az albertirsai strandba befektetnem pont most és mekkora befektetést várnál?

Előzmény: Elter János (15601)
Szamira6 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 15602

1990 óta mjnden választás előtt központi téma a strand. Választások után minden ígéret, és ötlet a fiókok mélyére kerül.

Szerintem nem lesz ez másként most sem. Ideje lenne már reális ígéretekkel etetni az embereket.

 

Egyébként én nem hiszem, hogy akkora fürdőfejlesztést lehetne létrehozni, ami megszüntetné az ingázást.

Ez már megint egy szép kampányszöveg! Több százan-ezren ingáznak Albertirsáról. Ennek megszüntetésére kevés egy fürdő fejlesztés.

Elter János Creative Commons License 2014.07.24 0 0 15601

Érdekes az okfejtésed, csak éppen ellentmond, saját korábbi észrevételednek. A laza összefüggések, amennyiben nem értékelhetők önmagukban, úgy ez máskor se kerülje el figyelmed:

 

Pld.: jelenleg 5 – 6 polgármester-jelölt közt látszódik megosztódni a szavazatok száma. 2006-ban szinte az összes jobboldali párt és szervezet összefogott, eredménytelenül (1440 szavazat). 2010-ben a tavaszi kiváló eredmény után itt helyben, annak még a harmadát sem kapta meg a Fideszes jelölt az őszi választáson ( 960)! Ezért gondolkodom még. Azon is, hogy a jegyárak növekedése valóban viszonylagos. Mikor az itteni belépő fele összegéért sokkal több szolgáltatást kapnak a közelben, akkor nincs mit csodálkoznunk a kialakult helyzeten.

 

Albertirsa város jövőjét egyetlen dolog hozhatja egyenesbe, ha komoly befektetőt találunk a fürdőberuházásra! Ez teremt munkahelyet és megélhetést. Ez szünteti meg az ingázók tömegeit és marasztalja a fiatalokat a külföld helyében itthon. Nincs más megoldás és hazudik az, aki azt mondja - ez a hajó már elment. Ugyanis ezzel csak saját tehetetlenségét próbálja igazolni!

Előzmény: Mega Tróger (15600)
Mega Tróger Creative Commons License 2014.07.12 0 0 15600

Fizetésed és a rezsi számlád is háromszorosára ment fel az utóbbi 25 évben?

 

Mert ha nem, akkor magad is beláthatod, hogy a bérleti díj és a jegyár között jóval lazább az összefüggés, minthogy önmagában értékelni lehessen.

 

Szóval nem kicsit sántít ez az összehasonlítás, főleg úgy, hogy egyetlen egy strandot sem tudsz mondani, ahol a bérleti díj és a jegyek árának növekedése egyenes arányban lenne egymással...

 

Előzmény: Elter János (15599)
Elter János Creative Commons License 2014.07.12 0 0 15599

1990-ben 45 ft volt a nyugdíjas belépő, 75 forint a felnőttjegy, 1 millió forint a bérleti díj. Ma a bérleti díj a 3 millió forint, a jegyek ára nem 135; és 225 forint…

Előzmény: dixxicsirke (15598)
dixxicsirke Creative Commons License 2014.07.11 0 0 15598

félre értettél. nem azt mondtam, hogy ezekre a helyekre kell menni a helyi helyett

arra akartam rávilágítani, mennyire nincs köszönő viszonyban sem az ár/érték a nyújtott szolgáltatással

a listában is van "fapados" strand. fele ennyiért

itt talán a 4-es főút közelsége húzza fel az árakat? még egy normális bitumenes lehajtó sincs a 4-esről

Előzmény: Mega Tróger (15597)
Mega Tróger Creative Commons License 2014.07.11 0 0 15597

Ezek közül talán egy van 100 km-nél közelebb - számold hozzá az utazási költséget meg a 3 óra utazást pluszban és akkor neked is kijön a matek.

 

Igen, valóban nagy nulla lett a strand, de a vize az jó - és ezért ha tehetem elmegyek, mert nagyon pihentet - nincs ricsaj, van hely, van élettér, lehet jót sakkozni a thermálban - cserébe eszembe sem jut a büfének csúfolt helyekre beülni.

 

Otthon szívesen megcsinálom magamnak a gyors kajákat, de étteremben valahogy nem nagyon tűröm a fagyasztott cuccot arany árban elkészítve.

 

Egyébként annyit kéne csinálni marketing akcióba: családi jegy = 2 felnőtt jegy ára -gyerekjegy ára ajándék.

 

Szerintem kijönne a matek, ha belegondolsz.

