Keresés

Részletes keresés

Kisfekete Creative Commons License 2003.12.22 0 0 588
Szia Mauka!
Még mielőtt aláfekszel a kés alá 80 ezerért, szívesen levelezek veled januárban és leírom a tapasztalatomat, ugyanahhoz a dokihoz jártam, épp most készülök otthagyni őket. Üdv, Kisfekete
Előzmény: Mauka (586)
Mauka Creative Commons License 2003.12.20 0 0 587
Alice!

Köszi szépen, bocsi, h eddig nem jelentkeztem, de vizsgáztam ma.

Mauka Creative Commons License 2003.12.19 0 0 586
Epreske!
Köszi, de most már halomban állnak a címek. Azt hiszem megpróbálkozom valamelyikkel, aztán ha az is műtétet javasol, akkor belevágok.
Alice Kedves!
Már annyian rámozdultak a dologra, h valszeg nincs rá szükségem. Ha mégis, akkor úgyis szólok majd. Ha vmi mást is írtál, akkor viszont az itt megadott címemre kérném szépen.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Nem annnyira jó hallani, h mások is jártak így, de azt hiszem ennél lehetne még sokkal rosszabb is, úgyhogy nem elégedetlenkedünk, ugye?
Puszi továbbra is mindenkinek.
(Most már nem tünök ám el!!! Ezt vegyétek figyelmeztetésnek!:))))
Előzmény: epresjoghurt (584)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.19 0 0 585
Küldjem el mégegyszer, vagy már megérkezett??
Előzmény: Mauka (583)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.19 0 0 584
Szióka!

Én is csak a saját sztorimat tudom elmondani neked, hátha segít. Kb. 1 éve voltam laparon, ugyanolyan tünetek miatt, mint ami neked is van. Nem volt menzeszem és tele voltam apró tüszőkkel. Aztán miután hasonlóan semmitmondó kezelést kaptam mint Te (hormon vizsgálat nélkül szedették a folyamatosan növelt closty adagokat), meddőségi központba mentem. Az ottani doki mondta azt, hogy jó eséllyel nem kellett volna megműteni, anélkül próbáltak volna tüszőrepedést elérni.
A műtét valóban nem nagy, de én nagyon szívesen kihagytam volna az életemből. Lehet, hogy a mióma miatt mindenképpen szükséges lehet, nem tudom.
Én mindenesetre a mai eszemmel a helyedben más szakemberrel is konzultálnék. Ha érdekel én is el tudom küldeni a dokim elérhetőségét, akit paracsimpo topictársunk segítségével ismertem meg. :o)

