Na mar egy hete nyuzom a Green Start. Nem tudok ra jobb szot mondani: tokeletes. Lehet vele szurt gyumolcslevet es rostos levet is kesziteni. Az apromagvas gyumolcsoket is nagyszeruen kipreseli, persze mag nem kerul bele a lebe. Nagyszeruen elboldogul a repaval, a sutotokkel is. Konnyen tisztithato es nem kell allandoan a szurot uriteni, mert a preseles alatt folyamatosan tavolitja el a szarazanyagot. Egy baja van: az ara ...
Szerintem a Power Juicer az centrifuga es nem pres ...
Az a mintabolt egyebkent eleg erdekes egy hely. Kertem, hogy mutassak be mukodes kozben, mire az volt a valasz, hogy nezzem meg a tv-ben. Ezek utan inkabb nem vettem meg, hanem rendeltem kulfoldrol egy Green Star GS-1000-es gyumolcsprest. Ha minden igaz a jovo heten itt van. Majd beszamolok a tapasztalatokrol.
Sziasztok! Én egy ismerősömtől kaptam az infot, hogy milyet vegyek. Mert én is éppen présre vadászok. Neki ez már elég sok ideje megvan, mindent lehet vele préselni. (tököt, uborkát, gyümölcsöt) Jack La Lanne's Power Juicer. Van egy honlapjuk is, ha valakit érdekel, otthon megkeresem. 30.000 Ft-ba kerül, Pesten a Nyugatinál van mintaboltjuk, oda megyek ma és megnézem. (1132 Kresz Gáza u. 29.)
Én anyukámnak szeretnék venni egy gyümölcsprést vagy centrifugát...lényeg hogy elektromos legyen, és minél többféle gyümölcs és zöldséglevet tudjon vele készíteni. A fontos a jó minőség, tartósság lenne, nem az hogy multifunkciós ketyere legyen, csak ezeket a leveket tudja jól csinálni (tehát nem kell hogy egyben jégdaráló, mangulaszeletelő...akármi legyen). Sokfélét láttam itt-ott, de nem igazán tudom mi alapján válasszak, azt viszont hallottam, hogy vigyázni kell milyet veszek. Ha valakinek van egy jó tippje (márka, típus) vagy tudja mire érdemes vigyázni a vásárláskor, légyszi írjon! Köszi elöre is :) Dóri
Maradok annál ami van. Különben nem olyan sok szőlőm van, azt az 1-2 kilót majd sikerül megenni. Tulajdonképpen nem is jutott eszembe, hogy szőlőnek a leve az már must, én csak úgy "gyümölcslé" kategóriában gondolkoztam.
nekem kézi présem. Cseh vagy szlovák vagy mindkettő.
Olyan mint egy húsdarákó csak szűkűl a vége es ez a szűkület idézi elő a préshatást.
Szőlőprésnek ideális. De sok minden másra is nagyon jó. Van a végén egy szabályozó csavar ennek állításával el lehet érni, hogy még akár a magokat is kipréselje. De persze ez nem válik a must javára, inkább a laza préselést kell választani.
Alapvetően egyébként rostos leveket lehet vele készíteni, utána lehet még igény szerint szűrni.
Én a szőlőt szárastól-magostól. Viszi, és semmi baja, pedig ez csak egy mezei Braun. Viszont magtörmelék megy bele, és baromi idegesítő tud lenni, amikor beragad az ember fogába. Átszűrni meg fél nap a szőlőlevet, rettentő sűrű és minden szűrő eldugul. Azisigaz, hogy nekünk ilyen egyszerű, sötétlila Izabella Vagy Ó Te Ló! nevű szőlőnk van itthon a kertben, lehet, hogy a flancosabb, fehér, bóti jobban viselkedik.
Ennek viszont megrendítő az aromája, csináltam már az ilyen kicentrifugázott lila szőlőléből lekvárt is, zselírozócukorral, baromi finom.
Szerintem szőlőpréselésre sokkal alkalmasabb egy kis konyhai szőlőprés, amit minden barkácsboltban lehet kapni. Igaz, az nem elektromos. Viszont a mustból csinálhatsz bort, és a szőlőt sem kell szemezgetni:) Sőt a cefrét még egyéb szeszgyártásra is fel lehet használni:))
Azért sztem kár venni, most asszem 30E ft, hogy egy évben néhány hónapig, mig elérhető áru a szőlő, csinálj vele szőlőlevet...
Egyébként a magok nem zavarják, bár le van irva az útmutatójában,h ogy úgy jobban kopik a kés. Én vettem egy pótkést, de egyelőre semmi jele a kopásnak.
Mosogatógépem nincs és nem is lesz, mert nem férne el a konyhánkban.(A méret a helyhiány miatt érdekel.)
