Keresés

Részletes keresés

Yogi Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5379
Nem véletlenül előírás a sárga. Ha te pirosat teszel fel, nézhetik féklámpának is. Akkor meg a javítás több, mint amit most megspórolsz.
Előzmény: roberd (5373)
ZE Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5378
Nem használta a neont, plusz túl nagy volt a "rábeszélőkéje", ahogy a másik oldalról hallottam. (Meg az sem véletlen, hogy kétszer futott neki az autóval a vizsgának utána...)

A lámpa átszerelése nem megoldás, ugyanis ez a tevékenység nincs benne a tolerált kategóriában, ergo a rendőr nem azt fogja mondani, hogy cserélje ki, hanem azt, hogy nem szabványos a világítóberendezés, ezért feljelent, hb.-ot szab ki, vagy ha nagyon rá akarod beszélni, kivonja a kocsidat a forgalomból, és viheted "szigorított" vizsgára.

Nálunk, és európában, meg a világ jelentősebb részén borostyán sárga az irányjelző. Az USA/Kanada valóban kivétel ez alól. De ha ezt az USA/Kanada szabályt veszed alapul, akkor ugye az egyenrangú útkereszteződésnél minden esetben megállsz, és a hamarabb oda érkező autót, jöjjön akár balról, elengeded? Mert ott ez a szabály...

Szerencséd volt hogy "elnéztek" dolgokat. Ez a lámpacsere viszont engedély nélküli átalakítás, amit hidd el, nem szokás elnézni...
Előzmény: roberd (5373)
kivi Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5377
Nem hinném hogy más szabály vonatkozik pl. egy szétszedett fél laptopra két csomagban, mint ha ugyanezt egyben kapod. Az viszont a sziveg joga, hogy olyan kevésre biztosíttatod amennyire csak akarod. Nem kötelező a biztosítás.
Előzmény: ukillingmemekillingu (5372)
abroncs2 Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5376

Hi !
Uj vagyok itt, de mar ebay-eztem vasarlo kent. En csak nemetbol vasaroltam. Kozelebb van, a posta olcsobb es gyorsabb. Melyen visszaolvastam a forumban es mint mindegyiken, itt is vannak orokzold kerdesek... Nem artana egy weblapra valahova egy magyar nyelvu FAQ-ot feltenni es elobb oda iranyitni az ujjoncokat.
Az elado kifizetese mindigis problema volt, plane kicsi osszgeknel. En ugy csinaltam hogy amikor harom honapra mentem friccekhez melozni, csinaltattam ott egy legegyszerubb bankkartyat (raiffeisen). Ez egy chip nelkuli debitkartya volt, nem dombornyomott, es csak penzautomatanal es egyes nagyobb aruhazak kassajanal lehetett veluk boldogulni. Viszont volt hozza egy "e-banking" opcio. Ezzel a bank weblapjan keresztul lehetett atutalni (es fogadni) penzt barhova nemetbe (esetleg az EU-ba is ?  - en csak NO-ba utaltam). Egy atutalas 4 cent volt. Weben nezheted azt is ha bejott a zseton. Tok kenyelmes volt.

Szoval ha van ilyened, magyarbol feldobsz ra egyszer par szaz eurot pld CIB-en keresztul, aztan meg weben fizeted a fricceket kifele, es ok is tudnak neked oda konnyeden fizetni, mert hat NO-i belso szamlaszam. Ha meg kellett a zsir rolla, barmelyik magyarorszagi raiffi automatabol uritheted (persze forintot, de olyan pici valtasi veszteseggel hogy idopocsekolas volt kiszamolni). Hogy egy friccnek atutalj kellett a Name, Kontonr, es a BLZ.
Szepseghiba: A banknal a kartya fenntartasi dij kb 2,5 Euro/honap volt. Es nem volt semmi kamat a zsetonra.

En 2003 elejen csinaltattam, ugy hogy besetaltam az utlevellel egy nagyobbacska falu bankjaba es mondtam hogy van nalam egy csomo (1000) dohany kp-ban, es be akarom ide tenni hogy ne hurcoljam magamnal, es hogy majd a kovetkezo fizukat is ide fogom be tenni. Kellett mondani egy ottani lakcimet es hogy hol dolgozom. A lakcimet mondtam, nem volt mivel bizonyitsam, nem is kellett, elhittek. A munkahelyet tudtam volna valami gyenge fenymasolattal bizonyitani, de ugy remlik nem kellett azt sem, ugyanis tudtak az egesz faluban hogy sok vendegmunkas jon ahoz az uzemhez. Egy jo het mulva kesz volt.
2004 vegen lejart. Nem hosszabbitottam mert azert szemelyesen kellett volna odamenni es ez egy felreeso helyen van, csak kocsival lehetett volna elerni, es jo messze van. Gondoltam keresek egy hasonlot, vagy jobbat, egy Mo-hoz kozelebbi ponton, egy nagyobb varosban.

