Keresés

Részletes keresés

PainKiller Creative Commons License 2005.07.27 0 0 30
Sziasztok,

Hansgrohe csaptelepet szeretnek vasarolni
nagyker aron, vagy AFA nelkul.
Tudtok segiteni, hogy hol lehetne?

kosz
PK
starck Creative Commons License 2005.03.29 0 0 29

Starck

Előzmény: starck (28)
starck Creative Commons License 2005.03.25 0 0 28

670 ezer?? a csigaforma??? nem éppen józan az árajánlat(( csak úgy mellékesen: a m2 ár ha kb 15 ezer akkor is egy 230cm-s közel 90cm szabad belső felülettel rendelkező fülke kialakítás esetén: nézzük csak kb15 m2 ami x15000-l az 225000 nagyon durva áron számolva. A szifon kb 10 ezer a padlóba süllyesztett, kifejezetten burkolatba illesztett típus esetén. A burkolat az igen az húzós lehet...de sok lehetőség van nem kifejezetten a magas árfekvésű kerámia illettve üvegmozaik burkolat kiváltására. Úgyhogy tessék csak megtekinteni a különféle vastagságú anyag m2 árakat és utána hajrá...

Szia

Starck

Előzmény: greka (26)
greka Creative Commons License 2005.03.22 0 0 27
Nehezen hiszem ezt el, úgyhogy megnézem majd egyik nap az obiban, hátha kombinálni lehet egy olcsóbb anyaggal, egyrészt tégla vagy ytong, másrészt wedi.Így létrejöhet  egy stabil, körhör közelítő alaprajz.
Előzmény: greka (26)
greka Creative Commons License 2005.03.22 0 0 26

Meg is kérdeztem a magyarországi wedi-forgalmazót, a csiga-zuhany kb 670 e, a kör alapú kb 250e összeállítással és összefolyóval. Nagyon drága. azt mondta, bármilyen mester nem képes rá, úgyhogy házi gyártás kizárva. Én nem is vagyok budapesti, úgyhogy ugrott...:-(

Marad az ytong.

Előzmény: starck (24)
greka Creative Commons License 2005.03.22 0 0 25

Kösz szépen. hogy válaszoltál, már hallottam erről a wedi-lapról, de eddog bárhol kérdeztem, nem láttak olyat. Most megnézem az oldalukon...

Nagyon tetszik nekem az a csiga alkú zuhanyozó!:-)Majd a költségek döntenek, kíváncsi vagyok a wedi m2 árára.

Előzmény: starck (23)
starck Creative Commons License 2005.03.21 0 0 24
ja...a fotók www.wedi.de és www.h2o.hu
Előzmény: starck (23)
starck Creative Commons License 2005.03.21 0 0 23
 
Előzmény: starck (22)
starck Creative Commons License 2005.03.21 0 0 22

Szia)

1/ kenhető szigetelés valamint a sarkokhoz külön szigetelő csík szükséges ( mint a vízelvezető összefolyónál ahol külön gumi gallért adnak a szivárgás elleni védelem növeléséhez.

2/ Wedi newű anyagból tudsz még kölönféle falat illetve formát elkészíteni, könnyen és gyorsan sok piszok nélkül. Az anyag kék színű habosított anyag aminek a két oldalán cementbe ágyazott háló növeli az anyag szilárdságát. Fűrészelhető, késsel vágható, csemperagasztóval rögzíthetőek egymáshoz ( így szilárdsága vetekszik a betonnal). Beirdalt változata hajlíthatóvá teszi. Különféle vastagságú: 3mm-től 30mm-ig létezik tábla méretben. pl.:az Obi áruházban vásárolható www.wedi.de

Szia

Starck

Előzmény: greka (21)
greka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 21

Szervusztok! Épített zuhanyozót szeretnék, olyat, aminek nincs alul műanyag tálcája, és nincs műanyag kabinja és ajtaja sincs. Hanem sarokba kerülne, íves fala lenne, alul pedig egy összefolyó és egy ívestégla-szegély. Ajtaja nincs. Ez nagyon kicsi fürdőbe kell, a nyaralónkba, és az egész fürdőt csempéztetném. A problémám az ívesoldala  a zuhanyozónak. Miből legyen? Ytongból nagyon macerásnak lárszik fűrészelgetni....

Szerintetek a csempe alá a kenhető szigetelés elég a zuhanyozó padlójára???Hogy szokták ezt csinálni?

