Keresés

Részletes keresés

Rana75 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83231

A lelettel mentem aztán hematológushoz.

 

Előzmény: Rana75 (83230)
Rana75 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83230
Nekem a meddőségiben csinálták meg ezt a vizsgálatot (APC rezisztencia)!
Előzmény: sessyl (83228)
Rana75 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83229

Baba!

Hát sajnos ezt műtét előtt NEM nézik. Amit néznek, és ami fontos műtétek előtt, az az INR (nem tudom, mit jelent, ez is a véralvadással függ össze), aminek 1 körül kell lennie. Nos nekem ez az érték kitűnő, mert 0.93 !!!! Úgyhogy ez nem mutatja ki, ha baj van. Amit meg kell nézetni sajnos külön, és ami viszont mutatja, ha baj van, az az APC ráta, aminek 2 fölött kell lennie, ha minden rendben. Nekem 1.19 volt. :(

Szóval sajnos ezt a vizsgálatot külön kell kérni!!!! Ha még nem nézettétek meg, nézessétek meg!!!! Mondom, a legtöbb (és legjobb)  esetben az illető soha az életben nem tudja meg, hogy Leidenes, mert soha semmi gondot nem okoz, de azért jobb tudni róla, biztos ami biztos.

A visszér sajnos további rizikófaktor, ha valaki Leidenes (vagy trombofíliás, mert nem csak az 5. faktor lehet a probléma okozója sajnos), de ha van visszered, az nem biztos, hogy emiatt van, talán tényleg csak a sok állástól/üléstől.

Amúgy a visszerekre sincsenek túl jó hatással a lombikor hormonok, úgyhogy szerintem vegyél visszérharisnyát, mert ha sikerül a lombik (és sikerül!!!), akkor a kismamaság alatt is jó szolgálatot fog tenni (nem fog tovább romlani a helyzet)!

Előzmény: baba37 (83226)
sessyl Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83228

Szakorvos (hematológia) kérheti a vizsgálatot... Persze oda is háziorvostól kaptam a beutalót.

Előzmény: baba37 (83226)
sessyl Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83227

Amikor még én kaptam, akkor úgy emlékszem 1év volt az ismétlés... De az is lehet, hogy rosszul emlékszem... Most tényleg úgy van, ahogy mondod.

 

Akkor, amikor én még izomba kaptam, akkor még nem tudtam, hogy leidés vagyok, úgyhát kaptam ezt, és még sok más szurit is izomba. Régebben például szinte csak farba kaptam a szurikat, bőr alattiak nem nagyon voltak...

 

De köszi, hogy szóltál, így legalább jobban fogok ügyelni a szuris dolgokra... :)

Előzmény: Rana75 (83221)
baba37 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83226
Rana!

Ezt egy sima vérvételen is nézik vagy külön ilyenre is kell menni!Igen olvastam hogy te milyen sok mindent megnézettél de már nem emlékszem hogy te ezt külön kérted vagy hogyis volt.Sajnos nem tudom megnézni a leleteimet mert minden bevan adva de gondolom ezt egy műtéti labornál biztosan nézik az nem rég volt és nem szoltak hogy probléma lenne.Egyébként a trómbózis gyanu gondolom az ereken is látszik pl.a lábon nem?Nekem a jobb lábom térd hajlatában van egy csúnya ér de nekem az a lábam van többet igénybe véve munkám miatt és én ezt arra fogtam.Vagy mégsem?
Előzmény: Rana75 (83224)
Rana75 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83225
Előzmény: Rana75 (83224)
Rana75 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83224

Szia Baba!

