Keresés

Részletes keresés

gurabli Creative Commons License 2013.03.20 0 0 1143

Nem vagyok orvos, csak egy ideje küzdök már sajnos a térdemmel, volt már egy műtétem és most lesz április 3-án a keresztszalag-pótlásom. Azóta rengeteg mindent olvastam a térdről, itteni és külföldi fórumokon is. Csak nagy általánosságban tudok bármit is állítani, ezért amit írok, az szigorúan csak saját vélemény, és nagyon fontos, hogy az orvossal beszélj meg mindent.

 

Szerintem teljesen normális, hogy nem egész két héttel a műtét után kellemetlen érzést érzel terheléskor. Nem szabad, hogy nagyon fájjon, de biztos, hogy érzi az ember. A lényeg, hogy ne legyen lázad, ne legyen gyulladásban.

 

De holnap minden kiderül, fontos, hogy mindent mondj el az orvosodnak, kérdezz rá arra, ami nem világos. Addig pedig ne aggódj.

 

Nekem több, mint három hónap után is szúr néha terhelés közben, és vannak különböző kisebb-nagyobb kellemetlen "fájdalmak" bizonyos mozdulatoknál. Mondjuk nekem hiányzik (még) a keresztszalagom. De pl nem instabil a térdem, nem "megy ki", csupán nem az igazi. Nehéz ezt körülírni.

Előzmény: DanceS (1142)
DanceS Creative Commons License 2013.03.20 0 0 1142
Kedves Gurabli!
Neked is nagy köszönet a válaszért! :)
Nem tudom,hogy mindenki a saját tapasztalatát írja le,vagy hozzáértők is vannak-e,de akárhogy is legyen,minden válasznak örül az ember - ha ijesztő,ha nem!
Mégis olyan furcsa azt olvasni,hogy ezek a tünetek előfordulnak. Én azért kezdtem el aggódni,mert azt mondták,hogy napról-napra jobb lesz a térdem - és ez így is volt! Szó sem volt arról,hogy megszakad vagy megpattan egy picit valami és visszaesek a műtét előtti állapotba és megáll a gyógyulás.. :( Nagyon bízom abban, hogy Nektek lesz igazatok és felépülök!

Akkor gondolom az is normális,hogy a varrat helyén amikor ráteszem a testsúlyomat tompa nyomást vagy valamikor szúrást érzek?

Írni fogok majd a doktor úr véleményéről!
gurabli Creative Commons License 2013.03.20 0 0 1141

A gyógytornán találkoztam egy sorstárssal, akit az engem műtő orvos műtött, ő is megerősítette, hogy combba adott érzéstelenítéssel műtötték (a felső comb környékére kapott egy vagy több injekciót). Igaz, őt végül altatták is, mert nem volt teljesen sikeres az érzéstelenítés, de alapból csak az injekció van + a gyógyszerek, amivel nyugtatnak, kábítanak. Holnap megyek a kórházba a kötelező kivizsgálásokra, és megtudom, hogy pontosan hogy is történik az egész, kíváncsian várom, hogy mit mondanak.

gurabli Creative Commons License 2013.03.20 0 0 1140

Szia és üdv;)

 

12 nap az még két hét sincs, nem szabad elkeseredni, a térdnek nagyon sok idő kell, amire újra normálisan működik.

Fontos, hogy a szalagok épek, a meniscust pedig rendbe rakták. Ha duzzadt a térded és sok benne a folyadék, akkor az nagyon megnehezít mindent. Ezt az orvosod dönti majd el, hogy leszívja a folyadékot vagy sem. Az biztos, hogy ha indokolt, és leszívja, akkor sokkal jobbnak fogod érezni a térded, megszűnik (csökken) a nyomó, feszítő érzés, enyhül a fájdalom, jobban tudod majd mozgatni is. Persze van "mellékhatása" is, ami miatt nem mindig alkalmazzák, mivel minimális fertőzés veszéllyel jár és megbolygatják a térdet, ami újra folyadéktermelést eredményez, egy ördögi kör.