Gondolom ilyen kartyat lehet csinaltatni turista kent is, ha azt bloffolod hogy ott akarod tolteni az egesz nyarat a haverednel...
Lattam vannak itt olyanok is akik nemetbe laknak. Az o velemenyuket kernem egy ottani jo bankrol es a turistas kartya csinalasrol. Hatha van koztetek olyan aki banki szferaban dolgozik ott.
Koszi.
Hosszu lett, bocs.

Gsi8v Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5375

Szia !

 

Köszönöm szépen a segitségedet.

Üdv.

Gsi8v

Előzmény: matchka (5374)
matchka Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5374
Hello ! BLZ= BankLeitZahl, azaz ebbol tudjak, hogy Nemetorszagon belul melyik bank az. Ezek meg nem eleg infok, kell meg kerned az eladotol a bank nemzetkozi kodjat is. Szoval kerd az: "IBAN" es "BIC CODE"-ot. Van olyan bank is, aki keri az eladod nevet es pontos cimet is. Ha ezzel segitek, akkor kuld ezt el az eladodnak: "Lieber verkaufer ! Bitte senden Sie mir noch "IBAN" es "BIC CODE" von Ihre Bank. Ich brauche unbedingt zu uberweisung." Biztos nem irtam jol helyesen, de megerti, az sicher :)
Előzmény: Gsi8v (5366)
roberd Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5373
5 perc alatt átszerelhető, viszem a két másikat is magammal, nem foglal nagy helyet.
Kis hazánkban a rend őre-i ennél csúnyább dolgokat is elnéztek már némi rábeszélés hatására.
Igen, nálunk b.sárga, az elmaradottabb országokban jó a piros is.

A szomszéd nem a megfelelő helyen és időben használta a neont, és gyenge volt a 'rábeszálőképessége'.
Előzmény: ZE (5365)
ukillingmemekillingu Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5372

de gondolom ha vmit alkatrészként kapok, nem akkora a vám, ráadásul a tartozékot ajándékként küldethetem.

 

10000 forintra szerintem fölösleges biztosítani 1 100ezres tételt, szerintem, meg lehet berágnak, mert hülyének próbálom nézni őket, nem?

 vagy a tartozékokat ajándékba bebiztosítom, majd a többit 150 dollárba levámoltatom?

 

Előzmény: kivi (5371)
kivi Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5371
Ha két adagban küldik, akkor dupla postaköltséggel számolhatsz. Az sem az igazi. Ahogy ZE írta, csak egy adott összeghatár alatt ajándék. Ha ennél értékesebb a holmi, akkor megteheted hogy kevesebbre (tehát még az ajándék kategórián belül) biztosítod, ekkor viszont kockáztatsz. Mert ha elvész a cucc, akkor bukod a különbözetet.
Előzmény: ukillingmemekillingu (5368)
klapanciusz Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5370
Hello, relative kezdo ebayezo vagyok, most eloszor fordult elo, hogy miutan megnyertem egy aukciot, annak hatalytalanitasat kertem az eladotol, az alabbi levelet kaptam ma toluk (egy kinai elado egyebkent)...arra lennek kivancsi,h az altaluk leirt ugyintezes az mennyire bevett szokas ilyen esetben?.. nincs meg ezzel tapasztalatom, koszi. ime a level:
-------
Cancel bid AFTER won.

It's okay to cancel.

Here are the steps:
1. Leave us positive feedback for the item WITHIN 7 days after the end of
auctions.
2. eBay will STILL send the ALERT to you, it is an VERY IMPORTANT email, you
must follow
the ebay email to reponse the warning.

If you do not reply ebay warning, sorry, eBay will AUTO give you a STRIKE
and suspend your account.

If you do not leave us positive feedback before the deadline, sorry, eBay
will ALSO send the STRIKE to you, your
ebay account may be suspended too.

Please notice that ALL the unpaid item are handled by eBay's Selling Manager
Pro AUTOMATICALLY.
There may be a case you have paid or left us positive feedback, but still
got the warninig.

In this case, please kindly contact us by sending a NEW email with the
subject:
Help, Remove Strike for me

In the email content, please must INCLUDE:
1. ebay id
2. item id


Our staff will handle it for you.
ukillingmemekillingu Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5369

én máshogy tudtam

tavaly még 28ezer alatt nem kereskedelmi mennyiség, de előbb gondolkodok, majd dumálok, vámnál utánnanéztem , és nem jártál messze : 45 ecu-ig ajándék.