Előzmény: dixxicsirke (15596)
dixxicsirke Creative Commons License 2014.07.11 0 0 15596

tehát itt a falusi pancsolóban 1400/1000 ft a belépő, 0 szolgáltatással

itt egy 10-es lista, hogy pl. néhol fele ekkora belépőért mi jár

vagy nem kell erőltetni az egész starndosdit, vagy fel lehet kötni a gatyát

 

http://www.gyogyvizek.hu/hu/hirek/10-magyar-furdo-ahol-1300-forint-alatt-pihenhetsz.html

imre.herczeg Creative Commons License 2014.07.10 0 0 15595

Ökölvívó verseny a CITYBEN!!!

Gyertek Ti is!

 

 

Mega Tróger Creative Commons License 2014.07.10 0 0 15594

 

Albertirsa lakossága: 13000 fő

Monor lakossága 18000 fő

Albertirsán kb 60 %-kal több eladó ingatlan van, mint Monoron.

 

Köszönhetően a fejlődés elmaradásának, az eladó ingatlanok nálunk beragadnak, eladói nyomás miatt pedig az árak zuhannak. Ehhez persze kellett egy olyan városvezetés, amilyen nekünk van.

 

 

 

dixxicsirke Creative Commons License 2014.07.09 0 0 15593

"használt akkumulátort veszek... használt akkumulátort veszek... használt akkumulátort veszek..."

az akksi -úgy tudom-, veszélyes hulladék, tehát nem hinném, hogy ez az "üzletelgetés" legális

 

gondolom, bejárta ez a régi szakadt Swift Sedan a falu más utcáit is

rendszámot sajnos nem írtam fel, zöld metál színe volt, és a motorháztető elállt a kasznitól

 

a vasgyűjtős lovaskocsi viszont már jó ideje eltűnt. tán elpusztult a gebe?

dixxicsirke Creative Commons License 2014.07.08 0 0 15592

hát zsúfoltság, az nincs :)

elég volt lezülleszteni, és máris nem kellett ennek érdekében új medencé(ke)t építeni

10enX év után volt szerencsém a kerítésen belül lenni, igaz hétfő volt, de hát ilyenkor nem vakációzó gyerekekkel kellene telítve lennie?

délelőtt 10 körül sztem 100an sem voltak, 70% nyugdíjas, 5-10 tini, a maradék még kisgyerekes családok

mondjuk 1400-as felnőtt, és 1000-es gyerek belépőt kicsit meredeknek tartom

a régi büfésoron, ha jól számoltam, a 7 büféből 1 van nyitva, jól látható, hogy némelyik évek óta zárva van

van egy kis trafik jellegű bodega középtájt, a hátsó nagy büfé is zárva volt (lehet, hogy az is évek óta?)

 

a régi büféket miért nem lehet pl apartmanná alakítani, ha már amúgy sincs kihasználva az épületek nagy része?

 

itt életnek kellene lennie, de ez csak vegetálás. a sportpályás pénzt inkább erre kellett volna fordítani, ha már az állam

utólag úgyis kifizette az önkormányzatok adósságát, így legalább termelő eszközbe ment volna, ami hasznot is hajt,

majd a haszonból megcsinálni a sportpályát. már ha az nem "párolog el" időközben

Elter János Creative Commons License 2014.07.08 0 0 15591

Kedves Magosix!

 

Annak adresszálja a felvetését, aki itt van közöttünk és 1998-ban ezt írta a programjába:

 

„  1.) A fürdő működtetését albertirsai kézbe kell adjuk, környezetét ápolttá tesszük.

 

2.)    A ciklus első felében egy nagy pancsoló, vagy úszómedencével bővítjük a gyógyfürdőt. Így megszűnik a zsúfoltság.

 

3.)    A fürdő egészének fejlesztése érdekében tudatos munkával találhatunk befektetőt. A jámbor csodavárás nem hoz eredményt.

 

Fazekas László „

 

 

Remélem átlátja, ez a lényeg! Nem rajtam kell számon kérni azt, amit Ő  nem tudott megvalósítani több mint másfél évtizeden keresztül!

Előzmény: Törölt nick (15590)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.07 0 0 15590

"A fürdőben jövőre fejlesztések várhatók, és a helybeliek részére 50%-os belépő!  E. J. polgármester-jelölt"

 

 

 

 

 

Itt a fürdőben nem jövőre kellenének fejlesztések,50% os belépők,hanem már rég meg kellett volna ezeknek valósulnia.

Ez itt a lényeg.Ne térjünk már el a lényegtől.

 

 

 

Előzmény: Elter János (15584)
Fazekas L. Creative Commons License 2014.07.07 0 0 15589

Kedves nyicike,

 

a hulladekudvarról, illetve a zöldhulladék gyűjtés aktualitásairól városunk honlapjának (http://albertirsa.hu/forum/zldhulladk_gyjts_15) "Fórum" rovatában összefoglaló írást jelentettem meg.

