Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1006
14-e sem? (13-a nekünk se jó)
Előzmény: epresjoghurt (1005)
epresjoghurt Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1005

Csak azért kérdeztem, hogy meddőségi-e, mert a PCO miatt jó eséllyel nem megy majd simán  a teherbeesés, akkor meg minek annyi cégnél vizsgáltatnod magad. :o)

 

Valóban elég hosszadalmas volt a gyógyulás. Majd 1 hónapot voltam táppénzen, és a mai napig fáj, ha tüszőrepedés van.

 

(Lesz tali, de nekünk nem jó az időpont.)

Előzmény: Törölt nick (985)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1004

Őszintén? Ha valakinek CSAK PCO-ja van, akkor előbb vagy utóbb úgyis teherbe esik... azért szokott lenni ez a sok vizsgálat, hogy kiderítsék, tényleg csak a PCO van-e... de ez is csak akkor érdekes, ha valaki gyereket akar szerintem. A policisztás petefészket egyébként meg simán fogigátlóval szokták "kezelni". Én is évek óta tudom, hogy PCO-m van és az első sokk után már marhára nem izgattam magam miatta. Csak most vettem elő újra a témát, hogy abbahagytam a fogigátlót + szóba jött a babaprojekt.

 

Ui: szerintem neked nincs PCO-d... igaz, nem vagyok orvos, hogy ezt így meg tudjam ítélni....

Előzmény: dorotie (1003)
dorotie Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1003

Sziasztok! Ahogy olvasgatom itt a leveleket, midenkit össze vissza küldtek vizsgálatra! Csak az  én nőgyogyim ilyen szemét, hogy egy vérlelet és egy UH alapján kimondja a PCO-t? Vagyis azt. hogycisztás a petefészkem azt egy nőci mondta aki az UH-t csinálta. És a nőgyogyóm csak elmagyarázta mi is ez! Szóval kb milyen vizsgálat kell akkor hogy 100% legyek benne, hogy PCO-m van? Mert csak a tesztoszteron szintem magas (5.48) ezen kivül nincs semmi baj velem! A mikulással sem! Milyen vizsgálatra kell még menni? Vagy ha az UH-n látszik, (jobb-bal külön-külön 15-16db) akkor kész?Bizti?

Minden PCO-snak diétáznia kell?

Minden PCO-s lehet cukorbeteg?

Azt hallottam, hogy csak 2% az esélye annak, hogy ezzel a betegséggel teherbe lehet esni! Ugye nem!!!!!!!

Vannak a betegségben fokozatok?

Ha most nem vagyok acnes (egyébként mi az?) akkor már nem is lehetek? Vagy bárnmikor bármelyik tünet előjöhet nálam is?

 

szandika06 Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1002

Brygy, köszi a tájékoztatást az MRI-ről. Vénásan cucc...Jujj, hát ezt azért kihagynám. Na mind1...

 

Dorotie!

Én is nagyon szeretem a gyerekeket, persze, a jövőben majd én is szeretnék babát, de hát az még kb. 10-15 év. Addig is barátom öccsén (3 éves) élem ki gyerekkel foglalkozós hajlamomat :)

Egyébként azt h valószínűleg PCO-s vagyok, kb. 1 hónapja tudtam meg. Hát először is rémülettel fogadtam, ezért is léptem be ide. Ahogy egyre több mindent megtudok e betegségről, egyre "nyugodtabb" vagyok. Próbálok majd a gyógyulásra koncentrálni, s mindent megtenni annak érdekében.

Nekem a tünetem főleg a menstruáció kimaradás (már lassan fél éve nem jött meg) s némi elhanyagolható szőrösödés. De szerencsére az elhízás vagy az aknék még nem értek el...remélem nem is fognak :)

 

Előzmény: dorotie (998)
mokuskerek666 Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1001

Rambóka!

 

Most így nem igazán értem, a Diane szedés előtt is volt mindig rendszeres ciklusod? és csak most kezd el hülyéskedni? Vagy korábban sem jött meg normálisan már?

Bár úgy tudom, hogy a magas prolaktin szint is okozhat ilyen mensikimaradós tüneteket...

 

Stimulációval kapcsolatban nem tudok segíteni, engem még eddig csak max. clostival stimuláltak, azzal nem volt problémám. Túlstimulációról inkább lombikok kapcsán hallottam eddig, bár ez sokat nem jelent. Szerintem ezt mindenképpen uh-val kell majd követni, mert mire a tünetekből észrevennéd, vagy a hormonértékek kimutatnák, már késő... De inkább valaki tapasztaltabbtól kérdezd. A babanet-en van egy Kaális topic (Szülészetek,.. / Kaális párok fóruma), ők már elég profik ilyesmiben, és sok pco-s is van köztük. Hátha ott tudnak többet mondani neked...

 

Üdv, M.K.

Előzmény: Rambóka (999)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.05 0 0 1000
Hát, én csak egyet tudok: amióta abbahagytam a bogyót, soha nem fáj a fejem és sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Hízni nem híztam, a szőrösödés meg... szerintem minimális - olyan helyen nem jött ki semmi, ahol eddig nem volt, max. kicsit gyorsabban nől a lábamon... bár fene tudja. A ragya az egyetlen, de az pl. per pillanat egész tűrhető. Szóval én összességében nem vagyok pesszimista és úgy érzem, ezerszer jobb a helyzet, mint 3 éve amikor elkezdtem szedni a bogyót. Igaz, azóta eszméletlenül sokat változtattam az életstílusomon... (kaja, gondolkodásmód, rendszeresség stb.) Én úgy fogom fel ezt a dolgot, hoyg azért nem jön össze simán a baba, mert meg kell érte dolgoznom és át kell mennem egy tanulási folyamaton... ha pedig majd valóban (!) készen állok rá, akkor ha jönni akar, jönni fog....
Előzmény: brygy (995)
Rambóka Creative Commons License 2006.01.05 0 0 999

Szia Mókuska!

 

Ha tudnád, hogy leordította a lentebb már említett Szilágyi doktor (PCO szaktekintély!!!) a fejemet amikor a most általad kifejtetteket anno én is elmondtam neki!!!

Véleménye szerint a PCOS diagnózisához UH+vmely tünet(nálam a ragyák)bőven elegendő.

A jelenlegi dokim nagyon normális, megbízom benne. Volt asszisztensnője ajánlotta nekem.

Úgy egyeztünk meg, h. ha 3 hónap stimulálás alatt sem jön össze a baba akkor átirányít a pécsi meddőségi centrumba, amelynek egyébként ő is tagja.

Ő volt az első orvos akinél azt láttam, h. vágja a témát, ráadásul kapásból elzavart egy csomó egyéb vizsgálatra mivel a családban van már Down sy;

volt gyerekkoromban egy nagy aortaműtétem, tehát kellett szereznem a volt érsebészemtől véleményt, miszerint egyáltalán vállalhatok gyereket;

macskás ember vagyok tehát toxoplazma szűrés is megvolt.....

Szóval én azt látom, h. alapos és nem bíz semmit a véletlenre.

Remélem nem kell csalódnom :)

Mi egyébként nem onnan futottunk neki a dolognak, h. meddő vagyok, hanem onnan, h. PCO-s vagyok, de az előző dokim által előírt 6 havi Diane35 után EGYELŐRE MÉG van PÉ-m tehát ezt kell kihasználni amíg lehet!!!!

Hát EDDIG lehetett! :(

Úgyhogy most sajnos tovább kell lépnünk.

Ha van vkinek tapasztalata az ovulációindukcióról az írhatna róla, eléggé félek a hiperstimulációtól.

Előzmény: mokuskerek666 (991)
dorotie Creative Commons License 2006.01.05 0 0 998

Szia Szandra!

Először is Boldog Szülinapot!

Meglepőttem, hogy van egy olyan lány, aki ugyanolyan gondokkal küzd mint én! Na jó indább akkor nem is ismekedtünk volna meg! (Mármint ezt úgy értem bárcsak ne lene ez a betegség:) A barátnőim sajnálnak de nem értik meg ezt az egészet! Én mindig is szerettem volna gyereket! Már a nevüket is kitaláltam több mint 2 éve! A mobilomon a háttérkép az Apja lányából volt Gerty mikor még baba volt! Szóval én imádom a gyerekeket!

Te mikor tudtad meg? Hogyan fogadtad? Neked mi a tüneteid?

Anyukámat ebben a hónapban műtik (ki kell venni a két petefészkét és a méhét mert cisztás)! Ha túlvagyunk  a műtétén, akkor majd az én bajommal is foglalkozok! Ez az egy hónap már mindegy!

Remélem majd még fogunk sokat dumcsizni!!!!!

Puszkó mindenkinek!!!!

Előzmény: szandika06 (996)
brygy Creative Commons License 2006.01.05 0 0 997

Szia!

 

Nekem volt MRI-m semmi különös be kell feküdnöd egy gépbe lefényképezik az agyad kapsz vénásan valamilyen anyagot ami után újra lefényképeznek és utána kész is vagy .

Sajnos nekem minden hova ilyen késői időpontokat kaptam. Légy türelmes, engem nagyon sok helyre elküldtek.

Előzmény: szandika06 (996)
szandika06 Creative Commons License 2006.01.05 0 0 996

Sziasztok!

Na, LASSACSKÁN már nekem is épül a diagnózis... Végre az ünnepek után megkerestem az orvosomat a hormonvizsgálat eredményével. Ő pedig meglátván hatalmas (2200-es) prolaktin szintemet, elküldött koponya MR-re. Ezzel még nem is lenne baj, ha nem 01.28-ra adtak volna időpontot.... Na mind1, egyszer majdcsak felírnak már valami gyógyszert nekem. Csak az a gáz, hogy ez az egész már hónapokat vesz igénybe. Mondjuk ez még a jobbik eset, mármint hogy kivizsgáltat a dokim. Na mind1, most majd szépen várogatok...

Egyébként milyen ez az MR vizsgálat? Mire készüljek fel? Gondolom innen már egy páran voltatok ilyen vizsgálaton, szóval létszi meséljetek róla kicsit :)

 

Dorotie!

Jó, hogy már nem vagy annyira elkeseredve mint az elején. Én is ugyanaz a korosztály vagyok, mint te (épp 17 leszek holnap :)) ). Sztem nálunk még a PCO annyira nem a világvége, majd akkor fájhat  a fejünk ha babát szeretnénk... De én még azt is megkérdőjelezném, hogy neked PCO-d van-e. Az LH/FHS arányod nem kirívó, van pontosan mensid, csak csupán kissé jobban szőrösödsz... Sztem (bár nem akarok hülyeséget mondani) csak egy egyszerű tesztoszteron-túltengésed van, aztán ennyi. Én megnézetném gy másik dokival is a dolgot!

brygy Creative Commons License 2006.01.05 0 0 995

Köszi!

 

Igen elolvastam az elöttem irokat.

Nekem 3 havonta ellenőrizték a májfunkciomat a dokim azt mondta addig nem kell abbahagyni ameddig nem akarok gyereket mert ha abbahagyom akkor vissza áll a szervezetem és még jobban romlana az állapotom. Tehát igy 3 évig szedtem.

Egyébként szerintem sem normális hogy hol megvan hol nem.

Az a baj hogy mióta a gyógyszert abbahagytam azóta egyre több pattanásom van és jobban szőrősődőm és hízni is jobban hízom ugyhogy minden visszatért a régibe te ezt hogy tapasztaltad? Megváltozott valami amióta abbahagytad a gyógyszert?

Előzmény: Törölt nick (994)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.05 0 0 994

Szerintem nem normális... az lenne a normális, ha minden hónapban megjönne... de ha úgyis elmentek a dokihoz, akkor kiderül, mi a helyzet. Szurok ezerrel:) (én májusban hagytam abba a bogyót... azóta négyszer jött meg ... és ez sem normális... sajna ...) A kezelés előtt remélem végigolvastad az utolsó néhány hozzászólást... nagyon sok jó tanács gyűlt össze:) Én is ezekből tanulok...

 

(ui: a Diane-t tudtommal max. 6 hónapig szabad szedni mert keményen károsíthatja a májat... nálam ráadásul kevésbé működött, mint a nála kategóriákkal gyengébb Yadine... mondjuk ez most már mindegy, de ha valakinek mostanában írják fel a Diane-t, akkor jobb, ha tudja... )

Előzmény: brygy (993)
brygy Creative Commons License 2006.01.05 0 0 993

Sziasztok!

 

Nekem már 3 éve megállapitották hogy pco-os vagyok. Ugyhogy már 3 éve szedem a diane-t. 4 hónapja hagytam abba mert a férjemmel gyereket szeretnénk  azóta egyszer volt meg a menstruáciom a dokim szerint ez normális.

Hétfőn megyek hozzá mert el kezdünk valami kezelést, hát nagyon remélem hamar jó hírekkel fog szolgálni. Nektek milyen tapasztalataitok vannak?

dorotie Creative Commons License 2006.01.05 0 0 992

sziasztok!

Mókuskerék köszi! Megnéztem az oldalt és nálam csak a szőrössödés igaz! Azt sem tudom mi az az acne! Vannak pattanásaim, de csak a menstruációm előtt jönnek ki! Meg egyébként is tinédszer vagyok! És zsíros a bőröm! A nőgyogyim már akkor felírta a Diane 35-öt mielőtt elmentem UH-ra!

Mindenkinek kell diétáznia? Jó, rám rámférne egy kis diéta, nincs sok felesleg rajtam max 10kg. A hasamon van a legtöbb. Azt olvastam hogy ez a PCO-soknál gyakori!

Mindenki lehet cukorbeteg aki PCO-s?

Már megnyugodtam. Lehet hogy hülyeség, de abban bízok, hogy ez nem igaz, mert tényleg nem illenek rám a panaszok.

Tinédzser vagyok de még 1xsem maradt ki a menstruációm! Több mint egy éve volt az, hogy késett 2 hetet! De napra pontosan meg tudtam állapítani a ciklusom! Nyíregyházán lakom, és a nőgyógyász semmit nem mondott, csak elmagyarázta, hogy vastagabb a méhfalam és nehéz lesz a teherbe esés...

A barátom optimista, és annyit mondott, hogy a doki más lapját nézte..:))

És hogy legalább nem kell annyira odafigyelni a védekezésre! :)) Már én is vigyorgok! Tök jó ez a nap! Meg vagyok fázva itthon ülök, nem járok suliba! Az élet szép!

Puszilok mindenkit!!!!!!

ja! az LH-m 2.58, az FSH-m 5.15! Ez gáz?

 

mokuskerek666 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 991

Rambóka!

 

Vagy esetleg az nem lehetséges, hogy te mégsem vagy PCO-s? A magas prolaktin önmagában is meddőségi problémákat okoz, a cisztás petefészek pedig viszonylag gyakran nem PCOS-s nőknél is megvan, csak náluk nem okoz semmilyen meddőségi problémát.

Nálunk az orvosok nagyon könnyen rámondják valakire, hogy PCO-s, és az esetek egy jó részében nincs igazuk.

Az LH/FSH magas aránya alapvető ismérve a PCOS-nak. Sokkal egyértelműbb, mint a petefészekben látható (vagy esetleg nem látható) ciszták, vagy a pattanások, szőrösödés, stb.

Vagy lehet, hogy különbséget kell tenni a PCO és a PCOS között, mert a PCO csak Policisztás petefészkeket jelent, ami önmagában nem meddőségi ok. A PCOS viszont a policisztás petefészek szindróma, ami együtt jár az ovuláció hiányával, így meddőséget okoz. Az én tapasztalatom az, hogy a PCO-t, PCOD-t és PCOS-t szinonimaként használják, mind a három rövidítéssel a szindrómát értik a leírásokban, azt, ami a meddőségi problémát is okozza. De valójában sok nőre lehetne mondani, hogy PCO-s, mivel a petefészkeiben láthatóak kis ciszták, mégis van peteérésük, így nem szenvednek a PCO szindrómában. De az ilyen szerintem nem PCO, csak cisztás petefészek.

 

nem lehet, hogy az a gond, hogy rossz irányban keresi a nődokid a problámát nálad, és valójában valami más okozza a meddőséget? A PCOS alapvetően a hormon egyensúly felborulását is jelenti, viszont ha ezzel nálad nincs gond, akkor elgondolkodtató a PCO diagnózis.

 

És mivel magyarázható vajon az, hogy a korábbi ciklusokban, amikor volt pé-d, és rendszeres időközönként megjött a menzeszed, akkor nem estél teherbe?

 

Egyéb dolgokat, pl. átjárhatóság, a párod spermavizsgálata, elvégeztek már?

 

Bocs, ha túlságosan belementem a dolgokba, igazából sok közöm nincs hozzá, és nincs jogom megkritizálni az orvosoda,t illetve a PCO diagnózisodat. De az elmúlt másfél évben elég sokmindent láttam ezzel a nyavajával kapcsolatban, és elgondolkodtatott, amit írtál. Nekem az a tapasztalatom, hogy akiket PCO-sokat én megismertem - elsősorban fórumokon - az elmúlt másfél évben, azok mind a peteérésért és a menstruációért küzdöttek meddőségi szakorvosok segítségével.

 

Szóval ha úgy gondolod, akkor nyugodtan hagyd figyelmen kívül a véleményem, ez csak egy vélemény, nem beledumálni akarok a dolgaidba.

 

Üdv, M.K.

 

 

Előzmény: Rambóka (990)
Rambóka Creative Commons License 2006.01.04 0 0 990

Na ez az amit én sem értek igazán!

Soha semmilyen ciklusproblémám nem volt, csak a ragyák kezdtek el tömegelni amikor abbahagytam a fogigátlót.

A "műkedvelő" nőgyimnek még akkor se nagyon akaródzott UH-ra küldeni!

A PCO-t az UH kép és a ragyák alapján mondták ki ( Dr. Szilágyi András a pécsi nőgy. endokrinológus főorvos, aki PCO-val kapcsolatban több cikket publikált, ennek ellenére a Merckforminról hallani sem akart, holott egy 2003-as cikkben pont ő ajánlotta a szakma figyelmébe! Ti értitek ezt?)

A hormonjaim is teljesen normálisak voltak, az LH-m közel egyenlő az FSH-mmal, a tesztoszteronom sem magasabb a normálisnál, csak a prolaktinom volt magas egy kicsit: 518 mU/l.De a kontrasztanyagos MRI sem mutatott elváltozást.

Szóval van min gondolkoznom!

De valószínűbb, h. itt is fokozatok vannak, legalábbis a ragyáim alapján :)

Előzmény: mokuskerek666 (988)
mokuskerek666 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 989

Dorothie!

 

Ne keseredj el, semmi okod rá! Amit leírtál, abból egyáltalán nem lettem meggyőzve, hogy valóban PCO-d van, de ha még úgy is lenne, akkor sincs okod elkeseredni, elég jól tudják kezelni ezt a dolgot.

 

www.lombikbaba.com oldalon a PCOS alpont alatt sokmindent megtudhatsz a PCO-ról, és mindenről, ami a kezeléssel, tünetekkel, stb. kapcsolatos. Ebből te is okosabb leszel, látod majd, hogy egyáltalán a tünetek mennyiben állnak fent nálad, és a doki milyen vizsgálatokból állapította meg nálad a PCO-t, és helyesen-e...

 

És javaslom, hogy keress egy másik orvost, aki nem ijesztget, hgoy nehéz lesz teherbe esned, hanem tesz valami értelmeset, hogy a panaszaidat megszüntesse. Érdemes lenne olyan dokit találnod, aki tuti felismeri a PCO-t, és tudja kezelni.

 

Amennyiben valóban PCO-s vagy, akkor valószínűleg a fogigátló lesz a legjobb megoldás, ami a tüneteket is enyhíti. Feltéve, ha nem akarsz most babát... :) De ezt egy hozzáértő orvos majd elmondja neked, és remélhetőleg megnyugtat.

 

Fel a fejjel!

 

M.K.

Előzmény: dorotie (987)
mokuskerek666 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 988

Rambóka!

 

Nálam is így volt, a fogigátló után jött ki a probléma. De én nem fogom rá, úgy gondolom, hogy egyébként is kijött volna, csak valószínűleg hamarabb...

 

Nekem is volt menzeszem 12-18 éves korom között, igaz, elég rendszertelenül, bár sosem figyeltem. Aztán amikor 25 éves koromban először abbahagytam a fogigátlót, nem jött meg. Akkor a nődokim gyógymódja az volt, hogy szedjem tovább, így csak 4 év múlva derült ki a PCO-m, miután ismét abbahagytam a fogigátlót, és akkor már nem akartam tovább szedni...

 

De azt mondják, hogy ez egy öröklött dolog, így feltételezem, hogy egyébként is kijött volna néhány éven belül, ha nem kezdem el szedni a fogigátlót. Csak így a fogigátló elnyomta a problémát időlegesen...

 

Egyébként ha visszagondolok, nálam már voltak a fogigátló előtt is PCO-ra utaló jelek, amire akkor nem figyeltem fel, de így utolag feltételezem, hogy attól volt.

 

És vannak sokan PCO-sok, akik soha életükben nem szedtek fogigátlót, mégis PCO-sok....

 

Szóval én nem tartom a fogigátlót bűnösnek. :)

 

Amúgy nekem is (Csakegysokadnickhez hasonlóan) érthetetlen, hgoy hogyan lehet valakinek viszonylag rendszeres pé-je és menstruációja PCO mellett. Elvileg a PCO-nak épp az az elsődleges tünete, hgoy nincs pé, mert a petefészek hibásan működik... Vagy ennek is fokozatai vannak?

 

Üdv, M.K.

Előzmény: Rambóka (986)
dorotie Creative Commons License 2006.01.04 0 0 987

Sziasztok! Ma tudtam meg, hogy PCO-s vagyok! Egész délután bőgtem! Pedig csak azért mentem el a háziorvosomhoz, mert szőrösebb vagyok mint az átlag! 16 és fél éves vagyok és a nőgyogyim azt monda, hogy teherbe eshetek, csak nehéz lesz! Ahogy elolvastam a hozzászólásokat, és a beszélgetéseket, nekem a menstruációm mindig napra pontosan jött meg. Soha nem késett, egy kicsi görcsölök, de azt is ki leget birni! Kérlek titeket magyarázzatok el mindent ezzel a betegséggel kapcsolatban! Nem tudok róla tényleg semmit! A hőmérős témát sem vágom! Azt sem tudom mi az a LH! Írjatok!

Előre is köszi: Dóri

Rambóka Creative Commons License 2006.01.04 0 0 986

Szia Mókuska!

 

Az elején mi is követtük a peteérésemet 21. napi hormonvizsgálatokkal(ha a progeszt. 20 fölötti akkor volt PÉ), azért nem UH-gal, mert Pécsen lakom, itt járok dokihoz, ugyanakkor Szekszárdra járok le minden nap dolgozni, ezért nem nagyon van lehetőségem órákat eltölteni az UH előtt sorbanállással.

De ez is úgy volt, hogy miután az előző "műkedvelő nőgyim" úgy minden nélkül(1db UH lelet) meg akart stimulálni (adunk egy kis Clostit felkiáltással!), én elkezdtem mérni az ébredési hőmérsékletemet.

Már a 2. hónapban kiderült, h. mégis van PÉ-m, csak éppen a 3. héten úgy a 19. nap körül.

Az új dokim erre felírt 1 ciklusban Utrogestant a ciklus 2. felének megtámogatására(hátha sikerül a baba), na onnantól kezdve szépen jött előre a PÉ-m, az utóbbi időben már a 14. napon volt.

Erre most meg a hidegzuhany!

Hidd el a múlt hónapban se volt rendben semmi, annyira ramatyul éreztem magam.

Most meg totál lapos a hőgörbém.

De azért még reménykedem! Kiváltottam az ovulációindukciós szurikat, hogy ráijesszek a petefészkeimre (remélem a tűfóbiám most az egyszer hasznos lesz) :)

 

Szedem a Premenst napi 1-et, a Merckformint 2x1/2-et (de már ettől is rosszul vagyok! Mindegy küzdök hősiesen, ha másra nem is, fogyókúrának jó lesz így karácsony után :)  ) Bromokriptint napi 1-et és Elevitet is, mert a vasamat a béka is csak távcsővel szemléli.

Mennyivel egyszerűbb volt anno a napi egy fogigátló! :)

Jut eszembe, nektek nem fura, h. egy csomó nő (köztük én is ), akinek korábban semmi problémája nem volt, a fogigátló abbahagyása után lesz PCO-s????

Én 13 és 17 éves korom közt 4!!!! egész éven keresztül menstruáltam teljesen szabályosan és nem voltam semmivel sem ragyásabb, mint az átlag!

Előzmény: mokuskerek666 (979)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 985

Szia! Elvileg a Sote is az (asszem). Van nekik valami reprodukciós központjuk, ami lombikos. Mondjuk én még hiszek a mesékben, így szeretném, ha maguktól rendbe jönnének a dolgok (szerintem nem olyan rossz a helyzet, mint pl. 2 éve volt amikor észrevették a dolgot), így amíg nincs meg az összes kivizsgálás eredménye, eszem ágában sincs egy másik intézetbe menni. (ld. ha csak PCO, akkor semmi gond...). A Sote egyébként azért tetszik még,mert halál kultúrált, az orvosok és a nővérek mind segítőkészek, tiszta az egész stb.

 

Azt már jó régen eldöntöttem, hogy ha majd egyszer baba lesz, akkor ott szeretnék majd szülni... akkor meg miért ne menjen minden egy helyen? (Na meg az is benne van a pakliban, hogy én sokkal több genetikai kivizsgálást akarok majd, ha összejött a  baba.. tudod, g. gyógyszerei miatt... azt ugyanis senki sem tudta megmondani eddig, hogy a gyógyszerek ha az apa szedi őket okozhatnak-e genetikai problémákat a babánál... csak azt tudják, hogy simán leronthatják a spermaképet). Mondjuk itt a sotén csak annyit kérdeztek, hogy kemót kapott-e.. a gyógyszerek nem igazán izgatták őket. Na majd kiderül.

 

Egyébként emlékszem, milyen gáz volt nálad amikor bevagdosták a petefészked... mintha a beígért néhány nap helyett a gyógyulás is sokkal tovább tartott volna... nem?

 

Lehet, hogy majd rádcsörgök egyszer... (valami tali nem lesz mostanában?)

 

Előzmény: epresjoghurt (984)
epresjoghurt Creative Commons License 2006.01.04 0 0 984

Sziasztok!

 

Már régen nem írtam a topicba, de rendszeresen olvaslak benneteket.

 

sz_kata: Ha ennyi ideje nem jött össze a baba és egyértelmű a PCO-d, szerintem keressetek meddőségi központot. Ott a páciensek egy része PCo-s, a dokik tudják már, hogy csináljanak nekik is gyereket. :o) Náluk csak akkor műtenek, ha hormonálisan nem tudnak peteérést elérni. A műtét hatásos lehet, de attól még nem biztos, hogy a hormonjaid is rendbe jönnek. Nekem kb. 3 éve volt a műtét, szerencsére azóta még mindig van ciklusom. Előtte egyáltalán nem menstruáltam, azóta igen, bár meglehetősen változatosak :o) a ciklusaim. És a műtét után is be kellet avatkozni hormonálisan, úgyhogy szerintem csak végszükség esetén szabasd magadat. 

 

csakegysokadnick: Ha eldöntöttétek, hogy babát szeretnétek, miért nem meddőségibe mentek? Vagy a SoteI is az?

mokuskerek666 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 983

Klenex!

 

Ha nincsenek pattanásokkal, szőrösödéssel problémáid, akkor szerintem neked fölösleges a Saw Palmetto. Az emelkedett testosteron szint okozza ezeket a tüneteket, az emelkedett tesztoszteront pedig a PCO. De ha neked nincsenek ilyen tüneteid, akkor vélhetően a tesztoszteronod sem magasabb a normálisnál, a Saw Palmetto meg csak elvileg a tesztoszteron szint csökkentését hivatott segíteni.

 

Egyébként a lombikbaba oldalon megadott link-en keresztül rendeltem Saw Palmettot (eddig csak 1x). Ugy emlékszem olyan 2500 ft körül volt egy 90 kapszulás doboz szállítással együtt.

 

Az nagyon jó, ha a dokid a metformint írta fel, nem pedig műtött, ez ritkaság :). Meglátod, lesz hatása a kezelésnek. A szurkálás pedig jó jel, lehet, hgoy a petefészked kezd működni.

 

Ha az orvos nem ellenőriz uh-val rendszeresen, érdemes lehet hőmérővel követni a ciklust (lehetőleg hüvelyben higanyossal mérve reggelente, mielőtt még kikelsz az ágyból), sokmindent meg lehet belőle tudni. És a középidős nyák is árulkodó lehet. Pé környékén, előtte néhány nappal a hüvelyváladék állaga megváltozik (úgy tudom az ösztrogén szint emelkedése okozza). Ezt reggelente a wc-papíron figyelheted, vagy esetleg tiszta kézzel felnyúlsz a hüvelybe kicsit. Kis tapasztalat kell hozzá, de gyorsan bele lehet jönni... :)

 

Üdv, M.K.

Előzmény: klenex (982)
klenex Creative Commons License 2006.01.04 0 0 982

sziasztok

 

Én is PCO-s vagyok. Most találtalm rá erre a fórumra és igyekeztem visszaolvasni a hozzászólásokat.

Már tudom pár éve és műteni akartak stb. De mivel akkor még nem akartam gyereket nem foglalkoztam vele. Én évente max. 3 szor menstruáltam, de volt olyan hogy csak 1x. 2005. szeptemberében kezdtem el szedni a merkformint(2x1; 850 g), azóta is csak egyszer jött meg a mensim. Decemberben meghozta a Doki Norculuttal. Nekem nincsenek külső tüneteim, az arcom  nem pattanásos, nem vagyok meghívza és nincs fokozott szőrnövekedésem sem, viszont a leletek alapján egyértelműen pco-s vagyok.

A lombikbaba fórumom talált cikk hatására én is elkezdtem szedni a kecskeruta gyógyteát és a premens tablettát. Kb. egy hónapja szedem, igaz pattanásom nem volt,  viszont mér most érzem  a változást, hogy az  arcom fogása sokkal jobb lett. A petefészkemet és  a méhemet soha nem éreztem eddig, most azonban folyamatosan szúrkálást érzek benne. Remélem ez is jó jelnek számít.

Szóval szerintem hatásosnak bizonyulnak ezek a gyógynövények, akár tűneti kezelés akár nem.

Mokuskerek666 te hol szerzed be a saw palmetto kapszulát? Szerinted nekem érdemes kipróbálni vagy ne használjam?

 

 

Előzmény: mokuskerek666 (980)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 981

Persze. Egyértelmű, hogy azért:) Csak én a bőrömet mindig egyértelműen összekapcsolom a petefészkemmel... így ha jobb a bőröm, feltételezem, hogy a petefészkem is jobb állapotban van... de így nem értem, miért nem jön meg. Szóval csak ezen filozofálgatok:) Na asszem kapnék is az orromra ha egy természetgyógyász olvasna:)))

 

A kineziológus meg valszeg azt mondaná, hogy nézzük meg, milyen gyerekkori emlékek stb. okozhatták az inzulinrezisztenciát. Mondjuk filózok is rajta, hogy újra bejelentkezzek és sikerüljön kiderítenem - és tovább lépnem. Mert a PCO oka valszeg valahol anyukám körül lehet... (a kinez szerint 2 éves korom körül kell keresgélni a dolgot... ) Szóval ez a gyógyteázás is csak tüneti kezelés azt hiszem... azt hiszem ma írok is a kineznek.

Előzmény: mokuskerek666 (980)
mokuskerek666 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 980

Csakegysokadnick!

 

Lehet, hogy a gyógybogyók és gyógyfüvek hatására javul a bőröd, nem:)?

 

nekem annó a premenstől határozott javulás volt, - bár abban az időben egyszerre ittam a kecskerutát és szedtem a premenst - aztán amikor elkezdtem az adimetet, akkor a kecskerutával leálltam, de nem romlott a helyzet. És amikor napi 2 szemre növeltem a Premenst, akkor teljesen elmúltak a pattanásaim :).

Igaz, most mintha megint kicsit romlott volna, nem tudom, hogy ezt minek tudjam be, még várok kicsit: 1. egy hónapja átálltam egy másik bogyóra a Premens helyett, amit amcsiból rendeltem - a leírás szerint több barátcserje van benne, mint 2 Premens bogyóban, de hát ki tudja, hogy igaz-e a leírás, 2. a ciklus vége felé járok, lehet, hogy ez okozza ezt a néhány pattanást? Ha az új ciklus elején sem múlnak el, akkor visszaállok azt hiszem én is a Premens-re.

Előzmény: Törölt nick (978)
mokuskerek666 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 979

Szia Rambóka!

 

Hát, én azért gondolom, hogy van, mert a dokim biztos benne. az elmúlt 13 ciklusból kb. 9-et UH-val követett, de a többiben is követtem a dolgokat hőmérővel. Mindegyik ciklus bi-fázisos volt a hőmérő szerint, és ezek az emelkedések tökéletesen egyeztek az uh megfigyelésekkel. Emellett a középidős nyák - ami minden ciklusban megvan - is a peteérést támasztja alá. 3 ciklusban még tüszőrepesztőt is kaptam, hogy a növekvő tusző biztos megrepedjen, majd progeszteront a ciklus második felében - a menzesz mennyisége ettől sem változott.

A dokim teljesen tanácstalan szerintem, hogy mitől lehet ez a gyenge menzesz, most januárban méhtükrözést akar csinálni nálam, hátha ott kiderül az oka.

Szerintem egyébként még mindig hormonális probléma lehet mögötte, de ezzel nem tudom őt meggyőzni, mert szerinte ha ven pé-m, és menzeszem (még ha 1 napos is), akkor a hormonok nem okozhatják.

 

Nálad pedig szerintem az, hogy most a 11. napon nem láttak növekvő tüszőt, az előző ciklusra nézve semmit nem jelent. Sőt, még erre sem feltétlen. Nekem is volt olyan, hogy a 10-11. napon megnézett, és még semmit nem látott, utána a 13. napon már látott növekvő tüszőt, ami a 19. napon megrepedt.

A dokim szerint ha valakinek megjön 28-30 napra a menzesze, az nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy a menzesz előtt 14. nappal volt pé-je. Mivel a 28 napos ciklus rövid ahhoz, hogy progeszteron nélkül legyen menzesz. Progeszteronszint csökkenés (ami ilyenkor meghozza a mezeszt) pedig csak akkor fordul elő, hogyha volt pé. Hát számomra elég logikusan hangzik...

 

Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy a hőmérő nem csal, ha az ember jól csinálja. Persze betegségek belekavarhatnak... Nálam annyira egyértelmű a hő emelkedése - nem sok, 2-3 tized, de a második fázis minden egyes napja magasabb. És az emelkedés után kb. 14 napra mindig megjön. A 12-13. napon pedig elkezt már csökkenni kicsit a hő. Vagy lehet, hogy valaki pszichésen tudja befolyásolni az értékeket? Nem tudom, én biztos nem, és nálam tökéletesen működik...

 

A dokim egyébként a Kaáliban meddőségi orvos, így azt kell feltételezzem, hogy ért ezekhez a dolgokhoz. Bár nyilván ő sem tudhat mindent... :(

 

Szeded egyébként a metformint? és a Premenst?

 

Üdv, M.K.

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 978

Máig sem értem, hogy lehet valakinek PCO-val 28 napos ciklusa... ez azt hiszem örök rejtély marad számomra.

 

Ja. A pofázmányom egyre tisztább... megjönni viszont nem akar. Na ezt sem értem. Ha ott vannak a ciszták, hogyhogy nincsenek ragyáim (na jó... amennyi van, az elenyésző a nagy átlaghoz képest)? Nem reklamálok, csak nem értem... amióta világ a világ, ha nem jött meg időben, zsákszámra ragyáim voltak... A dolog logikájából is ez következne.... (ld. ciszta = hormonnal teli zsák....).

 

Na szóval most ezt a teaszertartást követem:

 

Reggel 1/4 liter cickafark - palástfű tea. 1/2 liter kecskerutafű legyárt, melóban megiszogat. Este 1/4 liter cickafark-palástfű tea. Reggel éhgyomorra premens tabletta, reggeli után meg egy elevit bogyó - az legalább rendbehozza a vas és folsavháztartásom... ami tudtommal ugyancsak megnöveli a szervezet inzulinérzékenységét.

 

Hát itt tartok.  

 

Sok szeretettel várom a további tippeket:))))

Előzmény: Rambóka (977)
Rambóka Creative Commons License 2006.01.03 0 0 977

Szia Mókuska!

 

Te biztos vagy benne, h. van PÉ-d 1 napos menstruációval?

Mint azt már írtam (csak senki sem figyelt rám :((((( ) én 2 napos menzesz után mentem el UH-ra, h. megtudhassam, amit sejtettem: nincs PÉ-m!

Pedig szabályos 28 napos ciklusom van és a hőmérőzésem is bifázisos volt!!!!

Jól átvert az anyatermészet! :((((

 

Előzmény: mokuskerek666 (973)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 976
Ó... hát a 35. napon már túl vagyok sajna:( Na jó, kikalkulálom, mikor veszem be - az asszem 7 nap és utána 1-2 nappal kell megjönnie... nem?)
Előzmény: mokuskerek666 (975)
mokuskerek666 Creative Commons License 2006.01.03 0 0 975

Hát igen, elég magasak, az FSH is, és az LH pláne.

Én azt hiszem beszedném a norculutot, ha mondjuk a 35. napig nem jön meg, csak hogy haladjanak a dolgok.... De ha úgy döntesz, hogy beszeded, akkor se hagyd abba a premenst! Azt érdemes lenne 3 hónapot megszakítás nélkül szedni, hogy kiderüljön, nálad is van-e hatása....

Előzmény: Törölt nick (974)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 974
Hát akkor hagyom a tesztet. Felírtak Norcolutot... de nem tudom, be akarom-e venni... Egyébként meg most szedtem elő az ezeréves hormoneredményeimet (amik valami lehetetlen időpontban lettek levéve): FSH: 8,5; LH 18,5; Prolactin 19,00; Estradiol 102. Kíváncsi vagyok, most mi lesz az eredmény. Szerintem sokkal jobb lesz. (ezek anno mind magasak voltak)
Előzmény: mokuskerek666 (973)
mokuskerek666 Creative Commons License 2006.01.03 0 0 973

Csakegysokadnick!

 

Az LH teszt csak pénzkidobás lenne, ha megvennéd. A leírtakból csak akkor lenne értelme, ha az ovuláció a 14. nap előtt van - hogy ekkor ne túl későn csinálják a progeszteron szint mérést. Én a helyedben elmennék a megadott napokon - úgyis nagy valószínűséggel azt fogja kimutatni, hogy ovuláció nem volt. Ha pedig hétvégére esik az egyik nap, akkor menj a következő munkanapon. egy-egy nap igazából nem sokat jelent, csak szólj, hogy ez nem a 23., hanem a 24. nap pl. Olyan gyógyszert nem írtak fel, ami meghozza a menstruációt, hogy ne kelljen (rossz esetben) hónapokat is várnod rá?

 

Szerintem ihatod nyugodtan a cickafark-palástfű keveréket, ártani biztosan nem árt. Bár nekem használni sem használ semmit, én is szoktam iszogatni, de a menstruációm vele is és néküle is 1 napos :(.

 

M.K.

Előzmény: Törölt nick (971)
mokuskerek666 Creative Commons License 2006.01.03 0 0 972

Sz Kata!

 

a Premens kb. 2000 Ft egy 30 tablettás doboz, nekem erről nagyon jó tapasztalatom van, könnyen lehet, hogy ettől van peteérésem...

A Saw Palmetto nem drága, szintén pár ezer forintért lehet kapni egy akár 90 kapszulás dobozt.

 

Üdv, M.K.

Előzmény: sz_kata (969)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 971
Szóval a vérvétel. 1.TRH-terheléses, a ciklus 3-5. napján - ösztradiol, FSH, LH, prolaktin, TSH, tesztoszteron, SHBG, DHEAS, TSH-stim; 2. vérvétel - LH-teszt + utáni 5. napon vagy a ciklus 19. napján: ösztradiol, progeszteron. 3. vérvétel: Metoclopramid terhelés. 21. napon - ösztradiol, progeszteron, prolaktin, prolaktin-stim; 4. vérvétel: 23. napon: ösztradiol, progeszteron. A ciki csak az, hogy csak munkanapon lehet menni.
Előzmény: Törölt nick (970)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 970
Szia! Én simán bejelentkeztem telefonon, ott adtak egy időpontot és ennyi. Aztán majd kiderül, mi lesz. A lényeg, hogy tudni akarom, hogy csak a PCO van-e a dolog mögött vagy valami más is. Én meg eleve olyan vagyok, hogy ha kidobnak az ajtón, visszamászok az ablakon:) Szóval előbb vagy utóbb találok olyan dokit, akivel normálisan is lehet beszélni. A mostani valami kiskölyök volt, bevallom, nem igazán rajonganék az ötletért, hogy hozzá kerüljek. Gondolom a kivizsgálásokat és első körösöket mind hozzá osztják. Egyébként ki az a doki a Sote 2-n aki a metforminnal kezeli a betegeket? (én anno az Ács Nándornál jártam, de ő anno az ékrezekciót motyogta "gyógymódként")? 1-2 hónapon belül úgyis mennem kéne a szokásos rákszűrésre, lehet, hogy megbeszélek valamit az egyik dokival (valszeg magánrendelésen, mert elegem van a sorban állásból...). A tesztről még semmit se tudok, csak az áll a papíron, hogy hol tudom megvenni. Egyébként az is ott a papíron, hogy ha nem jelez a teszt, melyik napokon kell bemenni a vérvételre (ld. elvileg ezzel is számolnak). Bevallom, hajlok rá, hogy ne is csináljam meg a tesztet hanem simán a ciklus előre megadott napjain besétáljak. Mondjuk egy dolog tény. Ha azt akarom, hogy komolyan vegyenek, akkor végig kell csinálnom a vérvételeket. A páromat meg eleve el akartam hajtani a dokihoz a gyógyszere miatt, így meg kifejezetten praktikus a dolog (ld. 2 helyen is megnézik). Szóval majd kiderül. Mindjárt beírom, milyen vérvételeket csinálnak. Ja igen. Most az általad javasolt kecskerutafüvet + premenst kombinálgatom. Mondjuk valszeg vissza fogok állni a palástfű+cickafarkra is, mert ideje lenne végre megjönnije.
Előzmény: mokuskerek666 (966)
sz_kata Creative Commons License 2006.01.03 0 0 969
Lehet hogy nagyon buta kérdés de: minden PCO-s betegnél fennáll az inzulinrezisztancia? (nekem mondjuk az inzulinom rendben a vérkép alapján) És akinek mégsincs inzulin rezisztanciája, annak is jó a metformin?
A lombikbaba.hu-n olvastam két gyógynövény alapú készítményről, melyek nagyon hatásosak PCO-ra. az egyik a Premens nevű tabletta, ezt itthon is lehet kapni, a másik meg egy saw palmetto kivonatot tartalmazó szer, ami az usából rendelhető. Van valamelyikőtöknek tapasztalata ezekkel a készítményekkel? Vajon mennyibe kerülnek?
mokuskerek666 Creative Commons License 2006.01.03 0 0 968

Szia Ha!

