Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.29 0 0 644
Ó te szegény, dohányzást illetőleg nagyon is együttérzek... vigasztaljon a tudat, hogy ha teherbe esel, olyannyira undorodni fogsz a szagától, hogy úgyis elhagyod...

és ha szabad javasolnom, ne görcsölj, legyetek vidámak és lazák, ne a babára gondoljatok, akkor hamarabb összejön... tudod, a fehér elefánt effektus, épp Mauka bizonyította...:-DDD Egy jó kis nayaralás vagy hasonló sokat dobhat az ügyön.

Előzmény: epresjoghurt (643)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.03.29 0 0 643
Semmi különös, várjuk a tavaszt. :o)

Küszködök a dohányzás elhagyásával. Korábban valahogy erősebb voltam. Miután kiderült, hogy elhalt a magzat, újra visszaszoktam és azóta még nem volt erőm abbahagyni...sok volt a munka és a stressz...illetve ma nagyon ügyes vagyok, ma még nem gyújtottam rá...

Ma vagyok a 12. napon. A kövekező ciklusban kezdjük újra, van még 1 hónapom addig hátra.

Lányzódék?

Majomka, jársz erre? Mi van veled? Rég hallottam rólad?

Előzmény: AliceCsodaországban (642)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.29 0 0 642
És veled mi van Epresjoghurt?
Előzmény: epresjoghurt (641)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.03.29 0 0 641
Sziasztok Lányok!

Mauka nagyon örülök, hogy eltűntek a cisztáid és nem kellett kés alá feküdnöd. :o))
Nem is értem ezt az egészet. Akinél találnak, azt gyorsan meg akarják műteni, addig amíg el nem tűnnek?

Remélem a baba is sikerült, szurkolok :o)

Mi az a biokémiai terhesség?

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.29 0 0 640
Drukkolok, Mauka ne félj!
Egy terhesteszt nem jutott eszedbe? Tudom, hogy még nagyon fiatal az idő, de van olyan, amelyik 3 nap (a beágyazódás utáni 3 nap) mulva már kimutatja a terhességet, tehát mondjuk a hét második felében már vehetsz egy ilyet és kipróbálhatod, ha kétcsíkos lesz, akkor oké! Azért az UH-hoz ne fűzz nagy reményeket, ilyenkor egy pici pont látszik csak, még nincsen külön a baba meg a petezsák, ha jól emlékszem Mikolt történetére..
Előzmény: Mauka (639)
Mauka Creative Commons License 2004.03.29 0 0 639
Lányok, kérlek Titeket, hogy szorítsatok nekem szerdára az UH-hoz, hátha mégis látszik az a babó. Ugyanis pénteken elmentem a Kaáliba vért vetetni és a HCG-m teljesen szabályosan növekszik, majdnem 2000 volt. Hátha mégis...
Mauka Creative Commons License 2004.03.25 0 0 638
Köszi, hogy bíztatsz Alice!
Előzmény: AliceCsodaországban (637)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.24 0 0 637
Szia Mauka, nagyon sajnálom, hogy csak biokémiai. Viszont az, hogy hipp-hopp eltüntek a ciszták, az nagyon jó, a lányomnál is ez volt, volt az első sztk uh-n egy csomó, aztán a másodiknál a magánorvosnál már nem annyi, 3 havi fogigátló után teljesen eltüntek, majd a closbegyt után egyből sikerült, szóval akkor a PCO mint olyan ugrott nálad és ez nagyon jó hír.
Előzmény: Mauka (636)
Mauka Creative Commons License 2004.03.24 0 0 636
Sziasztok!
A tegnapi hsz-om babás részét visszavonom, sajnos úgy néz ki, hogy megint bekaptam egy biokémiait.
Puszi.
Mauka Creative Commons License 2004.03.23 0 0 635
Sziasztok!
De jó látni, hogy megint van egy kis mozgás ezen a topicon is. Én költöztem a medlombosokkal a családninetre, úgyhogy azért tüntem el.
A mütétböl nem lett semmi, mert a másik doki egy darabot sem látott. Hipp-hopp meggyógyultam!
És ami a lényeg: úgy néz ki, hogy miután lemondtunk a babáról, összejött. A múlt héten voltam béta HCG-n és 134 lett. Holnap megyek UH-ra, remélem már lesz valami.
A talit egyszer majd megbeszélhetjük, én a pocakos részét már teljesítettem.:-)
Puszi: Mauka
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.11 0 0 634
Anno nekem is volt egy ilyen "jól sikerült" vetélésem... az lett volna a harmadik gyerekünk, mert akkor én még ebben nagyon benne voltam... korban is meg meg energiában is... megvolt a papír a terhességről, a beutaló a terjesrendelésre, aztán elutaztunk nyaralni. Tihanyba, egy parasztházba a két kicsi lánnyal. Nem volt semmi bajom, csak éppen egyik nap görcsölni kezdett a hasam majd vérezni kezdtem... a férjem valahogyan ki tudta hívni a közsági orvost, aki afféle mindenes volt, a nőgyógyászattól a gyerekbetegségekig mindenhez őt hívták. Petróleumlámpánál, egy parasztágyban vizsgált meg, aztán azt mondta, hogy "nézze asszonyom, ez valószínűleg egy vetélés. Ha maga nem akar ezek után beenni a kórházba - (nem akrtam!!!) - nem muszály. Ha a vérzés eláll 8 napon belül, akor ez egy spontán vetélés. Tudja régen sok gyerek elvetélődött csak úgy magától. Baj akkor van, ha a méhben benne marad valami, de ha a vérzés eláll, akkor nem maradt benne semmi. Szóval ahogy gondolja."
Nem is tudom miért írtam ezt le. Tán csak azért, mert manapság annyira nagy jelentőséget tulajdonítanak még egy fingásnak is.