 

Üdvözlettel:

 

Fazekas László

Előzmény: nyicike (15469)
Elter János Creative Commons License 2014.07.07 0 0 15588

Megfontolom javaslatod!

Előzmény: Mega Tróger (15585)
Mega Tróger Creative Commons License 2014.07.05 0 0 15587

DK-MSZP aktivisták aggódtak a sajtószabadságért ennyire...

Előzmény: dixxicsirke (15586)
dixxicsirke Creative Commons License 2014.07.04 0 0 15586

úgy tűnik, keményen egyeltek a moderátorok itt a politizálásért. meg ki tudja még miért :D

úgyhogy csak óvatosan ;)

Mega Tróger Creative Commons License 2014.07.04 0 0 15585

Kedves János!

 

Sok dologban egyet értünk - azonban gondold át - ha indulsz mint polgármester, akkor Fazekas lesz a polgármester, hiszen meg fog osztódni a sok ellenszavazat az ellenjelöltek között. Mint ahogy az elmúlt választásokon is történt. Tanulni kell a hibákból, ha a Fazekas érát meg kívánnánk szűntetni

 

Csak egy jelölt lehet ellene - azt pedig jelen helyzetben a kormánypártnak kell adnia. És fogja is adni. Hiszen egy Fidesz-KDNP sokkal erősebb, mint bármelyik másik jelölt egy 10000 főnél nagyobb városban.

 

Ha egynél több wannabe jelölt fog indulni, Fazekas László fog maradni.

 

Semmi nem változott olyan szinten, ami miatt az idei választáson a megszokottól eltérően alakulna majd az eredmény. Erre 0 % esélyt látok.

 

A legjobb forgatókönyv: visszalépésedért cserébe az alpolgármesteri támogatást kérni a Fidesztől.

 

Minden más megoldás tipikus loose-loose szituáció.

 

Veszteség Neked, - veszteség a városnak.

 

És ezt nem azért mondom, mert Elter János ellen vagyok, hanem azért, mert a feltétlenül szükséges polgármester csere mellett állok. Ez ugyanis a város érdeke.

 

 

 

Előzmény: Elter János (15584)
Elter János Creative Commons License 2014.07.03 0 0 15584

A  „ mocsinál „ a hulladékudvar ugyan nem nyit ki, viszont – minden második héten, szombaton 8-tól 16-ig, a helybeli lakosoktól átveszik ott a zöldhulladékot!

 

 

A fürdőben jövőre fejlesztések várhatók, és a helybeliek részére 50%-os belépő!  E. J. polgármester-jelölt

Előzmény: nyicike (15469)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.01 0 0 15583

Szerintem nyár idején el kellene gondolkozni hogy miért jár az az Albertirsa lakosságának 90%-a a inkább a ceglédi strandra?

 

Ez érdeke valakinek hogy így maradjon?

 

Mivel csupa olyan intézkedés,vagy intézkedés hiánya áll fent ami ezt támasztja alá:

 

-Helyi lakosoknak nincs kedvezmény

-kulturált európai uniós szabványoknak megfelelő alapfeltételek:(kulturált tiszta öltőző, és szekrények,mosdók)

 

 

hogy a többi hiányról már ne is beszéljünk..

 

valaki aki vagyok Creative Commons License 2014.06.19 0 0 15582

Albertirsa és Fazekas Laszló az M1 híradójában. wow.

 

téma: diákmunka;

 

úgy láttam, hogy a volt-majdani(?) városközpont/szolgáltatóközpont

(most Mirelite Park) karbantartására igénybevett diákok apropóján.

 

V.

 

nyicike Creative Commons License 2014.06.04 0 0 15469

Mikor nyit ki újra a hulladék udvar?

Hajnal70 Creative Commons License 2014.05.20 0 0 15552

Üdv!

 

A bezárt hulladékgyűjtő udvar előtt már a használt autógumik is megjelentek a szeméthalom tetején.

Eljött az ideje, hogy lezárásra kerüljön a behajtó, hogy az útról ne lehessen befordulni a kapu elé.

S remélni lehet, hogy az eddig olvasni nem tudó lakosok nem fogják a Dánosi út közepére lerakni a szemetet.... Nincs  benzinkút-dohányboltnál egy kamera sem???

H.

 

dikszicsirke Creative Commons License 2014.05.20 0 0 15551

tudja valaki, hogy ki döntötte ki és mikor a beton villanykarót a strand felé menet a Gerje híd előtt közvetlenül? villanyvezeték is leszakadva

maradt ott egy sötétzöldmetál első lökhárító a derékbatört villanykaró alatt

úgy tűnik, nem régen történt, a fű kitaposva, de nem látni se féknyomot, se a helyszínelés jeleit

történt személyi sérülés?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!