 

Mivel gondolom a műtét óta nem nagyon nyújtottál, ezért valószínű, hogy a letapadt izmok, szalagok adták a pattanó hangot. Szalagot (ha nem sérültek) lehetetlen sima, jóleső nyújtózással elszakítani. Szép lassan vissza fogod nyerni a teljes mozgásterjedelmet, elsőként főleg a nyújtás, majd a hajlítás. Az orvosod elmondja majd ezeket, és a gyógytornán úgyis csinálni kell majd a megfelelő gyakorlatokat.

 

Kérdezz az orvostól, és vedd komolyan a gyógytornád, de szépen, fokozatosan haladj, jegeld sokat (de vigyázz, nehogy lefagyaszd a bőröd), nagyon jól leviszi a duzzanatot és csökkenti a fájdalmat, és nem szabad idegeskedni.

 

A sérülésed, a leírtak alapján, nem tartozik a különösebben komoly térdsérülések közé! Megfelelő tornával, türelemmel, idővel, teljesen tünetmentes kell, hogy legyél. Persze soha nem lesz olyan, mint egy egészséges térd. A tiédhez hasonló sérüléssel és műtétet követően kb 2-3 hónap után már egész komoly szinten vissza lehet térni a focihoz is, aminél nagyobb veszélyt a térdekre talán csak a kézilabda jelent (no meg a peches síelés). A tánc is nagyon igénybe veszi a térdeket, szerintem hasonló kategóriába sorolandó, mind a foci, kézilabda, kosárlabda, tenisz. Talán a teniszhez áll legközelebb, mivel egyikre sem jellemző a kontakt, mai ugye az előző sportoknál igen csak jelen van.

 

Tudomásom szerint a meniscust szokták nagyon ritka és kivételes esetben varrni, de nálad nem ez történt, ezen kívül mást nem varrnak, csak a kis sebeket, amin a keresztül a műtétet végzik.

 

Fel a fejjel, és majd számolj be, hogy mire jutottál az orvosnál.

 

 

DanceS Creative Commons License 2013.03.20 0 0 1139
Kedves Ormió!
Nagyon szépen köszönöm a választ és a bíztató szavakat!!!
Először is nagyon ledöbbentett a hozzászólásod utolsó gondolatai! Bár még apró tünetekkel,de "jó" úton haladok az Általad említett lefele vezető úton... Kicsit sikerült helyrepofoznod!
Nagyon bízom az orvosomban! Holnapra kaptam időpontot és már tűkön ülök!
Nagyon meg akarok gyógyulni, mert még aktívan táncolok és ráadásul ez a munkám is!

A bioptron lámpa valamelyik színét tanácsolnád vagy tanácsolja valaki?
Előzmény: Ormió (1138)
Ormió Creative Commons License 2013.03.19 0 0 1138

Szia, ne csüggedj, ne aggódj, hanem konzultálj orvossal és ezen a téren tapasztalt gyógytornásszal! Egy műtét után annyi minden kattoghat, csattoghat, leginkább összenövések, letapadások. De hogy pontosan mi és hol és mekkora, milyen irányú behatásra, stb. - ezt csak tapasztalt szakértő tudja eldönteni személyes vizsgálat alapján.

Én a magam részéről nem hinném, hogy az általad leírt módon komoly bajod eshetett volna, de ez csak egy neked drukkoló sorstársad magánvéleménye :-)

 

A rehabra ne sajnálj semmi ráfordítást (pénz, idő, fájdalom, stb.), mert ezen múlik a térded funkcióképessége! A műtét csak egy lehetőséget ad, de például ha akár csak a sérüléstől való félelem marad benned, akkor ezért fogsz sántikálni, ezért szűkül majd be az egyébként jobb sorsa érdemes térded mozgása, megváltozik az egész tested statikája, jön a derékfájás, fejfájás, élettér beszűkülés, depresszió...

 

Mindenik lebeszélnék arról, hogy egyedül, kétségek közt szenvedjen!

Előzmény: DanceS (1137)
DanceS Creative Commons License 2013.03.19 0 0 1137

Kedves fórumozók!

 

Én is csatlakozom a kétségbeesett térdsérültek közé.