Köszönöm.

starck Creative Commons License 2005.03.19 0 0 20

röviden: inkább személyesen mert a válasz és az azokra feltetendő kérdés oda-vissza történő reagálás inkább személyesen mint könyv hosszúságú válaszban)))

e-mail-címet küldök ha kéred

Szia

Starck 

Előzmény: _Zsolesz_ (19)
_Zsolesz_ Creative Commons License 2005.03.17 0 0 19

Szervusztok!

 

Módosított formában újra küldöm a korábbi hozzászólásomat:


Fürdőszoba és WC felújítást tervezünk a nyáron, ehhez kapcsolódóan lenne jó néhány kérdésem, melyeket az alábbi csoportokba rendezetten próbálok röviden feltenni:

1. Vízellátás (ivó-, ill. melegvíznek)

A ház víz-ellátását biztosító horganyzott vascsövet a földben műanyagra cseréljük. A belső csövekre is műanyag rendszert ajánlott a szakember (Rehau, ha jól emlékszem).

Több helyen hallottam olvastam a különböző vízlágyító berendezésekről:
- elektromos: a csőre kell két irányból feltekerni és 220V-al megtáplálni magát a készüléket (jut eszembe ez működik műanyag csöveken is)
- mágneses: közvetlenül a csöszakaszba kell bekötni
- vegyi: ezt alapvetően a bojler elé ajánlják (én ettől egy kicsit óczkodom, bár ahol említették, ott mondták, hogy bevizsgált anyag).
Van -e nektek tapasztalatotok? Melyiket érdemes használni; vagy célszerű kombinálni? Ha van(nak) fent ilyen(ek) akkor a mosogatógépből ki lehet hagyni a sót, a villanybojlert nem kell 2 évente vízkőteleníteni, stb. ? ( :) )

2.     Szennyvíz elvezetés, WC

- Tud-e valaki tapasztalatokkal szolgálni az un. Hurokán fantázianevű WC-szagtalanító berendezéssel kapcsolatban? Röviden csak annyit (amennyit én is tudok egyáltalán):  közvetlenül a WC-ülőke alól (az öblítő-víz csövén keresztül) szívja el a szagokat és juttatja egy víz-bűzzáron keresztül a fő csatorna ágba.

- Kell-e, érdemes-e a fürdőben ún. padlóösszefojót készíteni? (Mosógép már falba lenne kötve, közvetlen mosóvíz elvezetéssel.)

3. Szaniter, fürdőkád, egyéb

- Tudtok-e tapasztalatokat az un. Toilett-Nett WC ülőkével kapcsolatban? Ez egy a bidé funkciót magában rejtő spec. WC ülőke, hátulra bekötött hideg-melgevízzel; szabályzó csappal.

- Milyen típusú csap-telep rendszert ajánlotok szívetek szerint? Csak néhány amit a különböző szalonokban amlítettek és nekem egyik sem mond többet a másiknál: Grohe, HansGrohe, Hansa, Kludi, Ferromax.
Ide kapcsolódóan egy másik kérdés: termosztatikus kádtöltő és zuhany kombi csapot szeretnék. Mindegyik gyártónál ajánolattak falsíkon kívül szerelhető illetve belül szerelhető változatot is. Az előbbit ismerem az utóbbit nem. Mi a falsíkon belülre szerelhetőnek az előnye ill. hátránya?

- Fürdőkád (te drága)
Hát itt vagyunk a legnagyobb gondban: alapvetően egy 160x100(105)-ös sarokkád elférne a fürdőben; én hajlanék egy hidromaszázsos kivitelre, bár feleségem drágállja (van ami tényelg az, legalább is nekünk). Szóval rengeteg helyen utánanéztem (szalonok, internet, gyártói honlapok + prospektusok, kisebb boltok, barkácsáruházak, excluzív szalonok, stb) és azt tapasztaltam, hogy határ a csillagos ég (pl. Albatros, Revita, Glass), szolgáltatások pedig tényleg rettentően különbözőek az alkalmazott technológiákról (fúvókák, kiszárítás, fertőtlenítés, vezérlés, stb.) pedig ne is beszéljünk.
Szóval az érdekelne, hogy milyen kádat, gyártót, típust tudtok főleg tapasztalat (vagy saját, vagy ismerőstől kapott) úton ajánlani, ami nem 500E-1KE Ft-nál kezdődik és mégis megbízható? Gondolok itt alapvetően arra, hogy megfelelően tisztántartható és nem kap az ember betegséget a nem megfelelően kiürített csatornákban pangó víztől, illetve arra, hogy a gyártó, forgalmazó megfelelő garanciákat vállal a termékre rendszerre.
Igény lenne még arra is, hogy valamiféle kádparaván felszerelhető legyen a "készülékre", hogy egy álló zuhanyozás okán ne ússzon az egész fürdő.

