Keresés

Részletes keresés

Imord Creative Commons License 2009.09.22 0 0 4148
  Üdvözletem minden fórumozónak. Nem vagyok Baumag-károsult, szorosan a pálya széléről figyelem az eseményeket. Anyagi érdekem fűződik ahhoz, hogy a károsultak kára megtérüljön. Dzsin-H-nak több tekintetben igaza van, de mégsem teljesen. Valóban felvetődik több állami szerv felelőssége az ügy kapcsán, azonban az eljárási szabályokra- abban is az elévülési időre - figyelemmel a legtöbbel szemben már nem érvényesíthető követelés. Más tekintetben, szerintem igaza van  egy másik vonatkozásban. Erről talán kérdezzék meg, ha ismerik Szelényi Pál urat, ő a feleségével sorstársuk, vagy Gál György urat, de saját érdekükben ne a fórumon keresztül.

Az a bizonyos utolsó utáni pillanat épp most kezd elmúlni. Véleményem szerint egyetlen útja van annak, hogy a bűnügyi zárlattal érintett több, mint 10 Mrd forint a sértettek kárának megtérítésére szolgálhasson, vagy ha ez nem sikerülne, egy adott állami szervnek anyagi felelősséget kelljen ezért vállalnia. Én ezen a lehetőségen munkálkodom. 

Sasvári Creative Commons License 2009.09.21 0 0 4147

A mérték megjelölése nélkül I.r, II.r,III.r, és VI.r. vádlottakra letöltendő börtön és közügyektől , illetve az ügyvédi tevékenységtől eltiltást, IV.r, V.r, XI.r. -ekre börtön próbaidőre felfügg. - a többiekre próbára bocsájtás, ill. pénzbüntetésre ítéletet kért.( ha többen lettünk volna, talán segíthetne vki a részletekkel )

 

Felhívnám a figyelmet a #4146 beírásra, amit a magam részéről mértékadó véleményként értékelek.

Előzmény: apacuka2 (4145)
Dzsin-H Creative Commons License 2009.09.21 0 0 4146

Már rég nem szóltam, mert a fórumon nem a tények feltárása, a lehetséges megoldások keresése, cselekvési programok kidolgozása folyik, hanem egymás szórakoztatása a Baumaghoz hasonló rémtörténetekkel.

Már rég nem járok tárgyalásra sem, mert ahol lényeges kérdéseket nem tesznek fel, ott nem várható, hogy a tények felszínre, és jegyzőkönyvbe kerüljenek. Ezért az ítélet is várhatóan féllábas, és megalapozatlan lesz.

Csak egy példa:

I.r. díszpinty ország világ előtt kicsicseregte, hogy bizony az "üzletrész eladás"-ból származó bevétel jelentős része a beígért hozamok kifizetésére, és saját jólétük megteremtésére kellet. (Mi mennyi a Baumagnál?) Továbbá ugyancsak B. úr jegyzőkönyvbe úgy nyilatkozott, hogy "Szerintem nem releváns az, hogy a tag mit tudott, ő annyit tudott, hogy adásvételi szerződést ír alá."

Ekkor senki nem kérdezte, hogy ugyan kedves I.r. mondja meg miből és mennyi volt a Baumagnak (az 1992.évi I. tv. - Szövetkezeti - és az 1991.évi XVIII. tv. - Számviteli - előírásainak megfelelően képzett) saját üzletrésze? Vagy talán nem is volt üzletrész az amit az adás-vételi szerződésben annak neveztek?

Továbbá nem kérdezték meg, hogyan is gondolta I.r. hogy a szerződő félnek nem kell tudni, hogy mit vesz, csak írjon alá és fizessen. Pedig a Ptk. - amire a szerződésben hivatkozás is van - pontosan előírja a szerződéskötés feltételeit.

Nem kérdezték meg, mert akkor azonnal kiderült volna, hogy szándékos megtévesztés, és "üzletrész forgalmazás" nevű piramisjáték az egész Baumag ügy, és rögtön van 12.000 sértett, akikért nemcsak az elkövetők, hanem a mulasztásukkal a törvénytelenséget lehetővé tevő állami szervek is felelősek.