2 éve volt az első térdsérülésem, aztán jött még 1 nagy és még egy pár apró sérülés. Eljutottam odáig, hogy megműtsék. A műtét sikeres volt. A medialis meniscus hátsó szarván lap szerinti szakadást észleltek, melyet rescáltak. A keresztszalagok épek, egy széles plica az elülső KSZ előtt észlelhető, ezt shaverezték. 12 nappal a műtét után szerettem volna már egy óvatos, jóleső nyújtózást csinálni. Éreztem 2 pici megpattanást és azóta, vagyis az 5. napja ugyan olyan fájdalmaim vannak mint a műtét előtt. Szúr, feszít (valahol a vizesedés is "rásegít"), kattan...... Állítólag nem csináltak belső varratot, vagyis az nem szakadhatott el. Akkor mi történhetett és miért fáj ismét a lábam?

 

ELőre is nagyon hálás lennék a válaszokért!!! Köszönöm: DanceS

heremooka Creative Commons License 2013.03.19 0 0 1136

Mennie kéne a dolognak. Már a műtét másnapján! Nem gondolnám hogy nem bírod a fájdalmat, már abból hogy sportolsz. Ha nincs ilyen gondod, akkor valami baj lehet. 

Előzmény: Törölt nick (1135)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 1135

Sziasztok!

 

Nekem 11 napja volt LCA pótlásom, az orvos (akit egyébként nagyon jó orvosnak tartok, ismerőst is műtött már sikerrel) szerint szépen gyógyulok, és már le kellett volna tennem a mankót, de sajnos nem tudom. A rögzítő rajtam van, 0 fokos hajlítási szöggel, és még így is marad 1 hétig. Ti mikor tudtátok letenni a mankót ilyen műtét után és sikerült rögzítőben járkálni? Sokat sportolok, de a műtétre 2 hónapot kellett várnom, és ezalatt teljesen elgyengült a lábam, a sima nyújtott lábemelés sem megy a nehéz rögzítőben, pedig kéne gyógytornáznom. Hasonló tapasztalat? Köszi!

L0riana Creative Commons License 2013.03.18 0 0 1134

A kirándulást felejtsd el, ha arra gondolsz, hogy mondjuk a hazai hegyekben sétáltok egyet, ezt leghamarabb sztem 4-5 hónaposan fogja engeni az orvos, de az is lehet, hogy inkább kivárja a 6-8 hónapot. (Én 5 hónaposan egy 20 km-es alföldi teljesítménytúrán vettem részt, 8 hónaposan pedig a Bukura-tónál voltunk a Retyezátban, mindkettőt orvosi engedéllyel.) Egy laza városnézés persze lehet, hogy belefér, de nem tudom, mit értesz kirándulás alat. Vezetni fogsz tudni. Én 6-7 hetesen kezdtem el biciklivel közlekedni napi rendszerességgel (csak napi 6-8 km volt), szobabiciklizni meg a BTB után 2 héttel, az utolsó pótlás után 3-4 hetesen kezdtem.

Előzmény: gurabli (1133)
gurabli Creative Commons License 2013.03.18 0 0 1133

Sziasztok!

 

A hétvégén a haverokkal felmerült pár májusi és júniusi program, amin én is részt szeretnék venni:) Szerintetek reális, hogy május közepén, végén már el tudok menni egy egész napos kirándulásra? Vagy pl. május vége felé már tudok bicajozni? Autót vezetni? Elméletileg május közepén (6 hét táppénz) már mehetek vissza dolgozni is.

 

Április 3-án lesz a műtét (BtB).

 

Kíváncsian várom a csütörtököt, hogy megtudjam milyen érzéstelenítést alkalmaznak majd.