Én eddig konkrétan az alábbi gyártók következő típusait néztem meg:
- Albatros, Revita, Glass, ár miatt kiesnek
- Roca - Waitara (bár ez is húzos lehet, árajánlatra várok)
- Ravak - Rosa
- Wat-air - Tiffany
- Aquavit - Istria vagy Marlene Comfort
- Roltechnik - Leilus vagy Isabella
- Vivera - Saba
- Adria (Szolnok) - Premium (160x105)
- Vagnerplast - Melite
- Rozmery - Bodam

Ha ezekkel (akár gyártó, akár a konkrét típus) kapcsolatban van véleményetek, tapasztalatotok akkor azt is köszönöm!
Továbbá ha bármi a témával kapcsolatos hasznos infót, linket stb. tudtok, azt szintén szívesen veszem, akár mail-ben is.

 

4. Párásodás, gőzelvezetés ill .szigetelések

a.;  A fürdőben keletkező nagy mennyiségű gőzt (nem csak a fördés közben keletkezőt, hanem pl. tergetésből-száradásból származót is) a jól záró műanyag ablakok nem fogják kiengedni. Természetesen az időnkénti ablaknyitás tudom, hogy sokat segít, de szeretnék valamit, ami az én feledékenységem ellenére is működik.

Ablakosok kétféle megoldást javasoltak:
- speciális vaslat, ami a bukó és a nyíló állapot között tartja az ablakot egyfajta rés-szellőző állásban. Állítólag nem hűti ki a lakást (pláne kis ablak esetén), és megfelelő légmozgást biztosít.
- akár utólag is felszerelhető (keretbe vagy tokba marandó) automatikusan nyíló ill. záró párakiegyenlítő-szerkezet, amit állítólag a gázosok használnak sőt új építésű házak esetén, ha a kazán bent van kötelező is használni. Valami 16EFt/db + beszerelés.
Van-e tapasztalatotok, véleményetek a fentiekkel kapcsolatban? Esetleg más ötlet?

b.; A fürdőkád falát érdemes-e, kell-e valamilyen szigetelő anyaggal ellátni a csempézés alatt?

Bármennyire is igyekeztem elég hosszúra sikeredett ez a kérdés-köteg.

 

Mindazonáltal előre is köszönöm türelmeteket és megtisztelő válaszaitokat.
Előre is köszönöm a segítséget: Zsolt

u.i.: Fenti hozzászólás elérhető még:

Fórum » Életmód » Házépítés, lakásügyek »

Építkezés-felújítás 2.0

19370. hozzászólás

_Zsolesz_ Creative Commons License 2005.03.17 0 0 18

Szervusztok!


Fürdőszoba és WC felújítást tervezünk a nyáron, ehhez kapcsolódóan lenne jó néhány kérdésem, melyeket az alábbi csoportokba rendezetten próbálok röviden feltenni:

1. Vízellátás (ivó-, ill. melegvíznek)

A ház víz-ellátását biztosító horganyzott vascsövet a földben műanyagra cseréljük. A belső csövekre is műanyag rendszert ajánlott a szakember (Rehau, ha jól emlékszem).

Több helyen hallottam olvastam a különböző vízlágyító berendezésekről:
- elektromos: a csőre kell két irányból feltekerni és 220V-al megtáplálni magát a készüléket (jut eszembe ez működik műanyag csöveken is)
- mágneses: közvetlenül a csöszakaszba kell bekötni
- vegyi: ezt alapvetően a bojler elé ajánlják (én ettől egy kicsit óczkodom, bár ahol említették, ott mondták, hogy bevizsgált anyag).
Van -e nektek tapasztalatotok? Melyiket érdemes használni; vagy célszerű kombinálni? Ha van(nak) fent ilyen(ek) akkor a mosogatógépből ki lehet hagyni a sót, a villanybojlert nem kell 2 évente vízkőteleníteni, stb. ? ( :) )

2.     Szennyvíz elvezetés, WC

- Tud-e valaki tapasztalatokkal szolgálni az un. Hurokán fantázianevű WC-szagtalanító berendezéssel kapcsolatban? Röviden csak annyit (amennyit én is tudok egyáltalán):  közvetlenül a WC-ülőke alól (az öblítő-víz csövén keresztül) szívja el a szagokat és juttatja egy víz-bűzzáron keresztül a fő csatorna ágba.