Nem sorolom tovább, de érdekes lett volna megtudni, hogy mi alapján vett fel I.r. és családja a vételár cca. 100 szorosának megfelelő haszonélvezeti díjat a mátrai haszontalan földekért. (Csalás másik eleme: haszonszerzés céljából)

Nemcsak érdekelt volna, de a keresésben segített volna az is, ha megtudjuk, hogy a fentieken túlmenően hiányzó pénz fellelési helyét (örömében nemcsak a közönség sikított volna). Mert a megfélemlített és lefizetett szakértők előadásaiban ez igencsak homályos volt. Stb., stb. (Viszont megtudhattuk, hogy hogyan kezelik vagyonukat a francia, dán, stb. szövetkezetek, azt viszont nem, hogy az akkor érvényes magyar jogszabályokat mely pontokon, és milyen mértékben szegték meg az elkövetők.)

Egy biztos, hogy a nyilvánvalóan hamis mérlegek szerint is a Baumag kassza üres!

Foglalkozom ezekkel azért is, mert olvasom, hogy " Egy 30 fős károsulti beadvány kérte a jelen büntetőeljárás felfüggesztését egy másik, BL csalás miatti büntetőügy megindulása miatt, amit Kővári bíró elutasított."
"
Bíró úr kifejtette, hogy egyrészt a károsulti csoportosulások között sincsen elég egyetértés, így nem lenne megfelelő alátámasztottsága Patyi úr képviseletének. Egyébként is véleménye szerint az ügyészség és a Bíróság is megfelelő mértékben képviseli a károsultak érdekeit."

Ami azt illeti magam is adtam be több indítványt, a bizonyítékokkal együtt, de még csak meg sem említették, nemhogy képviseltek volna.

Hát itt van a kutya elhantolva, mert nincs megfelelő szakértelem és erély érdekeink képviseletére. (Ami van azzal nem érdemes sokat foglalkozni, de tény az, hogy szervezti képviselőink jámbor beletörődéssel szemlélik amint az utolsó szalmaszálnyi esélyünk is elúszik, pedig a LfB. jogegységire adott válasza megmutatta a lehetséges utat.)

Pedig fel kellene lépni, mert a hálót már megfonták, a koncepciót kidolgozták. Tessenek észrevenni, hogy Baumag ügyben minden ítélkezés évek óta leállt, a fellebbviteli ügyekkel egy IT tanács dönt, ugyanaz a személy előterjesztésére, nehogy valaki másként gondolkodó bezavarjon a képbe. A döntések pedig rendre visszautalják, parkoló pályára teszik az ügyeket (felszámoló ügyeitől, a CB-n keresztül a magánszemélyekig), nehogy hivatkozható jogerős ítélet legyen. A koncepciót pedig jelen büntetőper végén hirdetik ki, ami az előzők szerint nem sok jóval kecsegtet.

De ez már az utolsó utáni perc, ahol még lehet valamit tenni. Mik ezek? Kezdjük az elején:

  • A rendőrség - fokozott ügyészi felügyelet mellett - nem hozott határozatot arról a kétezernyi feljelentésről, ami az ügyben történt, helyette átszámozta az ügyet és így került az tovább a bíróságra. Ott új ügyként kezelik, amibe bekerült az amit akartak, a többire meg fátyol. Ezt jogállamban nem tehetik meg, mert a büntetőeljárási törvény előírja a határozathozatalt. Tehát ezek még függő ügyek, amiket döntésre kell vinni, a csalás kérdésével együtt.
  • A Pénzügyminisztérium és a PSZÁF évek óta tudott a törvényellenes üzletrész kereskedelemről (levelezések és a PSZÁF feljelentése bizonyítja), mégsem tiltották be azt. A PSZÁF-nak jogszabályi kötelezettsége a törvénytelen pénzügyi tevékenység betiltása, mégsem tette. Ezért felelősége nem kerülhető meg.
  • Végül - jelen per ítéletétől függően - mindazok akiknek sértettként polgárjogi igényét korábban a bíróság befogadta, a kedvezőtlen elbírálás esetén, a már sokszor említett anomáliák alapján a Strasbourgi Bírósághoz fordulhatnak a tisztességes eljáráshoz való joguk alapján.