 

 

Szandylan Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1132

Hát na igen,a megyei kórházba ahová tartozom,sajnos nem csináltak vele semmit,mindig azt mondták,hogy jó még ez,a legutolsó ficamom,novemberben,volt 6 orvos vizsgált mind a 6 mást mondott,és így mentem el ismerős által egy másik dokihoz,és egyedül ő mondta hogy sürgőssen meg kell műteni.Mind1 már most nem lehet vissza csinálni,de minden erőmmel azon leszek hogy szépen felgyógyuljak. :)

Előzmény: L0riana (1131)
L0riana Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1131

A másik meg, alapból nem értem, ha 10 éve mindig kificamodott, ezidő alatt miért nem küldött el senki gyógytornára? Fejleszthető a combizomzat, ami segíthet a kifizamodást megelőzni, egy sorvadt combizomzat nem tartja a helyén a térdkalácsot... persze, utólag könnyű okosakat kérdezni, tudom.

Előzmény: Szandylan (1128)
L0riana Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1130

Nyújtott lábemeléssel lehet fejleszteni a combizmot, vagy legalábbis szinten tartani lehetett volna, és nem is ártottál volna vele. Sajnos Magyarországon nagyon is sokat számít, hogy hol él az ember, Budapesten egy ilyen helyzetben, amikor beakad a porc, én nem egészen egy hetet vártam a műtétre, miután elkészült az MR.

Előzmény: Szandylan (1128)
Szandylan Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1129

Ja és nekem 10 éve áll fenn a panaszom hogy mindig kificamodott :S.Én felszolgáló vagyok,folyamatos talpalás,szóval sztem az később lesz hoy munkába tudok állni.

Szandylan Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1128

Elhiszem a dokinak amit mondott,de kiváncsi voltam saját tapasztalatokra is!Nem voltam előtte gyógytornán,mert sajnos sürgős volt a műtétet megcsinálni,olyan helyen volt a porc ,hogy alig hajlott be a lábam tőle,tehát a tornával csak ártottam volna,.Nem is a megyében műtőttek,és 2 hónap volt mire sor került a műtétre,kérelmet kellet írnom,akkor közbe gennyes fül gyulladásom is lett,és így sajnos csúszott a műét.

Előzmény: L0riana (1127)
L0riana Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1127

Ja és a lat. relase + meniscus műtét után én 2 héttel már dolgoztam, ülőmunka.

Előzmény: Szandylan (1125)
L0riana Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1126

Ha te ezt így tudod és elhiszed a dokidnak, akkor minek kérdezted?! Nekem nem volt térdficamom, de jó nagy darabot szedtek ki a meniscusomból, és laterális release-t is csináltak, igaz, nekem "csak" 3 cm-rel vékonyabb a combizmom, azóta is van 2 cm különbség. És a műtét után másnap fel tudtam emelni a lábam, 90 fokos hajlítás kb. 4-5 nap után ment. Igaz, én a szalagpótlás után is emelgettem másnap a lábam... A lábemelgetést nyújtott térddel felfelé otthon is nyugodtan csinálhatod, attól nem lesz baja a térdednek, meg ehhez azért gyógytornász sem kell... Másrészt meg nem értem, előtte nem jártál gyógytornára? Azért sem értem, mivel engem a doki egyenesen nem volt hajlandó addig műteni, ameddig normálisan nem hajlott a térdem, és használni nem tudtam, szóval hónapokat gyógytornáztam műtét előtt. Is.

Előzmény: Szandylan (1125)
Szandylan Creative Commons License 2013.03.15 0 0 1125

Hát nekem a doki azt mondta hogy ez normális,mivel úgy indultam a műtétnek ,hogy szinte alig volt combizmom,és 5cm-rel vékonyabb volt a műtött lábam mint a másik.Oldalra tudom emelni,de egyenesen fölfelé nem :S . Remélem tornával helyre lehet hozni.Artroszkópos műtétem a porc leválás miatt volt, lat.release, meg a sok térdficam miatt.

L0riana Creative Commons License 2013.03.14 0 0 1124

Nem akarlak elkeseríteni, de ez nem normális. Nekem volt lat. relase + meniscus + PRP kombó, és másnap már emelgettem a lábam a draincsővel együtt, igaz eleinte igencsak fáj, max 1-2 emelés ment, de elég hamar belejöttem, harmadnap már simán emelgettem 10-szer is.

Előzmény: Szandylan (1122)
farek74 Creative Commons License 2013.03.14 0 0 1123

Helló Szandylan!

