Keresés

Részletes keresés

sessyl Creative Commons License 2008.09.04 0 0 83171

Milyen gyógyszer vagy készítmény az FEM?

rita0130 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 83170

Köszönöm Baba!

Igen légyszi írd meg priviben a pontos forrást, remélhetőleg másnak is segít.

Neked meg sok-sok drukk!!!

Előzmény: baba37 (83160)
Shannah Creative Commons License 2008.09.04 0 0 83169
FJojó,
köszönöm szépen! Napi 2x1 FEM-et szedtem a stimu 1. napjától a beültetés napjáig (aznap este még bevettem egyet). Hajrá október!!!!
Előzmény: FJojó (83157)
Shannah Creative Commons License 2008.09.04 0 0 83168
Nyilazó,
Kanyó Katalin, vezető biológus :) Konc dokival nagyon jó párost alkotnak, nem az asszisztense :)) Én hozzájuk járok és maximálisan meg vagyok velük elégedve, nagyon nagyon kedvesek, lelkiismeretesek, segítőkészek és nagyon profik. De ajánlani nem ajánlok senkit, mert van, akinek pont Róluk egészen más a véleménye... Szerintem állj pozitívan a dolgokhoz és egyelőre ne gondolj arra, hogy "ha nem tetszik, akkor menet közben változtathatok"... Nekik is vannak nehéz napjaik, amikor előfordul, hogy kevésbé mosolygósak és a nagy hajtás miatt úgy tűnhet, hogy gyorsan lezargatják a dolgokat. De minden kérdésedre meg fogod kapni a választ. Én csodálom őket és mindenkit, aki ott dolgozik, hogy nap mint nap milyen türelemmel, elhivatottsággal tudnak az emberekkel foglalkozni.
Előzmény: Törölt nick (83155)
FJojó Creative Commons License 2008.09.04 0 0 83167

Rita:) Köszi, nagyon kedves vagy.

Nekem még maradt 25 szem, az októberi ciklusomnál felhasználom, hátha segít. Én nagyon bíztam az elsőben, de eldöntöttem, nem adom fel. A FEM-el kapcsolatban annyi, hogy én elküldtem pár embernek a telefonszámom, de mivel én 250 km-re lakom Budapesttől, megoldották másképp, azért jelezd, ha nem tudod megoldani, mindenképpen segítek.

Előzmény: rita0130 (83158)
albi2000 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 83166
Igen lassan, bár teljesen sosem;-)
Előzmény: rita0130 (83139)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83165
Valószínűleg én voltam. :-))
Tényleg mensifüggő a dolog.Mi szept 17-én voltunk konzin.Mivel a mensim 29-én jött meg,így október elején kezdtük a szurit, 15-én volt a beülti és 26-án már tudtuk,hogy nem sikerült.
Előzmény: Törölt nick (83164)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83164

Szia Cirip!

Ezeke szerint tényleg jól értettem a nevet, és arra is jól emlékeztem, hogy téged 30-ra hívtak be. Majd írd meg, hogy mi volt, mit mondtak, stb, stb:)

Nekem a telcsiben mindkét kétszer is azt mondták, hogy akár már nmásnaptól kezdődhetnek a vizsgálatok. Gondolom, attól is fögg, hogy hol tartasz a mensivel. Elmúlt, mikor, meg kell jöjjön, mikor, gondolom ilyenektől is függ. De itt a topikban is volt olyan csaj, aki írta, hogy egy hónapon belül már lombikja volt.

Nekünk elég sok minden vizsgálat meg van, de gondolom úgyis kérnek majd frisseket, mert mindenki a saját szemének hisz. Nekem van EKG, mellkas rtg, vizelet vizsgálat, HPV, HSG, a férjemnek egy pár hónapos spermavizsgálata, tenyészete,de azt direkt nem újítjuk meg, mert szintén itt olvastam, hogy kérnek ott is, ha van, ha nincs:)szóval, nem fizetünk fölöslegesen:), ha nem muszáj.

Különben én optimista vagyok, és ha nem is bízom abban, hogy már az első sikerül, de abban nagyon, hogy nem fogjuk felhasználni mind az öt alkalmat.

Kitartást, az a két hét nagyon hamar el fog telni, és majd kíváncsian várom a beszámolódat:))

Előzmény: Cirip78 (83161)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83163

Szia Ama!

 

Tényleg, most, hogy írta Cirip, beugrott a dokinő neve:?)Kanyó doktornő volt:)

Előzmény: Törölt nick (83141)
Cirip78 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83162

Kedves AlmaG!

Köszi a biztatást. Én úgy értettem Kanyó doktornő hívott. és tényleg nagyon kedves volt. 12-re kell mennünk. Örülök, hogy nem kell majd annyit várni. Csak addig az a 2 hét már nagyon lassan telik. Most már türelmetlen vagyok, pedig tudom hogy a neheze még csak most jön...