 

a kérdéseidre a válasz:

 

1. A rákszűrés eredményének semmi köze a PCO-hoz. Nyugodtan lehet valakinek PCO-ja P1-es rákszűrés mellett. A rákszűrés csak a méhszáj sejtjeit vizsgálja, a PCO egy teljesen más probléma...

 

2. A PCO-sok LH szintje általában 7-15 között van, míg az ovulációkor az LH szint egészségesen 30 fölé is felmegy. Az LH teszt egyébként nem pontosan úgy működik, mint a terhességi teszt. Itt ha megjelenik a második csík, az még nem jelent + tesztet, csak ha az sötétebb, mint a kontroll csík. A PCO-soknál általában látható mindkét csík, csak a teszt csík halványabb, mint a kontroll csík, tehát a teszt -. Persze a halványabb tesztcsík nem jelent autómatikusan PCO-t, ez normális ciklusban is normális lehet ovuláció előtt és után... A tesztből tehát PCO-ra nem lehet következtetni...

 

Remélem tudtam segíteni.

 

Üdv, M.K.

Előzmény: Ha (967)
Ha Creative Commons License 2006.01.03 0 0 967

Sziasztok! Csak mostanában kezdtem el olvasni a topikot és lenne 2 kérdésem.

 

1, A rákszűrés eredményének és a PCO-nak van bármi köze egymáshoz? Mármint tökéletes P1-es eredménnyel is lehet valaki PCO-s?

 

2, Az LH szintet jelző csíkonak folyamatosan jeleznie kéne PCO-nál? Vagy azért annyira nem magas az állandóan magas szint?

 

Köszi

 

mokuskerek666 Creative Commons License 2006.01.03 0 0 966

Szia Csakegysokadnick!

 

Hát tényleg gyorsan elintézted ezt a sote-s vizsgálatot, gratulálok. Maszekban mentél a dokihoz, vagy hogy csináltad, hgoy nem kellett órákat sorban állnod? A Sote I-nek ilyen szempontból elég rossz híre van...

 

A következtetésed szerintem teljesen helytálló, hogy itt azonnal stimulációval akarnak majd próbálkozni nálad. Ha valóban a PCO-d okát keresnék, akkor megnéznék az inzulinszintedet, és utána felírnák a metformint  - nem pedig egyszerűen gyógyszerekkel áttörni próbálják a PCO-t. Az pedig csak egy nagy duma (már mástól is hallottam ugyanezt), hogy a metformint Nőgyógyász nem írhatja fel. Egyszerűen szerintem nem alkalmazzák ezt a Klinikán, így nincs ezirányú közvetlen tapasztalatuk, és inkább nem is próbálkoznak vele. Nekem március óta nőgyógyász írja fel a metformint, és ebből még sosem volt probléma. A Kaáli-ban egyébként bevett gyakorlat, hogy PCO-soknak felírja az orvos a metformint, ha indokolt. Az viszont tény, hogy a metformin ma magyarországon még csak cukorbetegség kezelésére van törzskönyvezve, a PCO-ra nem. De ez csak a bürokrácia, azt hiszem. Már számtalan tudományos kísérlet készült a metformin kedvező hatásáról PCO-val kapcsolatban, és az ezt alkalmazó orvosok is nyilván a saját kedvező tapasztalatuk miatt írják fel....

 

A  teszt, amit kaptál, az LH teszt szerintem. 5 db teszcsík van benne ugye? És az ovuláció időpontjának kimutatására szolgál, elvileg. Sokra ezzel szerintem nem fogsz menni, hiszen nekünk PCO-soknak éppen az a problémánk, hogy nincsen ovulációnk... Szóval elég furcsa, hogy ezt kaptad, ha a doki kicsit gondolkodott volna, akkor szerintem nem így csinálta volna. A 3. napi hormoneredmények a PCO igazolására tökéletesen elég. a 21. napival gyakorlatilag csak az ovuláció bekötvetkezését igazolják a hormonszintekből, ami nekünk ugye nincs:(. Nekem is sokadik napi vérvizsgálatból mutatták ki a PCO-t, miután ezer éve nem jött meg, és elmentem dokihoz. Ez a véreredmény a Kaáliban elég volt, nem kértek újat - azt mondta a dokim, hogy a PCO diagnózisa ebből is egyértelmű. Összesen annyit kell látni, hogy milyen az LH/FSH hormonok aránya. Normális ciklusban ezt megbízhatóan csak a ciklus elején lehet mérni, mert utána az ovuláció környékén megemelkedik az LH érték. Nálunk viszont mivel nincs ovuláció, nem emelkedik az LH érték - hanem állandóan magas... A prolaktin szint lehet még érdekes, ami szintén nem különösebben ciklus függő...

 

Az átjárhatósági vizsgálat az nem egyértelmű a PCO diagnózisa esetén. Attól, mert PCO-s vagy, nincs ok azt feltételezni, hogy a petevezetőid nem átjárhatóak. Nálam úgy működött - és én ezzel tökéletesen egyetértettem -, hogy először kizárólag a metforminnal próbálkoztunk. Azt mondta a doki akkor, hogy amennyiben a metformin nem elég, és hormonális beavatkozásra is szükség lesz, akkor megvizsgálják először a párom, és ha ott minden renben, akkor megcsinálják az átjárhatósági vizsgálatot. Bármiféle stimulációt, hormonkezelést csak ezután alkalmaz - hogy ne fordulhasson elő az a helyzet, hogy később kiderül, hogy teljesen feleslegesen hormonoztak, mert esély sem volt, hogy összejöjjön. A metformint viszont minden vizsgálat nélkül adta (persze vérvizsgálat előtte volt, de nem cukor), mert az nem hormon, hanem a PCO-t okozó alapproblémán segít, így ártani nem árt vele.

 

A Sote II-n van egy orvos, akiről kifejezetten tudom, hogy a PCO-t elsődlegesen a metforminnal kezeli. Ő írt régebben a hormonális ékrezekcióról a babanet-en - ami szerintem csak önfényezés volt, semmi több -, de első próbálkozásként felírja a metformint.

 

Vicces lehetett a sok dísz pia :)

 

Végülis milyen gyógyfüveket szedsz/iszol?

 

 

Előzmény: Törölt nick (965)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 965

Izé... most néztem csak meg, milyen is lesz majd a vérvizsgálat (korrektül le van írva minden... még az is, mikor fogok meleget érezni a vérvétel során stb.). Hát nem azért mondom, de nálam anno a hormonokat rohadtul nem így nézték.

 

Most valami teszt (DEI OVU-LH ) alapján kell vérvételre menni 4 alkalommal, szigorúan kötött napokon stb., ami terheléses meg nem is tudommilyen (gondolom a peteérést kell csekkolni). Anno 3 éve meg egyszerűen elküldtek egy vérvételre (akármelyik napon), az alapján pedig megállapították a hormonszintet. Mindezt akkor, amikor már vagy 3-4 hónapja nem jött meg. Csak tudnám, mi értelme volt akkor a vizsgálatnak. Azt hiszem semmi.

 

Egyébként most is van egy fura érzésem a SOTE-val kapcsolatban... valahogy úgy érzem, hogy azonnal stimulálni akarnak majd... a dokigyerek azt mondta, hogy ők az okot akarják kideríteni, azt kezelni... de akkor miért utasította el élből a meckformint?

 

Ui: A váróteremben nem láttam pattanásos nőket... ez most milyen jel?

Ui2: azt hiszem ők a gyógyszeres ékrezekciót tartják a PCO kezelési módjának... (ld. tutira nem a műtétet)

Ui3: majdnem minden nőnél a váróban díszzacskós pia volt:)

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 964
ja... az átjárhatósági vizsgálat szóba se került... ha lement a 4 hormon vizsgálata, asszem majd jól megverem az asztalt és akkor talán elküldenek rá.... vagy ez a PCO-nál nem jár defaultból? (meg asszem van még egy másik is amivel azt nézik, meddig élnek az ebihalak... azt se tudom, hogy mikor szokták lezavarni...)
Előzmény: Törölt nick (963)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 963

Na most értem vissza a SOTE1-ről. 12:00-ra volt időpontom, amit teljesen jól tartottak (talán 20 perc csúszással) - csak én szúrtam el a dolgot, mert nem kértem ki előtte a kartonom, így visszafordítottak a kartonozóba - ahol tetü lassan ment az ügyintézés. 13:00-kor már a váróteremben ültünk kb. 200 olyan emberrel, akiknek egy része már reggel óta ott várt (mire?) mi viszont 13:15-kor már sorra is kerültünk (jééé). Fiatal doki, átnézte a kérdőívet, adott néhány oldalt arról, milyen vizsgálatok kellenek + beutalókat vérvételre. 4 vérvétel kell majd - az elsőhöz meg kaptam norculutot, hogy meghozza a vérzést. Nem tudom, bevegyem-e vagy megvárjam, amíg magától megjön. Asszem várok 1 hetet és utána eldöntöm.

 

A férjem is kapott egy papírt az ő vizsgálatairól- a máshol végzettet is elfogadják szerencsére, így majd ahhoz a  dokihoz megy majd, akiben megbízik (a Szabolcs utcában). Persze azért majd még a SOTE-n is ott kell majd hagynia egy kis mintát.

 

Ha lement a 4 vérvétel, akkor kell majd egy új konzultációra bejelentkeznem.

 

Na eddig nem vészes a dolog.

 

A doki se dramatizálta túl a helyzetet, csinált egy hüvelyi ultranangot is, megállapította, hogy valszeg nem hátrahajló a méhem (izgi... minden vizsgálaton más jön ki erre:)))) aztán mondta, hogy no para. Cisztákat persze látott, de ennyi.  

 

Ami viszont elgondolkoztatott: azt mondta, ő mint nőgyógyász nem írhatja fel a meckformint (vagymit:). Akkor most nem tudom, mi legyen. Lezavartatom a vizsgálatokat aztán majd meglátom. Végülis ami most engem leginkább érdekel, hogy minden rendben van-e a PCO-n kívül... (nálam is... na meg a férjemnél is, akinél én sajna sanszosnak tartom, hogy nem lesz rendben... a gyógyszer amit szed sajna hajlamos arra, hogy kivégezze a kis ebihalakat...)

 

Aztán ha már tudom, mi a helyzet, még mindig elfilózhatok rajta.

 

Ami egyébként nekem még a SOTE mellett szól: a melóhelyemtől 1/4 órányira van... alig 3 buszmegálló. Így simán ellavírozhatok a vizsgálatokkal anélkül, hogy állandóan szabira kéne mennem.

 

Az arcom viszont nem mondhatnám, hogy aggasztóan ragyás lenne... ennek viszont örülök:) (ragyás, ragyás... de azért kendőzhető...)

Rambóka Creative Commons License 2006.01.02 0 0 962

Ja, BUÉK!(Boldogabbat......)

 

Ez volt életem legrosszabb karácsonya!

Dec. elejétől hányingerrel - nyűggel küzdöttem, már kezdtem reménykedni, hogy talán most, mégis, karácsonyi ajándékként sikerül.....

21-én azonban mégis megjött :....((( , de csak vmi 2 napos enyhe rózsaszínes semmiség. (Az előző 2 menzeszembe majdnem beledöglöttem!!!)

A ragyáim meg elfelejtették, h. nekik menzesz alatt javulniuk kellene és csak tombolásztak tovább.Gyanús volt a dolog.

Így 30-án összekapartam magam és elmentem a dokimhoz UH-ra, ciklus 10 napján.

Domináns tüszőnek nyoma sincs, méhnyálkahártya vastagság a béka feneke alatt, szóval peteérés ebben a ciklusban már nem biztosan nem lesz, de a múlthónapi is erősen kérdéses.

(Na ehhez képest a múlthavi hőmérőzésem totál bifázisos volt! Ennyit a hőmérő megbízhatóságáról !!!!!!!!!!!! )

Szóval a szilveszterem is csodásra sikerült!

Úgyhogy utolért az ovuláció indukció szüksége.( jól indul az évem!)

A dokim a következő ciklusra Clostilbegytet és Merional szurikat írt fel, meg Choragont "pukkasztásra".

Kapta már valaki közületek ezt a kombinációt?

Csak, h. mire számítsak: hányinger, hízás, fejfájás, ödéma???

Ja és volt már vkinek hiperstimulációs problémája?

Kicsit aggaszt a dolog!!!

 

sz_kata Creative Commons License 2006.01.02 0 0 961
A doki szerint nagyon meg van vastagodva a petefészkem, ezért javasolja a laproszkópiás műtétet. Én rákérdeztem a hormonális ékrezekcióra is, de azt mondta, hogy az nem a megfelelő megoldás. A műtét során csak egy kis bemettszést végeznének a petefészken, állítólag ennyi megoldaná a problémát.... Tényleg nem tudom mi legyen. A doki egyébként nagyon jó hírű, és ezeddig ő volt annyira informatív és korrekt az összes többi közül, hogy minden hülye kérdésemre válaszolt. Voltam olyan dokinál is, akinél le sem vetkőztem, meg sem nézett, csak kapásból felírt két doboz clostylbegitet. És akkor még nem tudtam, hogy PCO-m van. Ennyit az orvosokról :(
Előzmény: Rambóka (958)
Rambóka Creative Commons License 2006.01.02 0 0 960

Szia Mókuska!

 

Szerintem a "follikuláris f" lehet az FSH, a "luteális f" pedig az LH. DE csak tippeltem :)

Előzmény: mokuskerek666 (957)
sz_kata Creative Commons License 2006.01.02 0 0 959
Szia! Köszi az infót, akkor szétnézek a lombikbabán is. Ja, egyébként pont a 20. napon voltam a dokinál, ezért tudtam másnap megcsinálni az első vérvételt, és úgy beszéltük, hogy a következő ciklus harmadik napján csináljuk a következőt. Azóta, mondjuk eltelt 45 nap, és még nem volt menzim.... Amúgy normálisan kb 38 napos, de a doki szerint, mostanra állt be az a helyzet, ami fogigátló nélkül van. Egyébként, mik az esélyek, van rá remény, hogy idén összejöjjön a baba? Vagy készüljek fel hosszadalmas procedúrákra ? :(
Előzmény: mokuskerek666 (957)
Rambóka Creative Commons License 2006.01.02 0 0 958

Szia Kata!

 

Az UH és laborod alapján valszeg PCO-d van.Valódi ciklusod nem biztos, h. van, mert 28 napos ciklusnál a 21. napon már 20 felett kellene lennie a progeszteronodnak( bár nem írtad, h. hány napos a ciklusod!).

A PCO hormonálisan is kezelhető, ezt hívják ovuláció indukciónak.

A petefészek lézeres perforációja nem végleges megoldás, de ad 5-7 hónap esélyt a próbálkozásra.

Remélem erről van szó nálad is, nem a régen korszerűtlen "ékrezekcióról", ha mégis akkor csak azt tudom javasolni, h. keress hozzáértőt!!!!!!!

A lézeres perforációt elsősorban azoknak szokták javasolni, akiknél már olyan vastag a petefészek "kérge", hogy az ovuláció indukció már nem lenne hatásos.

Nálad is ez a helyzet?

Előzmény: sz_kata (956)
mokuskerek666 Creative Commons License 2006.01.02 0 0 957

Sz Kata!

 

Olvasd végig ezt a fórumot, és sok hasznos dolgot fogsz megtudni mások tapasztalatából. És a www.lombikbaba.com / PCOS oldalon is rengeteg dolgot megtudhatsz a PCO-ról, ami nagyon hasznos lesz a további kezeléseid menetében. Mert az orvosok általában nem értenek ehhez a betegséghez (tisztelet a kivételnek), már az is nagy szám, ha a probléma felismeréséig eljutnak, és akkor azonnal műteni akarnak. A legújabb kutatások szerint gyógyszerrel ugyanolyan sikeresen lehet kezelni ezt a problémát, mint a műtéttel, és azért a műtétnek van némi veszélye is... Szóval azok az orvosok, akik igazán képben vannak a PCO kezelésével kapcsolatban, nem szokták a műtétet javasolni... De ezt mind - és még sokkal többet - megtalálod a lombikbaba.com oldalon.

Én mindenképpen azt tanácsolnám neked, hogy ne a műtétet válaszd, hanem keress olyan orvost, aki hallott már a metformin-os kezelésről, és hajlandó azzal próbálkozni.

Egyébként a hormonvizsgálatod a PCO diagnózisának igazolásához legfontosabb két hormont, az LH-t és FSH-t nem tartalmazza - ami az uh képnél nagyobb bizonyossággal tudná igazolni a PCO-t. És ezt a ciklus 3.-4. napján szokták levenni...

 

Sok sikert!

 

M.K.

Előzmény: sz_kata (956)
sz_kata Creative Commons License 2006.01.02 0 0 956
Sziasztok! Egy évnyi hiábavaló probálkozás, majd családtervezőbe járás után sem jött össze a várva várt kisbaba, ezért elmentem egy kivizsgálásra. Már az UH-n látszott, hogy mindkét petefészkem megvastagodott falú, és sok kis apró cizsta csücsül benne, mint egy kis gyöngyfüzér. Szóval, egyértelmű, hogy PCO-m van. A vérvizsgálat adatai: Progesteron 0,6 folliculáris f 1,1 luteális f 15,4 Prolactin 12,8 Testosteron 0,6, és a vért a ciklusom 21. napján vették le (tehát igen, ciklusom van, még ha hosszú is!) A doki egyetlen jó megoldásnak a laproszkópiát tartja. Én hajlok is rá, hogy megcsináltatom, hiszen végül is mit nekem két kis vágás, ha cserébe azt kapom, hogy gyermekem születhet. Állítólag, PCO-val 2% esélyem vana teherbe esésre. Ez egyenlő a semmivel :(
Van közületek valaki, akinek volt laproszkópiája? Mik a tapasztalatok?
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 955
Sziasztok! Utólag is boldog új évet! Mi jó nagyot pihentünk és a néhány nap pihi alatt felhívtam a SOTE1-et és megbeszéltem keddre egy első konzultációt. Szóval rászántam magam a dologra. Kivizsgálás indul. Jövő ilyenkor már nagy pocakkal szeretnék koccintani. Lehet kezdeni a szurkolást! (Ja igen. A medve-tea szuper volt, a hólyagom pik-pakk rendbejött!!!!! Örök hála a tippért!)
Rambóka Creative Commons License 2005.12.30 0 0 954

Szia Szandika!

 

Bocs, h. csak .most válaszolok, de nem jutottam előbb gépközelbe.

Szóval a válaszok:

 

-Diéta, testmozgás nagyon fontos (nálam csak lenne, mert lusta disznó vagyok :)  )

 A lényeg, h. ha lehet(!) ne hízzál el, a túlsúly nem használ az       

 inzulinrezisztenciádnak, csökkenti a peteérés valószínűségét és elősegíti a késői 

 cukorbetegség kialakulását. Az én dokim is azzal kezdte, h. le kellene fogynom 

 (pedig csak 10 kiló+ van rajtam, én nem is értem ?!  :)  )

 A Merckformin ebből a szempontból is előnyös, h. nem nagyon engedi felszívódni a  szénhidrátokat (ezért is okoz hasmenést :)  )

 17 évesen én is csak 48 kiló voltam, most 60 vagyok 153 cm-hez. Nem vagyok  

 "tóthverásan" kövér, de engem zavar (bár a párom szerint nem eléggé, mert akkor

 tennék is ellene vmit :)  ) Az a baj, h. rendkívül édesszájú vagyok, született Gombóc

 Artúr, már ami a csokit illeti (elég ha ránézek!!!!), mozogni viszont nincs időm a

 munkám mellett (napi 130 km-t buszozok és mire este hazaérek már nincs kedvem  

 elmenni sehova sportolászni)

 Szóval, ha tudod még most fogd meg a kilókat, és alakíts ki egészséges életmódot 

 (én majd drukkolok !  :)  )!

 

-Jól tetted, h. elmentél dokihoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Tudod mennyien vannak akik elvannak évi 2 menstruációval évekig, aztán csak

 várják a babát?! Ugyanakkor az is igaz, h. számtalan doki mindenféle kivizsgálás

 nélkül felírja a fogigátlót a szabálytalanul v. egyáltalán nem menstruáló fiatal

 lányoknak, mondván az majd "helyreteszi a ciklust". Helyre is teszi, csak aztán évek

 múlva ott áll a nő értetlenül, h. abbahagyta a tablettát, a baba nem jön, ő viszont

 egyre jobban hasonlít a neandervölgyire. És jó, ha legalább ilyenkor eljut vmi

 hozzáértőhöz!!!

-A clostilbegyt egy ovulációindukciós gyógyszer, azaz arra való h. peteérést 

 csináljanak vele, ha nincs. Megfelelő módon adagolva(csak a ciklus első felében a 

 peteérés elősegítésére) nincs vele semmi gond, de egyes "kevésbé jól informált" 

 dokik folyamatosan(!) adagolják több hónapon(!) keresztül( ha beleolvasol a 

 topicba fogsz ilyennel találkozni!!!!)!

-Igen, sajnos( legalábbis klimaxig) biztosan valamilyen gyógyszert kell szedned.

 Ez eleinte valszeg fogigátló v. Diane35 lesz , később ha babát akarsz akkor

 Merckformin v. ovulációindukciós gyógyszerek, ja és bromocriptin biztosan, ha ilyen 

 magas a prolaktinod.

 Még ha nem is akarsz most rögtön babát, akkor is célszerű időnként UH-gal 

 ellenőrizni a petefészkeid állapotát (ciszták számának-, méretének változása ) ill. 

 hormonvizsgálatot csináltatni (nálad főleg prolaktin ügyben)!

Szóval dióhéjban  ennyi! :)

szandika06 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 953
Mókuskerék, köszi  tanácsokat! Jövő héten meglátom h mit szól a véreredményre a dokim... Az eredmény ma jött meg: FSH: 4.6 U/l, LH: 10.1 U/l, Prolaktin: 2215 mU/l, Ösztradiol: 110.8 pmol/l, Progeszteron: 2.4 nmol/l, DHEA-S: 9.2 umol/l, Testosteron: 1.6 nmol/l
Ebből én annyit tudtam leszűrni netes ismeretszerzésem alapján hogy az LH/FSH hányados jóval nagyobb egynél, s hogy a prolaktin szint baromi magas. Ti tudtok még valamit ebből leszűrni?
Előzmény: mokuskerek666 (949)
mokuskerek666 Creative Commons License 2005.12.28 0 0 952

Csakegysokadnick!

 

Én elég sokmindent próbáltam, de egyedül a medveszőlő levél jött be. Az viszont nagyon: kb. 3 éve nem szedtem antibio-t hólyaghurut miatt. És nálam is az e. Coli okozza, állítólag hüvelyből fertőződöm át rendszeresen... De ez hosszú történet....

 

Próbálkozz gyógyszertárban is, én ott is szoktam venni, de sok gyógynövény boltban is kapható. A legjobban a Herbária termékét szeretem, de végülis ez már csak szubjektív, nem hiszem, hogy van köztük különbség...

Pesti vagy? A MOM-parkban én már többször vettem, ott szokott lenni. Vagy A XI. ker-ben az Kelenföldi pu.-hoz közel van egy patika, a Vahot u.-ban, ott is mindig kaptam. Vagy a Duna-plaza-ban is vettem már többször....

De nekem eddig tényleg nem okozott gondot, könnyedén szoktam találni.

 

Hatékonyabb, ha az elkészített teába raksz egy kiskanál szódabikarbónát, mert a lúgos kémhatású vizeletben jobban fejti ki a hatását. Elég szar a tea íze, erre készülj fel :(...

 

Üdv, M.K.

Előzmény: Törölt nick (951)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.27 0 0 951
Viszont: egy jó kemény torokgyuszit követően most úgy érzem, hogy a hólyagom nagyon is be szeretne hurutosodni. Van itthon Monural, de az antibaci és legutóbb se segített (mert ez valszeg nem e-coli, hanem a legutóbbi felfázásom utóhatása). Ha jó láttam, nagy szakértő vagy ebben. Nem tudnál valami tippet adni? A medveszőlőlevelet vagy mit nem tartották egyik általam megkeresett helyen sem:( Holnap reggel újra útnak indulok, de jó lenne valami alternatíva esetleg. Örök hála:) (Ha minden jól megy elutazunk néhány napra és kellemetlen lenne, ha végig kellene görcsölnöm az egészet:( Előre is köszi:)
Előzmény: mokuskerek666 (949)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.27 0 0 950
Nekem a Diane-ra a Sote 1-en max. fél évet mondtak. Annyi időre meg nem is tudom, van-e értelme...
Előzmény: mokuskerek666 (949)
mokuskerek666 Creative Commons License 2005.12.27 0 0 949

Rambóka!

 

Nagyon profi összefoglalást írtál, gratulálok! Ezt kéne elolvastatni minden "kezdő" PCO-sal, és azonnal tudná a lényeget erről a nyavajáról... :)

 

Szandika!

 

Egyetlen dolgot tennék hozzá Rambóka összefoglalójához - amennyiben nincsen a pattanásokkal problémád, akkor a Diane 35-nél egy alacsonyabb hormontartalmú fogigátló bogyó is megteszi szerintem nálad. A Diane nagyon jó a PCO-nál, mert az emelkedett androgén szintet csökkenti, ami többek között a ragyákat okozza - nálam bevált ez a gyogyi. De sok helyen olvastam, hogy ezt max 1 évig szabad szedni, mert az átlag fogigátlónál kicsit több hormont tartalmaz. Persze erre cáfolatokat is olvastam, hallottam már dokitól is, szóval ki tudja, mi az igazság - de végülis amennyiben neked nincsenek problémáid a pattanásokkal, akkor nálad szerintem felesleges a Diane 35.

Ameddig nem akarsz babát, mindenképpen a fogigátló a legjobb megoldás. Elnyomja a petefészkek helytelen működését, biztosítja a havi rendszeres vérzést, ezekkel sok későbbi probléma kialakulását meggátolja... Én a helyedben addig szedném, ameddig nem akarok babát, és amikor jöhet a baba, akkor azonnal egy meddőségi központot keresnék fel, hozzáértő dokival.

 

Persze a föntieket csak akkor vedd figyelembe, ha a vérvétel eredménye alátámasztja a PCO-dat (LH/FSH arány), a Rambóka és az általam leírtak kifejezetten a PCO-sokra vonatkozik.

 

Üdv, M.K.

Előzmény: szandika06 (948)
szandika06 Creative Commons License 2005.12.26 0 0 948

Szia Rambóka!

 

Nagyon szépen köszönöm a részletes felvilágosítást e témáról és a szívélyes fogadtatást. :) Visszaolvasva a topikot láttam hogy nagyon sokatoknak egy kisbaba összehozása lenne a cél... Na, én ezzel még azért odébb vagyok a 17 évemmel... De ezúttal is sok sikert kívánok nektek ez ügyben!!

Namármost lenne egy olyan kérdésem, hogy akkor ez a betegség hasonlít a cukorbetegséghez, nem? Szóval kell(ene) speciális diéta, meg rendszeres testmozgás, stb. ? Valahol mintha olvastam volna, hogy ezek is segíthetnek a betegség kezelésében...

A mellékhatásokat nézve eddig SZERENCSÉRE nem ért el se a pattanásodás, se az elhízás. Na jó, talán most a karácsonyi étkek miatt picit mintha többet mutatna a mérleg...Na de ez remélem "csak" a falánkságom miatt van. :) 

Egyébként nekem ez az egész onnan kezdődőtt, hogy már lassan 5 hónapja nem jött meg, aztán akkor már én mondtam, hogy nem érdekel, én akkor is elmegyek nőgyógyászhoz. Ja, merthogy mindenki azzal nyugtatott, hogy "Jajj, hát úgysincs semmi baj, fiatal lányoknál előfordul hogy rendszertelen a menstruáció..."

Aztán tessék, ez van.

Gyógyszert még nem tudom milyet ír fel a dokim, merthogy csak jövő év első hetében viszem neki a hormonvizsgálat eredményét, és csak ezután fog gyógyszert írni nekem. Beszéltél arról, hogy nagy ívben kerüljem el az olyan dokit, aki Clostylbegyttel akar tömni. Ez milyen gyógyszer és miért kell kerülnöm?

És írtad hogy ez a betegség nem gyógyítható véglegesen, ezt folyton kezelni kell. Ez azt jelenti h életem végéig gyógyszert kell szednem?!

 Bocsi hogyha sokat kérdezek, de ti legalább tudtok nekem okos dolgokat mondani :)

Szeretnék minnél többet tudni e betegségről, ha már egyszer sajnos nekem is ez van...

(és mégegyszer köszi a segítséget ) 

 

Előzmény: Rambóka (947)
Rambóka Creative Commons License 2005.12.25 0 0 947

Kedves Szandika06!

 

Ez egy nagyon alattomos betegség, szerencséd van, h. nálad ilyen korán felfedezték, sokaknál csak akkor derül ki amikor nem akar a baba összejönni.Esetleg akkor is csak a sokadik doki és a sokadik félrekezelés után.

 

Ez egy összetett hormonzavar, egyszerűen úgy fogalmaznám meg, h. a 2. típusú cukorbetegséghez hasonlóan inzulinrezisztencia alakul ki (ettől híznak közülünk el sokan már attól, ha csak ránéznek a kajára, de ez sem általános, van aki sovány!),

az inzulinrezisztencia öröklött, nem tudsz ellene tenni, nem vagy benne hibás!!!

Az inzulinrezisztencia azt jelenti, h. ha például megeszel vmit akkor a felszívódó cukor csak az inzulin nevű hormon segítségével tud bejutni a sejtjeidbe, h. energiát szolgáltasson a sejtek működéséhez, inz. rez. esetén a cukor nem tud bejutni a sejtekbe hanem a véredben marad, megemeli a vércukorszintedet - mint a cukorbetegeknek - amire a szervezeted újabb adag inzulin termelésével reagál.

A magas inzulinszint viszont fokozza a petefészek androgén ( férfi- ) hormon termelését, ami sokféle problémát okozhat: súlyos acne (sosemmúló pattanások arcon, nyakon, háton, hason), szőrősödés (bajusz, szakáll, hason, háton) vagy éppen kopaszodás, menstruációs problémák (40-60 napos ciklus, de akár évi 2 menstruáció!), meddőség, korai vetélés, terhességi cukorbetegség, később cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, petefészek- és méhrák.

Na ennyit ijesztgetésül, meg hogy komolyanvedd!

 

De azért ne keseredj el, mi itt ugyanabban a cipőben járunk, mint te!

A legfontosabb teendőd, hogy keress egy hozzáértő orvost (nehéz lesz!!!).

Legcélszerűbb meddőségi centrumokban próbálkozni, ott már láttak ilyet :) .

A legelső egy alapos hormonális kivizsgálás, mert pajzsmirigy- és mellékvese problémák is okozhatják!

Az igazi PCO -nál a 3. napi vérvételnél az LH/FSH hányados nagyobb 1-nél, magasabb lehet a tesztoszteron szinted, ún. többszörös cukorterhelésnél ill. inzulinszint mérésnél lehetnek leheletnyi eltérések, de ez sem igaz mindenkire!

A PCO "diagnózisához" elegendő az UH kép és vmilyen tünet a fentiek közül.

Amíg az ok nincs kiderítve ne kezdj el gyógyszert szedni, mert hormonszedés mellett nem tudják megcsinálni a vizsgálatokat!

Azt a dokit, aki egyből meg akar műteni, kerüld el messzire! Ma már van megfelelő gyógyszeres kezelés is.

A kezelési lehetőségek a következők:

- amennyiben nem akarsz mostanában babát: fogamzásgátló, de leginkább Diane35 (az segít a férfihormon túltermelésen is).

- amennyiben nem akarsz vagy nem tudsz fogamzásgátlót szedni:Merckformin!!!

 

Ezzel kapcsolatban csak annyi, h. ma Mo.-on nincs törzskönyvezve PCO-ra csak cukorbetegségre, ezért csak kevés olyan felvilágosult nőgyógyászt ill. endokrinológust találni aki felírja. A gyógyszer használati utasításában olvasható "terhesség esetén nem adható" már régen nem állja meg a helyét, nyugaton évek óta használják már PCO kezelésére, itthon most kezdik felfedezni. Célszerű megszerezni az Orvosi Hetilap 2005. 146. évf. 21. számát, a 1151-1155 o.-on Dr. Petrányi Gyula közöl egy cikket a PCOS metforminkezelésével szerzett tapasztalatok címmel,MINDENKÉPPEN OLVASD EL!!!), ha más nem segít ezt a doki orra alá dughatod.Ha ez sem segít állj odébb!!!

Vannak mellékhatásai: hányinger, szédülés, hasmenés, én is emiatt hagytam abba, de a többiek felvilágosítottak, h. fokozatosan kell emelni a dózist akkor pár nap alatt elmúlik( a diabetológusom ezt elfelejtette megemlíteni:) ).

 

 - amennyiben babásodni akarsz, akkor ha nincs rendszeres menstruációd, minél hamarabb keresd fel a legközelebbi meddőségi centrumot, ezzel van a legnagyobb esélyed arra h. a megfelelő kezelésben részesülj!

 

Ne a jó öreg családi nőgyógyásszal próbálkozz, valszeg azt sem tudja, mi az a PCO!

Az, aki  teljesen összevissza küld hormonvizsgálatra, aki rendszeres UH kontroll nélkül elkezd Clostylbegyttel tömni, vagy darabokat akar kivágni a petefészkedből nem nevezhető szakembernek!!!!!!!!

KERESS HOZZÁÉRTŐ ORVOST!!!

Ez a betegség nem gyógyítható véglegesen, ezt folyamatosan kezelni kell!!!

De ne ess kétségbe, mi itt azért vagyunk, hogy válaszoljunk minden kérdésedre, segítsünk, ha bármi problémád van, és támogassunk, ha mélyponton vagy.

Lehetőleg olvasd el az elejétől a topicot, igen tanulságos és bátorító, sokaknak született már itt babája, akiknek az orvosok szerint műtét nélkül nem sok esélyük volt rá!

Szóval üdvözlünk a klubban!

 

 

 

Előzmény: szandika06 (946)
szandika06 Creative Commons License 2005.12.24 0 0 946

Sziasztok!

 

Én 17 éves vagyok és most diagnosztizálták a PCO szindrómát nekem. Igaz, mégcsak ultrahangon állapította meg a doki, a vérvétel eredményére még várni kell. Őszintén szólva kicsit megrémültem e diagnózistól... Tudnátok némi részletekkel szolgálni e betegségről nekem? Hátha kicsit megnyugszom. Olvastam, hogy cukorbetegséget is okozhat? És a gyógyulás teljes? Segítségeteket előre is köszönöm és mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!!

 

mokuskerek666 Creative Commons License 2005.12.23 0 0 945

Szia Rambóka!

 

Én is elég racionális ember vagyok és elég szkeptikusan szoktam hozzáállni a nem hagyományos gyógyításhoz, hókusz-pókuszokhoz. És teljesen igazad van a gyógyteákkal és egyéb természetgyógyász készítményekkel kapcsolatban, azok általában nem olyan bevizsgált és ellenőrzött készítmények, mint a gyógyszerek. (persze azért megtalálni köztük is a megbízható termékeket...)

De a PreMens egy bevizsgált készítmény, standardizált hatóanyaggal, és a svájci gyártó (Zeller AG) számos laboratóriumi és kilinikai kísérletet végzett a termékkel kapcsolatban. És az agnus castus (barátcserje) menstruációs és hormonális problémákra gyakorolt kedvező hatásával kapcsolatban is már végeztek ellenőrzött kísérleteket, ami igazolta a hatását a növénynek.

És van még több olyan -kizárólag gyógyszertárban kapható - készítmény, ami az agnus castust tartalmazza. Pl a korábban emlegetett Mastodynon, ami recept köteles, vagy az Agnucaston. A Mastodynon-t nekem kifejezetten nőgyógyász javasolta...

És az agnus castust egyébként kifejezetten javasolják magas prolaktin szint esetén is.

 

És ha ráadásul neked is ajánlották, akkor szerintem érdemes lehet szedned tovább, hátha segít...

 

A laparoszkópos petefészek műtéttel nem nagyon értek veled egyet - bár az igaz, hogy ezzel a technikával olyan dolgokat is észre lehet venni, amit a síma röntgenes átjárhatóságin nem (pl. összenövések, letapadások és endo), tehát magát a laparoszkópiát érdemes lehet elvégeztetni, főleg ha már semmi más magyarázatot nem találni a babanélküliségre. De a petefészkek vagdosásával egyrészt jelentős mértékben "öregítik" a petefészkeket, másrészt egyéb szövődmények is előfordulhatnak utána,  és a végén előfordulhat, hogy nagyobb bajt okoznak, mint az eredeti. És ez elsősorban az orvosom (egy meddőségi klinikán) véleménye, aki nálam is nagyon ellenezte a műtétet, amikor én kezdeményeztem annó. A klinikán egyébként az a tapasztalat, hogy hormonális kezeléssel ugyanazt az eredményt lehet elérni a PCO-val, mint a műtéttel. És ezt a véleményt egy másik meddőségi szakorvos, egy másik, egyetemi klinikán is megerősítette nekem.

Szóval szerintem mindenki óvatosan bánjon a petefészkek megműttetésével, ha nem muszáj, akkor inkább ne...

 

Kellemes ünnepeket kívánok minden topikot olvasónak !!!

 

M.K.

 

 

Előzmény: Rambóka (944)
Rambóka Creative Commons License 2005.12.23 0 0 944

Sziasztok!

 

A Premenst nekem is felírta a dokim, de nem szedtem sokáig, lehet, hogy hiba volt?

Az a baj, h. Csakegysokadiknickkel ellentétben én egyáltalán nem bízom a természetgyógyászatban.

Orvos vagyok, és sajnos elég sokszor találkozom a természetgyógyászok által félrevezetett betegekkel, lassan könyvet tudnék írni belőle! Tudom hogy a gyógyszereknek is vannak mellékhatásaik, de azokra legalább rá van írva, több éves kutatások után jutnak el oda h. embereken is kipróbálják, nagyon szigorú kritériumoknak kell megfelelniük, állandó mennyiségben tartalmazzák a hatóanyagokat, és nem tartalmazhatnak szennyezőanyagokat. Ez a különböző gyógyteákról nem mondható el. Anyám is évekig ivott egy fogyiteát, amiről aztán kiderült h. nagy mennyiségben tartalmaz DDT-t ( ez egy európában régen betiltott rovarölőszet, ami erősen rákkeltő, de a kínaiakat ez nem zavarta ! )

 

Én Bromocriptint szedek a hiperprolactinémiámra és másokkal ellentétben nem vagyok rosszul tőle. Igaz nekem nem felejtette el megmondani az orvosom h. ESTE kell bevenni, akkor nem szédül tőle az ember!

A diabetológus viszont elfelejtette elmondani a Merckforminról, amit elmondtatok, úgyhogy köszönöm, újból megpróbálok nekifutni.

 

Csakegysokadiknicknek meg annyit: ehhez a betegséghez egy vadászkutya szívóssága szükséges, menj és ne hagyd lerázni magadat!Keresd meg azt a dokit aki ért is hozzá, nem csak szimpatikus.Ismeri a Merckformint, a Premenst és magát a PCO-t is. Talán tényleg egy meddőségi centrum lenne a legmegfelelőbb!

Legelsőként egy nagyon alapos hormonális kivizsgálás 3. és 21. napi hormonértékekkel, bár tudom, h. ez nálad nem olyan egyszerű. Szerezz két dátum nélküli beutalót a vérvételre, aztán, ha megvolt a menstruációd uzsgyi vérvételre! :)

Ha "gyógyszeresen" nem sikerül összehozni a PÉ-det, én a helyedben lehet,h. megpróbálnám a laparoszkópos műtétet( lézeres perforációk), mert a lapar során egyéb turpisságok is kiderülhetnek:egy szintén PCO-s barátnőmnek sokévi hiábavaló próbálkozás után a laparon derült ki az endometriózisa, amit sebészileg, majd gyógyszeresen is kezeltek. Most 10 hetes terhes!!! Ha nincs a műtét vajon még meddig próbálkozgattak volna?!

A laparon meg tudják vizsgálni a petevezetők átjárhatóságát is! Ezzel is sok időt lehet "nyerni"(így 30 fölött már azt hiszem, nem mindegy, meddig próbálkozik az ember feleslegesen!).

 

Én most ezen dolgozom, bár a dokim állandóan türelemre int, de én úgy vagyok vele, h. ha majd biztosan tudom, h. van legalább egy átjárható petevezetékem( nagy hasi műtétem volt gyerekkoromban, ami okozhatott letapadásokat), és nincs endometriózisom (a rendkívül durva menstruációs görcseim és a premenstr. sy.-mám felvetik ennek lehetőségét!) akkor majd várok türelemmel! Már 7 hónapja próbálkozunk időzített együttlétekkel, a párom a vizsgálatok alapján akár spermadonor is lehetne, nekem van peteérésem, ennek ellenére nem jön össze a baba!Mi a fenére várjak?

Te várod h. megjöjjön, én itt bőgök, h. megint megjött, pedig most biztos voltam benne, h. sikerült és karácsonyra pozitív lesz a tesztem. Ez lett volna a legszebb karácsonyi ajándék, de nem...:((((

Szóval bonyolult az élet!

Bocs, ha hosszú lettem.

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.23 0 0 943

Hát majd kiderül:) Ma 36,4 volt, de meg vagyok fázva (nyomi vírus a torkomon... szenvedek, mint a kutya... és szedem a homeopatikus gyógyszereket tucatszám)... szóval majd kiderül...

 

Akkor majd emil megy:)

 

És köszi mégegyszer.

 

Ja igen. Boldog karácsonyt mindenkinek, ha addig nem "találkoznánk":)

Előzmény: mokuskerek666 (942)
mokuskerek666 Creative Commons License 2005.12.23 0 0 942

szia Csakegysokadnick!

 

a mail címem mokuskerek6 kukac yahoo pont com. Az ünnepek alatt nem biztos, hogy tudom majd olvasni, mert nem nagyon leszek internet közelben - talán szilveszter előtti 1-2 napban.

 

Ha nem volt pé-d, akkor nem tudom, hogy hogyan működik a hőmérséklet a mensi előtt, ebben nincs tapasztalatom...

 

Üdv, M.K.

Előzmény: Törölt nick (939)
mokuskerek666 Creative Commons License 2005.12.23 0 0 941

Szia Mel 75!

 

Az Agnucaston-ról már én is hallottam, csak azért nem próbálkoztam vele, mert a PreMens tabletta több barátcserje kivonatot tartalmaz, mint az Agnucaston, árban pedig elég hasonlóak...

Neked a Mastodynon-t ki javasolta? Orvos? Mert az interneten én azt találtam, hogy recept köteles. És régóta szeded ezeket a szereket?

Egyébként a barátcserje nekem is sokat segített - bár tökéletesen nem tette még rendbe a hormonháztartásom, a kis cisztáim még mindig megvannak, de a bőröm már szép, és van pé-m. Már ez is nagy javulás nálam.

 

Üdv, M.K.

Előzmény: mel_75 (940)
mel_75 Creative Commons License 2005.12.22 0 0 940

Sziasztok!