 

Üdv a klubban. Nekem egy hete volt artroszkópos térdműtétem mivel elszakadt az elülső keresztszalagom. Nem pótolták csak megszüntették a letapadást, mert én attól nem tudtam használni a lábamat. Már másnap felkeltem semmi mankó, aztán irány haza. Jelenleg sincs semmi fájdalmam, és mindennap tornázok önállóan. A hajlitás már egészen jól megy, nekem a teljes kinyújtással vannak problémáim. Jövő héten kezdödik számomra a fizikoterápia. Az számomra nem derül ki téged pontosan mivel műtöttek.

Előzmény: Szandylan (1122)
Szandylan Creative Commons License 2013.03.14 0 0 1122

Sziasztok!Nekem 2 hete volt artroszkópos,és lat.release térd műtétem,még nem  tudom felemelni a lábam,de már egy kicsit be tudom hajlítani,2 hét múlva írják ki a gyógytornát.Az lenne a kérdésem hogy nektek volt e már ilyen műtétetek,és mennyi idő volt a  teljes felépülés ,gyógytorna,mikor tudtatok munkába állni?És hogy normális hogy nem tudom emelni a lábam?a combizmaim elég gyengék,mert a legutóbbi ficamom óta nem tudtam teljesen "visszaépíteni" és utána jött a műtét,ez is közbe játszhat?

Előre is köszönöm válaszotokat!

gurabli Creative Commons License 2013.03.14 0 0 1121

Én biztos, hogy nem akarok ébren lenni a műtét közben, félek tőle, hogy beparáznék. Jobb, ha akkor ébredek, amikor már vége a műtétnek.

Az biztos, hogy nem a spinális érzéstelenítést alkalmazták a kollégámnál, akit ugyanebben a kórházban, ugyanezek az orvosok műtöttek, akik engem fognak, mert csak a combjába kapott több injekciót, gerincbe nem. És nem is altatták el, csak leszedálták, de nem nagyon emlékszik semmire. Nem nagyon hallottam, hogy ilyen módszerrel műtenének máshol, de erről majd csütörtökön tudok bővebben beszámolni, miután beszéltem az altató orvossal.

Az orvos azt mondta, hogy kapok majd felületi altatást, amitől átalszom az egészet és nem emlékszem semmire. Ez nem olyan veszélyes, mint a mély altatás, éppen, hogy csak kiütnek.

 

Decemberben altattak, amikor magamhoz tértem, már a helyemen, akkor folyamatosan elnézést kértem a nővértől:) Azt nem tudom, hogy pontosan mit mondtam, de azt mondta, hogy valamiért nagyon elnézést akartam kérni, egy jót mosolyogtunk rajta, nagyon rendesek voltak:) Akkor még én is mosolyogtam, mert hatott az intravénás fájdalomcsillapító, pár órával később is viccesnek tartottam, de már nem tudtam mosolyogni:)

Előzmény: L0riana (1119)
Axióma Creative Commons License 2013.03.14 0 0 1120

Sorry, en irtam rosszul. A lenyeg, hogy gerincbe, es total nem erzek alul semmit.

Nem altattak melle, de erost ajanlottak, hogy adnak szajon at nyugtatot, amitol gyakorlatilag alukalni fogok. Igy is volt, arra me'g emlekszem, hogy bevittek a mutobe (de asszem volt is valami takaras a labam fele), masra nem. Igaz, mar elotte elaludtam a mutetre varva - eleve hamarabb kaptam a gyogyszert, plusz elozo ejjel meg rendbe kellett tenni a lakast meg ugy altalaban a csalad korul elore amit lehet, eleve is faradt voltam.

