Keresés

Részletes keresés

Shannah Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83261
Deditke,
nekem a 2. Kicsit lazábban vettem a dolgokat, mint az elsőnél, nem biztos, hogy emiatt sikerült, de én hiszek benne, hogy nagyban hozzájárult a pozitív eredményhez.
Előzmény: deditke (83260)
deditke Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83260
Shannah és midway !

 

 Hányadik beültetésetekre sikerült???

 

Előzmény: Törölt nick (83257)
Rana75 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83259

Szia Bloodbunny!

Sajnos májusban én is hasonlóképp jártam, mint te: 4 db tüsző, csak az egyik pf-ben (balban), abból egyetlenegyben petesejt. :((( Bár osztódott szépen, mégse lett belőle kisbaba. :(((( Hogy ez mitől van, az orvos csak a vállát vonogatta. A fagyibabákról örökre lemondtam, csak azt remélem, hogy a következőnél legalább egy kicsivel több petike lesz (mondjuk 3-4nek örülnék már).

Előzmény: bloodbunny (83258)
bloodbunny Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83258

Hát rég jártam erre, de most tanácstalan vagyok... úgyhogy elkélne a mások tapasztalata....

 

Most vagyok már szurizáson, 6x150 egység Gonal és napi 1 Merional és 2x1 Clostylbegyt után ultrahangon a doki talált nálam 2 db 8 mm-es tüszőt, de csak a jobb petefészkemen, balnál nem lát semmit. Ma és holnap megint kell szúrnom a Gonalt és most már 2 Merionalt. Azt mondta, hogy sokkal jobban kellett volna reagálnom a Clostílbegytre. Holnapután újabb ultrahang.

 

Ilyenkor mi van? Meddig tarthat még a szurizás és miért kell szúrni megint? Erősíteni akarja a meglévőket vagy miért? 

 

/Áprilisban, az első lombiknál Clostylbegit nélkül és Suprefact és Gonal és Merional mellett 4 tüszőm volt, amiben 2 sejt maradt és 1 bírt osztódni rendesen... Hogy most mi lesz, azt nem tudom...:-((/

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83257


Deditke,

Ahogy Shannah is mondta, semmi görcsölés a dolgon. Én sem feküdtem első 3 nap kicsit többet aludtam de ennyi, sokat autoztam, szerveztem az ügyeket, meg sokszor kisétáltam a lovakhoz a karámba , meg futószáraztam őket órákig, vitamint egy darabot sem ettem, ellenben beültetés után minden nap egy csésze palástfűtea reggel éhgyomorra megvolt. Találj valamit ami lefoglal.
Jah és gyenvacot én is beadtam magamnak meg férjemnek is 3 hónappla a beültetés előtt. (de csak 3 adagot tudtam mert formalinallergiám lett tőle.((
Injekcióktól ne félj a 3.-at már csukott szemmel is be fogod adni akárhova:-))
Előzmény: deditke (83252)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83256

FJojó,

Elsőnél semmi hcg nem volt.
Fagyasztásosnál 3+1 naposak voltak.
Előzmény: FJojó (83254)
Shannah Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83255
Deditke,
mindegy, hogy ki mit ír, vagy mond, a legeslegfontosabb, hogy ne idegeskedj!!! Természetesen tudom, hogy nagyon nehéz, hiszen engem is mindig kétségek gyötörnek, de igyekszem felülkerekedni rajtuk. Mindenkinél más válik be, van aki végig fekszi a 2 hetet és sikerül, van aki ugyanezt teszi és mégsem. Nem lehet tudni az okot, hogy kinél miért és mi vezet a sikerhez. Én a beülti után 3 napot feküdtem, de nem a hálószobában, hanem ahol épp voltam (nappali, kert, terasz, stb.) Az 5. napon leutaztam a Balcsira egy hétre (én vezettem). Ott is pihentem, de minden nap sétáltam és találkoztam barátokkal. Sőt, minden nap lementünk a borhétre :) Szerintem az egyetlen tuti recept, hogy mindig maradj pozitív!!!! Én ma megyek az első UH-ra, hajnal óta nem aludtam, kész vagyok. Szóval bagoly mondja... :))))) Nagyon szorítok Neked!!! És kitartás a progi szurihoz, remélhetőleg a 12. hétig adnod kell majd magadnak :) Én a férjemtől kapom, nagyon szépen betanulta az orvososdit :))
Előzmény: deditke (83252)
FJojó Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83254

Midway:)

Köszi az infót és a bíztatást. Még csak annyi, az elsőnél neked sem volt semmi hcg? Ami ugye azt jelenti, hogy nem tapadtak egyáltalán meg. A másik kérdés pedig a felengedés után hányadik nappal kaptad vissza? 3+hány naposak voltak? Előre is köszi:)

