Nem sok az 56, a 42cm viszont kevés. Felülre zárásnak tegyél egy karimát lemezből, az égő bevezetésen kívül nincs szükség nyílásra. Az a lényeg, hogy a palást is fűtve legyen, forró levegő fürdőben áll az üst. 220-240C fokot mérek körben az üst körül, 40p felfűtés keverővel, megbízhatóan nem ég le. Az 56-ba esetleg a jövőben belehajthatsz 3cm alu kasírozott hőtükrös hőszigetelést. Jobb lesz a hatásfok és nyáron nem kell megfőni mellette. Nekem a 60cm-es van kibélelve.
De, a cukor erjedni fog. A végeredmény meg nem fog ízleni akkor sem. És lesz a maradék ötven liter plusz két kiló cukorból kb négy liter nem jó pálinkád. Megéri?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Igen,jot nem várok csak egy kicsit többet,ha becukrozva el tudom indítani az újra erjedést, tápsóval meg borélesztővel.Vagy ilyen nincs,nem fog ujra erjedni?
Idei cefre,ugy kaptam, de a szilva ahogy megkóstolja az ember olyan semmilyen ízű,édesnek semmiképpen nem mondanám.Sajnos nem tudom a fajtáját.Gondoltam egy kis napfénnyel feljavítom a maradékot.Pontosan 2,3 liter 52 fokos lett.
A múlt héten kaptam pár festékes vödör szilvát (szorosan belepréselve a vödörbe, púpozva, légmentesen lezárva -alig bírtam lefeszegetni a tetejét-, hideg pincében tárolva), kb. egy hete szedték, pénteken hoztam el, szombaton cefréztem. Akár meg is lehetett volna enni.