Keresés

Részletes keresés

ZE Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7361
Udvarias angolsággal kérdezz rá, hogy ha már voltál oly figyelmetlen, és UK. only aukcióra licitáltál, elküldené-e ide a cuccot, illetve mivel Mo-ról nem tudsz neki postautalványon (PO) fizetni, így valamilyen más, megbízható módban kellene megegeyznetek, pl. PayPal, vagy wire transfer (bár ezt nagy az esélyed, hogy nem fogja elfogadni...).
Előzmény: TGery (7360)
TGery Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7360

Hello mindenkinek

 

Először is jó nagyon az a GYIK, vagy FAq, csak már nem aktuális hálistennek (paypal)   :))))

 

szóval: visszaolvastam vagy 1000 hozzászólást még mielőtt belevágtam volna ebay-ba, de most, hogy élesben megy a dolog, már csak elméletben vagyok okos.

 

történt ugyanis, hogy megnyertem egy aukciót, és az arc csak UK-ba postáz...

ez azért nem tűnt fel, mert az árui 90 %-t postázta EU-ba is, de ezt nem...

 

És nem fogad el Paypal-t, csak ezt:

"recorded delivery cheque/PO or cash "

ezután a címe mieg minden adata....

 

most ez mi is?

vonatkozik valamelyik fizetési módra (tehát ebay által elfogadott-e) a buyer protection?

légyszi ne anyázzatok nagyon hangosan, csak 2-3 szót kérnék válaszul. :)

 

Ha a FAQ-ot ki tudnátok egészíteni ilyesmivel is (buyer protection progam stb...) szerintem sok kezdő (mint magam is) sokat tanulhatna belőle.

 

egyébként úgy látom, hogy itt, sok más fórummal ellentétben TÉNYLEg kap válaszokat aki klérdez, még ha századszor teszi is fel ugyanazt a kérdést :)

 

digicat Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7359
A 7024. hsz-tól kezdve kb. 90%-ban a PayPal volt a téma. Szerintem nincs olyan kérdés a témában, amire ne írták volna le a választ.

Az eladás is ki van már vesézve, ha komolyan akarod csinálni, akkor szánj rá 1-2 órát a visszaolvasásra. Az FAQ-t se felejtsd ki.
Előzmény: euro127alby (7355)
LiRul Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7358
Currently, our system cannot verify most non-U.S. credit card billing addresses.

Mindez azert erdekelt volna, mert jelenleg mas cimet adtam meg paypalon es az ebayon, mint ami a szamlahoz tartozik (mindketto valos, valid cim). De akkor ne feljek attol, hogy kivagnak hamisitas vadjaval... :-/
LiRul Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7357
Jah sorry, kozben megtalaltam a paypal help centereben:

How do I confirm my address?

To confirm your address, you will first need to add a credit card to your PayPal account. If your credit card company supports the Address Verification System, PayPal will check that the address you provided for your account matches the billing address that your credit card company has on file. You may be required to complete the Expanded Use enrollment process, to activate your credit card. Your address may be confirmed after the Expanded Use enrollment process has been successfully completed. Please note that because not all credit card companies are currently able to confirm an address, only some UK and Canadian addresses may be confirmed at this time.

Akkor modositanam ugy a kerdest, hogy a raiffi bank tud cimet konfirmalni?
Előzmény: LiRul (7356)
LiRul Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7356
Az address verification-t a paypal vagy az ebay csinalja? Ha az elobbi, akkor mi kell pontosan ehhez? Vagy ez random jon, amikor a paypal igy gondolja? A masfel euros cuccon mar tul vagyok, az oke.
euro127alby Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7355
Sziasztok!

Itt az index fórumon új vagyok, de az ebay-en már kb 50 üzlet van mögöttem (vevő vagyok).

Örülnék, ha valaki emaiben le tudná írni nekem, mit hogyan kell tennem, hogy tudjak Paypal-lal fizetni. (hová kell menni /bank/, mit honnan hová kell utalni stb...)
És esetleg, hogy miként listázhatok eladásra cuccokat az ebay-en.

Köszi!
ZE Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7354
Az értékhatárról (is) olvashatsz részben itt, a topicban, részben a http://invitel.hu/youme/ebay/index.htm oldalon, részben pedig -minő meglepetés- a http://www.vam.hu/ -n is.