Előzmény: Mauka (583)
Mauka Creative Commons License 2003.12.19 0 0 583
Kedves Alice!
Nem igazán vonom kétségbe a dokibácsim diagnózisát. Egyrészt azért, mert a hormoneredményekből állapította meg, másrészt azért, mert én is láttam az UH-on.
Egyébként a leveled még nem érkezett, de ez a freemailnél nem újdonság.
A lányodnak gratulálok, visszaolvastam egy kicsit, úgyhogy láttam már. Jó, h vannak még csodák!
Előzmény: AliceCsodaországban (582)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.18 0 0 582
Na most végre átolvastalak.
Ezek a laboreredmények megvallom őszintén, nekem kínaiul vannak. Nem értek hozzá. Annyit tudok, hogy a PCO egy nagyon összetett hormonprobléma, viszont sok orvos szereti ezzel elintézni a dolgot.
Én csak viszonzásul a saját lányom esetét tudom elmesélni különösebb laboreredmények nélkül röviden:
28 éves korában kezdett neki a babaprojektnek, nem jött össze. A mensije mindig is rendetelen volt és soha nem volt 28 napos, mindig hosszabb. Egyszer már túl sokat késett, azt hitte terhes, elment az sztk nődokihoz, aki csinált egy hüvelyi UH-t, a petefészkeiben sok kis ciszta volt, rögtön rávágta, hogy PCO, és menjen műtétre. A lányom félt a műtéttől, elmesélte nekem ezt az egészet, én meg akkor nekiálltam itt levelezgetni meg beszélgetni sorstársakkal. Majom75 adta ezt az orvoscímet, amit neked is megmaileztem. Ő is csinált UH-t, és azt mondta, hogy ez korántsem PCO. 3 havi pgigátló szedése után állípította ezt meg, és rögtön felírta a closbegytet. Adott időpontra UH, 3 érett pete, amelyik másnap megreped, eksön órára előírva, és másnap berendelve postcouitus utáni kenetvizsgálatra, mikoris meg lett állapítva, hogy a hüvelyben lévő vegyi összetétel elpusztít minden spermiumot - azaz, összeférhetetlenség. Meg lett mondva a lányank, hogy következő mensi után ujra az egész, majd ha ez sem hoz eredményt, jöhet az inszem meg a lombik meg amit akarsz... de összeférhetetlenség ide vagy oda, a következő mensi nem akart megjönni, és akkor csináltunk tesztet, ami kétcsíkos lett, illetve mára már 11 hetes terhes...
Szóval a természet néha tréfás kedvében van, sőt szvsz nem is olyan néha...
Előzmény: Mauka (580)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.18 0 0 581
MÉg nem olvastalak végig, csak azért válaszolok, mert megküldtem a mailt, kicsit zűrös estém van, de mindenképpen írok ide is! :-)
Előzmény: Mauka (580)
Mauka Creative Commons License 2003.12.18 0 0 580
Kedves Alice!
Hát, akkor íme a történet:
Az 5 éves kislányom még teljesen spontánul fogant. Utána fogigátlót szedtem. Kb másfél éve apával úgy döntöttünk, h abbahagyom a fogigátlót, de a mikulás elfelejtett megérkezni. Mikor elmentem a nőgyógy bácsihoz, nem a rendes kivizsgálás következett, hanem közölte velem, h nincs pé-m (mindenféle vizsgálat nélkül), ezért indítsunk Clostyval. Aztán teltek a hónapok, megturkált egy kicsit minden hónapban, de még mindig el-el felejtett az a mikulás. Természetesen minden hónapban vinni kellett a kis grafikonomat a hőmérőzésről és ez alapán úgy tünt, h az a vacak pé még mindig nem indult be. Aztán elkezdtük a Clostyt emelni-emelni. Közel 1 év után már el is küldött egy (!) 5. napi hormonvizsgálatra, ahol LH-t, FSH-t és prolaktint néztek. Ja és szeptemberben végre sikerült egy UH-ot is nagy nehezen kikönyörögnöm. Na, végre volt pé-m ezek alapján (Closty már 2x2- azt hiszem 2x4-ig akarta emelni). Ekkor látott több apró tüszőt is. Ebben a hónapban volt egy valszeg biokémiaim, mert a teszt kimutatta, de nem láttuk az UH-on. Csak valami "vízzel teli dolgot". Miután megjött a miku, úgy mentem vissza hozzá, h most ne gyógyszerezzünk, hanem nézzünk rendesen hormonszintet. Közölte velem, h nincs rá szükség, mert jók voltak a múltkori eredményeim. Na, ekkor gurultam be és elmentem a Nyírő med.centrumába. Már az asszisztens az adataim felvételénél látta, h valszeg PCO. Abból a vitt eredményből! Aztán itt volt 3. és 21. napi vérvétel, UH és HyCoSy. Egyértelműen PCO, sőt a "vízzel teli dolog" egy mióma.
Ha már az asszisztens is felfedezi a dolgot, viszont a régi dokim nem (aki főorvos ráadásul), akkor ott azért gyanús a dolog, nem?
A gondom igazán az, h a meddőségi doki kb.50-80 ezerért csinálná meg a műtétet, viszont ennyit nem gondoltam kifizetni. Főleg, ha van más lehetőség is esetleg!
Nnna, most jó hosszú lettem! Bocsi.
Mivel egyenlőre még csak kezdő vagyok ezen az oldalon, ezért gratulálok a kismamá(k)nak és a többieknek meg sok puszi.
Mauka
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.18 0 0 579
Ma találkozom a lányommal, este megmailezem, de jobb lenne ha ide írnád le a PCO-d kalandos történetét, hiszen ez a fórum éppen arra van!
Előzmény: Mauka (578)
Mauka Creative Commons License 2003.12.18 0 0 578
Alice!
Nagyon szépen megköszönném, ha a mauka73@freemail.hu-ra elküldenéd a címet.
Úgy tűnik, h tényleg PCO, de ez egy kicsit bonyolult módon derült ki. Egy kicsit vitáznék a bármelyik sebész-nőgyógyász dologgal a saját tapasztalataimból kiindulva. Ha érdekel, h derült ki, magánban megírom, h a többieket ne terheljük ezzel.
Előzmény: AliceCsodaországban (577)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 577
Mauka, amennyiben tényleg igaz a PCO és tényleg igaz az, hogy csak a lapar segít, akkor ha akarod meg tudom adni azt az orvost aki a lányomat kezelte... de ez nem olyan nagy és kockázatos műtét, bármelyik jó sebész-nőgyógyászt felkeresel, jó úton vagy.,..
Előzmény: Mauka (576)
Mauka Creative Commons License 2003.12.17 0 0 576
Sziasztok Lányok!