De lehet, hogy a jogban jártasabbaknak van még ötletül, nekünk csak mindennek a végét kell megélni.

(Terjedelmük miatt nem ismétlem meg, de a tenni akarók a számszaki és jogszabályi részleteket, idézeteket 2007.10.19, 2007.12.31 és 2008.03.17-i hozzászólásomban megtalálják.)

apacuka2 Creative Commons License 2009.09.20 0 0 4145
Köszi! Tudnád idézni, hogy az ügyész milyen bűntetéseket indítványozott?
Előzmény: Sasvári (4144)
Sasvári Creative Commons License 2009.09.20 0 0 4144

Az ügyész mintegy újabb 4 órás időkeretben befejezte a vád előterjesztést, módosított a vádiratban és a vádpontokon. Előterjesztette az egyes vádlottakra javasolt büntetésekre tett indítványait és a büntetőeljárással kapcsolatos egyéb vagyoni jellegű döntési javaslatait.

 

A jövő hétre ( szept 21, 25 ) kitűzött két tárgyalási nap eljárásjogi szabályok betartása miatt törölve.

 

Következő tárgyalási nap szept. 28-án, majd okt. 2-án lesz, ekkor tudjuk meg a további ütemezést.

BAUMAGtalan Creative Commons License 2009.09.20 0 0 4143
...önhibán kívül vagyont lehet veszíteni háborúban, kitelepítés esetén, természeti katasztrófában...vagy a BAUMAG által...szomorú, hogy (sokan úgy látjuk) csak egy újabb '56 vezethet megoldáshoz...minden ismétlés nélkül hivatkozom a (4115) és (4122) sorszámú beírásokra...szebb lesz a jövő, ha törekvéseink eredményre vezetnek...
Előzmény: Hun Skywalker (4140)
BAUMAGtalan Creative Commons License 2009.09.20 0 0 4142
...a bűn náció független!...egyetértünk...bizonyíték erre, hogy szénbányában is találtak már gyémántot (a kristályszerkezet hasonló)...azért mert bizonyos népcsoportok (fajok) 90-99%-ára azonos személyiségjegyek, magatartásformák a jellemzőek, a meghatározóak, azért még nem megengedhető, hogy általánosítsunk...minden határon túl törekednünk kell arra, hogy felemeljük, felzárkoztassuk Őket!...ha viszont ez többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerülne, reménytelennek bizonyulna, akkor jöhetnek a kényszer munkatáborok (de gyilkosságok nélkül!)...szükség van még autópályákra, hidakra, lakóparkokra, ipari- és mezőgazdasági létesítményekre...a gépi erőforrások mellett a fizikai munkájukra is szükség van...
Előzmény: lopikula (4141)
lopikula Creative Commons License 2009.09.19 0 0 4141
Szent ég!
Nem akarok vészmadár lenni, de hogy a büdös fenébe jutottál el a Madoff fiókáktól a New Jersey rabbikhoz?
Vedd már tudomásul, hogy a bűn náció független!
A vicces az, hogy Madoff a saját nációját húzta be a csőbe, de nagyon. Ezt a forradalmi hangulatot meg jó lesz visszafogni, mert szerintem Madoff keze között is jó sok koszos pénz ment át. Ott Ámerikában legalább kimondták, csak a bűnsegédi leosztást azért még ott sem, mert az erősebb kutya b.....k.:-))
Előzmény: Hun Skywalker (4140)
Hun Skywalker Creative Commons License 2009.09.19 0 0 4140

Üdvözletem, Tisztelt baumagtalan....

Sajnálom, hogy eddig nem tudtam értekezni veletek, de ahogy írtad, velem kapcsolatban azonnal működött a "radír"....