 

 

Előzmény: ZE (5367)
ukillingmemekillingu Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5368

nekem nincs szükségem a számlára, csak próbálkozok.

 

akkor ne is próbálkozzak ajándékkal,mert berágnak, és meghurcolnak?

 

vagy irassak rá magyar feladót?

és ha külön küldeném, majd másikba meg a tartozékokat, mintha alkatrész lenne?

 

vmit ki kell találni, mert ha 250dollra, még rájön 150en hát akkor én .........!!!

 

 

Előzmény: kivi (5362)
ZE Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5367
Ajándéknak, pontosabban vámmentes ajándéknak az 50USD alatti értékkel bíró küldemény minősül, tudomásom szerint...
Előzmény: digicat (5363)
Gsi8v Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5366

Sziasztok !

 

Azt szeretném kérdezni,hogy elég ennyi adat az átutaláshoz ?

 

Név:..................

BLZ:8 jegyü szám

Konto:7 jegyü szám

Bank neve:Deutsche Bank

Ezeket kaptam az eladótol emailben.

A konto a számlaszám,de a BLZ-t nem tudom mi sajnos.

Előre is köszi.

 

Üdv.

ZE Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5365
Egyszerű közúti ellenőrzéskor az irányjelzőnél bebuktad a dolgot, és mivel a KRESz-nek megfelelő állapotot nem tudod helyben visszaállítani (ezért is kell tartalék izzó pluszban a kocsiba, hogyha egy gj. ellenőrzés során kiégett izzóval szembesülsz, a továbbhaladáshoz ki tudd cserélni -- ekkor a rendőr csak figyelmeztet, nem büntet.), akár a forgalomból történő ideiglenes kivonásra, azaz a rendszám levételére is sor kerülhet. Nálunk u.i. az irányjelző nem vörös, hanem borostyánsárga. NEM csak a vizsgán kell megfelelni a szabályoknak.

A szomszéd háztömbből egy srác "dicsekedett" a kocsi alá szerelt kék neonnal... Mondtam neki, hogy "nem kéne", mert leszedeti a rendőr. Két hétre rá belefutott egy sima közúti ellenőrzésbe, tény, hogy azóta már túl van a kocsija a megismételt vizsgán is... (Szabálysértés, útvonalengedély kétszer, két vizsga díja, plusz vizsgára való felkészítés...)
Előzmény: roberd (5356)
Yogi Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5364
Bebiztosíthatja, de akkor a vámos tényleg kijelenti. Sőt ha nem biztosítja, a vámos akkor is kijelentheti. Megnézi a katalógusárat (mondjuk autó esetén az EuroTaxot), és az alapján simán kiveti a vámot.
Előzmény: digicat (5363)
digicat Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5363
Ezt a biztositásos dolgot nem értem.
Ha valaki küld nekem egy ajándékot, nem biztosithatja be, mert a magyar vámos ennek alapján kijelenti, hogy nem ajándék?

Az ajándék nekem ajándék, nem a feladónak, ha elveszik a csomag, ő a tényleges értéket vesziti :o Vagy ez is egy hungaricum?
kivi Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5362
Minden amiért fizetsz, az nem ajándék. A csomagon a feladó nem "gift"-ként jelöli be, akkor nem ajándék. Ha "gift" de mégis van benne számla, akkor szintén buktad. Nagyobb összegnél (ha kell a számla) akkor meg lehet beszélni hogy utólag küldje el levélben.
Előzmény: ukillingmemekillingu (5359)
kivi Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5361
Így viszont kockáztatsz, mert ha elvész a csomag, akkor csak 150$-t kapsz.
Előzmény: ukillingmemekillingu (5360)
ukillingmemekillingu Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5360

és mi lenne ha bebiztosítanám 150 dolcsira, mondjuk?

 

akkor még van esélyem h nem hiszik el, és kérnek számlát??

 

150 dolcsi után 150*(25+8%) költséget kell fizetnem?

 

vagy próbálkozzak ajándékkal?írassak rá magyar feladót?

 

Előzmény: bugmaker (5338)
ukillingmemekillingu Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5359

még 1: mi az hogy :"ha kiderül hogy az általam vásárolt termék nem ajándék"

 

hogy derülhet ki??

ukillingmemekillingu Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5358

vám is meg áfa is??a rohadt életben!! de külföldön is a bruttót fizetem?mi a logika ebben??

 

akkor most mi legyen??nem hülyék az oké, de mia tapasztalat, megéri kockáztatni vagy sem? mert pl mikor ruhát hoztam még ki sem bontották, pedig nem volt ócsóság az sem, 100ezer körül volt az értéke.

 

vagy elektronikánál máshogy működik ? esetleg örüljek, szerencsém volt?

semmi kedvem a 250 dolláros tételért 400-at fizetni(persze az ember tudom, nem mindig kedve szerint cselekszik) csak savanyú a szőlő!!!

