Mi is 5 napot voltunk Lisszabonban, es nem mondhatom, hogy MINDENT lattunk Utana Coimbra, Porto volt ahol aludtunk is par ejszakat. Es tobb helyen pedig megalltunk, kirandultunk.
Portugalia csodas, szivesen vissza is mennek.
Most viszont az Indonez utamat szervezem marciusra... :)
Én a párommal nyáron egy hónapot voltam Portugáliában.
Kocsival, saját szervezésben.
Lisszabonban voltunk öt napot.Sok mindent láttunk, és rengeteg mindenre nem jutott idő.Az idén vissza megyünk Lisszabonba tíz napra.Talán megtudunk nézni mindent a városból.
Egyébbként Sintrára és a "fok"- ra sem elég egy nap./ hacsak nem lóversenynek gondolod a dolgot /. Amúgyi te irtad ,hogy vissza kell menned.Hát igen ez egy ilyen ország.Oda sokszor vissza kell menni.
Köszönöm Papa Macinak és a többieknek is a segítséget és a sok infót: Most már csak egy kérdésem lenne a " Cais de Sodre" esetleg egy metromegálló???
Sintra-t mindenképpen meg akartuk nézni, és a fokot is, köszi a Cascais-i tippet esetleg más, ami 5 napos kirándulásba még belefér. Most megyek előszőr Liszabonba, de már sejtem hogy nem utoljára.....
Lisszabonbol Sintraba: Nem tudom, honnan indul a HEV, de Entrecampus-ban megall. Sintrabol pedig busszal tudsz kimenni Cabo-hoz. Mas: Cais do Sodré-bol indul Cascais-ba HEV, azt is megeri megnezni, mert szep varoska. Cascaisbol busszal ki tudsz menni Cabora szinten.
Tud valaki infót adni hogy lehet eljutni Liszabonból Sintraba, illetőleg a Cabo de Roca-hoz, mert annyit tudok hogy valmi HÉV szerű szerkezettel el lehet jutni Sintraba, de honnan, ????és Cabo de Roca-hoz onnan hogyan tovább, tényleg nem megy oda semmi , csak szervezett úttal lehet eljutni, most ilyen rémhírt hallottam.....Köszi ha valaki segít, február végén leszel Liszabonban
konyha tekinteteben semmi, de ugye ket tok kulonbozo allatka :-))
A chaputat szerintem telen is lehet kapni, mi nemreg ettunk :-)
En annyiban nem vagyok igenytelen a hallal kapcsolatban, hogy az otthon kaphato tonhalkonzerveket ki nem allhatom.. Minden ami taifoldi, roman, ukran, stb., elvetendo azoknak, akik mar kostoltak a portugal markakat, akar a Continente-t...
Ki fogom feltétlen próbálni. Most télen is lehet kapni?
Hal ügyben én egyébként roppant igénytelen vagyok. Ha az év valamennyi napján grillen sütött szardíniát tennétek elém, az nekem tökéletesen megfelelne. Annyira szeretem, hogy soha nincs elegem belöle.
Ti a tintahalat (chochos és lulas) hogy szoktátok csinálni? Azt sem értettem eddig meg, hogy a kettö között mi valójában a különbség.
van itt egy haltipus, ugy hivjak chaputa. Egyszeruen fantasztikus, en nagyon imadom :-))) A halpiacon szoktunk venni... olyan izu a husa mint a csirkenek... csak megis hal! :D
igen de ahhoz nincs olyan krumpli otthon ami a recepthez kell... En most karacsonykor a csaladnak/baratoknak bacalhau à braz-t fogok csinalni, de emiatt vennem kellett 1,5 kg krumplit es elvinni azt is :D
papamaci, lassan kozeleg a datum :-)) Ma megveszem a bacalhau-t nektek meg ha a tomcsek visszair akkor neki is szeretnem csak nem ir nekem mar regota :( Jo lenne tudni hogy akkor mi lesz, mert eleg draga aru :-DDD Erdekes hogy nemzeti eledel, es marha draga (10eur kiloja!), mert ugye nem innen szarmazik hanem a norveg piacrol hozzak be mindet.
Lehet, hogy van esely a feher karacsonyra??? :-) Itt szep ido van, bar eleg hideg.. Hmm, mar fel eve nem jartam otthon. :-( Es most, hogy kivettem szabit annyi munkam lett amit be kell fejezzek a szabi elott, hogy levegohoz is alig jutok.