Ugyanis kitíltottak egy hónapra a fórumból, azóta is figyelemmel kísérem a dolgokat, és most vettem észre, hogy megint beléphetek! ( KÖSZÖNÖM a "radír" tulajdonosnak, és megigérem jó leszek, nem írok olyat, ami igaz, vagy TITKOS! Nem keltek fajgyűlöletet, elég az a sok gyűlölet amit a MADOFF-"Fiókák" okoztak már nekünk kis hazánkban. Szóval üdvözlök minden csodavárót, aki azt hiszi, hogy a BAUMAG perben valami természetfeletti fog történni. Ugaza van Baumagtalannak, hogy Amerikában fél év alatt elítélték a tetvet, és azóta sorra tartóztatják le segítőit, és a New Jersey-i rabbikat. Mivel vége egy korszaknak Amerikában, és talán hamarosan nálunk is lezárul a rendszerváltás utáni rablómocskok korszaka, és egy MAGYAR VIHAR elviszi innen ezeket, akik rajtunk élősködnek már azóta, maióta az álszent törvények megegngedik, hogy egy kisebbség egy faj, egy mutáció elsorvassza a magyar nemzetet, amagyar akaratot, a magyar embereket.

A BAUMAG ügyben a felelős a kormány, a PSZAF, az Ügyészség, és a korrupt rendőrség. AZ ÁLLAMTITOk sosem derül ki....Felvetődött egyáltalán a tárgyaláson, hogy a többi Szövetkezet mögött álló fehérgalléros-ügyvédvérszívó-politikusganaj lobby hogyan tete el a pénzünket? Felmerült a sok szószaporítás mellett, hogy ki a felelős? A Balázs Úr egyedül, mint a Kulcsár ? Nevetséges! AKi meg mert itt szólalni eltűntették, elítélték, vagy símán alhallgattatták. Az ügyeket meg titkosították.

Mire váunk 14 ezren, és a többi Szövetkezeti károsult? Kb. 50-60 ezer vesztes...???

Mire? Csodára? Úgy van ebből előbb-utóbb nagy baj lesz, na nem a mi elvesztett pénzünkből, hanem az egész mocskos állami csalásból...Egyszer 56' ban is felébredtünk, talán most sincs már messze, mire kimegy mindenkiből az altató hatása. Egyszer elfogy minden tartalék, elveszítjük az ingatlanjainkat, a munkánkat, az értékeinket, és akkor mikor majd a kenyérért csatázunk a boltokban, vzgy lopni megyünk, ráébredünk, hogy a Jó K...va Any...kat Ezeknek! És akkor robban minden, már minden értelmes ember tudja ez a rendszer megbukott, leszerepelt, végét járja...Mindenestűl...Szánalmas, sz.r lett a hazánk, mert hagytuk magunkat....

Talán majd az ítélet után 14 ezer embernek ökölbe szorul a keze, és nem a TV-t töri ketté, hanem a felelősök fejét....De szép lenne......

Szép napot.... Gondolom ezt ismét törlik....

Akkor az utcán folytatjuk.....

Szebb Jövőt.....Sokkal Szebbet....mert ez nem az....

Előzmény: BAUMAGtalan (4115)
apacuka2 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 4139

"károsulti csoportosulások között sincsen elég egyetértés,"

Azt kellene minden pénzét vesztett embernek belátni, hogy nem egymásnak az  ellenségei, mégcsak nem is a felszámoló tehet a kialakult helyzetről, hanem a bagázs hozta létre ezt a helyzetet és az ők az igazi ellenségek.

 De sajna az ő  érdekeik szerint zajlanak az események. Mintha egy láthatatlan kéz összefogná a szálakat és nem engedné ki.

Károsult 1 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 4138

"károsulti csoportosulások között sincsen elég egyetértés," Okos ember lehet a bíró úr. Egy ilyen környezetben ahol jelenleg élünk mit tehet 14-ezer ember?

Mindenki próbál valamit tenni. Szervezetten nem megy! Csoportosulás, tüntetés feljelentés a falra hányt borsó esete. Szervezkedés esetén meg jön a rendőrség és szakszerüen intézkedik. A megkárosítottak ellen.

A még nem károsultak meg szidják a járdáról azokat akik igazságot szeretnének.