 

ajándékkel ne is próbálkozzak, esetleg vmi magyar ajándék ráírással??

esetleg mi lenne ha belerakatnám az eredeti számlát, bár az is a hazai árak majdnem fele.az tűnik a legjobb megoldásnak

 

kérdés az van, csak kellen gyorsan válasz is mert fel kéne adnom a pénzt , de előbb le kell beszélnem a feladóval a részleteket!

 

1ébként, ha megkapnám a csomagot és nem jönne rá semmi vám, akkor az nekem tényleg ajándék lenne, nem is lenne csalás :))))

 

 

Előzmény: ZE (5339)
roberd Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5357
Németben, Osztrákban nem látok ilyet, persze attól még nem biztos, hogy nincs.
Keressek kitartóbban, tudom.
Előzmény: roberd (5356)
roberd Creative Commons License 2005.01.30 0 0 5356


Licit végére 16$ lett belőle. Mindennel eggyütt akkor is olcsóbb lenne mint itthon,
a bontós 25ezret kér /db. Párba kelt el 16$-ért.
Igaz, a Canada Post honlapjára nem is gondoltam.

Hátso lámpák lettek volna, most term.. eu lámpa van rajta, a vizsgára visszacserélem, most vizsgázott 1 hónapja.
Ilyen lenne:
Előzmény: edk440 (5353)
digicat Creative Commons License 2005.01.29 0 0 5355
Hogyan vásároljunk az eBay-en:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=41430352&t=9042477

(c) fargo
Előzmény: gg31 (5351)
edk440 Creative Commons License 2005.01.29 0 0 5354
Így van, először a vám (ami lehet 0%-os is), aztán az ÁFA a vámmal növelt értékre (a JQA-ukat). Az mindig 25%.
Előzmény: Yogi (5344)
edk440 Creative Commons License 2005.01.29 0 0 5353
Az árak reálisnak tűnnek. Te is ellenőrizheted a Canada Post weblapja segítségével.

A vizsgán problémák lesznek az észak-amerikai szabványú lámpákkal. Ott szimmetrikus a tompított.
Előzmény: roberd (5342)
ZE Creative Commons License 2005.01.29 0 0 5352
A használt biztonsági berendezés vásárlása, és ilyen a gyerekülés is, kifejezetten lutri szerintem.
Nem tudhatod, hogy mikor jött ki a gyárból, mennyit és milyen mértékben terhelték, volt-e bármilyen baleset részese az adott ülés, mennyit állt a napon, ennek következtében mennyit öregedett az anyaga, stb.
Az is fontos, és ez nem triviális, hogy korrekten bele tudod-e tenni a kocsiba az adott ülést, elfér-e kényelmesen az ülés és benne a baba (teljesen ledöntve is!), stb.

Én is nézelődtem ezügyben (nekünk most nőtte ki a csemete a hordikát...) boltokban és az eBay-en, és mindenütt azt a tanácsot kaptam, hogy próbáljuk bele a kocsiba az ülést, illetve a baba is próbálja ki, hiszen ő fogja használni. Ami nekem tetszene kintről, az mindennel együtt kintről közel annyiba kerül, mintha itt venném meg :-(

A csomagolási- és postaköltséget kérdezd meg mindenképp (a DPD-t ajánlgatták itt többen), számold rá az árra (Ha Sofort kaufen, akkor arra, ha meg nem, akkor nézz körül a részletes keresésben a "Beendete Angebote" -ot bejelölve, hogy mennyiért mentek a hasonló dolgok el, számold rá az átutalás/fizetés költségeit, és ezek alapján döntsd el, hogy megér-e látatlanban annyit a cucc.

Előzmény: gg31 (5351)
gg31 Creative Commons License 2005.01.29 0 0 5351

Sziasztok,

 

Szeretnék töletek segítséget kérni. Sosoem vásároltam még az ebay-en, most a német oldalon találtam olyan autósülést amit éppen venni szeretnék. Mível ikerbabáim vannak így rögtön kettöt:)) VAlaki tudna abban segiteni, hogy mire vigyázzak hogy nehogy átverjenek+ a postaköltség hogy lehet a legolcsobb stb.

 

Elöre is nagyon köszönöm

Sziasztok:GAbi

Yogi Creative Commons License 2005.01.29 0 0 5350
Persze, nem a pénz, a 2% miatt, inkább az "elvek". De ez már polfórumba való, oda meg be nem teszem a lábam.
Nekem is úgy rémlik, hogy a lámpákon szerepelnie kell az E betűnek, különben vizsgán - ha észreveszik - vidáman kivágják.
Előzmény: ZE (5349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!