Keresés

Részletes keresés

Zlot Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92980

 the first significant attack on English soil was carried out by the Official IRA in retaliation for Bloody Sunday. On February 22nd 1972, three weeks after the shootings in Derry, Official IRA volunteers drove an explosive-packed car into an unsecured army base in Aldershot, 40 miles southwest of London. The car bomb was detonated next to an officers’ mess – however no officers were nearby and the blast killed seven civilian workers, including five women and a Catholic priest.

On March 8th they planted four car bombs around the city. Two of these exploded, one outside the Old Bailey law courts, the other at a government building in Whitehall. The blasts killed one person and injured more than 180 others

 

 

The M62 Coach Bombing. On February 4th 1974 the Provisional IRA detonated a small bomb on a coach (bus) travelling on the M62 motorway. The coach was carrying off duty British soldiers and family members from Manchester to military bases in the north-east of England. They were unaware that a medium-sized bomb had been placed in the luggage hold by an unknown IRA volunteer. The bomb exploded near Hartshead, Yorkshire shortly after midnight, as most onboard the coach slept. The blast tore the coach apart and killed 12 people, including nine soldiers and two children aged five and two

The London bombings. On June 17th 1974 a Provisional IRA bomb exploded in Westminster Hall in the Houses of Parliament, rupturing a gas pipe and starting a fire. An IRA volunteer telephoned through a warning six minutes before the bomb exploded, allowing the area to be cleared; as a consequence nobody was killed, though 11 people were seriously injured. Exactly one month later the IRA detonated two bombs in London. The first exploded near a government building in Balham, shortly before dawn; there was considerable property damage but nobody was injured. Later in the day a bomb exploded at the Tower of London, in an exhibition room filled with tourists. One person was killed and 40 others were injured, some losing limbs. These bombings led to increased security and surveillance at London landmarks, as well as an overhaul of police, emergency and bomb disposal protocols. The Provisional IRA continued to hit high profile targets in 1975, bombing Oxford Street (August 28th, seven injured), the London Hilton (September 5th, two killed and 63 injured) and Connaught Square (November 3rd, three injured)

 

 

The Guildford and Birmingham pub bombings. Pubs, especially those frequented by off duty soldiers, became a preferred target for the Provisional IRA. On October 5th IRA volunteers detonated gelignite bombs in the Horse and Groom and Seven Stars, two pubs in Guildford, approximately 25 miles southwest of London. The first of these blasts killed five people, four of them military personnel, and injured another 65. 

On November 21st 1974 timer-activated bombs were placed in two pubs in central Birmingham, the Mulberry Bush and the Tavern in the Town. The Mulberry Bush bomb exploded at 8.17pm, killing ten people. Ten minutes later the nearby Tavern in the Town was ripped apart by an explosion, killing a further 11 people. More than 180 people were injured, some critically. Most of the dead and wounded were civilians under the age of 30. The blasts were so powerful that they destroyed a bus driving nearby. The bombing of two inner city pubs, filled with young civilians with no military or political connections, was met with outrage. 

 

 

Nem akarom folytatni, mert hosszu a lista, de valahogy az IRA ugy maradt meg az "emlekezetekben", hogy mindig szoltak, ha robbantottak :) Na persze. 

 

Rengetegen haltak meg, civilek is. Es miert?

 

A tenyek totalis elferditese a muszlimok nyakaba varrni a terrorizmust, amikor a vilagban tele vagyok kulonbozo ideologiakkal, iranyzatokkal es a "nevukben" elkovetett terrorcselekmenyekkel. 

 

Legyen az rendorok felrobbantasa Magyarorszagon, csecsen terrorizmus, iszlam extremistak, IRA, Ujgur terrorizmus Kinaban, stb. A media sajnos hozzajarul ahhoz, hogy ezek az esemenyek fel legyenek fujva es az atlagembernek az jon le, hogy " na a muszlimok, na azok veszelysek, be kellene tiltani"

 

Sosem felejtem el a counter terrorist trainerem, aki azzal kezdte a traininget, hogy kivetitett durvan 20 fenykepet, arabok, muszlimok, indiaiak, feherek, feketek, stb, majd meg kellett tippelni, hogy ki a terrorista :) Persze hogy nem talaltuk el. Halistennek az itteni szemlelet az, hogy a radikalizacio nem kotodik vallashoz, mert barmilyen iranyzattal lehet radikalizalni, ha "megfelelo" szemelyt talalnak meg. Szoval onmagaban nem a vallas "megallitasa", hanem a periferiara sodrodas es a radikalozalodasra hajlamos szemelyek felderitese a cel. 