Előzmény: Törölt nick (83141)
Cirip78 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83161

Szia Nyilazó!

Én eredetileg szeptember 30-ra kaptam időpontot, ezt hozták előre 17-re. Két hét múlva ilyenkor már okosabbak leszünk (remélhetőleg)! Igen tőlünk is kérnek beutalót, nekem a nőgyógyász ad, férjemnek a háziorvos.

Szerinted mikor kezdődhet velünk bármilyen kezelés is, akár inszem, akár lombik. Mennyit kell várni az első konzultációtól? Nekem csak egy 3. napi laborom van, egy hasi ultrahang, a férjemnek spermavizsgálat. Az én értékeim sem tökéletesek, de az alacsony spermaszám miatt a doki rögtön lombikot mondott.

Lányok, van esetleg valakinek ebben tapasztalata?

Előre is köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (83131)
baba37 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83160
Rita!

Először is gratulálok a kis mocorgóhoz!Kívánom hogy a terhességed probléma mentes legyen és hogy olyan szép és egésséges kisfiut szülj mint az előző!
Én a FEM-et innen a fórumrol Btizó-tol szereztem be.Ő foglalkozik vele és kb.2-héten belül meg volt.Ha még érdekel és nem tudod a forrást szívesen segitek!
Előzmény: rita0130 (83158)
biológus Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83159

Persze, ha megtapad akkor már mind1. Az elmúlt évben a sok gyógyszerrel annyi petesejtem ért meg, mint 10 év alatt normálisan, eredménytelenül, ez késztetett gondolkodásra. Ez nem jelenti azt, hogy az inszem, vagy az IVF rossz lenne, egyáltalán nem. De ha úgy nézzük ott volt ez a tíz évnyi petesejt és semmi, és tudtuk a pontos ovulációt meg minden. A házasélet egy merő siralommá vált, mert kellett, de nem volt kedünk, tilos volt, de szerettük volna.

Másokban is felmerült már a kérdés, hogy miért alacsonyabb az inszemnél a teherbeesési arány, mint egy spontán ciklusban? Aztán találgatások a válaszok, mert ezeknél a nőknél valamilyen szervi, hormonális gond van... Fogalmunk sincs.

 

Biztos vagyok benne, hogy rengeteg biológiai tényező befolyásolja a terhességet. Olyan molekulák melyeket nem ismernek, vagy nem tudják hogy ebben van szerepük, vagy ezek koncentrációja, összetétele, és ha ez megváltozik ld. egy mesterséges ciklusban csökken az esély a megtapadásra.

Olvastam, hogy pl. nagyon fontos szerepe van a fogamzásban az ondónak, hogy a méhszájhoz eljusson, nos egy IVF-nél nincs ondó a méhszájnál. Tartalmaz egy csomó enzimet amik elősegítik a fogamzást. Azt is olvastam, ha a méhszájat piszkálják, az negatívan hat a megtermékenyülsére, nekem minden inszemkor ki kellett fogni, egyedül az ET-kor nem, de eljátszott vele a doki. Lehet, hogy az inszemeknél esély se volt rá.

Olvastam azt is, hogy az átjáhatósági vizsgálat eredmény kétséges, sokszor a méh és a petefészkek összerándulnak, a műszerek és nyomás miatt, és átmenetileg olyan mintha nem lenne átjárható.

Van olyan ország ahol spontán ciklusból indítanak IVF-et, nyílván nem véletlen. Persze határok vannak, mert ha vkinek nincs peteérés akkor ez nem megy. De valószínű oka van, hogy miért nincs peteérés. lehet, hogy egy pszichológus is tud segíteni ebben.

Ez nem kritika az IVF ellen, egyáltalán nem, én biológus vagyok, tudom milyenek a biológiai rendszerek: kiszámíthatatlanok.

Akár az is lehet, hogy kistesóér a kaáliba kell majd visszamennünk, és ez is símán belefér.

A paradicsomos hasonlat az én gondolatom, nem irányul az IVF ellen, és a részvevők ellen sem, csupán egy meglátás miután a környezetemben levő kismamikat komolyan megfigyeltem.

 

Ja és lehet fura, de a Jónás naptár szerinti termékeny nap és a peteérés egybe esett:). Megfigyeltem, hogy vannak olyan napok amikor sokkal több baba születik, vmilelyen bolygóállás befolyásolja. Pontosabban olyan nep amikor több szülés beindul, ill. mivel emberekkel foglalkozom naponta, tudom, hogy a frontok, hogy meg tudjá változtatni az embereket. Nem nagyon hiszek az azstológiában, de biztos erősen befolyásol bennünket mindenféle mágneses mező, keltse az a hold esetleg más bolygó, vagy légnyomás változás.

