Keresés

Részletes keresés

hnicky Creative Commons License 2005.10.04 0 0 888

Sziasztok!

A doki azt mondta, hogy várhatunk néhány hónapot az inszeminációig, de javasolja, hogy minél hamarabb csináljuk meg. Kérdeztem, hogy nem lehet-e gyógyszeresen elősegíteni a peteérést- erre Ő : háziorvosi módszernek tartja, mert nem lehet annyira figyelemmel kisérni a változásokat, Ő nem alkalmazza.

Peteérésemet eddig kis mikroszkóppal figyeltem(nyálból páfrányos-e a képe), és úgy vettem észre, hogy talán egy félévben három- négy alkalommal volt. Ezt nem veséztük ki a dokival, nem is kérdezte, csak annyit kérdezett, hogy nincs-e gondom a menstruációval. Mondtam, hogy nincs gond időben mindig megjön.

A stressz sajnos sokszor elfog, mert pánikolok, hogy még nincs gyerekem pedig már mindenkinek a környezetemben van.Tudom ez a legrosszabb, küzdök ellene rendesen, jógázom, tornázom,hastáncolok, hogy eltereljem a figyelmemet. Ördögi körben vagyok úgy érzem. Hitegetem magamat azzal, hogy kivizsgáltattuk magunkat, most már minden rendben lesz, és pár hónap múlva megfogan a baba.

Próbálom optimistán felfogni a helyzetet, csak nagyon nehéz. Nem szeretnék pszihológushoz járni, mert biztos csak gyógyszert írna fel, azt meg nem szabad szedni ilyenkor. Elkér egy csomó pénzt a beszélgetésért, és csak jobban idegesít.

Pár éve jártam már, és akkor kaptam antidepresszánst, jól is lettem fél év után.

Most megint hasonlóak a tünetek, bár jobban tudom kezelni, hozzáteszem megállapították, hogy genetikailag hajlamos vagyok a stresszre.Tesómnak is van, és kiderült, hogy Anyukámon is kijött egyszer.

Nem is fárasztalak benneteket ezzel .

Ha valaki tud tanácsot adni, hogy lehet nem foglalkozni azzal, hogy gyereket akarok, kérem írjon tanácsot.

Köszi

manojoe Creative Commons License 2005.10.03 0 0 887

A PCO kontra stressz témához csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nemcsak a mindennapos stressz, hanem egyéb megoldatlan pszichológiai problémák is okozhatnak meddőséget, akár PCO formájában is. Ezt nevezik funkcionális meddőségnek: például ha egy nőnek fenntartásai vannak az anyai szereppel, de nem meri magának bevallani, vagy nem dolgozza fel lelkileg, az agya "letiltja" a gyermekvállalást.

Nálam is PCO-t diagnosztizáltak, de nem egyértelmű PCO-t, csak a policisztás petefészket és a tüszőérési elégtelenséget. A klasszikus tünetek nem álltak fenn, a hormonprofil is ugyancsak határeset volt. Aztán némi orvosi rásegítéssel megszületett a kisfiam és ez felért egy hormonális - és lelki - nagytakarítással. A ciklusom nagykönyv szerint jelentkezett a tej elapadása után 3 héttel és azóta órát lehet hozzá igazítani. Az egy éves kontrollvizsgálaton a doki azt mondta, olyan tökéletes minden a méhem körül, hogy ennél már nem is lehetne jobb (a vizsgálat idején épp egy nagykönyv szerinti peteérésem volt :)). mintha sose lettem volna "beteg".

 

valahogy mindig azzal magyarázom a történteket, hogy lelkileg csak a kész helyzetben értem meg az anyaságra - és ezután lettem termékeny.

Jobb későn, mint soha, nem igaz? :)

Előzmény: mel_75 (886)
mel_75 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 886

Szia!