Hát sajnos (vagy szerencsére?) egy hónappal ezelőtt még én sem tudtam, mi az a Leiden. :(  Voltam egy csomó kivizsgáláson, tudod, írtam, és az egyik során derült ki, hogy a véralvadásom nem megfelelő (APC rezisztens vagyok), trombózisra van hajlamom (vagyis leegyszerűsítve picit jobban alvad a vérem, mint kellene), és ez trombózishoz, vetéléshez és meddőséghez is vezethet. (Nem jut elég vér a méhbe vagy a méhlepénybe) Ezt vizsgálták tovább, mert több véralvadási faktor is van, és nekem az 5. faktorral van a gond, egy génhiba miatt, amit örököltem. Ezt hívják Leiden mutációnak. Mondjuk jobb trombofíliásnak (hajlam a trombózisra) lenni, mint mondjuk hemofíliásnak (vérzékenynek), ha már választani lehet. :) De a terhesség szempontjából persze nem a legszerencsésebb ez sem, a következő lombik alatt vérhígítót (is) kell majd szúrnom. Vannak, akik Leidenesek, és több gyereket szülnek probléma nélkül (mint pl. anyukám), de van, akinél a fentebb említett gondokat okozhatja. De ha te voltál már vizsgálatokon, akkor ezt is biztosan nézték (APC rezisztencia), és ha gond lett volna, akkor szólnak. Egyébként viszonylag ritka ez a "betegség" (nem is betegség, inkább csak hajlam), úgyhogy ne ijedj(etek) meg. De azért minden meddőséggel küszködő nőnél nézni kellene, illetve tinédzser lányoknál fogamzásgátló tabletta felírása előtt, mert az sajnos ronthat a helyzeten. Ilyen helyzetekben én ezt kötelezővé tenném, mert nem tréfadolog sajnos! :(

Előzmény: baba37 (83223)
baba37 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83223
CSajok!

Mi az hogy leidenes?.Hál istennek(vagy nem?)én még nem hallottam róla!
baba37 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83222
Deditke!

Először is üdv köztünk.Nagyon jol tetted hogy bejelentkeztél ide itt mindig kapsz egy kis biztatást amitől új erőre kapsz.Megértem hogy elvagy keseredve nem semmi amin keresztül mentél.DE!!!!!!nem szabad így hozzá állni hogy úgysem fog sikerülni.Igenis fog szedd össze magad és mutasd meg azért is mindenkinek hogy lesz babád mert tuti hogy sikerülnie kell.Sokan vagyunk akik évek óta próbálkoznak és idővel össze jön de a babócának is éreznie kell azt hogy BÍZOL BENNE!!!!!!!!Szurkolunk érted!
Előzmény: deditke (83216)
Rana75 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83221

Deditke!

Ne keseredj el, egyszer sikerülni fog! Sokan azt mondják, hogy a metformin meghozza áldásos hatását! Lehet, hogy az volt a probléma, hogy eddig nem szedted! Ebben én is sorstársatok vagyok, és én is Leidenes vagyok sajnos.

 

Sessyl!

Az emlékeztető oltást 2 hónappal a kúra után kell beadatni, nem egy évvel utána, nem? (A tájékoztatóban is ez van, amit ide bemásoltál) Én is gondolkodom az emlékeztetőn, októberben fog letelni a két hónap. Bár ahhoz megint meg kéne venni egy egész dobozzal... Nem tudom, érdemes-e.

Egyébként tudod ugye, hogy aki vérhígítót szed, nem kaphat izomba injekciót (pl. Gynevac), ugye????? Csak akkor adasd be, ha épp nem kell vérhígítót szedned / szúrnod!

Előzmény: sessyl (83220)
sessyl Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83220

Na ezt találtam a gynevacról: (http://www.gynevac.hu/)

 

Örömmel értesítjük, hogy cégünk GYNEVAC néven forgalomba hozta laktobacillus vakcina készítményét.

 

Alkalmazás: kúraszerűen, 5 injekció 1 vagy 2 hetenként. Optimálisan: 10 naponta

 

Alkalmazási területek:
Baktériumok és Trichomonas által okozott akut -szubakut -krónikus 
nőgyógyászati gyulladások tartós kezelésére (bakteriális vaginózis).
Mivel az alábbiak eseteiben gyakran található a háttérben genitális gyulladás, javasoljuk adását:
# Primer-szekunder női sterilitásban, infertilitásban.
# Habituális vetélőknek terhesség előtt.
# Optimális családtervezésre jelentkező nőknek.

 

A készítmény csak vényre rendelhető.


A készítmény szabadáras, ára gyógyszertáranként változó: 8100-8900,- Ft / doboz

Jelenleg társadalombiztosítási támogatása nincs.

 

INFORMÁCIÓ:          VAKCINA Kft.
                                  Dr. Lázár Erika
                                  Tel.: 0630 / 3375-076
                                  E-mail: info@gynevac.hu

 

Összetétel: A vakcina vulvovaginitisekből, colpitisekből és egyéb chronicus urogenitalis gyulladásokból kitenyésztett és külön-külön hatásosnak talált Lactobacillus törzsek formalinnal elölt szuszpenzió keveréke, fiziológiás NaCl oldatban.
A baktérium fehérjetartalma 0,08-0,32 mg/ml.
Tartósítószer: 0,01 Thiomersal.

