Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2001.01.15 0 0 165
orok hala... mar zorgom is oket...

z

portnoyocska Creative Commons License 2001.01.15 0 0 164
Kicsit körülnéztem "online-talk" ügyben.
Van két magyar oldal, ahol van. A www.cdbt.hu oldalon az szerepel, hogy hívd fel az üzletet, amennyiben érdekel a lemez, a www.zenebona.hu viszont árat is közöl /4490 Ft/. Szállítási idő két hét. Ezt javaslom. Érdekes, hogy a számomra ismert két nagy amerikai oldalon /www.cdnow.com, www.amazon.com/nem vásárolható meg a Talk. Szóval marad a magyar.
Előzmény: BZoltan (163)
BZoltan Creative Commons License 2001.01.12 0 0 163
Nagyon koszonom az informaciot.. de sajnos kulhonban leledzem igy korlatozott lehetosegeim vannak pesten vasarolni zenet...
ha tudsz veletlenul olyat amirol on-line lehetne rendelni az OK lenne.
z
Előzmény: portnoyocska (161)
kaviat Creative Commons License 2001.01.12 0 0 162
mail ment...

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: BZoltan (160)
portnoyocska Creative Commons License 2001.01.12 0 0 161
A két MCD áruházat és a Media Markt-ot javaslom. A Jókai utcában a nyugatinál, illetve a körút és a Baross utca sarkán lévő MCD-ben ha jól emlékszem novemberben még volt. Az Europark-i Media Marktban pedig még karácsony előtt is láttam.
Előzmény: BZoltan (160)
BZoltan Creative Commons License 2001.01.12 0 0 160
Amugy tudja vaaki, hogy hol erdemes keresnem a Talk c. albumot?

z

kaviat Creative Commons License 2001.01.12 0 0 159
ehhe, kiváncsi lennék mit ütne az a britnis Yes :)).. uhh.. /bár ha nagyon átgyúrják, még jó is lehet, ha telerakják kiállásokkal, kicsit olyan bartókos ütemváltásokkal :))/

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: sziti (157)
BZoltan Creative Commons License 2001.01.12 0 0 158
szarbol varat? :)

szerintem sok olyan szama van a yes-nek amit popularisabbra terveztek a sracok, de meg azok is igen jok...legalabbis nkembejonnek.
z

Előzmény: sziti (157)
sziti Creative Commons License 2001.01.12 0 0 157
"...ha britniszpirsznek zenenlnenek ket albumon keresztul :) "

Rögtön lett egy vízióm: a Yes készít egy tripla CD-t, melyen aktuális rémségeket dolgoz át saját stílusára:-)))
vagy inkább :-(((( ????

Előzmény: BZoltan (155)
Aszpirin Creative Commons License 2001.01.11 0 0 156
Ha már szólólemezekrol beszélünk: egyik nagy kedvencem Anderson szólója, az Olias of Sunhillow. Nagyon Yes-es.
BZoltan Creative Commons License 2001.01.11 0 0 155
hogy en csak most talaltam meg ezt a topicot...

szoval, jelentkezem en is mint nagy rajongoja a YES-nek -per pitty Siberian Khatru porog a lejatszoban-

nekem az elso amit a bandatol hallotam az a Drama volt. Ugy 90-ben. A dobbenetes az volt, hogy egyaltalan nem jott be (voltam 14 eves) aztan ket harom ev mulva ujra meghallgattam es le sem birtam rola szakadni. azota uldozok minden Yes albumot.
A szivfajdalmam azonban az, hogy valakinek kolcsonadtam a Talk-ot...na aznap lattam utoljara. Azota sajnos nem lattam semmilyen boltban a lemezt es egyik on-line storeban sem kaphato. Ha valaki tud elado peldanyt, vagy ismer olyan helyet/modot ahol/ahogyan meg lehet szerezni, akkor konyorgom. Mert azon az albumon van neheny olyan zenei futam amiert akkor is megbocsatanek a bandanak, ha britniszpirsznek zenenlnenek ket albumon keresztul :)