Én aszondom, hogy az a magzat amelyik elvetélődik, az jobb is hogy így teszi. Így van megírva... (nem vagyok vallásos!)

Majd jön egy újabb, amelyik jobban kapaszkodik.
És az lesz az igazi.

(Jányom egyébként jól van, irtó aranyos terhes, a hasa még mindig nagyon kicsi - 23 hetes terhes - de ez amiatt van, mert ő 182 centi magas és jó hosszú a dereka, van helye a babának bőven... bár ő állandóan reklamál, hogy mikor lesz már nagy a hasa... szegínyem még nem tudja, hogy abból a bizonyos "nagy hasból" untig elég az a 2 utolsó hónap, nekem se volt túl nagy hasam , de azt a két utolsó hónapot nagyon megszenvedtem... szóval nem kell türelmetlenkedni, mindennek eljön az ideje.)

Joghurt, mauka, sokat gondolok rátok, majd egyszer a "nem olyan távoli jövőben" tán egyszer összejöhetünk és elmesélhetjük majd az emlékeinket - már mint volt terhes anyukák... :-)))

Előzmény: epresjoghurt (633)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.03.11 0 0 633
Sziasztok!

Mauka: Hogy vagy, jól vagy? Túl vagy a műtéten?

Alice: Mi újság van az unokakezdeménnyel és anyukájával? No és persze a büszke nagymama jelölttel? :o)

Azért tűntem el, mert nem volt igazán mit írnom. Természetes úton elvetélten, olyan jól sikerült, hogy nem kellett utána egészségügyi küretet csinálni. Most várjuk a tavaszt :o), áprilisban kezdjük újra a projectet, addig a munkahelyen küszködök.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.11 0 0 632
Itt vagyok.
Ujabban csak reggel netezek mert egész nap xar a Zindex.
Előzmény: Mauka (631)
Mauka Creative Commons License 2004.03.11 0 0 631
Alice! Hol vagy?
Mauka Creative Commons License 2004.02.16 0 0 630
Mindenkinek boldog Valentin-napot kívánok így utólag.

Nnnna, rászántam magam, bejelentkeztem febr.25-ére orvoshoz, úgyhogy megcsináltatom azt a fránya lapart.

Mauka Creative Commons License 2004.02.05 0 0 629
Nagyon örülök, h jó lett az eredmény.
Egyenlőre még nincs időpontom, lassan halad a dolog. Bevallom őszintén nem is igazán bízom az eredményességben sem. De ha valami van, feltétlenül szólok.
Előzmény: AliceCsodaországban (628)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.02.04 0 0 628
Köszi!
Tegnap megvolt az AFP eredmény, telefonon megérdeklődte, normális - csak ennyit mondtak, a lányom nagyon megkönnyebbült. (Azt se tudtam hirtelen miről van szó, csengett a telefon és egy lihegő hang annyit mondott bele, hogy "normális", ott hallóztam, hogy miről is van szó... :-DDD - J. volt, persze.)

