Keresés

Részletes keresés

Gonoszka2 Creative Commons License 2000.04.19 0 0 63
Egyetértek mocskos egy bagázs. Van egy kollegám, aki utánam jött- a helyemre, mert akkor még feljebb voltam...- én még azóta is ugyanabban a kiszolgáló személyzetben vagyok, ő már főov h. mindez azért mert csókosa a vezérnek. No comment.

Hát ezért akarok innen lelépni, mert reggelente felfordult gyomorral lépek be. És olyan undorral vagyok itt, hogy az már gáz...

8 éve ugyanazon a területen és nem engednek el innen. Jól gondold meg, hogy milyen területre mész, én ahova jöttem (és innen akartam továbblépni) ottragadtam, persze a felvételnél mindenkit etenek, hogy lehet az osztályok között vándorolni. Na persze....

Na jól van nem rontom a hitelüket tovább, bár ez nem a cégét rontja, hanem az ottani vezetőkét.

Ja mesmeg, ha "jóba lennék" a vezérrel mint "n" (etsd: nö) akkor már nem itt poshadnék... :o)

De ehhez gyomor kell. Nekem ilyen meg nincsen...
Ill. éppenhogy van.

Nembaj wicca, találok egy jó helyt, jössz velem, ok????

LESZ EZ MÉG IGY SE!!!!
:o)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: wicca (58)
KissMe Creative Commons License 2000.04.19 0 0 62
Wicca, igazad van. Tényleg túlzottak az elvárások, de azért nem minden esetben. Egyszer találtam egy még csak nem is vezetői álláshirdetést, a következő követelményekkel:
- diploma, lehetőleg kereskedelmi és informatikai és műszaki (nem tévedés, mindhárom együtt!)
- angol anyanyelvi szintű nyelvtudás
- programozói ismeretek
- kereskedelmi gyakorlat
- max. 30 éves életkor
vagy valami ilyesmi. Már bánom, hogy nem másoltam le pontosan.
Szerintetek van olyan ember, aki ezt képes lenne teljesíteni? Ráadásul belenyugszik, hogy csak beosztottként alkalmazzák? Már az olvasása közben teljesen elhűltem.

Még egy valamit észrevettem. Még március elején találtam egy hirdetést, amit akkor meg is pályáztam. A hivatkozási számból az derült ki, hogy még január végén adhatták fel, de még fent volt a jobpilot-on, mint antalos hirdetés. A pályázatomra semmiféle válasz nem érkezett, de meglepve vettem észre múlt héten ugyanezt a hirdetést, március végi feladási dátummal, ugyanezen az oldalon. Akkor most ilyenkor mi van?

Üdv

Előzmény: wicca (60)
wicca Creative Commons License 2000.04.19 0 0 61
ösze=össze
Előzmény: wicca (60)
wicca Creative Commons License 2000.04.19 0 0 60
:-)))))))))))))))))
Látod milyen szédült tyúk vagyok! nem kötöttem ösze a neved a "csókossággal"!:-))))
szerintem nem olyan vészes a bank, hogy ne lehessen megtanulni (egyedül a treasury előtt hajolok meg ájult tisztelettel, mert ahhoz télleg semmi közöm). Lehet, hogy túl van misztifikálva.
Erről jut eszembe... Nem érzékelitek azt, hogy mostanában az álláshirdetések meglehetősen túlzott elvárásokat támasztanak? Úgy értem, legyen diplomád, nyelvvizsgád, az adott mikroterületen gyakorlatod... Ad abszurd felvesznek és kiderül, a nyelvet ábszolút nem használod, a doplomádat elvétve, a gyakorlatod meg épp hogy csak alap, mert minden cég mááás. Persze sarkítok...:-)
Előzmény: KissMe (59)
KissMe Creative Commons License 2000.04.19 0 0 59
Persze, persze, kedves wicca, ha nem akarom, nem tudnak lebeszélni róla. Egyébként én mint alternatív lehetőségre gondoltam a bankszakmára, mert amúgy nekem külkeres (pontosabban külgazd. szakos közgazdász) diplomám van, és ebben a szakmában is dolgozom.

