Keresés

Részletes keresés

zszsuga Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1989

Szia bkata,

 

Hogy vagy?

 

Te milyen kenőcsöt kapták a dokitól? Ma megyek a körzetihez más miatt (kullancs injectio) és szerinted vele ki tudnám iratni?

 

Üdv

 

zszsuga

zszsuga Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1988

Szia Juditka66,

 

Hát teljesen letaglózott a történeted (úgy, mint brilians-é is). Nagyon együttérzek veletek. És jobbulást kívánok nektek.

Addíg, míg nem kerültem "ebbe a táborba", semmit nem tudtam az egészről. Most már sajnos tudom.

Szerencse vagy idegesítő-e, attól függ honnan nézem, mert Én ha már valamim fáj egy ideig (ha vérzik meg pláne), nem hónapokig, akkor elkezdek az orvosok nyakára járni.

Hozzá kell tennem, hogy egy "bagatel"  női dologgal így sem kezdtek semmit majd 5 évig (pedig legalább 10 orvosnál voltam). De szerencsére találtam egy nagyon lelkiismeretes orvost, és úgy néz ki már 6 hónapja tünetmentes vagyok.

 

Ennél a problémánál nem szeretném megvárni a 5 évet.

A Te történeted kapcsán még jobban érik benne az, hogy mikorra  bejelentkeztem elmegyek, mégha tünetmentes vagyok is.

 

Még egyszer jobbulást neked és brilliansnak.

 

 

Üdv

 

zszsuga

Előzmény: juditka66 (1987)
juditka66 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1987
Szia!

Nekem is így kezdődött, ha az előző leveleimet elolvasod, láthatod. Szülés után, évekig stagnált, panaszt nem igazán okozott. Utólag sajnálom, hogy eddig vártam, mert ha korábban lépek, kisebb dolgokkal megúszhattam volna.
De javaslom, ne várj tovább.
A lényeg, hogy nagyon kolmolyan tájékozódj az orvosokról, vizsgálat előtt kérdezd ki őket, hogy is megy ez a dolog, milyen lépéseket tesznek meg műtét előtt, után. Ne hagyd magad lerázni, írd össze a kérdéseidet és ha mindenre választ kapsz, akkor dönts!
Sokat számít a pénz, de nem mindig a legdrágább a legjobb.
Én az egynapos sebészetet nem javaslom, de ez nem jelenti azt, hogy nálad ez nem válna be. Érdeklődj, kérdezz és mérlegelj.
De semmi esetre ne azt válaszd, hogy nem teszel semmit.
Ez a betegség magától nem gyógyul meg.
Sok sikert! Juditka
Előzmény: balalalé (1985)
juditka66 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1986
Szia Brilians!

Amikor megtaláltam ezt a lehetőséget a levelezésre (sajnos még nem vagyok egy nagy netező, mivel annyi munkám van, hogy eddig nem tudtam rá időt szakítani - nem úgy most), pontosan a Te történeted fogott meg annyira, hogy elhatároztam magam a történetem megírására. Ezzel is szeretném megerősíteni, hogy tényleg léteznek ilyen esetek, nem egyedi a mi történetünk.Nálam még a munkahelyemen sem igen akarták elhinni, pedig egészségügyben dolgozom, csak amikor megnézték a két darab nyílt sebemet, akkor fogták fel, hogy micsoda fájdalommal is dolgoztam 3 hétig, amíg be nem kerültem a sűrgősségire. De hát dolgozhattam, mert a sebész úr egészségesnek nyilvánított.
Aki ezeket nem éli át, az nem hiszi el. Én 42 éves vagyok, két lányom van, egy 21 és egy 4 és fél éves. Képzeld el, hogy éli meg a pici lányom, hogy 8 hetig az anyja a szeme láttára fetrengett a fájdalomtól. Az oviba minden reggel reszketve bújik hozzám, mert fel van készítve, hogy talán megint kórházba megyek és nem mehetek érte.
Sajnos az egyik sebemnél, megint keményedik, melegszik - nem tudom mi lesz.
Holnap hívom a dokit, de már előre rettegek. Fájdalmam nincs, mert Contramalt kapok fájd.csillapítónak, amibe egy kis morfin is van, de igyekszem nagyon keveset szedni a hozzászokás veszélye miatt.
Szeretném, ha újból altatásban csinálnák, ha kell - attól nem félek.
Minden egyéb fájdalomtól, a legkisebbektől is reszketek. Eddig híres voltam a hatalmas fájdalomtűrő képességemről, most meg ....
Szenvedek a kiszolgáltatottságtól, a tehetetlenségtől, és félek nehogy kialakuljon a depresszió, amihez lassan igen közel állok.
Te ezeket, hogy tudod átvészelni, megoldani? Ha van valami titkod, írd meg!
Én is drukkolok Neked nagyon.
Szia: Juditka
Előzmény: brilians (1984)
balalalé Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1985
sziasztok!
Örülök találtam ilyen fórumot ahová az én problémám iide illik.15 éve aranyerem van külső akkor kaptam rá kúpot amitől hamar rendbe is jöttem.Igaz akkor már mondták hogy műteni kellene,de éppen kismama voltam,azóta meg nem volt panaszom rá.
De már pár napja széklet ürítrés révén egy rakás friss vér távozik tőlem nem fáj semmim még az aranyerem sem.Mi lehet ez?Lehet hogy van belső aranyerem is?Vagy lehet nem is aranyér?
Elég ilyesztő!Nézegettem az egynapos lézeres sebészet honlapját ,de úgy látom megoszlanak a vélemények róla.
balalalé
brilians Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1984