Előzmény: Törölt nick (83251)
Shannah Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83253
Rana,
lehet, hogy én túl sokat edzettem, ill. igyekeztem a legintenzívebb órákra járni (heti 4-5 alkalom, egymás után 2 óra, volt, hogy reggel is, este is, stb.) Elmentem a város másik végébe csak az edző miatt, mert más edzők órái nem voltak elég kemények számomra :)) Ha pedig kevesebbet jártam, akkor nem éreztem jól magam. A térdeim elkezdtek fájni (korábbi síbaleset miatt érzékeny) ezért döntöttem úgy, hogy felhagyok az aerobikkal. Aztán ahogy elkezdtünk meddőségire járni, gondoltam, hogy kevésbé urgálós sportot keresek... Szóval számomra vált "károssá" az aerobic, nem általánosságban értettem :)) A curves viszont kevésbé drasztikus módon a kilók gyors és egészséges leadására, ill. az egész test átformálására, fitten tartására lett kitalálva. Ezt is lehet intenzívebben, v. kevésbé intenzíven csinálni, természetesen a hatékonyság is ennek a függvénye. Na de a lényeg, hogy nyugodtan aerobicozz, csak ha bizonyos gyakorlatokat túl megerőltetőnek találsz, akkor azokat csináld lightosabban :))
Előzmény: Rana75 (83249)
deditke Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83252
Köszönöm mindenkinek a biztatást!

 

 Meg próbálok pozitívan hozzá állni, de szerintem sokan vannak ,itt aki tudja mit érzek.

 Most tanácsokat és praktikákat szeretnék kérni tőletek  ,  mit tegyek mi a helyes  a lombik előtt , és után  nekem csütörtökön lesz a 4-dik beültetés,  olyanok írjanak, akiknek meg maradt a baba babák, mit tettek  , mit ettek stb.. a dr. 3x3 utrogestánt mondott és szóltam neki ,hogy van itthol  progesteron és azt mondta ,hogy akkor 1bd ampulla/ nap. ( most itt ülök és be kéne adni sajátmagám szúrom, és előre félek)

Előzmény: FJojó (83247)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83251

FJojó,


Az első sikertelennél 2 db 8 sejtes lett visszaültetve 3 napos korban (és még aznap 4-et lefagyasztottak 2esével).
A fagyasztásosnál meg úgy tűnik jót tett nekik a fagyasztás, mert olvadás után olyan nagymértékben kezdtek el osztódni, hogy már nem lehetett megszámolni a képen hogy hány sejtből állt, inkább egy olyan gomolygó halmazra hasonlítottak.

A lényeg hogy csak lazán, az sem baj ha nem hiszel az egész dologban, ahogy esik úgy puffan alapon kell odamenni ( de ez szívből jöjjön), és akkor meglesz.

jah és beültetés előtti nap még bevödröztem a férjemmel 60 mázsa árpát a konténerekbe , szóval fizikailag is "rápihentem":-)

kitartás, és csak lazán!

udv:midway
Előzmény: FJojó (83250)
FJojó Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83250

Midway:)

Visszaolvastam a történetedet, és nagyon érdekelne a te embrióid hány naposak és hány sejtesek voltak. Én októberben készülök fagyasztottra, az enyémek 3 naposak és nyolc sejtesek. Ez nekem már a második fagyi lesz, az elsőre rögtön a sikertelen után mentem. Előre is köszi az infót, és gratulálok a sikeredhez:)))

Rana75 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83249

Köszi csajok megint.

Figyi, Shannah, miért érezted úgy, hogy az aerobik káros volt számodra? Megnéztem ezt a Curves-t, tök jólhangzik, csak hát az a baj, hogy csak Bp környékén van (egyelőre, remélem). Úgyhogy nekem marad az aerobic. (Persze amikor van egy picike remény, hogy embriócska van a hasamban, mindig visszafogom magam!) Pedig én is imádok úszni, de 3 éve babaproject miatt szinte egyáltalán nem úsztam. :((( De ha tudsz vmi biztosat az aerobicról, hogy miért káros, azt is abbahagyom.

Majd ha Bp-en járok, elkukkantok egy ilyen Curves edzésre, gondolom hétvégén is vannak.

Előzmény: Shannah (83246)
FJojó Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83248

Alma, mindent bele, lehez a program végére már ott lesz a pocakodban a bébi. Kívánok programhoz kitartást.

 

FJojó Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83247

Jó reggelt mindenkinek!