Szerintem a bankos témához csak ilyen jellegű előképzettséggel tanácsos hozzáállni, mert elég speciális terület.

És hogy értetted, hogy sok errefelé a csókos? Rajtam kívül tudsz még valakit, akinek a nickjében benne van? Esetleg egy másik Kiss vezetéknevűt :-)

Üdv

Előzmény: wicca (58)
wicca Creative Commons License 2000.04.19 0 0 58
Én nem annál a banknál dolgozom, mint Gonoszka, és próbálkoztam is náluk, amint írtam, csak sajna kevés sikerrel. :-)
A bankszakma nem rossz, vannak nagyon érdekes területei. Illetve gondolom ez egyéni. Elképzelhető, hogy van olyan perverz ember, aki az excel táblák gyártását naphosszat örömmel csinálja, én kevésbé. A hitel elég jó terület, bár ez se úgy folyik, ahogy azt a fejembe verték a fősuliban. :-) Az értékpapír és treasury is biztos izgalmas, nem unatkoznak sokat az már tuti, csak engem személy szerint nem érdekel, meg soha nem is csináltam, ergo nem értek hozzá...
Egy kicsit mocskosnak tartom mellesleg ezt az egész bankszakmát... nem tom gonoszka egyetért-e velem. :-) És mennyi csókos mindenhol?!
De nem akarlak ám lebeszélni, KissMe, mert mások vagyunk...:-)
Előzmény: KissMe (57)
KissMe Creative Commons License 2000.04.19 0 0 57
Úgy néz ki, hogy Gonoszka és a barátnőm egy banknál dolgoznak :-)
És úgy tűnik, hogy nekik tetszik (legalábbis a barátnőmnek mindenképpen). Wicca, te miért vagy ennyire ellene?

Üdv

Előzmény: wicca (56)
wicca Creative Commons License 2000.04.19 0 0 56
Nem, nem KissMe. Ezt a helyet maximum az ellenségeimnek ajánlom! Nekem elsősorban a közvetlen főnöknőmmel és a felső vezetéssel van bajom. Az, hogy a meló mennyire a szar az szinte már másodlagos...:-)
Gonoszka! Először is szia, régen láttalak! :-)
Másodszor is már jelentkeztem is az adatbázisotokba, bár nem hiszem, hogy sikerül, nagyon sokszor kopogtattam nálatok, és mindig csak az elutasító levelek számát növeltem. :-) @#!%& ez a bankszakma...:( Az idealizmusom ('96-ból: nekem bankban köll dógoznyi!) már régen elmúlt jelenleg szinte minden hasonló és társ területen bepróbálkozom...:-) Kevés sikerrel :-(
Előzmény: KissMe (54)
Gonoszka2 Creative Commons License 2000.04.19 0 0 55
szijjjaaaa wicca, csatlakozom hozzád...:o)
Előzmény: wicca (52)
KissMe Creative Commons License 2000.04.19 0 0 54
Gonoszka2, és wicca, köszönöm nektek a bíztatást és az együttérzést.

Gonoszka, a link jó, tényleg van rajta pár érdekes dolog. Megjegyzem az egyik barátnőm pont ennél a cégnél dolgozik. A személyes konzultációt hogy' képzeled? Dobj fel egy e-mailt nekem, hogy megdumáljuk.

wicca, te mint bankos, miért szeretnél a bankból eljönni? Nem lehetne esetleg minket beajánlani a helyedre? Esetleg cserélhetnénk. :-)

Egyébként tökéletesen megértelek mindkettőtöket, és átérzem a helyzeteteket. Különösen az érdekes, amit az agilitásról wicca írt. Szerintem a mostani cégemnél is van egy pár ember, aki úgy gondolhatja, hogy a helyére pályázom, ezért megfúrt a főnököknél, hogy még csak véletlenül se léptessenek elő a diplomám megszerzése után.