Szia Juditka66,

 

Együttérzek veled, ha elolvasod a régebbi hozzászólásaimat, akkor láthatod, hogy velem majdnem ugyan ez történt, azzal a különbséggel, hogy én nem egynapos sebészeten voltam és nem aranyérre mütöttek először, hanem repedésre. ..de történet ugyan az. Első mütétem után 10 nappal ránézésre a doki azt mondta, hogy nagyon szép és jó, és én hiába mondtam neki,h gennyes váladékom van, azt mondta, hogy ez nem gond. Majd 6 héttel a mütét után ismét visszamentem, hogy még mindig gennyedzik és még vmi csomó is van ott. akkor mondta, hogy ez tályog és azonnal megmüti. igy is történt, most egy nyilt seg tátog a végbélnyílásom mellett, amin tisztul a genny. Azt mondta, hogy bizzunk benne, hogy nem lesz sipoly és nem kell több mütét. Most ezt mondhatom, hogy jól vagyok, fájfalmaim nincsenek, de állandóan azon izgulok, azon kattog az agyam, hogy nem nől-e ismét vmi csomóm, mert én már nem viselném el, ha ismét müteni kellene...igy 28 évesen :((((

Jobbulást!!!!!

Előzmény: juditka66 (1983)
juditka66 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1983
Köszönöm a kedves soraitokat, nem adom fel, csak most egy kicsit padlón voltam.
Az "orvost" Botár Andrásnak hívják, a Margit kórházban, valamelyik 4. kerületi kórházban és a budaörsi egynapos sebészeten dolgozik.
Nekem ez nem lézeres, hanem régi, hagyományos műtét volt.
Nem is ez volt a baj, hanem az előkészítés hiánya és a gondatlanság és a felelőtlenség.
A Baleseti Intézetben nagyon nehezek a körülmények, de az orvosok, a nővérek, az altatósok annyira emberek voltak, hogy le a kalappal előttük.
A budaörsi egynapos sebészet egyébként hihetetlenül szép, és kellemes, csak ezt az orvost kerüljétek.
Abban viszont biztosak lehettek, hogy neki megyek a pernek.
De nem a pénz miatt. Hanem el szeretném érni, hogy soha senkivel ne csinálhassa meg ezt a nem orvoshoz méltó tettet. És ne ilyenre tanítsa a keze alatt dolgozó kezdő nővéreket, leendő orvosokat.
Egynapos sebészeten csak a mennyiség a lényeg, nem a minőség. És az sem igaz, hogy a családban könnyebben gyógyul az ilyen beteg, mert a laikus hozzátartozók segíteni nem tudnak, csak ők is egyre rémültebbek lesznek a tehetetlenségtől, a félelemtől. Átvetítik a betegre a stresszt, ami mint tudjuk, még jobban lassítja a gyógyulás folyamatát.
Na, de fel a fejjel, drukkoljatok, hogy ne legyen sipolyom, ne műtsenek újra.
Köszi mindenkinek.
vlacko Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1982
Juditka66, a Petőfi sándor utcában műtöttek lézerrel?
Előzmény: juditka66 (1974)
vlacko Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1981
Mindenképpen írd le az "orvos" nevét. Azért az nem járja, hogy ez a kontár emberi életeket nyomorít meg, és még anonim is maradjon.
A minimum az, hogy a nevét közzé kell tenni, de leginkább be kéne perelni.
Előzmény: juditka66 (1978)
tristen Creative Commons License 2008.06.15 -1 0 1980
Szia juditka66!