Előzmény: KawaBazsy (92969)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92979

Ez tenyleg erdekes. Ezek szerint kifejezetten bekes idoszakban elunk a hetvenes-nyolcvanas-korakilencvenes evekhez kepest...

Előzmény: Zlot (92976)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92978

Nekem mindig furcsa volt, hogy higgyunk valamiben, amit senki nem latott/hallott/tapasztalt, egy Mindenhato, tulvilag, stb. Akkor legalabb lenne a vallas targya valami kozvetlenul megtapasztalhato, pl. higgyunk az egeszseges eletmodban/taplalkozasban, higgyunk a meditacioban stb.

Amugy meg teljesen igazad van, vallas csak urugy a merenyletekre. Szerintem amiert a vallas ilyen jol el tudott terjedni es fennmaradni az azert volt, mert az allam (kiraly,csaszar,stb) felismerte, hogy tok jol kordaban lehet vele tartani a nepet, mondvan "most nem rozsas a helyzeted, de viselkedj jol, fizesd az adot a kiralynak es az egyhaznak, es majd a tulvilagon jo dolgod lesz", es tamogattak a vallast, "vilagi" hatalom es vallas epitett egymasra. A nep meg elhitte. Hiszen a kiraly meg a papok mondtak, es hat ok tudjak a legjobban, nemde?

Előzmény: Zlot (92975)
giornalista Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92977

pontosan. 

 

a terrorizmus sosem szűnik meg.

Előzmény: Zlot (92975)
Zlot Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92976

Te tenylegesen elolvastad hany halalos aldozata volt az IRA merenyleteinek?

 

http://www.telegraph.co.uk/news/0/many-people-killed-terrorist-attacks-uk/

Előzmény: KawaBazsy (92969)
Zlot Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92975

Az a baj, hogy ez egy ideologia, ami megha be is teljesulne, akkor sem lenne vege a merenyleteknek. Mert mindig ki lehet talalni ujat, mindig lehet uj ellenseget keresni, stb. Hiaba akarod rahuzni az iszlamra, de ennek voltakeppen csak kozvetve van koze a vallashoz. Ahogy a keresztes haboruk sem teljesen a vallasrol szoltak ... 

Előzmény: KawaBazsy (92969)
jwdo07 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92974

Kadafi koma 10tonna plasztikot kuldott a zirasoknak ajandekba. Abbol hogy mennyit adtak le a NagyPentek-i megallapodasnal,  na az nem volt sok. De nem akarom folyton ismetelni magamat.

 

De ugyis mindenki tudja mi a kulonbseg a tenoristak kozott.

Előzmény: KawaBazsy (92969)
jwdo07 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92973

Mi megyunk majd a Rivierara, de Parizs vagy Lyon nem volt betervezve. Egyebkent ez a rendelet erosen diszkriminativ. Ha megis beugrunk Parizsba mar varom a pillanatot, hogy elkuldjem fhransziaul a picsaba a rend oret. Nem azert mert bajom van veluk csak ez erosen diszkriminativ. Pont. Bekaphatjak. Es ezt tolmacsolni fogom. Ha tiket lesz a kamerabol akkor az meg meg sem all Brusszelig. A Karpatok Spermaja addigra ugyis megallitcsa. Na.

 

Ugyszarahogyvan. Biztos ez is a Brexit miatt van.....

 

Frogs. :-l

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (92964)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92972

Mint a síta, meg szunnita? :-)

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (92971)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92971

Gondold el mi lenne, ha sikerrel jarnanak, es a vilag 100%-a iszlam lenne. Mit csinalananak akkor? Tipp: hamarosan egymastol szogesen eltero iszlam iranyzatok bukkannanak fel hála nehany fanatikus szonoknak, es hamarosan egymassal harcolnanak a kulobozo iranyzatokhoz tartozok...