 

BAUMAGtalan Creative Commons License 2009.09.16 0 0 4137
a (4134) (4135) (4136) géphiba miatti ismétlődések...
BAUMAGtalan Creative Commons License 2009.09.16 0 0 4136
..."a károsulti csoportosulások között sincsen elég egyetértés..." Kik nem értenek egyet avval, hogy a pénzeinket vissza kell, hogy adják?!...csak azok akik beleegyeznek, hogy "végleges vagyoni hozzájárulás" formájában támogatták a rablókat és korrupcióval fertőzött, hatalmi befolyásaikkal üzérkedő cinkostársaikat...az állami felelősség bírósági megállapítása alapján mind a tizenkétezer valahány ember legalább a befizetett tőkéjéhez jutna hat-hét-nyolc... évi kamatveszteséggel (a részünkre visszaigazolt üzletrész-egyenleg számla kiegyenlítése útján), a felszámolásból viszont már az is csoda lenne, ha a határidőn belül bejelentkezettek tőkeköveteléseik nagyobbik hányadát visszakapnák...és még hosszú az út odáig...(nem azért mert a hátunk mögött lévő hat év éppenséggel rövid lett volna)...
Előzmény: Sasvári (4129)
BAUMAGtalan Creative Commons License 2009.09.16 0 0 4132
..."teljesen rendben volt az az üzletrészek vásárlásával történő végleges vagyoni hozzájárulás a szövetkezeti tagok részéről..." tehát szerintük ajándékozási szerződést kötöttünk...ezért nem is értik mit akarunk...ezen már öt és fél évvel ezelőtt is kiakadtunk...oktassa már ki őket valaki, hogy az üzletrész kereskedelem álca alatt kockázatmentes betéti konstrukciót hirdettek a megtakarításokkal rendelkező kockázatkerülő azon kisnyugdíjasok részére, akik rövidtávon kívánták lekötni összekuporgatott kis pénzeiket, a jegybanki alapkamat körüli betéti kamatokon (a banki betéti kamatok max. másfélszeres kamatain)...az, hogy engedély nélküli betétgyűjtést folytattak, folytathattak háborítatlanul az a PSZÁF és a Főügyészség szarvashibája...de baklövéseiket ne velünk fizettessék meg!!!...van bőven forrás: a pénzpiac és az állami szektor vezető beosztású tisztségviselőinek többmilliós havi fizetései, prémiumaik, végkielégítéseik, egyéb juttatásaik...ha visszaveszik és megszüntetik ezeket, akkor bőven lesz pénz arra, hogy felszabadítsák befagyasztott betéteinket a hozzátartozó kamatokkal együtt is!!!...és visszaszolgáltassák amit csalással elvettek tőlünk!...rajta!...
Előzmény: Sasvári (4129)
apacuka2 Creative Commons License 2009.09.16 0 0 4131
Köszi neked a híreket! Az igazi akkor lesz, ha azt hozod, hogy a Bagázs előadta a pénzünket, majd a lelkifurdalás miatti erős felindulásban önként és mindannyian bevonultak a sittre.
Előzmény: Sasvári (4129)
Károsult 1 Creative Commons License 2009.09.16 0 0 4130
Köszönöm szépen a hireket kedves Sasvári ! Szomorú, hogy nagyon sokan feladják a hatalom viselkedése miatt a reményüket, és azok sem mennek már el a tárgyalásra akik nem dolgoznak és megtehetnék. Ha történik valami érdemleges kérlek én is ird meg ha továbbra is ott tudsz lenni.
Sasvári Creative Commons License 2009.09.16 0 0 4129

Már Kővári bíró is szóvá tette, hogy lanyhul a károsulti érdeklődés a büntetőper alakulása iránt. Most is csupán mintegy 20 - 25 érdeklődő kísérte figyelemmel az ügymenetet, pedig ezúttal "érdekfeszítő" dolgok történtek.

 

A szakértői meghallgatások sorában ezúttal az utolsó, bizonyos Z.É. mutatta be a valamikori PMRFK felkérésére készített tanulmányát, melynek vége, mint tudjuk a PM Főügyészség nyomozás megszüntető határozata lett 2003 márciusban. ( BI-né szakvéleménye is ide készült anno, de gyanítom, hogy nem ez volt perdöntő az ügyészség baklövésében ). ZÉ most is megpróbálta eladni, hogy teljesen rendben volt az az üzletrészek vásárlásával történő végleges vagyoni hozzájárulás a szövetkezeti tagok részéről. ( amint érzékeltem, ettől aztán eléggé ki is akadt a Bíró úr ). ZÉ meghallgatását az I.r. vádlott indítványozta, ennek helyt adva hallgatta meg a Bíróság.