- Kell-e, érdemes-e a fürdőben ún. padlóösszefojót készíteni? (Mosógép már falba lenne kötve, közvetlen mosóvíz elvezetéssel.)

3. Szaniter, fürdőkád, egyéb

- Tudtok-e tapasztalatokat az un. Toilett-Nett WC ülőkével kapcsolatban? Ez egy a bidé funkciót magában rejtő spec. WC ülőke, hátulra bekötött hideg-melgevízzel; szabályzó csappal.

- Milyen típusú csap-telep rendszert ajánlotok szívetek szerint? Csak néhány amit a különböző szalonokban amlítettek és nekem egyik sem mond többet a másiknál: Grohe, HansGrohe, Hansa, Kludi, Ferromax.
Ide kapcsolódóan egy másik kérdés: termosztatikus kádtöltő és zuhany kombi csapot szeretnék. Mindegyik gyártónál ajánolattak falsíkon kívül szerelhető illetve belül szerelhető változatot is. Az előbbit ismerem az utóbbit nem. Mi a falsíkon belülre szerelhetőnek az előnye ill. hátránya?

- Fürdőkád (te drága)
Hát itt vagyunk a legnagyobb gondban: alapvetően egy 160x100(105)-ös sarokkád elférne a fürdőben; én hajlanék egy hidromaszázsos kivitelre, bár feleségem drágállja (van ami tényelg az, legalább is nekünk). Szóval rengeteg helyen utánanéztem (szalonok, internet, gyártói honlapok + prospektusok, kisebb boltok, barkácsáruházak, excluzív szalonok, stb) és azt tapasztaltam, hogy határ a csillagos ég (pl. Albatros, Revita, Glass), szolgáltatások pedig tényleg rettentően különbözőek az alkalmazott technológiákról (fúvókák, kiszárítás, fertőtlenítés, vezérlés, stb.) pedig ne is beszéljünk.
Szóval az érdekelne, hogy milyen kádat, gyártót, típust tudtok főleg tapasztalat (vagy saját, vagy ismerőstől kapott) úton ajánlani, ami nem 500E-1KE Ft-nál kezdődik és mégis megbízható? Gondolok itt alapvetően arra, hogy megfelelően tisztántartható és nem kap az ember betegséget a nem megfelelően kiürített csatornákban pangó víztől, illetve arra, hogy a gyártó, forgalmazó megfelelő garanciákat vállal a termékre rendszerre.
Igény lenne még arra is, hogy valamiféle kádparaván felszerelhető legyen a "készülékre", hogy egy álló zuhanyozás okán ne ússzon az egész fürdő.

Én eddig konkrétan az alábbi gyártók következő típusait néztem meg:
- Albatros, Revita, Glass, ár miatt kiesnek
- Roca - Waitara (bár ez is húzos lehet, árajánlatra várok)
- Ravak - Rosa
- Wat-air - Tiffany
- Aquavit - Istria vagy Marlene Comfort
- Roltechnik - Leilus vagy Isabella
- Vivera - Saba
- Adria (Szolnok) - Premium (160x105)
- Vagnerplast - Melite
- Rozmery - Bodam

Ha ezekkel (akár gyártó, akár a konkrét típus) kapcsolatban van véleményetek, tapasztalatotok akkor azt is köszönöm!
Továbbá ha bármi a témával kapcsolatos hasznos infót, linket stb. tudtok, azt szintén szívesen veszem, akár mail-ben is.

 

4. Párásodás, gőzelvezetés ill .szigetelések

a.;  A fürdőben keletkező nagy mennyiségű gőzt (nem csak a fördés közben keletkezőt, hanem pl. tergetésből-száradásból származót is) a jól záró műanyag ablakok nem fogják kiengedni. Természetesen az időnkénti ablaknyitás tudom, hogy sokat segít, de szeretnék valamit, ami az én feledékenységem ellenére is működik.