Tényleg jók a fejvadász cégek, háromhoz már regisztráltattam magam, majd meglátjuk, mi lesz az eredmény. Eddig még csak egy helyről kaptam választ.

Ajánlom figyelmetekbe a www.multijob.hu című oldalon az Állásajánlataink/Állásvadászat az Interneten/Linkgyűjtemény álláskeresőknek linket. Érdekes.

Üdv

Gonoszka2 Creative Commons License 2000.04.19 0 0 53
Egyébként lassan az első kerek kétszámjegyű évforduló közeleg, és ehhez képest engem is cselédként kezelnek. Már amikor hagyom, ha nem hagyom akkor viszont a "nagy pofám" a baj. De legalább az az enyém...:o)))))))))))))))))))))
Előzmény: Gonoszka2 (51)
wicca Creative Commons License 2000.04.19 0 0 52
Nnna, akkor itt vagyok, mint bankban csücsülő emberke. és amint az előző hozzászólásomból is látszik, nem vagyok éppen elájulva. De rengeteg rosszindulatú pletykát tudok.. :-)

Persze igaz, amit írtatok, hogy olyan melót kell keresni, ami nekem, az én stílusomnak legmegfelelőbb. Csak sajnos az nem szokott az hirdetésben szerepelni, hogy kedves wicca, ezt a melót magának találták ki! :-) Nem vagyok különösebben pozició éhes, nem akaorok osztályvezető, igazgató topmanager lenni 2 éven belül (sőt egyáltalán...). De ha ezt őszintén előtárom, akkor elküldenek a francba, mert nem vagyok elég agilis. Ha azt ecsetelem, hogy fontos nekem, hogy elismerjék a munkámat, és 5 év múlva el tudnám képzelni, hogy előre lépjek, akkor meg a szivéhez kap az ov. hogy a helyére pályázom... Szal nem olyan eccerű ez, mint ahogy azt a wicca elképzelte '96-ban amikor kezébe nyomták a diplomát és kitették a szűrét a Zugló Gyöngyéből.. :-)

Előzmény: KissMe (50)
Gonoszka2 Creative Commons License 2000.04.19 0 0 51
Sziasztok, tegnaphoz képest jó nagy volt a termés.

KissMe kedvesem itt egy link neked
ezt nézd meg, sok embert keresnek, hátha tecc valami. ha akarod konzultálhatunk, és esetleg személyesen adom be neked a cv-det.

Egyébként teljesen átérzem a helyzetedet.
Cca 4 évvel vagyok "öregebb" nálad, megcsináltattak velem egy felsőfokú sulit, amit -mint utóbb kiderült, persze csak amikor már végeztem vele- hogy nem fogadják el felsőfokúként... mert csak "szakképesítés". - A saját főnököm ill. mhely tette ezt.-
Most folyamatban van estin egy egyetem de azt mondják, hogy 5 évnél rövidebb időről ne is álmodjak. Milyen öreg leszek én addigra....:o)
Namost, ha állásra jelentkeztem vagy azt mondták, hogy "Sajnos nincs felsőfokú végzettsége"
Ha meg nem ilyen követelményű állásra jelentkeztem, akkor a válaszuk az volt, hogy "Ön sajnos túl képzett..."

Na ez az a mondat ami úgy hat rám, mint bikára a vörös posztó.

Nehéz kikerülni ebből a csapdából.

Javasolnám, hogy inkább fejvadász céghez add be, neki ugyanis érdeke, hogy kiközvetitsen, mert a majdan kapott fizetésed (1 havi) az ő jutalma...
Na sokat pofáztam, remélem valami haszna is lesz.

CSók G2

KissMe Creative Commons License 2000.04.19 0 0 50
Harvester, szerintem ne mondj nemet. Még ha nem is egészen az a munka, amit te szeretsz csinálni, még később is jöhet olyan ajánlat, amit szívesebben elfogadsz, és addig is jó sok pénzt keresel. Semmiképpen sem érdemes az elutasítással együtt kiutáltatni magadat ettől a cégtől. Szerintem vágj bele!
És köszi az együttérzést!