 

szerintem neked is hasonló lehet a problémád, mint nekem volt. Ami neked van az valószínűleg nem a PCO szindróma (ez egy kicsit összetettebb dolog...), hanem csupán policisztás lett a petefészked a sok meg nem ért tüsző miatt. Nálam ez a magas prolaktin szint miatt volt, ami pedig a sok stressz következtében nőtt meg, amit annakidején téltem.

azóta nálam rendeződtek a hormonok, mostmár van peteérésem, bár még nem estem teherbe. szerintem ne keseredj el, a hormonháztartásodat biztosan rendbe tudják tenni. kaptál valamilyen gyógyszert?

Előzmény: hnicky (882)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.10.03 0 0 885

Akárki akármit is mond, de a pco nagyon gyakran a stressz miatt alakul ki. Érdekes módon a fiziai munkásnők és az alacsony iskolázottságúaknál nagyon ritka. Mert nem agyalnak állandóan, hanem mással vannak elfoglalva. Ez az igazság, a pco egy civilizációs ártalom.

A pco egyébként nem egyenlő a meddőséggel, csak megnehezíti a teherbeesést, vígan lehet valaki spontán terhes pco mellett is!!! Pláne ha olyan időszaka van, amikor nem ezzel foglalkozik, nota bene éppen inkább azon izgul, hogy "jaj nagyon szeretnék gyereket, de most éppen egy fél évig nem alkalmas..."

Előzmény: dzsemko78 (879)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.10.03 0 0 884
Van ilyen is, olyan is. Ja, hogy mar regebb ota probalkoztok. Akkor OK, hogy elobb-utobb kezeles, ha nincs spontan baba. A "nem mindig van peteeres" pontosan mit jelent (milyen gyakran van) es hogy derult ki? Homeroztetek/palcikaztatok meg ilyesmi? Ha neha van, az azert jo. Tudod, hogy kb. hanyszor volt ovulacio mondjuk az utobbi egy evben? Peteeres szempontjabol nyomon kovetett ciklusbol dokik 6-ot szoktak mondani, hogy erdemes spontan kivarni, mielott barmi. Na persze, ha felevente van egy, akkor talan tenyleg erdemes inkabb elebe menni a dolgoknak. :-)
Előzmény: hnicky (883)
hnicky Creative Commons License 2005.10.03 0 0 883
Ja azt nem is tudom, hogy mindkét petefészkemben van-e ciszta, vagy csak egyikbe. Hogy szokott ez lenni egyáltalán? Ki tudja?
hnicky Creative Commons License 2005.10.03 0 0 882

Szia Zsuzsa!

Nekem úgy derült ki, hogy már másfél éve szeretnénk babát. Két éve volt egy spontán vetélésem, de még  nagyon az elején. Szóval most rávettük magunkat a kivizsgálásra, és ott derült ki a hormon erdeményekből, hogy nem mindig van ovulációm, illetve az ultrahangon látszódott, hogy a petefészekben ott vannak a kis ciszták(persze én nem sokat láttam ebből, mint laikus).

Most adtunk magunknak három hónapot, hátha összejön simán.

Ha nem akkor megyek inszeminációra.

Jó lenne ha nekem is lenne szerencsém, mint Neked.

Előzmény: zsuzsahd (881)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.10.02 0 0 881
Hogy derult ki a PCO? Ha visszaolvasol, latni fogod, hogy sok esetben ezt mondjak a dokik, pedig vagy nem is az, vagy csak enyhebb forma, ami a termekenyseget nem befolyasolja. Probalkoztatok mar a babaval? Szerintem addig nem erdemes kezelesekbe belevagni, amig nem probalkoztok spontan minimum fel evig (hivatalosan alaphelyzetben 1 ev sikertelen probalkozas szukseges, mielott barmi). Ha mindig megjon, az jo jel.
Ja, es igen, pl. nekem is spontan lett a babam, a diagnozis utan 2 honappal, osszesen masodik probalkozasra. :-)
Előzmény: hnicky (880)
hnicky Creative Commons License 2005.09.30 0 0 880

Szisztok!

A héten tudtam meg, hogy nekem is pco-m van. Inszeminációt javasolt a doki.

Van remény azért még természetesen próbálkozni? Nekem mindig van mensim.

Mondjuk az arcbörömmel mindig gondom van.