Ablakosok kétféle megoldást javasoltak:
- speciális vaslat, ami a bukó és a nyíló állapot között tartja az ablakot egyfajta rés-szellőző állásban. Állítólag nem hűti ki a lakást (pláne kis ablak esetén), és megfelelő légmozgást biztosít.
- akár utólag is felszerelhető (keretbe vagy tokba marandó) automatikusan nyíló ill. záró párakiegyenlítő-szerkezet, amit állítólag a gázosok használnak sőt új építésű házak esetén, ha a kazán bent van kötelező is használni. Valami 16EFt/db + beszerelés.
Van-e tapasztalatotok, véleményetek a fentiekkel kapcsolatban? Esetleg más ötlet?

b.; A fürdőkád falát érdemes-e, kell-e valamilyen szigetelő anyaggal ellátni a csempézés alatt?

Bármennyire is igyekeztem elég hosszúra sikeredett ez a kérdés-köteg.

 

Mindazonáltal előre is köszönöm türelmeteket és megtisztelő válaszaitokat.
Előre is köszönöm a segítséget: Zsolt

u.i.: Fenti hozzászólás elérhető még:

Fórum » Életmód » Házépítés, lakásügyek »

Építkezés-felújítás 2.0

19370. hozzászólás

starck Creative Commons License 2004.12.19 0 0 17

 

A csempék között milyen minőségi különbség van? Ezt hogyan lehet megállapítani?
Mikor és mért érdemes kisebb vagy nagyobb lapokat választani?

 

Alapvetően öt római számmal jelölt minőségi osztályba sorolják a burkolóanyagokat.

I. csak falburkolat

II. falburkolat ami korlátozottan használható vizes helyiségekben padlóburkolatként

III. padlóburkolat beltéri felhasználásra

IV. padlóburkolat kültéri felhasználásra (beltérbe is)

V. ipari, nagy teher és igénybevételnek kitett padlóburkolat: legtipikusabb példa: porcelán gránit ( vagy ma már ahogy többen nevezik : gres lap)

 

A burkolatokat a szilárdságuk után a kopási jellemzőik szerint is osztályozzák:

1-10-terjedő skálán.

1-s a legkevésbé, 10-s a leginkább ellenállóbb a kopás ellen.

 

Ezeket a fenti tulajdonságokat a burkolat csomágolásán illik feltüntetni.

A csomágoláson a kalibráció(mérettartási jellemző) szokták rányomtatni.

Ez azt jelenti, hogy mivel MINDEN GYÁRTÁS SORÁN KÜLÖNFÉLE MÉRETŰ LEHET UGYANAZON BURKOLAT TÍPUS, ezért a közel azonos méretűek vannak egy csomagolásban.

 

A színtónus is ugyanúgy eltérhet a gyártás során mint a méret amit szintén csak "szoktak" feltüntetni.

 

A fagyállóságot a vízfelvétel mértékével jellemzik. Talán a legegyszerűbb próba:

a burkolat hátoldalát vízzel, ( nyállal) bekeni az ember és  a felszáradás ideje az amitől látszik: nagy vízfelvételű- nem fagyálló, minimális felszáradás- kevés vízfelvételű-fagyálló a burkolat.

 

Alapigazság: minél régebbi és nagyobb múltú gyártástechnológiai tapasztalattal rendekezik egy cég, annál inkább megbízhatóbb a gyártással, értékesítéssel kapcsolatos háttere.

 

Kisebb vagy nagyobb lap hm ez szinte csak a burkolandó felület nagysága, alakja és a pénztárca szabja meg.

pl. egy 6-8m2-s fürdőszobában éppúgy jól néz ki a 30x30, 33x33, stb méret mint a mozaik vagy ezek kevert lerakása egy burkolási terv alapján.

 

Vagy 2,5x4m-s konyha és az abba nyíló 1,6x3m-s előszoba leburkolása szintén a 30-s méretezésű lapok szép, esztétikus lerakásával alakítható ki.

 

Hálós vagy diagonál ( 45'-ban elfordított lerakás) mindegy csak legyen a burkolás megtervezve. Így biztosítható a különféle igények és lehetőségek összehangolásával elért optimális lerakási terv ami nem mellékesen a gyári termékekből varázsol személyre szabott (sajátos) kivitelt.

