Keresés

Részletes keresés

csakszólok Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1328

Ehhez képest én azt hallotam, hogy ellenálló baktériumok ütöttek tanyát pár éve az intézményben...

A Karolina úti klinika is meglehetősen lepukkant, az Uzsoki hazai viszonylatban korszerűnek számít, és Ortopédiában nagyon a topon van...

Előzmény: L0riana (1319)
L0riana Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1327

Ja a műtét napján csak ágytál a megengedett, másnap lehetett felkelni, sajnos ezt nem lehet elkerülni, erre készülj lelkileg :-/.

Előzmény: Kirkira (1325)
L0riana Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1326

Ki tudtam menni a mosdóba, saját mankót használtam. A műtét után 2 éjszakát ki lehet bírni bent, nem vészes szerintem. Adtak fájdalomcsillapítót, de 2. éjszaka már csak a nővér unszolására vettem be, annyira nem fájt, hason aludtam. A gyógytornász jött, de 3 hétig nem szabad hajlítani, így kb. 4-5 gyakorlatot megmutatott mindenkinek 15 percben, és ment is tovább. Ezután 3 hétig nem jártam gyógytornásznál, csak annak letelte után, én a műtét utáni 26. nap voltam először, aztán heti 2-3x kb. 9 hónappal a műtét utánig. Nekem is pont ezt mondta a doki, mivel nekem már 2x nem épült be korábban, amikor azonnal hajlítani kellett, elhittem neki, úgy tűnik, igaza volt :-).

Előzmény: Kirkira (1325)
Kirkira Creative Commons License 2013.10.07 0 0 1325

Nov. 6-án lesz a nagy nap. Egyre közelebb van. Mosdóba ki tudtál valahogy menni? Nekem ez az egyik nagy félelmem, a tisztálkodás, wc használat a kórházban. 

Azt olvastam, hogy nagyon lepukkant a kórház, de ahogy olvasom, a Honvéd "luxus körülményeit" ellensúlyozza a Sportkórház figyelmes személyzete! 

Fájdalom csillapítót kaptál, vagy magadnak vittél. Mert ilyenekről is írnak, hogy nem nagyon adnak. 

Ott a kórházban találkoztál gyógytornásszal, vagy csak a harmadik hét után? 

Nekem azt mondta T.A., hogy ő teljes három hét nyugalmat rendel el a lábnak, nincs semmilyen hajlítás (szemben Székesfehérvárral), mert akkor nem tud beépülni a szalag a csatornába. Neked hogy volt ez? Üdv.K.

Előzmény: L0riana (1322)
kevlár79 Creative Commons License 2013.10.07 0 0 1324

Sziasztok!

4 nap múlva pénteken végre megtörténik amire már idestova,másfél hónapja várok! :)

Pénteken műtenek Tatán,DR. Szálasy keze alatt.

 

Itt szeretném megköszönni mindenkinek,a topicban tett véleményeit,észrevételeit,igen csak megkönnyítették,és segítették a jelenlegi helyzetemet! :)

Mivel a balesetem( letapdt boka,"kiugró térd"),másfél hónapja történt,így már nagyon vártam a műtétet.

Jelen helyzetemben igyekeztem "jól" felkészülni,így az itthon töltött időt tornára,és erősítésre használtam fel,a comb izomzatának növelése érdekében.

Bár szerencsém a szerencsétlenségben,hogy jelenleg 100%-s táppénzen vagyok,mivel üzemi balesetnek elismerte a munkaadóm,és korrekten állt,áll a helyzetemhez,

de nyílván huzamosabb ideig ők sem tolerálnák a munkaképtelenségemet,ezért is választottam a lehetőséget,hogy Tatán műtsenek.

A helyi megyei kórházban DEC. elejére kaptam volna időpontot,és ha még beleszámolom a rehabilitációmat is,hát elszomorodtam.

Jelen esetben ez tűnt a legjobb,és leg kézenfekvőbb megoldásnak.

Közben kiderült hogy valószínűleg "két lépcsős" megoldás lesz,vagyis két műtét(előszőr szalagplasztika,majd térdkalács,stb...),így a kilátásaim nem a legjobbak,de legalább elkezdődik a "folyamat"! :)

 

Mégegyszer köszönet mindenkinek,és egészséges hétköznapokat nektek!