Előzmény: KawaBazsy (92969)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92970

Egyetertek, epeszu ember nem robbantja fel magat es masokat semmilyen indokkal. Ehhez agymosas/mentalis serules/eros fogekonysag kell.

Előzmény: Zlot (92968)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92969

 A Teréz körúton egy rendőr sem halt meg. Amúgy barmok mindenhol vannak, de ez az öngyilkos merénylet akkor is a muszlimok specialitása.

 

http://mandiner.hu/cikk/20170523_agent_ungur_terror_es_iszlamizmus_nezzunk_vegre_szembe_a_valosaggal

 

"Sajnos Manchester példája a legjobb. 1996. június 15-én az IRA 1500 kilónyi, igen, másfél tonnányi robbanóanyaggal tarolta le a brit város központját. Ez a robbanóanyag mennyiség önmagában több, mint amit iszlamista merénylők valaha felhasználtak Európában. Ez volt a Nagy-Britanniát ért legnagyobb bombatámadás a II. világháború óta. Hány halálos áldozattal járt? Egyetlen eggyel sem. Nullával. 700 millió fontnyi kár, igen. 212 sebesült: igen. Megsemmisített fél városrész? Igen. Halott egy sem.

Az iszlamista merénylőn Manchesterben legfeljebb pár kilónyi robbanóanyag lehetett, semmi a másfél tonnához képest. Mégis 22 embert megölt. Azért ez a különbség, mert az IRA 90 perccel a merénylet előtt szólt, hogy robbanás lesz, a dzsihadista pedig szórakozó brit gyerekeket akart gyilkolni. Az IRA egy nemzeti célt követett, aminek elérése után a legtöbb nacionalista letette a fegyvert, a dzsihadisták pedig az egész világot iszlamizálni akarják. Amíg az utolsó hitetlen Allah útjára nem tér, vagy maguk a muzulmán országok irgalmatlanul ki nem irtják ezt az ideológiát, ennek nem lesz vége."

Előzmény: Zlot (92968)
Zlot Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92968

Akiket fanatizalnak, azok mentalisan serult emberek, szoval mental health case-kent kellene kezelni. Javareszuk meg csak nem is szuletesuk ota volt vallasos, hanem "megtert" es a kornyezeteben levo extremistak fanatizaltak. Ennek igazandibol nincs koze a vallashoz, a motivacio pedig nem attol fugg, hogy kinek a nevet kialtja. Nezd meg a Terez korutas robbantot, o nem kiabalt semmit, megis megolt ket rendort, vagy azt a nutcase-t, aki az egyetemi meszarlast akarta, majd a Mcdonaldsban lovoldozott, aztan ott van Breivik, ott van peldaul az IRA 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_terrorist_incidents_in_Great_Britain

https://en.wikipedia.org/wiki/Provisional_Irish_Republican_Army_campaign

 

Szoval azert a motivacio eleg szeles skalan mozog, csak mostanaban gondolom mivel tobb muszlim "indittatas" van most egyszeruen divatos rahuzni a vizes lepedot a vallasra. 

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (92962)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92967

Mondjuk a keresztenyek is kiirtottak/megtizedeltek jopar nepet Isten/Jezus neveben, plusz sajatjaikat is, volt ott is eretnekuldozes, boszorkanyuldozes, you name it. De aztan valahogy sikerult ezen tullepni. Alapbol az egesz "ha nem hiszel abban amiben en akkor az ellensegem vagy"-felallas erthetetlen szamomra. Miert kellene (kellett volna valaha is) mindenkinek ugyanabban a dologban hinnie?

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (92966)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92966
Előzmény: Pomber Béla (92965)
Pomber Béla Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92965

Az arabokat ne keverd a muszlimokkal, nagy az átfedés, de mégis.