 

dzsemko78 Creative Commons License 2005.09.25 0 0 879
Sziatok!! Na Voltam Pesten. Nagy meglepi várt rám, közölte a doki hogy van egy nagyobb petesejtem amivel lehet kezdeni valamit. Igy fel kellett mennem rá két napra. Ott is jó volt mert nött a drága , már 17mm es ugyhony hétfőn lesz az insemináció. Szombaton szuri a hasamba, meglepődtem elég könnyen beadtam magamnak. Hétfőn reggel sperma adás a páromnak aztán jöhet a fellövés. Nagyon izgulok, de nem nagyon reménykedem ,mert mondta a doki hogy a PCO-soknak inkább a lombik jön be. Persze azért jó lenne.!!!!! És gyerekek rájöttem, hogy tényleg sokat számit a stress. Ezt a gyogyszert már két éve szedem és semmi sem történt, most hogy nem volt időm a babán gondolkodni, mindjárt alakult valami. Nem mondom hogy nagy siker de nekem /ha nem is sikerül/ nagyon nagy sikernek számit, hiszen ilyenem még nem volt. VAN PETEÉRÉSEM / ha nem dolgoznék tutti hgy kiaáblva irtam volan le./ Gyerekek nem szabad stresszelni. Ill szabad csak más miatt. Nekem most megszűnik a helyem és ezen járt az agy a hogy hogyan tovább, és tessék mindjárt nem sok kis pete hanem egy nagy. Lehet hogy a Norbi update is segitett Nem csináltam sokáig csak 1-2 hónapig. Fogytam is meg tényleg jó. Van egy listám a kajákról szgépen, ha kell valkinek e-mailen elküldöm. Szoritsatok nekem hétfőn....
Előzmény: Bridzsi28 (867)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.09.23 0 0 878
Bridzsi28,
azt lehet tudni, hogy van-e peteerese? Ill. tuti, hogy nincs? Mi alapjan mondtak, hogy diszfunkcionalis mindket petefeszke? Mert mindezen tunetek ellenere meg lehet peteeres, es akkor tulajdonkepp nincs gond. Velem pl. ez a helyzet, igy aztan, bar utana akartam jarni, dokik azt tanacsoltak, felejtsem el az egeszet. Szoval, amig ez ki nem derul, szerintem ne aggodja magat halalra a baratnod, nem biztos, hogy olyan sulyos a helyzet. :-) Remek diagnosztikai modszer erre a homero, bar, amint azt nehany hozzaszolassal elobb megallapitottuk, onmagaban sajnos nem stimulal peteerest. :-) Es a latszattal ellentetben becs szo, hogy nem a homerogyar beepitett reklamugynoke vagyok. :-)
Előzmény: Bridzsi28 (857)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.23 0 0 877

valszeg:) Szerintem is teljesen pszichés az egész... (ld. hiszti:)))

 

Ha pl. tegnap elmentem volna a kineziológushoz, ma mindenki hozzá rohanna annak hallatán, hogy milyen zseniális, hogy valakinek akinek már majdnem egy hónapot késett, a kezelés után azonnal megjött...

 

Közben meg csak elég volt ráijeszteni, hogy kineziológushoz megyek...  (na jó... lefordítom:) szóval tegnap este meggyütt.... kineziológus nélkül... pusztán a kineziológushoz menés gondolatára:)))))))

Előzmény: Rencsike75 (876)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 876

hát.. értem...

akkor lehet, hogy tényleg csak a mostanában lévő sok stressz, + idegeskedés lett úrrá rajtam és azért jött elő rajtam egy-két tünet...

fene sem tudja...

 

én ma a kineziológus helyett futni megyek a szigetre... jól megizzasztom magam:-)

Előzmény: Törölt nick (875)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.22 0 0 875

Hát. Szerintem igen, vagyis nagyon ritkán jön meg (mert nekem pl. a bogyó előtt megjött, csak volt, hogy 40, volt, hogy 60 napra. Igaz, olyan is volt, hogy 30-ra). Merthát ha ciszta van a petefészekben, az termeli a hormonokat stb. szóval egy önmagát gerjesztő folyamat.