 

"az egészség nem minden,de egészség nélkül minden semmi"

 

 

L0riana Creative Commons License 2013.10.04 0 0 1323

A Sportkórházban szerintem nincs nagyon szigorúan véve a látogatási idő, bár biztos ki volt függesztve, nem emlékszem. Nagyjából reggel 8 és este 8 közt látogattak mindenkit összevissza. A szobák 3-4 ágyasak voltak, elég lepukkant kórtermek, vécé és fürdő a folyosóról nyílik, szintenként 1-1 női és férfi, de nincs sok szoba, max 3-4 női és férfi szoba van szintenként. A szobákban volt tv és hűtő is, ráadásul mindkettő működött is :-).

A torna alatt bizonyos gyakorlatoknál le lehetett venni a rögzítőt.

Én azt hiszem, hogy 6 hétig hordtam rögzítőt, de a kórházban már a második éjjel hason aludtam, nem fájt. A lábfejemet/lábszáram alá tettem a párnát, így a térdemen nem volt nagy nyomás. De nem kérdeztem meg, hogy szabad-e így aludni...

Téged mikor műtenek?

Előzmény: Kirkira (1321)
L0riana Creative Commons License 2013.10.04 0 0 1322

A Sportkórházban szerintem nincs nagyon szigorúan véve a látogatási idő, bár biztos ki volt függesztve, nem emlékszem. Nagyjából reggel 8 és este 8 közt látogattak mindenkit összevissza. A szobák 3-4 ágyasak voltak, elég lepukkant kórtermek, vécé és fürdő a folyosóról nyílik, szintenként 1-1 női és férfi, de nincs sok szoba, max 3-4 női és férfi szoba van szintenként. A szobákban volt tv és hűtő is, ráadásul mindkettő működött is :-).

A torna alatt bizonyos gyakorlatoknál le lehetett venni a rögzítőt.

Én azt hiszem, hogy 6 hétig hordtam rögzítőt, de a kórházban már a második éjjel hason aludtam, nem fájt. A lábfejemet/lábszáram alá tettem a párnát, így a térdemen nem volt nagy nyomás. De nem kérdeztem meg, hogy szabad-e így aludni...

Mikor műtenek?

Előzmény: Kirkira (1321)
Kirkira Creative Commons License 2013.10.04 0 0 1321

Szia Loriana! 

 

Egy hónap múlva lesz a keresztszalag pótlásom. Nagyon szimpatikus volt az orvosod(unk), mindent részletesen megbeszéltünk, megvizsgált, együtt kielemeztük az MR cd-t. Ő is javasolta a műtétet, azt mondta hogy fiatal vagyok még és aktív, így ő is ajánlja. Kaptam egy dossziét, részletes leírással a műtétről, az azt követő rehabilitáció menetéről, magáról a keresztszalag szakadásról. az aszisztense intézte az operációs időpontot is, így beutaló sem kell, csak az előzetes vérvétel, mellkas röntgen, két oldalú térdröntgen, ekg...stb. 

Még azt szeretném kérdezni tőled, hogy a kórházban a hozzátartozó bent lehet-e napközben velem, vagy van valamilyen konkrét látogatási idő és csak azon belül. 

Az operáció utáni gyógytornát azt írtad, te 3 hét után kezdted el. A torna alatt térdrögzítőben voltál, vagy levetted. Pontosan meddig hordtad a rögzítőt, éjszakára levehetted-e egy idő után? Nekem nagyon rossz emlékeim vannak erről az időszakról, mert csak hanyatt tudtam feküdni, úgy meg nem nagyon tudok aludni. 

a sportkórházban milyenek a szobák. Hány ágyasak? Bent van a mosdó, wc, vagy a folyosón? 

Előre is köszönöm válaszod.Üdv. 

 

kevlár79 Creative Commons License 2013.10.01 0 0 1320

Köszönöm válaszodat!

Akkor amint látom,marad a "majd úgy is meglátom" közhely! :)

OKT.11-re,vagy 14.-re tervezik a műtétet,bár ez még mindíg nem eldöntött.

Furcsa hogy 10nappal a műtétem előtt még nincs konkrétum...HM...