 

 

Beleolvasva a fórumotokba, szeretnék beleszólni én is egy kicsit. Nekem "csak" policisztás volt a petefészkem, de a Mastodynon hatására szépen elmúlt és a prolaktinszintemet is helyretette. Tudom ajánlani én is. Illetve szintén barátcserje kivonatot tartalmaz még az Agnucaston nevű szer is, ami létezik alkoholos kivonatban és tablettában is. Én most ezt szedem, állítólag a peteérést is serkenti, illetve a pms tüneteket is enyhíti. Egyszóval klasszul rendberakja a hormonháztartást. :)

Mindekettő homeopátiás készítmény, ezért érdemes olyan patikával próbálkozni, ahol tartanak ilyen szereket. Én vidéken élek, és itt mindig sikerült hozzájutnom.

További sikeres gyógyulást mindenkinek! :)

És boldog karácsonyt! :o)

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.22 0 0 939
Egyébként megtudtam, hogy a SOTE1-en dec 27-től lesznek csak... akkor majd felhívom őket és leegyeztetek egy időpontot.. és akkor elindulnak a kivizsgálások. A bőröm egyébként tényleg javul, de megjönni nem akar:( (na ez nekem tök ellentmondásos... mert általában amikor nem jön meg, a ragyáim jönnek meg....) A hőmérsékletem is halál stabil 36 fok... most nem tudom, hogy ha nem volt peteérés, akkor is le kell-e előtte zuhannia... mert ideje lenne, hogy végre megjöjjön... (igaz, mostanában a kecskerutafű miatt elmaradozott a cickafarkfű... amit asszem újra el kéne kezdenem inni...)
Előzmény: mokuskerek666 (937)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.22 0 0 938
Szia! Nagyon is érdekelne! Adsz egy e-mail címet? Akkor küldök emilt és megbeszéljük a részleteket. Előre is köszönöm a segítséged!!!
Előzmény: mokuskerek666 (937)
mokuskerek666 Creative Commons License 2005.12.22 0 0 937

Csakegysokadnick!

 

Keresgéltem kicsit az interneten, sajnos a Mastodynon cseppeket csak receptre lehet kapni... :(

Egyébként érdemes lehet megpróbálnod a vitex-et külföldről beszerezni, olcsóbb... Én rendeltem magamnak interneten keresztül, 6 nap alatt itt volt. Ha érdekel, ebben tudok segíteni...

 

Üdv, M.K.

mokuskerek666 Creative Commons License 2005.12.22 0 0 936

Szia Csakegysokadnick!

 

Hát ez a két nap azért tényleg elég kevés, hogy a kecskerutára lehessen fogni :)

 

A Premens-t csak gyógyszertárban lehet kapni, nekem eddig sosem volt vele problémám, vidéken is, Pesten is tudtam venni... szóval próbálkozz, biztosan találsz.

 

Egyébként kedden voltam egy nődokinál - a PCO-tól függetlenül kivizsgáláson - elmeséltem neki a PCO-s bajaimat, meg hogy a barátcserjével kúrálom magam, és szerintem segít. Kiderült, hogy ő már hallott róla, és ő is szokta javasolni a PCO-s betegeinek, és az a tapasztalata, hogy sokat tud segíteni... És megtudtam tőle mégegy szert, ami barátcserjét tartalmaz, alkoholos kivonat - Mastodynon a neve. Napi 2x30 cseppet szokott javasolni belőle.

 

Üdv, M.K.

Előzmény: Törölt nick (934)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.20 0 0 935
Premenst meg még sehol sem sikerült vennem...
Előzmény: Törölt nick (934)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.20 0 0 934

Ja igen. Nem tudom, hogy 2 nap alatt mennyi javulást lehet elérni a kecskerutafűvel, de a hátamról eltűnt az összes ragya...

 

(azért nem tudom, mi volt az igazi kiváltó,mert már vagy 2 hete lapacho teát iszogatok ami ugyancsak folyamatosan javított a helyzeten és vagy egy hete elkezdtem komplex magzatvédő izét szedni, ami valszeg erősen javított a vas és folsavhiányomon... bár a vitaminnak kell vagy 3 hónap, hogy tényleg működjön... nem?)

 

Optimizmus rulez:)

Előzmény: mokuskerek666 (931)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.20 0 0 933
A májat máriatövismaggal lehet védeni. Lehet máriatövismag olajat is kapni, az is jó!
Előzmény: inotech (932)
inotech Creative Commons License 2005.12.20 0 0 932

Helló Rambóka!

 

Igaza van Mokuskerek666-nak. "Kivallattam" az asszonyt, és nagyjából ugyanezt mondta.

Neki csak a harmadik napon volt egy laza rosszulléte, némi hányingerrel.

Azt mondta neki a doki, hogy ha nem bírja a gyógyszert, akkor szedjen felet kezdésnek, aztán minden héten emeljen az adagon. Ha valamelyik emelésnél rosszul van, akkor mindig csökkentse vissza az előző szintig az adagot egy hétig, majd újból próbálja meg az emelést. És így szépen fokozatosan kapja a szervezet a terhelést.

 

Úgy tudom, hogy a májra nincs túl jó hatással a gyógyszer, ezért három havonta vissza kell menni kontrolra.

 

 

Hello!

Előzmény: Rambóka (928)
mokuskerek666 Creative Commons License 2005.12.20 0 0 931

Rambóka!

 

Csak fokozatosan kezdd el szedni a metformint, ha rosszul vagy tőle. Próbáld meg, hogy először csak napi 1/2 szemet szedsz be 1 hétig és utána 1/2-el növeled a napi adagot hetente. 6 hét alatt eljutsz a napi 3x1 szemhez, és hagysz így időt a szervezetednek hozzászokni.

Én így csináltam a dokim javaslatára, és bevált, egyáltalán nem voltam rosszul tőle...

 

sok sikert! M.K.

Előzmény: Rambóka (928)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.19 0 0 930

Hát erről csak annyi jut az eszembe, hogy anno ezer éve amikor a Diane szedése után (1/2 évig szedtem) tele lettem ragyával, a doki első körben azonnal meg akart műttetni... második körben meg se várva a vérvizsgálatot úgy döntött, hogy nekem napi (asszem) 3*2 szem Bromocriptint kell szednem... nem tudom, mennyit vettem be belőle végül (talán egy heti adagot), de napokon át csak hánytam, mint a lakodalmas kutya és olyan gyenge voltam, hogy még felkelni se bírtam... később derült ki, hogy még ha tényleg Bromocriptin kellett volna (ami persze rohadtul nem kellett a vérvizsgálatok szerint) még akkor is rossz lett volna a dózis...

 

Amikor visszamentem fél év múlva egy másik dokihoz, az nem akarta elhinni, hogy a kollégája Bromocriptint írt fel (főleg úgy, hogy akkor még nem is volt a kezében a vérvizsgálat eredménye) és ÁTÍRTA a számítógépben a gyógyszer nevét... (OK, lekövethető lett volna a TB-nél, ha pereltem volna...)

 

Amikor meg a hólyaggyulladásom miatt elmentem egy urológushoz, az asszem valami Hadol nevű szert írt fel fájdalomcsillapítóként... amiből az előírt napi 3*1 szem helyett összesen (!!!!) fél szemet vettem be.. és amitől 2 napig aludtam... később derült csak ki, hogy az a gyógyszer valami agyi ér bajra van és remek tulajdonsága, hogy a béka feneke alá viszi a vérnyomást... (nekem.... akit eleve állva lehetne műteni:)... a doki 2 dobozzal is felírt belőle....

 

Hát csoda, ha inkább gyógyteákkal próbálkozom?:)

Előzmény: inotech (929)
inotech Creative Commons License 2005.12.19 0 0 929

Hello!

 

Az orvos az egy külön állatfajta!

Anyámnak is volt valami baja, az immunbetegsége mellett. A nőgyógyásza egyből hormont akart neki adni. Erre anyám konzultált az immunológusával, aki azt mondta, hogy hormonról SZÓ SEM LEHET!, mert trombózist fog kapni!

 

A szomszédnak a háziorvos pár éve a szokásos fejfájására azt mondta, hogy phszihés "gyedbeteg". Azóta most operálják ki a fejéből a negyedik agydaganatot!

Egy éve láttak a tüdőszűrésen egy "valamit" a tüdejének felső részén. Valamiért elfelejtették visszahívni. Most egy év elteltével vették észre, hogy nem hívták vissza.

Azóta,persze egy szép 5,5cm-es daganata lett.

 

Hóhérok!!!!!

 

A merckforminra csak annyit tudok, hogy a párom az első héten szenvedett a hatásáitól, de azóta nincs semmi különösebb baja vele. Most már napi hármat szed. Szerintem egyébként ez egy nagyon szervezet függő dolog. Van aki nem bírja, van aki meg igen. De majd otthon kivallatom erről a témáról, és ha meg tudok valami érdekeset, akkor holnap írok neked róla.

 

Sziasztok!

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Rambóka (928)
Rambóka Creative Commons License 2005.12.18 0 0 928

Kedves Inotech !

 

Én is voltam "terheléses cukron", miután eleget rágtam a nőgyógyászom fülét, h. küldjön el erre a vizsgálatra, beutalt a diabetológushoz, aki kellő szkepticizmussal fogadott: mit akarok én nála egészségesen. Állítólag a "jobb helyeken" hivatalosan ún.  5-szörös cukrot néznek, nálunk csak "3-szoros"-t csinálnak:1/2, 1, 2 órával a cukoroldat megivása után nézik a vércukorszintet. Nekem 13 volt a legmagasabb, ez a diabetológus szerint semmi, a neten olvasható PCO-s hormonszintek szerint viszont nem jó.

 A párod szerintem a ma Mo.-on elérhető legjobb kezelést kapja: Merckformint. Ezt a nőgy.-ok legtöbbje nem is ismeri!!! Ma MO.-on PCO-ra nincs törzskönyvezve ez a gyógyszer! A szegediek csináltak tavaly(?) egy 9(!) nőn lefolytatott vizsgálatot Merckforminnal és levonták a következtetést, h. PCO kezelésére JAVASOLT!!! Miközben tőlünk nyugatabbra már régen HASZNÁLJÁK!!!

Szóval nagy nehezen kiharcoltam, h. felírják, erre nem tudom szedni mert rendkívül rosszul vagyok tőle, hányinger, szédülés, depresszió, pedig alapvetően vidám lélek vagyok! Már 3-szor futottam neki, de 3 hétnél tovább sosem bírtam. Nektek nincs ilyen gondotok?

Előzmény: inotech (927)
inotech Creative Commons License 2005.12.18 0 0 927

Sziasztok!

 

Furán csinálták a terheléses tesztet?

A feleségemnél is így csinálták. Reggel éhgyomorra vérvétel, - utána megkérdezték hozott-e magával cukrot, amit fel kell oldani? Mondta nem! Erre a válasz: Hát akkor mit akar itt? (No comment Magyarország 21.század!) - cukros lé. Két óra múlva újból vérvétel, és egyből jött a lelet:

" Inzulinrezisztencia, androgén túltengés, PCO gyanu"

Szedi a metformint már két hónapja, diéta (este már csak valami nagyon lájtosat , vagy gyümölcsöt eszik), rendszeres heti kétszeri (Szerintem lehetne háromszori is) sport. Szépen fogyogat. Most itt tartunk.

Természetesen volt nőgyógyinál is. Az UH is kimutatta a PCO-t. Azt mondta a doki, hogy amíg nem jön rendbe a hormonháztartása, addig ne is nagyon akarjunk babát.

 

Ha jól láttam valaki írta lentebb, hogy a nőgyógyászok nem is a metforminnal kezelik a PCO-t hanem hormonokkal.

Hát igen ezért nem nőgyógyászhoz kell menni ezzel, hanem a háziorvoshoz, aki elküld endokrinológiai vizsgálatra. Ott csinálják a terheléses tesztet is.

 

Üdv mindenkinek

 

 

Előzmény: Törölt nick (922)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.17 0 0 926
Szia! Talán azért érzed úgy, hogy megállt az idő, mert meg is állt:) Évekig nem foglalkoztam a témával (konkrétan a szokásos fogigátlót szedtem így nem izgatott a dolog) aztán most, hogy abbahagytam kezdtem el újra foglalkozni vele. Nyár elején még úgy gondoltam, most elkezdek gyógyteát inni és akkor megoldódik a dolog. Tény és való, hogy a mostani állapot ég és föld a fogigátló elkezdési állapothoz képest (akkor már volt, hogy hónapokig nem jött meg, akkor is csak 1 napra most meg 1,5 hónap a max. az is teljesen korrekt menstruációval) de most kezdem látni, hogy tényleg kevés a cickafark tea. Ja igen. PÉ. Eddig ez sem izgatott, tekintettel arra, hogy nem játszott be a babaprojekt. Most viszont úgy döntöttünk, hogy hajrá így már nagyon nem mindegy. Szóval újra elindult az idő:) Egyébként én is már 30 vagyok így elég vicces az a sok ragya. Főleg, hogy fél éve amikor abbahagytam a fogigátlót még teljesen tiszta volt a bőröm. Mondjuk nem panaszkodom, mert a fogigátló szedése előtt már kifejezetten katasztrofális volt a bőröm - most meg van, hogy majdnem teljesen tiszta. Szóval ezért vagyok most teljesen optimista - és mászok bele ismét - és már sokkal mélyebben a témába. Anno a topik nyitásakor ugyanis simán bepánikoltam, hogy akkor ez most a világ vége - csak közben persze háromszor körbefordult velem a világ:) és rájöttem, hogy ez csak egy apróság. Bosszantó, de biztos, hogy megvan az értelme... és az oka.
Előzmény: Rambóka (925)
Rambóka Creative Commons License 2005.12.17 0 0 925

Szia Csakegysokadiknick !

Számomra meglepő, hogy bár te nyitottad ezt a topikot 2 évvel ezelőtt, ugyanakkor azt látom, hogy veled mintha megállt volna az idő. Még csak most kezded el feltenni a kérdéseidet. Csak így tovább!!!

Hőmérőzéssel kapcsolatban:

1. szerkessz egy táblázatot, függőlegesen 35 foktól 1 tized fokonként 37,5-ig (bár nekem eddig 37-ig elég volt) vízszintesen 1. naptól X napig (ez nálam 28, de tudom, hogy nálad ez változó)

2. hőmérő reggel felkelés előtt, nyelv alatt, nem árt, ha tartja az értéket mert az ember(lánya) néha visszaalszik :)

3. naponta gondosan feljegyezni, 30-40 nap után megvizsgálni:

- ha EGY érték körül ingadozó lapos, laposan girbegurba, fogazott akkor valszeg NINCS peteérésed

- ha X napig mondjuk (nálam) 36,4 körül hullámzik, majd egyszercsak hirtelen megugrik és onnantól 36,7 és 36,9 közt ingázik akkor valszeg VAN peteérésed 

(konkrétan csak UH-on lehetne látni)

Persze ez sem 100%, de legalább támpont, én is csak innen tudom,hogy van PÉ-m, bár UH PCO-t igazolt.(Arra a felvetésemre, h. teljesen szabályos 28 napos ciklusaim vannak azt mondta a doki, h. azok csak anovulációs ciklusok. Erre kerestem egy hozzáértőbbet , ő javasolta a hőmérőzést és a Babymark LH tesztet. Így derült ki, h. mégis ovulációs az a fránya ciklus, igaz eleinte a 19. napon volt a PÉ-m, de mostanra már a 14.-en van!!!)

A ragyákkal én is küzdök nekem az állam két oldalán vannak csoportosan meg a nyakamon és a hasamon meg a hátamon-vállamon, nem múlnak el( bár a ciklussal változnak), nagyon tudnak fájni, és igen rondák.

 A hócipőm tele van a tanácsokkal, h. mit kenjek rá "amitől egy csapásra el fognak múlni, tudja kedveském amikor kamaszkoromban én is pattanásos voltam...." én 32 vagyok !!!!

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.17 0 0 924
Szia! Köszi:) Én egyébként már ezer éve hallottam erről a metforminról és a SOTE1-en is anno ezt pedzegette az egyik doki... lehet, hogy pont emiatt bízok meg bennük? (tutira oda fogok egyébként menni első körben). Egyébként meg rájöttem, hogy hülye vagyok és kukába dobhatom a hőmérőzésem eddigi eredményeit:)))) Tudom, ciki, de én soha nem a nyelvem alá tettem a hőmérőt, hanem fölé... ami miatt egyik eredményem se lehetett jó:))) Tegnap kipróbáltam... 3 mérésből 3 eltérő lett, vagy 3-4 tizedes eltérésekkel... minimum. A nyelvem alatt meg megbízható lett. Hja... így jár az, aki még soha nem mért a szájában lázat:))))))))))))) Szóval most újra kezdem a hőmérőzést:) (A párom meg totál hülyének nézett... neki tök egyértelmű volt, hogy én biztos a nyelvem alatt méricskélek:)
Előzmény: mokuskerek666 (923)
mokuskerek666 Creative Commons License 2005.12.17 0 0 923

Szia!

 

Természetgyógyászt sajnos nem tudok ajánlani, én nem ismerek olyat, aki értene ehhez a nyavajához. Amit én tudok róla, azt mind az internetről szedtem össze kb. 1,5 év alatt, illetve amit magamon próbáltam...

 

Szerintem nincs sok értelme inzulinszint mérést csináltatnod. Egyrészt, nehéz lesz olyan dokit találnod, aki megérti, hogy mit akarsz, és megcsinálja neked - ráadásul nőgyógyászaton nem is tudnak ilyet csinálni, úgy tudom, hogy speciális intézmény kell hozzá. Másrészt, az eredmény sem egyértelműen megbízható: már minimális eltérés is utalhat az inzulinrezisztenciára, míg az orvosok, akik ezeket az eredményeket csak a cukorbetegség kiszűrésére nézik, ezekre a minimális eltérésekre csak legyintenek... És amiket leírtál (volt már cukor eltérésed, magas a triglicerid szinted) szerintem egyértelműen ezt indikálják, nagy valószínűséggel nálad is inzulin rezisztencia okozza a problémát. Szerintem sokkal többet tudnál meg egy 3. napi hormon vizsgálatból: amennyiben az LH/FSH arány 1.5 fölött van, akkor PCO-s vagy szinte biztos, és akkor jó eséllyel feltételezhető, hogy inzulinrezisztens is.

 

A nőgyógyászoknak pedig - még ha kifejezetten meddőségre specializálódtak is - általában meg sem fordul a fejében, hogy inzulinrezisztenciát keressenek, azonnal a hormonbombákkal próbálkoznak (rosszabb esetben műtét :( ).

Egyedül a Kaáli intézetben tudom, hogy vannak orvosok, akik a PCO-nál a metforminos kezeléssel próbálkoznak. Persze vannak még orvosok elszórva, akik véletlenül már hallottak a metformin kedvező hatásáról PCOS esetén és alkalmazzák is, de ez ritka. A legtöbb helyen a "hagyományos orvoslásban" hisznek... Ez a metformin még nemzetközi szinten is viszonylag új dolog...

Én sem vagyok kövér egyáltalán, sőt, inkább vékony. a tüneteim a ragyák, hajhullás, és persze a menstruáció hiánya, pé hiánya voltak. És a hormoneredményeim is a PCO-t igazolták. És akiket PCO-sokat én ismerek, nagyobb részük szintén nem elhízott, sőt...

 

A Premenst szerintem egyelőre napi 1-el kezdd, minden reggel éhgyomorra. Én is ezt tettem kb. 1 évvel ezelőtt: a ragyáim jelentősen javultak kb 2-3 hónap alatt, és ismét lett rendszeres menstruációm, pé-vel. 4 hónapja megemeltem az adagot napi 2 szemre (szintén reggel), 2 hónap alatt teljesen megszűntek a ragyáim, és azóta sem jöttek elő.

A többi fű ártani biztos nem árt, nyugodtan iszogasd mindet...

 

Interneten egyébként a barátcserjét meg lehet rendelni az USA-ból, lényegesen ocsóbban (és általában magasabb hatóanyaggal). Vitex-ként, vagy chastetree berry-ként keresd. És szintén az interneten, nagy sokmindent olvashatsz a vitex hatásáról PCOS-sel kapcsolatban, ha beszélsz angolul.

 

Ha a premens és kecskeruta sem segít egyáltalán több hónap alatt sem, akkor én a helyedben felkeresnék egy ehhez a nyavajához kifejezetten értő dokit, és a metforminnal próbálkoznék.

 

Ja, és a minimikroszkópról: én is megvettem annó, de azóta sem tudom használni. Még sosem sikerült pozitív eredményt látnom rajta, még akkor sem, amikor uh-ról és hormon eredményekből is egyértelműen tudtam, hogy most van a pé-m.  Nekem ez nagyon nem jött be. A hőmérőzés viszont egyértelműen bevált.

Hüvelyben (esetleg szájban, de nekem sokkal pontosabb a hüvelyben) kell mérni reggel, még mielőtt kikelnél az ágyból - még pisilni se menj ki. A higanyos hőmérő sokkal megbízhatóbb.  A pontosan azonos időpont az én tapasztalatom szerint kevésbé fontos, nálam 1-2 órás eltérések simán vannak, és az eredményt nem befolyásolják.

van egy web oldal, ahol nagyon jól tudod vezetni a görbét: www.fertilityfriend.com , és sok hasznos tanácsot is találsz. Érdemes itt minden változást, amit megfigyelsz magadon feljegyezni, vagy hogy pl. mikor milyen gyogyit, teát szedsz, iszol, mert néhány hónap múlva már nem fogsz rá emlékezni, és hasznos lehet...

 

Üdv, M.K.

 

Előzmény: Törölt nick (922)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.16 0 0 922

Na futottam néhány kört.

 

Szóval. Holnap elmegyek a gyógyszertárba és veszek Premenst. Akkor külön nem kell majd mellé barátcserje, ha jól értelmezem. Megpróbálok kecskerutafüvet is venni. Abból ha jól értelmeztem, napi 2-4 csészényi kell. Csak azt nem tudom, mennyi teafű kell egy csészébe. Ezek mellé nem tudom, kell-e a palástfű-cickafark tea. A palástfű egyébként meg jónak tűnik, mert elvileg erősíti a méhet...

 

Arra is rájöttem, hogy nálam valahogy nagyon furán csinálták a terheléses vércukrot. Itattak velem egy cukros löttyöt és 1 óra múlva levették a vért és ennyi. Ehhez képest másoknál 4* is vesznek vért egy cukros löttyre... ha valóban az inzulinrezisztenciára kíváncsiak. Ja igen. Nekem is állandóan magas a trigliceridszintem, amit az orvosok általában annyival intéznek el, hogy ne egyek annyi zsíros dolgot és húst (majdhogynem vega vagyok, hetente jó, ha 1-2 alkalommal eszek nagyon minimális pipihúst vagy halat, zsírosat meg szerintem soha nem eszek... se rántott dolgokat se hasonlót) egyébként meg nem tudnak vele semmit se kezdeni (a koleszterinem normális).

 

Hétfőn felhívom a SOTE 1-et és leegyeztetek velük egy időpontot. A lényeg, hogy a kezemben legyen egy beutaló vérvételre ha megjön a menstruációm - a 3. napi spéci vérvétel miatt.

 

Köszi mégegyszer:) (Ha esetleg lenne még tipped, akkor megköszönném:) Ja igen... a lombikbaba.com-os oldalt ahol PCOS-s cikkgyűjtemény van elolvastam és kifejezetten hasznosnak és érdekesnek találtam.)

Előzmény: mokuskerek666 (918)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.16 0 0 921
Ja igen. azt is megköszönném, ha ajánlanál egy olyan természetgyógyászt, aki ért a PCO-hoz is. (Most egy olyannál voltam, aki elvileg nagyon tuti és nagy név... ráadásul tanítja is a természetgyógyászatot...  de még nem köteleztem el magam mellette:))))
Előzmény: mokuskerek666 (918)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.16 0 0 920
Ja igen. Megkérdezhetném, Te honnan szerzed a barátcserjét stb.? Nekem az szokott lenni a legnagyobb problémám, hogy kevés gyógyszertár tart ilyen dolgokat. Még a palástfűért is futkosnom kell sokszor, pedig az elég általános gyógynövény. (na meg az adagolásuk) 
Előzmény: mokuskerek666 (918)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.16 0 0 919

Szia!

 

Köszönöm szépen a választ. Bevallom, az utóbbi időben ez volt a leghasznosabb + leginkább ösztönző:)

 

Már kezdem kapisgálni akkor, hogy mit kell nézni a PÉ-nél... Na mindegy, én ma amúgy is feladtam a hőmérőzést:) Vettem helyette valami mini mikroszkópos izét ami állítólag 90%-ra megmondja, történik-e valami. Izgi:) (hja... miután ma megint 36 fok volt a hőmérsékletem... egyszóval ugrál...)

 

Persze egyértelmű, hogy újabb kivizsgálás kell (a néhány évvel ezelőtti elavult).

 

Természetgyógyász: Hát szerintem igaza volt. Pontosan látta, mi a legnagyobb baj.. a PCO pedig amellett hátrasorolódott. Nem véletlen, hogy nálam is az lett az utolsó(hja... az elmúlt kb. 1,5-2 hónap a gócpontként működő fogaim -3db. egymás melletti!!!- rendbehozásáról szólt). Egyébként ő is pont azt mondta, hogy a palástfüves tea nagyon kevés lesz.

 

Szóval ami miatt odamentem hozzá az egy zsák ragya volt a nyakamon és a homlokomon. Ja, meg az is baj volt, hogy a nyelvem állandóan lepedékes volt. És egyik sem a PCO tünete sajna (na jó, a hajlam az valszeg tényleg az... de az, hogy az arcom közepén stb. nem volt lényegében semmi, az elég fura volt...)... Mondjuk az általa felírt dolgokat még nem vettem meg (nem volt rá időm) de elkezdtem inni egy teát ami után 1 héten belül elkezdett eltűnni a már vagy egy éve eltűntethetetlen lepedék stb. A homlokom is szépen tisztul és a nyakam is kezd OK lenni. (Az arcomon meg most már tényleg kevesebb a ragya... bár ez össze-vissza hullámzik... de az már tényleg a PCO miatt van és a tea amit iszok azzal semmit sem tud kezdeni: )

 

Szóval most kezdem érezni, hogy talán végre helyrerázódik a szervezetem.

 

Most jöhet a második kör: a PCO:)

 

Cukor probléma: hát nem tudom...  tényleg.... a hagyományos PCO-nak nem az elhízás az egyik tünete? Hát... én lehet, hogy nem vagyok nádszálkarcsú, de azért kövér sem... talán:) (na jó... 2 kiló plusz számít?:)

 

A kecskeruta tippet köszönöm szépen! Max. hétfőn be is szerzem:))))) (legalábbis megpróbálom...)

 

Ja igen. A hajam amióta rendbeszedték a fogaimat, teljesen rendbe jött. Hála a jó égnek:))))) A körmeim sem töredeznek már és fáradt sem vagyok állandóan. Jippiii:)

 

Egyébként azt a mai napig sem értem, hogy anno miért nem néztek utána az orvosok, hogy van-e inzulinrezisztenciám... Én kértem egyszer egy terheléses vércukorszintet de az eredmény láttán (az kicsit magasabb volt, mint kellett volna) csak legyintettek...

 

Mondjuk most, hogy kezdem érezni a javulást, már könnyebb lesz a PCO miatt is lépni... (ld. semmi értelme nem lett volna akármibe is belevágni, ha úgy éreztem, valami nagyon nincs nálam rendben... )

 

Azért sajnálom ezt a PÉ dolgot:( Már kezdtem magam beleélni:(

 

Na innen szép nyerni:))

 

Köszi mégegyszer a tippeket!

Előzmény: mokuskerek666 (918)
mokuskerek666 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 918

Csakegysokadnick!

 

A hőgőrbéd alapján én nem mondanám, hogy volt pé-d. (persze lehet, de a hődből erre nem lehet következtetni...). Egy normális ciklusban úgy kéne kinéznie, hogy a pé napja utáni napon 2-4 tizedfokot emelkedik, és ez a megemelkedett hő marad egészen a menstruációig. Az 1-2-3 napos kiugrások semmit nem jelentenek, vagyis inkább azt, hogy még nem volt pé. Mert az emelkedés után általában stabilabb szokott lenni, mint előtte, mint előtte... Az nlc café-n egy szakértő nőgyógyász blogjában olvashatsz a hőgőrbe vezetéséről, értelmezéséről...

 

Amit a természetgyógyászodról illetve véleményéről írsz, kicsit szkeptikus vagyok. Szerintem ha tényleg PCO-s vagy, akkor a tüneteidet elég valószínű, hogy az okozza, nem pedig mindenféle gyomor és tüdő nyavaja... Nekem is elég ragyás volt az arcom/hátam, tuti a PCO-tól, és bárhol képes volt a ragya megjelenni - nem válogatott az arcom egyes területei között... :)

A cickafarkfű/palástfű keverék pedig PCO-ra édeskevés. Az kisebb menstruációs problémák esetén segíthet, de a PCOS egy sokkal komplexebb, bonyolultabb dolog.

 

És nem azt akarom mondani, hogy rohanj nőgyógyászhoz és tömjenek tele hormonnal - ezzel én sem értek egyet. De a gyógyteák ivása elég minimális valószínűséggel fogja a problémádat megoldani.

 

Amennyiben korábban volt cukor-problémád, az elég valószínűvé teszi, hogy inzulinrezisztencia okozza a PCO-dat. Az, hogy a második alkalommal már tökéletes volt a cukor értéked, nem azt jelenti, hogy a méz rendberakta - talán minimálisat javított rajta - hanem azt, hogy az inzulinrezisztenciát a szervezeted még jól tudja kezelni (ebben segíthetett a méz), ezért cukorproblémád nincs. Viszont az inzulinszint a véredben valószínűleg magasabb, mint kellene, és ez borítja fel a petefészek működését. Az inzulinszinted pedig mézzel nem tudod csökkenteni.

 

Az inzulinrezisztenciára a legkézenfekvőbb megoldás a metformin - ez nem hormon, hanem a sejtek inzulin érzékenységére ható készítmény. Hatóanyagát egy gyógynövény hatóanyaga alapján fejlesztették ki (nem a növényből nyerik, kémiailag állítják elő a hatóanyagot). A gyógynövény a kecskeruta (galega officialis), cukorbetegek használják. Ha nem akarod szedni a metformint, akkor is érdemes lehet megpróbálni a kecskerutát - ez teaként készítendő.

Emellett még PCOS-ra hasznos szer lehet a barátcserje (vitex agnus castus) - ez is egy gyógynövény, a hormonális egyensúlyt segít visszaállítani. Ez alkoholos kivonatban, vagy tablettában kapható. Pl. a PreMens tabletta hatóanyaga a barátcserje - de sajnos nem olcsó, és lehetséges, hogy dupla adagra is szükség van belőle. Külföldről (pl. internet) jóval olcsóbban beszerezhető.

Kifejezeten a PCO okozta ragyákra és hajhullásra lehet jó az amerikai törpepálma termés (saw palmetto), szintén tablettában vagy alkoholos kivonatban - itthon még nem találtam, külföldön viszont nagyon elterjedt...

 

Még segíthet  a pé beindításában az Aviva torna, illetve akkupunktúra, de ezekről sokat nem tudok.

 

A fentiek - véleményem szerint - sokkal többet tudnának segíteni PCO-don és egyéb tüneteiden, mint a cickafark tea. És amennyiben ezeket a növényeket a természetgyógyászod még esetleg nem említette, akkor szerintem a PCO-val kapcsolatban nem igazán van a helyzet magaslatán. Persze egyébként nem akarom megbántani, biztosan nagyon ért a természegyógyászathoz, de ez a PCOs egy elég speciális nyavaja, az általánosan menstruációs problémákra ajánlott füvek semmit nem érnek, mivel a probléma gyökerét, az inzulinrezisztenciát nem oldják meg...

 

Bocs, hogy ennyire hosszú lettem. Elég sokat foglalkoztam már a témával, és kicsit megdöbbentett, amit a természetgyógyászod mond, ezért írtam le.

 

Üdv, M.K.

Előzmény: Törölt nick (917)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.16 0 0 917

Na gondoltam bejelentkezek... szóval a ragya-helyzet azt hiszem javul, iszogatok egy gyógyteát ami talán helyrepakolja a ragyákat a nyakamon. Talán műxik, mert ragya már elég kevés van, inkább csak az előzők nyomai rontják az összképet...

 

Szóval a helyzet rosszabb is lehetne.

 

A palástfű-cickafark gyógyteát most is iszom... remélem, használni fog.

 

Amiben viszont ki szeretném kérni a véleményeteket (hátha vannak itt tapasztaltak).

 

Volt egy fura érzésem (hüvelyváladék alapján), hogy szerintem peteérésem lesz - ezért elkezdtem hőmérőzni. Az eredmények:

A fura érzés napján: 35,7. Utána: 35,7 - 35,6 - 35,9 - 36 - 35,9 - 35,6 - --- 35,7 - 35,7 - 36,0 - 35,7

 

Na eddig jutottam... ez normális? (A 36 napján a mérés előtt vagy 1/4 óráig félálomban kómáztam, szerintem az is 35,7 körül lett volna...) A sok vonal utáni héten meg (ez a mostani) meg kb. 1,5 órával korábban keltem, mint az előző héten... de az úgy tűnik, semmit se befolyásolt. Jövő héten megint úgy kelek majd, mint az első mérési héten... akkor talán érdekesebb lesz a dolog. A ma reggelit nem tudom, mert nem néztem meg (hja... szerencsére a hőmérő tárolja az ucsó mérési értéket, így azt esténként szoktam leírni:)

 

Ja igen. Valszeg rossz a hőmérő alapjárata, mert ilyen értékekkel már rég ki kellett volna hülnöm:)))) Ja.

 

Szerintem ez peteérés volt... vagy csak annyira azt akartam, hogy felmenjen a hőmérséklet, hogy felment? (vagy nem is kellett volna felmennie?)

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.05 0 0 916

Hm. A természetgyógyász szerint a problémáimnak max. 5%-a a PCO és ha megoldjuk a többit, ez is megoldódik... hiszek neki:)

 

(ld. az arcomat elnézve egyetlen olyan helyen sincs pattanás, ami a petefészekre utalna. A belekre és tüdőre utaló helyeken viszont van dögivel) A héten összeszedek mindent amit mondott és elkezdem kikúrálni magam. (És adott egy csillagos ötöst amiért cickafark - palástfű keveréket iszogattam mostanában:)

inotech Creative Commons License 2005.11.08 0 0 915

Gratulálok a babához!!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat!

Most mennénk UH-ra (mármint a PCO-val kapcsolatban), de mivel megjött neki, ezért alnapoltunk a vizsgálatot.

 

Üdv mindenkinek!

Előzmény: SpArKiE (914)
SpArKiE Creative Commons License 2005.11.06 0 0 914
Szia!
Nálam is inzulinrezisztanciát állapítottak meg többek között. KB fél évig szedtem a metformint, és szépen fokozatosan javult a hormonképem. Abban a hónapban, amikor UH-val kezdtük volna követni a ciklust, babás lettem, azóta meg is született a fiam.
Szóval a metformin nem zárja ki a teherbeesést :)
Előzmény: inotech (908)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.30 0 0 913

Hát semmi tünet nem volt... hacsak az nem, hogy állandóan be volt gyulladva a hólyagom - ami a dokik szerint a hólyagra (vajon hogy? ;oDD) felkenődött candida gomba miatt volt - ami a hajszálnyival magasabb cukor következménye is lehetett. Igaz, azóta már olyat is olvastam, hogy pont fordítva van a dolog - a candida gomba termeli a cukrot... ami (a gomba) viszont 100%, hogy összefüggésben volt a bogyóval...

 

Egyébként én semmi(!!!) tünetét nem produkáltam a magasabb cukornak... nem voltam szomjasabb vagy hasonló. Csak a labor mutata ki - de tényleg csak hajszálnyi volt az eltérés. Szóval én a gombával -és a bogyóval- tudnám leginkább összefüggésbe hozni a dolgot.

 

Ja. A hajhullásom viszont amit a PCO-nak tulajdonítottam úgy tűnik, hogy a jelenleg gyökérkezelés alatt álló gyulladt fogam miatt van. A dokinő legutóbb azt mondta, hogy elég durván be van gyulladva és már a csontot is érinti a dolog - valszeg ezért van annyi ragya a nyakamon (ami szokatlan, mert az arcom szerintem már egész tűrhető) és ezért is hullik elég durván a hajam...

 

Szóval én csak annyit tudok, hogy semmi sem az, aminek látszik:)

 

Kíváncsian várom, mi lesz, ha helyrepakolják a fogam és magához tér a szervezetem...

 

(ja... megjönni meg megint nem akar...)

Előzmény: zsuzsahd (912)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.10.29 0 0 912
"Nálam akkor gubanc volt a sima cukrommal is"

Es ez hogy derult ki, volt valami tuneted, rosszullet vagy ilyesmi, vagy csak veletlenul jottek ra? Lehet, h. nekem is van, csak eddig derult ki?
Előzmény: Törölt nick (911)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.28 0 0 911

Én 3-4 éve külön kértem terheléses vércukor vizsgálatot is (akárki adhat rá beutalót!).

 

Nálam akkor gubanc volt a sima cukrommal is (ok, semmi kritikus, csak kicsit magasabb volt, mint kellett volna) és akkor nekem a terheléses is magasabb volt (az se kritikusan, de a határértéket asszem meghaladta). A dokik persze egy szót se szóltak erre. 

 

Utána átálltam a mézre és a legutóbbi cukrom már tökéletes volt... a terhelésest nem nézettem meg azóta.

 

Ha jól tudom, az inzulinrezisztancia esetében a terheléses szokott magasabb lenni...

Előzmény: zsuzsahd (910)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.10.28 0 0 910
Szia!

Igen, ultrahang kell ahhoz, hogy biztosan meg tudjak mondani, hiszen kulonben nem latszik, hogy _P_oly _C_isztas-e az _O_varium. Es nem, nem feltetlenul igaz, hogy "ugysem jon ossze". Gyakran vannak ilyen problemak PCOS-nal, de nem mindig. Nekem ezt mondta a doki, aki diagnosztizalt, es igaza is lett, nekem ezzel szerencsere nem volt gondom.
Gondolom, elobb-utobb kideriti(te)k, van-e peteerese.
A tobbiek majd biztos irnak a lehetseges kezelesekrol, ehhez sajnos (vagy szerencsere) nem ertek.

Kedves tobbiek, nalatok vizsgaltak inzulinrezisztenciat? Mert nalam nem, csak tesztoszteront es tarsait, ez most meglep. Vagy kell valami extra tunet ahhoz, hogy kivizsgaljak?
Előzmény: inotech (908)
inotech Creative Commons License 2005.10.27 0 0 909

Pontosítanék!

 

Nem nyárra szeretnénk a babát, hanem csak szeretnénk addig utba indítani.

Előzmény: inotech (908)
inotech Creative Commons License 2005.10.27 0 0 908

Sziasztok! Segítséget kérnék!

 

A rövid történet a következő:

A feleségem elment a dokihoz, hogy mostanában egyre jobban hízik. Háziorvos után endokrinonólus, cukorterhelés, vérvétel, majd jött a véleményezés, hogy PCO szindróma, androgén túltermelés, inzulin rezisztencia. Felírtak neki metformint, diétát, és rendszeres mozgást. Három hónap múlva új vizsgálat.

Mit jelent ez az egész?

Jövő nyárra szeretnénk babát. Ezt ilyenkor el kell felejteni, mert úgysem jön össze, vagy ilyenkor ezt nem is szabad erőltetni?

Ultrahangon még nem volt, csak cukorterhelésen, és vérvételen. Ebből már lehet tutira tudni, hogy PCO vagy az is lehet, hogy csak a rezisztencia áll fent. Vagy a kettő mindenféleképpen együtt jár?

 

Ultrahangra kötelező (vagy legalább ajánlatos) ilyenkor menni?

 

Köszi előre is

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.24 0 0 907

:(((( Na majd legközelebb... előbb vagy utóbb úgyis sikerülni fog:) (és inkább előbb).. szóval hajrá:))))))

 

Én egyébként megvagyok, épp azon filózok, hogy el kéne kúsznom kivizsgálásokra csak nem tudom mikor és kihez... asszem kiderítem és elindítom a dolgot (mármint, hogy ezen kívül minden rendben van-e velem...)

 

Most ráadásul kipurcant a fogam is és hetekig is eltart a kezelése (sima töméscsere volt amiből hála az "ügyes" dokinak, végül gyökérkezelés lesz... persze egy másik dokinál). Azt viszont nem sikerült megtudnom, hogy ez okozhatja-e, hogy az utóbbi 2 hónapban elkezdett hullani a hajam amit eddig a PCO számlájára írtam (na nem feltűnően, a fejemen legalábbis nem látszik, a mindenhol megtalálható hajszálaim viszont nagyon is látszanak és zavaróak)

 

Ja... és még az amalgám töméseimet is ki kellene cseréltetnem (2 db van) amit ha jól tudom 3 havonta lehet csak megcsináltatni - méregtelenítés mellett... hát nem tudom... ez a hülye gyökérkezelés alaposan bekavart... (ld. most mindent feltúrok, ami esetleg okozhatja a PCOs dolgokat vagy amik ronthatnak rajta)

 

Igazából az is fura, hogy az arcomon alig vannak durván feltűnő ragyák (az az egy-kettő ami van meg korrektorral elég jól eltűntethető) a nyakam viszont elég csúnya... tök fura... nem? Ha jól tudom, a petefészek zavarai az arcon és nem a nyakon szoktak pattanásokat kreálni... (na jó... ezt azért egy jó kis garbó remekül orvosolja...)

 

A cickafark teát szorgalmasan iszogatom, valszeg az is sokat jelent....

 

Ja.. elvileg honlap kéne megjönnie de eddig semmi nyomát nem látom az azt megelőző dolgoknak... hja...

Előzmény: dzsemko78 (906)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.10.23 0 0 906
Sziatok!



Sajna rosszak a hirek. Nem sikerált.
Nem is nagyon reménykedtem, mert valahiogy nem tudtam elhinni , hogy terhes legyek.
Mondjuk sok minden összejött azon a héten ugyhogy sokat stresszeltem.
A legközelebbin tuitti hogy csak pihenni fogok.
Veletek mi van???
Nem nagyon irunk egymásnak, nem:???
Mondjuk nekem most nem mindig van netem
Előzmény: Törölt nick (905)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.12 0 0 905
tényleg... jövő hét van:)
Előzmény: dzsemko78 (901)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.12 0 0 904

dzsemko,

 

nagy drukkok a sikeres inszemhez!! Remelem, a jovo heten (illetve mar ezen a heten) jo hirrel jossz majd:))!!