A műtét biztosan jót tesz, szólj mikorra mész, majd drukkolok ezerrel, amiatt is meg az eredményessége miatt is! :-)

Előzmény: Mauka (627)
Mauka Creative Commons License 2004.02.04 0 0 627
Alice kedves!
Azt hiszem, nem kell Neked mondanom, hogy ez a bizonytalankodás nem csak a kismamaság alatt van, hanem később is. Ugye?
Én azért minden jó hírnek örülök, úgyhogy nyugodtan tájékoztathatsz a fejleményekről. Mindenesetre szorítok a jó AFP eredményekért, bár sokszor adott már fals értéket.
Rászántam magam a műtétre, csak az orvossal fel kellene venni a kapcsolatot. Most már valszeg egy kicsit lenyugodtam és elfogadtam a valóságot(?). Úgyhogy irány a műtő....
Előzmény: AliceCsodaországban (626)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.02.03 0 0 626
Szivesen, csak tudod mi nem lakunk együtt, és elég ritkán tud jönni, akkor is csak bekapják a kaját, kicsit pihenget, mesél, aztán fut haza, inkább telefonon beszélgetünk. Most éppen be van parázva amiatt, hogy milyen lesz az AFP eredmény, mondtam, hogy ne törődjön vele, mert nem megbízható úgysem, de ő már előre fél... szóval hol örömködünk, hol izgulgatunk, de gondolom ez másokkal is így van. Kicsit belenéztem a történetedbe, annyit mindenesetre hadd mondjak, hogy ha nincsen ez az internet, akkor nem is tudom mennyi ideig kezelgették volna félre a lányomat, vagy itt lenne felvágott hassal és megvékonyított petefészkekkel, ugyanis neki nem volt PCO-ja, csak a tüszők nem értek meg... most már te is jó kezekben vagy, szóval előbb utóbb lesz eredmény... csak ki kell várni. :-)))
Előzmény: Mauka (625)
Mauka Creative Commons License 2004.02.03 0 0 625
Drága Alice!
Bocsi, nem tolakodni akartam, de olyan jó ilyen dolgokat látni, hallani. Ha a lányod is megengedi, akár privátban is elküldheted a címet.
Előzmény: AliceCsodaországban (624)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.02.02 0 0 624
Van vagy 3, jövő héten lesz a genetikai UH is, de nem linkelem be ide, mert nincs is nálam, meg nem is tudom, majd ha a lányom felviszi a scenneren akkor lehet róla szó... :-)))

De ez itt végül is egy PCO-s topic...

Előzmény: Mauka (623)
Mauka Creative Commons License 2004.02.02 0 0 623
Kedves conejo!
Az, hogy voltál már terhes, semmit sem jelent. Létezik egy un. másodlagos meddőség. Én csak tudom, mert 2 spontán, viszonylag könnyen összejött terhesség után itt vagyok pco-san és meddőn.
Ne hagyd magad lerázni!

Alice! Nincsen UH-os képetek?

Előzmény: conejo (622)
conejo Creative Commons License 2004.01.31 0 0 622
Alice, visszaolvasgattam egy kicsit. Erdekes egy tortenet a lanyode, happy end-del. En viszont most meg varok inkabb egy ideig, mert eddig nem volt olyan, hogy kimaradjon mensi, vagy sokat kessen. Meg amugy is jobb varni vele par honapot, meg csak iden fogok diplomazni. De ha meg harom honapig semmi, hazamegyek kivizsgaltatni magam. Itt valahogy ugy vannak vele, hogy masfel ev probalkozas nelkul szoba se allnak veled, foleg mert nekem mar volt ket terhessegem, szoval en bizonyitottan nem vagyok meddo. Persze attol en meg felek, hogy kozben kicsit felborult a hormonhaztartasom.

