Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2016.07.09 0 1 126097

Hidd el, én örülnék a legjobban, ha ez a BIO-dolog mindig igaz lenne és az unokáimnak már nem kellene annyi vegyszert feleslegesen megenni. De sajnos sokszor látom, hogy csak az a szemét haszonszerzés itt is a cél. Persze lehet, hogy már túl öreg vagyok és annyi ilyen szemétséget láttam és tapasztaltam, hogy belefáradtam az egészbe. Pedig ez kellene, hogy legyen a jövő útja és nagyon jó lenne hinni benne...

Előzmény: endrepp (126063)
foxrudi Creative Commons License 2016.07.09 0 1 126096

 

kivimánia Creative Commons License 2016.07.09 0 0 126095

Kedves fórum társak! Nagyon nagy szükségem lenne 2db 275 mm átmérőjű 2 mm-es vagy vastagabb saválló lemezre,ha valaki tudna segíteni és postázná is kérem privátba írjon.Természetessen nem ingyen kérem.

endrepp Creative Commons License 2016.07.09 0 0 126094

A spontán erjedésnél az elején kell nagyon figyelni, ha nem indul be, akkor gyorsan lépni kell valamerre, amikor az alkohol elkezd emelkedni már nincs akkora veszélyben a folyamat. Azt is lehet csinálni, ha a meggy szépen forr, azzal beoltani pl. a kajszit, jó adagot elkeverni benne, garantáltan bedurran. Sokan követik a "régi" módszereket, egészséges gyümölcs, természetes környezet kell hozzá és működik.

Előzmény: kivimánia (126093)
kivimánia Creative Commons License 2016.07.09 0 0 126093

Pálinkás szép napot!Az élesztős hozzászólásomhoz többen is szóltatok,nem vagyok az élesztőzés ellen én is használom,de amiket idén eddig cefréztem nem tettem bele /eper ,kajszi és most a meggy/,úgy voltam vele,hogy a gyönyörű gyümölcshöz nem teszek semmit legyen olyan ahogy megtermett.A meggyhez tettem pektin bontót,mert még nincs magozóm és talán könnyebben lejön a gyümölcs hús.Ezek a gyümölcsök 7-9 nap alatt kiforrtak /a meggy 4 napos,de szépen forr/ és többek véleménye,hogy finom párlatok lettek,igaz nem szakmabeliek,csak amatőr pálinka kóstolók.Beszéltem egy bér főzőssel,neki mi a véleménye azt mondta soha nem tett bele és nem is akar ezután sem kiforr az magától is,igen Ő még a régi módszereket követi és nem is igen akar változtatni rajta.Én szíven szerint,ha nyugdíjam engedné hűthető/fűthető kor tartályokban erjeszteném és meg kapnának minden ,,kegyszert",de sajnos egyenlőre maradnom kell a 120 l.es műanyag kád mellet.

sogi01 Creative Commons License 2016.07.09 0 1 126092

                                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (126044)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.09 0 0 126091

OK, ősszel térjünk rá vissza. Milyen fajtát keresel?

(Címem publikus, de jelezd, ha írsz, mert elkallódhat a rengeteg spam között.)

Előzmény: In Lak'ech (126087)
Figyelget Creative Commons License 2016.07.09 0 3 126090

Már miért maradtál volna ki? 

Csupán alapító nem lehetsz már .

Toborzás nincs, de zárt kapuk sincsenek. :)

Előzmény: naivkezdo (126088)
Figyelget Creative Commons License 2016.07.09 0 0 126089

:))

Előzmény: gabor0036 (126081)
naivkezdo Creative Commons License 2016.07.09 0 0 126088

visszaolvasom a kimaradt féléveket, hogy milyen parázs beszélgetések mentek itt...:) és úgy látszik a II. magyar hadtestből is kimaradtam, pedig kezdő vagyok a pár szezonommal:)

In Lak'ech Creative Commons License 2016.07.09 0 0 126087

Engem is érdekelne paradicsommag. egy bizonyos fajtát keresek évek óta,

Előzmény: öreg_néne_b (126073)
snapszmester Creative Commons License 2016.07.09 0 0 126086

Nem tudom kiválogatni mi az irónia, mi a kérdés.

Az hogy egy élesztő hidegtűrő még melegben jó lehet. Hogy aroma felszabadító? Az sosem elég. 

Az arányok: 1/100 az ajánlott. 2/1000 lett nálam. Hogy megfelelő e az a jövő héten kiderül.

Előzmény: Törölt nick (126071)
buga1 Creative Commons License 2016.07.08 0 0 126085

Köszi az infót!

 

:-)

Előzmény: anaret (126055)
naivkezdo Creative Commons License 2016.07.08 0 0 126084

értem, világos.

Van neki még egy jó tulajdonsága, ami nem csak marketing.

Tényleg gyors az elő fázisa, emiatt is gyors az egész, persze a végén becsapós, de ezt most hagyom.

