Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.16 0 0 445
Hali Mindenkinek!

Kollár Attilától megérkezett a válasz eref kérdésére:
"Ma este (dec. 16. 19,30) valóban koncertezünk Szentendrén a Tiszthelyettesképző Színháztermében! A belépés ingyenes."

Gyertek minél többen !!!!!!!!!!!!

A cím: MH Központi Tiszthelyettes Képző Intézet
2001 Szentendre Dózsa György út 12.
Tel: (06-26 311-930)

Előzmény: eref (440)
tillA Creative Commons License 2003.12.15 0 0 444
Sajnálkozom is :( és :)
Attila
Miskolc (hát ez az...)
Előzmény: Törölt nick (442)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.15 0 0 443
"A díszterem valóban szép volt, viszont az akusztikája nekem nem jött be. Körülbelül középen ültünk, s ott néha meglehetősen visszhangos volt. A mélyből elég sok jutott, néha kicsit búgott, csörömpölt is. Így például a hegedűből alig hallottam valamit. "

Igen, ezzel én is így voltam: a hegedűt az első 20-25 percben nem is lehetett hallani, pedig Edina láthatóan élvezettel játszott. A terem pedig tényleg visszhangos volt: néha túl öblös volt a hangzás, néha meg a dobok hangja csak kongott, nem szóltak rendesen.
Ez utóbbi probléma - gondolom - automatikusan megoldódik majd a Millenáris Teátrumban csütörtökön, hiszen azt eleve ilyen programokra is tervezték. A hegedű keverésére meg talán jobban figyelnek majd, érdemes lenne!

Előzmény: Törölt nick (442)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.15 0 0 442
A nővéremmel én is voltunk tegnap este, s osztozom véleményeteken, nekünk is nagyon tetszett. Még annak ellenére is, hogy néhány emberke - ha nem is szánt szándékkal -, de többször elvonta a figyelmemet (gondolok itt a fotós folyamatos vakuzásaira, a kamerás manus balekságára, amikor csörömpöléssel övezve egyik szám közben feldöntötte a kottatartót, hisztis kisgyerekekre, stb).

Mint a koncert előtt kiderült - tesóm az egyik gitáros munkatársa, persze erre is aznap döbbentek rá ketten :) - ők már előtte adtak egy koncertet. Tehát a kis csúszással este 7 után kezdődő koncert már a második volt. Talán ez lehetett az oka, hogy nem lett 2 órás belőle. Én így is meglepődtem, nem számítottam rá, hogy ilyen hosszan ilyen jó zenét fogok hallani. Számomra úgy tűnt, hogy igazából a konci derekán lendültek bele a zenélésbe. Csak a második lemezüket ismerem, így sok meglepetés ért. Legkellemesebb ezek közül a bachos átirat volt, tyűha, az nagyon tetszett! :)

Megtudhattuk azt is, hogy a helyszín kiválsztása nem véletlen. Kollár Attilát és Naszádi Gábort ugyanis e falak között okították. A díszterem valóban szép volt, viszont az akusztikája nekem nem jött be. Körülbelül középen ültünk, s ott néha meglehetősen visszhangos volt. A mélyből elég sok jutott, néha kicsit búgott, csörömpölt is. Így például a hegedűből alig hallottam valamit.

Remek kis koncert volt, aki lemaradt róla az bizony sajnálkozhat.

cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.15 0 0 441
Megpróbálom megkérdezni Attilától.
Előzmény: eref (440)
eref Creative Commons License 2003.12.15 0 0 440
Igez-e, hogy kedden Szentendrén a tisztiklubban MUSICAL WITCHCRAFT-koncert lesz? Egy programfüzetben láttam, de elég gyanús környezetben és rossz helyesírással (wickraft vagy mi), és amúgy semmi hírverés... Hát nem tudom, hogy elmegyek-e, annyira telítve vagyok jó zenével... Azért jó lenne biztosat tudni.

cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.15 0 0 439
Igen, Szirtes Edina mosolyát én is megjegyeztem magamnak: többször is olyan igazi belső öröm tükröződott az arcán. Jó volt látni, ahogy átéli ezt a zenét!