Az interneten vásárolt terméknek minden esetben a bruttó ára van feltüntetve, és azt fizeted ki, mivel pedig az eBay-es piactéren -mint egy átlagos bolhapiacon- magánemberek között (az esetek jelentős részében) között köttetnek üzletek, így nettó ár nem értelmezett.

Ha kereskedőtől/internetes boltból vásárolsz, akkor forgyasztási adó felszámítása/befizetése az ő feladata -- a vevő országa szerinti mértékben, mivel te nem ott kapod meg a terméket, akol a bolt van, hanem itt.

A külföldről származó áruk esetén nem az APEH, hanem a vámhivatal az illetékes ÁFA-ügyben is.

Nem értem, mire célzol azzal, hogy "nettó áron veszemmeg és itthon eladom használtként"? Ha kint nettó áron akarsz vásárolni, akkor elvileg bizonyítanod kell, hogy az adott országból kivitted a terméket, és behoztad ide. Az ottani alacsonyabb áfa visszajön, az ittenit kifizeted... Nem értem, ebben mi érné meg? Megvetted kint, hazahoztad, nem kereskedelmi céllal tetted, és itthon eladod.

Ha a posta kivitte a terméket, és a vámhatóság nem fizettetett veled semmit, akkor megnyerted a dolgot.
Előzmény: falaca (7353)
falaca Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7353
Mit jelent ez a meghatározott érték határ?

Arról, hogy megvehessem az áruját neki kell gondoskodnia nem?

Ha új árut akarok venni, akkor Mwst nélkül kell megvennem és áfát kell fizetni?

És az apeh honnan tudja, hogy az áru új?

(meg lehet azt csinálni, hogy nettó áron veszem meg, és itt használtként adom el)

Ha posta elhozza a címemre, akkor még várható valami fizetési felszólítás az apehtől
vagy megúsztam?

köszi
Előzmény: ZE (7342)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7352
Köszönöm szépen a választ! Korábban már túl is estem ezen a 1,5 €-os mizérián, és már be is írtam 4 jegyű kódot. Azt szeretném kérdezni, hogy ha én vásárolok valahol a PayPal-lal akkor az hogyan is működik, angol nyelvtudásom elég gyenge! Mennyibe kerül nekem a PayPal-lal a vásárlás? Nemsokára akarok venni egy olyan 500-600 €-os terméket!
Előzmény: zengei1 (7344)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7351

nekem sms-ben jön az info , de nekem mindig megadja a helyet, céget.

 

Még akkor is ha franciao.-ban egy cég vonja.

Előzmény: k2laci (7349)
garfieldka Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7350

Ez biz így van. Lehet, hogy a vezérkar ismeri a PayPal-t, de a fiókban fogalmunk sem volt róla. Mindenáron szerződést kértek tőlem, mondván, csak akkor tudnak bármiféle infót adni a zárolásról és egyéb pénzmozgásról. Na persze én is a négyjegyű kód iránt érdeklődtem. Eddig nem rúgott ki a PayPal.

 

Más. Tegnap láttam, hogy az OTP szépen elindította a pénzt annak a paypalos eladónak, aki az értesítést megkapván azonnal jelezte, hogy nem kéri az utalást. Nem lévén üzleti regisztrációja, a kátyás pénzt nem tudja fogadni. Most valahol kószál az űrben a pénz. Nem értem, a bank nem kap erről szintén azonnal értesítést? Minek utalták el mégis?

Előzmény: sz (7348)
k2laci Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7349

Hogy ezt a témát továbbragozzuk és elvonatkoztassuk a PP-től, nem lenne hülyeség ha az OTP az összes zárolást (más, normális bankhoz hasonlóan) kiirja az e-bankban, ez biztonsági szempontból is előnyös lenne.

Ha valaki gyakran vásárol kártyával akkor számára "beszédesebb" a "zárolás- TESCO, 6234 Ft"  mint a "Zárolás kártyavásárláshoz" .....