SZóval egyik napon egyikbe CM másnap másikba 228, és rá 1 napra 228 előbbre jár, mint a CM.

Na ezt csak mint gyakorlati megosztottam, hátha valamit én is megtudok osztani:)

Előzmény: snapszmester (126082)
snapszmester Creative Commons License 2016.07.08 0 0 126083

Köszönöm.

Az hogy ki mit szeret az egyéni ízlés. A lényeg hogy jó pálinka legyen. Ne a rosszul főzött és a jó közül keljen választani.

Előzmény: Törölt nick (126080)
snapszmester Creative Commons License 2016.07.08 0 1 126082

Az én álláspontom, inkább budafoki mint semmi. Mellesleg  az eddigi eredményeim mind, kivétel nélkül budafoki vagy hasonló élesztővel lettek erjesztve. 

Most elérhetővé vált az U228 ezért megpróbáltam. 

Előzmény: naivkezdo (126069)
gabor0036 Creative Commons License 2016.07.08 0 0 126081

Szia Csanek!

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.08 0 2 126080

Köszönöm a válaszod, mivel volt egy háztáji  vitánk egy sokra tartott személlyel idehaza. Csak a kajszit és az Irsait preferálta. A dicséretes bérfőzde díj az igazi elismerés a szakmától. Mivel hozott  anyagból a legfényesebb érmet sikerült elhozni a bérfőzető örömére. További kimagasló sikereket kívánok! 

Előzmény: snapszmester (126049)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.08 0 1 126079

Leveled érkezett. :)

Előzmény: endrepp (126078)
endrepp Creative Commons License 2016.07.08 0 0 126078

Hogyne, köszi. :)

Előzmény: öreg_néne_b (126077)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.08 0 2 126077

Ok. Tudok majd magot adni, ha érdekel.

Előzmény: endrepp (126076)
endrepp Creative Commons License 2016.07.08 0 0 126076

Respekt. Erről egyszer jó lenne beszélgetni, majd ősszel, érdekel a tapasztalatod.

Előzmény: öreg_néne_b (126073)
naivkezdo Creative Commons License 2016.07.08 0 0 126075

ja és a cigánymeggyet is ezzel tolom.

Előzmény: naivkezdo (126074)
naivkezdo Creative Commons License 2016.07.08 0 1 126074

én írtam ide tavaly, hogy barackot 228-cal erjesztettem.

erjesztő környezeti hő 18 fok körül volt emlékeim szerint, kb 4 nap alatt lement megint csak emlékeim szerint.

Ízre frissen is tömény barack, illat pár hónap után hozzájött, főnyeremény (volt).

Előzmény: Törölt nick (126071)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.08 0 0 126073

Nekem tízegynéhány fajta paradicsomom van, ezek többsége ú.n. heirloom fajta, csak néhány olyan van köztük, ami bolti mag. Van többféle terméstípusú, méretű és színű. Van olyan is, ami éretten zöld...

endrepp Creative Commons License 2016.07.08 0 0 126072

A vadparadicsom kifejezéssel a vadélesztőre akartam utalni. Maradok a hagyományosnál. Ebay-en nézegetem mindig, rengeteg vad paradicsom magot lehet kapni, vannak egész sötétek is. Találtam egy eladót, aki azt állítja magáról, hogy 3 generáció óta foglalkozik paradicsommal a család Californiában, rengeteg fajta magot árul. Kéne egy próbát tenni, általában eddig jutok.

Előzmény: öreg_néne_b (126070)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.08 0 0 126071

Megint okosabb lettem és most tanultam tőled "mester"! Főképp azért hogy itt megosztottad a többi hasznos megszívlelendő dolgok, leírások,irányvonalak mellett. Hidegtűrő,aromafelszabadító,oltóanyag(fajélesztő) a meggyhez,barackhoz? Jól tudom és értelmezem?Mert hogy a birsnél-körténél-almánál már szóba is jöhet de a meggynél-baracknál az időjárást is figyelembe véve,nálam nem passzol a szisztéma. De lehet hogy elkerülte valami a figyelmemet? Ez most felettébb érdekes,magamtól ki sem próbáltam volna esetleg a baracknál. A pontosabb arányokat esetleg megtudhatom? Előre is megköszönöm a válaszod.

Előzmény: snapszmester (126050)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.08 0 0 126070

a vadparadicsom magjából nem lesz finom termés és a magot minden évben meg kell venni, az az igazi

Nem "vadparadicsom", de a hibridek (F1-es) magját nem érdemes vetni, mert nem lesz azonos az előző generációval. Ezeknek minden évben meg kell venni a magját.

Előzmény: endrepp (126063)
naivkezdo Creative Commons License 2016.07.08 0 1 126069

korábban nem az volt, hogy pvakítás a fajélesztő és jó a budafoki is?

Előzmény: snapszmester (126050)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.08 0 0 126068
Előzmény: In Lak'ech (126048)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!