Köszi szépen a jótanácsokat! Megjártad a saját Kálváriádat, bízzunk benne, hogy már csak jobb jön! KITARTÁS!
Előzmény: juditka66 (1979)
juditka66 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1979
Utólagos jótanácsaim: Soha ne engedjetek béltisztítás nélkül belemenni a műtétbe.
Használjátok a paraffint még, ha nem is javasolják és ha valami fáj ne törődjetek bele, hogy az orvos azt mondja, majd elmúlik. Akkor inkább menjetek el közkórházba, ahol az állapotok tragikusak, de legalább emberek, igazi sebészek dolgoznak és a 30.000 forintot nem tekintik hangyafingnak. Egy-két napot mindenki kibír a kórházban, ott legalább figyelnek rád és kapsz egy-két jó szót a fájdalomcsillapító és az antibiotikum mellé.
És soha ne hagyjátok, hogy ne adjanak a controllvizsgálatról írásos véleményt.
Sziasztok.
juditka66 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1978
Kedves Sorstársaim!
Nem elrettentés a célom, csak felhívni a figyelmet arra, hogy mire is fegyeljetek, ha nem akartaok elmondhatatlan szenvedéseknek kitenni magatokat. Én magánklinikára mentem, magánorvoshoz (ott is OEP támogatásra megy a műtét).
15 ezret fizettem a vizsgálatért, minden vizsgálatom negatív volt, csak az aranyerem III fokú. 21 éve éltem vele együtt, de csak az utóbbi 2 évben okozott problémát, sokszor nem tudtam megkülönböztetni, hogy menstruálok-e vagy éppen a másik szórakozik.
Fájdalmaim nem voltak, ezért húztam a dolgot.
Én is nővér vagyok, tudtam mivel jár, mennyi munkakiesés, 2 gyereket nevelek.
Rászántam magam. Nagyon bíztam az orvosban, mert gyerekkoromban még ő műtött.
Akkor nagyon kedves volt, mostanra azonban "kinőtte magát".
Először is nem voltak hajlandóak sem a nővérek, sem az orvos beöntést adni a műtét előtt. Hiába mondtam, hogy az előző napi rántott csirke ott vigyorog bennem, még azért is leszúrt, hogy miért vettem be hashajtót. A szavajárásával élve: mi lesz ha műtét közben szembe jön velem?
Mindegy, du.5-kor megvolt a műtét, a tampont 2 óra múlva kivette. Igaz hogy nem voltam túl jól, de éjjel 11-kor hazaküldtek. Therápia: fájdalomcsillapító és Lidocain kenőcs, esetleg Glycerin kúp.Pár napig tűrhető volt a fájdalom, de 6 nap után kikívánkozott a rántott csirke. Gondolom sejtitek milyen állagban.
Embertelen fájdalmak közepette (amire a dr csak glycerin kúpot javasolt) 7 és fél óra alatt megszültem szép barna, kb.60 dkg "gyermekemet" forró vizes zuhany alatt. Itt történt a probléma. Több helyen berepedtem beülről és a bélsár elfertőzőtt.
Sosem hittem , hogy a fájdalomban meg lehet őszülni, én nekem sikerült. Szerencse, hogy az ilyen műtéten átesett családtagjaim nyomták belém a paraffint, a ricinust és így kijött nagy nehezen. A hasam olyan volt, mint az üst dob. Rettegtem, hogy bélcsavarodást kapok.2 nap múlva controllvizsgálat: minden tökéletes. Ránézésre.
Vetkőzés, ellenőrzés, öltözés: másfél perc.
Seggfej módjára odaadtam 30.000 forintot, mert reméltem, hogy jobban oda fog figyelni rám. Munkahelyi orvosaim tanácsára szedtem antibiotikumot, ez csökkentette a gyulladást eleinte.Rövidre fogom: 5-ször voltam controllon, egyre erősebb fájdalmak és vizelési zavar miatt. Pisilni csak derékszögben tudtam. Mindig minden rendben volt szerinte, csak az én fájdalmaim voltak egyre elviselhetetlenebbek.
A műtét előtt 2 hónappal kaptam tőle steroidos fájdalomcsillapító kúpot. Megkérdeztem, hogy esetleg használhatnám-e? Felőle - ha még van akkor igen. Rosszat nem tesz. 2 nap után javult az állapotom, 4 hét után visszamentem dolgozni, az ottani orvosok mondták, hogy nem lesz ez így jó mert kezdett egy daganat nőni a végbélnyílásom mellett. Újabb controll (2 nap alatt tojásnyira dagadt, a fájdalom újra elviselhetetlen volt), azt mondta, hogy nem tudja, hogy mi ez, fel kell nyitni, de ő csak 4 nap múlva ér rá. Más orvos pedig nem veszi át, mindenki fejezze be, amit elkezdett.
Pénzem magánkórházra nem volt. Aznap este sűrgősséggel, ismeretség által azonnali hatállyal megműtöttek a Fiumei úti Sebészeti Klinikán. Mint kiderült:"Semmi baj nem volt",csak az egész fenekem eltályogosodott. Az egyik kis finomság már a kismedencémben próbálkozott behatolni, a másik indult a műtött végbelem felé.
Ha kivárom a 4 napot, most nem írok nektek, hanem hashártyagyulladás miatt talán temetnek.
Jelenleg hason fekszem és rettegek, hogy csak sipoly ne alakuljon ki, mert az újabb műtét és még vár rám egy plasztika is, mivel az egyik szorító gyűrűmet is átvágták és így a "pukit" nem tudom tartani.
8 doboz Flector granulátumot szedtem be fájdalomcsillapítóként, úgy hogy a gyomrom nagyon jól érzi magát. Az agyamról ne is beszéljünk.
Köszönöm, hogy meghallgattatok.
Kíváncsiak vagytok az orvos nevére? Le lehet ezt itt írni?