Hát igen, a most csütörtöki, 18-i koncert biztos, hogy nem lesz ilyen jó hosszú.

Bár úgy lenne, ahogy te is szeretnéd, hogy akár tavasszal is újból fellépnének!
De az eddigiek alapján tartok tőle, hogy újabb nihil vár csak ránk.
Pedig akár egy rövidebb vidéki körutat is beiktathatnának - ne csak mi, budapestiek legyünk ilyen szerencsések!
Vidékről azért jóval nehezebb megszervezni, hogy valahogyan eljöhessenek ezekre a koncertekre. Pedig jöttek volna Miskolcról, Veszprémből, sőt még a határon túlról, Beregszászról is!

Előzmény: A skót (438)
A skót Creative Commons License 2003.12.15 0 0 438
Nem értem ezt a kishitűséget. Mert még ha holmi kísérleti zenéről lenne szó, vagy amatőrök próbálkozásairól, hagyján, de ez jó zene, és biztos vagyok benne, hogy nem csak pár száz ember lenne vevő rá! Meg különben is, Szirtes Edus olyan szépen tud mosolyogni, hát hadd lássák már többen is azt a mosolyt!:-))

Remélem, lesz még azért máskor is koncertjük a közeljövőben (a most vasárnapira ugyanis nem megyek, mivel csak egy órás lesz, és a Mindflowers meg annyira nem tetszik, meg amúgyis zsúfolt leszek).

Skót

Előzmény: cirrocumulus (437)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.15 0 0 437
"Rég nem részesültem ilyen jó koncertélményben, úgyhogy köszönöm (ha valaki esetleg találkozik velük, adja át a nevemben:-))"

Attila tud erről a Fórumról, most biztosan elolvassa majd a hozzászólásainkat :o)

"Kicsit furcsállottam, hogy koncert végén Attila nem harangozta be a 18-ai fellépésüket. Ennyi reklám pedig szerintem nem ártott volna.

Sajnos, sosem volt erősségük önmaguk reklámozása - valószínűleg máshol tartanának hírnévben, ha ezzel többet törődtek volna/törődnének.
Mindig "ökölbe szorul" a gyomrom, amikor azt hallom tőlük különböző interjúkban - és sajnos, nem csak Erdész Robitól, hanem Attilától is -, hogy azért nem propagálják itthon a kinti sikereiket, mert esetleg azt foghatnák rájuk, hogy "messziről jött ember azt mond, amit akar." Ennyire kicsinyhitűnek azért nem kéne lenniük!
Hiszen mutasson bárki is még egy magyar együttest, aki fő meghívottként (!) léphetett fel Los Angelesben, tomboló sikert aratva egy majdnem 2 órás koncerten, s akinek az erről készült koncertlemezét (LIVE IN LOS ANGELES) az egész világon forgalmazzák!

Visszetérve a tegnapi koncertre: öcsém is megkérdezte tőlem, hogy honnan is kellett volna tudnia erről a koncertről, ha én nem szólok neki?
Merthogy sehol semmi plakát nem volt róla - azt az egy-két interjút meg valószínűleg kevesen csípték el. Meg is lett az "eredménye": fél ház volt csak, én is több emberre számítottam.

