Keresés

Részletes keresés

acerola Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4846
Most nézem, hogy az osztrák amazon is a német postával szállíttat.
Lehet hogy az amazon.de és az amazon.at ugyanaz.

Az osztrák postánál a legolcsóbb zónában vagyunk.
Előzmény: sz (4844)
acerola Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4845

Ezt még megérteném, mert ők "régiek".

De szlovákiába is olcsóbb! (mi már biztos messze vagyunk...)

Előzmény: sz (4844)
sz Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4844
ez megszokott dolog - például az osztrák amazon drágábban szállít magyarországra, mint a görögökhöz, svédekhez vagy angliába...
Előzmény: acerola (4842)
Lackó koma Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4843
"azóta már vagy ő vagy más letiltatta a linket mert nem jelenik meg semmi rajta csak valami általános dolog...."

Nem is az az érdekes, hogy mi jelent meg rajta akkor ill. most, hanem az, hogy konkrétan mi az URL. Annak is ez eleje érdekes (mondjuk az első "/" jelig), nyilván annak nem sok köze van az eBay-hez, és az ilyesmi felismerését kellene megtanulnia mindenkinek.
Előzmény: microdrive (4838)
acerola Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4842

Németországból szeretnék venni egy nagyobb értékű dolgot. A vevő azt írta 30EUR a postpacket. (www.dhl.de) Most felvitték az árát? Tavaly mintha még csak 25EUR lett volna.
Érdekességképp:
EU-s országok nagyrészébe 17 EUR pl: Görögország és Szlovákia is.
Magyaroszágra meg 30EUR.

Már megint kib@tak velünk?
 

digicat Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4841
Egy fontos kiegészités a hasonló esetekhez:
az email feladóját nem azonositja a feladóként feltüntetett email cim és név, mert mindkettőt a feladó adja meg, és azt ir be, amit akar.
Nem csak az email-kliensekben van igy, hanem néhány webmail rendszerben is lehetséges a cim módositása.
Előzmény: microdrive (4831)
rstudi Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4840
Elvileg a linkben szereplő IP cím alapján el lehet kezdeni keresgélni, de nagyon nehéz ügy. Ha valami fix IP, akkor meg lehet keresni a gép tulajdonosát, de lehet, hogy egy többezer felhasználós szerver, és a fene se tudja, hogy adott időben ki mit futtatott rajta. A másik lehetőség, hogy valami szolgáltató dinamikusan kiosztott IP-je, ami egy újraindítás után már más a címed, és bárki más megkaphatja a tied. :( Ennek is utána lehet nézni, de nehézkes, és a szolgáltatók nem szeretnek kiadni ilyen infókat, max a yardnak.
Szóval ha rájön, hogy észrevették, lezárja az adott linket, lapít egy-két hétig, majd kezdi újra. :(
gbuk Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4839
Egy-két hónapja nekem is jött egy e-mail az "ebay"-től, hogy feltehetően egy "third-party" hozzáférhetett az adataimhoz, és emiatt látogassak el a linkre. Mivel valóban használtam licitáló programot, így még el is hittem. Rögtön be kellett jelentkezni az ebayre, és a következő oldalon már a hitelkártyám adatait kellett kitölteni. Lelkesen töltöttem is (reggel munka előtt túl akartam esni rajta, félálomban), amikor egyszer csak jött a PIN-kód mező... Na akkor esett le a dolog. Rögtön megváltoztattam a jelszót, levél ebay-nek. Szerencsére megúsztam a dolgot, de azért ment a para rendesen. Ami annyira nem tetszett az ebay-től, hogy szokás szerint egy előre megírt válaszlevelet küldött, így konkrét dolgok nem szerepeltek benne, hogy igen, ez egy átvágó levél volt, de azért volt benne sok hasznos info, hogy mire kell figyelni. Persze hozzáteszem, hogy egy kevésbé járatos ember szerintem soha nem nézi, hogy most a címmezőben van-e pont itt vagy ott, stb. Legalábbis könnyű átsiklani felette. Hiába, résen kell lenni.
microdrive Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4838

azóta már vagy ő vagy más letiltatta a linket mert nem jelenik meg semmi rajta csak valami általános dolog....

 

Előzmény: Lackó koma (4832)
microdrive Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4837
nyilván az idegesség miatt...:-)))))
Előzmény: Törölt nick (4835)
microdrive Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4836
már akkor.... azonnal jelentettem a dolgot az ebaynek és le is vannak tiltva a dolgaim...szóval már nincs gond...de...más....mivel még nem történt velem ilyen nyilván azt gondoltam hogy persze van ilyen de nem fog velem előfordulni meg ilyenek...és mikor szembesülsz vele az egy igen szar érzés...csak azért írtam le a dolgot mert lehet más is úgy gondolkodik mint én tegnapelőttig...neki hasznos lehet...a többieknek meg kösz a tanácsokat...megfogadom az tuti...:-)))))))
Előzmény: rstudi (4834)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4835
egyenlőre => egyelőre !!!
Előzmény: microdrive (4831)
rstudi Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4834
#4815-ben írom ugyanezt a PayPal levelekről. Nézzétek meg a linket, amit adnak: általában csak számos IP-cím van megadva, ami nyilván nem az ebayé. Egyébként Tényleg nem volt furcsa, hogy "tisztáznod" kell magad? Előtte kérdezz itt, most pedig gyorsan jelentsd az ebaynek, és tiltsd le az elmúlt napok bizniszeit.
t.lantos Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4833

Ha nem mondtuk volna el mar szazszor...