Előzmény: dzsemko78 (901)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.12 0 0 903
tényleg... nem tudja valaki, hogy a ragyák megjelenési helye mire utal? (ld. amit lejjebb is írtam... egyszerűen azt sem tudom, mire keressek rá a guglin)
Előzmény: Törölt nick (902)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.12 0 0 902
Skacok... tele a nyakam ragyával... az arcom viszont a homlokom és a halántkom kivételével OK. Ki érti ezt... ha jól emlékszem, a nyak a stressz miatt van... a petefészek meg valahol az arc közepén... de ez akkor is petefészek:)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 901
Sziatok Túlvagyok az első Insemináción, nem volt rossz sőt azt hittem rosszabb lesz. Remélem több nem lesz. Az eredmény a jövő héten lesz meg , majd megirom Akinek volt inseminácioja!!! Nektek is nagyon fáj végig a cicitek??? Nekem majd kleszakad.Nem tudok hason feküdni.
Előzmény: Törölt nick (898)
mel_75 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 900
én ezekről nem tudtam, és csak példaként említettem a nevét. van még pár weboldal, ahol vannak ilyen szakértők, lehet keresgélni... :)
Előzmény: Törölt nick (898)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.04 0 0 899

csakegysokadiknick,

 

reszben egyetertek, de inkabb az a baj, Mr. Spock-kal, hogy nem valogatta meg kellokeppen a segitoit...:(

 

Aszonta, hogy a gomba psziches eredetu?? nemaaar, ez kemeny...akkor gondolom az en hokozi barnazasom is az:(

Előzmény: Törölt nick (898)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.04 0 0 898

Mr. Spockról csak annyit, hogy szerinte a fogamzásgátlónak semmi mellékhatása -az állandóan visszatérő gomba stb. stb. meg pszichés eredetű.

 

No comment:(

Előzmény: mel_75 (897)
mel_75 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 897

szerintem mindenki bízik az orvosában, egészen addig amig nem kezd el informálódni akár másoktól, akár az interneten... :) ez nem baj! de ha már nem bízol meg benne 100%-ig, akkor lehet  hogy érdemes más véleményt is keresni. Akár Mr Spockot is megkérdezheted a Velveten. akkor nem kell lelet, csak összefoglalod pár mondatban a történetet.

Ne legyél pesszimista, egyáltalán nem rosszak az esélyeitek! :)

Előzmény: hnicky (895)
mel_75 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 896
nála ezek szerint minden ok. :)
Előzmény: hnicky (894)
hnicky Creative Commons License 2005.10.04 0 0 895

Szó sincs arról, hogy nem szeretném tudni a véleményeteket, és nem kérnék a tanácsaitokból. Bocs ha ezt sugalta volna az írásom.

Én olyan ember vagyok aki rendesen eljár orvosokhoz ha kell, és megbízom bennük. Lehet hogy túl naív vagyok.

Előzmény: mel_75 (892)
hnicky Creative Commons License 2005.10.04 0 0 894

Kivizsgálták a féjemet is természetesen.

Leletek nincsenek a kezemben.

 

Előzmény: mel_75 (892)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.10.04 0 0 893
Ja, hogy stimulal, csak massal? Az mas, akkor ezt felreertettuk. (Tenyleg nem ertek hozza, de ezt miert csinaljak masfajta gyogyszerrel, ill. egy ilyen stimulacio utan miert nem lehet "normalisan" probalkozni adott idoben? Errol tudsz valamit?)
Es persze, ha a rendszeres a ciklusod, tenyleg folosleges lehet homerozni, anelkul is tudjatok, kb. mikor varhato a peteeres (lehet, hogy nem pont a 14 nap korul, de ezt biztos kitapasztaltad mar a mikroszkoppal). Nekem nagyon nem rendszeres, ugyhogy egeszen mas helyzet.
Előzmény: hnicky (891)
mel_75 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 892

Hosszas gondolkodás és keresgélés után döntöttem ennél a meddőségi centrumnál, ahol TB alapon mennek a vizsgálatok, kivéve az ultrahangos átjárhatóságit.

Egy hónap alatt meg is lett minden eredmény, elég flottul mentek a dolgok.

Én nem szeretnék több orvoshoz elmenni,   nem szeretném újra kezdeni a vizsgálatokat, örülök, hogy túl vagyunk rajta.

 

ha ezt így eldöntötted már, akkor szerintem mi itt már nem nagyon rúghatunk labdába a tanácsainkkal. (de legalább itt kibeszéled magadból ami nyomaszt, és megkönnyebbülsz, ami jó! :o))

Bár szerintem ha kikérnéd más doki véleményét, az nem jár azzal, hogy újra kell kezdeni a vizsgálatokat. gondolom a leleteid megvannak, nem? akár itt a neten is találhatsz dokit, aki online válaszol neked a kérdéseidre.

A párodat vizsgálták már? tudomásom szerint inszem előtt átjárhatóságit csinálnak, és az előtt a férfit mindenképpen megvizsgálják. bár lehet, hogy ahova te jársz, ott más a menetrend. egyébként melyik meddőségi központba jársz?

Előzmény: hnicky (891)
hnicky Creative Commons License 2005.10.04 0 0 891

Igen a hőmérőzés távol áll tőlem, és mindig elfelejtem. Meg így minden nap az lenne a fejemben amit el akarok felejteni, és ez stresszelne.

Az együttléteket próbáljuk a azokra a napokra koncentrálni, amikor az esetleges peteérés van, és talán ez is elég. Azért gondoltam így, mert eddig másfél évig abban éltem, hogy figyeltem így vagy úgy, hogy mikor van peteérés, és mégsem jött össze.

Most megpróbálom elengedni magam. Az a célom, hogy amennyire lehet, ne gondoljak rá.

Az orvos engem is elgondolkodtatott. Első érzés ami hatalmába kerített az a csalódás volt. Csalódtam, hogy nem ír fel nekem bogyókat, pedig arra készültem. Tudom én is hogy lehet figyelni a peteérés alakulását több módon is.

De azt is olvastam, hogy ebben az esetben ötbőlből négy nőnek lesz peteérése, míg az inszeminációra készítő gyógyszernél száz százalékos a peteérés. Lehet hogy a doki nem akarja húzni az időt kisérletezgetéssel. Nem akarom védeni, csak próbálom más oldalrol megközelíteni a dolgot.

Hosszas gondolkodás és keresgélés után döntöttem ennél a meddőségi centrumnál, ahol TB alapon mennek a vizsgálatok, kivéve az ultrahangos átjárhatóságit.

Egy hónap alatt meg is lett minden eredmény, elég flottul mentek a dolgok.

Én nem szeretnék több orvoshoz elmenni,   nem szeretném újra kezdeni a vizsgálatokat, örülök, hogy túl vagyunk rajta.

 

zsuzsahd Creative Commons License 2005.10.04 0 0 890
Hat ez tenyleg nagyon fura hozzaallas a dokidtol... Bennem is egybol az merult fel, ami az elozo hozzaszoloban, hogy biztos-e, hogy ez a megfelelo doki? :-( Es tenyleg, hogy kepzelte az inszemet, ha nem stimulacioval??? Ilyen nincs! Nekem gyanus, hogy valami erdek fuzi az inszemhez - nem?

A 3-4 peteeres felevente az tok jo! De megjegyzem, a mikroszkop onmagaban nem nagyon megbizhato, tobb okbol is. Ha tutira latni akarod, mi a helyzet, erdemes lehet homerovel is megtamogatni. Persze pszichologiai szempontbol, ha stresszelos vagy, lehet, hogy ez nem hasznalna, de az is lehet, hogy igen, ezt csak te tudod eldonteni. En ezt hasznalom/tam es nekem tok jo volt, hogy tudtam, mi az abra, es pont ezert soha nem aggodtam termekenysegi kerdesek miatt, diagnozis ide vagy oda.
Előzmény: hnicky (888)
mel_75 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 889

hát a dokid hozzáállása meglehetősen érdekes. lehet, hogy érdemes lenne egy másikat felkeresni és kikérni a véleményét.

Ilyen esetben ugyanis első lépésben általában a peteérést szokták gyógyszeresen segíteni és időzíteni az együttlétet. A peteérést egyébként ultrahanggal kiválóan lehet követni, kétnaponta szokták nézni. Ja és inszemnél is stimulálják a peteérést, szóval végképp nem értem a dokid...

 

Hogyan lehet lekattanni a baba témáról? szerintem senki nem fog neked épkézláb tanácsot adni ezzel kapcsolatban.(azokon kívül, amit leírtál...) Sajnos magadban kell lejátszani ezt a meccset. De ha depresszióra vagy hajlamos, akkor lehet, hogy tényleg érdemes lenne pszichológushoz járni. Nem pszichiáterhez, mert az elintéz egy gyógyszerrel, a pszichológus az aki beszélget veled, és megpróbál a probléma mélyére ásni... Lehet, hogy sokat tudna oldani néhány ilyen beszélgetés a görcsösségeden. Esetleg egy jó kineziológussal is érdemes próbálkozni.

Előzmény: hnicky (888)
hnicky Creative Commons License 2005.10.04 0 0 888

Sziasztok!

A doki azt mondta, hogy várhatunk néhány hónapot az inszeminációig, de javasolja, hogy minél hamarabb csináljuk meg. Kérdeztem, hogy nem lehet-e gyógyszeresen elősegíteni a peteérést- erre Ő : háziorvosi módszernek tartja, mert nem lehet annyira figyelemmel kisérni a változásokat, Ő nem alkalmazza.

Peteérésemet eddig kis mikroszkóppal figyeltem(nyálból páfrányos-e a képe), és úgy vettem észre, hogy talán egy félévben három- négy alkalommal volt. Ezt nem veséztük ki a dokival, nem is kérdezte, csak annyit kérdezett, hogy nincs-e gondom a menstruációval. Mondtam, hogy nincs gond időben mindig megjön.

A stressz sajnos sokszor elfog, mert pánikolok, hogy még nincs gyerekem pedig már mindenkinek a környezetemben van.Tudom ez a legrosszabb, küzdök ellene rendesen, jógázom, tornázom,hastáncolok, hogy eltereljem a figyelmemet. Ördögi körben vagyok úgy érzem. Hitegetem magamat azzal, hogy kivizsgáltattuk magunkat, most már minden rendben lesz, és pár hónap múlva megfogan a baba.

Próbálom optimistán felfogni a helyzetet, csak nagyon nehéz. Nem szeretnék pszihológushoz járni, mert biztos csak gyógyszert írna fel, azt meg nem szabad szedni ilyenkor. Elkér egy csomó pénzt a beszélgetésért, és csak jobban idegesít.

Pár éve jártam már, és akkor kaptam antidepresszánst, jól is lettem fél év után.

Most megint hasonlóak a tünetek, bár jobban tudom kezelni, hozzáteszem megállapították, hogy genetikailag hajlamos vagyok a stresszre.Tesómnak is van, és kiderült, hogy Anyukámon is kijött egyszer.

Nem is fárasztalak benneteket ezzel .

Ha valaki tud tanácsot adni, hogy lehet nem foglalkozni azzal, hogy gyereket akarok, kérem írjon tanácsot.

Köszi

manojoe Creative Commons License 2005.10.03 0 0 887

A PCO kontra stressz témához csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nemcsak a mindennapos stressz, hanem egyéb megoldatlan pszichológiai problémák is okozhatnak meddőséget, akár PCO formájában is. Ezt nevezik funkcionális meddőségnek: például ha egy nőnek fenntartásai vannak az anyai szereppel, de nem meri magának bevallani, vagy nem dolgozza fel lelkileg, az agya "letiltja" a gyermekvállalást.

Nálam is PCO-t diagnosztizáltak, de nem egyértelmű PCO-t, csak a policisztás petefészket és a tüszőérési elégtelenséget. A klasszikus tünetek nem álltak fenn, a hormonprofil is ugyancsak határeset volt. Aztán némi orvosi rásegítéssel megszületett a kisfiam és ez felért egy hormonális - és lelki - nagytakarítással. A ciklusom nagykönyv szerint jelentkezett a tej elapadása után 3 héttel és azóta órát lehet hozzá igazítani. Az egy éves kontrollvizsgálaton a doki azt mondta, olyan tökéletes minden a méhem körül, hogy ennél már nem is lehetne jobb (a vizsgálat idején épp egy nagykönyv szerinti peteérésem volt :)). mintha sose lettem volna "beteg".

 

valahogy mindig azzal magyarázom a történteket, hogy lelkileg csak a kész helyzetben értem meg az anyaságra - és ezután lettem termékeny.

Jobb későn, mint soha, nem igaz? :)

Előzmény: mel_75 (886)
mel_75 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 886

Szia!

 

szerintem neked is hasonló lehet a problémád, mint nekem volt. Ami neked van az valószínűleg nem a PCO szindróma (ez egy kicsit összetettebb dolog...), hanem csupán policisztás lett a petefészked a sok meg nem ért tüsző miatt. Nálam ez a magas prolaktin szint miatt volt, ami pedig a sok stressz következtében nőtt meg, amit annakidején téltem.

azóta nálam rendeződtek a hormonok, mostmár van peteérésem, bár még nem estem teherbe. szerintem ne keseredj el, a hormonháztartásodat biztosan rendbe tudják tenni. kaptál valamilyen gyógyszert?

Előzmény: hnicky (882)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.10.03 0 0 885

Akárki akármit is mond, de a pco nagyon gyakran a stressz miatt alakul ki. Érdekes módon a fiziai munkásnők és az alacsony iskolázottságúaknál nagyon ritka. Mert nem agyalnak állandóan, hanem mással vannak elfoglalva. Ez az igazság, a pco egy civilizációs ártalom.

A pco egyébként nem egyenlő a meddőséggel, csak megnehezíti a teherbeesést, vígan lehet valaki spontán terhes pco mellett is!!! Pláne ha olyan időszaka van, amikor nem ezzel foglalkozik, nota bene éppen inkább azon izgul, hogy "jaj nagyon szeretnék gyereket, de most éppen egy fél évig nem alkalmas..."

Előzmény: dzsemko78 (879)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.10.03 0 0 884
Van ilyen is, olyan is. Ja, hogy mar regebb ota probalkoztok. Akkor OK, hogy elobb-utobb kezeles, ha nincs spontan baba. A "nem mindig van peteeres" pontosan mit jelent (milyen gyakran van) es hogy derult ki? Homeroztetek/palcikaztatok meg ilyesmi? Ha neha van, az azert jo. Tudod, hogy kb. hanyszor volt ovulacio mondjuk az utobbi egy evben? Peteeres szempontjabol nyomon kovetett ciklusbol dokik 6-ot szoktak mondani, hogy erdemes spontan kivarni, mielott barmi. Na persze, ha felevente van egy, akkor talan tenyleg erdemes inkabb elebe menni a dolgoknak. :-)
Előzmény: hnicky (883)
hnicky Creative Commons License 2005.10.03 0 0 883
Ja azt nem is tudom, hogy mindkét petefészkemben van-e ciszta, vagy csak egyikbe. Hogy szokott ez lenni egyáltalán? Ki tudja?
hnicky Creative Commons License 2005.10.03 0 0 882

Szia Zsuzsa!

Nekem úgy derült ki, hogy már másfél éve szeretnénk babát. Két éve volt egy spontán vetélésem, de még  nagyon az elején. Szóval most rávettük magunkat a kivizsgálásra, és ott derült ki a hormon erdeményekből, hogy nem mindig van ovulációm, illetve az ultrahangon látszódott, hogy a petefészekben ott vannak a kis ciszták(persze én nem sokat láttam ebből, mint laikus).

Most adtunk magunknak három hónapot, hátha összejön simán.

Ha nem akkor megyek inszeminációra.

Jó lenne ha nekem is lenne szerencsém, mint Neked.

Előzmény: zsuzsahd (881)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.10.02 0 0 881
Hogy derult ki a PCO? Ha visszaolvasol, latni fogod, hogy sok esetben ezt mondjak a dokik, pedig vagy nem is az, vagy csak enyhebb forma, ami a termekenyseget nem befolyasolja. Probalkoztatok mar a babaval? Szerintem addig nem erdemes kezelesekbe belevagni, amig nem probalkoztok spontan minimum fel evig (hivatalosan alaphelyzetben 1 ev sikertelen probalkozas szukseges, mielott barmi). Ha mindig megjon, az jo jel.
Ja, es igen, pl. nekem is spontan lett a babam, a diagnozis utan 2 honappal, osszesen masodik probalkozasra. :-)
Előzmény: hnicky (880)
hnicky Creative Commons License 2005.09.30 0 0 880

Szisztok!

A héten tudtam meg, hogy nekem is pco-m van. Inszeminációt javasolt a doki.

Van remény azért még természetesen próbálkozni? Nekem mindig van mensim.

Mondjuk az arcbörömmel mindig gondom van.

 

dzsemko78 Creative Commons License 2005.09.25 0 0 879
Sziatok!! Na Voltam Pesten. Nagy meglepi várt rám, közölte a doki hogy van egy nagyobb petesejtem amivel lehet kezdeni valamit. Igy fel kellett mennem rá két napra. Ott is jó volt mert nött a drága , már 17mm es ugyhony hétfőn lesz az insemináció. Szombaton szuri a hasamba, meglepődtem elég könnyen beadtam magamnak. Hétfőn reggel sperma adás a páromnak aztán jöhet a fellövés. Nagyon izgulok, de nem nagyon reménykedem ,mert mondta a doki hogy a PCO-soknak inkább a lombik jön be. Persze azért jó lenne.!!!!! És gyerekek rájöttem, hogy tényleg sokat számit a stress. Ezt a gyogyszert már két éve szedem és semmi sem történt, most hogy nem volt időm a babán gondolkodni, mindjárt alakult valami. Nem mondom hogy nagy siker de nekem /ha nem is sikerül/ nagyon nagy sikernek számit, hiszen ilyenem még nem volt. VAN PETEÉRÉSEM / ha nem dolgoznék tutti hgy kiaáblva irtam volan le./ Gyerekek nem szabad stresszelni. Ill szabad csak más miatt. Nekem most megszűnik a helyem és ezen járt az agy a hogy hogyan tovább, és tessék mindjárt nem sok kis pete hanem egy nagy. Lehet hogy a Norbi update is segitett Nem csináltam sokáig csak 1-2 hónapig. Fogytam is meg tényleg jó. Van egy listám a kajákról szgépen, ha kell valkinek e-mailen elküldöm. Szoritsatok nekem hétfőn....
Előzmény: Bridzsi28 (867)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.09.23 0 0 878
Bridzsi28,
azt lehet tudni, hogy van-e peteerese? Ill. tuti, hogy nincs? Mi alapjan mondtak, hogy diszfunkcionalis mindket petefeszke? Mert mindezen tunetek ellenere meg lehet peteeres, es akkor tulajdonkepp nincs gond. Velem pl. ez a helyzet, igy aztan, bar utana akartam jarni, dokik azt tanacsoltak, felejtsem el az egeszet. Szoval, amig ez ki nem derul, szerintem ne aggodja magat halalra a baratnod, nem biztos, hogy olyan sulyos a helyzet. :-) Remek diagnosztikai modszer erre a homero, bar, amint azt nehany hozzaszolassal elobb megallapitottuk, onmagaban sajnos nem stimulal peteerest. :-) Es a latszattal ellentetben becs szo, hogy nem a homerogyar beepitett reklamugynoke vagyok. :-)
Előzmény: Bridzsi28 (857)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.23 0 0 877

valszeg:) Szerintem is teljesen pszichés az egész... (ld. hiszti:)))

 

Ha pl. tegnap elmentem volna a kineziológushoz, ma mindenki hozzá rohanna annak hallatán, hogy milyen zseniális, hogy valakinek akinek már majdnem egy hónapot késett, a kezelés után azonnal megjött...

 

Közben meg csak elég volt ráijeszteni, hogy kineziológushoz megyek...  (na jó... lefordítom:) szóval tegnap este meggyütt.... kineziológus nélkül... pusztán a kineziológushoz menés gondolatára:)))))))

Előzmény: Rencsike75 (876)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 876

hát.. értem...

akkor lehet, hogy tényleg csak a mostanában lévő sok stressz, + idegeskedés lett úrrá rajtam és azért jött elő rajtam egy-két tünet...

fene sem tudja...

 

én ma a kineziológus helyett futni megyek a szigetre... jól megizzasztom magam:-)

Előzmény: Törölt nick (875)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.22 0 0 875

Hát. Szerintem igen, vagyis nagyon ritkán jön meg (mert nekem pl. a bogyó előtt megjött, csak volt, hogy 40, volt, hogy 60 napra. Igaz, olyan is volt, hogy 30-ra). Merthát ha ciszta van a petefészekben, az termeli a hormonokat stb. szóval egy önmagát gerjesztő folyamat.

 

10-e nagyon messze van. Mondjuk nekem már hónapokkal ezelőtt kellett volna mennem, csak valami miatt mindig le kellett mondanom. (2 kezelés -gyakorlatok + masszázs- között az enyém 2-3-4 hét szünetet javasol).

 

Mondjuk tény, hogy a gyakorlatokhoz (meditáció, relaxáció, stb.) tényleg nyugi kell és ha nem vagy képes lélekben ott csücsülni, akkor halott az egész... (de rendes a srác mert gond nélkül átpakolt keddre... vagyis előtte -emilben- mindig rákérdez, hogy ma hogy vagyok és amikor mondtam, hogy,  akkor ő javasolta, hogy legyen inkább kedd...)

Előzmény: Rencsike75 (874)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 874

akinek PCO-ja van, annak mindenképp elmarad a mensije, amúgy?

 

én is ma mentem volna amúgy kineziológushoz... de végül 10én megyek.. akkor volt legközelebb hely...:-(

Előzmény: Törölt nick (873)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.22 0 0 873
(ja... a kineziológus mondta, hogy csak akkor szeretne velem foglalkozni, ha tetsileg is és lelkileg is ott lennék... ma viszont lelkileg 1000%, hogy nem tudnék ott lenni, mert épp valami máson görcsölök...)
Előzmény: Törölt nick (872)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.22 0 0 872

hát igen... ezért is volt fura, hogy neked PCO-d van...

 

Egyébként elhalasztottam a kineziológust keddre... ma inkább hazamehetnékem van...

Előzmény: Rencsike75 (871)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 871

hát szerencsére én sosem jutottam el odáig, hogy nem jött meg a mensim... ilyen problémám nem volt...

 

kíváncsi vagyok, hogy mi lesz nekem majd a kineziológusnál... még sosem voltam...

 

 

Előzmény: Törölt nick (870)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.22 0 0 870

hát az sose árt:) Én ma megyek...

 

Mondjuk én tudom, hogy nálam hülye hormonális értékek jönnének ki (3 éve azok voltak)...  igaz, azokat már akkor mérték, amikor a bekavarodás közepén volt a hormonháztartásom és már vagy 3 hónapja nem jött meg, tehát nem a protokoll szerint (ami asszem a menstruáció utáni valahanyadik nap)...

 

Mondjuk előbb vagy utóbb úgyis el kell mennem megint...

 

A bőröm továbbra is randa, pocakra meg felszedtem egy kis extra súlyt (hja... fél kiló extra..)... a gyógyteáktól meg néha ég a gyomrom (vagy a propoliszos méztől?) .... asszem megyek és bejelentkezek egy természetgyógyászhoz is... (pl. Békyhez...)

 

A közérzetem stb. viszont továbbra is tökéletes:)))) Jobb, mint valaha:)))) (igazából még a ragyák sem izgatnak... max. ritkábban nézek tükörbe:))))))

Előzmény: Rencsike75 (869)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 869

hát igen.. nagyon remélem, hogy ez most egy darabig tényleg így lesz...

persze most megnyugodtam és nem vagyok ideges.. gondolom ez is jó hatással lesz rám...

 

de azért ettől függetlenül kineziológushoz megyek...:-) az sosem árt...

 

 

Előzmény: Törölt nick (868)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.21 0 0 868

Rencsike,

 

soha jobb hirt:)) Hat ha a hormonok teljesen jok es nincs PCO-d sem, az lehet, hogy a gyogyszer hatasa:) De tulajdonkeppen mindegy is, mert a lenyeg, hogy ezek szerint elmultak a nyavalyas cisztak:))

Barcsak en hallhatnek hasonlo hirreket:)))

Előzmény: Rencsike75 (866)
Bridzsi28 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 867

Dzsemko78!

 

köszönöm a választ, bejelentkezünk  a Kaáliba, remélem fognak tudni neki segíteni!

 

 

Előzmény: dzsemko78 (859)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 866

na, hát csajok én most nem tudom, hogy mi van...

tegnap lett meg a hormonvizsgálat + vérvétel eredménye, és teljesen tökéletes minden!!

semmilyen gyógyszert nem kell szednem... és azt mondta az orvos, hogy PCO-m sincs..

viszont a másik orvos meg teljesen mást mondott (persze benne nem annyira bíztam meg, ezért kerestem fel a mostanit)... és miatta szedtem ugye Duphastont is egy cikluson keresztül.. persze lehet, hogy annak a hatása látszódott a mostani vizsgálat eredményén is... fogalmam sincs...

a pattanásaimra annyit mondott az orvos, hogy ha akarok fogamzásgátlót azt felír, de persze én azt nem akartam...

úgyhogy most tulajdonképpen örülök... de mégsem tudom, hogy mi van...

mindenesetre 3 hónap múlva vissza kell mennem újabb vérvételre...

 

hát ez a nagy helyzet ma!!!

vhogy a nagy örömhírtől a pattanásaim is félig-meddig elmúltak...:-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (864)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 865

Szia csakegysokadik,

 

a cickafark mire jo pontosan?

 

A babaprojekttel kapcsolatosan, sztem a Szabolcs utca vagy a Kaali lehet jo, azokrol jokat hallok. En ugyan most kulfoldon vagyok es itt jarok orvoshoz babaprojekt ugyben, otthon decemberben a Kaaliban fogunk jelentkezni, ha addig nem tortenik semmi:) A medlombos lanyoktol egeszen jokat hallottam Kovats Timea es Kovacs Peter doktorokrol, ok Kaalisok:)

Előzmény: Törölt nick (861)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 864

Rencsike,

akkor te szerencses vagy, nekem szinte allandoan van valami csufsag a buran:))) Az igaz,  hogy a ciklus kozepen bedurvulnak, de tkeppen folyamatosan elobujik egy itt-ott:))

Előzmény: Rencsike75 (863)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 863
az én pattanásaim általában a 12-16. napon jönnek ki... aztán talán mire megjön a mensi el is múlnak:-( de azért van 10 nap, amikor egész jól nézek ki:-)
Előzmény: Törölt nick (861)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 862
hát mackós alkat én sem vagyok:-) inkább nőiesnek vagyok nevezhető... hihihi..
Előzmény: Törölt nick (860)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 861

Egyébként meg ma reggel lényegében eltűnt az összes pattanásom (ami meg maradt az marha pici és nincs feltűnő helyen)... már csak az az 1-2 van ami iszonyú lassan tűnik el... de az is már csak nyomokban:) Na nem mintha bánnám:)))))))) (viszont vérzésnek se híre se hamva...)

 

Most/tegnap este óta azt csinálom, hogy csak cickafark, napi 2 csészével... (összesen 2 evőkanálnyi teafű...)

 

Ja egy kérdés: Ha aktuális lesz a babaprojekt, szerintetek hol kezdjük a kivizsgálásokat? (Most nincs állandó nőgyógyászom, a SOTE-ra szoktam bemenni és ott mindig más rendel (eddig az összessel halál elégedett voltam...)... de ha lenne is kevés lenne valszeg...)

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 860

Hát... én csak epresjoghurtot ismerem innen személyesen, de szerintem sem ő sem én nem vagyunk mackós alkatúak:)))))) Valszeg nem vagyunk extrém esetek:)

Előzmény: Bridzsi28 (857)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 859
Sziatok!! Epresjoghurt! Igen a klosti mellett rendszeresen járok dokihoz ultrahangra, ill. Pesten még nem voltam csak az előző dokimnál. Pesten akkor lehet hogy én most szurit is fogok kapni???? Mert nekem ezt a doki nem igen mondta, persze nem gáz a célért mindent. Bridzsi28!! Igen ez a topic a PCO-soknak van és nagyon ajánlom a barátnődnek, mert lekileg nekem nagyon sokat segít és segített. Ahol én kezdeném a helyedben egy olyan doki aki ért is ehhez. Velem két évig kisérleteztek a dokik. Mindig más gyogyszereket irt föl, volt olyan is hogy 3 fajta gyogyszeret szedetem egyszerre. + még átestemm két műtéten is .Én a Kaáli intézetbe járok, igaz én már a baba projekten dolgozom.
Előzmény: epresjoghurt (854)
fakutya 111 Creative Commons License 2005.09.18 0 0 858

Kedves Mindenki!

 

PCOS-oknak ajánlom ezt a linket.

Sok sikert!

 

http://www.satti.tvn.hu/

Bridzsi28 Creative Commons License 2005.09.18 0 0 857

Sziasztok!

 

Új vagyok és egy barátnőmnek szeretnék segíteni, akinek a dokija azt mondta, hogy a teherbeeséssel lesznek gondjai, úgyhogy tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy merre is induljon el, mivel babát szeretne.

 

Szóval: állítólag PCO a betegsége neve, Poly-Ciszta valami. Mindkét petefészek disfunkcionális, a petesejtek nem érnek meg és cisztákká válnak a petefészkekben. Tünetek: magas tesztoszteron szint, rendszertelen és ritka menstruáció. Hormonokkal kezelik gyógyszeres és injekciós formában. Nagyon extrém esetben a beteg szőrösödik és a teste férfias tüneteket produkál, mint például "mackós" testalkat. Ez  a topic erről szól, igaz?

 

A kérdésem az lenne, hogy  van-e ötletetek, hogy merre induljunk el, tudtok-e jó dokit hormonkezeléshez, aki ezzel foglalkozik?

 

köszönöm előre is a segítséget.

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.16 0 0 856

zsuzsa,

 

nagy igazsag:)) Foleg megnezve az en gorbeimet...az ember ujraertekelne a peteeres es a testhomerseklet fogalmat a gorbeimet latva:))

 

Előzmény: zsuzsahd (855)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.09.16 0 0 855
Hat, a homerozes olyan szempontbol tenyleg nem megoldas, hogy attol onmagaban nem lesz peteeres... :-)
Előzmény: epresjoghurt (853)
epresjoghurt Creative Commons License 2005.09.15 0 0 854
A Klosti önmagában nem baj, viszont azt is nyomon kéne követniük, hogy lesz-e peteérésed? Azt nézik ultrahanggal? Vagy teljesen magadra hagynak és csak ovulációs tesztet kell csinálnod?
Előzmény: dzsemko78 (833)
epresjoghurt Creative Commons License 2005.09.15 0 0 853

Sziasztok!

 

A hőmérőzésről annyit, hogy én is csináltam majd 1 évig "orvosi javallatra", aztán a meddőségiben a dokim meg sem nézte, mondván hogy sz@rt sem ér...na jó, ő nem fogalmazott ilyen durván, de kb. ezt jelentette a válasza.

 

A felmerült clostival kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy ha ez is elég a tüszőrepedéshez, akkor örülj, mert megúszhatod az injekciókúrákat. Nálam amikor jól fejlődütt a tüsző ettől, akkor kevesebb Fostimont kaptam injekcióban.

Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.15 0 0 852

én is jövő héten megyek kineziológushoz...:-)

 

kíváncsi vagyok, hogy neked milyen élményeid lesznek ezzel kapcsolatosan:-)

 

nem tudom, hogy az a jobbik esetnek számít-e, hogy én végülis rendesen menstruálok???

Előzmény: Törölt nick (851)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.15 0 0 851

Izé... szóval én örülnék a legjobban, ha nem én nyitottam volna anno... meg kicsit ijesztő is, hogy olyan régen volt már...

 

az viszont bevallom, engem is megnyugtatott, hogy elkezdtek jelentkezni a hasonló problémával küzdők... mert én csak azt látom, hogy az orvosok SEMMIT!!! sem tudnak az egészről:(((

 

(Viszont a jövő héten megyek a kineziológushoz:)))) Hátha segít:)))) Kéne... a menzeszemnek se híre, se hamva, a ragyák viszont jönnek ezerrel.... )

Előzmény: dzsemko78 (848)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.15 0 0 850

Én még csak nemrég "csöppentem" bele ebbe az egészbe, úgyhogy még az egésznek az elején járok... szedtem egy hónapig Duphastont, azonkívül, hogy utána beállt a mensim, semmi nem történt...

aztán elmentem egy másik orvoshoz, mivel nem éreztem úgy, hogy kellőképpen foglalkozik velem az orvos, illetve csak legyintett a problémáimra...

 

úgyhogy most ott tartok, hogy az új orvos újabb hormonvizsgálatot csinált, vérvétel..stb....  és ennek várjuk az eredményét, ami holnap lesz meg, tehát vmikor jövő héten megyek megint orvoshoz, és gondolom majd kimondja az Áment... és most már tényleg történik is vmi...

ma reggel is kiborultam a tükörbe nézéstől... újabb pattanás... és iszonyúan fáj, mert annyira gyulladt az arcom..:-(

 

tehát itt tartok most...

Előzmény: Törölt nick (846)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.15 0 0 849

dzsemko,

az en gorbem meg ugy nezett ki, mintha valaki megragta es kikopte volna...semmit nemlehetett belole kiolvasni a vilagon:) De adok neki meg egy sanszot:))

jucus

Előzmény: dzsemko78 (848)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.09.15 0 0 848
Csá csakegysokadnick!!! Félreértettél. Nem neked irtam hogy üdv......, hanem a Jucus6 nak mivel ő irta hogy becsatlakozott. Nem akartalak menbántani, tudom hogy te nyitottad a topicot.És persze nagyon örülünk neki, legalábbis én mert addig a napig mig rá nem találtam erre az oldalra, azt hittem hogy egyedűl én vagyok az aki PCO-s, és hogy senki sem tudja hogy mi az. Sok sikert a hőmérős bandának. Nekem nem jött be. Jó annak az emberkének akinek girbe görbe volt a ĄĄlázlapjaĄĄ nekem nem voltak benne görbék, csak kis elhajlások de alig észrevehetők.
Előzmény: Törölt nick (842)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.14 0 0 847

Na, akkor lehet, hogy ujra megprobalom a homerozest. Egy ideje abbahagytam, mert az agyamra ment a kuszasaga. Amugy az enyem olyan volt, hogy teljesen osszevissza hol megnott, hol lement, mindenfele logikatol mentesen. Azert adok neki meg egy sanszot:)

 

Előzmény: zsuzsahd (845)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.14 0 0 846

Rencsike,

sajnos igy van:( Nekem is szinte minden reggel pofonkent erkezik egy-egy csodas kifejlett peldany, ami raadasul faj is:( Nade, valamit valamiert es sem a fogigatlo, sem azantibiotikum nem segotseg, mert ugye akkor meg a gyerekprojektnek lottek, ami viszont azert fontosabb:)

 

Nalatok hogy all a helyzet? Egyaltalan, tudnak ezzel kezdeni valamit az orvosok?

Előzmény: Rencsike75 (844)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.09.14 0 0 845
Homerozesrol: az teljesen OK, ha viharos tengerhez hasonlit a homersekletgorbe. A megemelkedett homerseklet, ha van, ugyis kideritheto: 2-3 tized fokkal foljebb mennek a "hullamok". Van erre egy eleg alaposan kidolgozott kiertekelo modszer. Lenyege par szoban: azt kell latni, hogy a homerseklet magasabb lesz, mint az elotte levo 6 nap, es utana a kov. menziig ugy is marad (esetleg kisebb kivetelektol eltekintve). A 3. megemelkedett napon illik mar 2 tized fokkal magasabbnak lennie, mint az utolso 6 "alacsony homersekletu" nap legmelegebbiken. No, remelem, eleg zavaros voltam. :-)

Ja, es a "hullamok" jelentosen csokkennek, ha minden reggel kb. ugyanabban az idoben mer az ember lanya, kb. ugyanannyi alvas utan, es persze felkeles elott. Ha ejjel ki kell menni wc-re, az nem gond, de meresig meg min. 1 orat aludni/pihenni kell.
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.14 0 0 844

nekem hiába van jó kozmetikusom, ezekkel a nagy gyulladásokkal nem nagyon tud mit kezdeni...

elmegyek kezelésre, aztán másnap akár kijön egy újabb...

 

persze a pattanásokra lehet szedni erős antibiotikumokat is, amiktől szintén nem lehetsz terhes... de azt köszi nem...

+ fogamzásgátlót sem vagyok hajlandó szedni...

így marad a reggeli "úristenhogynézekki":-) felkiáltás...

Előzmény: Törölt nick (843)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.13 0 0 843

hat igen, sajnos a ragyasodassal szemben tehetetlen vagyok:) itt meg, ebben a fenenagy orszagban rendes kozmetikus sincsen. Olyan van, aki megmassziroz, es olyan aki kisminkel (ez ket kulon szakma!!:)), de aki megszabaditana a ragyaktol...

ennek ellenere asszem passzolom a fogamzasgatlot...bar most a mutetem elott egy honapig szednem kell....

Előzmény: Törölt nick (841)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.13 0 0 842
Új?:))) Ezt a topikot még én nyitottam 2002-ben amikor a dokik legnagyobb kétségbeesésemre azt mondták, hogy PCO... és egyetlen PCO-st sem ismertem (most már többet is ismerek). Csak mostanáig ott volt a bogyó ami szépen eltusolta a dolgot... (nyomi bogyó... inkább a ragyák + a kínlódás, mint a bogyó... az teljesen kikészített engem... állandóan gomba, gyulladások stb. Amióta nincs bogyó, SEMMI!!!!!!!!!! Újra kezdem embernek érezni magam... ). Ja. A hőmérőzést azért majd még kipróbálom... (aztán majd mesélek:)
Előzmény: dzsemko78 (838)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.13 0 0 841
milyen igaz... (ragyák ezerrel.. a kineziológusom meg xarik válaszolni az időpontkérő levelemre... kéne egy másik a pesti oldalon....)
Előzmény: Törölt nick (840)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.13 0 0 840
Egyebkent ez erdekes, hogy minden doki azzal kezdi, akkor szedjunk bogyot...nade, en sem akartam, ugye, mert gyereket szeretnenk (lassan egy eve, sikertelenul), es kulonben is, az sztem csak a tuneteket szunteti meg, ha abbahagyjuk, rogton lesznek megint cisztak...
Előzmény: Rencsike75 (831)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.13 0 0 839

Koszonom a meleg fogadtatast:) Sajnos en is erintett vagyok a temaban, plussz emelle tarsul egy eldugult petevezetek (es egy masik, aminek a mukodokepesseget meg mindig homaly fedi). Most voltam HSG-n, semmi uj info:( November 15-en lesz egy mutet, amikor is kiveszik az emlitett baloldalt es megnezik, mi van a  jobb oldallal. Aztan, ha van egy kis szerencsenk, talan lehet gyerekunk "hagyomanyos" modszerrel....ehhez viszont a doki szerint nem kell tul sok remenyt fuzni, mert apanal sem 100-as minden:(

 

Hat eleg csunya historia van mogottunk, nekem a fent emlitett problemak mindegyike orvosi hibabol adodott:(

 

Ja, homerozes...nekem az viccnek is rossz volt...olyan kusza gorbeim voltak, hogy abbol a hurrikan kozeledtet elobb lehetett volna kiolvasni, mint az ovulaciomat:) Nekem a teszt valt be, de mivel nem minden honapban erlelek, sokat elpocsekoltam mar.

 

Ti hol alltok a tema megoldasaban?

 

Előzmény: zsuzsahd (837)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.09.13 0 0 838
Szia!! Üdv az újjjjjjjj embereknek. A hőmérőzést én is próbáltam , de minden reggel röhögte. Nekem azt mondták, hogy olyan 36,5 körül kell lennie , mikor van peteérés felmegy37,0 fölé. Na most nekem minden reggel 34,5 volt meg ilyenek néha felment 35,2 fölé. Elmentem dokihoz aki közölte velem hogy ----Ja! nem hónaljban kell mérni hanem szájba. Ugyhogy utűána még mértem kb 2 hétig de meguntam. Igaz akkor már felment 36,2 -36,9 között ingadozott. Remélem te nagyobb sikert aratsz mint én.
Előzmény: Törölt nick (834)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.09.13 0 0 837
Szia, udv itt. :-)
Igen, jol sejted, a PCO az olyan, amikor sok ciszta van a petefeszken. :-) A PCOS (PCO szindroma) pedig ez + a meg ehhez tarsulo egyeb bonyodalmak. Te is erintett vagy a temaban?
Előzmény: Törölt nick (836)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.12 0 0 836

Sziasztok Lanyok,

remelem, nem banjatok, ha becsatlakozom a beszelgetesbe.:) Jol sejtem, hogy a PCO cisztas problemakat takarja a petefeszekben? Mert ha igen, talan tudnek toletek informaciot gyujteni es talan en  is tudok ujat mondani:)

 

Remelem, szivesen latjatok az ujonnan erkezoket:)

jucus

Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.09 0 0 835

én most jöttem vérvételről, egy hét múlva lesz meg a hormonvizsgálat eredménye...

nagyon kíváncsi vagyok...

Előzmény: Törölt nick (834)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.09 0 0 834
Hát izé... igazából én sem tudom biztosan, hogy volt-e peteérésem, de valahogy minden arra utalt (érzékeny mellbimbó, hüvelyváladék, spéci hasfájás, nuku pattanás...). Egyébként valszeg elkezdek hőmérőzni, mert kíváncsi lettem. (Na ebben a hónapban ezek elmaradtak:(
Előzmény: dzsemko78 (833)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.09.09 0 0 833
Sziasztok!! Jó újra olvasni rólatok. Na megint voltam Pesten a Kaáliban. Én mást vártam. Azt hittem elemegyek és történik valami. De sajna nem megint azt a gyógyszert kell szednem amit két évig szedtem. Nem értem miért? Vagy csak én nem bizom a dokikban? Ti mit tudtok a klostilbegytről.??? Mert ti valami más gyógyszerről beszéltek. Csak én szedem ezt a klosztilbegytet??? Nagyon remélem hogy nem Most megint kezdődik minden előlről??!!! Akinek van peteérése annak tök jó, mert én sajna nem tudom mi az. Én nem pattanásosodom (lekopogtam), egy kicsit szőrösebb vagyok de a kozmis megoldja.Pedig inkább lennék pattanásos mint peteérés nélküli. Na jó nem panaszkodom többet, csak rossz passzban vagyok és kész. Bocsi mindenkinek .
Előzmény: Törölt nick (830)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.09.08 0 0 832
Haaat, ezek szerint neked is van, nekem is van, holott mindkettonknel PCOS-t diagnosztizaltak... :-) Nekem ugy tunik, valtozo, melyik doki hol huzza meg a PCOS hatarat. Az enyem, amikor mondta, hogy ez biza PCOS, azt is mondta, hogy ettol meg lehet spontan baba, merthogy PCOS-nal neha van spontan peteeres, neha nincs (marmint hogy esetenkent valtozo). Aztan a masodik probalkozasra terhes lettem. Egyebkent en tudtam, hogy van peteeresem, mert homeroztem, ugyhogy nem is aggodtam a diagnozis miatt.
Előzmény: Törölt nick (829)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 831

nekem is bogyót akartak felírni, de mondtam, hogy nem akarok szedni, mert lassan gyereket szeretnék... ráadásul ettől szerintem az alapprobléma nem szűnik meg..

8évig szedtem gyógyszert... isten őrízz, hogy megint elkezdjem szedni..

Előzmény: Törölt nick (830)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.08 0 0 830

Aha. Ez bíztatóan hangzik:) Gyerekprojekt lesz nálatok a közeljövőben?

 

(Nálam az előző bogyó elhagyása után kezdődtek a gondok (Diane) és kb. egy évvel később amikor már volt, hogy hónapok óta nem jött meg, a doki mondta, hogy szedjem újra a bogyót (Yadine). A bogyó mellett viszont esélyt sem adnék a testemnek, hogy helyreálljon. Na ez az ördögi kör. A bogyó az egyszerűbb megoldás, de ha bogyó, akkor garantáltan nem jön össze természetes úton. A cél pedig ez lenne.)