Na meg ugye azért is fontos lenne tudnom,mivel kísérővel megyek( elkísér a párom),és az Ő részére is ugye kellene szállást foglalnunk 2napra,de így ez is lutri.

Fel is hívom az orvosom,hogy van -e már esetleg fejlemény ez ügyben! :)

Szép napot neketek.

Üdv.: Robi

Előzmény: Axióma (1318)
L0riana Creative Commons License 2013.10.01 0 0 1319

Mai hír, hogy OV térdét is a Sportkórházban műtötték, szóval úgy néz ki, tényleg jó hely az :-).

Axióma Creative Commons License 2013.09.30 0 0 1318

En ket dolgot eszreveteleztem.

1. a dontheto fejreszu agyakon valami tokegyszeru es nem tul vastag szivacs van, amitol a derekam jobban fajt, mint a labam ejszaka (marmint 80 kilom meg a vekony szivacs alatta a tan sodrony alatamasztas -> keves volt, a fenekem besullyedt, a gerincem megfeszult, mind1 hogy oldalamon vagy haton fekudtem) -- de ez ellen nem tudsz tenni semmit.

2. elso este kajahoz nem hoztak keztorlesi lehetoseget, pedig mutobe tolastol kezdve azert eleg sok mindent megfogdostam (eleg csak az hogy sajat dobozos uditot, vagy az a'gy femkeretet feljebb uleshez) -- de a sajat torolkozomet keresre megvizezve behoztak

Ezen kivul nem tudok negativumot mondani. Ketagyas szobak, lapos tv, internet (de csak madzagrol, bar ma mar nem zavarna mert van mobilnetem, akkor meg nem volt), a noverek ugrottak ha kellett, elraktak a kajat es hoztak mint maradekot ke're'sre (nem volt rossz, csak nem tudtam egyszerre megenni), valaszthatsz is... Mivel nem tul sokat voltam bent, es akkor is a szobamban, magarol a korhazrol semmi nagy velemenyem nincs.

Ja, 3. is van: a latogatasi ido eleg kreten, a ferjem nem tudott a mutet utan bejonni, kesobb meg mire lehetett volna, mar a gyerekekert kellett otthon suliba menjen (a reggelt is ismeros oldotta meg, engem hetfon reggel vettek fel, bar persze akarhattam volna a vasarnap estet, de az meg tobb kieses lett volna).

Előzmény: kevlár79 (1317)
kevlár79 Creative Commons License 2013.09.29 0 0 1317

Szia!

 

Köszönöm az észrevételed,és ahogy a topicot,úgy a Te postjaidat is elolvastam,és "építkeztem" belőle! :)

Bár a részletekkel és a "járulékos dolgokkal" tisztában vagyok( műtöttek már sok alkalommal),igazából magáról a kórházról,és a körülményekről érdeklődnék leginkább. ;)

 

köszönettel...

Előzmény: Axióma (1316)
Axióma Creative Commons License 2013.09.29 0 0 1316

Tata, nem Szalasy, majdnem pont 2 eve. De ujat nem tudok mondani, ha igy is erdekel, olvasd el az ebben a topikban tett hsz-eimet (80 db eleve nem olyan sok, de ugyis egy ido utan ismetles...).

Előzmény: kevlár79 (1314)
kevlár79 Creative Commons License 2013.09.29 0 0 1315

Sziasztok!

 

Infóként:

 

Jómagamat,Szálasy főorvos úr fog műteni,( Ő az egyik csapat orvosa a Győri kézis lányoknak),és az Ő tanácsára választottam ezt a lehetőséget!

Magánrendelésével teljesen meg voltam elégedve,úgy szakmailag,mint emberileg jó benyomást tett rám.

Ha esetleg lenne más is,kit a főorvos úr műtene,vagy műtött szívesen venném a tapasztalatokat,"élményeket"! :)

 

köszönettel....

kevlár79 Creative Commons License 2013.09.29 0 0 1314

Sziasztok!

 

Esetleg TATA-n valakit műtöttek az utóbbi időben?!

Mivel nekem is ott lesz a műtétem,így próbálok előre gyűjteni informácókat! :)

Orvosom javaslatára,itt végzi el a beavatkozást,mivel a helyi megyei iletőségű kórházban DEC. elejénél előbb nem igen kapnék időpontot.