Még új vagyok nálatok, a medlombos topikról kukkantottam be hozzátok.
A meddőségis dokibácsim nem olyan rég állapította meg, h PCO-m van , műtétet javasolt. Utánanéztem egy kicsit a neten és a Babaneten a Dr.Ács azt írta, h ők csinálnak valami hormonális ékrezekció nevű gyógyszeres kezelést. Nem tudtok erről valamit? És kihez érdemes menni laparra, ha nem megy a gyógyszeres dolog?
Köszi a segítséget előre is.
Sziasztok: Mauka

epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.16 0 0 575
Otthonról biztosan nem fogom magamat izgatni. :o)))
Előszöris végig alszom 3 napot, aztán már itt is lesz a karácsony.
Előzmény: AliceCsodaországban (574)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.16 0 0 574
No akkor nagy beszélgetéseknek nézünk elébe...:-)))

Fönoködnek mondd meg, hogy az izgalom árt neked, és csak bizonyos határokon belül állsz a rendelkezésére.

Előzmény: epresjoghurt (573)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.16 0 0 573
Nagyon szépen köszönöm, nagyon boldog vagyok. :o))

Otthon is van netem, sőt most már időm is lesz rá. :o)

Bár a főnökszöm pont azon ügyködik, hogy otthonról is elérjem a céget.

Előzmény: AliceCsodaországban (572)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.16 0 0 572
Hát most hogy már hivatalos megerősítést is nyert a dolog, teljes szivemből gratulálok, kívánok neked könnyű terheséget, könnyű szülést, szép kisbabát! :-DDD

(Otthonról is tudsz netezni?)

Előzmény: epresjoghurt (571)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.16 0 0 571
Sziasztok!

Ma voltam a dokinál, nem bírtam ki szerdáig. :o)
A nővérek végig pusziltak, nagyon-nagyon örültek nekem.

Van 1 sztárfotóm a picurról. 12mm-es a petezsák és embriótelep van benne, ezt mondja a papiruszom. :o)))

Ja és ma dolgozom utoljára, veszélyeztetett kismama leszek.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.13 0 0 570
Hát akkor úgy néz ki minden rendben - bár a rosszullétek nem kellemesek. (nekem egy sem volt szerencsére).

A görcsök a méhszalagok nyúlását jelzik.
Na kiváncsi vagyok az UH-ra! :-DDD

Előzmény: epresjoghurt (569)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.13 0 0 569
Valóban a legfontosabb dolog így már megvan. :o))

Tegnap kivételével egészen jól vagyok. Mellfeszülés az van, sőt nőttek is már, pont akkorára amilyenre mindig is szerettem volna. ;o)
Görcseim is voltak rendesen, ezek most már múlófélben vannak.
Tegnap viszont olyan sz@rul voltam, hogy haza is kellett mennem, szédülés, hányinger. Szerencsére mára már elmúlt.

Előzmény: AliceCsodaországban (567)
paracsimpo Creative Commons License 2003.12.11 0 0 568
Eperke!

Köszi a dicséretet a fiacskámra:) Életben is tündéri:) Remélem neked is ilyen babád lesz még ha esetleg kiscsal lesz is:)))))

Alice: igen nagyon nyugodta baba:) Csak akkor sír ha éhes, fáj a pocak vagy teli a pelus esetleg uncsizza magát:) Pocakfájás nem sokszor van már szerencsére, Pelust sokszor nézem, unatkozni meg nem hagyom csak ha nagyon muszályos házimunka van:) de akkor van apa, vagy dédi, nagyi:)))) Szóval tényleg csak akkor sír ha éhes, de akkor aztán remegnek a falak:)

csimpimami és Kristóf aki ma 7 hetes:)