Üdv

Előzmény: Harvester (49)
Harvester Creative Commons License 2000.04.19 0 0 49
kzt szerintem teljesen igazad van, de hát látod, szegény KissMe-t nagyon érzékenyen érinti a bírálat. Gonolom elég depressziós már a sok elutasítás miatt.

Valakinek van ötlete a problémámmal kapcsolatban? A haverok, akiknek elmondtam mi a helyzet, azt mondták, hogy ha most nemet mondok, akkor 10 évre felejtsem el azt a céget, lejáratom magam, ha egy-két év múlva mégis rájuk kényszerülök. Mondjuk van még pár másik cég, de a spec. szaktudás miatt elég kicsi a világ.

Harvester

Előzmény: kzt (47)
KissMe Creative Commons License 2000.04.19 0 0 48
Kedves kzt! Egyáltalán nincs most se energiám, sem kedvem vitatkozni, de azért köszi, hogy reagáltál a hozzászólásomra. Mindenki alkossa meg maga a képét rólam, vagy rólad, engem ez érdekel a legkevésbé.
Előrebocsátom, hogy én nem téged hibáztatlak azért, mert eddig nem találtam állást, és nem csak és kizárólag vezetői állásokat pályáztam meg, aztán pedig keseregtem, hogy én nem lehetek igazgató.
Az angol szakkifejezés természetesen nem okozott gondot (bár szerintem Magyarországon beszéljünk magyarul), de nem aspirálok informatikai területre, mert tudom, hogy nem értek hozzá. Viszont ahogy az előbb is már kifejtettem, gyakran NEM jelölik meg a hirdetésekben, hogy milyen területre keresnek embert.

Én ezzel lezártnak tartom a vitánkat, azt gondolsz rólam, amit akarsz, úgysem ismerjük egymást, és a többiekkel ettől még jól meg fogjuk osztani a véleményünket.

Üdv

Előzmény: kzt (47)
kzt Creative Commons License 2000.04.19 0 0 47
kedves KissMe,

termeszetesen az en hibam, hogy nem talaltal eddig munkahelyet, hogy
mindenki csak ezt a hulye informatikat nyomja, amihez nem ertesz, es ennek ellenere nem hajlandoak felvenni vezeto pozicioba.

Amint talan eszrevetted, a hozzaszolas nagy resze magyar, mindossze egy kifejezest irtam angolul, de ez egy informatikai teruleten indulo aspiransnak nem lehet(ne) problema.

A diplomarol irtak altanosan (nemcsak rad) ervenyesek, a diploma mindossze annyit jelent hogy a diplomas kepes a szakteruleten felmerulo problemakon onalloan dolgozni (most nincs
idom kikeresni szo szerint a vizsgaszabalyzatbol, de ez a definicio lenyege).

Ami a szemelyes minositesed/kvalitasaid illeti, errol a hosszaszolasaid alajan barki kepet alkothat.

kzt

Előzmény: KissMe (41)
KissMe Creative Commons License 2000.04.19 0 0 46
Köszi Harvester, valami ilyesmire számítottam, nem az olyan kzt-féle hozzászólásokra. Nem kell nekem a "hajrá KissMe", csak egy kevés jótanács.

A banki szféra valóban nagyon bejönne. Érdekel is a téma, viszont ott tényleg csak az ismeretség számít. Elég ritkán pályáztatnak meg állásokat. Van egy barátnőm, aki bankban dolgozik, tőle tudom. Majd megpróbálom megérdeklődni tőle a lehetőségeket.

Üdv

Előzmény: Harvester (45)
Harvester Creative Commons License 2000.04.19 0 0 45
Abból a hülye informatikából él a világ leggazdagabb embere. Részben én is ebből élek, habár engem (MÉG :-) nem jegyez a Fortune200. A legpezsgőbb munkapiac ezen a területen van. De alkalmazottként a bankszféra többet nyújt anyagilag. Lehet, hogy neked jobban is feküdne ez a téma, nem? A képesítésed szerint.