Előzmény: Rencsike75 (828)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.08 0 0 829
Asszem ezt mintha olvastam is volna valahol. Mármint, hogy a második szakasz a biztos. Engem az egészből igazából csak annyi érdekel, hogy ha gyereket akarunk, az magától is összejöjjön. Ahhoz viszont peteérés kell. A PCO-nál meg elvileg nincs...
Előzmény: zsuzsahd (827)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 828
én már régóta nem szedek fogamzásgátlót, vagy 4 éve... de ez az egész most jött ki rajtam kb. 3-4 hónapja.... de remélem nekem is hamar javulni fog az állapotom...
Előzmény: Törölt nick (826)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.09.08 0 0 827
Nekem a peteeres szokott kesni, foleg ha keveset alszom vagy sokat idegeskedek. De ha az ovulacio megvolt, onnantol szamitva mar napra pontosan megjon. Van valaki masnak is ilyen tapasztalata? Eddig mindenhol furan neztek ram ezert.
Előzmény: Törölt nick (822)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.08 0 0 826

hát szerintem az utóbbi 1-2 hétben rám is rámjött vagy 2 kiló... állandóan zabálok:) (mielőtt megjön, azelőtt szokott ilyen csokiéhségem lenni...  igaz, ez már vagy 2 hete tart)

 

Mondjuk már talán elmúlóban van a dolog, úgyhogy hamar lemegy ez a kis plusz... (a 28 napért viszont irigyellek. Jó a kiszámíthatóság. A bogyóban is az volt a jó. A mellékhatásai mellett azonban eltörpült ez az előnye. Amióta nem szedem, kategóriákkal jobb a közérzetem. Ha össze kellene hasonlítanom a dolgot, szerintem többet stresszeltem a bogyó mellékhatásai, mint a pattanások miatt.)

Előzmény: Rencsike75 (825)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 825

ezen én sem aggódom, bár nekem megjött most is 28 napra...

a pattanásaim + az, hogy nem tudok lefogyni egy grammot sem, az jobban aggaszt.. bár "csak" 5 kg van rajtam...

Előzmény: Törölt nick (823)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 824

hát nálam most hónapok óta a ragyák vannak porondon:-(

sajnos..

Előzmény: Törölt nick (822)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.08 0 0 823

Én emiatt nem görcsölök. Előbb vagy utóbb úgyis megjön:)

 

(van millió+1 más dolog, ami miatt időről-időre görcsölök - igaz, azok ellen semmit sem tehetek, max. beletörődök. Valszeg az előző depisebb -kb. 3 hetes- igencsak durva időszak következménye, hogy most nem jött meg. A következő előtt időben elmegyek majd a kineziológushoz.)

Előzmény: békacica (821)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.08 0 0 822

nem hiszem... alapjában véve védekezünk:) (bár a ragyák miatt feltételezem, hogy nincs miért - azok nekem egyszerűen azt jelzik, hogy kínlódik a petefészkem de valahogy nem tud átlendülni a holtponton. Ja, és ebben a hónapban nem vagyok benne biztos, hogy volt peteérésem. Az előzőben viszont majdnem 100%, hogy volt. Akkor nem is voltak pattanásaim.

 

Előzmény: zsuzsahd (820)
békacica Creative Commons License 2005.09.08 0 0 821

Szia Rencsike!

 

Köszönöm az infókat, és kiváncsi vagyok a beszámolódra a kineziológussal kapcsolatban.

Nem tudom, hogy vagytok vele, de maikor nekem nem jön meg, és most amióta leszedtek a fogamzásgátlóról ismételten nem jön meg, de nekem hőhullámaim is párosulnak.  Tudom milyen szar érzés minden reggel úgy ébredni na vajon ma megjött?.... És lehet itt a kulcs, ez a görcsölés, mindenki mondja ne görcsöljön az ember, ezt én is tudom, nyilván ti is. DE hogy ne görcsöljünk, mikor a tudat, hogy nincs rendben valami nem hagyja az embert nyugodni és ott van folyton a fejében ma sem jött meg, tegnap se, vajon holnapmi lesz?.......Amíg fogamzásgátlót szedtem nyugodt voltam, bár tudtam csak megvonásos vérzést hoz, de mégis nyugodtsággal töltött el a gondolat, hogy tudom mikorra várjam, és akkor biztosan úgy is lesz. Most megint izgulhatok és idegeskedhetek.....mert hiába nem tudom kikapcsolni az agyamban ezt a részt.....Akkor arra gondoltam, az idegeskedés nem tesz jót, úton útfélen azt hangoztatják a női ciklus könnyen felborul a stressztől, és ezzel egy ördögi kör veszi kezdetét, utánanéztem egy homeopátiás nyugtatónak, most ezt szedem és igyekszem úgy tenni mintha minden rendben lenne, persze nem tudom ez mennyire fog sikerülni, de bízom benne, ha rendezem az idegeimet, (mert alapjában véve sajnos olyan vagyok hogyminden stresszt nyomok magamban lefele) talán elindul valami olyanf olyamat ami rendezi a női ciklust is. Szóval megpróbálom felturbózni magam egészségileg és idegileg rendezni, ami nyilván egy hosszú folyamat......de mindannyian kapszkodunk valamibe és várjuk a reményt (ki gyógyteába, kineziológia, homeoátia, stb...), de amit már sokan elmondtak itt, és tudom marha nehéz, a görcsösséget el kell valahogy hagyni.......

 

Előzmény: Rencsike75 (816)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.09.08 0 0 820
2 hetet kesik es olyan erzes, mintha meg akarna jonni? Biztos, hogy nem vagy terhes??
Előzmény: Törölt nick (817)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 819
mi a kineziológust a barátnőm asztrológusa révén találtuk, Budafokon rendel..
Előzmény: Rencsike75 (818)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 818

Mivel jövő héten szabin leszek, így 22én megyek csak hozzá, de a barátnőm jövő héten kedden.... egyből írom majd, hogy mi volt, jó?

 

nekem a ragyáim érdekesen alakulnak... csak egy-egy jön ki, de az akkora, hogy csak na... és hetekig ott van...

a kozmetikus is félve nyúl hozzá...

de legalább nem szőrösödöm... a hajam hullik kicsit, de szerencsére nagy bozontos göndör hajjal vagyok megáldva:-)

 

gyógyteákat nagyon sokat iszom... eddig még semmilyen eredménnyel...

Előzmény: Törölt nick (817)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.08 0 0 817

szia,

 

nem adnád meg esetleg a kineziológusod elérhetőségét, ha beválik?

 

(Az enyém szerintem jó, csak valahogy soha nem tudunk időpontot egyeztetni így eddig összesen egyszer voltam még csak nála... viszont már vagy 2 hetet késett eddig a cuccos... miközben állandóan az az érzésem, hogy pont most fog megjönni... hülye szitu:)

 

Ja. A gyógytea nélkül tele lennék ragyával - bár azért így is előjött néhány. (Nyaralás alatt az elején nem ittam a teát és napokon belül csupa ragya lett az arcom - na ezek a ragyák másznak le most rólam szépen lassan a tea hatására)

 

ui: én a kineziológust a Nők Lapja Cafén találtam....

Előzmény: Rencsike75 (816)
Rencsike75 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 816

Szia békacica!

 

elolvastam amit írtál, és olyan érzésem volt, mintha én írtam volna... azzal a különbséggel, hogy 30éves vagyok...

ugyanez a problémám nekem is...

 

és pont ma hívok fel egy kineziológust, hogy időpontot egyeztessek vele:-)

Előzmény: békacica (815)
békacica Creative Commons License 2005.09.06 0 0 815

Sziasztok!

Régebben jártam erre az oldalra, valószínű vagy ki tudja én is PCO-s vagyok, legalábbis ezt mondják. Én már kételkedem sokmindenben,a lényeg mégis az hogy valami nem működik bennem (bennünk) úgy ahogy az kellene. Sokat olvastam lelki tényezőkről, stresszről, hogy ez mennyire befolyásolja a női szervezetet. Kezdem azt hinni én magam blokkoltam le valamit a szervezetemben (gondolatok, érzelmek, stb..), ami azt eredményezte hogy ugyan 28 éves koromig semmi problémám nem volt sem menstruációval sem teherbeeséssel, most mégis ott tartok hogy ilyen jellegű gondjaim vannak.

Alice-val teljesen egyetértek, az orvosok protokoll szerint dolgoznak, és ha az egyik tünet megvan rámondják simán a diagnózist, ami persze nem feltétlenül az, és sokszor téves útra visznek, és félrekezelnek, holott lehet hogy van egy sokkal egyszerűbb módja is a gyógyulásnak.

 

 

Kedves Csakegysokadnick!

Írnál nekem bővebben erről a kinezológusról?, nagyon érdekelne, mert egyre inkább hiszem hogy lelki eredetű az én problémám, és nam valódi PCO. Szeretnék én is elmenni, és jobb olyanhoz akit mások ajánlanak. Előre is köszi!

 

sziasztok!

Előzmény: Törölt nick (777)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 814
Sziatok!!



Megérkeztem , Sajna vége a szabimnak, de ennek egy eőnye hogy eljött az idő, hogy menjünk Pestre. Minde vizsgálatot megcsináltattam ugyhogy most irány a Kaáli.
Képzeljétek először a saját dokim közölte , hogy csak a oetevezeték átjárhatósági vizsgálatot nem csinálja meg csak ugy hy rögtön csinál egy laparoszkopiát is.
Nem tudta megérteni hogy az nekem nem kell, de sikerült rábeszélnem .
Ezért kértem egy időpontot a vizsgálatra. Bemegyek teljes menetfelszereléssel mert ugye arra az időre be kell feküdni a korházba. Ott ülök 3 órát majd közli velem az orvos egy másik doki aki megvizsgált hogy minek nekem ez a vizsgálat hiszen tavaly mikor mütottek megcsinálták. Gondolhatjátok mit néztem !!! Ugyhogy nem kellett megcsinálni. Igy elvesztegettem két hetet. Mindedj 09.06 án megyek vizsgálatra.
Veletek mi van ??? Ahogy nézen nem igen irtatok mostanában, mindenki szabi van?
Elég szar nyarunk volt nem??


Melyik az a másik topic ott is erről van szó??
Előzmény: Törölt nick (813)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.12 0 0 813

hahóóóóó

 

hova tüntél?

 

 

Előzmény: Törölt nick (812)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.03 0 0 812

szia:))

 

van itt egy másik topik:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9006100

ezt ismered?

 

én is csak nemrégen néztem ide be, de tetszik :))

 

én ugy tudom, de nem mindehol egyforma, hogy a petevezeték átjárható sági tesztet az inszemináció/felfecskendezés előtt csinálják, az egy laparoszkópiás műtét. aztán jön az inszem, az jóval egyszerűbb, mint a lombikozás.

nem vagyok képben, hogy most mit kell fizetni, de vannak dolgok, amit megcsinálathatsz a saját orvosoddal tb-re és nem kell fieztni a kaálinál.

 

engem kivizsgált a saját orvosom, meg a férjemet is a sajátja /mondjuk ő besegit a kaálinak/ igy az első megbeszlést kb 10,000 ft ot fizettük, a többi dolgok a akaáliban fizette a tb.

Az átjárhatóságit kérdezt meg, hogy fizeti-e a tb, és ha nem, akkor megcsináltathatod-e máshol is.

de a másik fórumban naprakészebbek a csajok, az lányom már 4,5 éves nagy ló :))

valamelyik nap odabújt és aszonta: ancika, az egész világon te vagy a mindenem....meg a jégkrém.

 

 

Előzmény: dzsemko78 (811)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 811
Szasz!! Csak az elején tartunk. Most mentem el hormonvizsgálatra, aztán kell még egy rákszűrés meg megvizsgálják hogy átjárható e a petevezetékem. Úgy gondolom hogy ez kb egy hónap. ill. most már a felénél tartok ugyhogy nemsokáram mehetünk fel Ott még lesz egy átfogó vizsgálat nekem a páromnak meg agy anyag vizsgálat. Aztán derül ki hogty mi lesz. Tényleg rögötn beültetés van vagy előszőr még kisérleteznek egy kicsit hátha összejön gyógyszerekkel.??? Mennyi idős a babád??
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.02 0 0 810

hali:))

ez tényleg igy van, gyakori, hogy a második/harmadik babák már otthon készülnek, nem gyáriak :)), láttam olyat, aki hallott róla. tényleg.

A férjemnek alacsony volt a spermaszáma, gyakorlatilag nulla, igy azátn icsi-vel lett a gyerök, mint a villám...egy kicsit nem figyeltem oda és rögtön be is akadt :)),

a legjobb helyen vagy, babügyileg, naná, hogy van remény !!

amennyit én tudok a pco-ról az alalpján, csak a peteérlelésben kell igazán a segitség.

Te hogy állsz a kezelésekkel? elkezdtétek már, vagy előkészültök?

 

Előzmény: dzsemko78 (809)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 809
Szia!! Ez tök jó hir nekem meg szerintem olyanoknak akik oda járnak, hogy van remény. Nekem is kell egy pár baba. Nekem majdnem mindenki azt mondja hogy csak az első teherbeesést kell összehozni, és a többi majd jön magától. Már ugy értem hogy a szerevezet meggyógyitja önmagát és helyreáll a rendszer . Remélem iyg is lesz. Téged mivel kezeltek a Kaáliban. Miért kellett odaménnetek? Remélem nme volt komoly.
Előzmény: Törölt nick (808)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 808

szia:))

 

hajrá kaáli :))

nekem is ott csináltak babát :))

 

nem a babázás miatt kérdem, csak megláttam ezt a topikot és beijedtem, hogy el kéne mennem a nőorvosomhoz átbeszéni a dolgot? :)) a szülés óta csak egyszer voltam nála, mindig ezerfelé vagyok ...meg több mint 2 évig szoptattam, akkor se tudom volt-e peteérésem, eddig nem is izgatott, de ahogy beleolvastam a topikba, rögtön betegségtudatom lett :))

Előzmény: dzsemko78 (807)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 807
Sziatok!!! Észrevettem hogy mindenki nyaral, de sajna én még nem. Nekem az a véleményem , hogy nem szabad egy doki véleményére adni(én ráfáztam) Inkább menj el egy másikhoz. Én is Pco-vagyok és a Kaáli -ba kezdtem el járni. Remélem bejön , akivel eddig berszéltem , mindenki azt mondta hogy nagyon szupi hely. Szerintem az ember nem vsesz vele ha elmegy. Én sem úgy indultam neki, hogy akkor beültetés, hanem az előző dokim annyi gyógyszert szedetett velem és nem küldött el vizsgálatokra, ugyhog ygyanús lett as dolog és gondoltunk egyet párommal ,hogy legalább azért menjünk el a Kaáliba hogy megtudjuk ők mit javasoknak. Szerencsére elmentem és kiderült hogy nem is kell ezeket a gyógyszereket szedni. Vagyis a doki csak kisérletezett. A barátnőm pedig terhes és a dokija azt mondta neki hogy baj van mert nem hallja a baba szívhangját.Mondanom sem kell teljes kétségbeesés. Elment egy másik dokihoz aki persze megtalálta. Több szem többet lát.
Előzmény: zsuzsahd (806)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.07.28 0 0 806
Szia!
Ugy latom, nyaral a topic, addig hadd valaszoljak en, bar szinten elegge kivulallo. :-)
Igen, nagyonis vannak topiclakok, akiknek van babajuk. :-) Kinek spontan, kinek kezelessel, mindenfele verzio van. Bar van, aki azt mondja, hogy akinek spontan, az nem is PCOS-s, ez esetben akkor en sem vagyok az.

Most neked a kezeles ota nincs is peteeresed, vagy csak a 10-12 ciszta miatt mondtak, hogy PCO(S?)? Nekem van peteeresem, de megijesztett nehany dolog, amit olvastam a temaban pl. itt a topicban is, hogy hatha ennek ellenere kezelni kellene. Rakerdeztem a nogyogyis topicban, azt mondta a doki, hogy ha van peteeres, felejtsem el (es hogy valsz. nem is PCOS). Hat, nem tudom, az-e, azota mindenesetre nem aggodok. :-) Viszont ha nincs peteeresed es lefogysz, szerintem a 10-12 ciszta ellenere (nekem is van annyi) eleg jo esellyel lesz, ugyhogy errol lebeszelni semmikeppen sem akarlak. :-)
Előzmény: Törölt nick (805)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.28 0 0 805

hali:))

közben jól beleolvagattam atopikba és leizzadtam.

van itt olyan, akinek már van babája és pco-s?

 

nekem a kezelések előtt volt rendben peteérésem és átlagos súlyom hozzája.

aztán lassan kiderült agond, a férjemet kezelgették az alacsony spermaszámával, majd több év után lombik lett. a kezelések alatt hiztam 30 kilót és terhes is lettem, szerencsére a tehesség alatt már nem hiztam, kb 9-10 kg, az a szülésnél le is ment.

szerintem egész idő alatt ugyanugy ettem, nem zabáltam és nem fogyóztam.

terhesség alatt mondta a kezelőorvosom, hogy a petefészkeimet tulstimulálták, de majd meglátjuk, császármetszéssel szültem és megnézte közben mint a két petefészkemet és aszonta, hogy az egyik egyértelműen pco-s, megvan a gyöngyházfehér bevonat és a ciszták. /ugy emlékszem min 10-12 kell a diagnózishoz/ amásik normális maradt.

szülés után házifeladatnak megkaptam, hogy a kezelés előtti testsúlyomhoz sziveskedjek visszatérni, amit persze nem sikerült elérnem :))

 

és most, hogy megtaláltam ezt a topikot meglepődtem, lehet kicsit lazán vettem a dolgot? kell evvel foglalakozni? gyógyszert szedni?

ijesszetek már rám, hátha attól lefogyok:)))

Előzmény: Törölt nick (804)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.27 0 0 804

gondolom mindenki a saját kezelőhelyére esküszik :))

 

én anno, úgy döntöttem,

 hogy a nőgyogyi kezelőorvosom az országos szülészeti és nőgyógy int. igazgatója, megkérdeztem tőle, hogy melyik lombikozós helyen milyenek az arányszámok és ezalapján a kaálit választottam bp-en. Én maximálisan elégedett voltam velük.

a válogatóknak egy kis adalék :))

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.27 0 0 803

Sziasztok :))

 

új vagyok ebben a fórumban, az indekszen sem régi.

mindjárt beleolvasgatok a topikba is, aztán majd kérdezgetek.

harmincas anyuka vagyok, 4,5 éves lombiklánnyal és PCO-val.

 

 

dzsemko78 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 802
Szasztok!! Először is gratulálok az unokádhoz, tudom hogy már egy éves de azért grat. Nem tudom mi történt, mert most elkezdtem normálisan menstruálni, pedig nem szedek semmilyen gyógyszert. Lehet , hogy épp ez a lényeg. Én kb fél éve természetgyógyászhoz jártam. Nem mondom ,hogy rossz volt de nme is segített. illetve dehogynem megnövelte az önbizalmam. Aztán kaptam egy infót, hogy a talpmassage tök jó, azóta járok egy nőhöz. Ez a csajszi , mikor megérkeztem hozzá (pedig akkor látott először) még le sem ültem már tudta hogy mi a bajom. Úgy kezdte maga gyereket akar. Kicsit meglepődtem, nagyon klassz dolgokat tud csinálni, és nem csak a lábamat hanem a hátamat is maszirozza. Az első massage nagyon fájt, mondtam is neki hogy nem jövök többet, de most már tök jó. Mindig érzi ha nincs valami rendben. És ezek mindig be is igazolódnak, egyszer azt hitte terhes vagyok, és akkor volt nagyon megduzzadva a méhnyálkahártyám, hogy még a doki is azt hitte, aztán eü. kaparás lett belőle. De aláényeg, hogy a talpmassagés csajszi tudta vagyis érezte. Szerintem próbáljátok ki nagyon jó. Persze ő is mondta, hogy igyak sok vizet + cikafark teát. Ha esetleg valaki a dunántúkrór ir akkor szívesen megadom a számát e-mailba. Szorítsatok a jövő héten megyek petevezeték átjárhatósági vizsgálatra. Jó éjt
Előzmény: AliceCsodaországban (800)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.24 0 0 801
én is kineziológushoz mentem mielőtt abbahagytam a bogyót... szerintem nekem is ez segített... (főleg pszichésen... érdekes dolgok merültek fel a beszélgetés közben... )... főleg, hogy nélküle abba se mertem volna hagyni csak amikor már konkrétan gyereket akartunk volna (és akkor is csak további hormonpótlókkal..)... így meg sokkal hamarabb abbahagytam, hogy időt adjak a szervezetemnek a teljes rendbejövetelre... (mondjuk azért nem bízom a véletlenre a dolgot és napi 3/4 liter palástfű-cickafark teát is megiszok:))) OK, bevallom, nem csináltam meg a házi feladatokat amiket felírt és még csak egyszer voltam nála... (viszont azután egyszercsak meggyógyult az eltört lábujjam, amivel még aznap délelőtt is csak csoszogni tudtam... azt nem tudom, hogy ettől-e, de estére már akkor is rá tudtam állni:) Fura mellékhatás... nem?:)))
Előzmény: AliceCsodaországban (800)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.24 0 0 800

A lányom a teherbeesés előtt állitólag évente kétszer menstruált... aztán ugye jött az, hogy pco gyanús, uccu neki műtsük meg, akkor keztem itt ebben a topicban segítséget kérni, innen javasoltak egy dokit (mailben szovesen továbbadom) az csinált ilyen -olyan vizsgálatot, azt mondta, ez nem pco, írt fel ezt azt, tüszőérlelőt stb... nagyjából a dokihoz menés után fél éven belül terhes lett, éppen 16-án volt 1 éves az unokám. No a szülés után után ugye volt szoptatás, 6 hónap után egyik pillanatról a másikra elapadt, azóta meg azon szentségel, hogy milyen pontosan megjön neki 28 napra - mindig akkor mikor mehetne strandra persze...

 

Szerintem ez a kinezológiai kezelés pszcichikailag szabadított fel benne valamit. Van akinél nagyon bejön.

Előzmény: dzsemko78 (799)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 799
Sziatok!! Mi az hogy bogyó nélkül és megjött.????? Légyszi ird le hogy ez mit jelent, mert lehet hogy ezek a dolgok előtt állok. Bolondlány!! szerintem menj el egy másik dokihoz, én kb 5nél jártam mire kiderült hogy mi a baj a többiek csak szórakoztak velem. És persze semmit sem vesztesz a dologgal. Nekem is most jött meg , remélem hogy nem fog 20 napig tartani.
Előzmény: Törölt nick (794)
zsuzsahd Creative Commons License 2005.07.22 0 0 798
Tenyleg ne legyel kibukva egy "valoszinuleg PCO" diagnozis miatt. En a "beigazolodott, amit sejtettunk: tenyleg PCO" diagnozis utan 2 honappal lettem spontan terhes. Masreszt en sem ertem: 2 nagy ciszta az nem PCO. Vagy van tobb kisebb is, csak ezt nem irtad?
Előzmény: bolondlány (796)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.21 0 0 797

Te figyelj, ezt nem értem egészen... a fogamzásgátló azért fogamzásgátló, hogy ne legyen tüszőrepedés, tudtommal fogamzásgátlótól nem lehet PCO-t kapni.

Ezek a cisztaméretek is nagyon gyanúsak nekem.

És manapság már nagyon sokmindenre ráfogják, hogy PCO, pedig ez egy komplett tünetegyüttes, túlsúly, szőrösödés, ciszták a petefészekben, pattanások stb.

Mielőtt elkeseredsz, vizsgáltasd ki magad egy olyan orvossal, aki valóban ért is ehhez a tünetegyütteshez.

Amúgy fiatal vagy és van időd. A PCO nem egyenlő a meddőséggel, csak megnehezíti a teherbeesést. Sok itteni olvtársnőnek van már gyereke azóta mióta ide beírt.

Szóval fel a fejjel! Olvasd át az egész topicot az elejétől, egyrészt sokkal többet megtudsz erről, másrészt találsz benne jó linkeket és találsz benne orvoscímeket is.

Előzmény: bolondlány (796)
bolondlány Creative Commons License 2005.07.21 0 0 796

Sziasztok!

 

24-dik évemmel ma tudtam meg h valszeg PCO-m van.

Eléggé ki vagyok bukva, főleg, mert az orvos azt mondta, az előző fogamzásgátló okozhatta. Lindinett 2000-et szedtem, mert tudtam, h nagyon alacsony hormon tartalmú (nem akartam, h nagyon bezavarjon a háztarásomba) Erre tessék! Olyannyira alacsony, h még tüszőrepedést sem produkált. Most itt állok 38x18 és 33x20 mm-es cisztákkal a fészkeimben.

Mekkorák a petefészkek, h közel 4 cm-es ciszták férnek meg bennük?

A nőgyógyász nekem is a Dianét írta fel. Ezt most már mindig kell szednem, vagy naív fejjel gondolhatom azt, h egyszer magamtól is képes leszek beindítani a motorjaimat?

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.21 0 0 795
Nagyszerű!!! :-)
Előzmény: Törölt nick (794)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.21 0 0 794
Első hónap bogyó nélkül PCO-val... megjött... kb. 2 hete meg szúrt a jobb oldali petefészkem stb. Optimizmus rulez:))))
Előzmény: Törölt nick (777)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.07.18 0 0 793
Csá!! AZ az igazság, hogy sajna sokszor lesz ilyen zápor, zivatar. A nyár az ilyen. Szerintem ez jele annak, hogy megváltozik a Földön az időjárás, ezek ilyen előjelek. Külföldön sem volt eddig ilyen sok hurrikán. Most már a tél sem iolyan hideg. Nem ??? Legalább is statisztika azt mutatja. Nálunk nagy baj nem lesz ,mert melegebb lesz. Olyan trópusi lesz Nálunk is lesznek pálmafák. CSak az ózonra kell vigyázni, na jó befejezem ezt a maszlagot.
Előzmény: AliceCsodaországban (792)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.18 0 0 792
Hát ez nagyon izgalmasan hangzik, én ugyan nem megyek külöföldre a piszkos anyagiak miatt, no meg üdülni sem, de arra azért kiváncsi lennék, hogy ez az egész nyár ilyen löttyös lesz, és egyik hidegfront követi a msikat állandóan? Már nagyon unom ezt a sok vihart meg egyebeket... :-)
Előzmény: dzsemko78 (791)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.07.17 0 0 791
Sziatok!!! Nem titok meteorológia észlelő vagyok. Ugyogy , ha valamilyen info kell külföldel kapcs, ha mentek nyaralni csak szóljatok megteszem amit tudok. Nagyon igazad van abban , hogy nem kell foglalkozni minden nap a babával , csak kicsit nehéz. Különben sokat fejlődtem, mert az elején nagyon benne voltam. Ez a két év viszont megtanitott arra hogy türelmesnek kell lennem. Mindig igazságtalannak tartottam azt hogy aki nem akar vagy aki eldobja annak három is van , mi meg itt vagyunk a .........! Na mindedj ez már nem számit. Csak pozitivan kell hozzáállni.Nem de??? Akkor vihar volt az előbb, húúúú nagyon klassz volt. Csináltam egy csomó fotót. Jó hétvégét nektek. Bocs ha kicsitfurin irok , magam is meglepődök, de nagyon jó hogy van ez a hely ahol az ember kiirhatja magából ezeket a dolgokat. De mikor itt ülök a gép előtt és látom hogy irtatok nagyon jó érzés. Ez is furi na mindedj jó őszintének lenni. Ezt most azért mondom mert ha ezeket elmondom egy kollegának az meghallgat , megsajnál, de ennyi, meg nem is mond el mindent mindenkinek az ember.Nem???? na most mártényleg befejezem. Holnap este jövök újra.Sziatok!!!!
Előzmény: AliceCsodaországban (790)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.15 0 0 790

Nem kell elnézést kérned amiatt, hogy mikor írsz, úgyis mindenki akkor válaszol, amikor neki van ideje ez a fórum lényege, ha chat lenne az más... :-)))

 

Örülök, hogy találtál egy orvost akiben megbízol. Nincsen más hátra mint előre, minden vizsgálatot el kell végezni, minden bogyót beszedni, minden utasítást betartani, és ha lehet akkor közben nem arra gondolni állandóan, hogy ebben a hónapban megjön-e - mert megjön. A teherbeeséshez a gyakorlat szerint kell valami nemtörődömség is, általában mindig akkor lesz terhes az amber amikor azt mondja, hogy eh megette a fene az egészet, feladom.

Onnan kell kindulni, ami a meddőséggel foglalkozó orvosok alapelve: ha egy nőnek megvan a méhe, a két petefészke, a petevezetékei, akkor előbb utóbb terhes is lesz.

 

Katona vagy? No erre gondoltam volna legutoljára... milyen minőségben? (Ha nem hadititok..)

Előzmény: dzsemko78 (789)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 789
Csáó! Köszike megpróbálokozom a startlappal. Bocsi hogy mindig hajnalban írok, de megint dolgozom és csak ilyenkor van egy kis időm. A dokim azt mondják nagyon jó. Dr. Szmatona Gábor. Egy fiatal doki és úgy vettem észre , hogy érti amit csinál. Persze ha nem értené nem lenne ott. Nem olyan volt hogy ok! itt vagy és fizess. Elmagyarázott mindent, sőt külön kitért az anyagi dolgokra is. Ráadásúl amiket most meg kell csinálnom vizsgálatokat ott a Kaáliban 25000 pénz lenne , de ő javasolta, hogy ne kelljen felmennem Pestre csináljam meg otthon ingyen. Remélem ő most már beválik. Ti régóta dumcsizgattok ebben a topicban?? Mit dolgoztok?? Én katona vagyok és szolgálok és védek ebben a pillanatban is. Bocsi a sok hibáért de kezdek elfáradni, de már csak 7 óra és megyek haza az ágyikómba. Sziasztok!!!Írjatok
Előzmény: AliceCsodaországban (787)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.14 0 0 788
Ha nem a startlap jön be először, akkor www. startlap.com .
Előzmény: AliceCsodaországban (787)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.14 0 0 787

Na akkor egy kis segítség az internetes oldalhoz.

Remélem neked is a startlap jön be először, ha nem akkor célszerű úgy beállítani a gépet.

Tehát Startlap - ujságok - index- itt előjön az index ujság, és fölül vannak olyan fülek, ott lenyomod a "fórum" gombot.

Aztán megkeresed a lap tetején a "hozzáadás a kedvencekhez" címszót, és rákattintasz, innentől megjelenik a lap bal oldalán.

(Persze célszerű először a "kedvencek"-et létrehozni, ezt úgy teheted, hogy fölül van egy nagy sárga csillagal kezdődő "Kedvencek " rublika, azt lenyomod. )

 

Petevezeték átjárhatóság: nekem csinálták anno a hetvenes években, ambulánsan. Kb olyan érzés volt, mintha belülre kaptál volna egy injekciót, nem kellemes, de nem is olyan vészes. Manapság nem tudom hogy  csinálják, mert már akkor is voltak sorstársaim, akiket a kórházba fektettek és altatásban csinálták. De hangsúlyozom, nem vészes. Nekem - ahogy emlékszem gázt fújtak be, másoknak meg kontrasztanyagot és úgy vizsgálták...

 

Azt hiszem veled tényleg nem törődött az orvos, az "ahogy esik úgy puffan" elvét követte, már csak amiatt is, mert a laparoszkópia szokott az utolsó megoldás lenni, előtte inkább komplex kezeléseket szoktak javasolni. Hogy egy egészségügyi küreten mit ronthatott el azt nem tudom, mert általában utána sokkal jobban működik egy nő, régen amiatt is csinálták, mert utána nagyon hamar teherbe  lehetett esni.

 

Majd számolj be, hogy milyen orvost sikerült találnod. 

Előzmény: dzsemko78 (786)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.07.14 0 0 786
Bocsika elfelejtettem az még irjátok le hogy hogy tudok erre az internetes oldalra belépni, mert nekem csak a google keresőn sikerált. jöszike
Előzmény: epresjoghurt (784)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.07.14 0 0 785
Sziasztok!!! Köszike a sok infót, megpróbálok mindenre válaszolni. Először is a Laparoszkopias müté valami cisztás dolog , legalább is nekem a doki azt mondta hogy leéget néhány cisztát, És igen csak fél évig jó mert ujra megjelenhet.De a doki akkor azt mondta hogy innentől kezdve minden ok jöhet a gyerek. Egyébként 90kg vagyok (tulsulyos) 175cm és 27 éves A ciklusom szar főleg azóta hogy volt a küretem, amit szeintem elszúrtak,mert előtte sokkal jobb volt A doki persze nem ismeri be. Én azt utálom a dikikba hogy nem az akarják amit te. Csak a lóvéra hajtanak, hogy minél többször menj vissza. Ez az én tapasztalatom. Jártam egy dokihoz és egy év után sem tudta hogy miért megyek hozzá. Mostmár ne csak én irjak magamról. Légyszi ti is irjatok pár szót magatokról. Volt már nektek olyan hogy megnézték hogy átjátható -e a petevezeték? ha igen irjatok, mert most arra kell mennem és izgulok.
Előzmény: AliceCsodaországban (783)
epresjoghurt Creative Commons License 2005.07.11 0 0 784

Szerintem a Kaáliban már jó kezek között leszel. Én ugyan nem oda jártam, de nagyon remélem, hogy mindegyik meddőségi központban tudják, hogyan kell a PCO-sokat kezelni. A leleteid alapján ki fog derülni, mennyire gázos a PCO-d (ott is vannak fokozatok) és az alapján fognak kezelni.

Véleményem szerint ott van a baj sok nőgyógyásszal, hogy nem elég alaposak és ha valaki nem úgy működik, mint ahogy annak a nagykönyvben lennie kell, tippelgetnek alapos kivizsgálás helyett. Arról nem is beszélve, hogy még mindig sokan a lapart tartják a PCO kezelési módjának.

Itt a topicban is sokaknak sikerült a baba, úgyhogy fel a fejjel. :o))

Előzmény: dzsemko78 (780)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.10 0 0 783

Én se úgy gondoltam..

De egy kicsit elnagyoltan írtad le mi is volt eddig, pl nem értem mi volt ez a laparoszkópiás műtét, ez volt az a petefészek-vékonyító izé amit a lányomnak ajánlottak először?

(Mert erről pl. azt hallottam, hogy ez kb. fél évig hatásos, utána nem...)

No meg azt se írtad, hogy miért volt ez a műtét???

Hány éves vagy, milyen a ciklusod stb... hány kilós vagy hány centis... hogy csak a leggyorsabban eszembe jutókat említsem.

Előzmény: dzsemko78 (782)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 782

Szia

 

 

Persze hogy nem azon van a hangsuly hogy mindenkinek van.

Csak ezzel is jelezni szerettem volna hogy igy nehezebb elviselni a dolgot.

Nem irigylek senkit  nem errol van szo. Azt utálom hogy sajnálnak, és pl a barátnom nem merte elmondani hogy terhes megint. Ezért utálom a dolgot.

A Kaáli intézetrol sok jot hallottam ugyhogy nagyon reménykedem 

Előzmény: AliceCsodaországban (781)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.10 0 0 781
MOndjuk az ember nem azért szül, mert már mindenkinek van, de gondolom nem ezen volt a hangsúly.. mindenesetre a pco elég összetett szindróma és ahhoz, hogy terhes legyél mindenképpen kell egy olyan orvos, aki ennek a szimptómának minden vonatkozásával tisztában van. A Kááli intézetben - azt hiszem - vannak ilyenek...
Előzmény: dzsemko78 (780)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 780
Szasztok!! Köszike az infót . Beleolvasgattam egy kicsit, nem sokat mert nincs sok időm sajna dolgozom. Mi két éve próbálkozunk a babyvel, és eddig senki sem mondta hogy PCO Minden doki csak kisérletezett velem. Szedtem a clostilbegytet majdnem két évig. Volt laparoszkopiás műtétem is. Meg egy egészségügyi küretem is (amiért a Seffer elkért 81000) és persze nem történt semmi változás, csak a sok gyogyszer. Most kicsit megnyugodtam hogy ti is vagytok, vagyis hogy nem vagyok egyedűl. Mert itt ahol. lakom csak nekem nincs gyerekem. Nagyon idegesít. Minden barátnőmnek már kettő van. De nem vagyok elkeseredve várom a beültetést. Igaz még az elején vagyok. Még csak a kezdeti vizsgálatoknál tartok. Elkezdtem fogyókúrázni is. Megpróbálom a Norbi UP datet. Csinálja valamelyőtök??? ha igen jó lenne egy-két infó, hogy bevállt -e??? Mennyi idő van a kivizsgálás és a beültetés között.Lehet hogy hűlye kérdés, de szeretném ha már valami téyleg történne. Sajna mennem kell, dolgozni előre is köszi sziasztok jó éjt mindenkinek
Előzmény: AliceCsodaországban (779)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.09 0 0 779

Ilyenkor vasárnap eléggé pang a net, javaslom, hogy inkább olvasd el eleitől fogva ezt a topicot, rengeteg információt fogsz találni.

És igen: a pco mellett lehet gyereked, vannak itt jópáran, akik mára boldog kismamák. Nem is kevesen! :-)

Előzmény: dzsemko78 (778)
dzsemko78 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 778

Sziasztok!

 

 

Nem is tudom, hogy kezdjem.

Tegnap kiderült, hogy pco-m van. Fenn voltam a Kaáli intézetben. ott mondták.

Remélem tudtok egypár tanácsot adni, hogy hogyan induljak neki a témának.

Babát akarunk a párommal.

Tudom ,hogy még csak az elején vagyok, de jo lenne ha irnátok egypár infot.

Pl van köztetek olyan aki pco-s és van babája?

Vagyis sikerülhet egyáltalán?

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.07 0 0 777

Én Yadine-ra váltottam... de pont most hagytam abba, mert állandóan megtámadtak a gombák... és erre már a doki is azt mondta, hogy a bogyó miatt van. Akkor felírt valami 3 fázisút de azt már nem mertem bevenni.

 

Végül talán 3 hete elmentem egy kineziológushoz, jót beszélgettem vele és abbahagytam a bogyót.

 

Még nem tudom, mi lesz ebből, de kb. 1 hete néha szúrt a jobb oldalam ...

 

Egyébként azóta felszívódtak a szokásos gombák, a libidóm megint az egekben és olyan jól érzem magam, mint még soha:))))))))

 

PCO ide, PCO oda, soha a büdösben nem fogok többet hormonokat szedni... (kivéve persze, ha az egy gyerekprojekt érdekében lesz... de az még min. egy év)...

 

Ja, kineziológus: igazából abban segített, hogy letisztázzam magamban, mi lehet ennek a lelki oka (ld. tényleg szeretnék gyereket, vagy csak az eszem akarja... mert ha nem szeretnék, akkor miért érne a pete stb. stb. szóval összetett a dolog:)

Előzmény: kiadoviki (776)
kiadoviki Creative Commons License 2005.07.07 0 0 776

Sziasztok!

 

Na, újra itt vagyok:) fél évig szedtem a Diane 35-öt, a bőröm viszonylag jó lett tőle. De hogy tudom én ezt megőrizni? Írjon, aki szedte, hogy milyen gyógyszerre váltott.

Köszönöm.

Előzmény: mokuskerek666 (768)
iszusz Creative Commons License 2005.02.12 0 0 775

 Sziasztok!

 

Többszöri skiertelen regisztráció után végre itt vagyok.Kicsit át kellett vernem a rendszert,de nem ez a lényeg....

Még nem kezdtük el a babagyártást,de a napokban hívnám a Dévai klinikát.Ezzel kapcsolatban keresnék beszélgetőpartnereket. köszi

 

Buborka Creative Commons License 2005.02.04 0 0 774

Sziasztok!

 

Örömmel tudatom, hogy jan. 25én, nagyfiam 4. születésnapján megérkezett a kistesó, András. 3800grammal és 56cm-rel! Már egy hete itthon vagyunk és minden nagyon klassz!

 

Mindenkinek erőt és kitartást kívánok, bízzatok benne, hogy sikerülni fog! Nincs ennél csodálatosabb érzés!

 

Edina 

lin-dus Creative Commons License 2005.01.12 0 0 773
Szia Buborka!


Írnál erről részletesen nekem, az orvos elérhetőségével együtt? (Csak kérek egy időpontot és besétálok? Kb mennyit kell várni az időpont kéréstől? Mennyi idő után sikerült a baba? Anyagiak kb?)

hmoni100@freemail.hu

Köszi:
Lin-dus
Előzmény: Buborka (772)
Buborka Creative Commons License 2005.01.11 0 0 772

Csimpimami: gratula a kis/nagy vasgyúróhoz! Nagyon édike!

Én még egyben vagyok, bár már az utolsókat rúgom :) és nagyon izgulok már. Hivatalosan 30ára vagyok kiirva, de szerintem meglesz hamarabb!

 

Lindus: nekem is igy segítettek ahogy irtad. Engem a Kaáliban kezeltek, hogyha gondolod szivesen megadom a doki paramétereit. Az első alkalmak fizetősek (az első konzi, uh, vérvétel) de aztán már semmiért nem kellett fizetni. Nagyon meg voltam elégedve, keveset kellett várni, felhivtak ha megvolt az eredmény és úgy éreztem, hogy odafigyelnek rám!

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.10 0 0 771
Nekem már nincsen meg, csak a lányomnak, de külön laknak. Dr Kósa Zsolt a Schöpf-Mérei Anyavédelmi Központban dolgozik. Ha nem felejtem el, akkor elkérem neked. DE ő is itt van a neten, megtalálod a 2004-es babák topicban manojoe néven, biztosan segít neked ha beírsz neki.
Előzmény: lin-dus (770)
lin-dus Creative Commons License 2005.01.10 0 0 770

Megírnád nekem az orvos elérhetőségét a hmoni100@freemali.hu-ra?

Köszönettel:

Lin-dus
Előzmény: AliceCsodaországban (769)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.10 0 0 769
A lányom kapta ezt a kezelést, ő is PCO gyanúval került orvoshoz, de róla pl. aztán azt állapították meg, hogy mégsem PCO, csak nincsen peteérése. Closbegyl injekciókat kapott, UH-val megnézték, aztán órára pontosan kellett akciózni. Az orvosa címét innen kaptam, ha úgy vesszük akkor sima nőgyógyász az is, bár dolgozik a meddőség központban is hetente egyszer. Siettetni egyébként nem lehet, mert akkor még rosszabb...
Előzmény: lin-dus (767)
mokuskerek666 Creative Commons License 2005.01.10 0 0 768

Szia Kiadoviki!

 

Én szedtem kb. 1 éven keresztül diane 35-öt, jó volt a pattanásokra, teljesen elmúltak, a szörösödést is valamennyire visszafogta, volt ciklusom, és nem híztam tőle. Nekem bevált, semmi panaszom nem volt vele, csak pozitív hatás.

 

Üdv, Mókuskerék

Előzmény: kiadoviki (759)
lin-dus Creative Commons License 2005.01.10 0 0 767
Köszönöm Alice!

Elolvastam az egészet, bár nem most hanem tavaly nyáron.
Kivizsgálás megvolt!
Orvos viszont nem említette azt a módszert, amit itt valahol olvastam, miszerint a ciklus adott napjain kap az illető injekciót? és szed valamilyen gyógyszert is és uh-gal nézik, hogy alakul a peteérés.
Ez elég gyors megoldásnak tűnik, bár lehet hogy az én esetemben nem alakalmazható!
Én már nagyon sietnék!