Előzmény: sz (7348)
sz Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7348
ebben valóban az áll, amit írtál néhány hozzászólással korábban, viszont a hazai bankok gyakorlatilag azt se tudják, mi az a paypal, így elég nehezen tudom elképzelni, hogy egyáltalán a kapcsolatot képesek velük felvenni :))

mindenesetre kíváncsi lennék az otp válaszára, hogy miért kell titkolni a közlemény szövegét, amikor:
1. abban semmi titkos dolog nincs
2. úgyis az ügyfél pénzéről van szó

én arra tippelek, hogy egyszerűen figyelmetlenség miatt alakult így és szólni kellene nekik.
Előzmény: zengei1 (7347)
zengei1 Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7347

Idekopizom, amit a levelükben írtak, mert az is lehetséges, hogy én értettem félre valamit. Angol tudásom messze áll a tökéletestől.

 

Tehát.

 

" PayPal strongly discourages users from calling their credit card companies in order to obtain their PayPal Expanded Use Number before receiving their monthly statements in the mail. If PayPal receives a complaint from Visa, MasterCard, or your card issuer regarding your account, your PayPal account may be permanently closed."

Előzmény: k2laci (7345)
zengei1 Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7346

Erre vonatkozólag csak találgatásokba tudnék bocsájtkozni. Mindenestre úgyis felesleges telefonálgatni ez ügyben, nézd meg a nyomtatott számlaértesítőt vagy az elektronikus számlakivonatodat.

 

noree

Előzmény: k2laci (7345)
k2laci Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7345
Ez a legutolsó mondat nem tiszta. Miért vágnának ki ?
Előzmény: zengei1 (7344)
zengei1 Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7344

A limit azt jelenti, hogy magyar felhasználók regisztráció után max 100 EUR értékben fizethetnek, de ha vállalod, hogy 1,5 EUR-t terheljen a számládra a GayPal, akkor ezt a limitet megszüntetik. Az 1,5 EUR terhelés csak arra kell, hogy a tranzakciós üzenetben küldjék el a kódodat, ezzel ellenőrzik, hogy a számla tényleg a tiéd, legalábbis van hozzáférésed a számlaegyenleghez (mivel abban jelenik meg a tranzakciós üzenet és benne a kódszám).

Ha van netes bankszámla elérésed, akkor azon keresztül hamar megnézheted, milyen kódot küldött a PP kompani a tranzakcióval. Ha nincsen e-bankod, akkor várnod kell, míg kijön a számlalevél. A bankodnak viszont ne telefonálj a kódért, mert ha erről értesül a PayPál, kivágnak téged a rendszerükből.

 

noree

Előzmény: Törölt nick (7343)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7343
Mi ez a 100 €-os limit a Paypal-on?
Előzmény: Törölt nick (7327)
ZE Creative Commons License 2005.06.25 0 0 7342
ÁFA-fizetési kötelességed akkor van, ha az EU-rezidens eladó üzletszerűen kereskedik, és Magyarországra meghatározott értékhatár fölött ad el összesen, mert ekkor elvileg magyar adóhivatalhoz be kell jelentkeznie, és magyar ÁFA-t kell felszámítania neked. DE. Az eBay-en a termékek jelentős része "used", azaz használtcikk, illetve max. bizományos, tehát EU-n belülről küldött termékre tényleg nincs ÁFA.

Ha az eladó az EU-n kívülről küldi a terméket, azaz nem EU-s származású a vásárolt áru, akkor két lehetőség van. vagy átjön simán a vámon, és akkor se vám, se áfa, vagy nem.
Ha nem jön át simán a vámon, akkor termék- értékhatár- (és a vámos kedve) függvényében, a termék árára rárakják a vámot (belföldiesítés), hozzáadják a szállítási költséget, majd erre az összegre vágják rá az ÁFA-t, amit a vámmal együtt kell megfizetned, ráadásul VPID-t is kell kérned hozzá (személyi igazolvány, adókártya, etc. ha pl. DHL hozza, akkor ők elintézik helyetted).