Bár fizetni kell,de bízom benne hogy a folyamatos térd problémáim ehyhülni,mérséklődni fognak a műtétet követően.

 

Előre is köszönöm válaszaitokat! :)

L0riana Creative Commons License 2013.09.27 0 0 1313

Szerintem keress fel még 2 másik orvost, ha egyöntetű a véleményük, megfontolandó. Ez a műtéti megoldás túl invazív, csak legvégső esetben mennék bele a helyedben. Nekem is ajánlották ezt a terherviselési felszín áthelyeződése végett, de nemet mondtam rá. Fél év, mire begyógyul a csont, így 1,5-2 év szerintem, mire újra olyan lenne, ha egyáltalán, mint előtte.

Előzmény: Giorgio007 (1312)
Giorgio007 Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1312

Sziasztok!Most voltam arthroscop műtéten!A harmadikon bal lábammal.Jobboson volt már egy keresztszalag pótlás,szerencsére teljesen oké.Most a doki azt mondta,mivel,hogy O lábam van,ki kellene vágni a sípcsontomból egy darabot,a teherviselés miatt,ill.porcpótlást kellene csinálni,teljesen elkopott az üvegporc.Volt e már valakinek ilyen műtéte,ill.mennyire tud most sportolni vele?mennyi az esélye,hogy jobb lesz,mint jelenleg?Most szinte minden nap fáj,hol jobban,hol kevésbé?40 vagyok,35 éve focizom.Nem szeretném még abbahagyni,sportolni mindenképp kellene.Komoly műtét,nem egyszerű a döntés?!

Adelade Creative Commons License 2013.09.15 0 0 1311

Nem mehetek a Honvédba, max. az Uzsokiba, vagy a Bajcsyba, viszont ez utóbbiba augusztus végén kértem időpontot és november 21-én mehetnék csak!

 

Szerintem TB-szakrendelés keretében a Honvéd sem lehet sokkal jobb helyzetben (már időpontilag), ezért választottam a fizetős ellátást a Medicál C-ben, de még így is kb. 1 hónapot kell várnom.

 

 

Előzmény: ovics (1308)
Adelade Creative Commons License 2013.09.15 0 0 1310

Igen, tudom, privát jelentkeztem be.

 

Írok mailt. :-)

 

 

 

Előzmény: gombóc63 (1307)
gombóc63 Creative Commons License 2013.09.14 0 0 1309

Engem nem érint, azt nem tudom Adelade hol lakik.

Előzmény: ovics (1308)
ovics Creative Commons License 2013.09.14 0 0 1308

Dr Molnár a Honvédban hétfőként délelőtt rendel. A jogosultak körét meg lehet nézni a a honlapon.

Előzmény: gombóc63 (1307)
gombóc63 Creative Commons License 2013.09.14 0 0 1307

Igen, a Honvédban dolgozik és 2011-ben jelölték az Év orvosa díjra, talán nem véletlenül. Megigérem leírok neked mindent, kedden 16,30-ra megyek, legkésőbb szerdán jelentkezek. Azért azt ugye tudod, hogy a Medicalban csak kerületi lakosokat valamint egy-két agglomerációs település lakóit látják el ingyen? Ja és kérlek mivel én nem tudok neked írj privátot nekem, inkább így beszélgetnék majd róla.

Előzmény: Adelade (1306)
Adelade Creative Commons License 2013.09.13 0 0 1306

Szia Gombóc63!

 

Téged a jó Isten küldött most, nagyon várok már valami infot, neked most közvetlen tapasztalatod lesz, nagyon várom, hogy majd írj, ne felejtsd el kérlek. :-)

Csak annyit sikerült megtudnom, hogy - ha minden igaz - a Honvéd Kórházban dolgozik, szerintem ott jó orvosok vannak. Reménykedek.

Arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon mennyi időt kell várni az 1 napos műtétre, gondolom, hogy - ha szükséged lesz rá - akkor ez is kiderül kedden. Bár, mire én sorra kerülök, lehet, hogy ott is megsokszorozódik a várakozási idő, pont most beszélnek róla a tévében, hogy mennyire kevés pénz van a műtétekre, mennyit késik a TB a pénz átutalásával. Ez biztos erre a területre is begyűrűzik. :-(

 

Előzmény: gombóc63 (1305)
gombóc63 Creative Commons License 2013.09.13 0 0 1305

Szia! Kedden megyek dr. Molnár Péterhez a Medical Centerbe, ciszta van a térdemben, nem lehetetlen az 1 napos sebészeti beavatkozás, amit ott csinálnának. Pár nap múlva többet tudok majd a dokiról és az ottani lehetőségekről.

