Keresés

Részletes keresés

doves Creative Commons License 2002.11.07 0 0 4
Képek még nincsenek szkennelve, mindössze régi fajtaleíró könyvből vannak ideálrajzok digitalizálva(, mivel egy progi készítéséhez szükség volt rájuk).
A mondénokról ítrak igazak, mivel elég nagy testűek (általában 1-1,2kg) hajlamosak a tojások törésére. Éppen ezért hajlamos vagyok postagalambokat használni dajkásításra. (A posta költi ki a mondén tojásait, aztán néhány napos korban vissza is cserélem a picinyeket.) Így azért több fiatalt lehet nevelni. Egyébként mivel elég nehéz értékesíteni a fiatalokat néha valóban az említett szelekciós tényezőre kell hagyatkozni. Ez viszont a kiskunfélegyházi esetében nem igazán alkalmazható, hiszen apró testű madár, abszolút díszgalamb. Mondénokat többen tartanak haszongalambként is a leírt módon, más fajtával keresztezve, vagy pedig akár fajtatisztán is, de akkor a kisebb testű egyedeket szokták előnyben részesíteni.
Előzmény: ohiki (3)
ohiki Creative Commons License 2002.11.07 0 0 3
Doves: Vannak képeid is? Megnézném a madaraidat. nekem voltak Komáromi bukóim is, azok majdnem olyanok mint a kiskunfélegyháziak. Az egyik legszebb galambok számomra a mellényes és fésűs madarak.
Mondénjaim még nem voltak, azt mondják hogy nehezen költenek. Egy ismerősöm Texánokkal keverte őket, de a bácsi fogyasztásra tartotta őket.
doves Creative Commons License 2002.11.07 0 0 2
Alapvetően egyetértek a honlap készítésével, csak sajnos időm nem nagyon van rá. Azért lehet megpróbálkozom vele... :)
Egyébként főként a hivatalos honlapot hiányolom, hiszen a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Szövetségének MGKSZ van honlapja, csak sajnos régóta nem frissül...
Egyébként a megfelelő tartalom is kérdéses lenne, azaz ki mit látna szívesen viszont az neten kedvenceivel kapcsolatban. Mindenesetre időmhöz mérten megpróbálok némi infot felcsempészni valamelyik ingyenes tárhelyre.
Előzmény: Tibbe (1)
Tibbe Creative Commons License 2002.11.07 0 0 1
Na ez az állitás nem helyes, hogy szinte magaddal levelezel............
Lécci bocsi-kérés----
Azért, mert még nem tartasz az ezrediknél, ne panaszkodj, a topicod mindig szinten van tartva......
Csak ne úgy csináljatok, mint a viziagámás....
aztmondja...kérdezzetek....azt majd válaszolok......
Mesélni kell a fajtádról...én is ezt tettem...és magammal leveleztem először, ha már ezt a kifejezést használod, de ha érdekes dolgokat irsz, nem a kérdésekre vársz......akkor be-be nézegetnek, egyre sürübben........
Magyar nyelvű honlap meg nincs,,,,,-hát csináljatok......akkor lesz........
Előzmény: ohiki (0)
ohiki Creative Commons License 2002.11.05 0 0 0
Hello!

Örömmel látom hogy a galamb is megjelent a topicban. Csodát ne várj, én díszbaromfival foglalkozom és a topicban szinte magammal levelezek. Van azonban galambom is, néhány pirók és Birminghami pergő. Régebben Debreceniek, Birminghamiak, és Kínai sirálykák voltak, de elmentem iskolába és felszámoltam őket.
Most az idén vettem ezeket Monoron, remélem jövőre már szaporodnak.
Sajnos igazad van, magyar nyelven nagyon szegény az internet tollasokban. /galamb, tyúk/ Én is inkább az angol nyelvűeket bújom.
Vannak képek a galambjaimról az adataimnál található képtári címen, a 4. kép-kollekcióban.
Ha vannak képeid, itt te is csinálhatsz egy kis oldalt. Próbáld meg.

doves Creative Commons License 2002.11.05 0 0 topiknyitó
Üdv Mindenkinek!

Mint gyakorló glaambtenyésztő, meglepve láttam, hogy a neten szinte sehol sem foglalkoznak még ezzel a témakörrel. Lényegében hiánypótlási cél lenne ez a topik. Amerikai site-okon rengeteg infot lehet találni a galambokról, többek között az értékesítésükről is. Mo-n ilyet abszolút nem találtam. Ha valaki esetleg ismer ilyen helyeket, akkor legyen szíves ossza meg velem.
Egyébként még annyit, hogy jelenleg 2 fajtával foglalkozom, mégpedig Kiskunfélegyházi keringővel és Mondénnal. Várok (várnék) mindenkit, akit érdekel ez a téma. Ha tudok ilyekszem segíteni, de persze várom mások segítségét is.

Üdv: doves

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!