 

Javallatok: Baktériumok és Trichomonas által okozott acut, subacut és chronicus nőgyógyászati gyulladások tartós kezelésére alkalmas.

Mellékhatások: Az első oltások után ritkán előfordulhat helyi izomlázszerű húzó fájdalom, amely 24-48 órán belül elmúlik. Az oltások ismétlésekor ezek a mellékhatások csökkennek, illetőleg elmaradnak.

 

Ellenjavallatok: Formalin és Thiomersal túlérzékenységen kívül abszolút ellenjavallat nem ismeretes, azonban nem tanácsos immunizálást folytatni a következő esetekben: lázas állapot, acut fertőző betegség, immundeficiens állapot, acut polyarthritis és súlyosabb szív-, máj-, vese-, érrendszeri betegségek.

 

Adagolás: A vakcinából hetenként vagy kéthetenként 1,0 ml-t adunk mélyen intramuscularisan, összesen 5 alkalommal. Szükség esetén kb. 2 havonta 1-1 emlékeztető oltás adható, illetőleg a kúra félévenként megismételhető.

 

Megjegyzés:
1. A vakcinációval egyidejűleg a kórképtől függően indokolt más gyógyszeres és antibiotikus terápia zavartalanul folytatható.
2. A vakcina orvosi rendelvényre gyógyszertárban kapható.

Csomagolás:               5x1,0 ml ampullákban
Tárolás:                     +2 - +8 C-on
Törzskönyvi szám:      60140
Jóváhagyás:               OKI Oe. 9282-65/1997.

 

Forgalomba hozza:
HUNGAROPHARMA GYÓGYSZERNAGYKERESKEDELMI RT.

sessyl Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83219

Fog az sikerülni.

Én is PCOD társad egyike vagyok, aki még leide-s, és a negyedik lombiknak fogunk októberben nekifutni.

Ne add fel, sikerülni fog!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én is szedem a merckformint, és nagyon jónak bizonyult eddig a hatása. Első ilyen lombikunk lesz, hogy ezt szedni fogom mellette, legalább is remélem. Nem akarom felfüggeszteni a szedését, remélem majd az orvosom is így fogja gondolni.

Kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: deditke (83216)
sessyl Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83218

Nagyon sok ember esküszik a Gynevac-ra...

Én kétszer szedtem fel már a kúrát, mivel az első alkalom után elfelejtettem az emlékesztető oltást beadatniígy a második alkalommal is fel kellett szednem a teljes kúrát...

A jótékony hatását annyiban tapasztaltam, hogy az allergiám teljesen elmúlt... :)

Szerintem ennek volt köszönhető.

Igazából immunerősítő hatása van igazából, ha jól emlékszem a leírására, de számos nőgyógyászati dolgokra is kedvezően hat.

5 ampullából áll, és 10 naponta kell egy ampullát beadatni izomba. Egy év után egy ampulla emlékeztető oltást kell beadatni.

Ha megtalálom az akkoriban leírt részletes infót a vakcináról, felteszem az oldalra...

 

deditke Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83217

   Mariann73 itt a BMC-ben  úgy van, hogy  minden hónapba  vissza kaphatod a fagyi bébiket ha akarod csak akkor kell várnod három hónapot ha újra el kezded a programot, 100 ezer ft  kapod vissza őket., vagy nem kell fizetned  mehet TB-re is csak akkor  a 5 lehetőségből megy. De 9 db fagyi bébiből  én biztos tb-re csináltatnám mert adja isten sikerüljön a következő és akkor nem kell  fizetni JA DE HA TB.RE MEGY AKKOR VÁRNOD KELL 3 HÓNAPOT