Amugy jo olvasni a hsz-aidat, csak ugy sugarzik beloled az optimizmus, meg a boldogsag. Nagyon bodpg baba-varast kivanok nektek!:)

Előzmény: AliceCsodaországban (621)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.30 0 0 621
Köszike, jól esik hallani, pillanatnyilag még minden tök normális és az egész család örülget.
Tekintettel arra, hogy pl. anno én is milyen nehezen lettem terhes a redszeretelen mensturációimmal meg egyebekkel, - pedig akkor még nem volt hormonvizsgálat, UH efféle - és mi is csodának éltük meg az elsőt, mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy ha egy nőnek nincsen méhe vagy nincsenek peteefészkei akkor aggódhat, de minden egyéb esetben előbb-utóbb ő is terhes lesz.. :-)))
Előzmény: Mauka (620)
Mauka Creative Commons License 2004.01.30 0 0 620
Alice Drága!

Úgy örülök, ha beszámolsz a lányodról, olyan jó hallani!

Puszi Nektek: Mauka

Előzmény: AliceCsodaországban (619)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.30 0 0 619
Ha elolvasod az elejétől, ott leírtam a lányom esetét egészen attól a pillanattól, hogy nála is megállapították ezt a policisztás akármit. Mivel neki nem voltak olyan tünetei, mint a klasszikus PCO-nál: pattanások, túlsúly, stb, csak ez (ciszták a petefészekben) önmagában, a doki először 3 hónapig fogamzásgátlót adott, amitől elmúltak a ciszták, majd tüszőérlelő ill. repesztő, már nem tudom pontosan mi a neve injekciókat kapott a következő ciklusban, nagyjából egy éve kezdődött a kezelés, és ma már 17 hetes terhes. Szóval ha tudsz ilyen értelemben értekezni valamelyik ottani nőgyógyásszal, kérd ki ebben a tanácsát.
Előzmény: conejo (618)
conejo Creative Commons License 2004.01.30 0 0 618
Koszonom, nagyon kedves vagy, de sajna nem Mo.-on elek, igy itt kell orvost talalnom, Milanoban. Azert vagyok elkeseredve, mert ezt a dokit az orszag egyik legjobb genetikusa ajanlotta. De azret koszi meg egyszer! :))
Előzmény: AliceCsodaországban (617)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.30 0 0 617
Én laikus révén annyit tudok a PCO-ról, hogy a petefészekben nem repednek meg a tüszők, hanem cisztákká alakulnak, amelyek általában felszívódnak (vagy nem), tehát nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a két dolog ugyanaz. Legalábbis részben. Való igaz, hogy az orovsi könyvek azt mondják, hogy "nehezebben esnek teherbe" a nők, mindazonáltal javaslom, hogy keress fel egy olyan orvost, aki ezzel foglalkozik, szivesen megadnám a miénket, de a lányomnál van a telefonszáma, ha akarod elkérem.
Előzmény: conejo (616)
conejo Creative Commons License 2004.01.30 0 0 616
sziasztok!
Nekem nemreg mondta meg a doki, hogy policisztikus petefeszkem van. Viszont azt is hozzatette, hogy semmi az egesz, ne is gondoljak ra, legfeljebb egy kicsit megneheziti a teherbe esest. Viszont nagyon megijedtem. Epp a babaert probalkozunk, es bar a menzim eleg rendszeres (eddig), de mar fele eve hiaba probalkozunk. Nem ertem, mi a kulonbseg a policisztikus petefeszek, es a pco szindroma kozott. Akinek ilyen petefeszke van, annak szindromaja is van, vagy csak eselyes arra, hogy kialakuljon? Szerintetek?
Mauka Creative Commons License 2004.01.23 0 0 615
Anita!
Hááát, én azt hiszem, nem szeretnék igazán reagálni arra, amit írtál. Ez a Te véleményed. Mivel én nem vagyok vallásos, ezért valószínűleg nem tudnám objektíven megitélni a dolgot, ezért nem is teszem meg.
Attól függetlenül mielőbbi babásodást kívánok Neked.
Epreske!
Egyenlőre a vizsgaidőszakra koncentrálok, aztán majd meglátjuk. Mivel van már egy kislányom, nálunk nem mindenáron kell az a baba és olyan munkalehetőseget kaptam, ami 1-2 évvel biztosan eltolja a gyerekvállalást. Majd meglátjuk mi lesz...
Előzmény: epresjoghurt (614)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!