Előzmény: A skót (436)
A skót Creative Commons License 2003.12.15 0 0 436
Én csak röviden annyit mondanék, hogy fantasztikus koncert volt! Egyik legnagyobb kedvencem - nemcsak Kollár Attilát, hanem az egész zenei ízléskörömet tekintve - a Ba'Rock, amióta először hallottam, nem tudok betelni vele, annyira zseniális. És leghőbb vágyam volt, hogy ezt valaha élőben hallhassan, és tegnap mindez megadatott, ráadásul 2-szer! Nagyon jól éreztem magam, és ha lenne még egy ilyen koncert, ilyen hosszúsággal, ilyen körülményekkel, biztos elmennék. Igen, a körülmények is nagyon jók voltak, a Szent Margit Gimnázium dísztermében voltunk, amit - ahogy beléptem - leginkább egy 19. századi párizsi szalonhoz hasonlítanék. Hatalmas terem volt, és ennek köszönhetően - szerintem - jó volt a hangzás. A falakon körbe ódon gyertyatartók (amikben persze villanykörték voltak, de milyen szép lett volna, ha mindenütt gyertyák világítottak volna:-)), és a terem plafonjáról is egy hatalmas csillár lógott le. Meglepődtem, hogy nem voltak olyan sokan, a rendelkezésre álló székek közül csak kb. felearányban volt tele a terem, sőt még annyira se. Persze voltak, akik vettek jegyet, és nem tudtak eljönni, de nem hiszem, hogy ennyien, vagyis a jegyeknek minimum a fele szerintem biztosan nem kelt el.:-( Ez azért elszomorító, hogy ilyen jó zenére ilyen kevesen vevők. A zenekar, ha jól emlékszem:
Kollár Attila: fuvola (szemmel láthatólag élvezte a produkciót) Szirtes Edina: hegedű (tetszett a lány mosolya:-)), Pócs Tamás: basszusgitár (őt viszont nem igazán láttam nevetni), Naszádi Gábor: akusztikus gitár (őt se sűrűn), Szathmáry (nem tudom,jól írom-e) Zoltán: villanygitár (na ő aztán a lovak közé csapott, főleg a Ba'Rockban!:-)), aztán volt még a dobos, egy másik villanygitáros és egy másik dobos, akiknek a nevére sajnos nem emlékszem.

A számok sorrendjére sajnos én sem emlékszem, de azt azért el tudom mondani, milyen számok voltak.
Az első lemezről:
Az első, négy számból álló tétel, szétszórva, azaz:
Wanderers from the 15th Century
The Dark Middle Ages
Poseidon (erről megtudtuk, hogy gimnáziumi éveik alatt szerezték, mármint Kollár és Naszádi)
Ba'rock'

Morning Dance in The Garden of Chenonceau Castle
Alchemy
Ha jól tudom, csak ezek voltak.
A második lemezről pedig:
Utopia, Prophets And Daydreamers, Worlds Closed Into The Stone, At The Light Of The Stake's Fire (vagyis az első négy Utópia-szvit), In The Hiding Place Of Castles, Secrets Of Morus, Inquisition (szintén nagy kedvencem), The Tower's Room Lost In The Fog, Utopia From The City (ez volt az úgynevezett csörömpölős Utopia), Fairy Tale Along The Loire.

Bocs az angol címekért, nekem így vannak meg, és lusta vagyok most lefordítani magyarra.:-) Remélem, nem hagytam ki semmit. A számok többnyire úgy jöttek egymás után, hogy egy régi és egy új, vagy egy csörömpölős és egy akusztikus. Szerintem jól volt megszerkesztve. Kicsit furcsállottam, hogy koncert végén Attila nem harangozta be a 18-ai fellépésüket. Ennyi reklám pedig szerintem nem ártott volna.

Összességében tehát egy nagyon jó koncert volt, és valóban 105 perces volt (bár a beígért 2 órától mégis messze van:-)) Rég nem részesültem ilyen jó koncertélményben, úgyhogy köszönöm (ha valaki esetleg találkozik velük, adja át a nevemben:-)). Na hát ennyit a rövid beszámolóról..:-))

Sziasztok,

Skót

EeToN Creative Commons License 2003.12.15 0 0 435
Csatlakozom, én is nagyon jól éreztem magam, végre-valahára általam tényleg nagyon kedvelt zenész koncertjén is jelen tudtam lenni. :) Nagyon tartottam attól, hogy nem lesz túl sok minden az első lemezről, mert én azt jóval inkább imádom, mint az Utópiát, de szerencsére kb. 50-50% volt az arány végül! :))) Ráadásul 2 Ba'rock'! Félelmetes! :)

Részletes beszámolót én is csak később tudok írni. Amúgy jegyezte valaki a számlistát? Én most kivételesen nem. ;)

> Kíváncsian várom a többiek beszámolóját.
- Én is. :)

EeToN

Előzmény: cirrocumulus (434)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.14 0 0 434
105 (!) percnyi ÖRÖMZENE !!!!!!! Ez volt ma este a Szent Margit Gimnázium dísztermében.