 

Egy 30 fős károsulti beadvány kérte a jelen büntetőeljárás felfüggesztését egy másik, BL csalás miatti büntetőügy megindulása miatt, amit Kővári bíró elutasított.
Patyi István Richárd indítványozta, hogy a perbeszédek folyamatában 12 erez károsulti képviseletében szót kapjon a büntetőeljárásban. Bíró úr kifejtette, hogy egyrészt a károsulti csoportosulások között sincsen elég egyetértés, így nem lenne megfelelő alátámasztottsága Patyi úr képviseletének. Egyébként is véleménye szerint az ügyészség és mege a Bíróság is megfelelő mértékben képviseli a károsultak érdekeit.

 

A Bíróság a tárgyalás bizonyítási szakaszánek részét befejezettnek nyilvánította és kérte a perbeszédek megtartásának elkezdését.
Elsőként az Ügyészt kérte fel a vád előterjesztésére.

Ez el is kezdődött 10:50 órakor és rövid szünettel 15:40 órakor szakította meg a Bíróság azzal, hogy pénteken folytathatja az Ügyész úr.


A 4. vádpont -ig jutott eddig, pénteken ezzel folytatja. Remélem többen leszünk.

Előzmény: apacuka2 (4128)
apacuka2 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 4128
Volt valaki a tegnapi tárgyaláson? Mi történt?
BAUMAGtalan Creative Commons License 2009.09.14 0 0 4127
..."És esetleg utoljára azok is kaphatnak valamit akiknek a pénzéről van szó, ha időben bejelentkeztek a felszámolóhoz..." arra a hazai felszámolások gyakorlatában eddig még soha nem volt példa, hogy az "f" kategóriába sorolt hitelezők hiánytalanul követeléseikhez jutottak volna... jobb esetben 10% körül kaptak vissza jogos követeléseikből, de legtöbbször már semmi maradt a sor végén állóknak...a törvény így van megalkotva...sok cég eltüntetheti a vagyont a felszámolás elrendelése előtt, a hitelezők bottal üthetik a pénzük nyomát...

Számunkra akkor lenne "elfogadható" megoldás (lett volna már öt évvel ezelőtt!), ha egy független bíróság jogerősen megállapítaná (megállapította volna!) a PSZÁF és az Ügyészség felelősségét is, azokat a (szándékos) hanyag mulasztásokat, amelyekkel pénzeinket kicsalhatták és egy szövevényes céghálózaton keresztül átmenthették, eltüntethették. Egy ilyen államot elmarasztaló ítélet alapján a bíróság kötelezné az államot üzletrészeinknek a BVSZ (AGENDA-H) által visszaigazolt számlaegyenlegek szerinti (30-60 napon belüli) visszavásárlására (árfolyamot szándékosan nem említek, mert aminek fix egy évre előre meghatározott árfolyama van, az betétnek minősül! az árfolyam pedig jövőidőben változhat!). A bíróság itt dönthetett volna a büntetési tételekről, a felelősök magánvagyonának és az átmentett vagyonelemeknek esetleges állami tulajdonba vételéről...végrehajtásra való elrendeléséről...amely minket már nem érintett volna...
Előzmény: Károsult 1 (4124)
BAUMAGtalan Creative Commons License 2009.09.14 0 0 4126
Köszi. Kiegészítés (annak aki esetleg még nem volt tárgyaláson):
FŐVÁROSI BÍRÓSÁG 1055 BUDAPEST, V., Markó utca 27.
Bíró: Dr. Kővári Tibor