Lin-dus
Előzmény: AliceCsodaországban (766)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.10 0 0 766
Próbáld inkább az elejétől olvasgatni ezt a topicot, mert a PCO meglehetősen összetett probléma. Igen vannak gyógyszerek, injekciók, amik a peteérést elősegítik, de mindenkinél más a megoldás, ezt csak alapos kivizsgálás után lehet eldönteni. Természetesen mezei nőgyógyász is adhat ilyet, attól nőgyógyász... 
Előzmény: lin-dus (765)
lin-dus Creative Commons License 2005.01.10 0 0 765
Sziasztok!

Segítségeteket/ véleményeteket szeretném kérni!

PCO-s vagyok. Olvastam valamelyik topikban, hogy léteznek olyan gyógyszerek(injekciók, tabletták), amelyekkel peteérést lehet előidézni.
Valaki tudna erről bővebb infoval szolgálni?
"Mezei"nőgyogyi is alkalmazza ezeket a szereket?
Van valamilyen mellékhatása?

Jővő héten megyek dokihoz és addig is szeretnék valamilyen infot.

Köszönettel: Lin-dus
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.09 0 0 764

MIcsoda vasgyúró!!! :-))) Gratulálok!

 

Egyet? akár 43-at is...:)))

http://babanet.hu/album/main.php?album=3196

Előzmény: paracsimpo (762)
paracsimpo Creative Commons License 2005.01.09 0 0 763
paracsimpo Creative Commons License 2005.01.09 0 0 762

Aki már 23.-án 15 hós lesz:)

 

Azért merészkedtem írni, mert egy kicsit visszaolvastam és látom, hogy nagyon sokat vagyok emlegetve:)

Teszek fel egy képet, bocsi ha túl nagy, de még nincs fent kicsinyítő program:(

 

Tervezzük a kövi babócát.

 

Buborka neked gratula, bár ha jól tudom akkor már meg is van a picuri:)

 

Alice: tudnál egy képet küldeni az uncsiról? Szívből gratulálok Nektek is!!!

 

Na puszi megyek!

 

csimpimami

pomberke Creative Commons License 2005.01.08 0 0 761
Szia!

Szerintem mindenkinek máshogy hathat, nekem speciel segített az ilyen gondokon. Viszont úgy híztam tőle, mint a fene, és nehezen akar lemenni a felesleg. De ez se mindenkinél van így, egy ismerősöm egy grammot nem hízott tőle.

Na, most gondolom jól kiokosítottalak :-)
Előzmény: kiadoviki (759)
SpArKiE Creative Commons License 2005.01.08 0 0 760
Szia!
Én nem szedtem a Diane-t, sajna nem tudok segíteni. A topic elejénél többen is írtak róla, esetleg olvass bele.
Előzmény: kiadoviki (759)
kiadoviki Creative Commons License 2005.01.05 0 0 759

Szaisztok!

 

A Diane 35 szerintetek mennyire használ kisebb cisztáknál és pattanásos arcbőrnél? Ha van valakinek tapasztalata írja le, köszönöm.

Előzmény: SpArKiE (758)
SpArKiE Creative Commons License 2004.11.19 0 0 758
Mókuskerék,
köszi a tippeket, megnézem őket!
Előzmény: mokuskerek666 (754)
SpArKiE Creative Commons License 2004.11.19 0 0 757
A gyógyszeres kezelést miért utasítottad el?
Előzmény: Baggins77 (752)
Lydie Creative Commons License 2004.11.18 0 0 756

Baggins,

 

Nagyon gratulalok! Egyebkent en is igy voltam, amint megtudtam, egybol NAGYON fontos lett a baba, s most en is 14 hetes terhes vagyok, holott tavasszal meg nem sok jot mondtak... Nehany orvos szerint nagy mazlim van, masok szerint nem kell tulsagosan aggodni. Szep terhesseget!  

Előzmény: Baggins77 (755)
Baggins77 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 755

Szia Mókuskerék!

Módosítok, akinél nem jelentik ki 100%-osra, hogy PCO-s, az szerintem ne tépelődjön a dolgon hónapokig, mint ahogy pl. én tettem. Már fél éve nyomom itthon a gyerek melletti propagandadumát, ugyanis ha nincs ez a PCO-esélyes diagnózis, akkor csak később hagytuk volna abba a védekezést és később vállalunk gyerkőcöt. Így viszont azzal érvelhettem, hogy ha 5-10 év múlva jön össze az első gyerek, akkor már túl idősek leszünk, ha pl. érettségizik stb.

De most tök jó. :-)

Köszönöm a jókívánságokat.

Remélem senkit nem bántottam meg itt a topikon az előző hozzászólásommal.

Baggins

Előzmény: mokuskerek666 (753)
mokuskerek666 Creative Commons License 2004.11.16 0 0 754

Szia SpArKiE!

 

A nőklapja fórumon van egy PCO-val kapcsolatos topik, ami sokkal élénkebb. www.nlc.hu fórum/babázzunk/PCOS, ott talán tud valaki segíteni. Vagy pedig a www.babanet.hu oldal társalgójában a "Szülészetek, kórházak" alatt talán van Péterfy-s topik, ott is érdemes megpróbálni.

Remélem sikerül találnod orvost! üdv,

Mókuskerék

Előzmény: SpArKiE (751)
mokuskerek666 Creative Commons License 2004.11.16 0 0 753

Szia Baggins!

Egyetértek veled, hogy bepánikolni a PCO hallatán senkinek sem szabad, de azt gondolom, hogy neked tényleg szerencséd volt. A PCO-s petefészkeknél is előfordulhat spontán peteérés, de ez igen ritka. Az esetek túlnyomó többségében gyógyszeres kezelésre van szükség.

Persze az is igaz, hogy az orvosok nagyon könnyen rámondják valakire, hogy PCO-s, vagy PCO gyanús, aztán mégis gond nélkül összejön a baba. Szerintem ilyenkor általában a diagnózis megkérdőjelezhető: ha valaki valóban PCO-s, akkor spontán csak nagyon kicsi eséllyel tud teherbe esni. Orvosi segítséggel azonban általában a PCO-soknak is sikerül.

Gratulálok neked a babához, és szép terhességet kívánok!

Üdv, Mókuskerék

Előzmény: Baggins77 (752)
Baggins77 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 752

Sziasztok!

Nekem még tavasszal egy hosszúra húzódott hormonvizsgálat-kiértékelés után állapította meg egy endokrinológus a következőket: "a leletek megerősítik a PCO sy. lehetőségét".

Mindemellett persze a tüneteim is PCO-ra utaltak.

A gyógyszeres kezelést elutasítottam, így maradt a diéta a sok mozgással.

Ebből a sok mozgást maradéktalanul teljesítettem.

A doktornő rámutatott arra, hogy feltehetően nehezen fogok teherbe esni, akár évekbe is telhet, petefészek működését serkentő injekciókúrákról is beszélt.

Erre tessék, október elején elkezdtünk próbálkozni és a pozitív terhességi teszteredményem ma a nőgyógyászom is megerősítette ultrahanggal.

Szóval szerintem érdemes nem bepánikolni az első ilyen jellegű diagnózis után.

Vagy csak mázlim volt? Nem tudom...

 

SpArKiE Creative Commons License 2004.11.11 0 0 751
Sziasztok!
Tudna valaki olyan dokit ajánlani, aki a Péterfy-ben dolgozik? Én is Merckformint szedek, és emellett tervezünk babát.
Sparkie
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.27 0 0 750

Gratulálok! :-)))

A lányomnál is ez volt, és olyan masszív egészséges fiúcskát nyomott ki, hogy netuddmeg! :-)))

Előzmény: Lydie (749)
Lydie Creative Commons License 2004.09.27 0 0 749

Kedves Topiklakok!

 

Csak azert irok, hogy remenyt keltsek. Harom honapja allapitottak meg PCO-t nalam -- szerintem nem igazan jogosan, s most gyereket varok. Meg nagyon korai persze het hetesen errol irni, de a lenyeg: van remeny! Clostylbegilt szedtem ket honapig, s a masodik honapban konyvbe illo gorbevel magasan maradt a homersekletem. Nem hittem volna, hogy ez lehetseges, nagyon durva volt atmenni ezen az egeszen, s kivanok mindenkinek sok erot es kitartast ehhez a csunya betegseghez!

mokuskerek666 Creative Commons License 2004.08.12 0 0 748

Rékae!

Igazán sajnálom, hogy nem sikerült, és nagyon megértem a lelkiállapotod.:-( Mókus

Előzmény: rékae (746)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.08.11 0 0 747
Én megértelek, én se gondolkodék ilyenkor másként... add ki minden elkeseredésedeset, jogos! :-((((
Előzmény: rékae (746)
rékae Creative Commons License 2004.08.11 0 0 746

Sziasztok!

Hát, eltelt a szerda, és nagyon köszönöm a szorításokat, de sajnos nem sikerült! Tudom, fel a fejjel, meg ilyenek, de én most nagyon elkeseredtem. Tudjátok mi a legszörnyűbb az egészben? Az, hogy innentől nincs miért..., és nincs mibe kapaszkodni. Én szociálpszichológus, lennék, ezért tisztában vagyok a lelki részével, meg a pszichoszomatikus tünetekkel is, de most azt hiszem, baromság ez az egész, hogy pozitív hozzáállás, meg hogy nem kell görcsölni, meg hogy akard nagyon, meg ne is gondolj rá, meg feküdj, és légy nyugodt, kerüld a stresszt, és az összes többi jótanács.....

Hú, most biztos nem értetek egyet velem, persze, én most csúnyán ki vagyok borulva az egész életemre.

Ennél nyugodtabb, harmónikusabb, vidámabb, és boldogabb időszakom még nem volt, a férjem imád.......és a többi....lényeg a lényeg: EZT AZ EGÉSZET SEM AGGYAL, SEM ÉRZELMEKKEL, SEM HITTEL NEM VAGYOK KÉPES BEFOLYÁSOLNI.

Persze, nem adom fel, soha az életben, de reménykedni sem merek már.

Azt is tudom, hogy más már sokkal többet átélt, mint én a kis szánalmas 2 próbálkozásommal, úgyhogy ne is reagáljarok  rám, csak olyan jó volt most ezeket kiírni magamból.

2 hónap múlva beültetik a lefagyasztott embriókat...legalább nem került fényévekre a következő próbálkozás...

Sziasztok, több sikert nektek! Ré

 

epresjoghurt Creative Commons License 2004.08.10 0 0 745

Én is nagyon szurkolok, sok sikert! :o)))

 

Buborka: A statisztikához annyit tennék hozzá, hogy Milkabögrének kislánya van, Fannibögre. :o)

Előzmény: rékae (744)
rékae Creative Commons License 2004.08.08 0 0 744

Pomberke!

Nagyon kedves vagy, köszi, rámfér. már kész van a hátsó felem a progeszterontól, na de remélem még sokáig szúrkálnak vele!!!!!!!!!

Jelentkezem, ha többet tudok! Sziasztok.

 

pomberke Creative Commons License 2004.08.07 0 0 743
Kedves rékae, nagyon szorítok neked! Már szerda előtt is, ha nem baj ;-)

Az a 20 kilós fogyás nagyon szép teljesítmény és biztosan sokat fog lendíteni a helyzeten. Addig is megy a drukk míg biztosat tudsz!
Előzmény: rékae (742)
rékae Creative Commons License 2004.08.07 0 0 742

Sziasztok! Eddig mindíg csak olvasgattam itt a dolgokat, de mostmár hozzá kell szólnom, nagyon örülök  ennek a rengeteg babának...!!! Gratulálok nektek! Most nekem is nagy szükségem van egy kis szorításra, mert szerdán lesz eredmény, és már nagyon izgulok.

Nekem ez a 2. lombikom, a Budaiba járok. Tavaly 5 petesejtből 4 termékenyült meg, képzeljétek, azóta lefogytam 20 kg-t, és most 8 petesejtből mind a 8 megtermékenyült. A 3 legszebbet ültették be, és 3-mat sikerült lefagyasztani is...

Nagyon lassan megy az idő, és így a végén már nagyon izgalmas, főleg hogy már egyszer átéltem az eredményhirdetést.

Kérlek szerdán gondoljatok rám is... addig is kitartás nektek!

Buborka Creative Commons License 2004.08.06 0 0 741

Köszönöm! ;)

Nekem is van már egy, most a másodikat várom :))

Úgy érzem igazi sikertörténet vagyok:)))))))))))))))

 

Amúgy tudtok olyanról, akit pco-val kezeltek és lánya született? Az ismerettségi körömben minden pco-s fiút szült. Lehet, hogy nem véletlenül???

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.08.05 0 0 740
Az előbb visszaolvastam egy évvel ezelőttig ezt a topicot, és jelentem, hogy az olvtárnők közül azóta már paracsimbo-nak, krisinának, a lányomnak van gyereke, és maggancs és buborka is terhes... szóval fel a fejjel mindenki! :-) 
Előzmény: Lydie (739)
Lydie Creative Commons License 2004.08.05 0 0 739

Buborka,

 

csak itt csendben olvastam eddig a topikot, mert nalam is PCO gyanu volt, de azota sikerult kizarni - a tortenetem kb ugyanaz, mint Alice lanyanak, csak azzal a kulonbseggel, hogy en meg nem vagyok terhes. Minden esetre nagyon megertem, milyen lehetett ez az egesz es teljes szivbol gratulalok a babahoz en is!

Előzmény: Buborka (738)
Buborka Creative Commons License 2004.08.03 0 0 738

Sziasztok!

Könnyekig vagyok hatódva :) Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a jókívánságokat!

A Kaáliban kezeltek az Istenhegyi úton. Aztán a 6. héten visszaengedtek az eredeti orvosomhoz.

Én szeretnék mindenkinek hasonló jókat kívánni és remélem hamarosan újabb pocakokkal bővül a topic. :)

B.

pomberke Creative Commons License 2004.08.03 0 0 737
Őszintén gratulálok neked! Problémamentes terhességet és szép egészséges babát kívánok! Ugye még hallunk rólatok? :-)
Előzmény: Buborka (735)
mniki Creative Commons License 2004.08.03 0 0 736
Buborka szívből gratulálok ! Hol kezeltek ?
Előzmény: Buborka (735)
Buborka Creative Commons License 2004.08.03 0 0 735

Halihó!

 

Már a 14.  hetet taposom. Merckformint szedtem folyamatosan, ciklus 3. napjától Serophene-t és aztán egy tüszőrepesztő injekciót. :)

Kb. fél éven keresztül folyamatosan nézték, és ezzel a kombinációval a tüszőrepesztőn kívül szinte minden hónapban érett rendes tüsző. Csak valahogy mindig pont rosszul jött ki, kétszer volt mandulagyulladásom, egyszer meg megtermékenyült ugyan, de nem ágyazódott be a pete. Hát igy lett.

 

B. 

epresjoghurt Creative Commons License 2004.08.03 0 0 734

Nagyon örülök a hírnek és gratulálok! :o)))

Mennyi idősek vagytok? Milyen kezelést kaptál?

Előzmény: Buborka (732)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.08.03 0 0 733
Jujjdejó! :-DDD
Előzmény: Buborka (732)
Buborka Creative Commons License 2004.08.03 0 0 732

Sziasztok!

 

Már jó rég nem írtam, de most már elújságolom, hogy sikeres gyógyszeres kezelés után újra babát várok!!!

Mindenkinek kitartást és higgyétek el, hogy sikerülni fog!!!

 

B.

epresjoghurt Creative Commons License 2004.07.30 0 0 731
Gratulálok és sok boldogságot kívánok az egész családnak! :o)
Előzmény: AliceCsodaországban (729)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.07.30 0 0 730
Köszönöm a szurkolást Neked is és Mókuskeréknek is. :o))
Előzmény: pomberke (728)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.29 0 0 729

Mi az, hogy nagymama lettem??? :-DDD  Naná!!!:-DDD

Az a kölök úgy megtapadt, hogy ki se akart jönni, túlhordással fektették be a 42. hét elején, aztán ott meggondolta magát és kiszakadt a magzatburok, 6 óra alatt megvolt minden, és egy szép méretes kisfiú bujt ki a lányom viszonylag kicsi hasából...:-DDD

 

Igen a lányomat is PCO gyanúval kezelték (mensi elmaradása, ciszták a petefészekben), de neki hálistennek használt a Cosbegyl injekció... 

 

Előzmény: epresjoghurt (727)
pomberke Creative Commons License 2004.07.29 0 0 728
Köszönöm szépen a választ, és nagyon szurkolok neked az inszemhez!
Előzmény: epresjoghurt (726)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.07.29 0 0 727

Hát igen, én is Paracsimpo példája miatt választottam az orvosát. :o)))

 

Nálam az előző hónapban nem sikerült az inszem, érdekes valahogy éreztem is...Most pedig a 10. napon vagyok. Holnap UH, valószínűleg hétfőn lesz a következő (3.) inszem. Most nagyon bizakodom. :o))

 

Te pedig légszi dicsekedj az onokáddal itt is! Máshol láttam ám, hogy nagymama lettél. :o))) Jól vannak?

És ugyebár ő is PCO-s.

Előzmény: AliceCsodaországban (724)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.07.29 0 0 726
A kezelésért nem kell, TB-re megy. Viszont az injekciók, gyógyszerek ára elég húzós. Pl. 1 Fostimon ampulla kétezervalahányszáz Ft. Szerintem attól függően, hogy ki mennyi gyógyit kell hogy kapjon, 5-20eFt körül lehet 1 ciklus. A lombikprogramhoz képest szinte ingyen van. :o)
Előzmény: pomberke (723)
mokuskerek666 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 725

Epresjoghurt, Alice!

Nagyon köszönöm a választ, és a jókívánságot!

Majd beszámolok, hogy milyen kezeléssel próbálkoznak nálam, és hogy mit is takar ez az ún. "hormonális ékrezekció". Én is (azt hiszem) klasszikus PCO-s vagyok, bár különösebb súlyfeleslegem nincs, de a hormoneredmény (magas tesztoszteron, LH/FSH arány) és a tünetek - amik azonnal előjönnek, ha abbahagyom a fogigátló szedését (szőrösödés, pattanások, menstruáció hiánya) egyértelműen ezt mutatják.

Nagyon reménykedem, hogy valóban jó eredménnyel tudják ezt a problémát orvosolni, ahogy a dokim állította.

Köszönöm a segítséget, és neked is sok sikert, Epresjoghurt!

Mókuskerék

Előzmény: epresjoghurt (722)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.28 0 0 724

"a meddőségi centrumokban, pl. a Szabolcs u.-ban mennyire sikeresen tudják kezelni a PCO-t? "

 

Paracsimpo olvtársnőnek klasszikus PCO-ja volt, és már több hónapos a kisfia..:-)

MInden jót kivánok neked és sikeres kezelést!

 

Epresjoghurt hol tartasz most? Sokat gondolok rád...

Előzmény: mokuskerek666 (721)
pomberke Creative Commons License 2004.07.28 0 0 723
Kedves epresjoghurt megkérdezhetem, hogy ez a procedúra mennyibe kerül? Kell érte külön fizetni, vagy hogy megy ez?
Előzmény: epresjoghurt (722)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.07.28 0 0 722

Egy kicsit valóban megtévesztő volt, de az a lényeg, hogy nem akarnak vágni. :o) 

Kíváncsi vagyok, miből fog állni a kezelésed.

Ami kezelést kapok az nem kifejezetten PCO kezelés, hanem babagyártás. :o) A Szabolcs utcában úgy csinálják, hogy először 3. napi és 21. napi vérből hormont néznek. Ez alapján döntenek a továbbiakról. Nálam nem volt nagy az eltérés a normálistól (már nem emlékszem a pontos eredményekre), Fostimon injekciókat kapok általában felesével. A ciklus 4. napjától 2-3 naponta néznek UH-val, hogyan fejlődik a tüsző. Ennek függvényében menet közben is változhat a kezelés. A tüszőrepedés után pedig progeszteron pótlást kapok.

Nagyjából ennyi. Nem mondom, hogy nem macerás ilyen gyakran bemászkálni, de legalább mindig tudjuk, hogy mi a helyzet.

Előzmény: mokuskerek666 (721)
mokuskerek666 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 721

Epresjoghurt, köszönöm a választ!

 

Holnapra bejelentkeztem már az orvosomhoz, meglátom mit mond, hogyan szándékozik elkezdeni a kezelést, aztán remélem okosabb leszek.

Valószínűleg félreérthető voltam, mert ő sem akar műteni, hanem hormonokkal próbálja majd beindítani a petefészek működést.  Az általa ún. "hormonális ékrezekció"-nak nevezett eljárás nem műtét, hanem kizárólag hormonkezelésből áll, csak az elnevezés megtévesztő. (Feltételezem, hogy a régen használt ékrezekciót hivatott helyettesíteni, ezért nevezi így.) Ez az orvos azt mondja, hogy műtét nélkül, egy összetett hormonkezeléssel is ugyanazt az eredményt el lehet érni, mint a laparral, ill. régen az ékrezekcióval. A II-es Sote Nőgyógyászati Klinikán alkalmazzák ezt a kezelést, állítolag sikerrel. Persze ez a korház nem kifejezetten meddőségi központ,  ezért vagyok bizonytalan, hogy valójában mennyire leszek itt jó kezekben.

 

Van neked arról bármiféle információd, hogy a meddőségi centrumokban, pl. a Szabolcs u.-ban mennyire sikeresen tudják kezelni a PCO-t? Persze tudom, hogy minden eset más, de hátha...

Azt megkérdezhetem, hogy Te milyen kezelést kapsz? Milyen gyógyszereket, milyen gyakran vizsgálnak és milyen módon (vérvétel, vagy uh, vagy más)? Igazából arra lennék kiváncsi, hogy miből áll a PCO kezelés egy meddőségi centrumban.

Az orvosod nevét - amennyiben nem leszek holnap meggyőzve - el fogom kérni.

Mégegyszer nagyon köszönöm!

Mókuskerék

Előzmény: epresjoghurt (720)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.07.28 0 0 720

Szióka!

 

Megkérdeztem a dokimat, ő mit javasolna Neked. Ő a Szabolcs u.-ban meddőségi szakember. Azt mondta, hogy az ékrezekciót már alig használják az országban, ez az eljárás a lapar előtt volt divatban a PCO kezelésére. Ennél is vágnak. A doki azt javasolta, hogy nyugodtan menjetek meddőségibe, a PCO-nál indokolt az igénybe vétel, nem kell várni 1 évet. Náluk csak akkor vágnak, ha valakinél hormonális kezeléssel sem tudnak tüszőérést elérni.

 

Ha érdekel az elérhetősége, szívesen megadom.

 

Bárhogy döntesz is, sok sikert és gyors eredményt kívánok! :o)

Előzmény: mokuskerek666 (718)
zsukin Creative Commons License 2004.07.28 0 0 719

Sziasztok!

 

 

Most járok itt először. PCO-m nekem is van-8 éve orvosról orvosra járok vele.Voltam a HIETÉN a Szabolcs professzornál (csak  a pénzem bántam), nem tudott segíteni, most a Mária utcai Kórházba járok Gláz doktornőhöz azt hiszem ide is feleslegesen. 8 éve gyógyszerekkel tömnek .Szedtem Dianet, Androcurral, Merkformint Bromocriptinnel....hiába.

Én még nem tartok a gyerekvállalásnál, más problémám van. Hirsutismus, fokozott szőrnövekedés. A napot minden reggel borotválkozással kezdem. Borzaszto ez igy.Senki nem tud segíteni, pedig nap mint nap látom, hogy férfiból nőt, nőből férfit operálnak.....Eltüntetnek másodlagos nem jellegeket, és fordítva is. Ha ismertek olyan orvost, akihez fordulhatok, kérlek Benneteket, írjátok meg!

mokuskerek666 Creative Commons License 2004.07.23 0 0 718

Sziasztok!

 

Nem rég találtam rá erre a topikra, végigolvastam, sok hasznos információt írtatok számomra. Engem is PCO-val diagnosztizáltak kb. egy évvel ezelőtt, szerencsém volt, kb. fél éves nőgyógyászhoz járás után meg is állapították, hogy mi okozza a panaszaimat. Az akkori orvosom, aki végül felismerte, azonnal kés alá akart fektetni, így "elmenekültem tőle". Találtam egy másik orvost, aki azt állítja, hogy a petefészek műtét pozitív hatását gyógyszeres kezeléssel is el lehet érni. (hormonális ékrezekció). Mivel azonban tavaly még nem szerettünk volna gyereket, fogamzásgátlót (Diane-35) írt fel a panaszaim orvoslására, ami tüneti kezelésként elég jól működött, és azt mondta, hogy "majd ha gyereket szeretne, megoldjuk". Ezzel annak idején meg is nyugtatott engem, de így a Ti tapasztalataitokat olvasva kicsit megijedtem, hogy mégsem ennyire egyszerű ezt a problémát megoldani.

Közben elérkezett az az idő, hogy már próbálkoznék a teherbeeséssel, így jövő hétre bejelentkeztem ehhez az orvoshoz. De teljesen el vagyok bizonytalanodva, nem tudom, jól teszem-e, hogy nem azonnal egy meddőségi ambulanciára megyek, és olyan orvost keresek, aki speciálisan a PCO-val foglalkozik. Van esetleg valakinek (pozitív vagy negatív) tapasztalata erről az ún. hormonális ékrezekció kezelésről? A II-es számú Nőgyógyászati Klinikán alkalmazzák ezt a kezelést. Vagy azonnal egy "PCO specialistát" lenne érdemes felkeresnem?

Előre is köszönöm a segítséget! Mókuskerék

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.17 0 0 717
Sziasztok!
Én ugyan nem vagyok PCO-s de végre találtam egy olyan fórumot ahol vannak ismerős nevek a Medlomb-ról! SEGÍTSÉGET SZERETNÉK KÉRNI! Kb 3 éve volt szó a medlomb-on egy barátcserje kivonatot tartalmazó cseppről Agnumens-nek hívják és anno Bécsből lehetett behozatni...
Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e hasonló készítményről ami itt Mo-on is beszerezhető? (sajnos eddig a progi szurira a Duphastonra és az Utrogestanra is heves allergiás reakcióval reagáltam)A következő lombikunkig szeretnénk természetes úton próbálkozni és jó lenne valami olyan természetes szer ami segíti a sárgatest termelődést! Előre is köszi a segítséget!

T.sly!
Olyan jó hogy "látlak"! Emlékszel még rám, én is a Tanár úrék "törzsvendége" vagyok!;-)

Milka!
Miért nem jössz az EPOC-ra beszégetni?
Pusz, Csipi

Előzmény: t.sly (714)
Milkabögre Creative Commons License 2004.06.16 0 0 716
t.sly, de nem a PCO miatt "csak lombik", ugye? Írjál már magánban pár sort magadról, légy szíves, nincs időm már a családinetet olvasni. Puszi.
Előzmény: t.sly (714)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.06.16 0 0 715
Szióka!

Én is a Vajda dokihoz járok, nekem szimpatikus, jó a tapasztalatom, viszont mivel jó doki :o), ezért nála vannak a legtöbben. Ezzel mindenképpen számolj.

Én is azt tudom javasolni, hogy a szimpátia mellett a közelséget is vedd figyelembe. A Vajdánál pld. a kb. 5. naptól 2-3 naponta kell UH-ra menni. Ennyi hiányzást gondolom a legtöbb helyen nem néznek jó szemmel.

Előzmény: KisegéR (713)
t.sly Creative Commons License 2004.06.15 0 0 714
Szia kisegér!
Meddőségi központokkal kapcsolatban én csak annyit tudok neked ajánlani, hogy azt válaszd amelyik lakhelyedhez a legközelebb esik.
Én Dél-pesti régióban tudok neked ajánlani: www.forgacsintezet.hu. Én ide járok, nekem sok évnyi próbálkozás után az itteni doki az első találkozásunkkor megállapította, hogy PCO-m van. A normál nőgyogyi csak hormonokkal tömött, és folyamatosan bíztatott, hogy hamarosan lesz gyerekünk. Hát nem lett igaza.:(( Ide elvittem az összes addigi leletem, a doki csak ránézett, és közölte "csak lombik". Azután UH-n ezt még alátámasztotta. Szerintem abszolút profik.
De ha Neked a BMC, vagy a Kaáli esik közel, szerintem azokat, is nyugogd szívvel válaszd.
Sok sikert!
KisegéR Creative Commons License 2004.06.15 0 0 713
Szia Paracsimpo,

Nekem is a Vajda a szimpibb. Egyelőre a Kaálin gondolkozom, hiszen az a legjobb hely állítólag, ha már nem megy természetesen.
Szóval, írhatsz privit mindkét dokiról, érdekelne a véleményed. Egy másik fórumon is egyértelműen szidják a Murányit.
Nem tudom, hogy tudsz privit írni, viszont itt nyilvánosan nem szívesen adom meg a címemet.

Előzmény: paracsimpo (712)
paracsimpo Creative Commons License 2004.06.13 0 0 712
szia kisegér!

Én ismerem, és ha jót akarsz akkor többet nem mész hozzá!!!! Pénz éhes és nem kedves a betegivel már ha egyáltalán van neki olyan. Én nagyon megutáltam. Viszont a kollégája Vajda doktor Ő igen. Ő szememben egy orvos. Pco-san terhess lettem és most van egy kisfiam aki most 8 hónapos:))) És neki köszönhetem. Mert ha maradok a sima nőgyogyimnál akkor még most is csak álmodozhatnék a babáról és kitduja, hogy még mennyi ideig.

Ha gondolod írok privit a Vajdáról.

Puszi csimpi

Előzmény: KisegéR (711)
KisegéR Creative Commons License 2004.06.06 0 0 711
A Szabolcs u.-ban dr. Murányinál voltam most 2 hónapig. Kicsit még bizalmatlan vagyok vele, és nem tudom, mennyire jó a pco-ban... Valaki ismeri?
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.05 0 0 710
Azért nem látszik ITT ebben a topicban, mert a kérdésedet a Meddőség topicban tetted fel, és az elköltözött a Családinetre. (Én is úgy találtalak meg, hogy rákattintottam az adataidra...)

Ha pco-s orvost keresel, tudom ajánlani a miénket, A Schöpf-Mérei-ben dolgozik, dr Kósa Zsolt a neve. (Már ha budapesti vagy.) Meddőségi központ pedig van pl. a Budai Meddőségi Központ, meg a Kááli intézet... üssed be a gugli kekesőbe, kiadja a címeket, telefonszámokat, mindent.

Előzmény: KisegéR (708)
KisegéR Creative Commons License 2004.06.05 0 0 709
Sziasztok.
Az előbb írtam, de valamiért nem látszott.
Én új vagyok itt, most fedeztem fel ezt a fórumot. Örülök, hogy van itt olyan ember is, aki pco-val már terhes!!!
Melyik orvos a specialistája a pco-nak Bp.-n?
Melyik Meddőségi Centrumnak ez a fő profilja?
KisegéR Creative Commons License 2004.06.05 0 0 708
Úgy látom, nem látszik, amit írok...
Mauka Creative Commons License 2004.05.29 0 0 707
Alice! Hát ez nagyon jó hír. A neme meg nem tök mindegy?
Előzmény: AliceCsodaországban (706)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.29 0 0 706
Közben annyi változás történt, hogy a baba befordult, és kiderült, hogy nem lány, hanem fiú...:-)
Előzmény: Mauka (705)
Mauka Creative Commons License 2004.05.29 0 0 705
Zorna! Nekem is megírnád a dokinéni elérhetöségét?
Elöre is köszönöm.
Alice! Nahát, hogy szalad az idö! Szeretnék majd én is beszámolót hallani a lányodról.

Puszi Mindenkinek: Mauka.

Zorna Creative Commons License 2004.05.24 0 0 704
Szia Paracsimpo,
Nem üzentél, mire jutottál a csodadietetikussal?
Z.
Előzmény: paracsimpo (703)
paracsimpo Creative Commons License 2004.05.19 0 0 703
Oké ecccsi várom, de eddig még nem jött:(
Előzmény: ecccsi (702)
ecccsi Creative Commons License 2004.05.18 0 0 702
off
Paracsimpo, írok mélt!
on
kétcsíkot és nagy pocakot kívánok mindenkinek!:-)
Előzmény: paracsimpo (698)
majom1975 Creative Commons License 2004.05.18 0 0 701
Hello Mniki!

Igazad van, én tényleg könnyen beszélek, valószínűleg, ha csak a doki nem beszélne nagyon le, én is megbeszélném vele, hogy clostyval próbálkozzunk, minden ésszerű érv ellenére.

Nekem a doki azután csinált lapart, miután 3 hónapig próbálkoztunk Clostyval pé-t csinálni, de nem történt semmi.
A műtét után gyógyszerrel, vagy szurival megtámogatva mindig volt pé.
Tehát nekem nem végezték el automatikusan, nem tudom más dokik, hogy csinálják.

Paracsimpi, kisfiad tényleg cuki.

puszi: Majom

mniki Creative Commons License 2004.05.18 0 0 700
Paracsimpi : olyan édes ez a kisfiú !!!!

Majom : a Mastodynon (vagy valami hasonló) cseppeket én is szedtem anno, amikor a ciklusomat próbálták beszabályozni, de miután elkezdtem a bogyók hatására egy kicsit szőrösödni, megilyedtem és hagytam az egészet a csudába...
Tényleg nehéz várni, de nálad legalább még nyár folyamán lesz egy próbálkozás !

Több helyen kérdezték, hogy volt-e már laparos műtétem. Szerintetek, ha a doki megállapítja, hogy PCO-s vagy, autómatikusan elvégzik a műtétet, vagy várni kell egy darabig ?
A BMC-ben azt mondták anno, hogy a 3. inszem után megbeszéljük a továbbiakat (talán akkor akarják szóbahozni ???)
Mindenesetre a sima nőgyógyászomat meg fogom kérdezni ezügyben.

paracsimpo Creative Commons License 2004.05.17 0 0 699
Sziasztok!

Zorna, tudom, hogy neked nem én vagyok a fő gondod, de eltudnád küldeni a dokinéni számát, címét?
Előre is köszi és bocsánat a zargatásért.

Alice: Már ennyi idős a lyányod? Jesszus:)) Lehet tudni a baba nemét? VAgy szégyenlős?:)))
Ugye írsz majd ha meglesz a baba?:)))

Puszi Neked és Nekik is:)

Előzmény: paracsimpo (698)
paracsimpo Creative Commons License 2004.05.13 0 0 698
Alice:

Itt van a kisfiam:)

http://babaszoba.hu/services/albums?alid=5149;id=54509

Egyenlőre 1 kép van fent, és teszem majd fel a többit is, de felébredt a drágaságom:)))

Előzmény: AliceCsodaországban (697)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.13 0 0 697
MIvel a szorítás éppen akkor lesz a legnagyobb itthon is, majd egszerre két kezemmel szorítok! :-)))
Előzmény: majom1975 (695)
majom1975 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 696
Látom jó értelmeset írtam...
Csak munkaügyben félbe mertek szakítani :-))))
majom1975 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 695
Hú nem gondoltam, hogy már ennyire eltelt az idő. Köszi Alice a jókivánságot, majd június végén július elején lesz szükségem nagyon-nagyon sok szorításra lesz szükségem.

puszi: Majom

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.13 0 0 694
Szia kismajom! :-)

J. már a 32. hétben van, nem hízott sokat, a hasa éppen megfelelő (szerintem), nem óriáshas, de hát 182 centi a mama, szóval van merre helyezkednie a kölöknek. Sajnos úgy néz ki, programozott császár lesz, mert farral fekszik, ennek nem örülünk különösebben, de fő hogy egészségesen szülessen majd!
Multkor együtt mászkáltunk a városban, mondta, hogy nem is nagyon merne beírni a fórumra, mert neki annyira semmi baja nincsen, legfeljebb annyi, hogy néha nem hagyja aludni a kicsi, mert egész éjjel rugdal.

Szóval a helyzet hétről hétre fokozódik..:-)))

Izgulok, hogy hamarosan neked is sikerüljön! :-)))

Előzmény: majom1975 (693)
majom1975 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 693
Lányok, örülök, hogy nektek segített, vagy segíteni fog, én mint írtam "sajnos" a nem típusos PCO-sok közé tartozom, így ez a gyógyszer nem hozhat megoldást.

Alice, nagy már a lányod pocija?

Majom

Buborka Creative Commons License 2004.05.13 0 0 692
Sziasztok!

Majom: Én is Merckformint szedek és azóta teljesen szabályos ciklusaim vannak. Peteérés nincs minden hónapban, de legalább a 40-50 napos ciklus helyett ugy 30-32 naponként megjön és nem vagyok rosszul. Amúgy teljesen
Paracsimpo: a hasmenés nekem pár hét után abbamaradt!
Mindenkinek sok sikert:))

B.

paracsimpo Creative Commons License 2004.05.13 0 0 691
Szia Majomka:)

Én szedtem 3 hónapig ezt a gyogyit, fogytam 5 kilót, vérzésem nem jött helyre, de 1x volt normálisan, aztán 1x 2 hétig tartott. elindult a peteérés is, de 10 mm-en megállt. Aztán minden elmúlt. És olyan hasmenésem volt, hogy nem tudtam sehova menni:(((( A mh.-en meg már rákérdeztek, hogy miért járok annyit a legkisebb helyre?:(( Nem volt kellemes, DE!!! Sztem ez a dolog is belejátszott abba, hogy spontán terhes lettem?!

Előzmény: majom1975 (690)
majom1975 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 690
Hello Lányok!

Hülyeséget írtam bocsánat, nem Mastodinom, hanem Mertformin (inzulinrez. ellen).

Majom

lin-dus Creative Commons License 2004.05.13 0 0 689
Kedves Zorna!

Nekem is megírnád a dietetikus elérhetőségét?

Köszönöm: Lin-dus

paracsimpo Creative Commons License 2004.05.13 0 0 688
Szia Alice!

Köszönjük szépen jól vagyunk. Kristóf már 6,5 hónapos, 8200 g és 68 cm volt múlt szerdán:)))))
Nagyon szépen fejlődik:) Forog össze-vissza, kutyázik és jön a két alsó foga:))) Ezzel kínlódunk, de nem vészes annyira, mert jókedélyű és nem sírós:) Nagy szerencsém van ezzel a babával:)))))

Majd teszek már fel újabb képeket a babaszobára és írom a címeket. Karácsony óta nem volt feltöltve kép mert csak 2500 képünk van:))))))))
A digitális kép lelustítja az embert:))))))

Zorna köszönöm ha megírod az elérhetőséget:)
Én jelenleg fogyni szeretnék jó sokat!!!
És csak vigasztalás képp, de én fogyi nélkül estem teherbe és mondhatni azt is, hogy ciklus és peteérés nélkül spontán:) Na jó petéket érleltünk szurikkal, de semmi más nem volt:)))))

Na megyek mert hiányol a fiam:)

Puszi MIndenkinek csimpi

Előzmény: AliceCsodaországban (686)
Zorna Creative Commons License 2004.05.12 0 0 687
Én is Pestről járok. Mi 3-an vagyunk és mindig egy időpontban járunk, így a havi egyszeri kirándulás még kellemes is. Ma este felteszem az elérhetőségét. Nagyon helyes, kedves hölgy ,3000 forint egy konzultáció és ezért cserében garantált, hogy abban az egy órában csak veled foglalkozik. Szerintem ez baromira ritka a mai világban...

Nálam felmerült a kérdés, hogy mi lesz a fogyással, ha időközben (adná Isten) teherbe esnék. Azt mondta, hogy nem egy kismamát fogyasztott már le úgy, hogy a baba remekül fejlődött közben. Állítja, hogy rengeteg egészségügyi probléma az étkezésre vezethető vissza.

Üdv
Z.

Előzmény: paracsimpo (685)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.12 0 0 686
Hopp, megvagy! :-)))
Mizujs veletek, mi van Kristóffal?
Bocs a többiektől az off-ért, de paracsimpi régi pco-s motoros a szakmában...:-)
Előzmény: paracsimpo (685)
paracsimpo Creative Commons License 2004.05.12 0 0 685
Sziasztok!

Én is vagyok megint:) Hogy vagytok?

Zorna: elküldenéd nekem is a dietetikus elérhetőségét? Te is Pestről jársz?

Köszi előre is Judit

Előzmény: Zorna (681)
majom1975 Creative Commons License 2004.05.12 0 0 684
Sziaszok Lányok!

Mniki, tudom, hogy baromi nehéz hagyni, hogy ne legyen esély "spontán" babára, de én szerintem hagyni kéne ezt a Clostyzást, mivel azt mondják, hogy 1/2 év folyamatos (havi) használat során nagyon elvékonyítja a nyálkahártyát, és jó lenne, ha őszre ez nem történne meg.

Nekem is három hónap van-volt a következő lombikig (július), én ebben az időszakban azért szedem a hormel-s (homeopátiás)cseppeket, és cickafark-palástfű teakeveréket iszom, hátha a Jóisten és ezek a természetes szerek szedésével lesz peteérés magától, egyébként én is inkább abba a PCO-s csoportba tartozom, tehát a nem típusos-PCO-sok közé, nekem sincs túlsúlyom (talán 4 kg), viszont én is elég nehezen stimulálható vagyok.
Valaki írt az előbbiekben az inzulinrezisztanciáról, én is a Schöpf-Méreibe járok dokihoz, és nálam elvégezték ezt a vizsgálatot az én kérésemre (mivel a doki mondta, hgoy nekem biztos nincs, mivel ez a típusos PCO-sokra jellemző) de az eredmény - lett, tehát nincs ilyen problémám.
Igazából valahol jó, ha valaki túlsúlyos (nekik általában valóban inzulinrez. van), mivel fogyással és bizonyos Mastodimon(ha jól írom) cseppek segítségével simán megoldódhat a problémájuk.

Majom

(Mniki a Családineten az új topic-ban Ancsika néven futok - bár nagyon ritkán írok)

mniki Creative Commons License 2004.05.12 0 0 683
Sziasztok lányok !
Hasonlóan hozzátok, PCO-s vagyok (állítólag)
Mauka, Majom, Krisina már ismernek a medlombról...

Tegnap voltam UH-n, hogy vajon kezdhetjük-e a következő inszeminációt. A 25. napon a dokim a bal oldali petefészekben látott egy 10-es tüszőt, nyh 6-os, kérdésemre, hogy ilyenkor nem kellene már nagyobb tüszőnek lennie, azt mondta, hogy a PCO miatt egyáltalán nincsen peteérésem.

Hozzáteszem, hogy rajtam egy kiló felesleg sincsen, a hormonjaim is teljesen rendben vannak.
Viszont nagyon nehezen tudnak stimulálni.

Többen említettétek a clostylbegitet, anno kb. 7-8 éve szedtem a ciklus beállítása miatt.(kb. 15 naponta pecsételtem, normális ciklus 35-60 naponta) Eredménye nem sok volt, ráadásul baromira rosszul voltam tőle, ezért abbahagytam.
Mivel az allergiám miatt csak októberben kezdhetjük újra a lombikozást, arra gondoltam ,hogy felkeresem a sima nőgyogyimat és kérem, hogy esetleg clostylbegittel próbálkozzunk. Ezt a lehetőséget egyébként már felvetette, amikor elkezdtem a lombik miatt máshova járni.
Szerintetek ???? A clostylbegit nem okoz még nagyobb cisztákat ???? Egyszerűen annyira nehéz várni, várni, miközben nem történik szinte semmi...

kataca2 Creative Commons License 2004.05.10 0 0 682
Sziasztok Mindnkinek!

