Keresés

Részletes keresés

nagymyk Creative Commons License 2010.01.06 0 0 6
ezt a chippert könnyen meg lehet valósítani nagyobb kivitelben, növeled az egészet és 4 pengét helyezel el rajta, valamint ki kell bővíteni egy behordó szerkezettel. a tervek arról is megvannak fejben, pénteki vizsga után ráérek kicsit és lerajzolom, h tudjunk itt is rágódni az elképzelésen.
emelett a másik típusú aprító amiről képet találtam azt kaparó/rágó dobbal látták el és megy neki a gally, de sztem ehhez is szükséges vmiféle lendkerék.
itt a kép a marófejéről:
Előzmény: Mopezo (5)
Mopezo Creative Commons License 2010.01.06 0 0 5
Sziasztok! Én is néztem a Chippert szerintem nem rossz ötlet, de én is inkább valami erősebb motorral hajtanám meg. Az az igazság, hogy nekem még ettől is nagyobb teljesítményű kellene, mert nagyon nagy mennyiségű gallyam van amit le akarok darálni. Ezért érdekelne valami ipari teljesítményű gép rajta. Ha jól tudom a dieselt 1-1-be keverheted étolajjal a régebbi típusoknál. Csak a mostani hiper-szuper diesel nem szereti a pancsolást. hallottam olyan emberről aki majdnem tisztán használta az olajat az 1000 éves golfba.
nagymyk Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3
Akkor amit belinkeltem az jó lenne sztem hozzá, csak az áttételekre kell figyelni. bár vmi kisebb dieselmotorral jobban el tudnám képzelni a dolgot, mert csak-csak kevesebbet fogyaszt mint egy benzines.
na ez egy másik jó téma amire kiváncsi lennék, hogy a háztartási étolajat el lehetne égetni dieselmotorokban, mert itt az egyetemi koleszban rengeteg gyűlik össze, és ugye most már van szelektív gyüjtő hozzá, szóval tudnék belőle csapolni hetente 5 litert :D csak félek beleönteni a trakiba otthon. bár olvastam olyat, hogy többször átszűrik és akkor már kis arányban hozzáönthető a gázolajhoz, csak a modern autókban nem ajánlatos használni.
műszaki kémia előadáson is azt mondta az tanár, hogy azért nem mehet az étolaj ára a gázolaj ára alá, mert akkor azzal pöfögnének az autók. viszont akkor elfelejtettem megkérdezni h simán használható e. de ha találkozok vele akkor konzultálok erről a dologról.
töltöttem fel pár képet az elképzelésről. viszont a piros aprítón a kardán csatlakozásnál nem közvetlenül hajtja a vágókereket, hanem ott a burkolat alatt van még egy áttétel, azonban nem tudom, hogy gyorsít vagy lassít. a villanymotorral működő aprítók nagy fordulaton üzemelnek, a képeken láthatóakban viszont hatalmas vaskeréken vannak a pengék, így ez lendkerékként szolgál. azonban ha ezt is felgyorsítom 1000 körüli percenkénti fordulatra, háááááááát attól félek hogy elszáll :D
erről még konzultálok apuval, mert ő fogja esztergálni hozzá a tengelyt és egyebeket.
örülnék ha vki megmondaná, hogy körülbelül milyen fordulaton üzemelnek ezek a gépek, esetlegesen milyen összefüggés van a lendkerék súlya, átmérője, és a jó fordulat között.
Előzmény: Destroyah2 (2)
Destroyah2 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 2
valami 4.5 lovas...
volt nálam szerelés alatt egy ismerősé, az aszem 3.5LE volt, úgy vitte olyan 6-7 centi átmérőig a cuccot, mint annak a rendje.
nekem szigorúan csak a tavaszi alma-szilva-szőlő metszés végtermékét kellene leaprítanom vele.
Előzmény: nagymyk (1)
nagymyk Creative Commons License 2010.01.06 0 0 1
az akkor elég kis teljesítmányű lenne, pl mint amiket lehet 2-30 ezerért venni boltokban. egy villanymotoros van nekem is, de hát a leveleken kívül mást nem hajlandó aprítani.
viszont van egy japán kistraktorom és ahhoz szeretnék egy kicsit komolyabbat, amivel már lehet aprítani gyérítés után az ágakat. ha nézted a linket, akkor sztem az megvalósítható konstrukció.
mekkora a briggs motorod?
Előzmény: Destroyah2 (0)
Destroyah2 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 0
Briggs motorra való nicns valahol?
van egy felesleges blokkom...
Előzmény: nagymyk (-)
nagymyk Creative Commons License 2010.01.06 0 0 topiknyitó
Na megnyitottam ezt a topikot, hogy gépészeti vágyainkat itt megbeszéljük és segítsük egymást.
kezdeném egy linkkel, amit a brikettes topikban találtam. ez egy házilag könnyedén elkészíthető ágaprító terveit mutatja be.

http://www.bedair.org/Projects/chipper2.html

Vmi hasonló elkészítését tervezem, azonban én állítva helyezném el, mivel traktorral szeretném meghajtatni. A méreteket egy 15-20 lóerős traktorhoz alakítanám.
Ha vkinek vannak CAD-es vagy egyéb tervrajzai, akkor szívesen fogadom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!