 

A muszlim araboknak ugyan tényleg csak 1-2%-a ilyen dúvad, de a maradékból a 98-99% egyetért a céljaikkal, s 80%-uk a módszereikkel is. 10-20%-uk pedig támogatja is ezeket tevőlegesen.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (92963)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92964
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92963

Igen, ez a szomoru, hogy araboknal (hasonloan mint peldaul a romaknal) a 99% tok normalis, joravalo ember, van egy nagyon szuk reteg, akik a balhek 99.9%-t csinaljak, es ranyomjak a belyeget az egesz nepukre... Nalunk is van arab meg roma kollega is, vezeto gyartastechnikus es projekt manager, teljesen noramlis, intelligens ember mindketto, es ugyanugy horroral szemlelik es elitelik a manchesterihez hasonlo eseteket mint mindenki mas.

Előzmény: jwdo07 (92959)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92962

Azert valami osszefugges lehet. Hany olyan robbantot/ongyilkos merenylot lattunk mostanaban aki "Jezus Krisztus!", "Krishna!", "Jehova!", "Buddha!", "Brahma/Visnu/Siva" stb. felkialtassal nyomta volna meg a gombot? Valahogy hogyhogy, hogy nem, mindig az "Allahu Akbar"-t kialtozok nyomjak meg a piros gombot...

Előzmény: cam aro (92958)
titamita Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92961

Jo es rossz a kepregenyekben van max.

Előzmény: jwdo07 (92959)
cam aro Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92960

idojarasal semmi baj. 

nap sut, eso esik.. aranyokon meg ne lovagoljunk. :) 

 

cod-ot a balaton partjan kell kerni.. mert az itteni fish&chips  a vilag atbaszasa.. 

ertsd. > hekk. .. jó sósan.  :))

 

marmite.. ?.. :/

...elirhattad... :D 

==========================

 

Előzmény: jwdo07 (92959)
jwdo07 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92959

Yeppp, concur.

 

Csak jo es rossz embor van. Minden mas fele/fajta megkulonboztetes szvsz nem helyes.

 

+ nem szeretem a cod-ot, a bangliai idojarast na es a marmite-ot.

 

:-l

Előzmény: cam aro (92958)
cam aro Creative Commons License 2017.05.24 0 0 92958

ez a kocsog breivik is mekkora muszlim volt mar.. 

 

nem szeretem a muszlimokat. / a romanokat se / 

de a fideszt sem szeretem, meg a soska fozeleket sem. 

...dehat ugye ezek erzelmek. 

 

amit viszont tudok.

a hulye embernek nincs vallasi, regionalis, vagy barmi mas kotodese. 

a hulye ember egyszeruen csak hulye. 

...rest of the world.

===========

 

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (92956)
jwdo07 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 92957
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2017.05.23 0 0 92956

Most jelentette be a rendőrség az elkövető nevét, muszlim volt és az Iszlám Állam vállalta magára.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (92940)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2017.05.23 0 0 92955

http://www.ma.hu/kulfold/301098/Manchesteri_merenylet_Egy_szemtanu_szerint_alig_volt_ellenorzes_a_belepteteskor

"Nagyon hiányos volt, szinte nem is volt biztonsági ellenőrzés az arénába való belépéskor ... Biztonsági ellenőrzés szinte nem is volt, egyenlő volt a nullával. Nem kellett átmenni semmiféle fémdetektoros kapun. Az egyetlen, ami érdekelte őket, van-e nálunk víz"

Remelem megszigoritjak ezek utan az ellenorzest - szomoru, hogy nem tettek meg mar korabban.

Előzmény: seci (92944)
Zlot Creative Commons License 2017.05.23 0 0 92954

Johnny English ... amikor arrol beszel, hogy a franciak csak felszolgalasban jok ... 

Előzmény: seci (92953)
seci Creative Commons License 2017.05.23 0 0 92953

??? 

-seci

 

Előzmény: Zlot (92952)
Zlot Creative Commons License 2017.05.23 0 0 92952

Egy kis sajtos lopogost? ;)

Előzmény: seci (92951)
seci Creative Commons License 2017.05.23 0 0 92951

Lasd még: Johnny English :D Azt hiszem ideje újranézni!

-seci

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (92950)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!