A fentiek az elméletet próbálják visszaadni, gyakorlatban vagy kell fizetned, vagy nem, ezt csak akkor tudod meg, ha bejött az országba a cucc, és megkapod direkben vagy sem...
Előzmény: falaca (7340)
Hettie Creative Commons License 2005.06.25 0 0 7341
en a hon-kongiaktol semmit sem vennek. Nem mindig eredeti az arujuk, szoval hiaba olcsok...
Előzmény: chapelle (7339)
falaca Creative Commons License 2005.06.25 0 0 7340
tehát akkor jól értem, hogy áfát sem kell fizetni?

köszi mindenkinek a válaszát!!
chapelle Creative Commons License 2005.06.25 0 0 7339
Sajnos a hong-kongi feladók igyekeznek eltakarni, hogy honnan adják fel a cuccaikat, ezekre -a legtöbb termékre- a vámmal növelt értékre még 25% áfa is rakódik. Elméletileg azoknak akik bizonyos összeg felett (asszem 20000 EUR) értékesítenek az EU-n belül Magyarországra azoknak be kéne jelentkezni a magyar áfa alá és a maygar áfával számlázni.
Előzmény: ZE (7336)
chapelle Creative Commons License 2005.06.25 0 0 7338
Csak egy jótanács: ezek alapvető dolgok, ezekkel érdemes tisztában lenni mielőtt belekezdesz valamibe, nehoyg a végén rosszul járj
Előzmény: falaca (7334)
bati67 Creative Commons License 2005.06.25 0 0 7337
Big sorry for the "Casio Western Bar Telespiel"! :-)))
Előzmény: sz (7333)
ZE Creative Commons License 2005.06.25 0 0 7336
Elsőként olvasd el a http://invitel.hu/youme/ebay/index.htm oldalon található infókat, ott elég sok dolog le van írva.
Röviden:
-Általában az internetes vásárlás esetén a vásárló országa szerinti ÁFA számítandó fel, legjobb tudomásom szerint.
-Az eBay-on történő vásárlás során az ÁFA-t nem az eladó, hanem a magyar vámhatóság határozza meg/írja elő, és nekik kell megfizetned. A VÁM-mal kapcsolatban az EU-n belülről származó (azaz EU-ban postára adott, tehát pl. az angliai eladó által eladott, de item location szerint Hong-kong-ban található termék EU-n kívülről fog érkezni) termékekre nincs vám, az EU-n kívüliekre a magyar vámtarifa vonatkozik, ez elég elkufott meghatározásokat használ, ezeket pl. a http://europa.eu.int/comm/taxation_customs/dds/hu/tarhome.htm oldalon tudod megkeresni.

Az eBay-on vásárolt terméket természetesen eladhatod itthon vagy bárhol, nem tudom, miért gondolod, hogy bármi korlátozna benne...

Az eBay-en a licit- illetve hirdetési díj az eladót terheli, a fizetés során felmerülő költségek, valamint a csomagolási- és postaköltség a vevőt.
Előzmény: falaca (7334)
ZE Creative Commons License 2005.06.25 0 0 7335
A bankközi elszámolás napi rendszerességgel működik, így lett kitalálva a Giro, elsődlegesen a megbízható problémakezelés, illetve az egységes üzemmenet (minden giro-kapcsolattal rendelkező bank, illetve ügyfél megadott időpontig ad fel a giro felé, mely összegeket a clearing során összegzik, megfelelő MNB-s számlákat kezelnek közben, statisztikák készülnek, esetleges fedezethiányra speciális kezelések történnek (A-banknál van X millió Ft, Kap jóváírásként Y milliót, de ugyanazzal a banki nappal X+k milla terhelés is érkezik hozzá. Ha a terhelés a jóváírás előtt érkezhetne (ha azonnali terhelés/jóváírás van akkor megeshet!), akkor nap közben fedezethiány, illetve egyéb probléma alakulhatna ki.)

Amit te hiányolsz, az létező rendszer, mint írtam, és VIBER-nek hívják...
Előzmény: sz (7328)
falaca Creative Commons License 2005.06.25 0 0 7334
Bocsi, ha hülye kérdést teszek fel!

Az internetes vásárlásnak milyen vonzatai vannak???

(gondolok itt az áfára, milyen értékhatár fölött kell fizetni és , hogy kell-e)

(egyébként műszaki cikket vennék) Esetleg itthon el lehet adni valakinek? /legálisan/

Az ebay von le valamit vagy a paypal?

köszi
sz Creative Commons License 2005.06.25 0 0 7333
igen.
Előzmény: bati67 (7332)
bati67 Creative Commons License 2005.06.25 0 0 7332
"tercsirobi" Ebay-nick magyar?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!