Látom hétvégén pörögtek az események. Én is beadattam a gynevac-ot, de még tavasszal, sajnos nekünk nem segített. Én már nem tudom, mi lenne a jó. Olvastam itt, hogy a fagyi sikerült 4 hónap pihi után, vissza adtad a reményemet. Köszi:)

Rana: Utólag, de annál nagyobb szeretettel boldog névnapot kívánok!

Baba: Látom te is W.-hez jársz. Egy tündér, nem igaz? Nekem nagyon bejött, bár a stimum előtt nyáron pont szabira ment és a Z.-hez kerültem (mert csak ő volt, az 5. és 7. napi ultrahangomkor és utána nála maradtam) ő is szimpatikus volt.

Deditke: Tudom, nagyon nehéz, de tényleg ne állj így hozzá, bízakodni kell, még akkor is ha nagyobb a végén a csalódás.

Shannah Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83246
Alma,
hát ez elég keménynek tűnik, de meg fogod csinálni!!!! Ebben biztos vagyok :))) Szerintem a diétát nem nehéz betartani, csak kis odafigyelés kell. Nagyon változatos étrendet lehet összeállítani és a napi 5x-i étkezés következtében én pl. soha nem vagyok éhes. Én korábban keményen aerobicoztam (step, zsírégető (de ezt nem tudom minek?! :)) alakformáló, stb.) aztán rájöttem, hogy egy idő után többet árt, mint használ. A kedvenc sportom az úszás, viszont bébi projekttel nem összeegyeztethető a fertőzésveszély miatt. Aztán kipróbáltam a curves-t, ami alkalmanként fél óra edzés speciális hidraulikus gépeken. Először túl "amerikás" volt számomra a felvezetés és azt gondoltam, hogy unalmas is lesz, de aztán nagyon hamar éreztem pozitív hatásait, szóval ezt tudom ajánlani. Bp-n több helyen is van klub (curves.hu). Bár nekem nem kellett volna, nagyon hamar fogytam pár kg-t és szépen átformálódtak a részeim :) Egyik nap csípőre tettem a kezem és nem találtam magam :))) Kitartás, nagyon drukkolok Neked!!! (Amúgy nem lehet, hogy a Forgácsban találkoztunk már? Talán volt egyszerre inszemünk, de lehet, hogy nem jól azonosítottalak be. Nekem inszemi tavaly szept, okt, nov hónapokban volt. Azért gondolom, mert idén tavasszal láttam egy lányt a BMC-ben is, akire a F-ból emlékeztem...)
Előzmény: Törölt nick (83242)
Shannah Creative Commons License 2008.09.08 0 0 83245
Rana,
így utólag nagyon boldog névnapot kívánok!!
Gynevac kúrát én is megcsináltam, igaz áprilisban kaptam az utolsó adagot...
Előzmény: Rana75 (83238)
Rana75 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83244
Köszi csajok amúgy, arik vagytok. :)
Előzmény: Törölt nick (83241)
Rana75 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83243

Szia Alma!

Sajnálom, hogy ez van, de örülök, hogy végre határoztál (kis nyomásra). Legalábbis nekem így tűnik. Igazából olyan furcsa, hogy ilyen kemény szavakat használsz, hogy tönkretetted magadat 14 év alatt, meg hogy magadra haragszol, meg hogy ramaty állapotban vagy. Ennyire nem lehet komoly a helyzet, vagy igen???

Azt nem értem, hogy a dietetikus mondta-e ki végül ezt az "ítéletet" (egy év szünet), vagy te? És hogy végül akkor szedsz tablettát (metformint?)? A kiszáradást miből állapították meg? Vérképből? És tulajdonképpen csak a súlyod a gond? Mi a cél? (Hány centi vagy és hány kg a cél) Bocs a sok kérdésért, azért vannak, hogy tisztuljon a kép és hogy okuljak belőle (gondolom ezért is írtad). De azért gondolom spontán próbálkozni lehet addig is, aztán ha akar a baba jönni, akkor jönni fog. :)