Amugy az ebay.com es az eBay.com ugynaz, mivel itt nem kulonboztetik meg a kis es nagybetuket.

Pusztan egy ugyesen megcsinalt csalo site-ra iranyitott, valamint mivel html formaban olvasod a levelet, nem veszed eszre, hogy az ebay login oldal felirat alatt total mas link tartozkodik.

Ez velem eleve meg sem tortenhet, mivel nem olvasok levelet, kziarolag text-ben :)

 

Előzmény: microdrive (4831)
Lackó koma Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4832
Az eset sajnálatos, de amúgy elég tipikus a forgatókönyv. Kapsz egy mailt, amiben valamilyen indokkal arra birnak rá, hogy jelentkezz be és erösitsd meg az adataidat. Ilyenkor nem az az érdekes, hogy a mail feladójaként kit-mit látsz feltüntetve, hanem az, hogy mi a link, amire kattintanod kell. Szerintem mindig ezt kell alaposan megnézni, és máris kiderül a turpisság. Ez esetben mi volt az URL?
Előzmény: microdrive (4831)
microdrive Creative Commons License 2005.01.09 0 0 4831

Na most egy olyan történet következik amit szerintem senki se hagyjon ki mert tanulságos lehet rohadtul....tegnap este 9-kor betört egy ember az saját ebay-embe...úgy vettem észre hogy én már nem tudtam belépni  és az  ebay küldött egy levelet hogy megváltoztattam az email címemet is...pedig én ezt nem tettem...mire feleszméltem már árultam is 20 db csúcsmobiltelefont....utána 5 perc múlva megint feladott a gecije 20x20at...gondolhatjátok mit éltem át...már csak a hirdetés költsége is kb 50 ezer volt mivel top angebotot csinált a geciláda.....totál profi ember...mindene ki van dolgozva teljesen....lényeg a lényeg 1 óra alatt sikerült elérnem hogy egyenlőre felfüggesszen az ebay így nem tud duhajkodni tovább a geciláda...de mivel a hirdetéseket 1 napra adta fel a rohadék ha pont nem nézek 1 napig ebayt...már végem is van...a vevők fizetnek neki...emgem meg fel is jelenthetnek hisz azt hiszik én vagyok a genyó...a lényeg hogy, hogy szerezte meg a jelszómat....kaptam aznap 7 levelet az ebaytől hogy valaki hasonló névvel buzul és tisztázzam magamat és ott volt egy link ahol be kellett jelentkezni...mindezt a levelet az aw-confirm@eBay.com .tól kaptam és nem az aw-confirm@ebay.com tól...igen igen egy nagy illetve kis "b" betű a különbség...vagyis a geci mindent megcsinált...regisztráltata az eBay.com ot....és megszerkesztett egy ugyanolyan regiztrációs oldalt...csak az infó neki ment nem az ebaynek....mindent...mondom...mindent megcsinált....ha valakinek kell elküldhetem a hamis levelet...szerintem sokan beugrottak volna.....vigyázzatok mert továbbra is kisért a csávó mert ma már egy másik amcsi embernél láttam a csaló hirdetését vagyis továbbra is betör ahova csak tud....hihetetlen vesélyes és vérprofi figura....ha bárkinek van kérdése ezügyben nyugodtan tegye fel...nem árt tanulni belöle...és megtudni mi vár ránk ebayesekre......

ceva_sony Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4830

Sziasztok.

Pár hete ki akartam próbálni az e-bay-t. Regisztráltam a német (ebay.de) oldalra, mert ott találtam meg egy cuccot, ami tetszett. Sajna nem beszélek németül. Viszont azóta már az ebay.com-ot használom, hiszen a .de-s regisztrációm ott is érvényes.

Viszont az összes ebay-es levelet, amit gondolom mindenkinek elküldenek, németül kapom, és egy szót se értek belőle. Be lehet azt állítani, hogy ne németül, hanem angolul értesítsenek, ha megnyerek egy licitet meg akármi más miatt írnak nekem?

Köszi előre is.

Ceva

 

t.lantos Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4829

Ausztriabol megdobbentoen gyorsan ert at a penz. 5-en deltajban zarult az aukcio, es 7-en delutan mar jott az sms a banktol, hogy megjott a penz.

Igaz, felhasznalhato csak +2 mukanak, vagyis kedd-tol lesz, de ne mez a lenyeg.

A nemetektol egy ugyanilyen sebessegut tapasztaltam elotte.