Felszabadult hangulat a színpadon, visszázásra hajló taps több szám után is - a végén lett is 2 ráadás!
Most röviden csak ennyi, részletek majd később.
Nagy kár, hogy jópáran, akik el akartak jönni, de mégsem tudtak, kimaradtak ebből az élményből.

Kíváncsian várom a többiek beszámolóját.

Előzmény: cirrocumulus (433)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.13 0 0 433
Tehát akkor holnap este találkozunk:

Előzmény: cirrocumulus (432)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.13 0 0 432
Ma délelőtt a következő rövid interjú hangzott el a Duna TV Luca-napi, KLIPSZ c. műsorában (az interjúalany most Kollár Attila volt):

Műsorvezető: - Holnap délután, vagy inkább talán kora este, a Szent Margit Gimnáziumban - Budapesten - lemezbemutató koncert lesz: a MUSICAL WITCHCRAFT-ot ismerhetjük majd meg. Ezt szeretnénk most megelőlegezni valamelyest.
Attila, akkor mutasd be, légy szíves, ezt a lemezt! Amennyire, persze, ez szóban lehetséges. Mi az, hogy "Musical Witchcraft"? Mert ez a "musical", ez, ugye egy műfajt jelöl - úgy rögtön, általában ...

Kollár Attila: - Igen, ez a kettő így együtt, hogy "Musical Witchcraft", ez "Zenei Boszorkánykonyhá"-t jelent tulajdonképpen, és instrumentális zenét lehet hallani ezen a lemezen, amit be fogunk mutatni - az UTÓPIA címet viseli ez a CD-nk.

M.v.: - Utópisztikus az egész lemez?

K.A.: - Igen, hát ez a zene, amit ezen a CD-n lehet hallani, ez igazából visszavisz bennünket időutazásban a középkorba, tehát egy jelentős mértékben barokk és középkori hangulatot áraszt.

M.v.: - A boszorkányok korába, hogy pontosítsunk.

K.A.: - Valamelyest igen. És ezen a lemezen különös hangsúlyt kapnak az akusztikus hangszerek: a fuvola, a zongora, az akusztikus gitár, a hegedű - és ezt ellenpontozzák azok a kompozíciók ezen a CD-n, amelyek egy klasszikus progresszív zenei hangzást képviselnek, tehát az elektromos hangzást.

M.v.: - Na, de pont ezt akartam kérdezni: akkor ezek szerint ez komolyzene lenne?

K.A.: (mosolyogva) - Nem igazán: progresszív rockzenét lehet hallani ezen a lemezen és a koncerten is majd, és a kettő keveréke tulajdonképpen az akusztikus számok és a progresszív zene.

M.v.: - Ez így eléggé vadul hangzik, első hallásra.

K.A.: - Ha valaki meghallgatja a zenénket meg a koncertet, akkor rögtön látni fogja, hogy nagyon jól megfér egymással ez a két dolog.
És aki ismeri a SOLARIS együttesnek a zenéjét - lévén, hogy én a Solarisnak a fuvolistája vagyok, és ez tulajdonképpen egy szóló produkció, illetőleg egy önálló project ez a MUSICAL WITCHCRAFT -, akkor valamelyest be tudja határolni, hogy ez milyen zenei világot képvisel.

M.v: - Köszönöm. Most határoljuk be a következő percekben, jó? Merthogy van egy klipünk - ha már ez a KLIPSZ ...

(Az első szólólemez 1. száma, a "XV. századi vándorok" volt látható és hallható egy régebbi felvételről, fuvola + 2 akusztikus gitár felállásban.)

Előzmény: cirrocumulus (430)
tillA Creative Commons License 2003.12.11 0 0 431
Kedves topiktársak!
Ezúton kérek mindenkit ünnepélyesen, aki ott lesz a napokban valamelyik MW-koncerten, nekem, aki sajnálatosan (valószínűleg) nem leszek ott, adjon majd tudósítást a látottakról, hallottakról, ki-ki a maga módján.
Ha tényleg nélkülem kell végig élveznetek majd az eseményt, ezúton kívánok kellemes élményt!
Attila
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.10 0 0 430
Kollár Attila épp az előbb hívta fel a figyelmemet, hogy szombat délelőtt a Duna TV-ben a Klipsz c. műsorban is lesz szó a
vasárnapi koncertről
!