Előzmény: Rana75 (83156)
rita0130 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83158

FJojó!

Én napi 2-t szedtem, szerintem fagyis beülti előtt is szedheted, gondolom még van.

Az én maradékom már nincs meg és nem írtam fel az elérhetőségét, szeretném másoknak is megadni a lehetőséget, ezért légyszíves írd meg priviben mindent ami ezzel kapcsolatos. Köszi. Neked is fog sikerülni nagyon drukkolok érte.

Előzmény: FJojó (83157)
FJojó Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83157

Shannah!

Elősször is gratulálok:))))) Visszaolvastam, hogy te is szedted a FEM-et. Az 1. lombik előtt én is szedtem, a stimuláció nagyon jól sikerült, meg ami utána következett, csak sajnos a terhesség nem jött létre. Én napi 1 szemet szedtem, te hányat? A másodiknál nem szedtem, mert fagyi volt, de az októberi fagyi előtt valószínű megint szedni fogom, írd meg légyszi, te milyen adagban szedted.

Rana75 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83156

Biológus!

Hát igen, ez már régen kiderült itt a fórumon (is), hogy az embernek magát kell rendbehoznia (testileg-lekileg), hogy sikerüljön a baba. Majd megnézem interneten ezt a chi-gépet, bár biztos nem (csak) ettől lett a babucid, de én is nyitott vagyok mindenfélére, mostmár. Arwen, Aviva is jöhet. Meg persze biorezonancia, méregtelenítés, talpmasszázs. Aztán innentől a baba dönti el, hogy így vagy úgy, de akar-e jönni.

Egyébként én nem haragszom a "téli zöldség" (vagy mi is volt) hasonlatod miatt, sőt, (és most engem is meg lehet kövezni) valami hasonlót már én is kifejtettem itt, miután a lóadagnyi hormon 3 üres és 1 db petesejtes tüszőt termelt a testemben (talán spontán ciklusban ugyanez sikerült volna). A fő különbség a lombikos és a spontán babák közt szerintem csupán annyi, hogy míg előbbieket úgy kell belökni az életbe, utóbbiak jönnek szívesen maguktól is, de ez nem jelenti azt, hogy miután ez megtörtént, bármiféle "minőségbeli" különbség lenne köztük! De szerintem ezt te is így gondolod! :)  Ráadásul mindenkinek a sajátja a legszebb, legokosabb, legügyesebb és legdrágább baba a világon!

Mostantól ne idegeskedj semmin, és írj néha, hogy mi újság van veled! Még egyszer  sok boldogságot kívánok a pocakosodáshoz!

Előzmény: biológus (83153)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83155

Köszi Shannah, Alma:)!

 

Gratula Shannah a bébihez:)

 

 

Biztos, hogy valami mentőorvosnő hívott fel tegnap, valami K nevezetű, sajnos nem értettem pontosan, és állítólag Konc doktornak az asszisztense:)

ugyanis amikor telefonáltam időpontért, Konc dr. vette fel, nagyon kedves volt, felvette az adataimat, és kevesebb mint egy órán belül visszahívtak, akko mutatkozott be, mint dokinő, és tegnap megismertem a hangját, és beugrott a neve is.

Hogy melyik dokihoz kerülök nem tudom, lehet a KOnc dokihoz:) valakinek ötlete, hogy kit válasszak:)? Habár már kérdeztem, és ki ezt, ki azt mondta:)

majd a sorsra bízom, éls ha nem tetszik, akkor menet közben változtathatok, nem?

 

Különben dél és egy között kell menjünk, akkor nincs nagy várakozás, ha jól értettem?

Előzmény: Shannah (83138)
biológus Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83154

Múltkor egy lombikos csajjal feküdtem együtt akinek pco-ja volt, a férjének meg 1M alatti spermiuma. 11 petesetből a beültiig se jutottak el.

Következő hónapban spontán terhes lett!!!!

 

Múltkor a Kaáliban egy másik csaj volt előttem aki 42 éves volt, 2 elzáródott peteveztékkel, miómával, és rossz hormonokkal. IVF neki se sikerült, anyja kitalálta, hogy menjenek el izraelba, rá pár hónapra spontán terhes volt. A doki is totál le volt döbbenve, de azt mondta ez a természet ez az amit ők nem tudnak!!! Ettől rosszabb körülményeket el se tudott volna képzelni és lám, csodák vannak!

Előzmény: Endzsi93 (83150)
biológus Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83153

Rana mikor nem sikerült a lombik szomorú voltam sajnáltam magam vagy 1 hónapig. Aztán rájöttem, hogy ennek semmi értelme a következőre kell készülni, de így? Még 1 hónapra rá is olyan vizes voltam, hog hajaj.