Előzmény: L0riana (1119)
L0riana Creative Commons License 2013.03.14 0 0 1119

Nem epidurális, hanem spinális érzéstelenítés, khm... Epidurált a szülésnél adnak, az nem elég a térdműtéthez. Én most a legutóbb ezt kaptam, de ismét megbántam, eddig 6:2-re vezet az altatás. Én direkt ébren akartam lenni, hiába kértem, hogy ne adjanak már ennyi cuccot belém, az aneszteziológus nem hallgatott rám :-)... Szóval olyan 20 percenként magamhoz tértem, kérdeztem valami számomra okosnak tűnőt a dokitól, nem egyszer ugyanazt többször is, és aztán se kép se hang, a válaszokra jellemzően nem emlékszem. Arra emlékszem, hogy egyszer belecsúszott a szemembe az arcmaszk, emiatt nem láttam a monitort ezt szóvá tettem, arrébb lett téve fa maszk, de bónuszként kaptam még valami drogot ismét, elment a kép... Viccesnek vicces lehetett az operáló team szemszögéből, meg így utólag nekem is, már amire emlékszem belőle, de engem eléggé idegesített ott helyben, hogy ennyire leszanáltak. Ízlés kérdése.

Előzmény: gurabli (1118)
gurabli Creative Commons License 2013.03.14 0 0 1118

Köszönöm Neked is a biztató szavakat:)

Nem ismerek magamra, nem vagyok az a típus, aki ennyire parázna, szerintem most is inkább tudat alatt azon parázok, hogy minden rendben legyen és lehessen majd focizni:) Meg azon ügyködöm, hogy a munkahelyemről úgy menjek el 6 hétre, hogy mindent elrendezzek. Azért bízom benne, hogy a második héten már tudok otthonról dolgozni, laptop az ágyba, telefon mellettem:) A múltkor is így sikerült két hetet is megoldani, nagyon jó volt.

 

A vezetett helyi érzéstelenítésről csütörtökön tudok majd meg többet, mert akkor beszélek az altató orvossal. Ennek is, mind az epidurálisnak, előnye, hogy műtét után még egy jó ideig nem érzel fájdalmat, mivel a műtött láb érzéstelen marad egy ideig (kár, hogy nem reggelig, a drain-kivételig:)). További előnye, hogy nem kell intubálni mély altatáshoz, bár remélem egy felületeset kapok, mert én aludni szeretnék. Nem akarok semmit sem látni vagy hallani. Epidurálisnál is elaltatnak, nem? Vagyis nem látod és hallod, hogy fúrnak faragnak másfél órán keresztül.

 

 

 

Előzmény: Axióma (1117)
Axióma Creative Commons License 2013.03.13 0 0 1117

Na akkor innen is egy pozitiv, nekem mutet keso delutanjan adtak egy kevesbe es estejen egy eros fajdalomcsillapitot (jo, elotte nekem epidural volt), tobbszor a terdem miatt nem kellett. Drenre nem is nagyon emlekszem, nekem a kontrollon nyomkodta meg kicsit a doki, hogy a felgyult levet levegye, de az se volt egy nagyon durva elmeny. Javulas is tok jol ment, pedig en aztan sportos se vagyok. Mindezt majdnem pont masfel eve mutott terddel, ami azota koszoni jol van. Na jo, ha nagyon megeroltetem, akkor enyhen fajdogal kicsit.

Mutet nem lesz gond, kapsz egy X-et hogy melyiket kell muteni (a lanyaimnak ez tetszett a legjobban, bar csak elbeszelesbol tudjak), meg hat te mar voltal ilyenen, en meg azt sem.

Előzmény: gurabli (1115)
L0riana Creative Commons License 2013.03.13 0 0 1116

Nem, nem lesz negyedik pótlás. Esetleg jövőre egy kitakarítás, ha úgy döntünk a dokival, itt az ideje... illetve sürgősségi, ha úgy alakul, erre is van némi esély, ha porcdarab vagy meniscus szakad le megint.

 

Visszatérve a térdgép kérdéskörhöz: tavaly 26! napi mozdulatlanság után 3-4 nap alatt értem el a 90 fokot. Nem hasalt rá a gyógytornász a lábamra, és alig fájt, csak annyira erőltettem saját magamnak, amit még jól kibírtam, ellenben az előző két pótlás utáni rehabbal, amikor a gyógytornász két kézzel préselte, akkor azért nem egyszer leizzadtam.

Előzmény: gurabli (1115)
gurabli Creative Commons License 2013.03.13 0 0 1115

Köszi a biztató szavakat:)

Akkor nem erőltetem a térdgépet, illetve rábízom a dokira, majd ő megmondja, hogy mi legyen. Nem erőltette egyáltalán, azt mondta, hogy jó dolog, de egyáltalán nem elengedhetetlen. És elég drága is a bérlése...