Előzmény: Törölt nick (83242)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83242
Rana és aki még IR gyanús.
Biztos emlékeztek, hogy én is teljesen kivizsgáltattam magam és az enyhe IRen kívül nem találtak semmit.
Pénteken végre eljutottam egy dietetikushoz.
Szüntetet kell tartanunk! Nem kevesebbet, 1 évet.
Jelen állapotomban olyan ramaty és elhízott vagyok, hogy még ha össze is jönne, nem tudnám kihordani.:(((
Kb 14 éves korom óta teszem tönkre magam. Tinikori eszelős fogyókúrák, majd huszonévesen a jojó effektus, folyamatosan gyarapodó súllyal. Minderre kaptam 1,5 év hormonkezelést és itt tartok.
Leckém: 4 hónap az első lépcső, 4 hónap a második (célzott 18 kg fogyás), utolsó 4 hónap szinten tartás. De még ekkor sem hízhatok a terhesség alatt egy kilót sem és még ekkor is fennáll a terhességi diabétesz esélye.
A két hete csináltatott vérképem általánosságban elég jó, de pl a kiszáradás és a vérszegénység tüneteit mutatom. (3 éve, a második műtét óta gondom van vele.) Magyarán rengeteg szemetet eszem, nem mozgok/ülőmunka, talán húst is kéne sűrűbben ennem stb.
Viszont jó hír, hogy a doktornéni szerint lehetne természetes úton gyerekünk, ha rendbehozzuk magunkat, mivel már kétszer voltam terhes. Nem mellesleg az általa előírt étrendem tartható. No nem véletlenül, hisz megbeszéltük mit szeretek és mit nem. Napi fél óra otthoni tornához is kaptam gyakorlatokat.
Hát ennyi. Végül is magamra haragszom.
Ja és utólag ajánlotta, hogy szedjek leszarom tablettát. :DDD Amit be is vettem és két napja elég sokat pihenek . Hát ennyi felénk a szitu.


Törölt nick Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83241
Boldog Névnapot kívánok Rana!

Baba köszönöm, megkaptam a mailt!
baba37 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83240
Rana!

Én is nagyon sok boldog névnapot kívánok!
Endzsi93 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83239
Rana!
Nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok én is!!! :-))
Előzmény: Rana75 (83238)
Rana75 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83238
Mindkettőt köszönöm! :))
Előzmény: rita0130 (83236)
Bebibogyo Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83237

Keresem olyanok ismeretségét, akik a Ciris Intézetbe járnak, vagy jártak lombikra.

rita0130 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83236

Rana! Nagyon boldog névnapot kívánok és leginkább azt, hogy a legnagyobb és legértékesebb kívánságod teljesüljön!!!!!:)))))))))

 

Lányok! Én is kaptam most a 8. előtt a Gynevac-ot (heti 1 amp.)!!!!

vjud Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83235

 

sziasztok lányok!

 

A Gynevac-ról egy kis kiegészítő

 

1/2-1 évig eltart a hatása, de ha valaki asszisztált reprodukcióra készül (IVF, inszemináció) érdemes 1 kúra után havonta beadatni egy-egy emlékeztető oltást, vagy 1-2 hónap kihagyással újabb sorozatot kapni. Ha még várni akar az asszisztált reprodukcióval, és a természetes úton való terhességre vár, akkor is érdemes az emlékeztető injekciókat megkapni a teherbeesésig, hogy biztosan jó ellenanyagszint legyen.

 

Ismerek néhány házaspárt akiknek a Gynevac segített.

Rana75 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83234

Sessyl! Azt tudod ugye, hogy nem csak terhesség alatt kell heparint szúrni, hanem minden hormonbevitelnél, így a lombik alatt is, tudod??? Neked is B az orvosod, mint nekem, ugye? Ő mit mondott a Leidennel kapcsolatban?

 

Tényleg furcsa, hogy lassan alvad a véred. Nem lehet hogy valami más miatt pattannak el az erek a lábadban? Én eddig olyan büszke voltam, hogy milyen hamar eláll a vérzésem. Hát kiderült, hogy emiatt. :(  Nem csoda, hogy a háborúk idején terjedt el ez a génhiba: a harcok során az a sebesült maradt életben, akinek hamarabb alvadt a vére.

Előzmény: sessyl (83233)
sessyl Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83233

Ok. :)

Én még nem szedtem heparint, így nem volt gond.

Hogy a jövőben fogok-e, azt még nem tudom, tudhatom...

Javasolta a hematológiai szakorvos a terhesség alatt.

 

Igazából ezt a vizsgálatot csak a családom unszolására végeztettem el, mivel a nővéremnek már korábban megállapították, miután már két gyönyőrű gyermeknek adott életet. A harmadik babája méhen kívül volt, és akkor derült ki nála a dolog.

 

Igazából nekem az a fura az egészbe, hogy nem is igazán alvad a vérem. Írtad, hogy hamarabb alvad a vérünk... Hát nálam, sérülés vagy vérvétel után alig alvad meg. De sajnos volt már az is, hogy a lábaimban pattantak meg erek, ami még fájdalommal is vegyült...

Ahogy a férjem fogalmaz, genetikai csoda vagyok. :)))

Előzmény: Rana75 (83232)
Rana75 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83232
Izomba kaphatunk injekciót egyébként (én is beadattam a Gynevacot). Csak akkor nem, ha véralvadásgátlót szedünk/szúrunk (pl lombik alatt!!!).
Előzmény: sessyl (83227)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!