Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2016.08.30 0 0 127610

Nem sok az 56, a 42cm viszont kevés. Felülre zárásnak tegyél egy karimát lemezből, az égő bevezetésen kívül nincs szükség nyílásra. Az a lényeg, hogy a palást is fűtve legyen, forró levegő fürdőben áll az üst.  220-240C fokot mérek körben az üst körül, 40p felfűtés keverővel, megbízhatóan nem ég le. Az 56-ba esetleg a jövőben belehajthatsz 3cm alu kasírozott hőtükrös hőszigetelést. Jobb lesz a hatásfok és nyáron nem kell megfőni mellette. Nekem a 60cm-es van kibélelve.

 

 

Előzmény: kramoto (127609)
kramoto Creative Commons License 2016.08.30 0 1 127609

Tegnap mire hazaértem pár edényben a szilvák között-fölött látható volt a habosodás.

Turmixoltam, és  kb 120 liter cefre pép lett az eredmény.

Majdnem dupla borélesztő, pektinbontóból normal adag, fólia és gumipók a hordóra.

Ma reggel ránéztem, a gázok már púposították a fóliát:)

 

Más:

Üsztházat keresek a söröshordóra, mert nagyon időhiányban szenvedek mostanában, gyártani nincs időm, és mire kiforr kellene.

Néztem a neten, és ami a legközelebbi méret az 42-es átmérőben van.(a következő 56-os, ez sok lehet?)

Az öntöttvas 5,5 kw-os gázégő kerül alá.

 

Van valakinek ebből a típusból?

http://helakri.hu/termek/bogracshaz_42_cm_0.html

A kérdés az, hogy mekkora a belső átmérő?

Beleférhet a "40-es" átmérőjű söröshordó (bordákkal 41mm).

Nem szeretnék a főzővel rohangálni.

 

Ugyan itt van 0,8 literes tálaló rézbogrács.

Kettőt összeforgatva definek elég az 50-es üsthöz? (majdani project)

Előzmény: Figyelget (127590)
Figyelget Creative Commons License 2016.08.30 0 1 127608

De, a cukor erjedni fog. A végeredmény meg nem fog ízleni akkor sem. És lesz a maradék ötven liter plusz két kiló cukorból kb négy liter nem jó pálinkád. Megéri? 

 

Előzmény: pasig (127601)
sogi01 Creative Commons License 2016.08.30 0 1 127607

                                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (127567)
mili70 Creative Commons License 2016.08.29 0 1 127606

SOK :)  Majd hozok Neked őszibarack sütit.....

Mire becefréztem, addigra már én is rájöttem, hogy kicsit " túlszedtük " magunkat annak a fényében, hogy lesz sárgabarack és körte is. 

Mindegy, lesz még lagzi, legalább 3   :)

Előzmény: Green Corner (127605)
Green Corner Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127605

Hány fős lesz a lagzi?

Előzmény: mili70 (127604)
mili70 Creative Commons License 2016.08.29 0 4 127604

Elkezdtünk gyúrni a jövő évi lagzira. A stanley-vel is meg voltam elégedve. A cserszegi meg várakozáson felüli cukrot produkált.

 

mili70 Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127603

Stanley, szombat, dél alföld szintén 15-16 BRIX

Előzmény: Figyelget (127598)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.08.29 0 1 127602

Ha cukrot adsz hozzá, akkor beindul.

Előzmény: pasig (127601)
pasig Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127601

Igen,jot nem várok csak egy kicsit többet,ha becukrozva el tudom indítani az újra erjedést, tápsóval meg borélesztővel.Vagy ilyen nincs,nem fog ujra erjedni?

Előzmény: öreg_néne_b (127599)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127600

Lepotica szilva, felénél tartok a cefremennyiségnek, eddig 100 liter cefréből van 24 liter 25 fokos alszeszem.

Előzmény: Figyelget (127598)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.08.29 0 1 127599

olyan semmilyen ízű

Azért ebből jó pálinkát ugye nem vársz?

Előzmény: pasig (127594)
Figyelget Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127598

Változatlanul tartom, hogy az nagyon gyenge mennyiség. 

Még ha kevesebb is idén a gyümölcsök cukortartalma akkor is. 

Én eddig 12brixeket mértem, de tegnap lett egy 15.

Stanley szilva, de az kóstolásra pompás ízű volt. 

Lehet a tiéd korán lett szedve. 

Én nem cukroznám újra.