 

10-e nagyon messze van. Mondjuk nekem már hónapokkal ezelőtt kellett volna mennem, csak valami miatt mindig le kellett mondanom. (2 kezelés -gyakorlatok + masszázs- között az enyém 2-3-4 hét szünetet javasol).

 

Mondjuk tény, hogy a gyakorlatokhoz (meditáció, relaxáció, stb.) tényleg nyugi kell és ha nem vagy képes lélekben ott csücsülni, akkor halott az egész... (de rendes a srác mert gond nélkül átpakolt keddre... vagyis előtte -emilben- mindig rákérdez, hogy ma hogy vagyok és amikor mondtam, hogy,  akkor ő javasolta, hogy legyen inkább kedd...)

Előzmény: Rencsike75 (874)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 874

akinek PCO-ja van, annak mindenképp elmarad a mensije, amúgy?

 

én is ma mentem volna amúgy kineziológushoz... de végül 10én megyek.. akkor volt legközelebb hely...:-(

Előzmény: Törölt nick (873)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.22 0 0 873
(ja... a kineziológus mondta, hogy csak akkor szeretne velem foglalkozni, ha tetsileg is és lelkileg is ott lennék... ma viszont lelkileg 1000%, hogy nem tudnék ott lenni, mert épp valami máson görcsölök...)
Előzmény: Törölt nick (872)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.22 0 0 872

hát igen... ezért is volt fura, hogy neked PCO-d van...

 

Egyébként elhalasztottam a kineziológust keddre... ma inkább hazamehetnékem van...

Előzmény: Rencsike75 (871)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 871

hát szerencsére én sosem jutottam el odáig, hogy nem jött meg a mensim... ilyen problémám nem volt...

 

kíváncsi vagyok, hogy mi lesz nekem majd a kineziológusnál... még sosem voltam...

 

 

Előzmény: Törölt nick (870)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.22 0 0 870

hát az sose árt:) Én ma megyek...

 

Mondjuk én tudom, hogy nálam hülye hormonális értékek jönnének ki (3 éve azok voltak)...  igaz, azokat már akkor mérték, amikor a bekavarodás közepén volt a hormonháztartásom és már vagy 3 hónapja nem jött meg, tehát nem a protokoll szerint (ami asszem a menstruáció utáni valahanyadik nap)...

 

Mondjuk előbb vagy utóbb úgyis el kell mennem megint...

 

A bőröm továbbra is randa, pocakra meg felszedtem egy kis extra súlyt (hja... fél kiló extra..)... a gyógyteáktól meg néha ég a gyomrom (vagy a propoliszos méztől?) .... asszem megyek és bejelentkezek egy természetgyógyászhoz is... (pl. Békyhez...)

 

A közérzetem stb. viszont továbbra is tökéletes:)))) Jobb, mint valaha:)))) (igazából még a ragyák sem izgatnak... max. ritkábban nézek tükörbe:))))))

Előzmény: Rencsike75 (869)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 869

hát igen.. nagyon remélem, hogy ez most egy darabig tényleg így lesz...

persze most megnyugodtam és nem vagyok ideges.. gondolom ez is jó hatással lesz rám...

 

de azért ettől függetlenül kineziológushoz megyek...:-) az sosem árt...

 

 

Előzmény: Törölt nick (868)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.21 0 0 868

Rencsike,

 

soha jobb hirt:)) Hat ha a hormonok teljesen jok es nincs PCO-d sem, az lehet, hogy a gyogyszer hatasa:) De tulajdonkeppen mindegy is, mert a lenyeg, hogy ezek szerint elmultak a nyavalyas cisztak:))

Barcsak en hallhatnek hasonlo hirreket:)))

Előzmény: Rencsike75 (866)
Bridzsi28 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 867

Dzsemko78!

 

köszönöm a választ, bejelentkezünk  a Kaáliba, remélem fognak tudni neki segíteni!