 

A gyógytornász mondta, hogy jó lenne, mert sokat segít a nyújtás, hajlítás mielőbbi elérésében, de azért csak a doki ért hozzá jobban. Aztán majd kiderül.

 

A decemberi műtét után elég gyorsan elértem a megfelelő nyújtást, a hajlítás kicsit lasabban ment, de az is rendben volt. Gondolom a pótlás után ez nehezebben megy majd, de remélem most sem lesz gond. A tornát becsületesen csinálom majd, aztán kiderül.

Nekem most ++Lachmann és fiók szalag nélkül, gondolom ha sikeres a pótlás, akkor mindkét vizsgálat negatív kell, hogy legyen. Reméljük, hogy így lesz. Sajnálom, hogy neked ennyire nem sikerül, valószínű, hogy biológiai adottság lehet, mert 3x pótolva is ugyanaz az eredmény. Mi tévő leszel most, belevágsz negyedszerre is?

 

Nagy vagy, a zárjavításon jót mosolyogtam:) Különben pont elleknkezőleg, nem szeretem ha ugrálni kell körülöttem, ezért is aggódom egy kicsit azért, hogy mi lesz és próbálok mindent elrendezni, hogy a feleségemnek minél kevésbé legyek a "terhére", valamint bízom benne, hogy minél előbb mindent el tudok  magamtól is végezni.

 

Előzmény: L0riana (1114)
L0riana Creative Commons License 2013.03.13 0 0 1114

Én óva intenélek a térdgéptől, komolyan. Nálam a doki azt gyanította, amiatt nem tapadt le a szalag normálisan, mert túl hamar haljítottam. Más kérdés, hogy most, hogy nem hajlítottam, szintén nem tapadt le a szalag valószínűleg. Ha mindenképp mozgatni akarod a térded (és a doki meg is engedi), akkor van ennél egy olcsóbb megoldás: pöttyöslabda talp alá, és azt görgetni hanyattfekvésben óvatosan (és rögzítőben). Jelenleg egyébként úgy áll a térdem, hogy a 3. pótlás után is ++ lachmann és asztalfiók, az orvosok nem tudják megmondani az okát, valszeg ez egy biológiai adottság nálam, hogy abnormálisan regenerálódik.

 

Hát így 3. pótlás után már asszem elhiheted nekem, hogy ennyire nem para, mint ahogy ijesztgetnek. Nyilván nem rúgja rögtön a bőrt a grundon az ember, hanem nyugiban otthon tesz-vesz, de azért az erős túlzás, hogy a feleségednek kellene mindent csinálnia (remélem, ezt ő is olvassa) :D. Mosogatás és terítés alól kaphatsz felmentést, de pl. zoknit párosítani, gyerekkel tanulni, diót pucolni, zárat javítani ülve is lehet :-))). (Bocs, ezt tényleg muszáj volt leírnom.) Olyan lesz a műtét, ahogy azt előre elképzeled, ez is egy önbeteljesítő jóslat. A legutóbbi műtétem után (szalagpótlás másik lábból, mindkettőt vágták tehát) - ahogy azt már korábban leírtam - 2 nappal már otthon voltam, dréncsövem nem volt egy sem. Csak akkor fájt, amikor a bal lábamon próbáltam meg ugrálni, ekkor jutott eszembe mindig, hogy ja, azt is felvágták, ezt napi 3-4x tuti eljátszottam. Tehát szinte egyáltalán nem éreztem. Otthon nem vettem be egy darab fájdalomcsillapítót sem, alig volt dagadt a térdem, tehát gyulladt sem valószínű, ez mondjuk alkat kérdése szintén (összefügghet azzal, hogy lázas sem szoktam lenni, ezek a citokinek/interleukinek eléggé összetetten működnek). Szóval gondold azt, hogy nem para egyáltalán, ne stresszelj rajta ennyit, és nem lesz gond.

Előzmény: gurabli (1113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!