Nos nekem is PCO-m van. Ezév januárjában regisztrálták nálam. Azt mondhatom, hogy én talána szerencsésebbek közé tartozom, habár rajtamis van felesleg kb 10 kiló, de nem vészes, illetve nálam is van szőrnövekedés, de az sem nagyon vészes.

Olvasgatlak benneteket, és sajnos én is csak azt tudom mondani, ill. egyetérteni Veletek, hogy valóban sok orvos nem bír mit kezdeni ezzel a betegséggel.

Nekem egy olyan orvos ismerte fel, aki a schöpf méreiben dolgozik. gyors megoldásképpen, mivel én és a férjem már nagyon szeretnénk kis gyereket, a műtétet válaltuk. Már két hónapja túl vagyok, végre van rendes ciklusom, 30 napos.

Na de nem is ez amiért írok.

Amióta tudom, hogy mi bajom van, sokat foglalkoztam a kérdéssel, mivel az én dokim sem mondta el, hogy hogyan is van ez.

Magyar weboldalkon mindenhol ugyanazt a szöveget lehet olvasni, külföldön már többet. Én az összes angol nyleven elérhető oldalon jártam már, kár, hogy németül nem beszélek annyira.
Szóval külföldön sem tudják persze, hogy mitől alakul ki, de mindenképpen összefüggésbe hozzák inzulinrezisztenciával. Ez annyit jelent, hogy a szervezetben több inzulin termelődik, mint amennyi kellene, mivel rosszul méri fel a helyzetet a szervezet, és csak termel, termel. Ez bizonyos szinten elvezet a PCO-hoz. Felborulnak a hormonok, és a petefészkekben tombolnak a peték, amik aztán nem érnek meg, nem szabadulnak ki, így nincsen rendes ciklus, sem teherbeesés.

A megoldás a drsztikus szénhidrát mennyiség csökkentés, amit ha sikerül tartani, akár a ciklus is visszaállhat.

Hosszú távon enyhe cukorbetegség is kialakulhat, illetve, aki nem akar gyereket mindenképen javasolt fogamzásgátló szedése, mert az legalább üríti a szervezetet.

Én ennyit tudok, ha valaki utána tudna nézni német nyelvű anyagoknak az nagyon jó lenne.

Előzmény: Zorna (681)
Zorna Creative Commons License 2004.05.10 0 0 681
vacsinál persze nem 8kg, hanem dkg kenyér van :))
Előzmény: Zorna (680)
Zorna Creative Commons License 2004.05.10 0 0 680
reggeli 7.30:7,5 dkg túró (fűszerezve)2ek tejföl (12%)6dkg kenyér (szeletelt barnából ez 2 szelet)
tízórai-10.30: 5dkg kenyér 5dkg párizsi, v sonka
ebéd-12.30: 18dkg főtt tészta, 3dkg sajt, 2ekg tejföl, alma (10 dkg)
uzsi-15.30:5dkg kenyér egy medve light, 1 túróruci
vacsi-18.00:8kg kenyér, 6dkg sonka
pótvacsi-20.30: 1 doboz joghurt (akár gyümölcsös is) 2 hamlettel

Napközben ha baromi éhes lennél, akkor savanyúkáposztát és zöldségeket korlátlanul lehet enni. A standard italom az szénsavmentes ásványvízbe csavart 1 citrom, 1 grapefruit, 1 narancs.

Hát ennyi
Z.

Előzmény: AliceCsodaországban (679)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.10 0 0 679
Fél év alatt 24 kg az angyon is szép, ráadásul így sokkal megbízhatóbban fogysz, mintha hirtelen tennéd, mert akkor úgyis visszahízik az ember... meséld el egy napi kajádat, érdekelne...
Előzmény: Zorna (678)
Zorna Creative Commons License 2004.05.10 0 0 678
Szóval, az az igazság, hogy én az utolsó pillanatban jutottam el hozzá. Miután minden parámat megmérte, kaptam egy szolid kis sírógörcsöt, de életemben először, nem aláztak meg, és nem szídtak össze azért, hogy kövér vagyok. A parák mérése alatt értem a testem zsírtömegét, súlyt és mindenféle méretet amit cm-ben ki lehet fejezni.
Aztán beszélgettünk, arról, hogy hogyan jutottam odáig, és ő szépen sorjában elmondta nekem, hogy milyen súlyokon stagnáltam és kb. meddig, majd felvilágosított, hogy ez visszafelé is így lesz (azaz a fogyás során is azoknál az értékeknél fogok időzni). Kifaggatott, hogy mit, hogyan és hányszor eszem. beszámoltam neki rendszertelen étkezésemről és azokról az ételekről amiket semmilyen körülmények között nem eszem meg. Ő ezeket szépen ki is hagyta az étrendből. Jelenleg 1800 kcal a napi fogyasztásom. 2500-ről indultam. 6x ehetek egy nap, az időpontokat meglehetősen szigorúan kell tartani, mert ez a titka. Az értékekből is láthatjátok, hogy nem sanyargatós és nem éhezős diéta. Ja és még valami, megkérdezte, mi az amiről nem tudnék lemondani. Válaszoltam és azóta minden nap a tízóraim része egy pöttyös rudi:)Talán lesz aki azt mondja, hogy fél év alatt 24 kg az nem olyan sok. Valóban nem az és ettől kibírható. Persze megjegyzem az elhízás sem 2-3 hónap alatt történt. Nos ennyi. Kérdezzetek még, ha valamit kihagytam volna.

Üdv
Z.

Előzmény: AliceCsodaországban (677)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.10 0 0 677
Azért mesélhetnél bővebben is... milyen étrendet állított össze neked pl.?
Előzmény: Zorna (676)
Zorna Creative Commons License 2004.05.10 0 0 676
Na, akkor még nem is olyan vészes az utazgatás. este akkor feldobom az elérhetőségét és hívjátok mielőbb. Ha hamarabb értesülök a létezéséről akkor már előttem sem lenne még minimum 15 kg.

Előzmény: mariska_xx (675)
mariska_xx Creative Commons License 2004.05.10 0 0 675
Tatabányáraaa??? Az tök jó, mi Dorogiak vagyunk!! Nanáhogy megéri, csak tudod, ha mondjuk 2 naponta kellene mennie pl Pestre, az sok lenne meló mellett.
Előzmény: Zorna (674)
Zorna Creative Commons License 2004.05.10 0 0 674
Havonta egy alkalommal akar látni, amikor megmér és csökkenti az étrendet.Bocs, helyesbítenem kell, még most is járok hozzá. Este el tudom küldeni a számát, ha az úgy jó. Még annyit, hogy nehéz hozzá bejutni, min. egy hónappal előre kell egyeztetni.Nekem a havi egy kirándulás Tatabányára megéri :)

Z.

Előzmény: mariska_xx (673)
mariska_xx Creative Commons License 2004.05.10 0 0 673
Zorna!
Ha ez a dietetikus ennyire jó, nekem (vagyis hugomnak) is kellene az elérhetőség. Annyit írj még le, hogy mit jelent ez a "jártam hozzá". Milyen rendszerességgel kellett személyesen találkozni? Mert ez lenne az egyik buktatója a dolognak hugomnál.
Előzmény: Zorna (672)
Zorna Creative Commons License 2004.05.10 0 0 672
Sziasztok!

Valamikor tavaly ősz környékén írtam ide. Akkor diagnosztizáltak PCO-val. A szőrösödést leszámítva minden tünetet produkáltam, így természetesen a ciklusom sem volt rendben. Sőt, nagyon nem volt rendben. Aztán szeptemberben rátaláltam egy remek dietetikusra, mostanáig 24 kg-t fogytam, éhezés nélkül és négy hónapja a ciklusom is rendben van, szinte percre pontosan. Ja, és egy szem hormont sem vettem be tavaly november óta. Hát ennyi, akit érdekel a dietetikus elérhetősége és már mindent kipróbált az írjon bátran.

mariska_xx Creative Commons License 2004.05.07 0 0 671
Sajnálom :(
Előzmény: lin-dus (670)
lin-dus Creative Commons License 2004.05.07 0 0 670
Csak annyit mondtak - ként, hogy több kezelésre lesz szükség, mint az átlagnak. Gondoltam annyit megér, ha megszabadulhatok ettől a szörnyűségtől,de hogy ez lesz belőle....
Előzmény: mariska_xx (669)
mariska_xx Creative Commons License 2004.05.07 0 0 669
Tejóég! Ezt eddig egyik lézeres szőrirtó sem mondta mellékhatásként!
Előzmény: lin-dus (668)
lin-dus Creative Commons License 2004.05.07 0 0 668
Mivel időnként borotválni kellett (a kezelés miatt) több és erősebb szőr nőtt, nem lett kevesebb egy szőrtüszővel sem. + egy pattit is sikerült kezelni, ami átalakult gennyesen folyó sebbé.Ja és a rengeteg ablakon kidobott pénz!
Előzmény: mariska_xx (667)
mariska_xx Creative Commons License 2004.05.07 0 0 667
Lézer is? Mi a baj a lézerel?
Előzmény: lin-dus (666)
lin-dus Creative Commons License 2004.05.07 0 0 666
Sziasztok!

Ma találtam erre a topic-ra és nagyjából át is futottam az eddigi hozzászólásokat. Sajnos én is PCO-s cipőben járok.
10 éve kezel az a bizonyos prof.asszony akit többször is említettetek. Az eredeti problémám amivel hozzá fordultam nem szűnt meg sőt romlott ez pedig a szőrösödés. A PCO többi "összetevője" viszonylag rendben.
A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e megoldást a szőr problémára?
Gyantázás, csipeszelés,borotválás, krémezés és lézer kipróbálva! Elégedetségi fok alacsony!

Van ötletetek?
Előre is köszönöm: Lin-dus

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.07 0 0 665
Hát, ha összevetjük a kórós testsúlyt meg a cisztákat akkor ez már inkább egy klasszikus pco-ra hajaz, és arra általában ezt a diane-t írják végül is... de az az igazság, hogy ezt a pco-t egyszerűen nem tudják hová rakni az orvosok.
Előzmény: mariska_xx (664)
mariska_xx Creative Commons License 2004.05.07 0 0 664
Én mondtam a hugomnak, hogy nem kéne ilyen helyi dokikkal kísérletezni, akik ugyan rettentően jók, de talán szakmai hiúságból van, aki nem vállalja be, hogy nem ért hozzá. (az enyém bevállalná)
Hugom is csak azért ment hozzá, mert beszélt vkivel, aki azt mondta, hogy ugyanilyen diagnózissal 1 évvel később babát várt. Neki is diane35öt adott a doki. Napersze, biztosan kaptafa effektus. Miután átolvastam az itteni hozzászólásokat, és hugom mondta, hogy minden további nélkül felírta neki ezt a hormonbombát, igen elcsodálkoztam. Főleg azért is, mert a hugomnál tuti nincs rendben vmi hormonálisan, hiszen azért 130 körüli súlynál kell lennie valami más gondnak is. Nem hiszem el, hogy csak úgy mondjuk sokat zabál.
Hugom azt monja, hogy még ezt megpróbálja, aztán felmegy Petsre dokihoz. Naja, de addig is jól felborítják az egész hormonháztartását, majd azt is rakhatják rendbe neki.
Uh-n csak annyit láttak, hogy mindkét petefészke tömve van éretlen petesejtekkel.
Na, ezt is hallottam, hogyha valaki nem ért hozzá, megpiszkál ilyet, aztán egyszercsak beindul valami, akkor majd a fájdalomtól fogja a falat kaparni. Nemtom, miért hagyja, hogy rajta kísérletezzenek.... Pedig egészségügyben dolgozik, neki tudnia kéne, hogy vannak olyan esetek, amire nem jó a körzeti, hanem szakorvos kell. Vagy nem elég a szakorvos, de specialista kell....
Előzmény: AliceCsodaországban (663)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.06 0 0 663
mariska, neked - illetve a hugodnak - is azt ajánlom, hogy keressetek egy olyan orvost, aki jobban ért az ilyesmihez. A lányomnál bizony hogy mértek hormonszintet, mindent, és nem estek neki a diane-val, ha nem találtok, a miénket meg tudom adni. Az uh-n mit láthattak? Azt hogy a petefészekben fel nem szívódott ciszták vannak, semmi többet. Ilyen volt a lányom első uh-ja is! De ez önmagában még nem pco, a pco egy tünetegyüttes!
Előzmény: mariska_xx (662)
mariska_xx Creative Commons License 2004.05.06 0 0 662
Sziasztok!
A topikot végigolvastam a múltkor, mivel hugomról kiderült, hogy pco-s.
4 évvel ezelőtt teherbeesett, de sajnos 20. hét körül a baba elment. Azóta semmi, hiába próbálkoztak. Több dokinál is járt, aztán én szóltam neki, hogy a 4D uh-s helyen, ahol voltam, ott csinálnak meddőségi vizsgálatot is uh-val. Ott mondták neki először a pco-t. Ma vittem dokihoz, aki mindenféle hormonszint vizsgálat nélkül diane35-öt írt fel... Sztem azért egy ilyen vérvétel nem ártott volna, márcsak azért sem, mert hugom 1xx kiló. az xx pedig nagyobb, mint 25.
Szerintetek?
örömzene Creative Commons License 2004.05.06 0 0 661
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Nekem 3 éve derült ki, hogy valószínűleg PCO-m van. Azóta Diane 35 nevű bogyót szedek, ettől függetlenül. Még nem szeretnék babát, de később mindenképpen. Lehet-e valamit tenni így a gyerekvállalás előtt, vagy majd csak akkor, amikor már tényleg rászánom magam a dologra?
Mauka Creative Commons License 2004.04.21 0 0 660
Majmóca!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, de szorítok Nektek a következöhöz.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.04.21 0 0 659
Szia kiamajom,
mit mondjak, nagyon sajnálom - bár elsőre elég kevés nőnek jön össze, már amennyire a med.lomb topicból megtapasztaltam... juliusban majd gondolok rád. Addig is próbálj sokat pihenni, lazítani, kényeztesd el magad amennyire teheted... rád fér! :-)
puszi: Aliz
Előzmény: majom1975 (658)
majom1975 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 658
Sziasztok Lányok!

Látom Alice, hiányoltál. Nem dolgoztam 3 hetet, mert megvolt az első lombik és utána több mint 2 hetet otthon voltam.
Nem sikerült, már túl vagyok az önsajnálaton, várom a júliust, akkor lesz a következő.
Eperke, Mauka, együtt érzek veletek.

puszi: Majom

Mauka Creative Commons License 2004.04.14 0 0 657
Krisina! Elhiszed, hogy nagyon szívesen mennék?
Alice! A petefészkem megmaradt, csak az egyik petevezetőm vették ki. Nem volt kaparás, mert a babát is kivették és egyébként is megérkezett Piroska ezerrel. Most fél évet várnunk kell, de nem is sietek annyira, kell egy kis gyógyulás a lelkemnek is.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.04.14 0 0 656
Nem volt netem Mauka, csak most tudok reagálni... mit is mondjak? Hát nem a kéjmámor tetőzete az, ha az embernek kiveszik a fél petefészkét, de a barátnőm egy petefésuekkel szült 2 éven belül két fiút, a vevőnk meg aki megvette a régi lakásunkat, egy negyed petefészekkel tette ugyanezt.
Egy indiszkrét kérdés: ki is kapartak utána? Mert ha igen, akkor nagyon gyorsan ujra terhes lehetsz ám! Csak úgy mondom - ha esetleg várni kéne pár hónapot...
Előzmény: Mauka (654)
krisina Creative Commons License 2004.04.14 0 0 655
Szia!

Én is a medlombról vagyok! :-)
Illetve voltam, mert most már a Szülés, terhességben vagyok. :-) Hála a jó égnek! Gyere te is oda minnél hamarabb.

Előzmény: Mauka (654)
Mauka Creative Commons License 2004.04.11 0 0 654
Szia Krisina! Ugye Te is a medlombról vagy?
Én is úgy tudom, hogy nem befolyásolja a kismamaság kimenetelét.

Lányok! Az elmúlt napok történését már egyszer meg akartam írni, de ez a vacak index nem engedte. Szóval: terhesség volt, csak sajnos méhen kívül, ezért kivették az egyik petevezetéket. Öröm az ürömben, hogy ha már bent jártak, megnézték a PCO-mat is. NINCS! Most sírjak, vagy nevessek?!

Mindenkinek Kellemes Húsvétot Kívánok!

Puszi.

krisina Creative Commons License 2004.04.05 0 0 653
Köfi:-)
Előzmény: AliceCsodaországban (652)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.04.05 0 0 652
A PCO megnehezíti a teherbeesést, de a szüléshez semmi köze ne félj. Sok sikert, könnyű szülést kívánok! :-)
Előzmény: krisina (651)
krisina Creative Commons License 2004.04.05 0 0 651
Sziasztok!

Nekem is PCO-m van és májusban fogok szülni. Tudja esetleg valaki, hogy van e valami kapcsolat a szülés és a PCO között. Most elsősorban arra gondolok, hogy beindul e a szülés hamarabb vagy később. Vagy semmi köze hozzá?

Mauka Creative Commons License 2004.03.30 0 0 650
Drága Alice!
Azért vetettem vért, mert olyan atombiztos 2 csíkos teszteket produkáltam, hogy biztos voltam a dolgomban.
Az UH-on tudom, hogy mit kell(ene) látni, mert már van egy lányom és elötte is volt egy terhességem.
Epreske! Drukkolok Neked! A biokémiai azt jelenti, hogy kimutatják a tesztek a terhességet, de az UH-on már nem igazolható, valami miatt idö közben megszakad a folyamat. Gondolom nem kell magyarázni, hogy milyen vacak érzés.
Én antidohányos vagyok, csak anyukám harcáról tudok beszámolni Nektek. Már többször is leszokott, de ha valami van, mindig újra kezdi. Ezért nem szabad elkezdeni sem, mert utána sokkal rosszabb letenni.
Előzmény: AliceCsodaországban (640)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.03.29 0 0 649
Köszönöm :o))
Előzmény: AliceCsodaországban (648)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.29 0 0 648
Figyelj én is valódi dohányos vagyok, nem kocabagós. És én is megpróbáltam - még vagy 20 évvel ezelőtt valami tabletával vagy mivel leszokni... szívdobogást, halálfélelmet kaptam tőle. Nem tudok tanácsot adni, a leszokás szenvedését nem lehet tanácsokkal ellensúlyozni, de az biztos, hogy a terhesség változtat ezen. És bizony Spock doki is azt írta, hogy kevesebb károsodást okoz napi 10 szál cigi, mint a leszokás ártalmai... de ez titok, ne áruld el senkinek. Ő valami olyat tanácsolt, hogy csökkentsük le a minimumra, de ha már nagyon szenvedünk, akkor gyujtsunk rá... de nem akarok eről így írni, mert mások még azt hiszik, hogy én rá akarok beszélni terhes kismamákat a dohányzásra...

Sok erőt neked a leszokáshoz, mást nem tudok írni!

Előzmény: epresjoghurt (647)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.03.29 0 0 647
Én valódi dohányos vagyok, már most tudom, hogy a baba után is fogok szívni. Csak az a nem mindegy, hogy mennyit...
Az orvosi segítségről csak annyit, hogy nem tudja az akaraterőt pótolni és anélkül csak ideiglenes eredményt lehet elérni. Egyébként a tapasztól allergiás kiütést kaptam, viszont a mozdulat ugyanúgy hiányzott, mint anélkül. :o))

Igyexem többet én sem OFFolni. :o)

Előzmény: AliceCsodaországban (646)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.29 0 0 646
Bár ez nagyon off, de én egyszer már leszoktam a dohányzásról, és az úgy volt, hogy volt egy nap amikor "túldohányoztam" magam és másnap undorom lett, aztán ezt használtam ki... volt egy hetem mikor - ha a kezem ügyében van valami ilyesféle szerszám - megölök valakit, de aztán könnyebb lett... más kérdés, hogy 1.) utána nem az voltam aki eddig, és nem tudom ezt mennyi ideig bírtam volna ki ezt az állapotot, nem kell, hogy megértsed, de ez volt 2.) a dohányzás elmaradása miatt óhatatlanul rágcsálni kezdtem, jó sok Pilóta kekszet, és utána kezdődő cukorbajom lett... szóval nem olyan egyszerű ez a dolog.

Ha rám hallgatsz, kérsz a leszokáshoz orvosi segítséget, tapaszt vagy akármit, hipnózist, akupunktúrát bármenyire is nagy az akaraterőd, a tested ellen fordul, ha valóban dohányos vagy...

Előzmény: epresjoghurt (645)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.03.29 0 0 645
A nyaralás idén lehet, hogy elmarad, családi vállalkozásba fogtunk, az elején sok a munka, később reméljük már az eredmény is látszik. :o)

Előzmény: AliceCsodaországban (644)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.29 0 0 644
Ó te szegény, dohányzást illetőleg nagyon is együttérzek... vigasztaljon a tudat, hogy ha teherbe esel, olyannyira undorodni fogsz a szagától, hogy úgyis elhagyod...

és ha szabad javasolnom, ne görcsölj, legyetek vidámak és lazák, ne a babára gondoljatok, akkor hamarabb összejön... tudod, a fehér elefánt effektus, épp Mauka bizonyította...:-DDD Egy jó kis nayaralás vagy hasonló sokat dobhat az ügyön.

Előzmény: epresjoghurt (643)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.03.29 0 0 643
Semmi különös, várjuk a tavaszt. :o)

Küszködök a dohányzás elhagyásával. Korábban valahogy erősebb voltam. Miután kiderült, hogy elhalt a magzat, újra visszaszoktam és azóta még nem volt erőm abbahagyni...sok volt a munka és a stressz...illetve ma nagyon ügyes vagyok, ma még nem gyújtottam rá...

Ma vagyok a 12. napon. A kövekező ciklusban kezdjük újra, van még 1 hónapom addig hátra.

Lányzódék?

Majomka, jársz erre? Mi van veled? Rég hallottam rólad?

Előzmény: AliceCsodaországban (642)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.29 0 0 642
És veled mi van Epresjoghurt?
Előzmény: epresjoghurt (641)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.03.29 0 0 641
Sziasztok Lányok!

Mauka nagyon örülök, hogy eltűntek a cisztáid és nem kellett kés alá feküdnöd. :o))
Nem is értem ezt az egészet. Akinél találnak, azt gyorsan meg akarják műteni, addig amíg el nem tűnnek?

Remélem a baba is sikerült, szurkolok :o)

Mi az a biokémiai terhesség?

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.29 0 0 640
Drukkolok, Mauka ne félj!
Egy terhesteszt nem jutott eszedbe? Tudom, hogy még nagyon fiatal az idő, de van olyan, amelyik 3 nap (a beágyazódás utáni 3 nap) mulva már kimutatja a terhességet, tehát mondjuk a hét második felében már vehetsz egy ilyet és kipróbálhatod, ha kétcsíkos lesz, akkor oké! Azért az UH-hoz ne fűzz nagy reményeket, ilyenkor egy pici pont látszik csak, még nincsen külön a baba meg a petezsák, ha jól emlékszem Mikolt történetére..
Előzmény: Mauka (639)
Mauka Creative Commons License 2004.03.29 0 0 639
Lányok, kérlek Titeket, hogy szorítsatok nekem szerdára az UH-hoz, hátha mégis látszik az a babó. Ugyanis pénteken elmentem a Kaáliba vért vetetni és a HCG-m teljesen szabályosan növekszik, majdnem 2000 volt. Hátha mégis...
Mauka Creative Commons License 2004.03.25 0 0 638
Köszi, hogy bíztatsz Alice!
Előzmény: AliceCsodaországban (637)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.24 0 0 637
Szia Mauka, nagyon sajnálom, hogy csak biokémiai. Viszont az, hogy hipp-hopp eltüntek a ciszták, az nagyon jó, a lányomnál is ez volt, volt az első sztk uh-n egy csomó, aztán a másodiknál a magánorvosnál már nem annyi, 3 havi fogigátló után teljesen eltüntek, majd a closbegyt után egyből sikerült, szóval akkor a PCO mint olyan ugrott nálad és ez nagyon jó hír.
Előzmény: Mauka (636)
Mauka Creative Commons License 2004.03.24 0 0 636
Sziasztok!
A tegnapi hsz-om babás részét visszavonom, sajnos úgy néz ki, hogy megint bekaptam egy biokémiait.
Puszi.
Mauka Creative Commons License 2004.03.23 0 0 635
Sziasztok!
De jó látni, hogy megint van egy kis mozgás ezen a topicon is. Én költöztem a medlombosokkal a családninetre, úgyhogy azért tüntem el.
A mütétböl nem lett semmi, mert a másik doki egy darabot sem látott. Hipp-hopp meggyógyultam!
És ami a lényeg: úgy néz ki, hogy miután lemondtunk a babáról, összejött. A múlt héten voltam béta HCG-n és 134 lett. Holnap megyek UH-ra, remélem már lesz valami.
A talit egyszer majd megbeszélhetjük, én a pocakos részét már teljesítettem.:-)
Puszi: Mauka
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.11 0 0 634
Anno nekem is volt egy ilyen "jól sikerült" vetélésem... az lett volna a harmadik gyerekünk, mert akkor én még ebben nagyon benne voltam... korban is meg meg energiában is... megvolt a papír a terhességről, a beutaló a terjesrendelésre, aztán elutaztunk nyaralni. Tihanyba, egy parasztházba a két kicsi lánnyal. Nem volt semmi bajom, csak éppen egyik nap görcsölni kezdett a hasam majd vérezni kezdtem... a férjem valahogyan ki tudta hívni a közsági orvost, aki afféle mindenes volt, a nőgyógyászattól a gyerekbetegségekig mindenhez őt hívták. Petróleumlámpánál, egy parasztágyban vizsgált meg, aztán azt mondta, hogy "nézze asszonyom, ez valószínűleg egy vetélés. Ha maga nem akar ezek után beenni a kórházba - (nem akrtam!!!) - nem muszály. Ha a vérzés eláll 8 napon belül, akor ez egy spontán vetélés. Tudja régen sok gyerek elvetélődött csak úgy magától. Baj akkor van, ha a méhben benne marad valami, de ha a vérzés eláll, akkor nem maradt benne semmi. Szóval ahogy gondolja."
Nem is tudom miért írtam ezt le. Tán csak azért, mert manapság annyira nagy jelentőséget tulajdonítanak még egy fingásnak is.

Én aszondom, hogy az a magzat amelyik elvetélődik, az jobb is hogy így teszi. Így van megírva... (nem vagyok vallásos!)

Majd jön egy újabb, amelyik jobban kapaszkodik.
És az lesz az igazi.

(Jányom egyébként jól van, irtó aranyos terhes, a hasa még mindig nagyon kicsi - 23 hetes terhes - de ez amiatt van, mert ő 182 centi magas és jó hosszú a dereka, van helye a babának bőven... bár ő állandóan reklamál, hogy mikor lesz már nagy a hasa... szegínyem még nem tudja, hogy abból a bizonyos "nagy hasból" untig elég az a 2 utolsó hónap, nekem se volt túl nagy hasam , de azt a két utolsó hónapot nagyon megszenvedtem... szóval nem kell türelmetlenkedni, mindennek eljön az ideje.)

Joghurt, mauka, sokat gondolok rátok, majd egyszer a "nem olyan távoli jövőben" tán egyszer összejöhetünk és elmesélhetjük majd az emlékeinket - már mint volt terhes anyukák... :-)))

Előzmény: epresjoghurt (633)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.03.11 0 0 633
Sziasztok!

Mauka: Hogy vagy, jól vagy? Túl vagy a műtéten?

Alice: Mi újság van az unokakezdeménnyel és anyukájával? No és persze a büszke nagymama jelölttel? :o)

Azért tűntem el, mert nem volt igazán mit írnom. Természetes úton elvetélten, olyan jól sikerült, hogy nem kellett utána egészségügyi küretet csinálni. Most várjuk a tavaszt :o), áprilisban kezdjük újra a projectet, addig a munkahelyen küszködök.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.11 0 0 632
Itt vagyok.
Ujabban csak reggel netezek mert egész nap xar a Zindex.
Előzmény: Mauka (631)
Mauka Creative Commons License 2004.03.11 0 0 631
Alice! Hol vagy?
Mauka Creative Commons License 2004.02.16 0 0 630
Mindenkinek boldog Valentin-napot kívánok így utólag.

Nnnna, rászántam magam, bejelentkeztem febr.25-ére orvoshoz, úgyhogy megcsináltatom azt a fránya lapart.

Mauka Creative Commons License 2004.02.05 0 0 629
Nagyon örülök, h jó lett az eredmény.
Egyenlőre még nincs időpontom, lassan halad a dolog. Bevallom őszintén nem is igazán bízom az eredményességben sem. De ha valami van, feltétlenül szólok.
Előzmény: AliceCsodaországban (628)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.02.04 0 0 628
Köszi!
Tegnap megvolt az AFP eredmény, telefonon megérdeklődte, normális - csak ennyit mondtak, a lányom nagyon megkönnyebbült. (Azt se tudtam hirtelen miről van szó, csengett a telefon és egy lihegő hang annyit mondott bele, hogy "normális", ott hallóztam, hogy miről is van szó... :-DDD - J. volt, persze.)

A műtét biztosan jót tesz, szólj mikorra mész, majd drukkolok ezerrel, amiatt is meg az eredményessége miatt is! :-)

Előzmény: Mauka (627)
Mauka Creative Commons License 2004.02.04 0 0 627
Alice kedves!
Azt hiszem, nem kell Neked mondanom, hogy ez a bizonytalankodás nem csak a kismamaság alatt van, hanem később is. Ugye?
Én azért minden jó hírnek örülök, úgyhogy nyugodtan tájékoztathatsz a fejleményekről. Mindenesetre szorítok a jó AFP eredményekért, bár sokszor adott már fals értéket.
Rászántam magam a műtétre, csak az orvossal fel kellene venni a kapcsolatot. Most már valszeg egy kicsit lenyugodtam és elfogadtam a valóságot(?). Úgyhogy irány a műtő....
Előzmény: AliceCsodaországban (626)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.02.03 0 0 626
Szivesen, csak tudod mi nem lakunk együtt, és elég ritkán tud jönni, akkor is csak bekapják a kaját, kicsit pihenget, mesél, aztán fut haza, inkább telefonon beszélgetünk. Most éppen be van parázva amiatt, hogy milyen lesz az AFP eredmény, mondtam, hogy ne törődjön vele, mert nem megbízható úgysem, de ő már előre fél... szóval hol örömködünk, hol izgulgatunk, de gondolom ez másokkal is így van. Kicsit belenéztem a történetedbe, annyit mindenesetre hadd mondjak, hogy ha nincsen ez az internet, akkor nem is tudom mennyi ideig kezelgették volna félre a lányomat, vagy itt lenne felvágott hassal és megvékonyított petefészkekkel, ugyanis neki nem volt PCO-ja, csak a tüszők nem értek meg... most már te is jó kezekben vagy, szóval előbb utóbb lesz eredmény... csak ki kell várni. :-)))
Előzmény: Mauka (625)
Mauka Creative Commons License 2004.02.03 0 0 625
Drága Alice!
Bocsi, nem tolakodni akartam, de olyan jó ilyen dolgokat látni, hallani. Ha a lányod is megengedi, akár privátban is elküldheted a címet.
Előzmény: AliceCsodaországban (624)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.02.02 0 0 624
Van vagy 3, jövő héten lesz a genetikai UH is, de nem linkelem be ide, mert nincs is nálam, meg nem is tudom, majd ha a lányom felviszi a scenneren akkor lehet róla szó... :-)))

De ez itt végül is egy PCO-s topic...

Előzmény: Mauka (623)
Mauka Creative Commons License 2004.02.02 0 0 623
Kedves conejo!
Az, hogy voltál már terhes, semmit sem jelent. Létezik egy un. másodlagos meddőség. Én csak tudom, mert 2 spontán, viszonylag könnyen összejött terhesség után itt vagyok pco-san és meddőn.
Ne hagyd magad lerázni!

Alice! Nincsen UH-os képetek?

Előzmény: conejo (622)
conejo Creative Commons License 2004.01.31 0 0 622
Alice, visszaolvasgattam egy kicsit. Erdekes egy tortenet a lanyode, happy end-del. En viszont most meg varok inkabb egy ideig, mert eddig nem volt olyan, hogy kimaradjon mensi, vagy sokat kessen. Meg amugy is jobb varni vele par honapot, meg csak iden fogok diplomazni. De ha meg harom honapig semmi, hazamegyek kivizsgaltatni magam. Itt valahogy ugy vannak vele, hogy masfel ev probalkozas nelkul szoba se allnak veled, foleg mert nekem mar volt ket terhessegem, szoval en bizonyitottan nem vagyok meddo. Persze attol en meg felek, hogy kozben kicsit felborult a hormonhaztartasom.

Amugy jo olvasni a hsz-aidat, csak ugy sugarzik beloled az optimizmus, meg a boldogsag. Nagyon bodpg baba-varast kivanok nektek!:)

Előzmény: AliceCsodaországban (621)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.30 0 0 621
Köszike, jól esik hallani, pillanatnyilag még minden tök normális és az egész család örülget.
Tekintettel arra, hogy pl. anno én is milyen nehezen lettem terhes a redszeretelen mensturációimmal meg egyebekkel, - pedig akkor még nem volt hormonvizsgálat, UH efféle - és mi is csodának éltük meg az elsőt, mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy ha egy nőnek nincsen méhe vagy nincsenek peteefészkei akkor aggódhat, de minden egyéb esetben előbb-utóbb ő is terhes lesz.. :-)))
Előzmény: Mauka (620)
Mauka Creative Commons License 2004.01.30 0 0 620
Alice Drága!

Úgy örülök, ha beszámolsz a lányodról, olyan jó hallani!

Puszi Nektek: Mauka

Előzmény: AliceCsodaországban (619)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.30 0 0 619
Ha elolvasod az elejétől, ott leírtam a lányom esetét egészen attól a pillanattól, hogy nála is megállapították ezt a policisztás akármit. Mivel neki nem voltak olyan tünetei, mint a klasszikus PCO-nál: pattanások, túlsúly, stb, csak ez (ciszták a petefészekben) önmagában, a doki először 3 hónapig fogamzásgátlót adott, amitől elmúltak a ciszták, majd tüszőérlelő ill. repesztő, már nem tudom pontosan mi a neve injekciókat kapott a következő ciklusban, nagyjából egy éve kezdődött a kezelés, és ma már 17 hetes terhes. Szóval ha tudsz ilyen értelemben értekezni valamelyik ottani nőgyógyásszal, kérd ki ebben a tanácsát.
Előzmény: conejo (618)
conejo Creative Commons License 2004.01.30 0 0 618
Koszonom, nagyon kedves vagy, de sajna nem Mo.-on elek, igy itt kell orvost talalnom, Milanoban. Azert vagyok elkeseredve, mert ezt a dokit az orszag egyik legjobb genetikusa ajanlotta. De azret koszi meg egyszer! :))
Előzmény: AliceCsodaországban (617)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.30 0 0 617
Én laikus révén annyit tudok a PCO-ról, hogy a petefészekben nem repednek meg a tüszők, hanem cisztákká alakulnak, amelyek általában felszívódnak (vagy nem), tehát nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a két dolog ugyanaz. Legalábbis részben. Való igaz, hogy az orovsi könyvek azt mondják, hogy "nehezebben esnek teherbe" a nők, mindazonáltal javaslom, hogy keress fel egy olyan orvost, aki ezzel foglalkozik, szivesen megadnám a miénket, de a lányomnál van a telefonszáma, ha akarod elkérem.
Előzmény: conejo (616)
conejo Creative Commons License 2004.01.30 0 0 616
sziasztok!
Nekem nemreg mondta meg a doki, hogy policisztikus petefeszkem van. Viszont azt is hozzatette, hogy semmi az egesz, ne is gondoljak ra, legfeljebb egy kicsit megneheziti a teherbe esest. Viszont nagyon megijedtem. Epp a babaert probalkozunk, es bar a menzim eleg rendszeres (eddig), de mar fele eve hiaba probalkozunk. Nem ertem, mi a kulonbseg a policisztikus petefeszek, es a pco szindroma kozott. Akinek ilyen petefeszke van, annak szindromaja is van, vagy csak eselyes arra, hogy kialakuljon? Szerintetek?
Mauka Creative Commons License 2004.01.23 0 0 615
Anita!
Hááát, én azt hiszem, nem szeretnék igazán reagálni arra, amit írtál. Ez a Te véleményed. Mivel én nem vagyok vallásos, ezért valószínűleg nem tudnám objektíven megitélni a dolgot, ezért nem is teszem meg.
Attól függetlenül mielőbbi babásodást kívánok Neked.
Epreske!
Egyenlőre a vizsgaidőszakra koncentrálok, aztán majd meglátjuk. Mivel van már egy kislányom, nálunk nem mindenáron kell az a baba és olyan munkalehetőseget kaptam, ami 1-2 évvel biztosan eltolja a gyerekvállalást. Majd meglátjuk mi lesz...
Előzmény: epresjoghurt (614)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.01.23 0 0 614
Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm a jókívánságaitokat. :o)))

Hogy vagytok?

Mauka: tudod már hogyan tovább?

Hétfőn elkezdtem dolgozni, nagyon nehéz volt úgy visszajönni, hogy igazából már be sem akartam tenni a lábamat többé...na mindegy, ezt a pár hónapot már féllábon is kibírom. :o)

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.23 0 0 613
Kedves Anita, elolvastam a beírásodat.
Elhiszem, hogy - máramennyiben valóban mélyen vallásos vagy, és bigott katolikus - akkor ezek a dolgok sokat foglalkoztatnak. De a medd.lomb topicba olyanok járnak, akik ebben a programban részt vesznek. Ott kifejezetten egymás bátorítása, és tanácsok adása a cél, na meg az örömök-bánatok megosztása egymással.

Az általad felvetett problémára azért nem akarok reagálni, mert a legmesszebbmenőkig nem értek egyet a katolikus egyház felfogásával. Még csak annyit adalékként, hogy ha egy nőtől levesznek 3-4 petesejtet és megtermékenyítik, akkor jó ha ezek közül 1-2 lesz beültetésre alkalmas, tehát a lombikban ugyanaz játszódik le mint az anyaméhben. Ott sem fogan meg minden petesejt, sőt nagyon gyakori, hogy egyszerre több fogan meg és az idő előrehaladtával közülük csak egy növekszik, mert a többi felszívódik. Sőt, továbbmegyek: éppen Epresjoghurt szomorú esete mutatja, hogy még a megfogant és növekvő magzat is el tud halni. Neked kell eldönteni, hogy jó katolikus akarsz-e lenni, avagy - ha sikerül - kismama.

Előzmény: Anita 30 (611)
majom1975 Creative Commons License 2004.01.23 0 0 612
Sziasztok Lányok!

Kicsit megkésve, de én is szeretnék boldog névnapot kívánni neked Eperke-Ági, sajnos én nem tudok ilyen gyönyörű tulipánokat beszúrni, de valami hasonlóan szépet kívánok neked.

Majom

Anita 30 Creative Commons License 2004.01.22 0 0 611
Kedves Alice és kedves Mauka,

hát írtam most egy nagy dumát a med-lombik fórumba, de félek is, hogy mi lesz belőle !!!

Hiába, meg kellett ezt írnom, ezeken tépelődök az egyéb gondok mellett.

Üdv, Anita

Előzmény: Mauka (605)
Mauka Creative Commons License 2004.01.22 0 0 610
Jaj, de lökött vagyok, hát névnepod van, nem szülinapod!!!! Nnnna, ez a nap is jól kezdődik.

Előzmény: Mauka (609)
Mauka Creative Commons License 2004.01.22 0 0 609
Alice!
Jaj, de jó, hogy már itt tartotok!!! Gondolom már csak arra vár, hogy megérezze a mozgásokat is. Mindenesetre sok-sok örömet kívánok a babavárás időszakára. Meg persze utána is.:)

Epreske!
Hát, akkor isten éltessen sokáig.

Előzmény: AliceCsodaországban (608)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.21 0 0 608
Akkor isten éltessen sokáig a névnapodon! :-)

Mauka, köszönöm az érdeklődést, nagyon jól van. Hétfőn volt a 16. heti UH-n, most nem hüvelyi UH volt, hanem külső, látszik a gerince, és állitóleg éppen tele volt a gyomra a babának. Jövő héten AFP, rá két hétre genetikai UH, aztán rá egy hétre megint a doki, szóval mindig van valamire várni...

Előzmény: epresjoghurt (607)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.01.21 0 0 607
Sziasztok!

Nem, én kivételesen nem Anita vagyok, hanem Ágnes. :o)

Előzmény: majom1975 (606)
majom1975 Creative Commons License 2004.01.21 0 0 606
Sziasztok!

Ez érdekes, én is Anita vagyok.
Eperke, te nem Anita vagy véletlenül?

Majom

Mauka Creative Commons License 2004.01.21 0 0 605
Szia Anita!
Gyere át a meddőség-lombikbébi fórumra, ott biztosan kapsz segítséget. Egyébként én is PCO-s vagyok és szintén Anita.
Alice Drága!
Hogy van a lányod?

Puszi: Mauka

Előzmény: AliceCsodaországban (604)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.20 0 0 604
Szia Anita!
Azt javasolom, hogy nézz bele a meddősék-lombikbébi topicba, és ugyanezt ott is írd le, ott öreg motorosok vannak és minden szempontból hasznos tanácsokat kaphatsz!

(MIt jelent az amúgy, hogy "lassan elérkeztünk a lombikhoz"? Átestél több inszemen sikertelenül?)

Előzmény: Anita 30 (603)
Anita 30 Creative Commons License 2004.01.20 0 0 603
Sziasztok!

Új vagyok a fórumozásban, de rátaláltam, mert én is egy sorstárs vagyok a sajnálatosan igen sokunk közül. PCO-s vagyok, 30 éves,1,5 éve szeretnénk babát. A BP-i Kaáliba Kovács P dokihoz járok.
Szívesen tapasztalatot cserélnék veletek. Lassan elérkeztünk oda, hogy a lombikprogram következik, mostanra az egyéb lehetőségek kezdenek kimerülni. Vajon van-e olyan PCOs emberke akinek elsőre bejött a lombik, vagy jobb készülni a sikertelenségre (is)?

Üdv, Anita

Előzmény: Buborka (460)
majom1975 Creative Commons License 2004.01.16 0 0 602
Sziasztok Lányok!

Joghurt lehet, hogy másnak hamarabb sikerül, viszont szerintem nem sok ilyen férj lehet, mint amilyen neked vagy nekem van.

Mauka szinte ugyanúgy stimuláltak mint máskor, amikor 1 pete lett, most így sikerült, azt nem tudom, miért nem váltott a doki lombikra.

puszi Majom

epresjoghurt Creative Commons License 2004.01.16 0 0 601
Sziasztok!

Nagyon köszönöm az együttérzéseteket és vígasztalásotokat. :o)

Alighanem túl vagyok a mélyponton. Szerencsére van egy csodálatos társam, aki most is mellettem áll és segít túljutni a nehézségeken.