Előzmény: mariann73 (83214)
deditke Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83216
              Sziasztok, én még új vagyok itt, de régen olvasgatom a fórumot.             Szeretném megosztani veletek az én kis történetemet.             Több mint két éve kezdtem a lombik bébi programot a BMC-ben  az orvosom  W dr. A legelső beültetésem az fagyasztót bébik voltak mert kissé túl stimuláltak és  intenzívre kerültem  embólia gyanújával, hál ISTEN nem lett  baj, de ez miatt  egy hónapon át vérhígítót kellet kapnom, és a júliusi bébiket  szeptemberbe kaptam vissza. (  hozzá kell tennem ,hogy az első stimulálásomat  Wdr kezdte és Z dr fejezte be ) szóval  az első nem sikerült L . A második stimulálásom rendbe ment , de azt sem viseltem valami jól mint ki derült 27db petesejtet szívtak le , amiből  7db termékenyítetek meg amiből 2 db tettek vissza blasztociszta állapotba . L L pedig állítólag nagyobb esély volt rá.  Újra el kezdtem a programot  kis idő múlva és meg történt a harmadik  beültetés is ami persze nem sikerült sajnos. Minden vizsgálatot meg csináltam, amit lehet voltam  genetikai összeférhetőségen az Isten hegyi úton  , és át vittem a véremet a MÁV korházba innmunologiára  , semmit nem találta bár azon imádkoztam ,hogy találjanak már valamit  mert legalább foghatom valamire , de semmiL.  Most jelenleg a  4-dik lombik előtt állok ami fagyi bébi lesz, 1db 2 évest, és  két db 4 hónapos bébit tesznek vissza a jövő héten,   ( A harmadik beültetés után önkényesen elkezdtem szedni a mekformint napi 1000mg mert  meg láttam a kartonomon ,hogy PCO -s vagyok amit a doki szerint nem kell kezelni mert az nem befolyásolja a lombikot, de azért ki írattam vele a gyógyszert.) Nos ez az én kis történetem, és bocsi ha valakit fel tartottam de így most könnyebb  kicsit mert nagyok magam alatt vagyok mert  tudom, hogy ez sem fog sikerülni, valamiért ver az Isten. L L   Emily

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.06 0 0 83215

mariann,

attól függ hova jársz, itt nálunk pécsen már akár a következő hónapban lehet menni és nem kell érte fizetni, de úgy tudom hogy vannak helyek ahol várni kell 3 hónapot különben pénzbe kerül.

az én véleményem az hogy, ha nem vagy túl türelmetlen akkor inkább várj , hogy kiürüljön belőled a sok (sokk:-) hormon, a fagyasztásos beültetés egyáltalán nem megterhelő minimális gyógyszert kell csak szedni. nekem is a fagyasztásos sikerült és 4 hónapot vártam az első sikertelen után.

és még valami ha csak nem akarsz kifejezetten ikreket, akkor csak 1 db-ot engedj beültetni.. igaz az egyből is lehet kettő és az még gázosabb is, de azért kevesebb rá az esély.

sok sikert
Előzmény: mariann73 (83214)
mariann73 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 83214
sziasztok!
én még most regisztráltam, kicsit "félve" irok,de biztos tudtok nekem segiteni!
Sajnos nem lehet Babánk csak segitséggel! Már volt 1 beültetésem de nem sikerült. Azt szeretném megkérdezni ha tudja valaki, hogy ilyenkor kell -e szünetet tartani vagy a következő ciklusban lehet újra próbálkozni? Ugyanis nekünk 9 preembriót tudtak lefagyasztani, tehát nem kell újból végig csinálni a stimulációt stb. Előre is köszi a segitséget!
baba37 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 83213
Köszönöm a drukkot ,hát remélem minden rendben lesz.Ne izgulj hamarosan mindent megtanulsz te is de az lenne a legjobb ha minnél kevesebb tapasztalatot szereznél mert az azt jelentené hogy nincs probléma és elsőre sikerül!Ez lenne a leggjobb mindenkinek .Én is szurkolok neked!
Előzmény: Törölt nick (83212)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.05 0 0 83212

Ez sajna egy kicsit kínai még nekem, de jót sejtek:) igaz:)?

Én drukkolok, hogy minden oké legyen:)

Előzmény: baba37 (83211)
baba37 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 83211
Nyilazó!

Háát Z.még ma is szabin volt így megint W.-nél voltam és megbeszéltem vele hogy maradnék nála.Azt mondta ok.Csinált 1 ultrahangot petefészek méh szép ciszta nincs.Volt valami kis folyadék de elvileg annak fel kell szívódni.Hétfőn beszedem a 21.napi fogigátlót csütörtökön mennem kell ultrahangra ha nem lesz folyadék akkor elkezdjük a stimut.egyenlőre ennyi.
Előzmény: Törölt nick (83210)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.05 0 0 83210

Szia Baba:)

 

Mizujs? Mesélj? mi volt ma?