Az az igazság, hogy kisebb centrifugám (Ronic gép tartozéka) nekem is van, de abban nem merném kipróbálni a szőlőt. (Gondolom, hogy nem lehet, mert a használati utasitásban az szerepel, hogy a gyümölcsök magjait a lékivonás előtt el kell távolitani.) Nem vagyok valami nagy gyümölcsfogyasztó, már nem is emlékszem, mikor használtam. (Nem tartozik ide, de a gépnek egy másik részét szeretem használni, amely pillanatok alatt felkockázza akár 3 hagymát - gyorsan, és nem ereszt külön levet.)
Visszatérve az eredeti kérdéshez- tavaly többször kaptunk szőlőt és csak tologattam ide-oda a hűtőben, és akkor gondolkoztunk azon, hogy jó lenne csak úgy egészben "kicentrifugálni", de vajon miben.
a legkedvesebb az alma, az őszibarack és a narancs, de a dinnye is nagyon jó, zöldségek közül én csak a répát szeretem, azt is naranccsal. (amúgysem eszem soha zöldséget, legen ez akármilyen egészségtelen:)
A répát előtte egy kicsit vizben megúsztatva még eredményesebb.
De biztosan a többiek is mennek bele. Főlem aminek leve van:)
A gyümik közül nem megy a banán, azt átpaszirozza, abból nem lesz lé. Azt turmixolom tejjel egy másik kütyüben:)
Sárgabarack is nagyon sűrű lesz, magától ki se jön, viszont egy kis almalevet ráöntve (bele a centrifugába!) iiirtó finom sűrű nedű lesz belőle.
Szőlő: maggal. szár nélkül. Én igy szeretem. Nagyon jó lesz.
Almából a kisebb fajtát veszem, az lédúsabb is és olcsóbb is, egészben hajigálom.
Ha nagy lenne, felvágom 2-be.
Ha a maradékot rétesbe akarom tölteni, akkor meghámozom, mert a rétesben a héja nem fini. A levének mindegy, talán jobb héjastul.
Igen, nagy. És nehéz:) Nem az a kempingezéshez való modell:)). Nagy és izmos motorja van, attól nagy:)
Én olvastam a Lékönyv elsörészét. Eszerint a búzafü és más hasonló típusú leveleket csak lassú fordulatszámon müködö gépekkel lehet kicsavarni. nincs Power Juicerem, de a céklát a legegyszerübb centrifugák is kinyomják, tehát nyilván ez is.
A lékönyvben vannak ötletek, hogyan lehet a búzafüböl levet nyerni, ezek különbözö praktikákat jelentenek. A búzafülé nyerésre szolgáló masina nálunk is kapható (kb 200.000 Ft-ért). Szóval szerintem, ha azért akarsz Power Juicert venni, hogy búzafü levet nyerjél akkor nem ajánlom, akármit is állítanak róla, nem arra való.
A habos almalerol jut eszembe: amikor eloszor csinaltam frissen facsart almalevet, az ocsem kozolte, hogy nem hajlando meginni, mert ugy nez ki, mint a gyenge gyerekhanyas. :(
Szoval nem biztos, hogy a csalad is annyira orul a friss gyumolcslenek, mint mi.
Az ősökenk egy Moulinex van, vagy 10 éve vették, és nem használták sokat... Pedig egészen korrektül működik. Régebben, amíg volt jópár gyümölcsfájuk, szoktunk almalevet csinálni, de eléggé habos volt. Az íze viszont igen jó!
Kaptam anyukámtól egy Power Juicert karácsonyra:)
Hát valami eszméletlen jó:)
Semmi darabolás, logikus és praktikus felépítés, és fantasztikusan finom eredmény:)))
Szép ünnepeket:)
A régi Clatronic-ot én is jól eltettem. Most vettem egy Moulinex-et 13e -ért és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Igaz, darabolni kell a gyümölcsöt, de a végeredmény ideális. Mai reggelink: 1 nagyobb narancs+1 alma+1 répa= 4 deci tiszta gyümilé, a szárazanyag pedig szinte teljesen száraz.
Hmmm. Szépen megpucolod, még szebben becsomagolod, és odaadod egy nem túl kedves rokonnak karácsonyra? ;-D
Megj.: nagyon le van védve a cucc, egyrészt csak akkor indul el, ha rendesen össze van rakva, másrészt ha nincs túlterhelve. Egyik menetnél egyszercsak leállt, szétszedtem, megforgattam kézzel: pörgött könnyen. Próbáltam bekapcsolni: semmi. Visszatettem a tetejét: nem megy. Megint levettem a fölső részt, és akkor néztem, hogy a -kicsit talán szárazabb- trutymó jól föl volt rakódva belül. Kiszedtük, kész. Szóval túlterhelni (motort leégetni, ilyesmi) direkt se lehet. Ügyes.