Ha valaki nem dolgozik aznap (munkanap lesz ugyanis) és teheti, nézze meg a műsort.

A Duna Tv honlapjáról az idevágó rész:
December 13., szombat, 10.25-10.55 KLIPSZ könnyűzenei műsor - Luca és a boszorkányok napja
(Ismétlés: december 19., péntek, 3.35)

Lévén hogy december 13. Luca és a boszorkányok napja, erre a napra nem hívtunk női előadót, s így kissé maszkulin lett az adás - ám így is sok érdekességgel tudunk szolgálni.
Vendégünk lesz a Musical Wichkraft (Zenei Boszorkánykonyha), Török Ádám és a Mini. Itt lesz Schuszter Lóránt a most kiadott, de még 1980-as Fekete bárányok koncert DVD-jével, Fenyő Miki a szilveszter előtti Fenyőünnep című koncertjével és Gerendás Péter egy Beatles unplugged koncerttel. Hírt adunk egy igen különleges, a "Határon túli magyarok zenéje" címmel immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő folkestről, amely a Budai Fonóban kerül megrendezésre, majd a Kalapács zenekar mutatja be új CD-jét.

EeToN Creative Commons License 2003.12.10 0 0 429
Köszönjük, hogy begépelted a Musical Wirtschaft-interjút! :)
Előzmény: cirrocumulus (428)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.09 0 0 428
1200,- Ft-ba kerül a jegy a 14-i koncertre.

Tegnap este a Petőfi rádió HANG-SZÓRÓ c. könnyűzenei híradójában egy rövid interjú hangzott el Naszádi Gáborral:

"Riporternő: - Ami miatt veled most beszélgetni fogunk, az a Musical Witchcraft: ez egy valamilyen felállás. Mesélj rólatok, magatokról!
Naszádi Gábor: - Igen, egy zenei csoportosulás, néhány éve hívtuk életre: Kollár Attila és jómagam vagyunk a - ha szabad így mondani - zenei magja ennek a kis zenei közösségnek.
A reneszánszunkat éljük, hiszen mi korábban aktívan zenéltünk, és most így a 40-es éveink elején úgy gondoltuk, hogy jó lenne ismét leporolni a fát, a hangszereket, és talán egy kicsit más zenei világban újra próbálkozni. Attila a Solaris együttesnek volt - sőt, még ma is - a fuvolistája. Arra gondoltunk, hogyha a zene egy és oszthatatlan - a muzsika szerintünk az -, akkor miért ne lehetne akár archaikus zenei elemeket korszerű hangszereléssel megjeleníteni, talán még kicsit eladhatóbbá is tenni. Ha műfaji meghatározást szeretnénk ragasztani a muzsikánkra, idefelé jövet arra gondoltam, hogy talán a legtalálóbb az "intellektuális progresszív zene" vagy "gondolatébresztő, továbbgondolkodásra késztető zene". Ez egy kicsit nagyképűen hangzik (kaján kacaj a műsorvezetőnő részéről), de ezek szerint igyekszünk a muzsikánkat összeállítani. Tehát instrumentális zene: az ének csak aláfestő, kísérő szerepet kap, nincsen szöveg nálunk.