Előzmény: Adelade (1299)
Adelade Creative Commons License 2013.09.09 0 0 1304

Szia LOriana!

 

Ezek nagyon jó hírek, ha ilyen lenne nekem is, az tökéletes lenne, igazán zokszó nélkül el tudnám fogadni. Főleg a 9 nap tetszik, de gondolom, ez bizonyára a helyi várólista alapján működik. Azt már eldöntöttem, hogy a 40.000 Ft-os kényelmis díjasra semmikép nem megyek, hiába lenne hamar. Ez az összeg túlzás és felesleges. 1 hónapot még tudok várni, de azért már szívesen túl lennék rajta. Most még várok egy információra, ha nem kapok jó híreket, akkor élek a felajánlott lehetőséggel, és kérdezek majd e-mailben.

 

Nagyon rendes vagy. Köszi.

 

Előzmény: L0riana (1303)
L0riana Creative Commons License 2013.09.09 0 0 1303

Szia! Nekem most pénteken csináltak egy tükrözést, eredetileg porcleválás-gyanúval, de végül más lett a diagnózis (egy hegszövet nyomta a pótolt keresztszalagomat). TB-re műtöttek, a dokim 9 nappal előtte adta ezt az időpontot, nem kellett fizetni érte. Reggel bementem, a műtét 25 perc volt altatásban, 4 órára rá már indultunk haza. Egynapos műtétet amúgy gerincérzéstelenítésben nem is csinálnak. Dréncső nem volt, azonnal ráléphettem, és véralvadásgátlót sem kell szúrnom. Ha a részletek érdekelnek, írj privátban.

Előzmény: Adelade (1302)
Adelade Creative Commons License 2013.09.08 0 0 1302

Köszönöm. Természetesen elfogadom majd, ha végre odakerülök.

 

Tudom, hogy kicsit előreszaladtam, de csak a félelmeimet, illetve "vágyaimat" írtam le, illetve előtájékozódtam. Orvost is inkább már így választanék.

Biztos van olyan, hogy az egyik orvos ezt preferálja jobban, a másik azt, ezért ha az én véleményeim is számít (én miért ne számítana, hisz rólam van szó,  velem együttműködésben kell dönteni, szerintem), akkor inkább azt választanám, már ha egyéb kizáró okai nincsenek.

Volt egy kisebb nőgy. műtétem altatásban, az égvilágon semmi problémám nem volt vele, ezért ez a módszer jobban tetszene, mert már ismerem, és nem vágyom a "nemérzés" érzésére. A kórteremben a hordágyról már magam szálltam le, és szinte teljesen éber voltam pár perc múlva, mintha mi sem történt volna.

A meniscus műtét időtartama - ahogy tájékozódtam - nagyjából megegyezhet ezzel. Az említett klinika oldala részletesen ír róla, 15-30 percre taksálja. Ott altatást írnak, de látom, hogy majdnem mindehol máshogy van. Ezért kérdezek tőletek, akik már megtapasztaltak ezt-azt.

 

 

Előzmény: Axióma (1301)
Axióma Creative Commons License 2013.09.08 0 0 1301

Nekem gerincerzestelenitesben csinaltak a szalagpotlasomat, nem volt 24 ora teljes mozdulatlansag (bar nem kell ugralni), nem volt kateter (agytal de masnap mar mintha en mentem volna), es bar nem fajt egybol, de amint kezdtem erezni kaptam szajon at fajdalomcsillapitot (elobb egy gyengebbet, amikor az is kezdett kimenni, akkor adtak egy eroset, masnap mar egyaltalan nem kellett). Ketlem, hogy az altatasnal nem kapod ugyanugy a fajdalomcsillapitot tovabb. A labad nemerzese olyan, mintha jo hosszan elzsibbadt volna, persze nem szokvanyos de nem is ijeszto.