 

Előzmény: digicat (4823)
digicat Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4827
bugmaker:
Új Zélandról fogalmam sincs, nekem csak Dániából utaltak IBAN-ra eddig. Attól függ, hogy a küldő bankjának rendszere fel van-e készitve az IBAN kezelésére. Kézi feldolgozással biztos működik, elektronikusan már nem biztos.
Mivel az IBAN viszonylag új, valószinűleg sok helyen nem is hallottak róla. Még az EU-n belül is vannak olyanok, akik azt sem tudják, hogy nekik van IBAN-juk.

Lakatos Vendel:
Nem azt irtam, hogy a világ minden országában mindenkinek van IBAN-ja, hanem azt, hogy a te (aki Magyarországon élsz) számládat egyértelműen azonositja. Ez azért van, mert kötelezően benne van az ország és a bank azonositója is.
Az IBAN bevezetése előtt a belföldi számlaszám mellé kellett valami egyéb is a nemzetközi utalásokhoz (pl. SWIFT), mivel a 3x8-as számlaszám csak belföldön azonositotta a magyarországi bankot és számlát, az ország pedig egyáltalán nem volt benne. Az IBAN pont ezt a hiányzó részt pótolja, az egész világon egyedivé tesz egy számlaszámot.
A névből feltételezem, hogy nemzetközinek szánják, ha nem, akkor EBAN lenne.
A http://www.ecbs.org/iban/iban.htm szerint Európán kivül még csak Tunéziában használják. Az idő majd eldönti, hogy mennyire lesz nemzetközi (lásd metrikus- és naptárrendszerek).
Egyébként az iban.de-n levő lista nem aktuális, pl. Magyarország és Románia sincs rajta.
Előzmény: Lakatos Vendel (4826)
Lakatos Vendel Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4826

Szerintem az IBAN az egész világon azonositja a számládat, nem csak az EU-ban. Benne van az ország és a bank kódja is.  ---> TÉVES!

 

Az IBAN sajnos csak az EU-ban működik. Egyik EU-n kívüli partneremet 3napig nyaggattam az IBAN számáért, mert csak a SWIFT kódja volt meg. Aztán keresgéltem, és megtaláltam ezt: http://www.iban.de/was_ist_iban.html.

 

Tehát EU-n kívül a SWIFT kód értelemszerűen, számlaszámhoz pedig a partner által megadottat írjátok IBAN helyett.

Előzmény: digicat (4824)
bugmaker Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4825
digicat: valóban igazad lehet. Az tudom, hogy az IBAN tartalmazza az ország bank kódját, kérdés hogy bárhonnan (pl. Új-Zéland) utalni lehet a IBAN + SWIFT/BIC kód alapján a számlámra?
Előzmény: digicat (4824)
digicat Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4824
Szerintem az IBAN az egész világon azonositja a számládat, nem csak az EU-ban. Benne van az ország és a bank kódja is.

Átutalásokhoz: nekem Dániából _csak_ az IBAN alapján utalnak, sem a bank nevét, sem semmilyen más azonositót nem tudnak. Nekik olcsóbb, mint IBAN nélkül, viszont ugyanolyan lassú (5-6 munkanap).
Előzmény: bugmaker (4821)
digicat Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4823
Szerintem az IBAN az egész világon azonositja a számládat, nem csak az EU-ban.

Átutalásokhoz: nekem Dániából _csak_ az IBAN alapján utalnak, sem a bank nevét, sem semmilyen más azonositót nem tudnak. Nekik olcsóbb, mint IBAN nélkül, viszont ugyanolyan lassú (5-6 munkanap).
Előzmény: bugmaker (4821)
TGabesz Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4822
Így sem megy, de most már mindegy is mert végre küldte emailben. Lehet, hogy valamit én rontottam el már régebben és azért nem tudom megnézni. Köszönöm szépen a segítségedet.
Előzmény: edk440 (4818)
bugmaker Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4821
Kasier: IBAN = international bank account number. Azonositja a bankszámládat az EU területén belül. Paypal illetően olvass vissza, már sokadszorra irjuk le: MAGYAR BANKKÁRTYÁVAL NEM TUDSZ REGISZTRÁLNI.
Előzmény: Kaiser Soze MKIH (4820)
Kaiser Soze MKIH Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4820

Haligali !

 

Mi is ez az IBAN kód?

Ti milyen kártyával regisztráltatok a paypalon? otp, cib?

 

Thnx,

 

Soze

microdrive Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4819
mert magasab áron kel el az adott cucc ha a saját országbó lárulják mintha gy idegen ország embere árul mondjuk a francieán...ezért kellene egy francia címes emberke...
Előzmény: vomit (4811)
edk440 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 4818
Nem a mein Ebayből, hanem a megnyert aukció oldaláról kell indulni.
Előzmény: TGabesz (4814)
Lackó koma Creative Commons License 2005.01.07 0 0 4817
ebay sniper

Ezt a két szót ird be a keresőbe és máris találsz egy jó párat.
Előzmény: ramone (4816)
ramone Creative Commons License 2005.01.07 0 0 4816
bocsánat, ismétlés a tudás anyja, melyek voltak az időzített licitálásra használható szoftverek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!