Két koncertre készülünk most nagy izgalommal és várakozással: ami tulajdonképpen nem is 2, hanem 3, hiszen most vasárnap, 14-én a volt Kaffka Margit Gimnáziumban lesz két koncertünk. Az egyik, délután 1/2 4h-kor: egy orvoskonferenciának a záróeseményeként kaptuk ezt a megtisztelő felkérést.
Rip.nő: - Valószínűleg az intellektuális zenéteknek köszönhetően ... (újabb nevetés)
N.G.: - Merem remélni én is, igen.
Általában ilyen orvoskonferenciákon fajsúlyos zenék szokták a végén alkotni a műsort.
Az 1000. angiográfiás vizsgálat jubileumára lesz ez a konferencia; és ha már ott van a motyó, a felszerelés, akkor miért ne lenne egy nyílt koncert is: este 7 órakor lesz az a - publikum számára nyitott - koncert, aminek különös aktualitását adja az, hogy idén ünnepeltük a 25. érettségi találkozónkat. Tehát 25 éve érettségiztünk Attilával, hiszen osztálytársak voltunk, és ezért választottuk ezt a színhelyet, hiszen ebben a gimnáziumban koptattuk a padokat.
A másik koncert pedig jövő csütörtökön (18-án) lesz a Millenáris Teátrumban, ahol ugyanezt a műsort fogjuk előadni, az 20-tól 22 óráig lesz.
Rip.nő: - Ki mindenki lép fel? Tehát nemcsak ti ketten vagytok itt a produkcióban.
N.G.: - Így igaz. Megpróbáltuk a 2 CD-nk zenei anyagát úgy megjeleníteni, koncertképes formában előadni, hogy a stúdiótrükköket helyettesítjük élő zenével. Ezért hívtunk vendégzenészeket is, dehát a zömét azok a zenészek alkotják, akik a CD-ken is játszanak.
Fölsorolnám őket, ha szabad.
Rip.nő: - Akartalak is kérni rá, ne csak anonimként emlegessük őket.
N.G.: - Igen. Tehát:
Kollár Attila - fuvola
Kornis Feri - ütőhangszerek
Naszádi Gábor (jómagam) - akusztikus gitár
Pócs Tamás - basszusgitár
Szirtes Edina - hegedű és vokál
Vámos Zsolt - gitár
Kárpáti Zoltán - gitár
Vermes László - dob
.
Íme, a szép kompánia.
Rip.nő: - Remélem, hogy nagyon sokan lesznek a koncerten,
N.G.: - Én is!
Rip.nő: - ...jól fogjátok magatokat ti is érezni, a közönség is.
Tehát vasárnap este és jövő hét csütörtökön lép fel a Musical Witchcraft (itt a műsorvezetőnő egy kicsit küszködött a kiejtéssel, harmadjára sikerült ... nagy derültség).
Csak sikerült kimondanom!
N.G.: - De nekem is tetszik a "Musical Wirtschaft" is!
Rip.nő: - Igen, mert én németes vagyok, úgyhogy ezért mondok Musical "Vircsaft"-ot, de nehogy félreértsenek: a MUSICAL WITCHCRAFT lép fel."

A dec. 18-i koncertről a Kultúrinfo oldaláról:

Periferic Records-est
2003.12.18.
város: Budapest
helyszín: Millenáris Park
cím: 1024 Budapest, Fény u. 20-22.

Az megnyitó kezdete: 2003. december 18., csütörtök 20.00 óra
Helyszín: Teátrum

Kollár Attila's Musical Witchcraft
Mindflowers

Jegyár: 1200 Ft

Előzmény: Törölt nick (427)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.05 0 0 426
Gömör Laciék koncertje holnap este 19.00 órakor fog kezdődni és 1300,- Ft-ba kerül a jegy.

Jegyek vásárolhatók a helyszínen (IBS), és az ismert jegyirodákban.
IBS jegypénztár: 391-2525, nyitva: hétfőtől-péntekig 10.00-12.00 óráig,
du.: 13.00-18.00 óráig, előadások napján: 19.30 óráig,
hétvégén és ünnepnap: nyitás az előadások előtt 1 órával.

Előzmény: clavicula (425)
clavicula Creative Commons License 2003.12.05 0 0 425
A Gömör Laciék szombati koncertjéről tud valaki valami közelebbit? Mikor kezdődik, hol lehet jegyet venni és mennyiért?
A skót Creative Commons License 2003.12.05 0 0 424
Méghozzá én vettem át legelőször őket, mert amíg EeToN kutakodott a táskájában, és átvettem a két jegyet a nénitől.:-)
EeToN Creative Commons License 2003.12.05 0 0 423
Úgy bizony!

Sikerült is elsőnek megvennünk a jegyet A skóttal tegnap. ;)

EeToN

Előzmény: cirrocumulus (422)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.04 0 0 422
Jó hír: már tényleg kaphatók a jegyek Kollár Attila jövő vasárnapi koncertjére !!!

(Az előbb hívtam föl a Stereo Shop-ot, mielőtt újból fölöslegesen mennék el hozzájuk ezügyben...)