Nem mondom, hogy neked is igy lesz, csak arra akartam ramutatni, hogy a kovetkezteteseid a modszerrol nem feltetlen igazak. Beszeld meg az orvosoddal, az a tuti! Az altatas egyebkent nagyobb (meg ha me'g mindig minimalis) kockazat, en elfogadtam a szakmai tanacsukat.

Előzmény: Adelade (1299)
Adelade Creative Commons License 2013.09.08 0 0 1300

Még annyit,  hogy a korábbi kérdésem (hálapénz) természetesen nem arra az esetre vonatkozott, ahol 12.000 Ft vizsgálati ksg mellett 40.000 Ft "kényelmi" díjat kell fizetni.

Olyanra gondoltam, amikor a vizsgálat díja 6.500 Ft, és valószínűsítem, hogy ennél a rendelőnél (ahol szintén van 1 napos sebészet) nincs semmiféle különdíj, legalábbis korábbi - bár lényegesebb kisebb - műtétnél nem volt.

 

Adelade Creative Commons License 2013.09.08 0 0 1299

Szia Climbz!

 

Igazából július elején kezdett jól érezhetően fájni a térdem, bár már korábban is volt a térdem belső felén egy pont, amit ha nyomogattam, akkor fájt, de nem igazán törődtem vele. Aztán el kezdett fájdogálni pontosan nem körülírhatóan. Most már viszont egyértelműen körvonalazódott, a térdem belső részén úgy féltenyérnyi hosszan.

 

Bejelentkeztem a területileg illetékes szakrendelésre, és csak november 21-re kaptam időpontot. Miután egyre jobban fájt a térdem, és oldalra való mozgatáskor hihetetlen fájdalmat kezdtem érezni (főleg éjszaka forduláskor), tudni akartam, mi lehet, ezért elmentem egy maszek ultrahangra, és ott állapították meg, hogy porcleválásom van, vagyis a diagnózis mediális meniscus sérülés. Van  persze kopás is, gyulladással.

Az uh-orvos azt mondta, hogy ebből műtét lesz, és adott egy elérhetőséget (Szontagh G.), akiről viszont olyanokat olvastam, ami miatt másfelé nézegettem.

 

Az egyik rendelőintézetben, amely maszek is és a területileg illetékes betegeket is ellátja (én nem vagyok területileg odatartozó), október 8-ra lenne időpont vizsgálatra, és majd csak ezután derül ki, hogy tényleg kell-e műteni, és az is, hogy majd mikor. Maszek alapon is várni kell, mert a TB csak meghatározott számú műtétet finanszíroz egy hónapban. Szerintem december közepénél itt nem kerülök előbb sorra.

 

Persze az előzetes körülményektől függően is lenne kérdésem, bár lehet, hogy nagyon előre szaladok:

 

- altatásos műtétet szeretnék, mert el nem tudom képzelni, hogy 24 óráig feküdjek a gerincérzéstelenítés után, nem tetszik az sem, hogy bizonyos ideig ne érezzem a lábam, na meg ez esetben biztos kéne katéter is (már ha nem lehet felkelni). Na ezt, nem.

Bár ez esetben, gondolom, ha felébred az ember, akkor rögtön jelentkezik a fájdalom.

 

- azt is olvastam valahol, hogy heparin injekciót kell adni kb. 10 napig. Ez minden esetben így van? Nem olyan nagy műtét ez, 3 kis vágással, hogy véralvadásgátló kelljen. Tudsz erről valamit?

 

-          Van még egy lehetőség, ami közelebbi vizsgálati időpont lenne, az Ars Medical Lézerklinikán, de ott a 12.000 Ft-os vizsgálati díj mellett 40.000 Ft kényelmi szolgáltatást kell fizetni (légkond. szoba, internet-elérés, telefon, stb.), na nekem ebből egyikre sincs szükségem ezen idő alatt, pláne ha pár órán belül hazaengednek. Itt korábban tudna fogadni a szakorvos, így valószínű a műtét is előbb lehetne.

 

 Pillanatnyilag nem is tudom mit csináljak. Dr. Szikora Gyula és dr. Molnár Péter van a tarsolyba, az említett két helyen, de egyikről sem tudok semmi. Budapesti vagyok.

 

Bármilyen tanácsot, segítséget, javaslatot, tapasztalatot nagyon szíves veszek.

 

Előzmény: climbz (1298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!