Elvileg a büntetőper szolgáltatja a bizonyítékot arra, hogy történt-e bűncselekmény, és ha igen, akkor ez milyen súlyú és a vádlottak ezért egyenként milyen mértékben felelősök. Ha történt bűncselekmény, a polgári per jogerős ítélete ugyan automatikusan nem válik jogerőssé, de a másodfoknak már csak formai szerepe lesz (pl.:a tőke-követeléseink mértéke pontosítható)...
Előzmény: Sasvári (4125)
Sasvári Creative Commons License 2009.09.13 0 0 4125

Büntetőtárgyalások kitűzött időpontjai:
szeptember 14
                    18
                    21
                    25
                    28,  valamint
október      2.   napokon,  valamennyi  08 óra 30 perckor a II emeleti nagyelőadóban.
Hétfőn várhatóan még egy szakértői meghallgatás után elkezdődik az ügyész vádbeszéde, majd folytatódik a védőbeszédekkel.
Elsőfokú ítélet október elején, vagy közepén lesz kihirdetve.

A Felszámoló elsőfokon megnyert polgári perének Ítélőtáblai elbírálása ( várhatóan tárgyalás mellőzésével ) a büntetőper elsőfokú ítéletének meghozatala után várható. ( nem biztos forrásból származó információ )

Előzmény: apacuka2 (4116)
Károsult 1 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 4124

Bizony kedves BAUMAGtalan amit most leirtál az a tankönyvekben is megállná a helyét, ha a háborúk keletkezéséről kellene a tanoncokat tanítani.

Nézem a Hír tv-t, ahol az egyik riportban ismét a libatenyésztőkről van szó. A felszámolóbiztos külföldön alapít egy céget, és felvásárolja a tönkretett céget. Megáll az ész ! Ha a rendőrség jól végezte volna a dolgát akkor még ott a felszámolóbíztos.És utólag beugrik, hogy milyen törvények alapján működik a felszámolás. Törvényesen széthordhatják azt a pénzt is ami megmaradt. És esetleg utoljára azok is kaphatnak valamit akiknek a pénzéről van szó, ha időben bejelentkeztek a felszámolóhoz amit ki tudja mikor és hol kellett volna megcsinálni, mert erről senki nem értesiti a károsultat. Végül közlöm, hogy a Baumag felszámolója mit válaszolt kérdéseimre pár hónappal ezelött;

 

Megkaptam levelét, amelyben tájékoztatást kér a Baumag SFSz fa felszámolásának helyzetéről.

 

 

Jelenleg arra várunk, hogy Fővárosi Ítélőtábla kitűzze a polgári per tárgyalását, és ennek keretében hagyja jóvá az elsőfokú ítéletet, amely kereken 18 milliárd forintot ítélt meg a Szövetkezet hitelezői javára. Amíg a Fővárosi Ítélőtábla ítélete meg nem születik, nincs lehetőség arra, hogy akármilyen kis mértékben is kielégítsék a hitelezőket. Szóban annyi információt kaptunk, hogy egy bíró már foglalkozik ügyünkkel.

 

Ön hitelezői igényét a felszámolás közzétételétől számított 40 napon túl, de egy éven belül jelentette be. Ez azt jelenti, hogy a Csődtörvény szerint követelésének visszafizetésére csak akkor lesz mód, ha a 40 napos határidőn belül bejelentkezett hitelezőket kielégítették.

 

Megértését és türelmét kérem abban a reményben, hogy a felszámolás belátható időn belül befejeződik.

Üdvözlettel:

Nényei Gábor

 

Nesze semmi fogd meg jól !