Előzmény: cirrocumulus (419)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.01 0 0 421
Hát... már én is visszafelé számolom a napokat!
Legkésőbb Attila koncertjéig meg kéne jelennie, különben megint át leszünk verve :o)
Előzmény: Youwine (420)
Youwine Creative Commons License 2003.12.01 0 0 420
NOAB-ot nekünk, de izibe ! :-)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.01 0 0 419
Friss hír Kollár Attilától: a dec. 14-i koncertjére dec. 4-től kaphatók majd a jegyek a Stereo Shop-ban.

Kis változás a fellépők névsorában: Sárik Péter billentyűs helyett Kárpáti Zoltán gitáros játszik majd.

A koncert régebbi és mostani szórólapja.

cirrocumulus Creative Commons License 2003.11.20 0 0 418
Azért ez nem semmi:

- dec. 6-án Gömör Laciék koncertje,
- dec. 14-én és 18-án pedig Kollár Attiláé!

De jó kis hónap az idei december!

(Hát mégha a 2. archív Solaris CD - a NOAB - is megjelenik a beígért időben, december eleje táján ...!)

Előzmény: cirrocumulus (417)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.11.20 0 0 417
Érdekes hírre bukkantam az előbb a Solaris dobosa, Gömör László együttesével, a SHANNON-nal kapcsolatban.
Íme:

*****

"Shannon, a kelta energikusok
2003.12.06.
város: Budapest
helyszín: Buda Stage (IBS)
cím: 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.

Szédületes energia és természetesség jellemzi a neves muzsikusok által létrehozott zenekart, a SHANNON-t. Történetek törpékről és hatalmasokról, fajankókról és részeges leányzókról, istenről, emberről, féktelen jókedvről és boldogságról. A kelta hangulat magyar és szláv ütemekben, dinamikus rock-alapok fölött dobog.

A SHANNON új "szerzeményével", Péter János fuvolással mutatkozik be december 6.-án, a Tárogató utcai IBS színpadán, előadásának címe pedig - stílusosan: A bor, a dal, a tánc (avagy A Mikulásnak is kell a fittness).

A program, az ünnepnek megfelelően, adományozással teljesedik ki: a SHANNON zenekar dobosa, személyes érintettség okán, fölajánlja kétmillió forintot érő hangszerét egy jótékonysági aukcióra, melynek bevétele a cukorbeteg gyermekeket támogató alapítványnak jut. A cím szentháromsága alapján a koncert közönsége sem megy üres kézzel és lélekkel haza, ez bizonyos.

Tehát a magyar kelták a tőlük megszokott sok meglepetéssel, új névvel és készülő lemezükkel beveszik Magyarországot. A zenekar tavasszal turnéra indul, a hadjárat részleteiről a legjobb magyar lapok és a Kulturinfo tudósítja nézőit.

A nevek, akiket érdemes megjegyezni: a lendületes ritmusok felelőse a dobos Gömör László (Solaris, Napoleon Boulevard) és a basszusgitáros Sajben Gábor (Wigyori, Cold Weather Blues Band), a tangóharmonikát Batta Gábor (Rece-Fice, M.É.Z.) bűvöli virtuóz szólóival, a csapat gitárosa, énekese, szövegírója Molnár Sándor (M.É.Z.); néhány hónappal ezelőtt pedig csatlakozott a zenekarhoz a szuggesztív egyéniségű, vérbeli showman, a fuvolás Péter János (M.É.Z.)."

*****

A M.É.Z. együttest - gondolom - többen is ismeritek: Péter János fuvolás hihetetlenül elsöprő stílusban fuvolázik.

Szerintem ez egy nagyon jó koncert lesz!

cirrocumulus Creative Commons License 2003.11.20 0 0 416
Még nem érkeztek meg a jegyek a StereoShop-ba Kollár Attila dec. 14-i koncertjére.
Előzmény: cirrocumulus (407)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.11.14 0 0 415
Megvan a sorrend a dec. 18-i koncertre:

1. Mindflowers együttes
2. Kollár Attila - Musical Witchcraft

Előzmény: cirrocumulus (410)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!