 

 

Szia

 

 

Starck  

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (16)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2004.11.18 0 0 16
A csempék között milyen minőségi különbség van? Ezt hogyan lehet megállapítani?
Mikor és mért érdemes kisebb vagy nagyobb lapokat választani?
petyat Creative Commons License 2004.10.25 0 0 15

Udv

 

Szeretnek kadtolto csaptelepet vasarolni, de a Kludi indokolatlanul draga, a mofem pedig tul szokvanyos, a tobbi markarol egyenesen semmit nem tudok, pedig van boven valasztek.

 

A klasszikus formaju, multidezo darabokat jobban kedvelem.

 

Par tippet szeretnek, melyik az ami eleg tartos, mutatos es nem csillagaszati aru, persze nem az bevasarlokozponti akcios kategoriabol.

 

Nagyon tetszik az egyik JADO, darab, de errol a markarol sem tudok semmit, meg az arat sem, csak azt, hogy 2 utcanyira innen forgalmazzak oket, es eppen zarva vannak. :) Lehet, hogy dobok egy hatast, ha megtudom az arat...

 

 

Peter

 

gabor1019 Creative Commons License 2004.06.15 0 0 14
Sziasztok.

Remélem van köztetek olyan, aki tud segíteni.
Adott egy fürdőszoba, aminek gombás a plafonja (és mellesleg beázott is). Hogy tudja egy átlagember kipofozni ezt a felületet? Én finom csiszolópapírra gondoltam és utána lekenni valami gombaölö falfestékkel, csak nem tudom hogy nem-e csinálok rosszat a csiszolópapírral.
Van valakinek ötlete, hogy kezdjek hozzá?

rosszuljartam Creative Commons License 2004.05.10 0 0 13
Csak annyit szeretnek hozzatenni, mas mesterek elbaszasahoz, hogy nalunk most tart a felujitas 6-ik hete, pedig csak 1 furdoszobarol van szo.

Az asszony unokatestvere ajanlotta a manust aki miutan meghallotta hogy hirdomasszazskadat szeretnenk betetetnei, pofatlanuk nagy osszeget mondott a szerelesre. 180-eFT.
Nem akartuk nala csinaltatni a melot, mert egy felszemu faszibol nem sokat nez ki az ember. De o csak rabeszelt, hogy vele csinaltassuk.
Persze elkezdte a melot hetfon ez 6 hettel ezelott volt. Szejjel vert mindent mart ott hagyott minket mint eb a szaharat. Majd megjelent csutortokon, es azota sem fejezte be a meolt.
kijott multheten, epp ott volt a csempes, es azzal a felkialtassal, hogy O igy nem tud dolgozni, el is ment.
Ezen a heten hetfore vartuk, de elvileg szerdan megerkezik, amit en mar nem igazan hiszek el.
Csak okulaskent mondom azoknak aki felujitani akarnak.
Attilanak hivjak, itt a szama is.
Hogy nehogy veletlenul osszeakadjatok vele.
06-30-9775881

Istvan

gyulaicsaba Creative Commons License 2004.05.10 0 0 12
Nem is rossz ötlet. Lehet, hogy kimegy Ráckevére a gyerekeknek!
Pedig minden lakásújság ezeket a kádakat nyomja a szép maias fürdőszobákba.
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.05 0 0 11
Örülhetsz, ha valaki elviszi ingyen, vagy ha tudsz szerezni kocsit, és átveszik, akkor vidd el a MÉH-be ott talán valami ki spénzt is kapsz érte.
Nekem is ilyen volt, én odaadtam ingyen, asszem hétvégi telken pancsolónak használják:)
Előzmény: gyulaicsaba (8)
elvis68 Creative Commons License 2004.05.05 0 0 10
Sziasztok,
természetesen felújítok és szeretnék akril kádat(160-as,panelbe) és persze a brikoban néztem de ezek után másmilyet veszek.
Tudnátok ajánlani helyet ahol érdemes körülnézni?
Esetleg árat mondani...
Köszi, Üdv
GuMiSZu Creative Commons License 2004.05.04 0 0 9
Hát azért pénzt nem fogol kapni keress 1 homeless-t aki örülne neki és elvinné a MÉHbe sokszor lehet őket látni kádakat vinni.....
Előzmény: gyulaicsaba (8)
gyulaicsaba Creative Commons License 2004.05.04 0 0 8
Sziasztok, azzal hozom fel a topikot, hogy felújítunk, és a néni otthagyott egy jónagy vas lábaskádat, amit sajnos, bármennyire is szeretnénk, nem tudunk használni. Nem olyan oroszlános-lábú, de nagyon klassz. Szeretném ezt a kádat most eladni, nem tudtok rá érdeklődőt? Beszéltem kádfelújítóval is, csak belül nettó 15ezer, kívül-belül nettó 35ezer lenne a felújítása, plusz kiadásként, hogy úgy tudjatok kalkulálni. Árról megegyezünk.
GuMiSZu Creative Commons License 2003.08.08 0 0 7
Hali!