Nézegesd a HVG-t, abban egész jó állásajánlatok vannak, habár nekem még egyszer sem jött be. A fejvadászok sem jöttek be, egyszer egy ürge napokig zaklatott a mobilomon, képtelen volt megérteni, hogy nincs az a pénz amiért én elmennék Finnországba dolgozni (fázós vagyok). Azóta nem adom meg a mobil számomat állásügyben.

Az ismerettségek nagyon fontosak. Nem protekcióról van szó, hanem bizalomról, szóval, hogy tudják, benned nem fognak csalódni.

Harvester

Előzmény: KissMe (44)
KissMe Creative Commons License 2000.04.19 0 0 44
Kedves Harvester! Első felindulásomban írtam az alábbiakat. Lehet, hogy nem kellene megsértődnöm, de azért egy kicsit bosszant a dolog.
A baj csak az, hogy a legtöbb hirdetésben nem jelölik meg a szakterületet, csak a pozíciót. Az általam említett esetben is csak a hölgy telefonjából tudtam meg. Ha megírják, akkor talán nem is jelentkezem.

És azt sem értem, hogy mire föl nyomják annyira ezt a hülye informatikát. Az aproneten sincs más, mint hogy ilyen-olyan informatikai cégek értékesítőt, programozót, hardverest keresnek. Aztán kiderül, hogy a jól menő, nagy vállalkozásnak hitt cég áll 4 emberből, egy kis irodában nyomorognak mindannyian, és k* sok melójuk van, éjjelekig dolgoznak. Így járt az egyik haverom is.

Na mindegy, nem bosszankodom tovább, inkább megyek, megnézem a legfrissebb kínálatot.

Üdv

Előzmény: Harvester (43)
Harvester Creative Commons License 2000.04.19 0 0 43
KissMe

Szerintem nem kellene megsértődnöd kzt véleménye miatt. Ő is segíteni akar és egy másik szemszögből vizsgálta a kérdést. Nem biztos, hogy sokra mész a "hajrá KissMe" jellegű hozzászólásokkal, viszont lehet, hogy kzt sokkal pontosabban tudja, mi szükséges az általad említett állásokhoz. Tanácsot is adott, meg minden. Én megfogadnám. Különben én sem értettem az idézőjelbe tett univerzális szót a diplomád előtt. Én csak egy mérnök vagyok.

Szóval hajrá KissMe :-)
Harvester

Előzmény: KissMe (41)
KissMe Creative Commons License 2000.04.18 0 0 42
Bocs, nem gondoltam volna, hogy ez háromszor is átmegy. Azt hittem, hogy az első eltűnt, erre kétszer is itt van. Kitörölni már nem tudom, ne haragudjatok, de legalább triplán megmondtam a véleményem :-) Látszik, hogy már késő van.

Üdv

KissMe Creative Commons License 2000.04.18 0 0 41
Kedves kzt! Attól, hogy te egy ilyen hiper-szuper-nagyfejű-csakangolultudó valaki vagy, még nem kellene ilyen magas lóról beszélned velem. Nem tehetek róla, hogy nem volt lehetőségem többnyelvű nappalis diplomát szerezni, és csak egy ilyen ócska, max. érettségivel felérő, általános ismereteket adó van. Már csak az hiányzott az irományodból, hogy buta kis vidéki libának nevezz, de most elismerem, hogy az vagyok. Így megspórolhatsz egy hozzászólást.
Megjegyzem, hogy az univerzálist idézőjelbe tettem, azt hittem így majd nem kell megmagyaráznom. De tévedtem.
Másrészt eddig jó helyem volt az eddigi munkahelyemen, és eszembe se jutott volna elmenni, ha nem kezdenek el bunkózni velem. Eddig csak próbaképpen, az esélyeim felmérése céljából pályázgattam. Nem gondoltam komolyan, hogy bárhova is elsőre felvennének.

Köszi a konstruktív hozzáállásodat, és segítségedet.