Előzmény: AliceCsodaországban (567)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.11 0 0 567
Szia Joghurt,
a lányom mostanság inkább nagyon fáradt, mert most elég sok a munkája. Már megmondta a főnökének, aki állitólag nagyon rendesen reagált a dologra. Sőt már kaptunk is egy ajándékot, unokahúgom (az egyik) elküldte nekünk a tábori fürdetőjét, amit még nem használt eddig (:-))) ) - úgy hogy a leglényegesebb már megvan :-DDD - de csak itt nálam tárolom, mert nem szabad semmit venni meg kapni a betöltött hetedik hónapig, meg van tiltva.

Hányinger, émelygés, undorító szagok, hasgörcs, mellfeszülés, gyakori pisilés, aluszékonyság hogy áll nálad?

Paracsimpi,
megnéztem a fiadat, nagyon szép formás kisbaba, és ahogy látom nyugis is - vagy tévednék?

Előzmény: epresjoghurt (566)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.11 0 0 566
Sziasztok csajok!

Bocs a késői válaszért, még dolgoznom, közben pedig olyan vagyok, mint 1 mormota.

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat! :o)))
Jövő szerdán megyek UH-ra, utána jelentkezem a hírekkel. Mindenesetre a főnököm már most be van sz@rva, hátha veszélyeztetett kismama leszek. :o)

Alice: Lányod már kevésbé izgul? Már csak 2 hét és telekürtölheti a világot a jóhírrel. :o))

Csimpimami: Kristóf nagyon dögös legényke. :o)

paracsimpo Creative Commons License 2003.12.09 0 0 565
Csak nem?:)))))
Gratula! Nem szólok senkinek:))))))))
Majd írj, hogy mi van!

Alice: gratula a lányodnak a 10. héthez:) HOgy repül az idő:))))) Új képek vannak a www.babaszoba.hu oldalon Fehér Kristóf Márk 2 címen természetesen az F betűnél:))))))))))))
Na most senkit nem hülyének nézek ám, de volt már aki rákérdezet:(

csimpimami és a 6,5 hetes Kristóf:)))

Előzmény: epresjoghurt (541)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.08 0 0 564
Nézz át a meddőség-lombik fórumba, hogy mennyien vannak hozzád hasonló cipőben, és mennyinek sikerült...
ja és te se gondolj állandóan a fehér elefántra!!! :-)))
Előzmény: pomberke (563)
pomberke Creative Commons License 2003.12.08 0 0 563
Ez nem az én napom...

Alice a leányodnak is nagy gratula és problémamentes babavárást kívánok!

Előzmény: pomberke (561)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.08 0 0 562
Nálunk csak a petefészek teli cisztákkal volt... de a PCO szindróma egyébként az irodalom szerint "gyakran okoz meddőséget", de nem aa meddőség egyik alapfeltétele... szvsz ha a cisztáidat kiiktatják, akkor te is anyuka leszel hamarosan...
Előzmény: pomberke (561)
pomberke Creative Commons License 2003.12.08 0 0 561
Rendszertelen menzesz, hízás, szőrősödés, pattanásos arcbőr

Hajjajj, sőt még sok egyéb is, petefészek tele cisztákkal - mondjuk műtétet első ránézésre nem javasoltak - a legváltozatosabb helyeken tele vagyok igen erőteljes és makacs aknékkal ésatöbbi ésatöbbi. Mindesetre, január elején pontosabbat fogok tudni.

Előzmény: AliceCsodaországban (560)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.08 0 0 560
Tényleg csak zárójelben... de a lányomnál az sztk orvos azonnal műtétet javasolt, és majomkától kaptam egy orvoscímet, aki lelkiismeretesebben kivizsgálta... biztos, hogy PCO-s vagy? Rendszertelen menzesz, hízás, szőrősödés, pattanásos arcbőr - tényleg mind együtt van???

Az én lányom azóta most lépett a 10. hétbe...)

Előzmény: pomberke (559)
pomberke Creative Commons License 2003.12.08 0 0 559
Kedves Alice, Neked is köszönöm a kedves szavakat. Tudom én azért ezeket, ha nagyon akarom, de ettől még elég elkeserítőnek találtam a helyzetet. Na igyexem összekapni magam, aztán majd tudósítok.
Előzmény: AliceCsodaországban (558)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!