Előzmény: baba37 (83209)
baba37 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 83209
Alma!

Már írtam!
Előzmény: baba37 (83208)
baba37 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 83208
Alma!

Még a mai nap írok neked csak most értem haza Pesten voltam és ez nekem egy teljes nap pláne úgy hogy lerobbantunk.Bedöglött az öninditó és az inditásgátló mindent letiltott.
Előzmény: Törölt nick (83195)
Rana75 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 83207
És te hogy számoltad ki, hová kell esnie a Jónás-naptár szerint?
Előzmény: biológus (83206)
biológus Creative Commons License 2008.09.05 0 0 83206

Gynevacot nálunk is csak én adattam be, férjem nem.

 

Jónás nekem se esett volna egybe peteéréssel, csak a lombik eltolta a ciklust és 23 napos lett asszem így pont oda esett 2* is, a 2. alakommal lett a baba.

Rana75 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 83205

Hát igen, az is valami, hogy legalább megpróbálta... Egy tipp egyébként: az egyik ismerősöm volt a MensMentisben, mert fájtak a petefészkei, és ott mondták neki, hogy "gyulladásban vannak" (pedig nem cisztásak). Szerintem a fájdalom (pláne ha állandó!!!) sose normális, mindig valaminek a tünete. Próbáld megnézetni.

Nem tudom, a Gynevacnak van-e ilyen hatása (is), de talán be kéne adatnod, nem? Vagy megvolt már? Sokaknak az segített.

Előzmény: Endzsi93 (83203)
mégleány Creative Commons License 2008.09.05 0 0 83204
semmivel nem sérült jobban, mint amikor a petikékért szúrják...
nekem világéletemben fájt a bal petefészkem minden menstr-nál, sőt múltkor a gyerek is ráfeküdt, na az borzasztó volt, nem tudtam kiegyenesedni!!! de semmi baja egyébként (mármint ciszta, stb.,) ez sajna alkat kérdése is :(
szúrást sajnálom, de legalább megpróbálta menteni a helyzetet, hátha mégis talál egy kósza petécskét...
Előzmény: Endzsi93 (83201)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 83203
A leszívás altatásban lett volna.De mikor a doki látta az uh-n,hogy már megrepedtek,megkérdezte,hogy leszívja-e a tüszőfolyadékot,hátha benne vannak a peték.Én azt mondtam,hogy rábízom.Erre ő azt felelte,hogy ehhez az egy szúráshoz nem kell altatni.Aztán ebből az egyből öt lett.Ez már egy kicsit több volt,mint kellemetlen.
Nekem nem a méhem fáj,hanem a bal oldali petefészkem.Az viszont ciklustól függetlenül,szinte állandóan.És ezzel soha senki nem foglalkozik,hiába sirbakolok.(Brü-hü-hü)
Viszont MAJD MOST!!!!Kipróbálom a Premenst,hátha...
Előzmény: Rana75 (83202)
Rana75 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 83202

Szívesen, Gabi, remélem használ majd. Sajnos a fúriaság nálam is megvan, meg a bőgés, ha Piri kopogtat. :(  A Gynevacra tényleg próbáld rábeszélni a férjedet, az enyém is fehérköpeny-, injekcióstű- és kórházisorozatfóbiás, mégis megtette (igaz, nem nézett oda, amikor adták be neki). Szerintem ez a minimum, ami tőlük elvárható, ha már olyan sok szerepük nincs az egészben, csak leadják az anyagot. Ja, neked mia helyzet az inzulinoddal? Csak azért kérdezem, mert ha a szénhidrátszegény diéta enyhítette a PMS-t, talán érdemes azt is megnézetni. Persze lehet hogy semmi összefüggés nincs.

Endzsi téged nem altatásban szívtak le????? Nem nagyon értem. Egyébként van, akit 20-szor is megszúrnak, nem hiszem, hogy ettől bajod lehetett. No azért jobb utána járni. Még most se értem, miért kell azt a gyógyszert szedned. Megnéztem a neten, és ovuláció elnyomására használják (meg méh fájdalomra is, neked fáj???).

Előzmény: gabi_29 (83199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!