Udv minden yes rajongonak,

zoltan

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 154
A Howe szoloalbumok valoban erdekesek (mar amelyiket ismerem), nehez oket behatarolni stilusilag. A Steve Howe album kimondottan tetszik, a Double rondo a szimfonikus zenekarral nagyon rulez. A hangja tenyleg nem fulbemaszo, van egy koncertlemezem, ahol Yest is jatszik+enekel, hat Anderson azert jobb:))
Egyetertek azzal, hogy Wakemannek a regi albumai a legjobbak, bar szvsz a King John meg egesz jo, a koncertalbumai pedig eszmeletlenek.
Andersontol csak a Jon&Vangelis albumokat ismerem, azok szvsz nem rosszak.
Bruford mindig is kiserletezo alkat volt, a King Crimsonban is nagyot alakit.
Előzmény: kaviat (153)
kaviat Creative Commons License 2001.01.11 0 0 153
jaja, howe ügyben lehet hogy igazatok van, bár nekem azért mégiscsak hiányzika 90es évek végéröl az ami pl a thalesen volt /tudom tudom nem mérhetők össze az ujcuccok azzal a világgal, amikor dupla lemezen 4 szám volt !! /.. bar több mint 10 éves, de az ABWH is benneteket igazol, ott is imádnivaló howe bácsi

howe szólólemezekkel vagyok még gondban, soxor van olyan, hogy 1 - 1 számot nem birok végighallgatni, mert valahogy nem odavalónak tünik.. nomeg amikor énekel szegénykém :)) de érdekes, hogy van ahol kifejezetten szeretem a hangját, de van ahol szintén nem annyira passzol.. összességében, az officionális Yes lemezeket inkább hallgatom, mint howe bácsesz szólólemezeit.

szólócuccok: nagyon ott van még wakemanbaba is, de neki is inkább a 70es évek opuszait tudom hallgatni, az ujabbak közül számomra nagyon sok idegen dolog van /az egész new age korszaka/.. bruford ember is nagyon jó szólócuccokban, bár nagy hiányosságaim vannak e téren, ráadásul úgy, bruford nagyon más dolgokat csinál szólóban mint amit a Yesben vagy KC ban csinált.. anderson viszont meging gázos néha, 1 - 1 épp hogy elmegy lemez mellett néha összerak egy Deseo-t, ami a szóló lemezek között ma is a top aktuális kedvencem..

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 151
Nem azzal volt a gond, hogy nem talaltam, bar Bp-en nem is lattam, hanem hogy nem volt ra keret:))
Kosz az otletet, bar jelenleg 2500 km-re vagyok a Westendtol, ugyhogy nehez lesz megvalositani. De sebaj, itt is lehet kapni, es meg talan olcsobb is egy kicsit:)
Előzmény: sziti (150)
sziti Creative Commons License 2001.01.11 0 0 150
House Of Yest a Westend Media Marktban kaphatsz.
(4490 Ft)

140-hez: Howe CD ügyében majd gondolok Rád!

Előzmény: Törölt nick (148)
sziti Creative Commons License 2001.01.11 0 0 149
Howe-ügyben 100 %-ban osztom a véleményed!

Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 148
Mar attol feltem, meghal a topic:)
En speciel a regi klasszikus otost szeretem, a Rabin fele bagazst nem tulzottan. Szvsz zenei melysegben meg se kozelitettek a regi csapatot.
Az ujak nekem se jonnek be tulzottan, bar a KTA csucs volt. Szvsz Howe azert nem kopott meg meg, a legutobbi BS-koncerten nagyot jatszott. Szerintem inkabb letisztult a jateka, mar nem akar allandoan tekerni, nyugisabb lett.
Sajnos a House of Yes meg nincs meg, de hamarosan beszerzem:))
kaviat Creative Commons License 2001.01.11 0 0 147
biza a laddert kihagytam, pedig az nálam is üti az OYE-t. bár be kell valjam, van amikor OYE jáccik, mondjuk elég nagy mintevételetéssel..