Minden kádnak ami nem "BRICO" - "TESCO" gazdaságos akrilból van > VAN lába! nem formatervezet csoda, mert nem arra van kitalálva.
Ha a RAVAK kádhoz nem veszel lábat (10eFt) akkor nincs gari.

Nem szabad úgy beépíteni a kádat, hogy rá a téglára, mert akkor ez lesz. a jó akrilkád ÖNHORDÓ! nem kell alá purhab meg ilyenek. A Briko ban érdemes körülnézni :) az akciós kádaknak már most megy szét az anyaguk ,foszlik :)
és nem sokkal olcsóbbak (kb 15-20 eFt) mint egy RAVAK,TEIKO,KOLPAsan stb ....

Előzmény: MeL (6)
MeL Creative Commons License 2003.07.20 0 0 6
Sziasztok!

Mostanában kádak között nézelődök, és ennek kapcsán láttam egy katalógusban olyat, hogy "kádláb" - én még sosem láttam sarokkádat lábakkal, csak befalazva. Mondjuk, lehet, hogy csak kevés fürdőszobát néztem meg tüzetesebben :)))
Van valami feltétele annak, hogy egy kádat lábakkal lássak el beépítés helyett?
Illetve a másik alternatíva - lehet-e sk beépíteni kádat, vagy ehhez inkább szakember szükségeltetik?

mel

Felújító Creative Commons License 2003.07.01 0 0 5
A fóliázott bútorlap alkalmas fürdőszoba bútor készítésére?
Előzmény: Felújító (4)
Felújító Creative Commons License 2003.06.30 0 0 4
Meg tudja valaki mondani, hogy fürdőszoba bútort milyen anyagokból érdemes, és miből nem szabad készíttetni?
nhmari Creative Commons License 2002.05.18 0 0 3
Kb. 4 éve épitettünk be akril kád utánzatot (olcsóbb volt, tehát biztos utánzat) kinézetre nem látszott semmilyen különbség. Mostanság már kissé besárgult, repedezik, és főleg a nagy problémám az vele, hogy 2 napja kilyukadt. No most lehet mutogatni, hogy a helytelen beszerelés miatt, vagy a minőség miatt? Ugyanis mintha libegett volna már készen is, aztán az egyik ponton berepedezett, majd kitört egy kis darabka mint egy gombostűnyi csak, most meg szortyog a viz ki-be.Mintha a kád alá pakolt tégla egyik sarka okozta volna, bár én láttam az egész kádat alulról beragasztották habszivaccsal és úgy ültették a téglára. Leszedtük a kád elejét ugye. De nem látszik semmi, mivel fel van falazva. És itt estem kétségbe. Szétverni az egészet? UJ igazi akril kád? De nincs lecsempézve a kád mögötti oldal és alatta sem, pont ugyanolyan méretű kád létezik, mert csempe az nincs?!. Különben köszi csak kicsit fáj a fejem!
Előzmény: eastman (1)
vargist Creative Commons License 2002.03.13 0 0 2

sziasztok


eastman Creative Commons License 2000.03.16 0 0 1
Ha még aktuális akkor én segitek neked.
Az acryl kád ára általában 2* akkora mint a lemezkádé. Az acryl kád lassan veszíti a hőt, nagyobb a formaválasztéka és kellemesebb érzés benne fürödni (tapasztalat). Karbantartani is egyszerűbb, ha fölkarcolódik könnyebb a felújítása. Ugyanakkor a lemezkádnak hosszabb az élettartama, teherbíróbb. Van még öntöttvas kád is, ami nagy teherbírású és tradicionális jellegű, örök darab. Ára az acryl kád 2-3*osa.
Nekünk sarok acryl kádunk van, amivel teljesen meg vagyunk elégedve.
Ha bármi egyéb kérdésed van gyere át a Fürdőszobák, hidegburkolatok topicba és válaszolok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!