Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2016.09.24 0 1 128391

                                                       vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (128348)
obsitos3 Creative Commons License 2016.09.24 0 0 128390

És  a kozmaolaj szűrő,pl az,amiről foxrudi az előbb képeket pakolt fel,csak úri huncutság,igaz?(-: Nagyon leegyszerűsítitek a dolgot.

Előzmény: norennord (128389)
norennord Creative Commons License 2016.09.23 0 1 128389

Üdv 

 

Én is mondok 1 jót.. 

mivel a kozma olaj a tetején van

én az alszeszt 5l keskeny szájú üvegbe gyüjtöm pont szinültig.. 

ha tele van akkor csak bele rakom a fokolót..  gyakorlatilag kibuggyan a tetején az olaj..  

Előzmény: zscz (128377)
schlumberger Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128388

A mennyiben erre jársz a világvégén kopogjál be! 

Köszönöm a szíves invitálást! Sajnos, nagyon úgy néz ki, hogy az idén már nem kell arrafelé járnom, de nem felejtem el jóságodat, és ha mégis, akkor igen! :-)

Előzmény: Green Corner (128376)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128387

Itt pedig egy kozmaolajszűrő berendezés.

Előzmény: zscz (128377)
endrepp Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128386

Hú de szép, takaros darab! :)

Előzmény: TINTUS (128383)
endrepp Creative Commons License 2016.09.23 0 1 128385

Nem az olaj miatt kell hígítani, az csak mellékhatás, hogy kiválik, de ki lehet használni, ha nincs kozmaolaj leválasztód.

Előzmény: endrepp (128384)
endrepp Creative Commons License 2016.09.23 0 1 128384

Minden reggel egy hozzászólásban mutatnak linkek okosságokra.

Ezt kéne átrágnod először:

http://snapszmester.hu/gyakorlati-palinka-fozes/

Az lefőzött alszesz tisztázása legfeljebb 25%-osan történik, ez azt jelenti, hogy ha több vissza kell hígítani 25-re, akkor kiválik belőle az olaj.

Előzmény: zscz (128379)
TINTUS Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128383

Példának itt van egy:

Előzmény: TINTUS (128382)
TINTUS Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128382

A megoldás: kozmaolaj szűrő.  keress rá a szóval.

Előzmény: zscz (128377)
zscz Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128381

Ha ez azt jelenti hogy az utópárlatból sok lett, akkor értem. 

Előzmény: foxrudi (128380)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128380

Savanyú azért lett,mert túlengedted,nem kicsit,nagyon.

Előzmény: zscz (128377)
zscz Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128379

A rendes cefrével nincs gond. Az idővel inkább. Ez a vissza higítás hogy működik? Olvasgatok már de még nem futottam bele ebbe.

Előzmény: endrepp (128378)
endrepp Creative Commons License 2016.09.23 0 2 128378

A kudarc élményeket keresed? ;)

Miért nem csinálsz egy rendes cefrét, amit időben kifőzöl?

Az alszeszt amikor vissza hígítod feljön az olaj a tetejére, azt kell leszedned, pl. egy papír törlővel le tudod szippantani.

Előzmény: zscz (128377)
zscz Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128377

Üdvözlet az Uraknak!

 

Idén tavasszal főztem életem első pálinkáját. Addig nagyapám cefréjét egyengettem, majd vettem egy DES 34 l-es főzőt. Az első főzés egy igen régi közel fél éves 50l körüli alma cefréből készült, hátha alapon..

Nem lett jó. :) 2l 56°-os savanyú izé lett.

Idén egy 6-7 hetes őszibarackkal próbálom meg. Szintén nem kezdőnek való de azért hátha. A kérdésem a szűrésre vonatkozik:

Milyen textillel kell szűrni az alszeszt? Ez ugye leválasztja nagyrészben a kozma olajat?

A válaszokat előre is köszönöm!

Green Corner Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128376

Kész a bodzám!A mennyiben erre jársz a világvégén kopogjál be!Nem fogod megbánni!:))

Előzmény: schlumberger (128365)
snapszmester Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128375

A méret a lényeg. Kell a hosszúság hogy elférjen a skála.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (128374)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128374

A papír skálán rajta van a gyártó, de szerintem az van nekem is, csak hőmérő nélküli változat.

Előzmény: snapszmester (128373)
snapszmester Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128373

Valószínű. 50 cm hosszú.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (128363)
Figyelget Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128372

Ez nagyon gusztusos!:)

Előzmény: foxrudi (128369)
snapszmester Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128371

Gyerekek...

Előzmény: schlumberger (128365)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.23 0 1 128370

Trisós meleg víz,aztán tiszta vízzel átpárolni a rendszert,hűtővizet leengedve.

Előzmény: Törölt nick (128354)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128369

Már azóta 45%-os állapotban pihen. :-)

 

    

 

Green Corner Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128368

Mennyi időre főzted?

Előzmény: Törölt nick (128367)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.23 0 1 128367

El tudom mondani.. Pektinbontó, élesztő, és a 4. nap 2kg cukorszirup. 80 literből lett 7.5 l 46%(V/V) ami nem rossz, tehát az ecetesedést kizárnám. Valószínűleg a rendszerre ráfér egy alaposabb tisztítás.. Köszönöm a segítséget mindenkinek. ( Az előző hsz-em hangvételéért meg elnézést, de "komoly" vádak elé lettem állítva.. :) )

Előzmény: Green Corner (128364)
Figyelget Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128366

Na és mi került bele? 

Bár nekem egyre inkább a lerakódás a gyanús. 

Simán vízzel mosathatod órákig, az rajta marad. 

És a következő tisztázáskor oldódik le mikor a forró, alkoholban dús pára leoldja. 

Snapszmestertől meg inkább tanácsot kérj. 

Előzmény: Törölt nick (128362)
schlumberger Creative Commons License 2016.09.23 0 2 128365

Amennyiben érdemben nem tudsz hozzászólni, vagy segíteni akkor nem kell írni, köszönöm... Nagyon jól tudom mi került a cefrébe, 

 

Snapszmesterrel szemben talán kicsit magas ez a ló...

Előzmény: Törölt nick (128362)
Green Corner Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128364

Amennyiben Te cefrézted, akkor el tudod mondani, hogy mi került bele?És a lényeg, hogy mikor? Az általad mondott vadszilva nagyon gyorsan meg tud ecetesedni!

Előzmény: Törölt nick (128362)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2016.09.23 0 0 128363

Lombik kft terméke?

Előzmény: snapszmester (128360)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.23 -1 1 128362

Amennyiben érdemben nem tudsz hozzászólni, vagy segíteni akkor nem kell írni, köszönöm... Nagyon jól tudom mi került a cefrébe, mert én cefréztem neki. (Öblíts egyet :) )

Előzmény: snapszmester (128358)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!