Majomka!
Nagyon sajnálom a veled történteket. Szerintem, ami veled történt az rosszabb, mint az én bajom, mert nekem legalább sikerült teherbe esnem.
Kívánom, hogy innen már "sima" utad vezessen a babához. :o)

Mauka Creative Commons License 2004.01.16 0 0 600
Úr isten, Majom! Inszemre ilyen nagyon stimuláltak??? Amikor kiderült, hogy ilyen sok van, miért nem lombikoztatok?
Előzmény: majom1975 (599)
majom1975 Creative Commons License 2004.01.15 0 0 599
Sziasztok!

Alice köszi a rámgondolást, szurkolást, nagyon örülök neki.

Nem szívták le a petesejteket, sima inszem volt, ismét dupla.

Lányod hogy van? Hányinger, miegymás?

puszi: Majom

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.14 0 0 598
Hát kismajom, azért az nem semmi amiken túlestél...

De azért az a tizenvalahány petesejt nem semmi (leszívták őket? vagy mi lett a sorsuk?)

Én EGÉSZEN BIZTOS vagyok benne, hogy csak idő kérdése és neked is sikerülni fog. Sok embernek drukkoltam már, imádkoztam értük a magam módján - nem vagyok vallásos, csak a magam módján hívő - és mindenkinek sikerült. (Sajnos volt 3 alkalom, mikor bizonyos személyek olyannyira kiborítottak, hogy megátkoztam őket, és sajnos azoknál is bejött az átkom... éppen emiatt ilyet többé nem csinálok..., de érted minden este drukkolni fogok. És Epresjoghurtért is.)

Előzmény: majom1975 (597)
majom1975 Creative Commons License 2004.01.13 0 0 597
Sziasztok Lányok!

Tudom, hogy régen nem írtam, de muszáj hogy kifejezzem az együttérzésemet Joghurt, nagyon sajnálom.

Én idáig az önsajnálatban henteregtem egészen december eleje óta, pedig ami velem történt az semmi ehhez képest.

Dec. 9.én volt a 2. inszem, amire 14 db petém lett, rá három napra már nem kaptam levegőt olyan rosszul voltam, úgyhogy 1 hétre hiperstimulációval kórházba kerültem (vízhajtó inflúzió + vízleszívás hasüregből (altatásban)). Talán 1 szurival kaptam többet, mint amikor 1 petét sikerült összehozni, úgyhogy nem igazán érthető a dolog, én arra fogom, hogy szénhidrátmentes diétát tartottam előtte kb. 2-3 hétig, mert más változás nem történt. Dec. 23-án elmentem HCG vérvételre, ami nem lett negatív, de olyan alacsony lett, hogy az nem lehet terhesség, a doki szerint elindulhatott valami, aztán abbamaradt a folyamat. A következő stimuláció lombikhoz lesz, mivel a doki szerint teljesen kiszámíthatatlanul reagálok a szurikra (hol nagyon jól, hol sehol, hol éppenhogy) és nem akarja a szervezetemet tovább terhelni az inszemhez való stimulációval, mivel azért annak lényegesen kisebb a sikerülési esélye (persze nem lehetetlen, mint itt a topicon már sokan bebizonyították.)

Mindenkit puszilok bocs, hogy hosszú voltam, de gondoltam beszámolok az elmúlt hónap történéseiről.

Majom

Mauka Creative Commons License 2004.01.12 0 0 596
Epresjoghurt!
Nagyon-nagyon sajnálom. Tudom, hogy nem vigasz, de nekem 22 hetesen ment el 6 éve a babám és most van egy csodaszép 5 éves kislányom. Most egy kicsit kényesztesd magad, aztán előre a következő picikéért.
Előzmény: epresjoghurt (591)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.09 0 0 595
Tudod Epresjoghurt,
előző hsz-omat még délután írtam, de azóta is sokat gondoltam rád... rémes lehet a lelkiállapotod. De ne vess meg érte, hogy megint azt mondom, hogy végleg azért ne keseredj el!
Én ugyan már öreg vagyok ehhez a kismamis topichoz, de annyit azért tudok, hogy MINDEN terhesség erősíti a méhet és javítja a teherbeesés és a baba esélyeit... nézzél bele paracsimpo beírásaiba. neki is a harmadik inszem jött be vagy mittudoménhanyadik, de kétszer volt terhes, mire a harmadik meg is maradt. Meg gondolj a lányomra is, akinek valóban SZERENCSÉJE is volt, mert nála is összeférhetetlenség volt, és MÉGIS sikerült spontán megfogannia... mert azért minden hadsegben vannak ám hősök, akárhogyan is sikerül kiismerni az emberi természetet az orvosoknak, abban épp az a fura, hogy nagyon gakran produkál meglepetéseket... és csak azt mondom neked, hogy sírd ki jól magad, mert ezen tényleg van mit sírni, de én biztos vagyok benne, hogy neked is sikerülni fog!
(Akkor mikor nem is gondolod.) És ... hát nem is tudom mit tudnék most mondani...
Előzmény: epresjoghurt (591)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.01.09 0 0 594
Ó istenem...:-((((

Előzmény: epresjoghurt (591)
pomberke Creative Commons License 2004.01.09 0 0 593
Őszintén együttérzek veled :-(
Előzmény: epresjoghurt (591)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.09 0 0 592
küldök neked egy ölelést. nagyon sajnálom:(
Előzmény: epresjoghurt (591)
epresjoghurt Creative Commons License 2004.01.09 0 0 591
Sziasztok!

Szomorú hírem van, elhalt a magzatom.
Ez egy igen kemény, kemény világ ...
:o(((

Mauka Creative Commons License 2003.12.31 0 0 590
Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok.
Mauka Creative Commons License 2003.12.22 0 0 589
Kisfekete!
Nagyon várom, h mit írsz nekem. Előre is köszi a segítséget.

Ha véletlenül nem járnék erre, nagyon boldog karácsonyt és sok-sok ajándékot kiívánok mindenkinek.

Előzmény: Kisfekete (588)
Kisfekete Creative Commons License 2003.12.22 0 0 588
Szia Mauka!
Még mielőtt aláfekszel a kés alá 80 ezerért, szívesen levelezek veled januárban és leírom a tapasztalatomat, ugyanahhoz a dokihoz jártam, épp most készülök otthagyni őket. Üdv, Kisfekete
Előzmény: Mauka (586)
Mauka Creative Commons License 2003.12.20 0 0 587
Alice!

Köszi szépen, bocsi, h eddig nem jelentkeztem, de vizsgáztam ma.

Mauka Creative Commons License 2003.12.19 0 0 586
Epreske!
Köszi, de most már halomban állnak a címek. Azt hiszem megpróbálkozom valamelyikkel, aztán ha az is műtétet javasol, akkor belevágok.
Alice Kedves!
Már annyian rámozdultak a dologra, h valszeg nincs rá szükségem. Ha mégis, akkor úgyis szólok majd. Ha vmi mást is írtál, akkor viszont az itt megadott címemre kérném szépen.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Nem annnyira jó hallani, h mások is jártak így, de azt hiszem ennél lehetne még sokkal rosszabb is, úgyhogy nem elégedetlenkedünk, ugye?
Puszi továbbra is mindenkinek.
(Most már nem tünök ám el!!! Ezt vegyétek figyelmeztetésnek!:))))
Előzmény: epresjoghurt (584)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.19 0 0 585
Küldjem el mégegyszer, vagy már megérkezett??
Előzmény: Mauka (583)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.19 0 0 584
Szióka!

Én is csak a saját sztorimat tudom elmondani neked, hátha segít. Kb. 1 éve voltam laparon, ugyanolyan tünetek miatt, mint ami neked is van. Nem volt menzeszem és tele voltam apró tüszőkkel. Aztán miután hasonlóan semmitmondó kezelést kaptam mint Te (hormon vizsgálat nélkül szedették a folyamatosan növelt closty adagokat), meddőségi központba mentem. Az ottani doki mondta azt, hogy jó eséllyel nem kellett volna megműteni, anélkül próbáltak volna tüszőrepedést elérni.
A műtét valóban nem nagy, de én nagyon szívesen kihagytam volna az életemből. Lehet, hogy a mióma miatt mindenképpen szükséges lehet, nem tudom.
Én mindenesetre a mai eszemmel a helyedben más szakemberrel is konzultálnék. Ha érdekel én is el tudom küldeni a dokim elérhetőségét, akit paracsimpo topictársunk segítségével ismertem meg. :o)

Előzmény: Mauka (583)
Mauka Creative Commons License 2003.12.19 0 0 583
Kedves Alice!
Nem igazán vonom kétségbe a dokibácsim diagnózisát. Egyrészt azért, mert a hormoneredményekből állapította meg, másrészt azért, mert én is láttam az UH-on.
Egyébként a leveled még nem érkezett, de ez a freemailnél nem újdonság.
A lányodnak gratulálok, visszaolvastam egy kicsit, úgyhogy láttam már. Jó, h vannak még csodák!
Előzmény: AliceCsodaországban (582)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.18 0 0 582
Na most végre átolvastalak.
Ezek a laboreredmények megvallom őszintén, nekem kínaiul vannak. Nem értek hozzá. Annyit tudok, hogy a PCO egy nagyon összetett hormonprobléma, viszont sok orvos szereti ezzel elintézni a dolgot.
Én csak viszonzásul a saját lányom esetét tudom elmesélni különösebb laboreredmények nélkül röviden:
28 éves korában kezdett neki a babaprojektnek, nem jött össze. A mensije mindig is rendetelen volt és soha nem volt 28 napos, mindig hosszabb. Egyszer már túl sokat késett, azt hitte terhes, elment az sztk nődokihoz, aki csinált egy hüvelyi UH-t, a petefészkeiben sok kis ciszta volt, rögtön rávágta, hogy PCO, és menjen műtétre. A lányom félt a műtéttől, elmesélte nekem ezt az egészet, én meg akkor nekiálltam itt levelezgetni meg beszélgetni sorstársakkal. Majom75 adta ezt az orvoscímet, amit neked is megmaileztem. Ő is csinált UH-t, és azt mondta, hogy ez korántsem PCO. 3 havi pgigátló szedése után állípította ezt meg, és rögtön felírta a closbegytet. Adott időpontra UH, 3 érett pete, amelyik másnap megreped, eksön órára előírva, és másnap berendelve postcouitus utáni kenetvizsgálatra, mikoris meg lett állapítva, hogy a hüvelyben lévő vegyi összetétel elpusztít minden spermiumot - azaz, összeférhetetlenség. Meg lett mondva a lányank, hogy következő mensi után ujra az egész, majd ha ez sem hoz eredményt, jöhet az inszem meg a lombik meg amit akarsz... de összeférhetetlenség ide vagy oda, a következő mensi nem akart megjönni, és akkor csináltunk tesztet, ami kétcsíkos lett, illetve mára már 11 hetes terhes...
Szóval a természet néha tréfás kedvében van, sőt szvsz nem is olyan néha...
Előzmény: Mauka (580)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.18 0 0 581
MÉg nem olvastalak végig, csak azért válaszolok, mert megküldtem a mailt, kicsit zűrös estém van, de mindenképpen írok ide is! :-)
Előzmény: Mauka (580)
Mauka Creative Commons License 2003.12.18 0 0 580
Kedves Alice!
Hát, akkor íme a történet:
Az 5 éves kislányom még teljesen spontánul fogant. Utána fogigátlót szedtem. Kb másfél éve apával úgy döntöttünk, h abbahagyom a fogigátlót, de a mikulás elfelejtett megérkezni. Mikor elmentem a nőgyógy bácsihoz, nem a rendes kivizsgálás következett, hanem közölte velem, h nincs pé-m (mindenféle vizsgálat nélkül), ezért indítsunk Clostyval. Aztán teltek a hónapok, megturkált egy kicsit minden hónapban, de még mindig el-el felejtett az a mikulás. Természetesen minden hónapban vinni kellett a kis grafikonomat a hőmérőzésről és ez alapán úgy tünt, h az a vacak pé még mindig nem indult be. Aztán elkezdtük a Clostyt emelni-emelni. Közel 1 év után már el is küldött egy (!) 5. napi hormonvizsgálatra, ahol LH-t, FSH-t és prolaktint néztek. Ja és szeptemberben végre sikerült egy UH-ot is nagy nehezen kikönyörögnöm. Na, végre volt pé-m ezek alapján (Closty már 2x2- azt hiszem 2x4-ig akarta emelni). Ekkor látott több apró tüszőt is. Ebben a hónapban volt egy valszeg biokémiaim, mert a teszt kimutatta, de nem láttuk az UH-on. Csak valami "vízzel teli dolgot". Miután megjött a miku, úgy mentem vissza hozzá, h most ne gyógyszerezzünk, hanem nézzünk rendesen hormonszintet. Közölte velem, h nincs rá szükség, mert jók voltak a múltkori eredményeim. Na, ekkor gurultam be és elmentem a Nyírő med.centrumába. Már az asszisztens az adataim felvételénél látta, h valszeg PCO. Abból a vitt eredményből! Aztán itt volt 3. és 21. napi vérvétel, UH és HyCoSy. Egyértelműen PCO, sőt a "vízzel teli dolog" egy mióma.
Ha már az asszisztens is felfedezi a dolgot, viszont a régi dokim nem (aki főorvos ráadásul), akkor ott azért gyanús a dolog, nem?
A gondom igazán az, h a meddőségi doki kb.50-80 ezerért csinálná meg a műtétet, viszont ennyit nem gondoltam kifizetni. Főleg, ha van más lehetőség is esetleg!
Nnna, most jó hosszú lettem! Bocsi.
Mivel egyenlőre még csak kezdő vagyok ezen az oldalon, ezért gratulálok a kismamá(k)nak és a többieknek meg sok puszi.
Mauka
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.18 0 0 579
Ma találkozom a lányommal, este megmailezem, de jobb lenne ha ide írnád le a PCO-d kalandos történetét, hiszen ez a fórum éppen arra van!
Előzmény: Mauka (578)
Mauka Creative Commons License 2003.12.18 0 0 578
Alice!
Nagyon szépen megköszönném, ha a mauka73@freemail.hu-ra elküldenéd a címet.
Úgy tűnik, h tényleg PCO, de ez egy kicsit bonyolult módon derült ki. Egy kicsit vitáznék a bármelyik sebész-nőgyógyász dologgal a saját tapasztalataimból kiindulva. Ha érdekel, h derült ki, magánban megírom, h a többieket ne terheljük ezzel.
Előzmény: AliceCsodaországban (577)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 577
Mauka, amennyiben tényleg igaz a PCO és tényleg igaz az, hogy csak a lapar segít, akkor ha akarod meg tudom adni azt az orvost aki a lányomat kezelte... de ez nem olyan nagy és kockázatos műtét, bármelyik jó sebész-nőgyógyászt felkeresel, jó úton vagy.,..
Előzmény: Mauka (576)
Mauka Creative Commons License 2003.12.17 0 0 576
Sziasztok Lányok!

Még új vagyok nálatok, a medlombos topikról kukkantottam be hozzátok.
A meddőségis dokibácsim nem olyan rég állapította meg, h PCO-m van , műtétet javasolt. Utánanéztem egy kicsit a neten és a Babaneten a Dr.Ács azt írta, h ők csinálnak valami hormonális ékrezekció nevű gyógyszeres kezelést. Nem tudtok erről valamit? És kihez érdemes menni laparra, ha nem megy a gyógyszeres dolog?
Köszi a segítséget előre is.
Sziasztok: Mauka

epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.16 0 0 575
Otthonról biztosan nem fogom magamat izgatni. :o)))
Előszöris végig alszom 3 napot, aztán már itt is lesz a karácsony.
Előzmény: AliceCsodaországban (574)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.16 0 0 574
No akkor nagy beszélgetéseknek nézünk elébe...:-)))

Fönoködnek mondd meg, hogy az izgalom árt neked, és csak bizonyos határokon belül állsz a rendelkezésére.

Előzmény: epresjoghurt (573)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.16 0 0 573
Nagyon szépen köszönöm, nagyon boldog vagyok. :o))

Otthon is van netem, sőt most már időm is lesz rá. :o)

Bár a főnökszöm pont azon ügyködik, hogy otthonról is elérjem a céget.

Előzmény: AliceCsodaországban (572)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.16 0 0 572
Hát most hogy már hivatalos megerősítést is nyert a dolog, teljes szivemből gratulálok, kívánok neked könnyű terheséget, könnyű szülést, szép kisbabát! :-DDD

(Otthonról is tudsz netezni?)

Előzmény: epresjoghurt (571)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.16 0 0 571
Sziasztok!

Ma voltam a dokinál, nem bírtam ki szerdáig. :o)
A nővérek végig pusziltak, nagyon-nagyon örültek nekem.

Van 1 sztárfotóm a picurról. 12mm-es a petezsák és embriótelep van benne, ezt mondja a papiruszom. :o)))

Ja és ma dolgozom utoljára, veszélyeztetett kismama leszek.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.13 0 0 570
Hát akkor úgy néz ki minden rendben - bár a rosszullétek nem kellemesek. (nekem egy sem volt szerencsére).

A görcsök a méhszalagok nyúlását jelzik.
Na kiváncsi vagyok az UH-ra! :-DDD

Előzmény: epresjoghurt (569)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.13 0 0 569
Valóban a legfontosabb dolog így már megvan. :o))

Tegnap kivételével egészen jól vagyok. Mellfeszülés az van, sőt nőttek is már, pont akkorára amilyenre mindig is szerettem volna. ;o)
Görcseim is voltak rendesen, ezek most már múlófélben vannak.
Tegnap viszont olyan sz@rul voltam, hogy haza is kellett mennem, szédülés, hányinger. Szerencsére mára már elmúlt.

Előzmény: AliceCsodaországban (567)
paracsimpo Creative Commons License 2003.12.11 0 0 568
Eperke!

Köszi a dicséretet a fiacskámra:) Életben is tündéri:) Remélem neked is ilyen babád lesz még ha esetleg kiscsal lesz is:)))))

Alice: igen nagyon nyugodta baba:) Csak akkor sír ha éhes, fáj a pocak vagy teli a pelus esetleg uncsizza magát:) Pocakfájás nem sokszor van már szerencsére, Pelust sokszor nézem, unatkozni meg nem hagyom csak ha nagyon muszályos házimunka van:) de akkor van apa, vagy dédi, nagyi:)))) Szóval tényleg csak akkor sír ha éhes, de akkor aztán remegnek a falak:)

csimpimami és Kristóf aki ma 7 hetes:)

Előzmény: AliceCsodaországban (567)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.11 0 0 567
Szia Joghurt,
a lányom mostanság inkább nagyon fáradt, mert most elég sok a munkája. Már megmondta a főnökének, aki állitólag nagyon rendesen reagált a dologra. Sőt már kaptunk is egy ajándékot, unokahúgom (az egyik) elküldte nekünk a tábori fürdetőjét, amit még nem használt eddig (:-))) ) - úgy hogy a leglényegesebb már megvan :-DDD - de csak itt nálam tárolom, mert nem szabad semmit venni meg kapni a betöltött hetedik hónapig, meg van tiltva.

Hányinger, émelygés, undorító szagok, hasgörcs, mellfeszülés, gyakori pisilés, aluszékonyság hogy áll nálad?

Paracsimpi,
megnéztem a fiadat, nagyon szép formás kisbaba, és ahogy látom nyugis is - vagy tévednék?

Előzmény: epresjoghurt (566)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.11 0 0 566
Sziasztok csajok!

Bocs a késői válaszért, még dolgoznom, közben pedig olyan vagyok, mint 1 mormota.

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat! :o)))
Jövő szerdán megyek UH-ra, utána jelentkezem a hírekkel. Mindenesetre a főnököm már most be van sz@rva, hátha veszélyeztetett kismama leszek. :o)

Alice: Lányod már kevésbé izgul? Már csak 2 hét és telekürtölheti a világot a jóhírrel. :o))

Csimpimami: Kristóf nagyon dögös legényke. :o)

paracsimpo Creative Commons License 2003.12.09 0 0 565
Csak nem?:)))))
Gratula! Nem szólok senkinek:))))))))
Majd írj, hogy mi van!

Alice: gratula a lányodnak a 10. héthez:) HOgy repül az idő:))))) Új képek vannak a www.babaszoba.hu oldalon Fehér Kristóf Márk 2 címen természetesen az F betűnél:))))))))))))
Na most senkit nem hülyének nézek ám, de volt már aki rákérdezet:(

csimpimami és a 6,5 hetes Kristóf:)))

Előzmény: epresjoghurt (541)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.08 0 0 564
Nézz át a meddőség-lombik fórumba, hogy mennyien vannak hozzád hasonló cipőben, és mennyinek sikerült...
ja és te se gondolj állandóan a fehér elefántra!!! :-)))
Előzmény: pomberke (563)
pomberke Creative Commons License 2003.12.08 0 0 563
Ez nem az én napom...

Alice a leányodnak is nagy gratula és problémamentes babavárást kívánok!

Előzmény: pomberke (561)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.08 0 0 562
Nálunk csak a petefészek teli cisztákkal volt... de a PCO szindróma egyébként az irodalom szerint "gyakran okoz meddőséget", de nem aa meddőség egyik alapfeltétele... szvsz ha a cisztáidat kiiktatják, akkor te is anyuka leszel hamarosan...
Előzmény: pomberke (561)
pomberke Creative Commons License 2003.12.08 0 0 561
Rendszertelen menzesz, hízás, szőrősödés, pattanásos arcbőr

Hajjajj, sőt még sok egyéb is, petefészek tele cisztákkal - mondjuk műtétet első ránézésre nem javasoltak - a legváltozatosabb helyeken tele vagyok igen erőteljes és makacs aknékkal ésatöbbi ésatöbbi. Mindesetre, január elején pontosabbat fogok tudni.

Előzmény: AliceCsodaországban (560)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.08 0 0 560
Tényleg csak zárójelben... de a lányomnál az sztk orvos azonnal műtétet javasolt, és majomkától kaptam egy orvoscímet, aki lelkiismeretesebben kivizsgálta... biztos, hogy PCO-s vagy? Rendszertelen menzesz, hízás, szőrősödés, pattanásos arcbőr - tényleg mind együtt van???

Az én lányom azóta most lépett a 10. hétbe...)

Előzmény: pomberke (559)
pomberke Creative Commons License 2003.12.08 0 0 559
Kedves Alice, Neked is köszönöm a kedves szavakat. Tudom én azért ezeket, ha nagyon akarom, de ettől még elég elkeserítőnek találtam a helyzetet. Na igyexem összekapni magam, aztán majd tudósítok.
Előzmény: AliceCsodaországban (558)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.08 0 0 558
pomberke, a korod semmit nem jelent.
Bár én 30 éve szültem az elsőt, de akkor sem született több down kórós gyerek mint most, és akkor nekem pl. azt mondták, hogy a rizikófaktor 35 év utáni ELSŐ SZÜLÉSNÉL emelkedik, avagy akkor, ha előtte 10 éven belül nem szült az anyuka. És speciel ezt a kórt ma már ki tudják mutatni...
Egy egész csomó ismerősöm van, aki 40 éves kora körül szülte meg a makkegészséges gyerekét!
Nyugi... nem mindenki PCO-s akit annak mondanak, és a PCO nem jelent egyben meddőseéget is!
(És te se gondolj sokat a fehér elefántra! :-)) )
Előzmény: pomberke (556)
pomberke Creative Commons License 2003.12.08 0 0 557
Hüdehülye vagyok, tényleg magával van az ember elfoglalva, ne haragudj a figyelmetlenségért!!! Őszintén gratulálok Neked, Nektek :-) Most raktam össze a dolgokat.

Mikor kell menned UH-ra, meg orvoshoz? Többet fognak ilyen előzményekkel nézegetni? (Már ha nem baj, hogy kérdezek.)

Előzmény: pomberke (556)
pomberke Creative Commons License 2003.12.08 0 0 556
Kedves epresjoghurt, köszönöm az üdvözlést. Vígasztalni nem vígasztal persze a más baja, meg hát nekem már van egy hála az égnek egészséges 8 éves gyermekem, úgyhogy nem szólhatok egy szót se. Ettől persze még letörtem, mint a bili füle.

Mindenesetre a jelenlegi bajomból kikúrálom magam jól, aztán mély levegő és belevágok jövő év elején, nem ússzátok meg a beszámolót :-)

Előzmény: epresjoghurt (554)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.08 0 0 555
Léccciii :o)))
Előzmény: Törölt nick (552)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.08 0 0 554
Üdv körünkben, majd számolj be róla, mit tesznek veled. :o)

Ha ez vígasztal, én decemberben töltöm a 37-t.

Előzmény: pomberke (551)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.08 0 0 553
Ühüm :o)
Előzmény: AliceCsodaországban (550)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.08 0 0 552
Na jooo... en is megprobalom magamban tartani a nagy hirt:)) GRATULAAAAAAA:)))))))))
Előzmény: epresjoghurt (543)
pomberke Creative Commons License 2003.12.08 0 0 551
Sziasztok!

Most találtam rá a topikra, átolvastam. Én teljesen véletlenül kerültem egy hete olyan dokihoz, aki szerint ez a bajom, ezért nem sikerülnek a probálkozásaink. Januárban megyek majd vissza, akkor vesznek vért, hogy pontosan megállapítsák a helyzetet.
Jó volt olvasni a pozitiv híreket, mindenkinek szívből gratulálok és problémamentes babavárást kívánok!

Ugyanakkor engem kicsit elkeserítettek, mert 32 éves vagyok, a rendes kikezeléshez mondtak kb 1 évet (ez persze a pontos eredményektől változhat), viszont azt mondták, hogy akkor már elég öregek leszünk mindketten ahhoz, hogy nagyobb bajok is lehessenek majd a babával. Na mindegy, ezen most még nem aggódok, majd ha odaértünk.

Ismeri valaki dr. Szappan Vilmost, aki jelenleg az Uzsokiban munkálkodik a témában?

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.08 0 0 550
Ja, és éljenek a fehér elefántok! Ugye? :-DDD
Előzmény: epresjoghurt (549)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.08 0 0 549
:o)))))
Nagyon szépen köszönöm.

Azért annak nagyon örülök, hogy így a nyavalyánk ellenére is csak-csak sikerül a baba, csak ki kell várni.

Majomka Neked is sikerülni fog. Ha jól emléxem a következő ciklusban, ugye? ;o)

Előzmény: AliceCsodaországban (548)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.08 0 0 548
Azannya, rézannya, most tudtam csak pc közelbe kerülni és mecsoda hír!!!! :-DDDD
Ami most két csík lesz az a jövő hétre négy csík is, szívemből gratulálok!!!!

Jujdejőkedvem lett!!!!

Előzmény: epresjoghurt (547)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.08 0 0 547
Szióka!

Nagyon szépen köszönöm. :o)
Nem akartam itt hétfőn kora reggel kiabálni és kíváncsi voltam jár-e erre egyáltalán valaki még. :o)

Pénteken teszteltem először, ma másodszor bár "hivatalosan" csak most szerdán kellett volna. Szednem kellett 1 gyógyszert az összeférhetetlenség ellen és nem akartam potyára feliratni a következő adagot. :o)

Csak jövő szerdán megyek UH-ra, azt mondta a doki, akkor mutatja ki biztosan legkorábban.

Előzmény: majom1975 (545)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.08 0 0 546
/tudom/

Please! :o)))

Előzmény: mouser (544)
majom1975 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 545
Szia Joghurt!

Ilyen szűkszavúan közölni egy ilyen jó hírt!!!!

HATALMAS GRATULA.

Mikor mész UH-ra?

Majom

mouser Creative Commons License 2003.12.08 0 0 544
/me magasra emeli a viccvót tábláját.

természetesen bármeddig, ha kéred. :-)

Előzmény: epresjoghurt (543)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.08 0 0 543
Sejtettem, hogy másik nicket kellett volna csinálnom.

Egy rövid ideig azért még magadban tudod tartani? Mondjuk úgy Szilveszterig? :o)))

Előzmény: mouser (542)
mouser Creative Commons License 2003.12.08 0 0 542
és rámbízod? nem tudtad, hogy indiszkrét bagázs vagyunk? :-DDDD

azért megpróbálok vigyázni rá :-)

Előzmény: epresjoghurt (541)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.08 0 0 541
:o))))))
Pszt! Még titok...
Előzmény: mouser (540)
mouser Creative Commons License 2003.12.08 0 0 540
:-DDDDDDDD
Előzmény: epresjoghurt (539)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.12.08 0 0 539
II :o)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.25 0 0 538
Szegénykém, meg tudlak érteni.
Most így ex hasibusz nem tudom megmondani, mert nem magamnak vettem, hanem a lányomnak, mert neki nem volt pénze terhestesztre, így én bementem a patikába és kértem terhestesztet, mire ők mondták, hogy milyen kell, mert van ami 3 napos terhességet tud kimutatni, van ami 10 naposat, mondtam kérek mind a kettőből, de holnap megkérdezem pontosan a lányomat mi is volt ez, ha érdekel. (Csak az a lényeg, hogy a szavatosság érvényes legyen rajta, én olyat vettem, ami még 2 évig érvényes...)
Pihend ki magad, az mindenképpen jót tesz.
Előzmény: epresjoghurt (537)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.11.25 0 0 537
Nem volt vészes, inkább az volt fárasztó, hogy le kell dolgoznom az így eltöltött munkaidőt is. Olyan amortizált voltam már múlt hét végére, hogy szombaton 1/2 1-kor ébredtem. :o)

Tudom, hogy vannak nagyon koraiak, de azokkal is meg kell várni azt az időt, amíg beágyazódik a picur, ami úgy tudom min. 1 hét. Megnéznéd nekem melyik teszt az? Előre is köszi. :o))

Előzmény: AliceCsodaországban (536)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.24 0 0 536
Örülök, hogy túl vagy rajta, nagyon drukkolok neked is meg majomnak is! MIlyen volt?

(Mint említettem, lehet kapni olyan tesztet is, ami a 3 napos terhességet is kimutatja, aztán még mindig megnézheted 2 hét mulva...)

Előzmény: epresjoghurt (535)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.11.24 0 0 535
Sziasztok!

Bocs hogy eddig nem jeletkeztem, nagyon eltalált a melódia.

Majomka: Köszönöm a drukkolást, nagyon jól esik. Én is nagyon szorítok Neked. Remélem tényleg a következő lesz az utolsó inszemed. :o)))
Miért kellett a Norcolut? Nem érett tüsző?

Alice: Biztos minden rendben lesz a lányodéknál. Aggódnivalót pedig mindig lehet találni, ebben én is profi vagyok. :o)))

Az első inszemes napon este fájogatott a jobb oldalam, szerintem akkor repedt meg a tüsző, úgyhogy inkább fiú lesz, ha egyáltalán lesz? :o)

Most 2-3 hét várakozás. Ez a legnehezebb, nem vagyok egy türelmes típus, a bizonytalanságot pedig pláne nem bírom.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.19 0 0 534
Hát ez nagyszerű kismajom!
Biztosan sikerülni fog - ha nem misztifikálod el túlságosan. Soha nem szabad mindent egy lapra föltenni. DE rajtam nem múlik, ha megmondod mikor lesz, egész nap drukkolni fogok!!! :-)

Nagyon örülök a gerincednek, az én lányom is 182 centi, és gyerekkora óta nagyon sok baja van a gerincével, Schauermannos is mellesleg, állandóan gerincferdülés elleni gyógytornákra járt, és nála is nagyon sok olyan probléma előjött, amit a nyaki gerinccsigolyák okoztak.

Kérlek, írjál gyakrabban!

Előzmény: majom1975 (533)
majom1975 Creative Commons License 2003.11.19 0 0 533
Hello Alice!

Azért egyben utolsó, mert ez sikerülni fog.

A gerincem tök jól van, már lassan fél éve járok a gyógytornászhoz (eleinte heti 2x kb. 3 hónapja heti 1x) és összehasonlíthatatlanul jobb, mondhatni semmi problémám nincs vele elmúlt a karzsibbadás, az erőtlenség, a fájdalom, úgyhogy örök hála a gyógytornásznak, illetve az ottani dokinak, hogy lebeszéltek a műtétről.

puszi: Majom

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.19 0 0 532
Miért "egyben utolsó" lesz az inszem?

MI van a gerinceddel?????

Előzmény: majom1975 (531)
majom1975 Creative Commons License 2003.11.19 0 0 531
Sziasztok Lányok!

Joghurt idáig is szorítottam neked, ma is gondolok rád (ugyen nem is volt rossz).

Alice örülök, hogy a Lányod már jobban van, velem most nincs semmi különös, Norcolutot szedek, amitől megjön, és a harmadik naptól kapom a gyogyikat a II. (és egyben utolsó) inszemhez.

puszi: Majom

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.19 0 0 530
Na akkor majd izgulhatsz, hogy melyik napon is történt meg a robbanás! Mert ha a tegnapi fickók ma érnek célba spontán, akkor nagy a valószinüség, hogy lányod lesz, ha meg a maiak, akkor fiad, mert ugye az X spermiumok kitartóak, míg az Y-ok fürgék. (Szvsz mi fiút várunk, mindegy, az is ember...:-))) )

Lányom jól van, kezd megszünni az állandó émelygése, valószinüleg a terhesvitamin miatt gondolom, (sok B vitamin van benne) meg szed valami terhességerősítőt is, sárgatesthormont vagy mit, valami "geszt" van a nevében. És parázik rendesen, mert mindenféle jóindulatú egyedek olyanokat mondanak neki, hogy manapság már minden második nő elvetéli az elsőt meg ilyeneket. Alacsony a vérnyomása, a többit majd az első vérvétel utáni eredmények után tudjuk meg.

Kismajom, tényleg hiányzol, mikor jelentkezel???

Előzmény: epresjoghurt (529)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.11.19 0 0 529
Tegnap is volt, ma is megyek. Tegnap amikor voltam még nem repedt meg a tüsző, ezért ma is megyek. Szerencsére nem fájt, de azért most is izgulok. :o)))

Lányodék hogy vannak? :o)

Majomka: Veled mi van, hol tartasz?

Előzmény: AliceCsodaországban (528)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.19 0 0 528
Na mi volt, mesélj!
Előzmény: epresjoghurt (527)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.11.17 0 0 527
Igen, alighanem az a lényeg, hogy elfogadjuk és megpróbáljunk túllépni rajta. :o)

(Mostantól kezdve viszont folyton 1 fehér elefánt jár a fejemben...) ;o)

Előzmény: AliceCsodaországban (526)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.17 0 0 526
Lehet, hogy az a lényeg, hogy előbb az ember BELENYUGODJON a megváltoztathatatlanba? Fene tudja... irtó kiváncsi vagyok az eredményre majd. :-)

(Fő, hogy ne gondolj a fehér elefántra! Próbáld ki! Mondjuk egy nőgyógyász azt mondja neked, hogy csak akkor leszel terhes, ha egy napig EGYÁLTALÁN nem jut eszedbe a fehér elefánt. Innentől kezdve - holott addig eszedbe sem jutott - valahogy állandóan fehér elefántokat látsz. Nem így van???)

Előzmény: epresjoghurt (525)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.11.17 0 0 525
Igen ez szerintem is működik, így találtam rá a páromra is. :o)) Már letettem arról, hogy valaha is megtalálom azt a pasit, akivel szívesen összekötném az életem, amikor összefutottunk.

De most nem tudok nem odafigyelni. :o)

Ja és ma van pont 3 éve, hogy megtaláltam a páromat. :o)))

Előzmény: AliceCsodaországban (524)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.17 0 0 524
Tudod én egy kicsit babonás vagyok, de valahogy ez eddig bejött. Tulajdonképpen az a lényege, hogy általában akkor történik valakivel valami jó, ha éppen nem gondol a fehér elefántra. Anno én is vagy két évig jártam minenféle meddőség elleni kezelésekre, és akkor lettem terhes, mikor az sztk nőgyógyász azt mondta, hogy előbb egy drasztikus hormonkúra kell. Akkor valahogy beletörődtem és nicsak mi történt szinte azonnal... egy 3 és fél kilós kislány. Aztán most meg a lányom volt szinte ugyanígy, én meg vettem neki (az ő fizetése fillérre ki van számolva) vagy 3 terhestesztet, jó ha van otthon, ha már többször kell alapon. Aztán csak 1-re volt szükség... Csak úgy mondom. Egészen biztosan összefügg valahogyan az ember pszichéjével ez a dolog. Ha éppen nem ez a fő gondod, akkor bejön valahogy...
Előzmény: epresjoghurt (523)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.11.17 0 0 523
Szerintem is nagyon izgi. :o)))

Megfogadtam, hogy csak akkor tesztelek amikor mondják. Annyit estem már pofára, igyexem magam nem túlzottan beleélni.

Találkoztam pénteken Milkabögrével és Fannibögrével. Tündéri a pici lány. :o)))

Az előttünk járó pozitív példák mindig sokat segítenek.

Előzmény: AliceCsodaországban (521)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.17 0 0 522
(Ja, és lehet kapni olyan terhes tesztet is, ami már a 3 napos terhességet is kimutatja! Csak úgy mondom...)
Előzmény: AliceCsodaországban (521)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.17 0 0 521
Jó az az egy tüsző, csak a fickók is gyorsak legyenek! Hű de izgi ez az egész.... :-)
Előzmény: epresjoghurt (520)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.11.17 0 0 520
Köszönöm, aranyosak vagytok, hogy szurkoltok. :o))
Most valahogy nyugodtnak érzem magam és jókedvűnek. Szeretem itt azt, hogy mindig tudom hányadán is állunk.

Megint csak 1 tüszőm van, 22mm-es volt reggel. Szerintem nem akar túlstimulálni, elég volt az előző dokinál. Most is csak napi 1/2 injekciókat kaptam (Fostimon). Mondjuk ez kicsit fárasztó volt, hogy hétvégén is az ügyeletre mászkáltunk az injekciót beadatni, ahelyett hogy jól kialudhattam volna magamat.

majom1975 Creative Commons License 2003.11.17 0 0 519
Hello Joghurt!

Szorítok holnapra, hány tüsződ van?

Majom

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.17 0 0 518
Nagyon szorítok nektek! Ne görcsölj, a szervezet előbb utóbb győzedelmeskedik, de addig is drukkolunk nagyon!!!! :-)))
Előzmény: epresjoghurt (517)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.11.17 0 0 517
Sziasztok!

Holnap lesz az 1.inszem nálam, nagyon izgulok és reménykedek. :o))

csotrog Creative Commons License 2003.11.14 0 0 516
Bobus - már bocsika!!!!
Szülőként - valóban - vigyázni kell, hogy ne rontsák, kényeztessék el a gyerkőcöket....
Nagyszülőként - lehetőség, és hallgatólagos kötelesség kényeztetni! 8)
(Ezt a játékot - mi már - eljátszottuk Veletek! Most - rajtatok a sor!!!)
Előzmény: bobus (514)
csotrog Creative Commons License 2003.11.14 0 0 515
Csodálatos érzés volt Aliz!!!
Paracsipó babájának is örülök - de ezt a babát már "kézzel fogtam" - igaz, hogy csak márciusban érkezik. 8) (Inszemes Ő is.)

"Igazi" nagymama kb 4-5 hét múlva leszek.
Dec. 17-re irták ki a menyemet szülni - szerintem, ha kihordja végig 22-n lesz baba.
Ő normál, első terhességből - az általad is ismert problémák mellett - várható.
Te - szomszédasszony - ráérsz vásárolgatni, ha Judit babája már legalább 7 hónapos lesz.
Addig kényeztesd a lányodat finom kajákkal... meg a jó humoroddal!

Előzmény: AliceCsodaországban (513)
bobus Creative Commons License 2003.11.13 0 0 514
Kedves Alice!!!

Gratulalok en is, jo nagymamasagot, a lanyodnak pedig nagyon szep kismamasagot, es egeszseges lurkot kivanok!!! Latom erik az uj topikod (hogyan legyunk tokeletes nagymamak ugy, hogy az unokat se kenyeztessuk/rontsuk el..:-)))))), vagy valami hasonlo!!:-)))

Előzmény: AliceCsodaországban (513)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.13 0 0 513
Köszönöm mindenkinek a gratulát, csotrog, biztosan nagyon szuper érzés lehetett, hogy a baba a nagymamájának mozdult meg először! Most egy ideig nem beszélünk a babáról, mert babonásak vagyunk, meg van tiltva, hogy babaholmikat vegyek... de persze ha bármi ujság van, mindenről beszámolok (egyelőre el kell mennie az ANTSZ-be, mert van egy cicájuk otthon. (???) )
epresjoghurt Creative Commons License 2003.11.13 0 0 512
Gratulálok a babához! :o)))

Előzmény: AliceCsodaországban (507)
paracsimpo Creative Commons License 2003.11.13 0 0 511
Alice és Judit:)

Szívemből gratulálok!!!:))))))))Jujj de jó:))))
Ő a másik csodamami mint én:)))))Nekem is rossz volt a post. teszt és a baba már kint van:)))))
Ebben higyjetek Ti is és meg lesz az eredménye:)))

Az ujjaim még 8 hónapig keresztben leszek mikor nem szoptatok vagy fürdetek:))))))))

Előzmény: AliceCsodaországban (507)
csotrog Creative Commons License 2003.11.13 0 0 510
Aliz szomszédasszony + Judit!
Gratulálok!
További vidám hónapokat kívánok!

Én is kaptam egy különleges "ajándékot" - kb 6 hete.
Az inszemes kismama - aki a Jánosba járt - (jövő héten ilyenkor lesz 30 éves) kisfiának az első "nagy" mozgását.
Úgy történt, hogy:
nagyon szépen növöget a pocija, és mindenki kérdezgette, hogy mozog-e már, mikor mozdult meg....stb... stb..
Elég ideges volt a sok hiábavaló vállrándítástól - mert még nem érezte.
Én szemtelenül megfogdostam a hasát, és finoman meglötyögtettem - majd nyugtatgattam, hogy biztosan azért nem érzi, mert sok a magzatvize, meg kicsi lehet még a baba.
Alighogy végigmondtam - a baba teljes hosszában megnyújtózott a két tenyerem között, kettőt dobbantott a bal tenyeremen, és elfordult....
Meglehetősen hosszú bébi, a korához képest! Megmutatta!!
Óriásit nevettünk, hogy kikérte magának a legényke kicsiséget!
(Egész nap fülig érő szájjal, meg a talajtól kb 2 cm-re lebegve mászkáltam - a meghatottságtól ...)

Előzmény: AliceCsodaországban (507)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.12 0 0 508
Jaj bocs, hogyg nem válaszoltam rögtön, igen igaz, bár azt hiszem szegényem ujra választ magának egy új nicket (Juditkám ne haragudj, de én voltam itt előbb... szegénykém csinálhat magának vagy 10 új nicket, csak hogy az anyja ne akadjonrá... :-((( de micsinájjak, ha rájövök??? :-))) )
Előzmény: majom1975 (505)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.12 0 0 507
Jött telefon! Csak egy baba van de az van!
Hurrá...!!!!!

(Az orvos azt mondta, hogy kevés ilyet látott, hogy az összeférhetetlenség dacára ez van... tényleg csoda!!!)

Hurrá! Hurrá! Hurrá!!!!

Előzmény: AliceCsodaországban (506)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.12 0 0 506
Na már szerda van. Itt ülök és csak fosok magamban csendesen és fegyelmezetten... este 10 előtt nemigen várhatok híreket... :-(((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!