 

 

Előzmény: dzsemko78 (859)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 866

na, hát csajok én most nem tudom, hogy mi van...

tegnap lett meg a hormonvizsgálat + vérvétel eredménye, és teljesen tökéletes minden!!

semmilyen gyógyszert nem kell szednem... és azt mondta az orvos, hogy PCO-m sincs..

viszont a másik orvos meg teljesen mást mondott (persze benne nem annyira bíztam meg, ezért kerestem fel a mostanit)... és miatta szedtem ugye Duphastont is egy cikluson keresztül.. persze lehet, hogy annak a hatása látszódott a mostani vizsgálat eredményén is... fogalmam sincs...

a pattanásaimra annyit mondott az orvos, hogy ha akarok fogamzásgátlót azt felír, de persze én azt nem akartam...

úgyhogy most tulajdonképpen örülök... de mégsem tudom, hogy mi van...

mindenesetre 3 hónap múlva vissza kell mennem újabb vérvételre...

 

hát ez a nagy helyzet ma!!!

vhogy a nagy örömhírtől a pattanásaim is félig-meddig elmúltak...:-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (864)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 865

Szia csakegysokadik,

 

a cickafark mire jo pontosan?

 

A babaprojekttel kapcsolatosan, sztem a Szabolcs utca vagy a Kaali lehet jo, azokrol jokat hallok. En ugyan most kulfoldon vagyok es itt jarok orvoshoz babaprojekt ugyben, otthon decemberben a Kaaliban fogunk jelentkezni, ha addig nem tortenik semmi:) A medlombos lanyoktol egeszen jokat hallottam Kovats Timea es Kovacs Peter doktorokrol, ok Kaalisok:)

Előzmény: Törölt nick (861)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 864

Rencsike,

akkor te szerencses vagy, nekem szinte allandoan van valami csufsag a buran:))) Az igaz,  hogy a ciklus kozepen bedurvulnak, de tkeppen folyamatosan elobujik egy itt-ott:))

Előzmény: Rencsike75 (863)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 863
az én pattanásaim általában a 12-16. napon jönnek ki... aztán talán mire megjön a mensi el is múlnak:-( de azért van 10 nap, amikor egész jól nézek ki:-)
Előzmény: Törölt nick (861)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 862
hát mackós alkat én sem vagyok:-) inkább nőiesnek vagyok nevezhető... hihihi..
Előzmény: Törölt nick (860)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 861

Egyébként meg ma reggel lényegében eltűnt az összes pattanásom (ami meg maradt az marha pici és nincs feltűnő helyen)... már csak az az 1-2 van ami iszonyú lassan tűnik el... de az is már csak nyomokban:) Na nem mintha bánnám:)))))))) (viszont vérzésnek se híre se hamva...)

 

Most/tegnap este óta azt csinálom, hogy csak cickafark, napi 2 csészével... (összesen 2 evőkanálnyi teafű...)

 

Ja egy kérdés: Ha aktuális lesz a babaprojekt, szerintetek hol kezdjük a kivizsgálásokat? (Most nincs állandó nőgyógyászom, a SOTE-ra szoktam bemenni és ott mindig más rendel (eddig az összessel halál elégedett voltam...)... de ha lenne is kevés lenne valszeg...)

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 860

Hát... én csak epresjoghurtot ismerem innen személyesen, de szerintem sem ő sem én nem vagyunk mackós alkatúak:)))))) Valszeg nem vagyunk extrém esetek:)

Előzmény: Bridzsi28 (857)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 859
Sziatok!! Epresjoghurt! Igen a klosti mellett rendszeresen járok dokihoz ultrahangra, ill. Pesten még nem voltam csak az előző dokimnál. Pesten akkor lehet hogy én most szurit is fogok kapni???? Mert nekem ezt a doki nem igen mondta, persze nem gáz a célért mindent. Bridzsi28!! Igen ez a topic a PCO-soknak van és nagyon ajánlom a barátnődnek, mert lekileg nekem nagyon sokat segít és segített. Ahol én kezdeném a helyedben egy olyan doki aki ért is ehhez. Velem két évig kisérleteztek a dokik. Mindig más gyogyszereket irt föl, volt olyan is hogy 3 fajta gyogyszeret szedetem egyszerre. + még átestemm két műtéten is .Én a Kaáli intézetbe járok, igaz én már a baba projekten dolgozom.
Előzmény: epresjoghurt (854)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!