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: sziti (146)
sziti Creative Commons License 2001.01.11 0 0 146
Izlések és pofonok... Vita helyett "csak" vélemény:
Én a "klasszikus" (értsd:AHWSW felállást (és zenei világot!)kedveltem mindig is a legjobban. Az én ízlésvilágomban a Rabin-éra lemezei elferdülések voltak a korábbi iránytól, de azok az albumok is több nagyon jó témát tartalmaznak.
Az Union nekem nem tetszik (pedig azon ott vannak a régiek is!), a Talk viszont - 1-2 gyengébb eleme ellenére - a mai napig közel áll a szívemhez! Az OYE viszont nekem minden idők legrosszabb YES-lemeze:-((( Amikor először meghallgattam, arra gyanakodtam, ÉN vagyok éppen rossz passzban. De nem - később sem tudtam élvezettel hallgatni, egy jó ideje csak porfogó....
Az ABWH-t szintén kedveltem, a koncert CD-n (An Evening...) talán túl sok a "technológia". Ám abban ez időszakban (90-es évek legeleje) ez sok zenekart "elkapott"...
The Ladder: összefoglaló (korszakzáró?) lemez, néhány óriási fricskával ("Hogyan írjunk normális slágert?"-kurzus), 3-4 "nagy nótával". Az OYE után kicsit tartottam ettől a lemeztől, szerencsére nem jött be:-)))
House Of Yes: egyetlen "bajom" van - a hatalmas YES-anyagból nem feltétlenül mindig ua. számoknak kellene a (legális) koncert-felvételeken helyet kapniuk. (Az Awaken viszont minden idők legjobb Yes-műve számomra, talán a KTA-változat jobban csontig hatol, de a libabőrt ez a verzió is előidézte:-)))
Sok-sok éve Andersonnak (?) volt egy víziója: azt mondta, hogy a Yes más tagokkal a következő évszázadban is élni fog tovább, amikor ők már nem lesznek. Nos, itt vagyunk - ők is még szerencsére vannak, a többi: ???
kaviat Creative Commons License 2001.01.10 0 0 145
én már nem nagyon merem kategórikusan kijelente Yes ügyben hogy rabinnal vagy rabin nélkül rulla, mivel az elmúlt 10en 20 évben meglehetősen sokféle verzióban teccett és nemannyirateccett ez a zene.. de amugy magam is inkább howe párti lennék, megspékelve azzal, hogy viszont a Talkot igencsak finom zenének tartom, és azt is el kell ismerni, hogy rabincica sokkal virtuózabb, főleg az utóbbi időkben..

tényleg az időtényezőn nem gondolkodtatol még el? azaz, hogy pl howe muzsikáján is lehet már érezni a kort, nem megy már neki úgy a pörgetés mint mondjuk 20 évvel ezelött ment.. na persze ez természetes, de érdemes meghallgatni, az új anyagokon alig vannak már olyan izmos tekerések mint amik pl a relayer-ben voltak.. arról nem is beszlve, hogy andersonbabának is valami hihetetlen szörnyen megy mostanában a Heart of the sunrise néhány eléggé magas része.. nem vagyok egy operettista /pedig de, varázsfuvola und kékszakálmandarin rulz/, de mindig fáj amikor "sharp distance" rész következik, érezhetően erölködik, és ráadásul még nem is jön össze neki soxor.. nekem ez agyonvágja az élvezetet, ezt a számot soxor tekerem át az ujabb koncerverziókban.. pedig zeneileg az egyilk legjobban kidolgozott darab, hihetetlen finom kiállásokkal és rittmusváltásokkal tarkítva

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Aszpirin (144)
Aszpirin Creative Commons License 2001.01.10 0 0 144
Na hátha újraéled a topic, egy kis vitaindító:

Szóval, elolvasva a hozzászólások nagy részét, úgy vettem észre, hogy elég sokan (a többség) a Trevor Rabin-féle Yes-felállást szeretik. Nos ez eléggé meglepett. Az én ismeretségi körömben sok Yes-rajongó van, én magam is az vagyok, de abban egyetértünk, hogy a Big Generator, a 90125, a Talk a leggyengébb Yes-albumok. Szerintem a Yes Rabin előtt volt az igazi. Rabinnak pedig sikerült becsempésznie az amerikai tucatrockot a Yes zenéjébe is.

Nem tudom felfogni, hogy olyan arcok, mint Anderson, Squire vagy éppen White hogyan voltak képesek együtt zenélni ezzel a Rabinnal. Egy magyarázat van csak: a pénz. Ugyanis az tagadhatatlan, hogy ez a felállás meghozta a Yesnek a régvárt népszerűséget (olyan szörnyűségekkel, mint az pl. Owner of a Lonely Heart).

Szóval szerintem a klasszikusnak mondható Anderson+Howe+Wakeman+Squire+White ötös alkotta a legnagyobat (legutóbb például a Keys to Ascensiont, ami igazán jól sikerült vállalkozás szvsz.). És a Tormato az egyik kedvencem (na erre is rá fogtok néhányan támadni).

Vannak ez alól is kivételek: az ABWH élvezhető (bár nem tartozik a hivatalos Yes lemezek közé), a Union pedig tűrhető. És (Wakeman hiánya miatt majdnem) klasszikus felállásnak szvsz. a legrosszabb lemeze az Open Your Eyes. Ez egyenesen unalmas. Mióta megvettem (vagyis mo-i megjelenése óta) vagy négyszer sikerült meghallgatnom, pedig igencsak erőlködtem hogy tetsszen, mert nem volt olcsó.
Na várom a reagálásokat.

bassman Creative Commons License 2000.12.01 0 0 143
Borzasztó örülök a témának !