Üdv

KissMe Creative Commons License 2000.04.18 0 0 40
Kedves kzt! Ne haragudj, de attól, hogy te ilyen hiper-szuper-nagyfejű-csakangolultudó valaki vagy, még nem lenne muszáj ilyen magas lóról beszélni velem. Nem tehetek róla, hogy én csak egy ilyen kb. érettséginek megfelelő, alapismereteket adó ócska kis diplomával rendelkezem.
Először is, ha nem vetted volna észre, akkor a diploma előtt az "univerzálist" idézőjelbe tettem, azt hittem így majd nem kell megmagyarázni. De tévedtem.
Megjegyzem, hogy az összes eddigi állást - kevés kivétellel - csak azért pályáztam meg, hogy egyáltalán felmérjem az esélyeimet, megtudjam, mire számíthatok. Egy percig sem gondoltam komolyan, hogy majd özönleni fognak a jobbnál jobb ajánlatok. Csak miután látom, hogy egyre reménytelenebb a helyzet, kezdek nagyon elkeseredni.
Már csak az hiányzott az irományodból, hogy buta kis vidéki liba vagyok, de elismerem, az vagyok. Így már nem kell neked leírnod.

Köszi a konstruktív hozzáállásodat.

Üdv

KissMe Creative Commons License 2000.04.18 0 0 39
Kedves kzt! Ne haragudj, de attól, hogy te ilyen hiper-szuper-nagyfejű-csakangolultudó valaki vagy, még nem lenne muszáj ilyen magas lóról beszélni velem. Nem tehetek róla, hogy én csak egy ilyen kb. érettséginek megfelelő, alapismereteket adó ócska kis diplomával rendelkezem.
Először is, ha nem vetted volna észre, akkor a diploma előtt az "univerzálist" idézőjelbe tettem, azt hittem így majd nem kell megmagyarázni. De tévedtem.
Megjegyzem, hogy az összes eddigi állást - kevés kivétellel - csak azért pályáztam meg, hogy egyáltalán felmérjem az esélyeimet, megtudjam, mire számíthatok. Egy percig sem gondoltam komolyan, hogy majd özönleni fognak a jobbnál jobb ajánlatok. Csak miután látom, hogy egyre reménytelenebb a helyzet, kezdek nagyon elkeseredni.
Már csak az hiányzott az irományodból, hogy buta kis vidéki liba vagyok, de elismerem, az vagyok. Így már nem kell neked leírnod.

Köszi a konstruktív hozzáállásodat.

Üdv

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.18 0 0 38
Nos szerenysegemnek volt dolga fejvadaszokkal. Nem mindegy hova mesz, egy egyszeru "mezei" munkaero kozvetitohoz vagy egy nemzetkozi profi ceghez. A minimum kozep/felsovezetoi allasoknal az legalbb 5 ev gyakorlat, 1 beszelt nyelv, stb. Felso vezetoknel mar igen komoly interjuk vannak. nem szokatlan, hogy interju kozpen atvaltanak az altalad a cvbe beirt nyelvre (velem is ez tortent szerncsere szamitottam ra.).
En azt a veget tudom ajanlani ahol en voltam:
kzt Creative Commons License 2000.04.18 0 0 37
Kedves KissMe,

>hirdetésekre válaszolva állást találni. Eddig két helyről kaptam visszajelzést. Az egyik egy
fejvadász cég volt, a hölgy azt mondta, hogy nem ajánlja nekem azokat a pozíciókat, amiket
megpályáztam (értékesítési igazgató informatika területen, és SAP bevezetés retail > consultant pozíció), mert olyan szakterületen nincsen gyakorlatom.
A holgy jol mondta: Informatika, plane SAP teruleten nincs gyakorlatod, ahogy a leirasodbol lattam. (felhasznaloi gyakorlat nem igazan szamit)

> Az már nem érdekelte, hogy a diplomám "univerzális", tehát nem mérnöki, vagy agrár, vagy > bármi, hanem közgazdász.
Ez az univ. diploma aranyos. Nem tudom ki mondta ezt Neked, de az univ. diplomaddal meg nem latod at az SAP-t vagy barmi mas inf. rendszert. Ha pedig nem ertesz hozza, az nagyon kinos... es nagyon be tudnak ultetni a hintaba.

