Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Köszönöm a szíves invitálást! Sajnos, nagyon úgy néz ki, hogy az idén már nem kell arrafelé járnom, de nem felejtem el jóságodat, és ha mégis, akkor igen! :-)
Idén tavasszal főztem életem első pálinkáját. Addig nagyapám cefréjét egyengettem, majd vettem egy DES 34 l-es főzőt. Az első főzés egy igen régi közel fél éves 50l körüli alma cefréből készült, hátha alapon..
Nem lett jó. :) 2l 56°-os savanyú izé lett.
Idén egy 6-7 hetes őszibarackkal próbálom meg. Szintén nem kezdőnek való de azért hátha. A kérdésem a szűrésre vonatkozik:
Milyen textillel kell szűrni az alszeszt? Ez ugye leválasztja nagyrészben a kozma olajat?
El tudom mondani.. Pektinbontó, élesztő, és a 4. nap 2kg cukorszirup. 80 literből lett 7.5 l 46%(V/V) ami nem rossz, tehát az ecetesedést kizárnám. Valószínűleg a rendszerre ráfér egy alaposabb tisztítás.. Köszönöm a segítséget mindenkinek. ( Az előző hsz-em hangvételéért meg elnézést, de "komoly" vádak elé lettem állítva.. :) )
Amennyiben Te cefrézted, akkor el tudod mondani, hogy mi került bele?És a lényeg, hogy mikor? Az általad mondott vadszilva nagyon gyorsan meg tud ecetesedni!
Amennyiben érdemben nem tudsz hozzászólni, vagy segíteni akkor nem kell írni, köszönöm... Nagyon jól tudom mi került a cefrébe, mert én cefréztem neki. (Öblíts egyet :) )