Yes forever!

Ez mi ez a Pesti koncert, video, vagy hang? Nekem sikerült megszereznem a Taboo Records jovoltából az egész hangot CD -n. (Megjegyzem borzasztó keverési hibák vannak benne, de én szeretem), a TV -ből meg felvettem a kocertrészletet. Sikerült a kettőt összevágni, ugyhogy az eredmény egy 1 órás BP -i koncert CD. Parameterek:
- kép: 512x384 DivX LowMotion Codec
- hang: mp3 160 kbit/sec stereo
Na persze csak ha valakit érdekel.

Egyébként láttátok azt a koncertet, amit a yesworld.com -on levő linkről lehet elérni? Én letöltöttem a legjobb minőségü asf fájlokat. Fantasztikus. Mindenkinek ajánlom. Sajnos az óriási tömörítés miatt éppen hogy élvezhető a minőség, de ha belegondolok, hogy mindez DVD -n lenne ... Még sohasem hallottam ezelőtt koncerten a Ritual -t, vagy a The Gates of Delirium -ot. Nagyon rulez.

Sajna DVD lejátszóm nincs, de szivesen kibérelném egy-két napra valakitől akármelyik koncertet, hogy lekopizhassam DivX -szel. Nem lennék szűkmarkú.

A világon a legjobb koncert egyébként a 90125 live. Egy ideig megvolt VHS kazettán. Ezt a Super Channel -ről vette fel valaki annak idején, de sajna addig addig adtam kölcsön, még teljesen elveszett. Ha valaki tud segíteni, azt nagyon köszönném.

Na egyenlőre ennyi.

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.15 0 0 142
Koszi, vkit odakuldok, hogy nezze meg.
Előzmény: portnoyocska (141)
portnoyocska Creative Commons License 2000.11.15 0 0 141
Hali! A Blahán a Rákóczi tér felé, nem messze a McDonaldstől van egy kis lemezbolt.Elég népszerű már, de a neve nem ugrik be. Nagyon sokféle kalózt árulnak.Yes-ből a budapesti koncert felvételét láttam ott.Hoppá-beugrott:Musicland
Előzmény: Törölt nick (140)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.15 0 0 140
Nem gondoltam volna, hogy talalok Yes topicot is, de szerencsere nem kellett csalodnom. Az uj album sajnos meg nincs meg, de a szamok alapjan eleg jo lehet. A KTA-k szvsz eszmeletlen jol szolnak, a koncertfelvetel jol van keverve, studionyagot meg szerintem 15 eve nem csinaltak ilyen jot.
Nem tudja vki, hol lehet Steve Howe szoloalbumokhoz hozzajutni? A Stewe Howe album+egy koncert cd-je megvan, de mas albumait (a Begginingset kiveve) sehol se lattam. Emellett hol lehet Yes-kaloz koncert cd-ket kapni?
sziti Creative Commons License 2000.11.07 0 0 139
Köszi, azóta több helyen láttam, csak PONT ITT nem, de már megvettem:-))))
Előzmény: portnoyocska (138)
portnoyocska Creative Commons License 2000.10.25 0 0 138
Tegnapi szép napon láttam az MCD nyugati téri áruházában, a Jókai utcában! Sajna pízem az nem volt rája!Kiállításában gyönyörű!
Előzmény: sziti (137)
sziti Creative Commons License 2000.10.25 0 0 137
Én úgy tudom, már bő hónapja a piacon van a House Of Yes, ha látjátok itthon boltban, üzenjetek ide, köszi!
Ez a borító
eleje és a részletes tartalommal a hátulja.
Előzmény: syrius (133)
sziti Creative Commons License 2000.10.25 0 0 136
Én úgy tudom, már bő hónapja a piacon van a House Of Yes, ha látjátok itthon boltban, üzenjetek ide, köszi!
Ez a borító
eleje és a részletes tartalommal a .
Előzmény: syrius (133)
BIBIKE Creative Commons License 2000.10.12 0 0 135
Hát én mág a Keys To Asc.-t se hallottam, pedig az már 4 éve a piacon van. De nyomozok a neten, hátha találok valamit az új koncertről. Jó lenne, ha megint megközelítenék kishazánkat. Ha pl. lesznek Prága, Bécs, Pozsony, Bukarest, vagy valamelyik közeli városban, tutira kimegyek, megéri!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!