BAUMAGtalan Creative Commons License 2009.09.13 0 0 4123
...Kende Úr lehet, hogy a pereket elveszíti, de olvasói többségét megnyeri...egy olyan ügyészséggel szemben, amely szándékosan olyan mulasztásokat és hibákat követett el a BAUMAG ügy kapcsán, mint a PSZÁF, az nem fogja engedni, hogy a rabló, élősködő hatalmi elitet sérelem érje, netán felelősségre vonják...nem csodálom, hogy Kende Úr veszíteni akar, hiszen a maffiával újat húzni nem éppen életbiztosítás...
Előzmény: lopikula (4121)
BAUMAGtalan Creative Commons License 2009.09.13 0 0 4122
..."Betettük a pénzünket, amit a lejárat után illett volna visszaadni."...nem ez volt a koncepció...talált pénznek tekintették...a rablók tudták, hogy az álcázott betétre nincs állami garancia, és nem védett betét. Mi viszont nem tudtuk 2003. októberéig, és pont emiatt nem is tájékoztattak bennünket!... ezt lovagolták meg...a többi ingatlanszövetkezeti botrányra utalva kérdéseimre 2003. október 6.-án (amikor még befizettem!) azt hazudták, fizetésképtelenség esetére ott van a többszörös ingatlanfedezet...én meg akkor ezt még el is hittem...Globalizált világunkban minden feszültség forrása a BAUMAG-hoz hasonló ügyek tengernyi sokasága, a kizsákmányolás, a csalás különböző formáival szegénnyé tett tömegek és a rablással meggazdagodott, hatalomba beférkőzött fehérgalléros bűnözők közötti kibékíthetetlen ellentétetek...az igazságszolgáltatás "fehérgallérosainak" pedig elemi érdeke minden társadalomban a hatalmi elit védelme...a kivétel csak erősíti a szabályt (Bernard Madoff ügye)...ezért a BAUMAG-hoz hasonló ügyek gyors, törvényes és békés megoldásának gyakorisága a fehér holló gyakoriságához hasonlítható...mindaddig amíg az élősködők nem szolgáltatják vissza mindazt amit csalással elraboltak a nincstelenné tett tömegektől, tőlünk, addig mindig békétlenség lesz, lesznek háborúk, és terrorcselekmények...és nemcsak az iszlám világban, általuk...
Előzmény: Károsult 1 (4118)
lopikula Creative Commons License 2009.09.12 0 0 4121
Olvasni még én sem olvastam, mert szept.17-én fog megjelenni.
Megveszem és elolvasom, mivel eddig is érdeklődéssel követtem a Kulcsár történetet, már csak azért is, hogy legyen fedezet a jogdíjakból az elvesztett perekre.
Előzmény: Károsult 1 (4120)
Károsult 1 Creative Commons License 2009.09.12 0 0 4120
Kende úr véleménye meglepett. A könyvét nem olvastam, és lehet hogy nem is fogom de kétszer megnéztem az ajánlott oldalt.
lopikula Creative Commons License 2009.09.12 0 0 4119
Károsult 1 Creative Commons License 2009.09.12 0 0 4118

Kővári bíró Úrnak van mit tanulmányozni, mivel 6 év után tulajdonképpen egy egyszerű esetben nem történt szinte semmi. Mert mi is történt valójában? Betettük a pénzünket, amit a lejárat után illett volna visszaadni. Részemről ennyi !Aztán, hogy a szövetkezet mit csinált a pénzünkkel, az már a rendőrségre tartozott volna. Feljelentést tettem, egy fél napom rá is ment, de még arra sem érdemesültem, hogy egy példányt kapjak a jegyzőkönyvből. A rendőrségnek nem csak az utakon és a kormány közelében kellene serénykedniük. Pedig nemzeti ünnepeken látni, hogy vannak annyian, hogy egymástól sem férnek el.

Tehát, ha a rendőrség jól tette volna a dolgát egy ilyen egyszerű esetben pár hónap alatt ki lehetett volna mondani az igazságot, és pontot tenni az ügy végére.

De hát tudjuk, hogy kormányunknak sem ez az érdeke.

Tegnap Orbán úr kijelentette, hogy az elrabolt pénzeket is vissza kell adni. Ez nagyon szép gondolat, és sok sikert kivánok hozzá. De nagyobb lenne a reményem, ha a Jobbik is tudna segiteni nekik !

 

BAUMAGtalan Creative Commons License 2009.09.10 0 0 4117

...vihar előtti csend...Kővári bíró Úr döntése előtt "tanulmányozza" az amerikai mintát:

 

http://www.penzcentrum.hu/print.phtml?id=1019717

 

...egy hónapon belül a "gyorsított eljárás" (a "fizetésképtelenség") hetedik évébe lépünk...

 

Előzmény: apacuka2 (4116)
apacuka2 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 4116

Bameg tárgyalási (bűntető, polgári) menetrendet nem tudva valamelyikőtök feltenni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!