Vettem Mecsek méregtelenítő teát azt ittam minden nap egyet, vettem egy chi gépet ami a testben az energia áramlást állítja vissza normálisra. A lábad mozgatja miközben fekszel, a tested 8-as formát ír le, közben pedig energia mezőket nyit meg. Nap 5-10 perc az egész. 20 pénz volt a masina. Mondtam is anyunak, hogy figyeled meg megveszem és babás leszek, mert terhesség alatt nem lehet használni:). Bár csak hamarabb megvettem volna.

Február óta iszok egy gyógynövény keveréket: cickafark, palástfű, körömvirág, pásztortáska, minden nap 2-4 dl-t. Nekem a crohn betegségemre is nagyon jót tett, amire ettől függetlenül is gyógyszert kell szedjek, hogy ne idegesítsem magam 2 hónapja magyarországon nem beszerezhető....

Márc-áprilisban beadattam egy gynevac kúrát, ez utóbbiak (gynevac és gyógytea) állítólag pár hónappal (vagy fél év) később hozzák meg a hatást. Bár én nem gondoltam rá, mivel maguktól nem termékenyültek meg a petesejtjeim labor körülmények közt. Inkább csak az volt a cél, hogy fittre hozzam magam a következő lombik előtt.

Ja és arwen tornát kezdtem el picit, meg van az aviva torna is az is serkenti a vérkeringést a kismedencében.

 

De ami a legfontosabb, hogy én nem bíztam már akkor abban, hogy valaha spontán jön baba, és akkor jött. Tudom nekem is sokan mondták és nehéz volt elhinni, de biztos így van, nem görcsöltünk, nem pihentem, nem feküdtem. Sőt cipekedtem, befőztem (egy 40kg-nyi gyümölcsöt) ilyesmi, mert nem is sejtettem, csak furcsa volt, hogy úgy elfáradtam esténként.

Endzsi93 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83152
Oké.Nekem is lejárt az időm.A "kisherceg" türelmetlen,muszáj WOW-oznia! :P
Előzmény: FJojó (83151)
FJojó Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83151
Azért soha ne zárj ki semmit, volt már ilyen, hogy az orvos azt mondta, orvosi csoda lenne a terhesség és megtörtént kétszer is (egy ismerősöm mesélte saját a saját maga történetét). Majd holnap délután folytatjuk, mert mennem kell.
Előzmény: Endzsi93 (83150)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83150
Hát én speciel kizártnak tartom.Bár abban igazad van,hogy előtte tényleg együtt voltunk.Ezért is tiszta lelkiismeretfurdalásom volt,hogy nem-e ezért repedtek meg???
A tavalyi lombiknál kínosan ügyeltem az önmegtartóztatásra.De nem sikerült(mármint a lombik).Idén arra gondoltam,hogy talán nem árt a "spermafrissítés".Erre idő előtt megrepedtem.
Most viszont a doki megpróbálta legalább a tüszőfolyadékot leszívni,hogy hátha van benne petesejt. Nem volt.Ezen kívül nekem mindkét petevezetékem elzáródott,a férjemnek kevés és lassú a katonája.Szóval ez már tényleg a csodakategóriába tartozna! :P
Előzmény: FJojó (83149)
FJojó Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83149

Szia Endzsi!

Nem lehetséges, hogy a késésnek valami más oka van, pl. a várvavárt csoda? Próbáltalak visszaolvasni, de nem találtam meg, hogy esetleg van-e ennek valami kizáró oka. Mert ugyebár, ha idő előtt megrepedtek a tüszők, és ti előtte voltatok együtt akkor... Én mindenesetre szorítok, hogy így legyen.:))))

Előzmény: Endzsi93 (83147)
Shannah Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83148
Alma,
de aranyos vagy, hogy így számolod :)))) köszönöm és puszi!
Előzmény: Törölt nick (83144)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83147
Helló Lányok!Üdv.mindenkinek!
Beindult a nagyüzem,így lehet,hogy picit ritkábban jövök,de azért igyekszem.
A régi "öregek" mikor fognak ismét csatlakozni?????????
Sajna a banyám nem igazán akar megjönni.Már 6 napja késik,valószínűleg jól bekavartak a hormon szurik.
FJojó Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83146

Sziasztok mindenkinek!

AlmaG

Mikor mész a következő stimura? Neked sem tapadtak meg egyáltalán?

gabi_29 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83145
Gratulálok Biológus! Üdv, G
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83144
Shannah, már "csak" ötöt kell aludni.:))) XXX
Előzmény: Shannah (83138)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83143
Hú Sessyl :((((
No komment, a tbs dolgok már csak ilyenek.:((((
Előzmény: sessyl (83121)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 83142
Igazad van.
Előzmény: kékszínűvirág (83140)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!