> Kérdezem én: mi lehet az oka annak, hogy a fentihez hasonló munkakörökből elutasítanak?
Netán azért, mert vezetőnek még túl fiatal vagyok (24 éves), egy egyszerű titkárnőnek pedig túlképzett? Vagy a diplomám sz*rt sem ér? Vagy eddig rossz területen dolgoztam, és csak az > számítana, hogy minél több szakmában legyen gyakorlatom, a végzettség nem???
Probald meg egy kicsit konstruktivan nezni a dolgokat: a diplomad csak es csakis azt mutatja, hogy kepes vagy onalloan dolgozni egy probleman, ill. megvannak az alt. kozgaz. ismereteid. Az sokat szamitana, hogy megfelelo gyakorlatod legyen. Azaz ha dolgoztal volna mar inf. rendszerek eladasan, esetleg lenne a hatad mogott egy full life-cycle project (nem tudom hogy ez magyarul hogy van) akkor sokkal erdekesebb lennel. Addig probalj meg esetleg ig. alatt , de hasonlo teruten elkezdeni dolgozni.

kzt

Előzmény: KissMe (26)
KÁGÉ Creative Commons License 2000.04.18 0 0 36
Szerintem rosszul fogod meg a dolgot... Nem az a cél, hogy megtaláld azt a stílust, amit utánozva jó eséllyel kapod meg az aktuális állást, hanem az, hogy találj egy állást, ahol a Te saját, spontán stílusodra van szükség, ahol értékelnek, és ahol sikeres és elégedett lehetsz. Nincs igazam? Úgysem fogsz megmelegedni egy olyan állásban, ahova nem a Te személyiségedre, tudásodra, képességeidre van szükség...

Szerintem az interjúnak nem az a célja, hogy olyan képet mutass magadról, ami alapján felvesznek, hanem az, hogy viszonylag hű képet adj magadról, hogy a másik oldal eldönthesse, rád van-e szükségük, vagy valaki másra. Persze érdemes kiemelni az általad sokra tartott tulajdonságaidat, és a lehető legjobb benyomást tenni, de nem érdemes olyat mutatni, ami valójában nincs meg benned, mert esetleg megkapod ugyan az állást, de ettől még ugyanúgy folytatni fogod az álláskeresést...

KÁGÉ

Előzmény: wicca (35)
wicca Creative Commons License 2000.04.18 0 0 35
Én azért vagyok kiakadva a fejvadászokra, mert - az én tapasztalataim szerint - ááábszolút nem segítenek. az egy dolog, hogy a cég nem mondja el, hogy kedves wicca, ha így mosolyog és ezt mondja felvesszük, ha meg nem akkor menjen a francba. Nade hogy a fejvadászok is csak eléd böknek egy címet az eregy isten hírével és görcsölj egyedül, hogy melyik fazont hozzad magadból...!!! Borzasztóak.
Én 27 évesen viszont öregnek érzem magam. akkor mi az ideális? Nincs... Meg ez a hülye rátermettség duma... ettől borsódzik a hátam, mert körbenézek és csupa alkamlmatlan vezetőt látok magam körül, akik viszont "bársonyba" születtek... Ezt sem lehet kikerülni. A csókos mindig előbb fog melóhoz jutni, mint te vagy én a nyamvadt diplománkkal, nyelvvizsgánkkal és gyakorlatunkkal.

wicc_a_peszimista_álláskereső

Előzmény: KissMe (33)
Harvester Creative Commons License 2000.04.18 0 0 34
A helyzet nem ilyen egyszerű. Ami miatt keresnek, azt nem annyira szeretem csinálni, amit meg szeretek csinálni, arra egyelőre Magyarországon nincs sok igény. Szóval két kő között őrlődöm: Csináljam amit szeretek, vagy keressek pénzt ? Nem olyan egyszerű választás, mint azt elsőre gondolná az ember.

H.

Előzmény: Gofry (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!