brilians Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1977

Szia Juditka66,

 

Engen is érdekelne a történeted, nekem is volt műtétem, és nálam is megjelenet a genny :(

Előzmény: juditka66 (1974)
tristen Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1976
Igen, engem is érdekel, mert tanulhatunk belőle!
szepi111 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1975
Szerintem mindenkit érdekel, nyugodtan írd le ide... ;)
Előzmény: juditka66 (1974)
juditka66 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1974
Sziasztok kedves sorstársak!

Most írok először, de végig olvastam leveleiteket. Hihetetlenül sajnálom mindegyikőtöket (azt is aki átélte, azt is aki még gondolkodik a dolgon).
Én 21 évet gondolkodtam (első gyerekszülés), mivel túl sok panaszt nem okozott.
Viszont az elmúlt 2 évben egyre inkább viszketett, de legtöbbször vérzett is.
Sokszor csak a naptárból tudtam meg, hogy most éppen menstruálok vagy......
Nekem hála istennek fájdalmaim nem voltak. Végre rászántam magam a műtétre.
Eü.dolgozó lévén ide-oda telefonáltam, hogy megkeressem azt az orvost, akire rábízhatom eme kényes fertályomat és akit meg tudok egyáltalán fizetni.
Botár András dr-ra adtam a voksom, aki régi sebész több kórházban is. Nagyon bíztam benne. 15 000 volt a vizsgálati díj, megbeszéltük, hogy mikor és hol lesz a beavatkozás. Nekem már III.fokú aranyerem volt, de örültem, hogy egynapos sebészeten megoldható. Bár ne tettem volna!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most 8 héttel a műtét után itthon fekszem szétdarabolt fenékkel, amiből ömlik a genny.
Ha valakit érdekel a kálváriám, szóljatok és leírom, hogy mi is történt velem az egynapos sebészeti műtét óta, milyen embertelen dolgokon mentem keresztül.
Üdv: Judit
boboka71 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1973
Sziasztok!