Előzmény: pasig (127594)
Jolida Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127597

Idén szilvánál csak egyszer mértem 10-nél több Brix értéket...meg is ettük mindkét kilót. :-)

Most éppen -két nap erjedés után- 8-at mértem, úgyhogy /nap/fényeztem egy kicsit. :-p

Előzmény: pasig (127594)
kezman46 Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127596

Persze, hisz az is egy cefre fajta, miből gondoltad hogy elég egyszer?

Előzmény: Jozso27 (127595)
Jozso27 Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127595

Sziasztok, 

Ha bort akarok ki főzni, akkor azt elég 1x vagy a bornál is át kell főznöm másodszor is? 

Előre is köszönöm a válaszokat. 

 

Üdv.

pasig Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127594

Idei cefre,ugy kaptam, de a szilva ahogy megkóstolja az ember olyan semmilyen ízű,édesnek semmiképpen nem mondanám.Sajnos nem tudom a fajtáját.Gondoltam egy kis napfénnyel feljavítom a maradékot.Pontosan 2,3 liter 52 fokos lett.

Előzmény: Figyelget (127587)
Green Corner Creative Commons License 2016.08.29 0 1 127593

Én arra gondoltam,hogy az arányok kb.azok lesznek,mint nálam!Én 85litert teszek a 100-asba,a mostani esetben ez 55 perc múlva indult.Ezt habzásgátló nélkül nem tudnám csinálni.A maradék cefre csak 50l volt,azt habzásgátló nélkül tettem fel.A főzés végén az üst oldala a tető,a sisak mindenhol cefre maradványos volt.Mikor kiborítottam,úgy habzott,mintha mosószert öntöttem volna bele!:(

Előzmény: Törölt nick (127568)
Jolida Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127592

A múlt héten kaptam pár festékes vödör szilvát (szorosan belepréselve a vödörbe, púpozva, légmentesen lezárva -alig bírtam lefeszegetni a tetejét-, hideg pincében tárolva), kb. egy hete szedték, pénteken hoztam el, szombaton cefréztem. Akár meg is lehetett volna enni.

Előzmény: kramoto (127591)
kramoto Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127591

Remélem még nem erjed, 30 literes edényekbe van, így nem annyira nyomják egymást.

Este 17 körül érek haza, akkor tudok a turmixnak nekifogni.

Előzmény: Figyelget (127590)
Figyelget Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127590

Már elkezdett erjedni?? 

Nyugodtan tegyél jóval többet hozzá, ártani nem ártasz vele. Úgyis megsokszorozódik rövid idő alatt. 

Előzmény: kramoto (127589)
kramoto Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127589

Nem kell ilyen esetben duplázni az élesztőt, hogy legyen egy kis "elnyomás" jó irányba?

Előzmény: Figyelget (127588)
Figyelget Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127588

Ha baj, ha nem, már úgysem tudsz mást tenni. 

Csináld meg minél előbb és jó lesz az! :)

Előzmény: kramoto (127585)
Figyelget Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127587

Ötven kiló szilvából két liter, az nagyon nem jó... 

Mikori cefre? 

Ami lejött az milyen? 

 

Előzmény: pasig (127578)
DrJackson Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127586

Ez a hűtő saját fejlesztésük. A vízzár mocorog, ez a dolga, ha nagyon fűtesz alatta :-D

 

Természetesen nem maxon üzemel a gázégő, tisztázásnál például előfordul, hogy a termoérzékelő kiold, mert annyira le kell vennem a lángot...

Előzmény: Tomsza74 (127584)
kramoto Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127585

Sziasztok,

 

Tegnap szedett zilvával nem volt időm foglakozni.

Ma tudom turmixolni, élesztővel -pektinbontóval jó irányba indítani.

A garázsban kb 20C fok van.

 

Remélem nem lesz ez nagy baj.

 

Tomsza74 Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127584

Ok. Köszönöm. Egyébként csak náluk van ez a fajta hűtő a mi neked is van. Neked is mocorog a vízzár?

Nem lett nagy az a háromcső az üst alá? 35 kW

Előzmény: DrJackson (127583)
DrJackson Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127583

Ha kaptál lehetőséget résztvenni a régi Corvinuson a főző oktatáson, akkor igen ;-)  

Most melózom, de ha hazaértem dobok fel néhány fotót.

Előzmény: Tomsza74 (127581)
kezman46 Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127582

Na ezért jobb a zárható edény :)

Előzmény: Mantis Screamer (127573)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.08.29 0 0 127581

Szerintem ugyan ott rendeltük meg a cuccot. Raknál fel képet az átalakításról? Előre is köszönöm!

Előzmény: DrJackson (127579)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!