A belső aranyeres csomó meddig okoz panaszokat? Egy hónapja jelentkezett, kis vérzéssel, de a kúptól és a Detralextől elmúlt. Viszont azóta is érzem bal oldalon. Nem fájdalom...azt hiszem...inkább néha égő érzés. Van valakinek hasonló tapasztalata?
tristen Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1972
Sziasztok!

Köszi szépen a hozzászólásokat! Akkor elmegyek a dokihoz, és majd jelentkezem, mit "alkottam"....

Addig is hello!
brilians Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1971

Szia Tristen,

 

Sajnos ilyenkor el kell felejteni a szégyelősködést, meg a kellemetlen, ciki érzéseket. A szakorvosoknak ez rutin, minden napi munka. A háziorvosodnak nyugodtan elmondhatod, ő nem viszgál meg, esetleg elküld szakorvoshoz. Ha idöben elmész, akkor kenöccselés kuppal jól kezelhető.

 

Előzmény: tristen (1969)
PETYUS Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1970
> nem tudom elképzelni, hogy matassanak a fenekemben

Kesztyűs kézzel szokták.
Előzmény: tristen (1969)
tristen Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1969
Sziasztok!

Nekem az a gondom, hogy vagy egy éve éreztem először, hogy valami nem frankó a fenekem tájékán! :)

Majd később viszketett, meg vécézéskor, kicsit fájt! Önvizsgálatot tartottam, na nem lelki téren, hanem a popómnál (írhattam volna másképp is...), és egy kis érszerű valamit érzek a végbélnyílás felett köbö 1 cm-rel. Nem tudom, mit tegyek, mivel orvoshoz, ha elmegyek, nem tudom elképzelni, hogy matassanak a fenekemben; igaz az urológusnál már megtették, (36 éves pasi vagyok...), de az más, vagy nem? Na szóval tanácstalan vagyok!

Biztos én gondolom rosszul ezt az egészet, de még a házi orvosomnak sem mondtam meg eddig....

PETYUS Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1968
Lehet hát.
A külső aranyér főleg ülésben, járásban jelent akadályt, meg tud duzzadni 1-2cm nagyságúra is, anélkül hogy vérezne.
Előzmény: t.timike (1965)
zszsuga Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1967

Szia bkata27,

 

Nem kemény, sőt nagyon lágy. Erre tényleg figyelek.

 

Görcsöl a hasam, mikor a wc-n vagyok és utána tompán fáj sokáig. Tegnap úgy bele-bele nyilalt napközben is.

 

Jövőhéte valamilyen konferencián van és csak az azt követő héten lesz.

Előzmény: bkata27 (1964)
bkata27 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1966

Szia Zszsuga

 

Írtam Neked azt hiszem a 1964-es.....az

t.timike Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1965
és lehet aranyér úgyis, ha nem véres a székletem, és nemis fáj ürítéskor?
Előzmény: PETYUS (1963)
bkata27 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1964

Szia

 

De mi a baj fáj? Kemény a székleted?

Hogy hogy két hét????  Szabin van az orvos?

Nekem olyan érzésem van mintha ki lenne száradva....vagy csípődve....de nem vészes. Neked milyen a "fájdalmad" mit érzel?

 

Előzmény: zszsuga (1961)
PETYUS Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1963
Egy aranyér' megmondom. ;O)
Előzmény: t.timike (1962)
t.timike Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1962
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a végbelem környékén duzzanatot érzek két oldalt, ami elég kellemetlen üléskor, vagy járáskor. A székletemmel semmi probléma, se nem véres, és nem fáj ürítéskor sem. Nem tudja valaki esetleg mi lehet ez?
köszi,
további szép napot!
zszsuga Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1961

Szia bkata27,

 

Na nekem nem volt ilyen szerencsém. Két hét.

 

HA rosszabbul leszek a hétvégén elmegyek máshoz is. Ma már nagyon rossz volt.

 

Kellenne egy kis lelki támasz .........L

 

Előzmény: bkata27 (1960)
bkata27 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1960

Szia

 

Volt hogy még aznap fogadtak, de a doki csütörtökönként rendel csak de pl a kedvemért múltkor bejött pénteken.

Hívd fel őket.

Előzmény: zszsuga (1959)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!